2012. február 16. csütörtök

febr. 16
4:54
Visszavonul a világ legjobb énekesnője? (ATV)
"Egy ideje nem alakul túl jól az életem. A folytonos munka miatt a kapcsolataim tönkrementek."
febr. 16
5:30
Ötezerért pótolhatjuk a diákigazolványt (Alternatív Energia)
A többfunkciós, modern chipkártya miatt kerül csaknem háromszorosába a diákigazolvány kiállítása - indokolta az áremelést lapunknak az Oktatási Hivatal. A korábban kiadott igazolványokat a napvilágot látott hírekkel ellentétben nem vonják be, és nem cserélik ki, de február 1-jétől már csak új típusú igazolványokat állítanak ki a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) szabályai szerint. Az…
febr. 16
5:30
Bármikor lemondhat Schmitt Pál (ATV)
Összeférhetetlenség vagy az alkotmány megsértése - ezekben az esetekben fosztható meg a köztársasági elnök a pozíciójától. Lemondani azonban bármikor lemondhat, utódjának pedig még csak büntetlen előélettel sem kell rendelkeznie. Schmitt Pál plágiumgyanújáról március végére lesz bizottsági eredmény, de hogy ennek függvényében lemond-e a köztársasági elnök, arról ő maga és a kormánypárti honatyák…
febr. 16
5:32
Balesetek sora a hó miatt (Alternatív Energia)
Komoly kihívást jelentett a közlekedőknek a tegnap lezúduló hatalmas mennyiségű hó, és a hozzá társuló erős szél. A környező országokban és nálunk is sok balesetet okozott a hófúvás, az észak-keleti megyékben másodfokú, azaz narancssárga riasztást rendelt el a meteorológiai szolgálat, néhány település megközelíthetetlenné vált.
febr. 16
5:34
Jogsértő tender miatt büntették a BKV-t (Alternatív Energia)
Kétmillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDb) a BKV-t, mert jogszabályt sértett, amikor nem közbeszerzési eljárást, hanem pályázatot írt ki a cég reklámfelületeinek hasznosítására. Ráadásul mindezt vitatható feltételekkel, melyekkel eleve kizárt egy sor piaci szereplőt a versenyből.
febr. 16
5:36
Tüntetők foglalták el a jogi kart (Alternatív Energia)
Diáktüntetők (mintegy 4-500 ember) hatoltak be tegnap az ELTE jogi karának épületébe, miután a Hallgatói Hálózat (HH) megtartotta demonstrációját a felsőoktatási törvény ellen. Lapzártánk idején nem lehetett tudni, hogyan végződött az akció, az épülethez este rendőrök érkeztek. Közben újra hazugságon kapták az oktatási államtitkárt: Hoffman Rózsa sajtóreferense szerint a tüntetők meghívták az…
febr. 16
5:48
Megfordult a trend: nőtt a Fidesz támogatottsága (168 Óra Online)
Némileg növelni tudta a táborát januárban a Fidesz és az MSZP is, ezzel megfordítva egy hónapok óta érvényes tendenciát, hiszen eddig folyamatosan nőtt a bizonytalan szavazók aránya. Az LMP és a Jobbik nem növelte a támogatottságát. A biztos szavazók még mindig csak körülbelül 30 százaléknyian vannak - derül ki az Ipsos közvélemény-kutatásából.
febr. 16
5:48
Péterfalvi mentené a konzultációs kérdőíveket? (Alternatív Energia)
Noha a decemberben távozott adatvédelmi biztos, Jóri András súlyosan jogsértőnek találta a szociális konzultáció 1,1 millió kérdőívének kezelését, és elrendelte a megsemmisítésüket, az új Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az ügyben indult, nyerésre álló perben a tárgyalás elhalasztását kérte a bíróságtól - számolt be tegnap az Index. Emlékeztettek arra, hogy a…
febr. 16
6:21
Eladja felesleges ingatlanjait a HM (Infostart)
Első körben 88 feleslegessé vált ingatlant adna el a Honvédelmi Minisztérium - mondta az InfoRádiónak Hende Csaba. A honvédelmi miniszter hozzátette: a több milliárd forintos bevételt a tárca saját feladataira fordíthatja.
febr. 16
6:24
Sötét szálak Orbán tárgyalópartnereinél - 2. rész (ATV)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, kétoldalú megállapodások és fejlesztések lehetőségéről tárgyalt január végén Orbán Viktor Bejrútban Nadzsib Mikati libanoni miniszterelnökkel. A tárgyalás során Orbán magyarországi látogatásra hívta a libanoni miniszterelnököt, amelyre valószínűleg májusban kerül sor. Cikkünkre Hóvári János, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára levélben reagált, és arra…
febr. 16
7:00
Dörner istenhithez kötötte Galkó Balázs szerződését (168 Óra Online)
Dörner György egyes darabokban még lehet, hogy alkalmazná a színművészt, de Galkó naplója szerint az Új Színház társulatában ezentúl olyanok dolgoznak majd, akik hisznek Istenben, és akik tudják, hogy léteznek másfajta dimenziók, amiket nem tudunk tapasztalni.
febr. 16
7:00
„Jönnek a megszorítások” Mélybe akarta vetni magát a házaspár (ATV)
Kína eddig még nem látott mértékű szerepvállalásra készül az európai adósságválság felszámolásában. Ezt a kínai jegybank elnöke jelentette be, miután európai uniós vezetőkkel tárgyalt Pekingben. Közben kiderült: az euróövezet gazdasági teljesítménye 2011-ben 0,7 százalékkal csökkent. Ráadásul a legnagyobb gazdaságok közé tartozó Hollandia és Olaszország recesszióba süllyedt. A görögöknek szánt…
febr. 16
7:18
Kiraboltak egy takarékszövetkezetet Baján (Metropol)
Egy arcát sállal eltakaró férfi egy maroklőfegyvernek látszó tárggyal a kezében Baján a Tóth Kálmán utcában található takarékszövetkezet dolgozóit arra kényszerítette, hogy a pénztárban lévő készpénzt adják át neki.
febr. 16
7:33
Havonta száz orvos távozik külföldre - lapszemle (Infostart)
A frissen végzett orvosok harmada nem áll munkába Magyarországon - írja a Népszabadság, míg a Magyar Nemzet szerint megkezdték a végrehajtók az adósok összeírását.
febr. 16
7:36
A magyar médiajogi szabályozást vizsgálja az Európa Tanács (ATV)
Kétnapos tájékozódó körútra érkezik ma Budapestre az Európa Tanács két jelentéstevője, hogy áttekintse az elmúlt időszak magyar jogalkotási folyamatát, azon belül egyebek között azt, hogy a médiajogi szabályozás mennyire egyeztethető össze a nemzetközi demokratikus normákkal.
febr. 16
7:38
Magyarországon ekkora összegű vesztegetési ügy még nem volt (ATV)
200 milliós vesztegetés gyanúja miatt tett vádemelési javaslatot a Nemzeti Nyomozó Iroda a győri Audi-gyár bővítését megakadályozni próbáló környezetvédő szervezet elnöke, Zsák Ferenc ellen. A gyanú szerint miközben a Zsák által vezetett szervezet a bíróságon támadta meg a gyár környezethasználati engedélyét, Zsák az egyesületnek juttatandó támogatásról tárgyalt az Audival.
febr. 16
7:40
György István: nem sokra menne a BKV a járatritkítással (ATV)
A közszolgáltatási szerződés lejártáig célszerű a jelenlegi paraméterkönyv szerint működtetni a BKV-t György István főpolgármester-helyettes szerint. György a Tarlós István által felvetett járatritkításról azt mondta, hogy ilyen típusú megtakarítást csak akkor lehet elérni, ha csúcsidőszakban is kivonnak járműveket, ez azonban jelentős jegyárbevétel-csökkenéssel járna.
febr. 16
7:42
Havonta száz orvos hagyja el Magyarországot (ATV)
Az itthon maradó gyakorló orvosok közül már 2010-ben is többen haltak meg vagy mentek nyugdíjba, mint amennyi frissen végzett a helyükre került.
febr. 16
7:54
Strasbourghoz fordult a százéves Tamás Aladárné (ATV)
Beadvánnyal fordult a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bírósághoz Tamás Aladárné, az az idős tanítónő, aki a magyar állampolgárság felvétele miatt a hatályos szlovák törvények alapján elvesztette szlovák állampolgárságát – írta a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál.
febr. 16
7:56
A magyarországi politikai fejleményekről szavaz az Európai Parlament (ATV)
A közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről szavaz az Európai Parlament csütörtökön, a voksolásra összesen három tervezetet jelentettek be.
febr. 16
7:58
Jelentősen gyengült a forint: 293 az euró (ATV)
Jelentősen gyengült a forint árfolyama csütörtök reggelre: az eurót délelőtt tíz órakor 293,39 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a szerda délutáni 289,82 forint után.
febr. 16
8:12
Zsiga magyarázza a 47 ezer forintot - bődületes mondatok (168 Óra Online)
Zsiga magyarázkodik, de a felvétel bizonyít - A fideszes képviselő azt mondja, hogy „rosszul lett összevágva" a nyilatkozata. De nem. Csak kiemelték a lényeget.
febr. 16
8:12
114 bankra jelentett be negatív hitelminősítői lépést a Moody’s (ATV)
"Nagyon nehéz" működési környezetre hivatkozva jelentett be negatív hitelminősítői lépést több mint száz európai bankra a Moody's.
febr. 16
8:14
Zsiga Marcell védekezik, de a „bizonyíték” is ellene szól (ATV)
A fiatal fideszes politikus szerint értelemzavaróan, a szövegkörnyezetből kiragadva használták fel nyilatkozatát, de közleményével elismerte, hogy azt mondta, amit az újságok írtak.
febr. 16
8:27
Orbán: Elkészült a válasz Brüsszel kifogásaira (Infostart)
Megszületett a magyar kormány válaszlevele az Európai Bizottságnak a testület által januárban indított kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatban; a dokumentumot pénteken küldi el a kabinet - közölte Orbán Viktor az mr1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
febr. 16
8:30
Orbán: megszületett a válasz az Európai Bizottság kifogásaira (Alternatív Energia)
Megszületett a magyar kormány válaszlevele az Európai Bizottságnak a testület által januárban indított kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatban; a dokumentumot pénteken küldi el a kabinet - közölte Orbán Viktor csütörtökön az mr1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
febr. 16
8:30
Hoffmann: nem vonjuk vissza a felsőoktatási keretszámokat (ATV)
Nem vonja vissza a kormány a felsőoktatási keretszámokat - erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt csütörtökön a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában, a Hallgatói Hálózat előző napi demonstrációján elhangzottakra reagálva.
febr. 16
8:32
Orbán: megszületett a kormány válasza az Európai Bizottságnak (ATV)
Megszületett a magyar kormány válaszlevele az Európai Bizottságnak a testület által januárban indított kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatban; a dokumentumot pénteken küldi el a kabinet - közölte Orbán Viktor csütörtökön az mr1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
febr. 16
8:45
Nem vonják vissza a felsőoktatási keretszámokat (Infostart)
Nem vonja vissza a kormány a felsőoktatási keretszámokat - erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt csütörtökön a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában, a Hallgatói Hálózat előző napi demonstrációján elhangzottakra reagálva.
febr. 16
8:48
Nyakat behúzni odafent: Budapesten jár az Európa Tanács (168 Óra Online)
Kétnapos tájékozódó körútra érkezik ma Budapestre az Európa Tanács (ET) két jelentéstevője, hogy áttekintse az elmúlt időszak magyar jogalkotási folyamatát, azon belül egyebek között azt, hogy a médiajogi szabályozás mennyire egyeztethető össze a nemzetközi demokratikus normákkal.
febr. 16
8:48
Megvan a magyar válasz az Európai Bizottság kifogásaira (Metropol)
A miniszterelnök szerint a magyar álláspont védhető, néhány ponton kell kiegészítést tenni, és "egy aránylag egyszerűnek mondható tárgyalássorozat előtt állunk".
febr. 16
9:06
Még kevesen kérik az olcsóbb gyógyszert (Metropol)
Februártól a gyógyszertári blokkokon is feltüntetik, mennyit spórolna a beteg, ha azonos hatóanyagú, de olcsóbb gyógyszert választott volna. A patikusok szóban eddig is ajánlották a helyettesítő készítményeket, az írásbeli tájékoztatás része a generikus gyógyszerek használatát ösztönző programnak. Egyelőre úgy tűnik, a pácienseknek még szokniuk kell a rendszert.
febr. 16
9:06
Nyomoznak: beidézik az elhunyt énekesnő orvosait (ATV)
A rendőrök több doboznyi gyógyszert foglaltak le a Beverly Hilton Hotelben, amelyben Houstont szombaton holtan találták.
febr. 16
9:08
Az Európai Bizottság vizsgálja az Erzsébet-utalványokat (ATV)
A Népszabadság szerint egyes piaci szereplők panaszt emeltek, amiért a nemzetközi áruházláncokat lényegében kizárták az elfogadóhelyek közül.
febr. 16
9:10
Harckocsikkal támadja a szír hadsereg Deraa városát (ATV)
Innen indult tavaly márciusban a Bassár el-Aszad elleni felkelés.
febr. 16
9:24
Dörner csak hívőkkel hajlandó együtt dolgozni (ATV)
Az Új Színház frissen kinevezett igazgatója kirúgta Galkó Balázst, aki naplójában rögzítette az eseményeket.
febr. 16
9:26
Gatyaletolásra készülnek a gyurcsányisták (ATV)
A „Gatyánk is rámegy a tandíjra” című rendezvényre nem hívják meg az oktatási államtitkárt, de nem zárkóznak el a részvétele elől.
febr. 16
9:39
Sok a baleset az M7-esen (Infostart)
Tucatnyinál több autó szenvedett balesetet az M7-es autópálya Balaton felé vezető sávjában, Székesfehérvárnál csütörtökön az erős széllökések és a helyenkénti hóátfúvások miatt; az eddigi információk szerint a helyszínről a mentők egy embert vittek kórházba - közölte a rendőrség.
febr. 16
9:42
Orbán üdvözli a diákok megmozdulását (Metropol)
Orbán Viktor csütörtöki rádióinterjújában a felsőoktatásról szólva - utalva a Hallgatói Hálózat szerdai demonstrációjára - fontos dolognak nevezte a diákok megmozdulását: "Ahhoz képest, ahogy mi csináltuk, tulajdonképpen még nagyon mérsékeltnek is mondhatóak".
febr. 16
9:42
Kiütötte a Milan az Arsenalt (ATV)
Négygólos győzelmet aratott az olasz csapat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének milánói összecsapásán. Robinho kétszer is betalált, Ibrahimovic két gólpassz mellett gólt is jegyzett.
febr. 16
9:44
Baleset miatt lezárták a 6-os főutat Pakstól északra (Metropol)
Teljes szélességében lezárták a 6-os főutat csütörtökön a Pakshoz tartozó Dunakömlőd határában, ahol teherautóval ütközött egy személygépkocsi. A balesetben az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben megsérült.
febr. 16
10:00
Hoffmann összeszorította a száját: nincs alku (168 Óra Online)
"Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik" - ez volt Bodrogi Gyula egyik jelmondata a nyolcvanas évek kultikus tévésorozatában, a Lindában. Hoffmann Rózsa szemlátomást sokat nézte a sorozatot, mert kísértetiesen hasonló reakciót váltott ki belőle a hallgatók tiltakozása a felsőoktatási keretszámok miatt. Mindezt annak ellenére, hogy hamar bebizonyosodott: a preferált szakokon egyre több a…
febr. 16
10:00
Baltával agyonvertek egy férfit (Metropol)
Őrizetbe vette a rendőrség azt a 22 éves polgári férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szerdán különös kegyetlenséggel megölt egy 30 éves férfit a hajdú-bihari városban - közölte Kovács Károly rendőr százados csütörtökön.
febr. 16
10:18
Szétszakadhat Nagy-Britannia (ATV)
David Cameron brit miniszterelnök skót kollégájával, Alex Salmonddal egyeztet hamarosan, hogy dűlőre jussanak a skót népszavazási kérdésben, amely könnyen Skócia elszakadásához vezethet. Cameron fontosnak tartja, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon.
febr. 16
10:33
Rengeteg munkát adott a havazás a tűzoltóknak (Infostart)
A szerdán napközben országszerte lehullott hóréteg, valamint a felerősödő szél következtében több megyében is fennakadások voltak a közúti közlekedésben. Országos szinten mindösszesen 53 tűzesethez és 236 műszaki mentéshez vonultak ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai, ezek jelentős része közúti baleset volt. A meteorológiai előrejelzések alapján csütörtökön is várható…
febr. 16
10:36
Afgán határsértőket fogtak el Tiszaligetnél (Metropol)
Tizenhét határsértőt fogtak el a hóval borított erdőben Tiszaszigetnél csütörtökre virradó éjszaka a magyar hatóságok.
febr. 16
10:51
"Elvi lehetőségként számolni kell a fővárosi tömegközlekedés leállásával" (Infostart)
Ahhoz, hogy a BKV működőképes maradjon, a fővárosnak gyakorlatilag mindenhonnan pénzt kell elvonnia - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában György István. A városüzemeltetési ügyekért felelős főpolgármester-helyettes közölte: elvi lehetőségként számolni kell a fővárosi tömegközlekedés leállásával, de ez napok alatt beláthatatlan problémát okozna.
febr. 16
10:54
Cipóba sütött pisztolyok Röszkén (Metropol)
Hét lőfegyvert foglaltak le egy autóbuszban Röszkén; négy pisztolyt cipóba sütve próbáltak átcsempészni a határon.
febr. 16
10:54
Hoffmann: nem vonják vissza a felsőoktatási keretszámokat (Alternatív Energia)
Nem vonja vissza a kormány a felsőoktatási keretszámokat - erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt csütörtökön a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában, a Hallgatói Hálózat előző napi demonstrációján elhangzottakra reagálva.
febr. 16
10:54
4 milliárd euró hitelt tervez idén felvenni Magyarország (ATV)
Amíg a magyar államháztartás nettó finanszírozása igénye alacsony 2012-ben, addig a bruttó finanszírozási igénye magas, és ezen belül 4 milliárd euró külső forrás bevonást tervez a kormány - jelentette be Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára csütörtökön a Napi Gazdaság által szervezett Makrópálya-haladóknak konferencián.

Keresés