2012. február 6. hétfő

febr. 6
4:51
Újabb adag hó zúdul az országra (hvg.hu)
Folytatódik a hideg, téli idő, hétfőn ismét többfelé várható havazás, néhol viharossá fokozódó széllel, hóátfúvásokkal.
febr. 6
4:57
A Viszkis már előre felélte filmes jogdíját (ATV)
Elképzelhető, hogy keramikusként helyezkedik majd el Ambrus Attila, a Viszkis, aki a történetének jogdíját már a börtönben elköltötte.
febr. 6
5:09
MN: hajszálon múlt, hogy nem történt vonatkatasztrófa is Ajkánál (hvg.hu)
A vádirat szerint több külső szervezet és hatóság sem a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-től értesült a 2010. október 4-én bekövetkezett katasztrófáról, a gátszakadás következtében pedig akár vasúti katasztrófa is történhetett volna - írja a hétfői Magyar Nemzet.
febr. 6
5:12
Százmillióért egyeztetnek (Alternatív Energia)
Szervezetenként évi 100 millió forintot kaphatnak a kormánytól a Versenyszféra Konzultációs Fórumának (VKF) tagjai - tudta meg lapunk. Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) mintájára létrehozott háromoldalú tanácskozó testületben csak az a három szakszervezeti konföderáció, illetve vezetőik - Gaskó István, Palkovics Imre és Pataky Péter - kaptak helyet, akik aláírták a Munka törvénykönyvéről…
febr. 6
5:14
Nem mond le a börtönre ítélt polgármester (Alternatív Energia)
A börtönbüntetés sem riasztja vissza polgármesteri feladatainak ellátásától Nagy Lajost, Baktalórántháza polgármesterét. A politikust első fokon egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság tavaly decemberben. Alpolgármestere, Vida Károly két év, ugyancsak felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Korábban mindketten a Fideszben politizáltak.
febr. 6
5:15
Mínusz negyven fok: ezrével pusztulnak az állatok (ATV)
Közlekedési káosszal köszöntött be az igazi tél Angliában. A legnagyobb londoni repülőtéren, a Heathrow-n akár a járatok felét is törölhetik. Ez budapesti járatokat is érint. Ukrajnában már 130-an haltak meg a mínusz harminc fokos hidegben, Kína északi részén pedig mínusz negyven fok alá csökkent a hőmérséklet.
febr. 6
5:27
Orbán saját hatáskörét is szűkítheti, készül a válasz az EB-nek (hvg.hu)
Készül az Európai Bizottság részére a magyar válaszlevél tervezete, amely a Magyar Nemzet információi szerint a három kötelezettségszegési eljárás kapcsán egyebek között azt is tartalmazza, hogy az eredeti elképzelésekkel ellentétben a miniszterelnök a jövőben mégsem kezdeményezhetné az új adatvédelmi hatóság elnökének felmentését.
febr. 6
5:30
Az emberek tisztességes munkára vágynak (Alternatív Energia)
"Munkát, kenyeret!" - így szólt a szociáldemokrata mozgalom egyik legfontosabb követelése a nagy gazdasági világválság idején. A manapság sokak által agyondicsért Horthy-korszak valójában a hárommillió koldus Magyarországát teremtette meg.
febr. 6
5:32
Kiderül, mi lesz kötelező a magyar iskolákban (Alternatív Energia)
Ma hozzák nyilvánosságra az új Nemzeti alaptanterv (Nat) szakmai tervezetét, melyet ezt követően a hónap végéig lehet véleményezni. Kérdéses azonban, hogy van-e értelme javaslatokat tenni, hiszen a kormányzat háttérműhelyeiben elkészített dokumentum részletei nem lesznek nyilvánosak, a beérkező vélemények feldolgozására és esetleges beépítésére pedig nemigen lesz idő.
febr. 6
5:34
Szépség négy keréken (Alternatív Energia)
Elszakított gyermek, szolidan sorjázó drámák, csillagok a fül mögött, beszélő arcok - az első magyarországi kerekesszékes szépségversenyen válogatóján többek között Magony Szilvia szépségkirálynő és Pataki Zita műsorvezető ítélte meg mozgáskorlátozott lányok és asszonyok kisugárzását.
febr. 6
6:03
Rosszul felmért "magyar valóság"? Lázárnak sem tetszenek az új keretszámok (hvg.hu)
A Fidesz elnöksége úgy döntött, hogy ötpárti tárgyalást kezdeményez a hátralévő kétharmados törvények közül a legérzékenyebb kérdésekben; ilyen a választási eljárási törvény, illetve a pártfinanszírozás - nyilatkozta Lázár János a Népszabadságnak adott interjújában. A Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt: az oktatási államtitkárság nem biztos, hogy jól mérte fel a magyar valóságot a…
febr. 6
6:21
Szén-monoxid végzett egy fiatal nővel a Dohány utcában (hvg.hu)
Szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét egy fiatal nő egy VII. kerületi lakásban. A baleset körülményeit még vizsgálják.
febr. 6
6:21
Májusig csúszhat a kollektív szerződés megkötése a BKV-nál (Infostart)
A csütörtöki egyeztetés után se jutottak közelebb a megállapodáshoz a BKV vezetői és a szakszervezetek, így az új kollektív szerződés megkötése akár májusig is elcsúszhat - értesült az InfoRádió.
febr. 6
6:27
“A zsidók itt nem kívánatosak” A külügy elhatárolódik a jobbikostól (ATV)
“Sokkolónak” nevezi a Jewish Chronicle (JC) azt az interjút, amit a Jobbik külügyi szóvivője, Gyöngyösi Márton adott a lap tudósítójának, Orlando Radice-nak. Gyöngyösi az interjúban “fantasztikus üzletnek” nevezte a magyarországi holokauszt áldozatainak száma körül zajló “ugrándozást” és közölte: “a zsidók itt nem kívánatosak”. Kijelentette továbbá, hogy a “zsidóknak nincs joguk arról beszélni,…
febr. 6
6:39
Lázár: Ötpárti tárgyalások lesznek a választási eljárásról és a pártfinanszírozásról (Infostart)
A Fidesz elnöksége úgy döntött, hogy ötpárti tárgyalást kezdeményez a hátralévő kétharmados törvények közül a legérzékenyebb kérdésekben; ilyen a választási eljárási törvény, illetve a pártfinanszírozás - nyilatkozta Lázár János a Népszabadságnak adott interjújában. A Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt: az oktatási államtitkárság nem biztos, hogy jól mérte fel a magyar valóságot a…
febr. 6
6:39
Százmilliós "nagyítókat" használ a kormány, eddig hiába (hvg.hu)
260 millióért kötött szerződést ügyvédi irodákkal, tanácsadó cégekkel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az előző kormányok által kötött, a tárca szerint előnytelen megállapodások kivizsgálására. Ám a gyanúsnak tartott mintegy száz PPP-szerződést mégsem tárgyalták még újra. A NFM szerint a PPP-projektek lezárására és kiváltására csak papíron biztosított pénzt a kormány, amit végül nem kaptak meg a…
febr. 6
6:41
Nincs fennakadás Budapesten a hideg miatt (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az éjszakai műszakban 98 munkagéppel és 429 hómunkással takarította Budapest útjait és köztereit; az utak járhatóak, a BKV járatai hajnalban rendben elindultak - tájékoztatta a társaság hétfőn kora reggel az MTI-t.
febr. 6
6:45
„Van élet a Malév után” Helyreállt a rend a Liszt Ferenc reptéren (ATV)
Fokozatosan visszatért a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az élet a megszokott kerékvágásba 48 órával a Malév február 3-án történt leállását követően - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. az MTI-vel vasárnap este.
febr. 6
6:47
56 újabb áldozat Szíriában, a felük civil (ATV)
Ötvenhat halálos áldozata volt vasárnap Szíriában az erőszakos cselekményeknek, és ezeknek a fele civil - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja jogvédő szervezet (OSDH).
febr. 6
6:49
Damaszkusz ágyúkkal löveti a tüntetőket, Amerika kivonult Szíriából (ATV)
Emberi jogi szervezetek szerint a szíriai karhatalom már több mint hétezer emberrel végzett, amióta az ellenzéki megmozdulások elkezdődtek tavaly márciusban. A szír kormány viszont azt állítja, hogy felfegyverzett terrorista bandák a felelősek az erőszakért. Aktivisták szerint vasárnap több mint ötven, hétfőn pedig több mint egy tucat ember életét vesztette a vérengzésben. Az Egyesült Államok…
febr. 6
7:15
Orbán Viktor felbukkant egy hajléktalanszállón (hvg.hu)
Az Aszódi utcai hajléktalanszállóra látogatott vasárnap Orbán Viktor kormányfő - írja a Blikk. A lakókat a lap szerint nem értesítették előre a látogatásról.
febr. 6
7:15
Felszállt az utolsó Malév-gép - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet a kormány Európai Bizottságnak szóló válaszleveléről ír, a Népszabadságnak pedig Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozott.
febr. 6
7:17
A BKV-buszok 99 százaléka elindult reggel (hvg.hu)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az éjszakai műszakban 98 munkagéppel és 429 hómunkással takarította Budapest útjait és köztereit; az utak járhatóak, a BKV járatai hajnalban rendben elindultak - közölte a társaság hétfőn kora reggel.
febr. 6
7:33
Továbbra is késnek a vonatok a jég és a hideg miatt (hvg.hu)
Hosszabb menetidővel közlekednek több vonalon a vonatok műszaki hibák és a hideg miatt; a váltók több helyen lefagytak, volt, ahol a szerelvények áramszedője jegesedett el - közölte a Mávinform hétfőn reggel.
febr. 6
7:33
Orbán Viktor meglátogatott egy fővárosi hajléktalanszállót (Infostart)
Bejelentés nélkül tett látogatást vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök az Aszódi úti hajléktalanszállón; a kormányfő arra volt kíváncsi, hogy mennek a dolgok az új intézményben - ismertette a hétfői Blikk.
febr. 6
7:35
Késések a vonatközlekedésben, több helyen lefagytak a váltók (Infostart)
Hosszabb menetidővel közlekednek több vonalon a vonatok műszaki hibák és a hideg miatt; a váltók több helyen lefagytak, volt ahol a szerelvények áramszedője jegesedett el - tájékoztatta Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese hétfőn reggel az MTI-t.
febr. 6
7:36
Az igazságos átalakítás (Metropol)
„Ha az emberek áldozatoknak éreznék magukat, utcára vonulnának, nem tartanák be a szabályokat.”
febr. 6
7:36
Orbán Viktor hajléktalanok között (Alternatív Energia)
Bejelentés nélkül tett látogatást vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök az Aszódi úti hajléktalanszállón; a kormányfő arra volt kíváncsi, hogy mennek a dolgok az új intézményben - ismertette a hétfői Blikk.
febr. 6
7:39
Ilyen még nem volt: éhségmenet indult Budapestre (ATV)
A bűnözés növekedésére, még nagyobb nyomorra, sőt akár polgárháborúra is számítanak azok a lapunk által megkérdezett Borsod megyei polgárok, akik – másokkal együtt - részt vesznek a ma induló, „Munkát, kenyeret!” jelszóval meghirdetett, ma indult éhségmenetben. Ennek során egy hét alatt gyalog kívánnak eljutni Miskolcról a fővárosba, hogy a kormány figyelmét felhívják a régióban élők kilátástalan…
febr. 6
7:41
Cunamiriadó: 6,8-as földrengés a Fülöp-szigeteken (ATV)
A Richter-skála szerinti 6,8-as erejű földrengés rázta meg hétfőn a Fülöp-szigetek középső részét. Egy gyermek meghalt, rádőlt egy leomló fal - közölték a hatóságok.
febr. 6
7:51
Jégdugó miatt robbanhatott fel egy kazán Szentesen (hvg.hu)
Meghalt egy férfi, amikor egy vegyes tüzelésű kazán felrobbant Szentesen.
febr. 6
7:54
Halálos kazánrobbanás Szentesen (Metropol)
Életét vesztette egy férfi, amikor egy vegyes tüzelésű kazán felrobbant Szentesen a Kéreg utcában.
febr. 6
7:54
Éjjel is takarították a fővárosi utakat (Alternatív Energia)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az éjszakai műszakban 98 munkagéppel és 429 hómunkással takarította Budapest útjait és köztereit; az utak járhatóak, a BKV járatai hajnalban rendben elindultak - tájékoztatta a társaság hétfőn kora reggel az MTI-t.
febr. 6
7:56
Késnek a vonatok több vonalon a hideg miatt (Alternatív Energia)
Hosszabb menetidővel közlekednek több vonalon a vonatok műszaki hibák és a hideg miatt; a váltók több helyen lefagytak, volt ahol a szerelvények áramszedője jegesedett el - tájékoztatta Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese hétfőn reggel az MTI-t.
febr. 6
7:57
Nem sikerült a visszavágás: a Giants nyerte a Super Bowlt (ATV)
Drámai végjátékban kerekedtek felül a new yorkiak, a vége 21-17 lett. A döntő legértékesebb játékosa Eli Manning lett.
febr. 6
7:58
BKV: nincs fennakadás a forgalomban (Alternatív Energia)
Nincs fennakadás a BKV járműveinek forgalmában; a buszok 99 százalékát el tudták indítani - közölte a BKV Zrt. hétfő reggel az MTI-vel.
febr. 6
7:59
Gyengült a forint: 292 az euró (ATV)
Gyengült hétfőn kora délelőtt a forint, az eurót 292,59 forinton jegyezték negyed tizenegykor a bankközi deviza kereskedelemben a péntek délutáni 291,34 forint után.
febr. 6
8:09
Nol: júniusban véleményezi a Velencei Bizottság a választási törvényt (hvg.hu)
Március közepén fogad el véleményt a Velencei Bizottság plenáris ülése a magyar bíróságról és a vallásszabadságról. A testület másik hat magyar jogszabályt is vizsgál: ezek a parlamenti választásokkal, az információs szabadsággal, az alkotmánybírósággal, az ügyészséggel, a nemzetiségekkel és a családvédelemmel kapcsolatosak, véleményt pedig a júniusi plenáris ülésen fogalmazhatnak meg – írja a…
febr. 6
8:12
Kazánrobbanás miatt halt meg egy férfit Szentesen (Alternatív Energia)
Életét vesztette egy férfi, amikor egy vegyes tüzelésű kazán felrobbant Szentesen a Kéreg utcában - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
febr. 6
8:15
IMF-megállapodás: a nyugdíjazásban engedne Orbán, a jegybank esetében nem (ATV)
Kompromisszum késznek mutatkozik a kormány a kötelezettségszegési eljárások ügyében, azonban Simor fizetésének csökkentéséhez továbbra is ragaszkodnak – írja a Magyar Nemzet.
febr. 6
8:27
Rogán: A BKV-nak adott állami támogatásokat nem fogják szeretni Brüsszelben (Infostart)
A parlament és a főváros gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint idén a BKV esetében is felmerülhet a tiltott állami támogatás problémája, csakúgy, mint a közelmúltban a Malév esetében.
febr. 6
8:27
Még mindig vannak járhatatlan utak Borsodban (hvg.hu)
Bár megközelíthetetlen települések már nincsenek, négy alsóbbrendű út továbbra is járhatatlan Borsodban.
febr. 6
8:30
Négy út még járhatatlan Borsodban (Metropol)
Hóátfúvás miatt még négy alsóbb rendű út járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ugyanakkor minden település megközelítethető.
febr. 6
8:33
Rogán: a BKV esetében is felmerülhet a tiltott támogatás problémája (ATV)
A parlament és a főváros gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint idén a BKV esetében is felmerülhet a tiltott állami támogatás problémája, csakúgy, mint a közelmúltban a Malév esetében.
febr. 6
8:35
Mínusz 40 fokban választottak a finnek, a kormánypárt jelöltje győzött (ATV)
Sauli Niinistö nyerte meg a finn elnökválasztást. A legfőbb kormányzó erő, a Nemzeti Koalíciós Párt jelöltje a szavazatok 62,6 százalékát szerezte meg a vasárnapi, második fordulóban az összes voks összeszámlálása alapján.
febr. 6
8:45
Rogán: a BKV állami támogatásával is baj lehet (hvg.hu)
A parlament és a főváros gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint idén a BKV esetében is felmerülhet a tiltott állami támogatás problémája, csakúgy, mint a közelmúltban a Malév esetében. Rogán Antal hétfőn a TV2 Mokka című műsorában azt mondta: májusig rendezni kell a BKV helyzetét.
febr. 6
8:48
Rogán a BKV tiltott támogatásáról (Metropol)
A parlament és a főváros gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint idén a BKV esetében is felmerülhet a tiltott állami támogatás problémája, csakúgy, mint a közelmúltban a Malév esetében.
febr. 6
9:03
Népszava: több százan léphetnek ki a Magyar Bírói Egyesületből (hvg.hu)
A Pécsi Ítélőtábla elnöki posztja lehet a "jutalma" a Magyar Bírói Egyesület elnökének, Makai Lajosnak az új igazságszolgáltatási törvények melletti nyilvános, gyakran politikai ízű kiállásáért – írja a Népszava. Az egyesület megítélése eközben éppen a tagság körében romlott meg, a lap értesülései szerint több száz bíró fontolgatja ugyanis, hogy kilép az érdekképviseleti szervezetből, mert a…
febr. 6
9:05
A 4K! mégsem kér az Ellenzéki Kerekasztalból (hvg.hu)
Mivel a 4K! szerint az Ellenzéki Kerekasztal csak úgy tudná betölteni szerepét, ha az összes ellenzéki párt képviseltetné magát benne, az LMP pedig már korábban elzárkózott ettől, most ők is úgy döntöttek: távol maradnak az összefogástól.
febr. 6
9:06
ORFK: a rendőrök 198 ember életét mentették meg a hétvégén (Alternatív Energia)
A hétvégén 198 embert mentettek meg a rendőrök a fagyhaláltól azzal, hogy segítséget nyújtottak nekik - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az elmúlt három nap adatait értékelve hétfőn az MTI-vel.

Keresés