2012. február 3. péntek

febr. 3
4:57
Élő műsorban ekézi egymást a válófélben levő sztárpár (ATV)
"Valamennyire a műsoron is észrevehető lesz, hogy sok mindenben nem értünk egyet."
febr. 3
5:12
Klubrádió: bizonytalanság (Alternatív Energia)
Miután a médiatanács módosította a Klubrádió jelenlegi - 95.3-as - frekvenciájára kiírt pályázat ereményének indoklását, elmarad az adó által indított per az ítélőtáblán. Ám a Klubrádió ezt a határozatot sem fogadja el, fellebbez, így legkésőbb március közepén dönthet a tábla az ügyben.
febr. 3
5:14
Szépen hízik Orbán hármas-fogata (Alternatív Energia)
A képviselőkkel együtt az állami vezetők is nyilatkoztak: jelek szerint Orbán Viktor emberei törlesztési és növekedési pályára álltak, és persze gyarapodott az MNB-elnöke is. Majdhogynem puritán életet él a magyar médiát kedve szerint regulázó Szalai Annamária: mindössze egy 54 négyzetméteres zalaegerszegi lakása van (a településen egy kis gyümölcsöse és szőlője azért akad), gépjárműve pedig…
febr. 3
5:15
Csökölyben találta egy férfi, azonnal megsemmisítették (ATV)
Második világháborús német repeszromboló gránátot Csökölyben egy helybéli férfi. Szerencséje volt, hogy nem robbant fel, a bomba ugyanis fokozottan veszélyes volt, és ütésre is robbanhatott volna. A tűzszerészek ezért azonnal megsemmisítették a helyszínen.
febr. 3
5:17
Nem kapták meg a beígért bérkompenzációt a közszolgák (ATV)
Kevesebb fizetést kap januárra a közszférában dolgozók egy része, mert nem kapták meg a beígért bérkompenzációt. Vannak olyanok, akik akár 6-8, vagy ennél is több ezer forinttal is kevesebbet vihetnek haza. Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes-államtitkára azt mondta: március 15-ig mindenki nyilatkozhat arról, hogy jogosult-e a bérkompenzációra. Ha ez megtörténik, akkor…
febr. 3
5:30
Kukásrejtély a Lehel piacon (Alternatív Energia)
Két hónapja folyik a nyomozás a XIII. kerületi Lehel csarnokban randalírozó fideszes önkormányzati képviselő és fia ügyében.
febr. 3
5:32
Elszigetelik az államfőt (Alternatív Energia)
Kicselezték a Schmitt Pál elleni tüntetésre készülőket a Debreceni Egyetem és a Terrorelhárítási Központ munkatársai, hiszen az utolsó pillanatban regisztrációhoz kötötték az alapításának 100. évfordulóját ma ünneplő intézmény főépületébe való belépést. Az államfő a magyar tudományos élet vezetői előtt mond beszédet az egyetemi szenátus eredetileg nyilvános ülésén, s láthatóan nem foglalkozik az…
febr. 3
5:33
63 halott: a szomszédban ölt a farkasordító hideg (ATV)
Ukrajnában és Lengyelországban újabb 20 emberéletet követelt a sokfelé mínusz 30 fokos, rendkívüli hideg. Európa keleti és déli részén a Szibériából beáramló hidegnek és havazásnak már több mint 110 halálos áldozata van. Magyarországra szintén komoly havazást és szélvihart prognosztizáltak a meteorológusok.
febr. 3
5:34
Érdekvédők bűnhődnek a tüntetések miatt? (Alternatív Energia)
Leállíttatta a Belügyminisztérium a rendőrségi munkavállalók szakszervezeti tagdíjának levonását a Magyar Államkincstárnál, az Országos Rendőrfőkapitányság vezetője pedig felmondta a szakszervezetekkel kötött korábbi együttműködési megállapodást - olvasható a Független Rendőr Szakszervezet honlapján.
febr. 3
5:36
Nincs súlya az amerikai magyar szervezeteknek (Alternatív Energia)
Szélsőjobboldali amerikai magyarok azt a látszatot igyekeznek kelteni, mintha befolyásolni tudnák az amerikai elnökválasztást, és ezzel zsarolhatnák a Fehér Házat. Lipták Béla újabb petíciójában azt követelte Obama elnöktől, határolódjon el Hillary Clinton Orbán Viktornak írott levelétől.
febr. 3
5:48
Hoppá: a Fidesz maga küldi el Schmittet? (168 Óra Online)
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumügyével kapcsolatban arról beszélt a Heti Válasznak, hogy ha valaki nem a saját munkáját adja be az csalás. Az államtitkár azt mondta „a tudomány szempontjai megkövetelik az idézetek, a hivatkozások és az utalások sokaságát”.
febr. 3
6:21
Így készül az ország a havazásra (Infostart)
Erős havazást és szélvihart prognosztizál az Országos Meteorológiai Szolgálat. Országszerte több melegedőt megnyitottak, a Főgáz moratóriumot hirdetett, a közterület-fenntartók pedig készenlétben vannak. A fővárosi cégek és a civil szervezetek felkészültek a havazásra.
febr. 3
6:27
Törvényben szabályozhatják a MÁV biztosító károsultjainak ügyét (ATV)
Megoldódni látszik a MÁV Általános Biztosító Egyesület károsultjainak évek óta húzódó ügye. Az Alkotmánybíróság (Ab) ugyanis közölte: alkotmányossági mulasztás történt, ezért felszólította az Országgyűlést, hogy június 30-áig jogszabályban rendezze a biztosítottak ügyét. Az Ab szerint a biztosítottak alapos okkal számíthattak arra, hogy a károkat nem nekik, hanem a biztosítónak kell megtérítenie.
febr. 3
6:42
Mohácsi Viktória kivándorolt Kanadába (Metropol)
Az ismert roma jogvédő és politikus, Mohácsi Viktória is kivándorolt Kanadába, amit környezetéből többen is megerősítettek, írja a Népszabadság pénteki számában.
febr. 3
6:45
Rendőrkapitányságot ostromoltak: könnygáz, halottak - videó (ATV)
Az ország északnyugati részén fekvő Szuezben is tüntettek a szerdai tragédia miatt, a tüntetők megpróbáltak behatolni a helyi rendőrörse, ezért lőttek éles lőszerrel rájuk. Kairóban is összecsaptak a tüntetők a hatóságokkal, négyszázan megsérültek.
febr. 3
6:47
Első fotók: Fiat 500L (ATV)
A Fiat közzétette az 500-as modellcsalád új tagjának, az érdeklődők előtt az idei Genfi Autószalonon, március 6-án bemutatkozó 500L-nek az első, hivatalos fotóit.
febr. 3
7:00
PDSZ: Vonják vissza a keretszámokat (168 Óra Online)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felszólítja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium illetékeseit, hogy vonják vissza a 2012/2013-as felsőoktatási keretszámokra vonatkozó előterjesztést.
febr. 3
7:03
ENSZ BT: nem szólítják fel a szír elnököt lemondásra (ATV)
Nem jutott egyetértésre az ENSZ Biztonsági Tanácsa a további szíriai vérontást megakadályozni hivatott határozattervezetéről, helyette új szöveg készül, melyben nincs szó a szabad választásokról és a fegyvereladások megakadályozásáról sem.
febr. 3
7:05
Bejött a jóslat: 165 halott a hidegben, mentőhelikopterek indultak (ATV)
Sarkvidéki időjárás uralkodott csütörtökön Európa középső és keleti részein, ahol 165 fölé emelkedett az egy hete tartó fagyok halálos áldozatainak száma.
febr. 3
7:07
7-kor szóltak az utasoknak, hogy egy órája leállt a Malév (ATV)
Pénteken reggel hat órakor leállt a Malév - jelentette be a társaság. A budapesti repülőtéren csak hét órakor közölték az utasokkal a rossz hírt. A vállalat csak az elmúlt három hónapban kétszer szorult állami segítségre, az elmúlt évek nagyjából százmilliárdos állami támogatását azonban az Európai Bizottság szabálytalannak ítélte. A kormány a héten két rendeletet is hozott a leállás esetén…
febr. 3
7:09
Panetta szerint egyre valószínűbb, hogy Izrael tavasszal megtámadja Iránt (ATV)
Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy véli: egyre valószínűbbé válik annak a lehetősége, hogy Izrael már áprilisban támadást indít Irán ellen, így próbálva megakadályozni Teherán atomfegyverhez jutását - közölte csütörtökön az amerikai média.
febr. 3
7:33
Kivándorolt Mohácsi Viktória - lapszemle (Infostart)
Az ismert roma jogvédő és politikus, Mohácsi Viktória is kivándorolt Kanadába - értesült a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy hat kiemelt jelentőségű gazdasági ügy áthelyezését kezdeményezte a Fővárosi Törvényszék elnöke.
febr. 3
7:39
Trump nem indul az elnöki székért, Romney-t támogatja (ATV)
Donald Trump amerikai milliárdos csütörtökön Las Vegasban támogatásáról biztosította Mitt Romneyt a hivatalos republikánus elnökjelöltségért folytatott kampányában.
febr. 3
7:41
Szinte az egész országban havazik, Budapesten reggel óta – percről percre (ATV)
A várható havazás, vagy hófúvás miatt kilenc megyére már piros, vagyis harmadfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Reggel óta már a fővárosban is havazik, egy nap alatt 15 centi hó várható Budapesten. Már csak észak-nyugaton nem esik a hó. Hírek a havazásról percről percre.
febr. 3
7:43
Felsőoktatási felvételi: három hét maradt a döntésig (ATV)
Még három hétig, február 24-ig gondolkodhatnak a diákok, hogy melyik felsőoktatási intézménybe adják be felvételi kérelmüket, idén szeptembertől állami ösztöndíjjal, állami részösztöndíjjal, illetve önköltséges formában tanulhatnak majd a hallgatók. Fontos változás, hogy hallgatói szerződést kell kötniük azoknak, akik állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal szeretnék folytatni…
febr. 3
7:51
Rendkívüli szünet lehet az iskolákban (Infostart)
A hideg időjárás miatt több iskolában is rendkívüli tanítási szünetet rendelnének el. A szülők egyesülete tiltakozik ez ellen, mert a szülők nincsenek otthon és sok helyen fűtetlenek a lakások.
febr. 3
7:54
Kilenc plusz napot kaptak a felvételizők (Alternatív Energia)
Kilenc nappal, február 24-éig meghosszabbította a kormány a felsőoktatási felvételi jelentkezések időszakát, tekintettel arra, hogy számos, a döntést jelentősen befolyásoló tényező csak a felvételi tájékoztató január végén kiadott kiegészítésében szerepel. A határidő eltolását több szervezet, így a HÖOK és a PDSZ is kérte. A most felvételizőkre vonatkozik először az úgynevezett "röghöz kötés", ami…
febr. 3
7:57
Tartja árfolyamát a forint: 291 az euró (ATV)
Továbbra is tartja árfolyamát a forint pénteken délelőtt, az eurót 10.15 órakor 291,65 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon a reggeli 291,42, és a csütörtök esti 291,47 forint után.
febr. 3
7:59
Cáfolja a kormányt a Bírói Egyesület elnöke (ATV)
Sem az ötéves szakmai gyakorlat, sem a 62 éves nyugdíjkorhatár ötlete nem tőlük származik.
febr. 3
8:09
Orbán: Nem lehetetlen, hogy újraindul a Malév (Infostart)
A miniszterelnök szerint nem lehetetlen a Malév újraindulása. Orbán Viktor a légitársaság leállásáról a MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: a "ménkű" akkor csapott be, amikor az EU úgy döntött, hogy a magyar kormány nem adhat további pénzügyi juttatást a Malévnak.
febr. 3
8:12
Az "ország értékelje Orbán Viktort" (168 Óra Online)
Az LMP Orbán Viktor február 7-i évértékelő beszédének ideje alatt az emberekkel akarja értékeltetni az elmúlt esztendőt - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt szóvivője. Vágó Gábor közölte, hogy aktivistáik legalább hat helyszínre települnek ki az országban, ahol bárki élő videóüzenetben mondhatja el véleményét a 2011-es évről.
febr. 3
8:48
Béremelés helyett bércsökkenés (Metropol)
Az egészségügyben dolgozók közül sokan a napokban szembesülnek majd azzal, hogy csökkent a nettó jövedelmük, éppen akkor, amikor az egészségügyért felelős államtitkár a béremelés lehetőségéről tárgyal a szakmai szervezetekkel - olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.
febr. 3
8:51
Orbán: becsapott a ménkű (ATV)
A miniszterelnök elmondta, hogy két Malév-gépet "fogtak le" külföldön, nem engedték felszállni őket.
febr. 3
9:03
Csoportos létszámleépítés a Malévnél (Infostart)
A Malév rendkívüli vagyonfelügyelője hamarosan bejelenti a csoportos létszámleépítést, csak az operatív működéshez szükséges létszámot tartják meg, a többieket elbocsátják, a létszám azonban ma még nem ismert - közölte Fábián Balázs.
febr. 3
9:05
Orbán: Nincs veszélyben a földgázszállítás (Infostart)
Nincsenek veszélyben a magyarországi földgázszállítások a miniszterelnök tájékoztatása szerint. Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy nagy próba előtt áll az ország a rendkívüli hideg idő miatt.
febr. 3
9:06
Bizottság előtt alázzák meg a rokkantakat (168 Óra Online)
Január 1-től számos hátrány érte a mozgáskorlátozottakat – állítják a fogyatékkal élők. Megszűnt többek között a rokkantsági nyugdíj, helyette rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást kaphatnak az érintettek. A mozgáskorlátozottak kifogásolják, hogy emiatt olyanoknak is felülvizsgálatra kell jelentkezniük, akiknek az állapotában nem várható javulás. Ez sokaknak jelentős költséget jelent. Emellett…
febr. 3
9:06
Orbán a hajléktalanoknak üzent (Metropol)
Nagy próba előtt áll az ország a miniszterelnök szerint a rendkívüli hideg idő miatt. Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott, "az ország egy nagy próba előtt áll: mennyire tudunk figyelmesek lenni, és életet menteni, ha hajléktalanokról, ha idősekről, ha egyedülálló emberekről van szó".
febr. 3
9:06
Csődbe ment a Malév: mit tehetnek az utasok? (Alternatív Energia)
A MALÉV kártalanítja a leállást követő három napon belül utazni vágyókat és hazahozza azon utasokat, akiknek február 29-ig érvényes menetjegyük van Magyarországra. Aki azonban a leállást követő negyedik napon, vagy azt követően utazna a társasággal, illetve február 29-e után jönne haza, az lehetséges, hogy csak külön jogi eljárás keretében tudja kifizetett jegyének árát visszakapni - tudatta…
febr. 3
9:09
Már-már szül, de még mindig jár edzésére a színésznő (ATV)
A színésznő márciusban már szülni fog, mégis sokat mozog.
febr. 3
9:11
Orbán üzent a hajléktalanoknak: ne reménykedjenek (ATV)
Nagy próba előtt áll az ország a miniszterelnök szerint a rendkívüli hideg idő miatt.
febr. 3
9:42
„Éhen lehet dögleni" - indul a menet Orbánhoz (168 Óra Online)
Elszakadt a cérna: Budapestre gyalogolnak - Az edelényi munkás és MSZP-s aktivista, Komjáthi Imre a megszorításokat, a miskolci munkanélküli az embertelenséget kéri számon a kormányon.
febr. 3
9:45
Így ment csődbe a Malév (ATV)
Pénteken reggel hat órakor leállt a Malév. A légitársaság több ezer utasa rekedt külföldön és a Liszt Ferenc repülőtéren. A cégnél hamarosan csoportos létszámleépítést jelentenek be, a munkatársak elkezdték elhagyni az épületet, mert nem tudni, hogy mikor jönnek lezárni azt. Orbán szerint nem lehetetlen, hogy a Malév újrainduljon, a lízingelt gépek mindenesetre elrepültek Írországba, a lízingcég…
febr. 3
9:47
Tűzcsapot döntött a troli, lefagyott az út a XIII. kerületben (ATV)
Kidöntött egy tűzcsapot egy trolibusz péntek reggel a főváros XIII. kerületében, a Dráva utca és a Váci út kereszteződésénél, a nagy nyomással kiömlő vizet a vízművek elzárta, de az út rövid időre síkossá vált - tájékoztatta a Fővárosi Vízművek szóvivője az MTI-t.
febr. 3
9:57
Szombatra már másodfokú figyelmeztetés érvényes a nagy hideg miatt (Infostart)
A várható nagy mennyiségű havazás, illetve hófúvás miatt nyolc megyében szombatra már narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
febr. 3
10:18
Fideszes Nézőpontból megint meglenne a kétharmad (168 Óra Online)
Egy most vasárnap tartandó választáson a Fidesz–KDNP ugyanúgy kétharmados többséget szerezne a parlamentben, mint 2010-ben – a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet részére készített közvélemény-kutatásának megint sikerült ezt az eredményt kihoznia, miután az összes többi közvélemény-kutató a Fidesz masszív zuhanását méri a választások óta.
febr. 3
10:54
Orbán mit szól majd ehhez? - Cserben hagyta a sportolókat is a Malév (Alternatív Energia)
A Malév péntek hajnali leállása miatt a férfi kardozók nem tudtak péntek reggel elutazni a plovdivi egyéni Grand Prix versenyre, és várhatón csak szombat hajnalra tudnak a helyszínre érni. A többi érintett magyar sportoló - kézilabdások, cselgáncsosok, asztaliteniszezők - számára egyelőre kisebb gondot jelent a leállás, ám a Kínában járt női ökölvívó-válogatott csak egynapos késéssel érkezhet majd…
febr. 3
10:56
Akár 50 százalékkal is csökkenhet a beutazó vendégek száma a Malév csőd miatt (Alternatív Energia)
Ha rövid időn belül nem indulnak újra a Malév-járatok akár 40-50 százalékkal is csökkenhet a beutazó vendégek száma Budapesten a következő hetekben - mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) alelnöke pénteken az MTI-nek.
febr. 3
10:57
Drogklinikára ment Vilmos herceg felesége (ATV)
A Cambridge-i hercegnő lábadozó drog- valamint alkoholfüggőkkel találkozott egy klinikán.
febr. 3
11:12
Az MSZP nappali melegedőket nyit (168 Óra Online)
Az MSZP meleggel várja a hideg elől menekülő honfitársait
febr. 3
11:15
Magyarországon is lesz felvezetője a Super Bowl-nak (ATV)
Vasárnap, a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjének magyarországi "felvezetéseképpen" immáron hatodik alkalommal rendezik meg a Cellect Aréna Kupát.

Keresés