2012. február 2. csütörtök

febr. 2
4:57
Provokatív képet töltött föl a netre az államfő lánya (ATV)
A 14 éves lány alaposan felhergelte a népet.
febr. 2
5:09
Derült és viharos idő lesz a téli fagyok mellett (hvg.hu)
Csütörtökön néhol derült idő lesz, de napközben legalább -5, -9 fokig süllyed a hőmérséklet - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.
febr. 2
5:12
Elszólta magát Giró-Szász a bírói egyesületről (Alternatív Energia)
Színpadias vitát követően kibékült egymással a Magyar Bírói Egyesület (Mabie) és a kormányszóvivő. Giró-Szász ugyanis kedd este az ATV-ben az Európai Bizottság (EB) által kifogásolt bírói nyugdíjkorhatár 62 évre történt csökkentéséről azt kotyogta ki, hogy a kabinet a Mabie előterjesztése nyomán indította el ezt a munkát.
febr. 2
5:14
Bevallások: számok mögött a hézag (Alternatív Energia)
Orbán Viktor bevétele csökkent, Gyurcsány Ferenc osztaléka apadt, Kósa Lajos devizahitele olvadt, Semjén Zsolt visszafizetett, Mesterházy Attila pedig motort vett. A vagyonnyilatkozatok közül szemezgetett a Népszava.
febr. 2
5:15
Olcsván mínusz 18 fok van, Siófok környéke mínusz 11 fokkal a legenyhébb (ATV)
Csütörtök reggel Olcsván mínusz 18 fokot mutattak a hőmérők higanyszálai, a legenyhébb időjárás pedig Siófokon volt, de ott sem mutattak a műszerek mínusz 11 foknál többet. A meteorológiai szolgálat riasztást adott ki: a következő napokban extrém hideg lesz, néhol akár mínusz 25 fok és negyven centis hó is lehet. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató jelezte, ha 30 centinél több hó esik, ők is…
febr. 2
5:27
Orvvadászat miatt vádemelési javaslat egy fideszes polgármester miatt (hvg.hu)
Orvvadászat miatt vádemelést javasol a rendőrség Tiszatenyő fideszes polgármestere ellen - számolt be a Népszava.
febr. 2
5:30
Az MTI-jogtanácsoshoz közeli az Autórádió Kft. (Alternatív Energia)
Noha a Klubrádió frekvencáját elnyerő Autórádió Kft. tulajdonosai továbbra sem nyilatkoznak, egyre több érdekes összefüggés merül fel pályázatukkal és győztessé nyilvánításukkal kapcsolatban. Arról már lapunkban is többször írtunk, hogy az Autórádió Műsorszolgáltató Kft. a 1036 Budapest, Bécsi út 52-54. II./4. címre van bejegyezve.
febr. 2
5:32
Nyárra lemond Schmitt? (Alternatív Energia)
Ismét tüntetők várhatják az államfőt egy programján, sajtóhírek szerint ugyanis tiltakozó demonstrációkra készülnek a Debreceni Egyetem hallgatói és oktatói Schmitt Pál holnapi látogatása idejére. A köztársasági elnök nem zavartatja magát, a plágiumbotránya nyilvánosságra kerülése óta eltelt három hétben mindössze egyszer reagált a vádakra, holnap pedig a magyar tudományos élet vezetőivel egy…
febr. 2
6:09
Megkezdődött a Haladás volt edzőjének pere (ATV)
A szombathelyi munkaügyi bíróságon megkezdődött szerdán Aczél Zoltán, a Haladás edzőjének munkajogi pere. A tréner azért perelte be egykori munkaadóját, mert szerinte a Haladás vezetősége az ártatlanság vélelmét félretéve őt azonnali hatállyal elbocsátotta, amikor bundázás gyanújába keveredett.
febr. 2
6:21
Az oktatás fagyhalála ellen demonstrál a HÖOK szerdán (hvg.hu)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája országos figyelemfelkeltő akciót szervez február 8-án a keretszámok csökkentése és hallgatói szerződések ellen.
febr. 2
6:39
Nem kérnek a "posztkádárista holdudvarból" - Jávor az ellenzék esélyeiről (hvg.hu)
A Lehet Más a Politika nem akarja átvenni a szocialisták szavazótáborát, inkább a Fideszről levált másfél millió szavazó és a bizonytalanok felé fordul. Jávor Benedek készül a nagy csatára Orbán Viktorral, s bár az utcai politizálás híve, nem lesz olyan harcos, mint elődje, Schiffer András volt. Interjú az LMP új frakcióvezetőjével.
febr. 2
6:45
VEKE: az állam a fővárosi önkormányzattal veri a csalánt (ATV)
Az ATV Start című szerdai műsorának vendége két közlekedési szakember volt, a téma pedig a BKV finanszírozása.
febr. 2
6:57
A Kehi gyanús MÁV-ügyletekre bukkant (hvg.hu)
Huszonegy olyan MÁV-ügyletet vizsgál a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), amely a balliberális kormányok idejére nyúlik vissza; bár az átvilágítások még tartanak, az már most látszik, hogy a magyar államot legalább 15 milliárd forintos kár érte - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.
febr. 2
7:15
A privatizációs szerződéseket 110 millióért vizsgálják felül az ügyvédek (hvg.hu)
Négy ügyvédi irodával szerződött le a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a privatizációs szerződések felülvizsgálatára - írja a Népszabadság.
febr. 2
7:33
Blikk: Fábryt kikosarazta, többmilliós gázsira pályázik a Viszkis (hvg.hu)
Több tévécsatorna is szeretné elérni, hogy neki nyilatkozzon elsőként a viszkis rabló néven elhíresült Ambrus Attila, de eddig egyikkel sem sikerült megállapodnia, olyan nagy összeget kér – számolt be a Blikk.
febr. 2
7:35
Tüntetők várják Schmittet? A terrorelhárítás felmérte a debreceni terepet (hvg.hu)
Ismét tüntetők várhatják az államfőt egy programján, sajtóhírek szerint ugyanis tiltakozó demonstrációkra készülnek a Debreceni Egyetem hallgatói és oktatói Schmitt Pál pénteki látogatása idejére - számolt be a Népszava.
febr. 2
7:39
350 emberrel eltűnt egy komp (ATV)
Julia Gillard ausztrál kormányfő csütörtökön újságíróknak úgy nyilatkozott, valószínűleg "nagyon magas" az áldozatok száma. Eddig közel kétszáz embert mentettek ki a vízből, a hajókatasztrófát feltehetően a rossz időjárás okozta.
febr. 2
7:41
Napi Gazdaság: Lázárék „tőzsdéztek” (ATV)
A Napi Gazdaság szerint Hódmezővásárhely "tőzsdézett" a kötvénypénzzel. A külföldi bankok célja Lázár János szerint ugyanakkor az, hogy kikényszerítsék az állami konszolidációt - nyilatkozta a polgármester a Magyar Hírlapnak.
febr. 2
7:43
„Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól!” (ATV)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája országos figyelemfelkeltő akciót szervez február 8-án a keretszámok csökkentése és hallgatói szerződések ellen.
febr. 2
7:45
291 forint körül mozog az euró árfolyama (ATV)
Őrzi szerdán szerzett nyereségét a forint: az eurót csütörtök délelőtt tíz órakor 291,49 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a szerda délutáni 291,50 forint után.
febr. 2
7:51
Könnyebb lesz fegyvert vásárolni - lapszemle (Infostart)
Visszatér elemzőként Somogyi Zoltán, az MDF volt kampánystratégája - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy tavasszal változhatnak a fegyvertartás szabályai.
febr. 2
7:54
Óriásdemonstrációra készülnek Orbánék tervezete ellen (Alternatív Energia)
Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól! mottóval figyelemfelkeltő akciót és virrasztást tart a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) február 8-án a fővárosi Deák téren a magyar oktatás védelmében. A budapesti demonstráció egy országos rendezvénysorozat nyitóállomása.
febr. 2
8:09
Mór után 10 évvel perli az Erste Bankot az egyik érintett (hvg.hu)
Tíz év után perre megy a bankkal az az asszony, aki lányát és vejét vesztette el a 2002-es móri mészárlás során – számolt be a Blikk.
febr. 2
8:09
Tizenegy megyében van elsőfokú figyelmeztetés a hideg miatt (Infostart)
Péntektől tizenegy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető jelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a fagy, illetve a várható havazás miatt.
febr. 2
8:11
Extra hideg: tizenegy megyében adtak ki veszélyjelzést (hvg.hu)
Péntektől tizenegy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető jelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a fagy, illetve a várható havazás miatt. Jelenleg hat megyében van érvényben vészjelzés.
febr. 2
8:12
Dermesztő hideg: figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat (Alternatív Energia)
Péntektől tizenegy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető jelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a fagy, illetve a várható havazás miatt.
febr. 2
8:27
VV: a Malévon látszik, mennyire jó gazda a magyar állam (hvg.hu)
A Malév példája jól mutatja, hogy bár elméletben lehet jó érveket felhozni a vállalatok állami tulajdonlása mellett, a honi politikai és pártfinanszírozási gyakorlat közepette kizárt, hogy ebből bármi jó süljön ki - írja csütörtöki cikkében a Véleményvezér blog.
febr. 2
8:30
Megújul Székesfehérvár egyik legszebb része (Alternatív Energia)
Európai uniós támogatással újul meg Székesfehérváron a Fő utca; az önkormányzat a belváros rehabilitációjának folytatására mintegy 1,8 milliárd forint támogatást nyert - közölte az önkormányzati kommunikációs központ az MTI-vel.
febr. 2
8:45
A fagyasztóból vitték el egymillió forintját (hvg.hu)
Több mint egymillió forintot zsákmányolt az a férfi, aki megtámadta egy tanya gazdáját a Bács-Kiskun megyei Petőfiszálláson. A támadó a fagyasztóból vitte el a zsákmányt - értesült a HavariaPress.
febr. 2
8:51
Elütöttek egy férfit az ágyában (ATV)
A 34 éves áldozat házába valósággal berobbant egy sportkocsi, melynek sofőrje a rendőrök elől menekült, egyelőre sikeresen.
febr. 2
8:53
Malév: a moratórium a helyzet rendezéséig vagy a felszámolásig tart (ATV)
Rendkívüli moratóriumot rendelt el és rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malév Zrt. mellé a Fővárosi Bíróság csütörtöki végzésében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A Malévre elrendelt moratórium, illetve a céghez kirendelt rendkívüli vagyonfelügyelő megbízatása a légitársaság pénzügyi helyzetének rendezéséig, vagy a legrosszabb esetben a felszámolás megindításáig tart.
febr. 2
9:03
Síntörés és váltóhiba miatt késnek a vonatok (hvg.hu)
Váltóállítási nehézségek miatt a ceglédi és a kelebiai vasútvonalon is késnek a vonatok - értesült a HavariaPress.
febr. 2
9:09
"Remélem ügyesen tátog" Élőben cikizték a legnézettebb műsor énekesét (ATV)
Az énekesnő egy meccs félidejében fogja szórakoztatni a közönségét néhány dal erejéig.
febr. 2
9:27
Az ENSZ főtitkár látogatása alatt is rakétákkal lőtték Izraelt (ATV)
Szerda este nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből, éppen akkor, amikor Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár éppen Izraelben tett látogatást.
febr. 2
9:29
Menesztették az Alcoa FKC vezetőedzőjét (ATV)
Menesztették Mihály Attilát, az Alcoa FKC női kézilabdacsapatának vezetőedzőjét, miután az együttes szerdán kikapott a Dunaújvárostól.
febr. 2
9:39
Az év végéig minden közokiraton a Magyarország elnevezés lesz majd (hvg.hu)
Fokozatosan vezetik be a Magyarország elnevezéssel ellátott állami közokiratokat, mivel a január 1-én hatályba lépett új alaptörvény szerint az ország hivatalos megnevezése Magyar Köztársaság helyett Magyarország lett. A korábban kiadott okmányok továbbra is használhatóak a feltüntetett érvényességi időn belül - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala.
febr. 2
9:57
Rácz Jenő: Muszáj megoldást találni a bérproblémára az egészségügyben (Infostart)
Muszáj megoldást találni a bérproblémára az egészségügyben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Rácz Jenő. A Magyar Kórházszövetség elnöke, a veszprémi kórház vezetője beszélt arról is, hogy az egészségügy nem fog azonnal megváltozni a struktúra átalakítása után.
febr. 2
9:57
Megjavították a hidegtől elromlott váltót a 47-49-es villamos vonalán (hvg.hu)
Váltóhiba miatt pótlóbuszok szállították az utasokat Budapesten a 47-es és 49-es villamos vonalán a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér között. A villamosok délelőtt 10 óra óta ismét teljes vonalon járnak.
febr. 2
9:59
Kihűlt férfit találtak Pécsett egy távhőközpontban (hvg.hu)
Kihűlt férfi holttestére bukkantak Pécsett a távhőszolgáltató egyik hőcserélő központjában.
febr. 2
10:00
Főkapitány is gratulált az orvvadásznak? (Alternatív Energia)
Vádat emelnek Kazinczi István, Tiszatenyő fideszes polgármestere ellen orvvadászat miatt. Mint arról a Népszava elsőként beszámolt, a fideszes politikus tavaly szeptemberben - a vadászati tilalom ellenére - egy őzsutát és négy vadnyulat lőtt ki titokban egy közeli településen.
febr. 2
10:03
Megölték a terrorvezért, akire 5 millió dolláros vérdíjat tűztek ki (ATV)
A megölt vezetők között van a Jeemah Islamiah szervezet malajziai vezetője is, akinek a fejére 5 millió dolláros vérdíjat tűzött ki az amerikai kormány.
febr. 2
10:05
Nyolc tonna radioaktív víz szabadult ki Fukusimában (ATV)
Több mint nyolc tonna radioaktív víz folyt el a Fukusima-1 erőmű négyes reaktorblokkjából - közölte csütörtökön a létesítményt üzemeltető Tepco. Szakértők szerint az incidens nem okoz jelentős fennakadást az erőmű stabilizálásáért folyó erőfeszítésekben, de a japán kormány számára komoly kellemetlenséget okozhat az eset.
febr. 2
10:07
Egy második Mona Lisa bukkant fel Madridban (ATV)
Szenzációs felfedezés Madridban: A Mona Lisa nem egyszeri műalkotás. Éveken át a Pradoban észrevétlenül lógott Leonardo da Vinci világhírű festményének másolata, ami az eredetivel közel egy időben készülhetett.
febr. 2
10:18
Kihűlt férfit találtak egy pécsi panelházban (Metropol)
Kihűlt férfi holttestére bukkantak Pécs panelházas városrészében csütörtökön hajnalban.
febr. 2
10:20
Újra a teljes vonalon járnak a 47-49-es villamosok (Metropol)
Újra a teljes útvonalukon közlekednek a 47-es és 49-es villamosok Budapesten, miután a BKV szakemberei helyreállították a váltóhibát a Szent Gellért téren.
febr. 2
10:21
Csintalan: Schmitt Pál mondjon le (ATV)
Az Orbán Viktor politikáját támogató Csintalan Sándor szerint a köztársasági elnök álljon elő megdönthetetlen bizonyítékkal a plágiumügyben, vagy ha nincs ilyen – távozzon posztjáról.
febr. 2
10:36
Szülés: százezrekbe fáj (Metropol)
Tizenegy nőgyógyász szakorvos és két szülésznő ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, mert 2007 áprilisa és 2008 júliusa között legalább húsz esetben kértek pénzt a kismamáktól a szülések levezetésért és különféle beavatkozásokért.
febr. 2
10:39
Szavazás: a többség szerint az IMF eltörölteti az egykulcsos adót (ATV)
A szavazás három napja zajlik, az igenek és a nemek aránya fej-fej mellett halad.
febr. 2
10:51
Az ORFK cáfolja, hogy diszkriminatív utasítást adott volna (hvg.hu)
Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint alaptalanok az Európai Roma Jogi Központ aggodalmai, amelyeket a rendőrség egyik utasításával kapcsolatban fogalmazott meg a szervezet.
febr. 2
10:53
Borsodban is meghalt egy férfi a hideg miatt (hvg.hu)
Házától nem messze, egy sűrű növényzettel benőtt telken találtak rá egy kihűlt férfi holttestére Bodrogolasziban.

Keresés