2012. február 28. kedd

febr. 28
5:00
Hirtelen meghalt a magyar zenész (ATV)
A zenélés mellett híres - ahogy ő mondta - csavargó volt, lényegében folyamatosan utazott, bejárta szinte az egész világot, erről blogot is vezetett.
febr. 28
5:15
Hálószobában a Fidesz (Alternatív Energia)
Ismét kísérletet tesz a kormány arra, hogy beavatkozzon a családok életébe. Új szervezet alakult: a Magyar Családtudományi Társaság (MCST) a házasság válságának megoldásán dolgozik majd. Az MCST még csak szerveződik, de a válást elvető, az egyszülős családban felnövő gyerekeket bűnözésre hajlamosnak tartó Tudomány a családért egyesület bázisán jöhet létre.
febr. 28
5:18
Nagyvállalat is részt vett a fideszes dohánytörvény megalkotásában (ATV)
A Fidesz parlamenti frakciója írta a dohány-kiskereskedelem újraszabályozásáról szóló törvényjavaslatot, annak megalkotásában azonban volt szerepe a Continental Dohányipari Zrt.-nek is - közölte budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János frakcióvezető a jogszabály születésével kapcsolatos sajtóhírekre reagálva.
febr. 28
5:33
Nincs pénz a felsőoktatásra (Alternatív Energia)
Megfelelő tájékoztatásnak minősítette tegnap napirend előtti felszólalásában Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, hogy a felvételiző diákok mindössze három héttel a jelentkezési határidő előtt ismerhették meg a felvételi keretszámokat. A szocialisták Esztergomra vonatkozó kérdésére Rétvári Bence államtitkár azt mondta: nem csak az elmúlt nyolc, de az elmúlt húsz év is felelőssé tehető az…
febr. 28
5:35
Tarlós kontra franciák: ki fürdik be? (Alternatív Energia)
A Fővárosi Vízművek Zrt. "fővárosításának" - vagyis ismét teljesen önkormányzati tulajdonba vételének - forgatókönyvét és részleteit szerdán, a közgyűlési ülés reggelén ismerhetik csak meg a fővárosi képviselők - tudta meg lapunk.
febr. 28
5:37
Még szökésben a főnök (Alternatív Energia)
Állítólag Magyarország egyik legütőképesebb maffia-seregét gyúrta egybe Magyar Róbert - az első fokon tényleges életfogytigra ítélt bűnöző és a fekete sereg ügyét most tárgyalják másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán. Az ügy Magyart érdemben nem érinti, évekkel ezelőtt eltűnt.
febr. 28
5:39
Titkolja a Posta, mennyiért viszi a T(h)émát (Alternatív Energia)
A saját PR-hirdetéseit kizárólag a jobboldali újságokban elhelyező Magyar Posta Zrt.-nek más kapcsolata is van a jobboldalhoz kötődő újságokkal. A Fidesz illetve a kormány állampolgárokhoz intézett leveleinek millióit is kedvezményesen kézbesítő állami cég viszi házhoz ugyanis több településen január óta a Helyi Téma című ingyenes lapot.
febr. 28
5:41
Széles felé hajlik a hirdetők keze (Alternatív Energia)
A jobboldali médiakoncentráció nemcsak a különféle orgánumok "bekebelezésén" érhető tetten, hanem a hirdetési piac területén is. A négy politikai napilap közül toronymagasan a Magyar Nemzet jut a legtöbb állami, illetve állami tulajdonú céges hirdetéshez. Ám a január 21-i négyszázezresnek mondott kormánypárti tüntetés óta megjött az állami vállalatok hirdetési kedve a szervezést magára vállaló Sz…
febr. 28
5:51
A Fidesz kommunista múltja - kínos (168 Óra Online)
Hétfőn Schiffer András a Parlamentben szavazásra bocsájtotta "Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről" című indítványát. Az ügynökakták megnyitását előterjesztő LMP-s javaslat tárgysorozatba vételét a Jobbik is támogatta. A kormánypártok a kérdéses ügyben nem szólaltak fel, és az ügynöklista nyilvánosságra hozását egyhangú többséggel leszavazták. Ezzel Magyarország lett a térség utolsó…
febr. 28
6:24
Így újul meg a Kossuth tér (Infostart)
A Kossuth Lajos tér átalakításával kitiltanák az autókat a Parlament melletti területről. A gyalogosok mellett csak a villamos és egy kerékpárút maradna a téren 2014-től. Máshová helyezhetik a téren található szobrokat is.
febr. 28
6:30
Lengyel: fordulat kell, mert úgy járunk, mint Görögország (ATV)
Fordulatot kell végrehajtania Magyarországnak, mert a végén úgy járhat, mint Görögország – mondta hétfőn Lengyel László, a Pénzügykutató vezérigazgatója egy vitán a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Lengyel szerint az ország szembemegy az európai unió viselkedésformáival. Vitapartnere, Lánczi András, a Századvég Alapítvány elnöke azt mondta, külföldön nem érződik annyira Magyarország rossz…
febr. 28
6:42
A hungarikumtörvényről és az iszapkatasztrófáról szól a parlament ülése (Infostart)
Az Országgyűlés keddi ülésén kezdi tárgyalni a 2010-ben történt kolontári vörösiszap-katasztrófa felelőseit kereső országgyűlési vizsgálóbizottság jelentését.
febr. 28
7:03
Budai Gyula új posztot kapott a kormányban (168 Óra Online)
Budai Gyula lesz a lemondott Ángyán utóda
febr. 28
7:24
A Standard and Poor’s tovább rontotta Görögország adósbesorolását (ATV)
Szelektív nem törlesztővé nyilvánította az euróövezeti tag Görögországot a Standard & Poor’s, arra hivatkozva, hogy a görög kormány az adósságátrendezés során egyes államkötvény-sorozatokra visszamenőleges hatállyal kollektív fellépési záradékot kíván érvényesíteni.
febr. 28
7:26
Romney vagy Santorum nyer Michiganben és Arizonában? (ATV)
Mitt Romney és Rick Santorum rendkívül szoros küzdelmét ígéri a Republikánus Párt kedden Michiganben megrendezendő előválasztása; az előrejelzések két politikus támogatottságában de facto egyenlőséget mutattak ki. Az ugyancsak ezen a napon voksoló Arizonában az előbbi politikusnak áll a zászló.
febr. 28
7:28
Görög mentőcsomag: Merkel nem kapta meg a kancellári többséget (ATV)
Nem szerezte meg Angela Merkel az úgynevezett kancellári többséget hétfőn a német törvényhozás alsóházában (Bundestag) a második görög mentőcsomagról szóló szavazáson: a kormányfő csak az ellenzék támogatásával tudta érvényesíteni akaratát.
febr. 28
7:30
Kicsit erősödött a forint: 289 az euró (ATV)
A monetáris tanács piaci várakozásoknak megfelelő kamattartó döntését követően a forint árfolyama gyakorlatilag nem változott.
febr. 28
7:32
Hungarikum, vörösiszap-katasztrófa és FRPT a Házban (ATV)
Az Országgyűlés keddi ülésén kezdi tárgyalni a 2010-ben történt kolontári vörösiszap-katasztrófa felelőseit kereső országgyűlési vizsgálóbizottság jelentését.
febr. 28
7:34
„Komoly bizonytalanság” Fideszes kritika az államtitkárnak (ATV)
Sikeresen lezárultak a felsőoktatási jelentkezések pénteken éjfélkor: szeptembertől összesen közel 70 ezer fiatal tanulmányait támogatják, ez nagyjából azonos azzal a számmal ahányan eddig elektronikus úton jelentkeztek – mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a pénteken lezárult felsőoktatási felvételiről. Az MSZP szerint az állami finanszírozott helyek számát drasztikusan csökkentették,…
febr. 28
7:36
Komoly célok a hadiipar fejlesztésére - lapszemle (Infostart)
A honvédelmi vezetés az úgynevezett Hadik-terv (Hadfelszerelési Iparkorszerűsítési Terv) keretében igyekszik fellendíteni a hazai hadiipart - írja a Népszabadság és a Magyar Nemzet.
febr. 28
7:39
Hasonlóbbak vagyunk, mint hinnénk (Metropol)
Martin Sirák hat éve for­dult meg először hazánkban, két éve Budapesten él és dolgozik, a magyar–szlovák ellentétek nem érdeklik.
febr. 28
7:42
Szíria: 68 embert mészároltak le Homsz térségében (ATV)
Hatvannyolc polgári személyt öltek meg hétfőn Homsz térségében fegyveresek - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű ellenzéki szervezet, elítélve a mészárlást. Közben a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) segélymunkásai bejutottak a hetek óta ostromlott városba.
febr. 28
7:44
Reménytelennek látják helyzetüket a fizetésképtelen devizaadósok (ATV)
Reménytelennek tartják a helyzetüket a fizetésképtelen devizaadósok, így a legtöbben még azokkal a lehetőségekkel sem élnek, amelyekkel könnyíthetnének gondjaikon - írja keddi számában a Magyar Nemzet.
febr. 28
7:57
Két brit gyanúsított önként visszatér Magyarországra (Metropol)
Önként visszatér Budapestre, hogy bíróság elé álljon az a két brit állampolgár, aki ellen csalás gyanújával folyik jogi eljárás Magyarországon - jelentette hétfő este a BBC hírszolgálata internetes kiadásában.
febr. 28
7:59
A Fidesz már a hálószobában van (Metropol)
Új szervezet alakult: a Magyar Családtudományi Társaság (MCST), amelynek megalakítása révén ismét kísérletet tesz a kormány arra, hogy beavatkozzon a családok életébe - írja a Népszava keddi száma.
febr. 28
8:00
Iráni atomprogram: képes lehet Izrael egyedül csapást mérni? (ATV)
Irán vélhetően atomfegyverek előállításán fáradozik - állapította meg a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség a tavalyi, valamint az idei legfrissebb jelentésében. Az ENSZ és az nyugati országok igyekeznek szankciókkal elejét venni az iráni atomprogramnak, ezek azonban Izrael szerint kudarcot vallottak. Kérdés, hogy reális lehet-e egy katonai megoldás az iráni atomprogram megállítására?…
febr. 28
8:15
A vörösiszap-katasztrófa felelőseinek nyomában a Parlament (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés mai ülésén kezdi tárgyalni a 2010-ben történt kolontári vörösiszap-katasztrófa felelőseit kereső országgyűlési vizsgálóbizottság jelentését.
febr. 28
8:18
Egyre népszerűbb az orvhorgászat: tízmilliós bírságokat szabnak ki (ATV)
Tavaly mintegy 40 százalékkal emelkedett 2010-hez képest a halászati törvénysértések száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében, több mint 23 millió forint bírságot szabtak ki, ennek többségét orvhorgászás miatt - közölte a megyei kormányhivatal földművelési igazgatóságának vezetője.
febr. 28
8:20
Felszámolják Londonban az Occupy mozgalom sátortáborát (ATV)
Rendőrök és bírósági végrehajtók elkezdték keddre virradóra az antikapitalista tüntetők sátortáborának felszámolását a londoni Szent Pál székesegyháznál.
febr. 28
8:22
Katonákat, telefonokat és élelmet küldtek a Costa Allegrára (ATV)
Szerdára vontatják el legkésőbb a Desroches szigethez az Indiai-óceánon kigyulladt olasz luxushajót. A Costa Allegrán nem működik a légkondíciónáló és a konyha sem, a kalózok miatt a hajón tartózkodik kilenc olasz katona is.
febr. 28
8:48
Parragh: A kkv-k legnagyobb problémája a fogyasztás csökkenése és a forráshiány (Infostart)
A kötelező kamarai regisztráció célja, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pontosan lássa a gazdasági vállalkozások tényleges számát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet elnöke. Parragh László arról is beszélt, hogy felértékelődött a menedzsmenttudás.
febr. 28
8:51
A két brit önként visszatér Magyarországra, hogy bíróság elé álljon (Alternatív Energia)
Önként visszatér Budapestre, hogy bíróság elé álljon az a két brit állampolgár, aki ellen csalás gyanújával folyik jogi eljárás Magyarországon - jelentette hétfő este a BBC hírszolgálata internetes kiadásában.
febr. 28
8:54
Leukémiás fiúval randizik az énekesnő (ATV)
Jószívűségből jeleskedett a country zene sztárja, miután egy végzős fiú megkérte, hogy legyen a partnere a szalagavató bálon.
febr. 28
9:09
Aki egyház akar lenni szerdáig kell jelentkezni (Alternatív Energia)
Szerdáig jelenthetik be a civil szervezetté váló egyházak a nyilvántartásba vételükhöz szükséges adatokat.
febr. 28
9:12
Érettségivel fele annyit lehet keresni, mint diplomával (ATV)
Az érettségivel rendelkező munkavállalók átlagosan fele annyit keresnek, mint az egyetemi diplomát kezükben tudó dolgozók, az előbbiek átlagfizetése havi bruttó 163 ezer forint, míg az utóbbiaké átlagosan 325.300 - közölte a Workania állásportál által működtetett Fizetések.hu internetes bérfelmérés legújabb eredményei alapján kedden az MTI-vel.
febr. 28
9:24
A Richter pozitív kutatási eredménye skizofrénia kezeléséről (Infostart)
Pozitív eredmény született a Richter Gedeon Nyrt. és a Forest Laboratories, Inc. közös fejlesztés alatt álló antipszichotikus készítménye, a cariprazine (RGH-188) fázis III vizsgálatában skizofrénia akut fázisában szenvedő betegek esetében - jelentette be az előzetes eredményt a Richter a BÉT honlapján kedden.
febr. 28
9:27
Nyolcmilliós tanulmány a grillcsirkés kofától (Metropol)
A nemzetvédelmi egyetem kancellárja saját nevén egy folyóiratban még publikálta is annak a tanulmánynak az összefoglalóját, amelyet egy fiktív pályázat alapján egy pesterzsébeti piacon grillcsirkét árusító vállalkozó nyert el, de valójában az egyetem munkatársa készített el.
febr. 28
9:30
Intenzíven havazik, főleg a fővárosban, de el fog olvadni (ATV)
Budapesten és a környékén havazik a legintenzívebben az országban, de a napközben lehulló hó ott is folyamatosan olvad majd - tájékoztatta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa kedd reggel az MTI-t.
febr. 28
9:45
Összefogás helyett jön a "szemét Gyurcsány" (168 Óra Online)
Nem ciki "lenyúlni" az LMP leláncolós akcióját és szakmai program készül Gyurcsány Ferenc avasi látogatásából - ez derült ki a Demokratikus Koalíció operatív igazgatójával folytatott beszélgetésünkből. Sebián-Petrovszki László szerint az ország állapota sokkal rosszabb, mint 2010-ben; az ellenzéknek pedig először szakmai alapon kellene tárgyalnia és csak később sort keríteni a választási…
febr. 28
9:45
Vita a fővárosi körzetek számáról (Alternatív Energia)
Még folynak az egyeztetések a Fidesz-frakción belül a járások kialakításáról; a fővárosi körzetek számáról vita van, de a közigazgatási és igazságügyi miniszter bízik a megállapodásban, szavai szerint a tárca és a kerületi polgármesterek is hajlanak a kompromisszumra.
febr. 28
9:47
A gabonaértékesítő cég és az ügyvezető is lebukott az adóellenőrzésen (Alternatív Energia)
Bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi régiójának revizorai, miután több ellenőrzést is végeztek egy gabona- és étolaj-értékesítéssel foglalkozó betéti társaságnál; lebukott a cég ügyvezetője is - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.
febr. 28
9:48
11,1 százalék a munkanélküliség (ATV)
Tavaly november és 2012. január között a munkanélküliek létszáma 475 ezer fő volt, ami lényegében megegyezett az előző év azonos időszakival, a munkanélküliségi ráta 11,1 százalékra mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Ugyanezen időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 816 ezer fő volt, 40 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.
febr. 28
9:50
Három versenyzőt küld Magyarország a fedettpályás atlétikai vb-re (ATV)
A gátfutó Baji Balázs, a súlylökő Kürthy Lajos és a sprinter - még junior korú - Nguyen Anasztázia utazik Isztambulba.
febr. 28
10:00
Navracsics: Még egyeztetnek a járások kialakításáról (Infostart)
Még folynak az egyeztetések a Fidesz-frakción belül a járások kialakításáról; a fővárosi körzetek számáról vita van, de a közigazgatási és igazságügyi miniszter bízik a megállapodásban, szavai szerint a tárca és a kerületi polgármesterek is hajlanak a kompromisszumra.
febr. 28
10:06
Megsérült Sterbik Árpád a Veszprém elleni BL-meccsen (ATV)
Az Atlético Madrid kézilabdacsapatának Zentán született, már spanyol állampolgárságú hálóőre legalább egy hónapig nem léphet pályára, a térdizületében egy porc sérült meg.
febr. 28
10:08
Megsemmisült egy tízemeletes panelház, hatan meghaltak - mozgóképpel (ATV)
Hatan meghaltak a hétfői asztraháni gázrobbanásban, négy embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok - jelentették kedden hírügynökségek.
febr. 28
10:18
Vita van a Fidesz-frakcióban az ügynökaktákról (Infostart)
Megosztja a Fidesz-frakciót az ügynökakták nyilvánosságának ügye.
febr. 28
10:21
Hitlerről készült képet ragasztottak egy kaposvári holokauszt-emléktáblára (Alternatív Energia)
Egy Hitlerről készült fotót ragasztottak ismeretlenek Kaposváron egy ház falán lévő holokauszt-emléktáblára; a képen az egykori náci vezető a jellegzetes karlendítéssel látható - közölte a Sonline.hu internetes újság kedden, több olvasója értesítése alapján.
febr. 28
10:23
Esik a hó, de nem marad meg (Alternatív Energia)
Budapesten és a környékén havazik a legintenzívebben az országban, de a napközben lehulló hó ott is folyamatosan olvad majd - tájékoztatta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa kedd reggel az MTI-t.
febr. 28
10:25
Pornószínész alakította Damu Rolandot (Alternatív Energia)
Akár sorsdöntő is lehet Damu Roland jövő heti ítéleténél az a videó, amely a Blikk birtokába jutott. A felvételen pornószínészek "mozzanatonként modellezték" a védelem szerint csak állítólagos nemi erőszakot.

Keresés