2012. február 29. szerda

febr. 29
5:00
"Nem kell osztania az észt..." Ennek örül az énekes? (ATV)
Az egykori színész most inkább énekes, utálta, ha valakit bántani kellett, mert ő nem olyan durva típus. Most szerencsére van ideje a saját kis lemezével haknizni.
febr. 29
5:15
Máshol, de szólhat a Klubrádió (Alternatív Energia)
Pert nyert első fokon a médiahatósággal szemben a Klubrádió. A bíróság kimondta, hogy jogszerűtlenül döntött a Szalai Annamária által vezetett testület akkor, amikor elvette a 2010-ben megnyert 92.9-es frekvenciát a Klubrádiótól. A Fővárosi Törvényszék most "létrehozta" a médiatanács és a Klubrádió közötti műsorszolgáltatási szerződést. Az ítélet nem jogerős, 15 napon belül lehet fellebbezni. A…
febr. 29
5:17
Halálán az egészségügy (Alternatív Energia)
Történelmi mértékű forráskivonás készül az egészségügyben, a kormány mára várja az illetékes miniszter javaslatát a gyógyszerkassza újabb megszorítására. Eközben több ezer orvos nyilatkozata lép életbe mától, így napokon belül összeomolhat az ügyeleti rendszer. Tegnapra készült el a terv arról is, hogy májustól mely kórházak láthatnak még el fekvőbetegeket.
febr. 29
5:18
Itt a tavasz, újraindulnak a kilakoltatások (ATV)
Március 1-je után újraindulnak a december óta felfüggesztett kilakoltatások – a végrehajtói kamara szerint 150 ügy van folyamatban – de ezek többsége nem a devizahiteles lakástulajdonosok, vagyis az árfolyam emelkedések veszteseinek kilakoltatása. Kedden az országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságában nem hangzott el javaslat arra, hogy mi lesz a mintegy 10 ezer veszélyben lévő devizahitelessel,…
febr. 29
5:19
Hangulatkeltés folyik Hunvald ellen (Alternatív Energia)
Még ma is torzító információk jelennek meg Hunvald György "mesés" vagyonáról - állítja az erzsébetvárosi "ingatlanpanama" ügyében nem jogerősen felmentett, mégis másfél évre ítélt volt MSZP-s polgármester. Az autóflottát, keszhelyi kastélyt, százmilliós bankszámlát és ingóságokat valamint magánrepülőt felsoroló híreszteléseket Hunvald korábban is cáfolta, de most is többen bírálják vagyona miatt,…
febr. 29
5:33
Orbánra hivatkozik a "fekete sereg" vezére (Alternatív Energia)
A politika áldozatának nevezte magát a szökésben lévő Magyar Róbert, a "fekete seregként" emlegetett bűnszervezet vezetője a bíróságnak hétfőn küldött levelében - írta tegnap a haon.hu. Szerinte az Orbán Viktor miniszterelnökkel közös fotója miatt akarták ilyen komoly bűnözőnek beállítani, hogy rajta keresztül mocskolhassák Orbánt a politikai ellenfelei.
febr. 29
5:35
Intézményes szegregáció Gyöngyöspatán (Alternatív Energia)
Cigánybűnözést emlegetett és kivándorlásra szólította fel a roma származású Mohácsi Erzsébetet, a gyöngyöspatai iskolai szegregáció miatt pert indító alapítvány igazgatóját Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere az ügy tegnapi tárgyalásán.
febr. 29
5:37
Állást kapott az éhségmenet egyik szervezője (Alternatív Energia)
Munkát kapott az egyik Miskolc környéki cégnél Tóth Imre Miklós, az éhségmenet egyik szervezője. Karbantartó lesz, az egy hetes tiltakozó gyaloglás után ugyanis állást ajánlottak neki. Boldogan igent mondott, amikor megkeresték - mondta -, hiszen szavai szerint ma nem válogathat az ember. Elégedett, mert a minimálbérnél magasabb lesz a fizetése, közmunkásként viszont csak 47 ezer forintot…
febr. 29
6:21
Egymás után mennek tönkre a betegszállítók (Infostart)
Március 1-jével nem szállít több OEP-finanszírozott beteget egy szegedi betegszállító cég. A Betegszállítók Országos Egyesülete szerint mások is lesznek ezzel így a jövőben. Az egyik érdekképviseleti szövetség úgy tudja: már 12 cég ment tönkre. Az egészségügyi államtitkárság csak annyit mond: folyamatosan egyeztet a szerepelőkkel.
febr. 29
6:27
Gyökeres fordulat áll be időjárásunkban (168 Óra Online)
Egyre több helyen szűnik meg a csapadék, kisüt a nap, 15 fok is lehet.
febr. 29
6:30
Láthatatlan testőrei is vannak Orbánnak (ATV)
A miniszterelnök lemondott a személyvédelem egyes elemeiről, amikor február elején felkereste az Aszódi úti hajléktalanszállót, a Terrorelhárítási Központ (TEK) azonban mindvégig, "operatív, külső szemlélő által nem felismerhető módon" biztosította Orbán Viktor védelmét - közölte egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában Pintér Sándor belügyminiszter.
febr. 29
6:32
„Mindenütt kiskapukat nyit” A kiemelt beruházásoknak kedvezne a kormány (ATV)
A kormány szerint az uniós pénzek gyorsabb felhasználását teszi lehetővé az új kiemelt beruházásokról szóló törvény, amelynek vitája kedden kezdődött a parlamentben. Az LMP szerint ugyanakkor a kabinet az udvari klientúrára írta át a törvényt, amely így semmiben nem különbözik az előző szocialista kabinet gyakorlatától. Az MSZP is kifogásolta, hogy a felgyorsult hatósági eljárás miatt megszűnik…
febr. 29
6:34
Republikánus előválasztás: Romney behúzta Arizonát és Michigant is (ATV)
Mitt Romney Arizonában fölényesen, Michiganben pedig kemény küzdelemben győzött kedden a republikánusok előválasztásán, amelyen a párt szimpatizánsai arról szavaztak, hogy a novemberi elnökválasztáson ki legyen Barack Obama hivatalos kihívója.
febr. 29
6:48
Ma nem változtak az üzemanyagok árai (ATV)
A gázolaj átlagára továbbra is 436, a benziné pedig 425 forint, de a kutaknál jelentős árkülönbséget tapasztalhatnak az autósok.
febr. 29
6:50
Ohiói ámokfutó: három diák meghalt, a fiatal vaktában tüzelt (ATV)
Belehalt sérüléseibe kedden a harmadik is abból az öt diákból, akiket egy diáktársuk sebesített meg, amikor tüzet nyitott rájuk az ohiói Chardonban. A tettes, aki kedden megjelent a bíróság előtt, kijelentette, hogy vaktában tüzelt.
febr. 29
6:52
Eurochallenge Kupa: a Szolnok bejutott a legjobb nyolc közé (ATV)
A kedden győztes Szolnok bejutott a legjobb nyolc közé a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupában, miután a sorozat nyolcaddöntős szakaszának hatodik, utolsó fordulójában a belga Okapi Aalstar legyőzte a francia Elan Chalon együttesét.
febr. 29
6:54
Fővárosi Vízművek visszavásárlása: újabb per elé nézhet Budapest (ATV)
Újabb per elé nézhet a budapesti önkormányzat, ha ragaszkodik ahhoz, hogy a Fővárosi Vízműveket nyomott áron vegye vissza - írja a szerdai Népszabadság.
febr. 29
6:56
Az eredetileg tervezettnél több járás lehet (ATV)
Az eredetileg tervezett 168-nál legalább öttel több járás szerepel majd az átdolgozott törvénymódosításban - közölte az információt a Magyar Nemzet szerdán.
febr. 29
6:58
Szexuális visszaélés: több száz embernek fizetett kártérítést a katolikus egyház (ATV)
Németországban kártérítést fizettek 950 férfinek és nőnek, akik szexuális visszaélések áldozatai voltak a katolikus egyházban - írta a Westfalen-Blatt keddi kiadása. "Minden kártérítésre irányuló kérelmet feldolgoztunk, nincs több elintézésre váró eset" - mondta Matthias Kopp, a német püspöki konferencia szóvivője.
febr. 29
7:06
Magyarország is hazarendeli minszki nagykövetét (ATV)
Magyarország, hasonlóan a többi európai uniós államhoz, hazarendeli konzultációra minszki nagykövetét - közölte a Külügyminisztérium.
febr. 29
7:15
Több járás lesz a tervezettnél - lapszemle (Infostart)
Késik a magánnyugdíj-pénztári jogszabálytervezet - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerdai számából kiderül, hogy a régió átlagánál kisebb mértékben drágult az energia Magyarországon.
febr. 29
7:24
Szíria: hosszas és véres konfliktus fenyeget? (ATV)
Szíria gazdasági fővárosában, Aleppóban számos helyen látni olyan posztereket, amelyek arról tanúskodnak, hogy a 2011 márciusa óta zajló polgárháború a felkelők és a kormányerők közötti konfliktusnál jóval összetettebb. A plakátok szerint sokan mondanak nemet a felkelésre – de ez nem jelenti azt, hogy támogatják a rezsimet.
febr. 29
7:42
Csúszások lesznek a Széll Kálmán-tervben (ATV)
A tavaly év végi határidő helyett a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata 2013 szilveszterére csúszik át, miközben a nyugdíjkiadásokkal kapcsolatos intézkedéseknél 42 milliárd forintos megtakarítást tervezett a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2012-re - írja a Világgazdaság szerdán.
febr. 29
7:44
Újabb kemény megszorítócsomagot szavazott meg Görögország (ATV)
Újabb költségvetési szigorításokat szavazott meg kedd este a görög parlament, hogy Athén megkaphassa az újabb, 130 milliárd eurós görög mentőcsomagot a Nemzetközi Valutaalaptól és az eurózóna országaitól. A törvényhozásban 202 képviselő szavazott igennel, 80-an ellenezték a megszorításokat. Mindkét kormánykoalíciós pártnál támogatták a költségvetési szigorításról szóló törvényeket.
febr. 29
7:51
Budapest idei költségvetéséről dönt a Fővárosi Közgyűlés (Infostart)
Két fordulóban tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés szerdán a város 2012-es költségvetését, amelyben oktatási, kulturális, turisztikai és kisebbségi feladatokra az előző évihez képest kevesebbet, közösségi közlekedésre, szociálpolitikai és védelmi feladatokra pedig több pénzt szánnának.
febr. 29
7:57
Busz jön az itt rekedt románokért (Metropol)
Új busz érkezik azokért a román állampolgárokért, akiknek járműve kedden késő este csúszott árokba Csongrádon, a 49 utazót éjszakára átmeneti szálláson helyezték el – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.
febr. 29
7:57
Ombudsman: megzavarhatta a közrendet a józsefvárosi irodafoglalás (Alternatív Energia)
A novemberi, józsefvárosi polgármesteri hivatalban tartott "ülősztrájk" alkalmas volt a közintézmény működésének, s ezen keresztül a közrend megzavarására - derül ki Szabó Máténak, az alapvető jogok biztosának a témában készített jelentéséből.
febr. 29
7:59
Hajléktalannak álcázott terrorelhárítók védték Orbán Viktort? (Alternatív Energia)
A miniszterelnök lemondott a személyvédelem egyes elemeiről, amikor február elején felkereste az Aszódi úti hajléktalanszállót, a Terrorelhárítási Központ (TEK) azonban mindvégig, "operatív, külső szemlélő által nem felismerhető módon" biztosította Orbán Viktor védelmét - közölte egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában Pintér Sándor belügyminiszter.
febr. 29
8:00
Arató: az Autórádió akkor se nyerhetett volna, ha egyedül pályázik (ATV)
A Klubrádió vezérigazgatója szerint a Médiatanács a médiatörvénnyel ellentétes határozatot hozott, a nyertes pályázót pedig ki kellett volna zárni.
febr. 29
8:36
Arn és Babos is búcsúzott az acapulcói tenisztornáról (ATV)
Arn Gréta 7:5, 7:5-re kikapott a selejtezőből érkező romániai Edina Gallovits-Halltól magyar idő szerint szerdára virradóra a salakpályás acapulcói tenisztorna női versenyének első fordulójában.
febr. 29
8:38
Kicsit erősödött a forint: 289 az euró (ATV)
A forint tartja szerdán a kedden elért erős szintjét, kismértékben még tovább is erősödött.
febr. 29
8:40
Kohéziós támogatások: 500 millió eurónál jóval nagyobb a tét (ATV)
Az Európai Bizottság múlt héten tett arra javaslatot, hogy a magyar költségvetés jelenlegi és prognózisuk alapján várható jövőbeli helyzete miatt fejlesztési források befagyasztásával szankcionálják az országot. A Policy Agenda heti elemzésében azt vizsgálta meg, hogy milyen lehetőségekkel kell számolni ennek kapcsán, és valójában mi ennek a döntésnek a jelentése.
febr. 29
8:51
Milliárdos megbízást kapott a Századvég (168 Óra Online)
Kiegészítette a Századvég-csoporttal decemberben kötött szerződését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A kormányzati honlapon kedden nyilvánosságra hozott szerződés szerint a tárca tanulmányokat, közvélemény-kutatásokat és jogszabály-előkészítéssel kapcsolatos tanácsokat vár a Századvégtől milliárdos értékben 2014 végéig. A cégcsoportnak még idén májusig tanácsokat kell adnia a kormány…
febr. 29
8:51
Kincsvadászat – divatos a használt (Metropol)
A használtruha-piac jelentősége évről évre növekszik – a boltok forgalma már 2006-ban elérte az ötmilliárd forintot egy GfK-felmérés szerint, mostanra pedig egyes becslések szerint már húszmilliárdos nagyságrendű.
febr. 29
8:54
R. Lajos Dubajba is szervezett lányokat (ATV)
A "protokollmenedzser-képzés" végén munkát is ajánlottak a résztvevőknek, akik között volt pedagógus és főiskolás hallgató is.
febr. 29
8:56
Uma Thurman várandós - 42 évesen fog szülni (ATV)
Harmadik gyermekével várandós Uma Thurman és a hírt már a szóvivője is megerősítette.
febr. 29
9:03
Varga Mihály: Mindenki jobban jár, ha nem függesztik fel a kohéziós támogatást (Infostart)
Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint mindenki jobban jár, ha az Európai Uniós pénzügyminiszterek tanácsa nem támogatja a magyar kohéziós támogatások egy részének befagyasztását. A miniszterelnökséget vezető államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a jegybank keddi kamatdöntéséről és a BKV helyzetéről is.
febr. 29
9:09
Az állatkertbe a kicsik ingyen „szökhetnek” be (Metropol)
Az idei február utolsó napján – amely a szökőév miatt mára esik –, az úgynevezett „beszökőnapon” díjmentesen látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet a 14 éven aluli gyermekek.
febr. 29
9:09
Román busz balesete Csongrádon (Alternatív Energia)
Új busz érkezik azokért a román állampolgárokért, akiknek járműve kedden késő este csúszott árokba Csongrádon, a 49 utazót éjszakára átmeneti szálláson helyezték el - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t.
febr. 29
9:11
Ma és holnap járnak le fontos határidők (Metropol)
Rekordmagasságokba szökött tavaly decemberben és idén januárban a cégalapítások száma hazánkban. A szokatlan növekedés egyik oka az lehet, hogy márciustól drágul a cégalapítás.
febr. 29
9:30
Gyermekbarát kihallgató szobák – rákapcsolt a kormány (ATV)
Meghirdették a gyermekbarát igazságszolgáltatás évét Magyarországon. Már több megyei rendőrkapitányságon is kialakítottak gyermekbarát kihallgató szobákat. Tavaly több mint 8 ezer gyerek vált valamilyen bűncselekmény áldozatává, a kiskorúak védelme érdekében most 3 minisztérium jelentett be összefogást. Az alapvető jogok biztosa szerint az irány jó, de korántsem elég.
febr. 29
9:45
Kínos helyzetben Orbánék: piszkos ügyekről beszélt a volt államtitkár (168 Óra Online)
Az LMP reméli, Budai Gyula agrár-államtitkár nagyobb sikerrel veszi fel a harcot az oligarchákkal szemben, mint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos. A távozó Ángyán József szerint oligarchák, maffiacsaládok, nagybirtokos zöldbárók, zsákmányszerző mezőgazdasági érdekcsoportok akadályozták meg a Vidékfejlesztési Stratégia végrehajtását.
febr. 29
9:45
ÁSZ: szabálytalanságok a Jobbik 2009. és 2010. évi gazdálkodásában (Alternatív Energia)
Kezdeményezte a Jobbik 2012. évi költségvetési támogatásának - egy a párttörvény tiltása ellenére elfogadott 106 ezer forintos névtelen adomány összegével történő - csökkentését az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely számos hibát tárt fel a parlamentbe 2010-ben bekerült ellenzéki párt 2009. és 2010. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzése során és továbbra is sürgeti a párttörvény módosítását.
febr. 29
9:48
Szabálytalanságok a Jobbik gazdálkodásáról szóló beszámolókban (ATV)
Kezdeményezte a Jobbik 2012. évi költségvetési támogatásának - egy a párttörvény tiltása ellenére elfogadott 106 ezer forintos névtelen adomány összegével történő - csökkentését az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely számos hibát tárt fel a parlamentbe 2010-ben bekerült ellenzéki párt 2009. és 2010. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzése során és továbbra is sürgeti a párttörvény módosítását.
febr. 29
10:03
Fővárosi Közgyűlés - Megkezdte ülését a testület (Alternatív Energia)
Több mint 60 előterjesztésről, köztük Budapest 2012-es költségvetéséről dönt szerdán a Fővárosi Közgyűlés; a napirendet 21 igen és 8 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadták el.
febr. 29
10:06
Megkezdődött a világ legnagyobb jégszobrász versenye (ATV)
Megkezdődött a világ legnagyobb jégszobrász versenye, a World Ice Art Championship, amely évente több tízezer látogatót vonz az alaszkai Fairbanksbe.
febr. 29
10:08
"Rossz úton járnak Orbánék" Voltak, akik árulónak nevezték (ATV)
A közgazdász szerint nem politikai szekértáborokra, hanem szakmai műhelyekre lenne szükség, amelyek kormányzati ciklusokon átívelve dolgoznak.
febr. 29
10:10
Mihályi: Szócska Miklós csak egy biodíszlet (ATV)
A közgazdász szerint Szócska Miklós tudathasadásos állapotban lehet, mert nem is tudna jól dönteni, hiszen ő „nem ilyen lovat akart”.
febr. 29
10:24
Ukrajna: összefogtak a bebörtönzött ellenzékiek pártjai (ATV)
Választási összefogás jött létre két bebörtönzött ellenzéki ukrán politikus, Julija Timosenko volt kormányfő, és egykori belügyminisztere, Jurij Lucsenko pártjai között az őszi parlamenti választásokra. Ezt Alekszandr Turcsinov, Timosenko Haza nevű pártjának első elnökhelyettese jelentette be szerdán.
febr. 29
10:26
Májusig a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmények is az állam kezébe kerülnek (ATV)
Májusig a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmények, 2013-ig a járóbeteg-szakrendelők is állami kezelésbe kerülnek. Az egészségügyi államtitkárság szerint így sokkal hatékonyabb lesz a betegellátás, a kórházakhoz egyforma eséllyel fér majd hozzá mindenki.

Keresés