2012. február 15. szerda

febr. 15
1:15
Felszámolják a Malévot (Infostart)
Elrendelte a Malév Zrt. felszámolását a Fővárosi Bíróság. Az erről szóló végzés kedden jelent meg a Cégközlönyben.
febr. 15
4:36
MSZP - Önkényes politikai döntés az egyházakról (Alternatív Energia)
Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a dokumentumot.
febr. 15
4:54
Két új mesterszak Veszprémben -Az országban elsőként (Alternatív Energia)
Először indul az országban drámapedagógia-tanári mesterképzés, valamint összehasonlító irodalom- és művelődéstudomány mesterképzés a Pannon Egyetemen.
febr. 15
4:54
"Ali" Muszlim hitre tért a világhírű zsidó filmes fia Iránban (ATV)
"Az iszlámra való áttérés nem jelenti a kereszténység vagy a judaizmus elhagyását".
febr. 15
5:09
Északon havazhat, Nyugat-Dunántúlon +5 fok lehet (hvg.hu)
Ismét havazhat szerdától északon, és megerősödhet a szél, Nyugat-Dunántúlon viszont akár +5 fok is lehet napközben.
febr. 15
5:12
MSZP: rosszabbul élünk (Alternatív Energia)
Alig néhány hét telt el 2012-ből, máris nyilvánvaló: a kormány adópolitikájának eredményeképp az elrugaszkodás évében még a tavalyinál is rosszabbul élünk majd.
febr. 15
5:12
"Népszavazás rendje elleni bűntett" Másodfokon is bűnösök (ATV)
Az elsőfokú ítélet után, a Győri Ítélőtáblán is bűnösnek találták népszavazás rendje elleni bűntettben azt a két személyt, akik pénzt adtak négy embernek annak érdekében, hogy jelentkezzenek át Porpácra az ottani népszavazás idejére. A Szombathelyhez közeli kisfaluban három éve arról szavaztak, hogy épüljön-e reptér a közelben.
febr. 15
5:30
Gazdagokra és idősekre építkeznének (Alternatív Energia)
Csaknem tíz évig az MSZP-vel ijesztgetett, most pedig az Európai Uniót próbálja mumusként beállítani az Orbán-kormány, de ez szakértők szerint csak az 1,5 milliós törzsbázisnál vezet eredményre. A lapunknak nyilatkozó politológusok kifejtették: a kabinet új társadalmi pillére - a vagyonosok mellett - a 3 millió nyugdíjas; az IMF-hitel pedig azért kell, hogy Orbán Viktor olcsóbban finanszírozhassa…
febr. 15
5:30
2,4 millió utassal számol a Ryanair Budapestről (ATV)
Feljelenti az Európai Bizottságnál a Ryanair a Wizz Airt. Az ír légitársaság szerint a Wizz Air megszegi az uniós jogszabályokat, mert nem uniós állampolgárok a tulajdonosai. A vállalat ezt cáfolta.
febr. 15
5:32
"Elengedik" az államfőt? (Alternatív Energia)
Már Orbán Viktor számára is vállalhatatlan plágiumbotránya miatt Schmitt Pál. Legalábbis erre utal, hogy információink szerint a miniszterelnök a múlt héten Egerben frakciótársai előtt utalt arra, hogy "elengedi" az államfőt. Forrásaink szerint a lehetséges utódokról is tárgyalnak, jelenleg a Martonyi János a legesélyesebb.
febr. 15
5:34
Horváth Csaba: Tarlós István valótlanságot állít! (Alternatív Energia)
Tarlós úr azt állítja, van a városnak plusz 20 milliárd forintja a BKV Zrt., a közösségi közlekedés finanszírozására. Az igazság az, hogy nincs. Tarlós úr a város ma ismert szolgáltatásainak felszámolásából akar 20 milliárd forintot kipréselni. Ez a felelős viselkedéssel szemben a teljes felelőtlenség. Ez elsorvadó és bezárt iskolák és szociális otthonok tucatjait, sötétségbe boruló, kátyúsabb,…
febr. 15
5:36
Vége a kamionzárlatnak (Alternatív Energia)
Február 3-a óta a fagy 35 ember halálát okozta hazánkban. Románia hétfőn lezárta határait a nehéz tehergépjárművek előtt, de tegnap délelőtt feloldotta a tiltás, így az itt összetorlódott több száz kamion mégis folytathatta útját a Balkánra. A farkasordító hideg a folyami hajózásban is fennakadásokat okozott.
febr. 15
5:38
Oktatásügyben érkezhet a következő uniós saller (Alternatív Energia)
A felsőoktatási törvény mellett az alap- és középfokú oktatást szabályozó köznevelési törvényt is vizsgálni fogja az Európai Bizottság - tudta meg lapunk. Vagyis az oktatás ügye lehet a következő, amelyben kötelezettségszegési eljárás indulhat hazánk ellen.
febr. 15
5:40
Kormánypárti lobbi kell az egyházzá váláshoz (Alternatív Energia)
Legalább 19 olyan működő egyház van, amely a törvényi feltételeknek eleget téve sem nyerhette el a kormánytöbbség kegyeit - közölte Lendvai Ildikó, a vallásügyi bizottság MSZP-s képviselője, miután az ügyrendi bizottság tegnapi ülésén a kormánypárti többség elutasította az elismert egyházak körének bővítését célzó ellenzéki módosítókat.
febr. 15
5:42
Mégsem küldik nyugdíjba a bírókat? (Alternatív Energia)
Leállították a kényszernyugdíjazott bírók álláshelyére kiírt pályázati eljárásokat. Értesüléseink szerint határozatlan időre befagyasztották a beérkezett és el is bírált jelentkezéseket, várhatóan ugyanis mégis módosítani kell az alaptörvényben előírt nyugdíjkötelezettségi szabályokat. Közben először élt perelhelyezési jogkörével (Szájerné) Handó Tünde. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Mal…
febr. 15
5:48
Érzelmileg zsarolják az időseket (Alternatív Energia)
A nyugdíjasok ugyanazt várják Orbán Viktortól, amit mindegyik társadalmi csoport: teljesítse, amit a választások előtt ígért, tegye rendbe a gazdaságot - így reagált a kormányfő hétfői felszólalására a Nyugdíjasok Országos Képviseletének (NYOK) elnöke, Hegyesiné Orsós Éva.
febr. 15
5:50
Drágán tagozódnak be a nemzeti kártyarendszerbe (Alternatív Energia)
Majdnem triplájára drágulnak az új diákigazolványok, ám a kibocsátandó okmányok elvileg sokkal okosabbak lesznek, mint a régiek. Az eddig használt igazolványokat február végéig bevonják, és a jövőben az iskola nem állíthat ki igazolványpótló igazolást.
febr. 15
6:03
Népszava: csaknem triplájára emelkedik a diákigazolványok ára (hvg.hu)
Majdnem triplájára drágulnak az új diákigazolványok, ám az okmányok elvileg sokkal „okosabbak” lesznek, mint a régiek. Az eddig használt dokumentumokat február végéig bevonják, és a jövőben az iskola nem állíthat ki igazolványpótló igazolást - írja a szerdai Népszava.
febr. 15
6:03
Emelkedett az üzemanyagok ára (Infostart)
Emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj és 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 15
6:21
A BKV-járatok ritkítására tesz javaslatot Tarlós István február végén (hvg.hu)
Tarlós István szerint járatritkítás, a buszágazat privatizációja, újabb önkormányzati hitelfelvétel és a fővárosi intézmények lepusztulása lehet a BKV megmentésének ára - írja a szerdai Népszabadság. A főpolgármester a napilapnak adott interjújában arra az ellenzéki aggályra, hogy a BKV állami támogatásának ára a fővárosi közmű- és ingatlanvagyon értékesebb elemeinek állami átvétele lehet, azt…
febr. 15
6:21
Tarlós: Járatritkítás és buszprivatizáció lehet a BKV megmentésének ára (Infostart)
Tarlós István szerint járatritkítás, a buszágazat privatizációja, újabb önkormányzati hitelfelvétel és a fővárosi intézmények lepusztulása lehet a BKV megmentésének ára - írja a szerdai Népszabadság.
febr. 15
6:24
Nemzeti együttműködés a Matolcsynak küldött 47 ezer forint ügyében (ATV)
Hosszas nyomozás után az ATV Híradó megtudta, hogy a tegnap Matolcsy Györgynek küldött 47 ezer forint visszakerül a feladókhoz, az éhségmenet résztvevőihez. A pénzt Gúr Nándor MSZP-s képviselő tette le nemzetgazdasági államtitkár elé a parlamentben, még hétfőn. Ezzel utalni kívánt arra, hogy Matolcsy György azt mondta, a korábbi szociális segély huszonnyolcezer forintjához képest a megélhetés…
febr. 15
6:39
Így menekült Schmitt Pál a plágiumkérdés elől - videó (hvg.hu)
Le kellene-e mondania Schmitt Pálnak, ha az egyetemi vizsgálat is úgy ítéli majd meg, hogy plagizált? - ezt kérdezte kormánypárti politikusoktól a hvg.hu riportere, akit a többség igyekezett lepattintani. Ahogy maga az államfő is. Pokorni Zoltán szerint ugyanakkor ha beigazolódik, hogy Schmitt Pál plagizált, akkor az államfőnek le kellene mondania.
febr. 15
6:42
Emelkedtek az üzemanyagok árai (ATV)
A gázolaj literenkénti ára 3, a benziné 2 forinttal nőtt, átlagáruk így 434, illetve 421 forintra emelkedett, de a kutaknál jelentős különbségek lehetnek.
febr. 15
6:44
Elrendelték a Malév Zrt. felszámolását (ATV)
A Fővárosi Bíróság elrendelte a Malév Zrt. felszámolását - közölte a gazdasag.hu üzleti hírügynökség kedden. A rendkívüli moratóriumot 90 nappal meghosszabbították. Közben megy a helyezkedés a piacon, a Budapestre frissen érkező Ryanair máris bejelentette, hogy feljelenti a Wizz Airt az Európai Bizottságnál.
febr. 15
6:46
Magyarországon is vizsgálná az EU a makrogazdasági egyensúlyhiányt (ATV)
Tizenkét EU-tagország, köztük Magyarország vonatkozásában alaposabban meg kell vizsgálni, fennáll-e a makrogazdasági egyensúlyhiány veszélye - közölte Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke kedden Strasbourgban.
febr. 15
6:48
BKV: járatritkítás jöhet, lepusztulhatnak a fővárosi intézmények (ATV)
Tarlós István elképzelhetőnek tartja, hogy egyik pillanatról a másikra dől be a BKV, de olyan helyzet is előállhat, hogy nem marad a fővárosnak más választása, mint egy újabb hitel felvétele. A főpolgármester a BKV megmentésének áráról beszélt.
febr. 15
6:50
Elítélheti a szíriai rezsimet az ENSZ Közgyűlése (ATV)
A szíriai rezsimet elítélő határozatot terjesztenek be az ENSZ Közgyűlése elé, az előterjesztésről csütörtökön szavaznak.
febr. 15
6:57
MN: 88 ingatlant adna el idén a HM (hvg.hu)
A Honvédelmi Minisztérium 88 honvédségi ingatlan értékesítését tervezi idén, a listán értékes üdülők, klubok, irodaház és laktanyák szerepelnek - tudta meg a Magyar Nemzet.
febr. 15
6:57
Oszkónak részvényopciója van a Wizz Airben (Infostart)
Oszkó Péter és a Wizz Air is cáfolta, hogy a volt miniszter tulajdonos lenne a cégben, részvényopciója van.
febr. 15
7:00
Jelentősen drágábbak és „okosabbak” lesznek a diákigazolványok (ATV)
Majdnem triplájára drágulnak az új diákigazolványok, ám az okmányok elvileg sokkal „okosabbak” lesznek, mint a régiek. Az eddig használt dokumentumokat február végéig bevonják, és a jövőben az iskola nem állíthat ki igazolványpótló igazolást - írja a szerdai Népszava.
febr. 15
7:02
Republikánus elnökjelöltek: Santorum beérte Romney-t (ATV)
A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor beérte, sőt talán megelőzte a hónapok óta vezető Mitt Romney, volt massachusettsi kormányzót a republikánus elnökjelöltségért folyó versenyben.
febr. 15
7:04
Martonyi és Pálinkás neve is felmerült Schmitt utódjaként (ATV)
Állítólag frakciótársai előtt arról beszélt Orbán Viktor, hogy „elengedi” Schmitt Pált.
febr. 15
7:15
Nem akarja megváltoztatni az adórendszert az IMF - lapszemle (Infostart)
Tarlós István a Népszabadságnak adott interjúban beszélt a BKV lehetőségeiről, a Magyar Nemzetben pedig az egykulcsos adóról lehet olvasni.
febr. 15
7:18
B, mint biztonságos a Ford egyterűje (ATV)
Az Európában a Ford B-Max-ban bemutatkozó Vészhelyzeti Asszisztenssel kiegészített SYNC rendszer baleset esetén Európa-szerte automatikusan kapcsolatot teremt a mentőszolgálatokkal, meggyorsítva a segítség helyszínre érkezését olyan körülmények között, amikor minden percen életek múlhatnak.
febr. 15
7:33
Zsebtolvajokról és drogdílerekről szóló filmet vetítetek a szabolcsi buszokon (hvg.hu)
Bűnmegelőzési kisfilmet vetítenek az autóbuszjáratokon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; az első, másfél perces film a zsebtolvajok elleni védekezésre hívja fel az utasok figyelmét - közölte Fedor Rita, a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
febr. 15
7:35
Handó jelölte ki a Mal-ügy bíráját (hvg.hu)
Szabó Györgyit, a veszprémi bíróság bíráját jelölte ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Mal-ügy tárgyalására - írja a Népszabadság. A törvényszék korábbi tájékoztatása szerint a vörösiszap-katasztrófa ügyében induló büntetőper várhatóan a nyár végén kezdődhet meg.
febr. 15
7:36
Öthavi csúcson a forint: 287 az euró (ATV)
Közel öthavi csúcson járt szerda délelőtt a forint az euróval szemben azt követően, hogy a vártnál kedvezőbb magyar növekedési adat jelent meg és a Magyar Nemzeti Bank is gazdaságösztönző lépéseket jelentett be.
febr. 15
7:37
Süteményes rabló szedi rá a magányos férfiakat (hvg.hu)
Altatót, illetve nyugtatót kevert házilag készített süteményeibe egy 53 éves dabasi asszony, aki a frissen megismert és így elkábított férfiakat kifosztotta - írja a Blikk.
febr. 15
7:54
Járatritkítás, buszprivatizáció lehet a BKV megmentésének ára (Metropol)
Tarlós István szerint járatritkítás, a buszágazat privatizációja, újabb önkormányzati hitelfelvétel és a fővárosi intézmények lepusztulása lehet a BKV megmentésének ára - írja a szerdai Népszabadság.
febr. 15
8:09
Kigyulladt egy mélygarázs Zuglóban (hvg.hu)
Eloltották a tüzet a zuglói Erzsébet királyné útja és az Öv utca sarkán lévő négyemeletes társasház alatti mélygarázsban, ahol egy személyautó gyulladt ki szerda reggel; a füst miatt a házból nyolc embert kellett kimenteniük a tűzoltóknak - közölte a katasztrófavédelem.
febr. 15
8:27
Négy helyszínt ajánlott fel a főváros a román ortodox templomhoz (hvg.hu)
A főpolgármesteri hivatal ajánlatának köszönhetően négy budapesti helyszín közül lehet kiválasztani, hol épüljön fel az a román ortodox templom, amelyről Sorin Oprescu bukaresti főpolgármester december közepén állapodott meg Tarlós Istvánnal - írja a Népszabadság.
febr. 15
8:45
VV: vasszigor és pénzbehajtás az utakon (hvg.hu)
Orbán évértékelőjének ellentmondva megint azokat sarcolják, akiknek van pénze autót vezetni: ez pedig jellemzően a magyar középosztály - írja szerdai cikkében a Véleményvezér.
febr. 15
8:47
Meghibásodott szerelvény miatt késnek az esztergomi vonatok (hvg.hu)
Műszaki hiba miatt körülbelül félórás késéssel járnak a vonatok a Budapest-Esztergom vasútvonalon – közölte szerda reggel a Mávinform ügyletese.
febr. 15
8:48
Közel triplájára drágul a diákigazolvány (Metropol)
Majdnem triplájára drágulnak az új diákigazolványok, ám az okmányok elvileg sokkal „okosabbak” lesznek, mint a régiek.
febr. 15
8:48
Megtalálták Sába királynőjének aranybányáját? (ATV)
A British Museum volt kurátorának vezetésével zajló expedíciót egy csaknem hét méter magas sztélé vezette nyomra.
febr. 15
8:49
Pilismarót is követi az alkotmányellenes hódmezővásárhelyi gyakorlatot (hvg.hu)
A pilismaróti önkormányzat névvel és címmel közzétette a helyi adósok listáját. Tavaly az Alkotmánybíróság eltörölte a pilismarótihoz hasonló hódmezővásárhelyi listát.
febr. 15
9:03
Bogsch: Megszoktuk a nehéz körülményeket (Infostart)
A Richter bevételeinek 90 százaléka már nem Magyarországról származik - hangsúlyozta a cég vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Bogsch Erik arról is beszélt, hogy a kormányzati intézkedések nem kedveztek a társaságnak.
febr. 15
9:06
Fenevad próbált a világhírű énekesnőbe harapni a tengerparton (ATV)
Az énekesnő egy turistacsoporttal kirándult. Egy sziklás részen lentebb mászott, hogy fényképezzen, ekkor ugrott ki az oroszlánfóka a vízből és próbált harapni.
febr. 15
9:08
Másfél milliót keres, de 47 ezerből is meg tudna élni a fideszes képviselő (ATV)
Ismét előkerült a közmunkáért járó havi 47 ezer forintos fizetés kérdése. Ezúttal a fideszes Zsiga Marcell adott igazat Matolcsy Györgynek, szerinte "biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból". A 32 éves politikus Miskolc alpolgármestere, havi jövedelme több, mint másfél millió forint. Zsiga szerint értelemzavaróan mutatták be nyilatkozatát.

Keresés