2012. március 1. csütörtök

márc. 1
5:00
Gólyahír: kisfia született a 39 éves színésznőnek (ATV)
A 39 éves színésznő egy korábbi interjújában elárulta, hogy nagyon szeretnének fiút.
márc. 1
5:18
Bevonulhat a hadsereg, ha leáll a BKV (ATV)
Elmaradt műtétek, otthonragadt emberek, tömeges iskolaszünetek - két nap után ez jellemezné a fővárost, ha leállna a BKV. A vállalat március 19-i hiteltörlesztése vészesen közelít, a kormány és a főváros álláspontja azonban korántsem. Szakértők szerint, ha a BKV leáll, a hadsereget kell bevetni, de a katonai járművekkel is csak pár napig lenne biztosított az utasszállítás.
márc. 1
5:33
Szűk esztendő vár Budapestre (Alternatív Energia)
Kevesebb pénzből kell talpon maradnia idén a fővárosnak; csak a Fidesz-KDNP voksaival fogadták el az önkormányzat 2012-es büdzséjét. A tavalyi válságköltségvetésnél is szigorúbb - a BKV miatt általános zárolást is tartalmazó - előterjesztést minden ellenzéki párt bírálta és egyik sem szavazta meg. A főpolgármester a súlyos örökséggel magyarázta a helyzetet, az MSZP-frakció viszont alapvető…
márc. 1
5:35
Aggodalom a vidékért (Alternatív Energia)
Vidékfejlesztési programot készítenek a szocialisták, mert véleményük szerint gyarapodó falvak nélkül nem létezik fejlődő Magyarország. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető erről tegnap beszélt a Somogy megyei Patcán, ahol idei első részországgyűlését tartotta az MSZP képviselőcsoportja. Az összejövetelen elsősorban a falvak és a mezőgazdaság helyzetéről, a vidék foglalkoztatási…
márc. 1
5:37
Manipulál az Amerikai Magyar Koalíció (Alternatív Energia)
Üzleti kapcsolat és gazdasági érdekeltség köti az Orbán-kormány mellett lobbizó Amerikai Magyar Koalíció elnökét a jelenlegi külügyminiszter volt cégéhez. A budapesti székhelyű Constellation Energy Institute nevű, energiaügyekben dolgozó tanácsadó céget Csák János (jelenlegi londoni nagykövet) és Martonyi János (jelenlegi külügyminiszter) alapította 2008-ban, Maximilian Teleki, az Amerikai Magyar…
márc. 1
5:39
Biztosi aggályok a rendszámtörvény miatt (Alternatív Energia)
Az alapjogi biztos, Szabó Máté arra kérte a kormányt, hogy módosítsa a külföldi rendszámmal ellátott járművek használatára vonatkozó jogszabályt. Szabó több panaszbeadvány nyomán indított vizsgálatot, majd ezek lezártával megállapította: a külföldi rendszámokra alkotott jogszabályi rendelkezések alkalmasak arra, hogy sértsék a tulajdonhoz, a szabad mozgáshoz és a tartózkodási hely szabad…
márc. 1
5:41
Berendelte az adóhivatal a Millásokat (Alternatív Energia)
Adóhatósági ellenőrzés indult az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) szervezői ellen; egyik már átesett a vizsgálaton, őt a tüntetések anyagi és szervezeti hátteréről kérdezték - tudta meg az Index.
márc. 1
5:43
Megint Bolgárt állították célkeresztbe (Alternatív Energia)
"Jellemző" - így reagált Bolgár György a Magyar Nemzet "Kitért a kínos kérdések elől Bolgár György" című cikkére. A napilap szerint a Klubrádió műsorvezetője az Európai Parlament "Merre tart Magyarország?" című, ötpárti rendezvényén nem reagált többek között Morvai Krisztina felvetésére.
márc. 1
5:45
Háromnegyed órát kapott a felkészülésre az egészségügy (Alternatív Energia)
Továbbra sem teljesítette ígéretét, azaz nem hozta nyilvánosságra az egészségügyi dolgozók béremelésére vonatkozó ajánlatát Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkárnak viszont nyilván van némi köze ahhoz, hogy minden előzetes bejelentés és magyarázat nélkül kedden délután 17 óra 16 perckor megjelent a Magyar Közlönyben mintegy 3282 oldalnyi egészségügyi jogszabály.
márc. 1
5:47
Még nem nyilvános a kirakattestület névsora (Alternatív Energia)
Nem tudni, sikeres volt-e az Országos Bírói Tanács (OBT) új tagjainak tegnapi választása, lapzártánkig ugyanis nem hozták nyilvánosságra a testület új tagnévsorát. A tanács március 15-én kezdi meg a működését, létszáma 15 fő lesz. Tagjai közül a Kúria elnökét a törvény automatikusan delegálja, Darák Péter mellett azonban egy ítélőtáblai, 5 törvényszéki, 7 helyi bírósági, és egy munkaügyi bírósági…
márc. 1
6:30
Miniszter lehet Lázárból és Rogánból? (ATV)
Április végére-május elejére tervezi Orbán Viktor a kormányátalakítást, nem vár vele a nyári ciklusfelező értékelésig - írja megbízható forrásokra hivatkozva a Népszabadság csütörtöki száma.
márc. 1
6:32
'56 utáni megtorlások: eljárás indult Biszku Béla ellen (ATV)
A Jobbik feljelentése után eljárást indított az ügyészség szerdán Biszku Béla ellen az 1956-os forradalamt követő megtorlások miatt.
márc. 1
6:34
Tárki: a DK átlépte a küszöböt, a Fidesz és az MSZP is javított (ATV)
A 2010-es választások óta idén januárban és februárban állt a legközelebb egymáshoz a két nagy párt. A Tárki felmérése szerint a Demokratikus Koalíció először lépte át a parlamenti küszöböt.
márc. 1
6:39
Nem lesz buszsáv a Budaörsi úton (Infostart)
Nem helyezi újra forgalomba a Budaörsi úti buszsávot a főváros.
márc. 1
6:48
Pusztító szélviharok az USA-ban: újabb áldozatok (ATV)
Tizenkettőre emelkedett szerda estére az Egyesült Államok középnyugati részén átvonuló viharok és tornádók halálos áldozatainak száma.
márc. 1
6:50
Szakértők: a Jobbik nem fog kormányra kerülni (ATV)
A szélsőjobb továbbra is a kelet-európai demokráciákra jelenthet veszélyt - derül ki a Political Capital felméréséből. Magyarországon az utóbbi években ugyan csökkent a szélsőséges eszmék iránti kereslet, azonban a válság, és a politikai helyzet változásai újra kedvezhetnek ezeknek. A témában rendezett konferencián a szakemberek azt mondták, hogy a Jobbik nem fog kormányra kerülni, és a…
márc. 1
6:52
Papp Magor: még "aktiválódhatnak" a felmondólevelek (ATV)
Kevesebb mint egy hónap maradt a rezidensek által az egészségügyi ágazatvezetésnek adott negyedéves türelmi időből; Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnöke szerint a bértárgyalások jól haladnak, de továbbra is fennáll a lehetősége, hogy március végén aktiválódnak azok a felmondólevelek, amelyeket mintegy 2500 egészségügyi dolgozó helyezett "letétbe".
márc. 1
6:54
Sajtószabadságot ért sérelmek: Magyarország is szerepel a listán (ATV)
Az Európai Uniónak lehetőség szerint meg kell akadályoznia, hogy tagországaiban sérelem érje a sajtószabadságot, mert ha az ilyen lépéseket eltűri, azzal árthat az unión kívüli országok szemében élvezett tekintélyének - hangzott el szerdán egy brüsszeli szakértői fórumon, amelynek témája az volt, hogy jó úton jár-e az EU a sajtószabadság biztosításában.
márc. 1
6:56
Megszorítások: a diákok az egyetemeket is megszállhatják (ATV)
530 milliárd euró, alacsony kamatozású tőkét bocsátott az Európai Központi Bank 800 európai bank rendelkezésére, a hitelválság megakadályozására. A pénzintézetek valószínűleg a most lejáró hiteleik újrafinanszírozására fordítják majd a pénz egy részét. A spanyol és olasz bankok pedig vélhetően beszállnak saját kormányaik államkötvényeinek vásárlásába is. Közben az európai munkavállalók Brüsszelben…
márc. 1
6:57
Jól haladnak a rezidensek bértárgyalásai (Infostart)
A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint jól haladnak a bértárgyalások, de ha nem lesz megfelelő eredmény, a hónap végén életbe lépnek a letétbe helyezett orvosi felmondólevelek.
márc. 1
7:03
Orbán átalakítja a kormányt - közölték megbízható források (168 Óra Online)
Két forgatókönyvet is felvázolt a Népszabadság. A lap csütörtöki száma szerint az egyik elképzelés az, hogy alig egy-két embert cserélne le a kormányfő, míg a másik koncepció szerint „el kell kezdődnie a politikai kormányzásnak”, azaz a tárcák élére politikusokat kellene állítani a jelenlegi szakemberekkel szemben.
márc. 1
7:06
Itt a tavasz, kezdődnek a kialakoltatások (ATV)
Csütörtöktől legálisan is elkezdődhetnek a kilakoltatások és árverezések, hiszen lejárt az ezeket megtiltó morató­rium hatálya. Budapesten jövő kedden egy 73 éves anyát és lányát akarják kilakoltatni önkormányzati bérlakásukból, pedig az érintetteknek semmilyen adósságuk sincs - írja a Magyar Hírlap.
márc. 1
7:08
Elhunyt a legidősebb Castro (ATV)
Hamvait állítólag egy Kuba keleti részén fekvő farmra vitték, ahol született. A helyet múzeummá alakítottak át.
márc. 1
7:10
Al-Kaida: csökkent az Egyesült Államok befolyása (ATV)
Üdvözölte Ajman az-Zavahri, az al-Kaida terrorista csoport vezetője, hogy csökkent az Egyesült Államok befolyása a világra, és ezt a szélsőséges csoportok támadásainak tulajdonította egy szerdai üzenetében.
márc. 1
7:24
Tüntetések, külpolitika és választások: a nagy "Putyin-dilemma" (ATV)
Az oroszországi elnökválasztások közeledtével élesedik az ellenzék és a kormánypártok közötti feszültség – az elmúlt időszakban számos, mind ellenzéki, mind pedig kormánypárti tüntetésre sor került Moszkvában, és országszerte. Habár a választásokat megelőző legutolsó közvéleménykutatások egyöntetűen Vlagyimir Putyin jelenlegi miniszterelnök győzelmét prognosztizálják, elemzők szerint ezzel nem…
márc. 1
7:33
Egyre kevesebben eváznak (Infostart)
Csökkent az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) használók köre: jelenleg 76 ezer evást tart nyilván az adóhivatal - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.
márc. 1
7:39
Megválasztották az Országos Bírói Tanács tagjait (Metropol)
A bírák küldöttértekezlete megválasztotta az Országos Bírói Tanács (OBT) 14 tagját és póttagjait - közölte a bíróság honlapján szerda este.
márc. 1
7:42
Indul a rendszámrazzia: 800 ezret is fizethet, aki lebukik (ATV)
Akciót indít szerdától a külföldi rendszámmal autózók ellenőrzésére az adóhatóság, a trükközők akár 800 ezer forint büntetést is kaphatnak - írja a Magyar Nemzet csütörtökön.
márc. 1
7:51
Rendszámrazzia indul - lapszemle (Infostart)
Veszélybe kerülhet a Várkert bazár rekonstrukciója - írja a Népszabadság, míg a Magyar Nemzet úgy tudja, akciót indít szerdától a külföldi rendszámmal autózók ellenőrzésére az adóhatóság.
márc. 1
7:57
Pozsgay Imre tart vezetőképzőt gimnazistáknak (168 Óra Online)
Idén is megrendezi Kárpát-medencei középiskolás vezetőképzőjét a Rákóczi Szövetség, a hétvégén a fővárosban tartandó programra a szövetség középiskolai szervezeteit hívják meg.
márc. 1
8:15
Papp Magor még nem aktiválja a felmondóleveleket (Alternatív Energia)
Kevesebb mint egy hónap maradt a rezidensek által az egészségügyi ágazatvezetésnek adott negyedéves türelmi időből; Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ)elnöke szerint a bértárgyalások jól haladnak, de továbbra is fennáll a lehetősége, hogy március végén aktiválódnak azok a felmondólevelek, amelyeket mintegy 2500 egészségügyi dolgozó helyezett "letétbe".
márc. 1
8:18
Még nincs a fellendülés a magyar ingatlanpiacon (ATV)
Egy ideig még eltarthat, míg újra magára talál a magyar ingatlanpiac; ehhez elsősorban a gazdasági helyzet javulására és a bankok hitelezési tevékenységének felfutására lenne szükség - vélekedik a Magyarországon is jelen lévő nemzetközi ingatlanszakmai szervezet, a RICS legfrissebb elemzésében.
márc. 1
8:27
Mától hatályos a közszolgálati tisztviselői törvény legtöbb rendelkezése (Infostart)
Csütörtökön lépett hatályba a közszolgálati tisztviselői törvény rendelkezéseinek többsége; a jogszabály átfogóan rendezi a közszolgálati jogviszonyban dolgozók munkafeltételeit, július 1-jétől pedig létrehozza a kormánytisztviselők érdekképviseleti köztestületét, a Magyar Kormánytisztviselői Kart.
márc. 1
8:29
Fővárosi trükkök a guberálók ellen (Infostart)
A lakosság igényli legjobban és a lakosságot zavarja a legjobban - ez a lomtalanítás Budapesten. A hétvégén kezdődött meg az I. és az V. kerületben, és a többi városrészben folytatódik. Ezzel együtt pedig megjelennek a veszélyes hulladékok között turkáló hivatásos guberálók és a szemetes utcáktól megdöbbent turisták.
márc. 1
8:33
Tarlós István: a főváros megegyezésre törekszik a vízművek ügyében (Alternatív Energia)
Tarlós István főpolgármester szerint a legkívánatosabb megoldás, hogy sikerüljön megegyezni a Fővárosi Vízművek befektetőivel; amennyiben mégis fel kell mondani a szerződést, azt a kormánnyal egyezteti a főváros.
márc. 1
8:45
Tarlós: Nem szeretnénk külpolitikai bonyodalmat okozni (Infostart)
"Még mindig összeomolhat a BKV" - mondta az m1 Ma Reggel című műsorában a főpolgármester. Tarlós István hozzátette: ha a kormány felhatalmazást ad neki, felmondhatja a szerződést a Fővárosi Vízművek külföldi befektetőivel.
márc. 1
8:47
Már büntethető a dizájner drog fogyasztása (Infostart)
Csütörtöktől büntethető a dizájner drog fogyasztása és árusítása is. Március elsejével hatályba lép ugyanis az új pszichoaktív anyagok jegyzéke, amellyel a kormány az internetes kereskedelmet kívánja visszaszorítani.
márc. 1
8:51
Tarlós megegyezne a Vízművekkel (Metropol)
Tarlós István főpolgármester szerint a legkívánatosabb megoldás, hogy sikerüljön megegyezni a Fővárosi Vízművek befektetőivel. Amennyiben mégis fel kell mondani a szerződést, azt a kormánnyal egyezteti a főváros.
márc. 1
8:53
Nagy bajban a kimaradók (Metropol)
Újabb 18 egyházzal bővítette a hivatalos egyházak körét az Országgyűlés a korábbi 14 egyház után.
márc. 1
8:54
Acapulcói tenisztorna: Czink Melinda kiesett (ATV)
Czink Melinda két szoros játszmában kikapott a spanyol Estrella Cabeza Candelától az acapulcói salakpályás tenisztorna női versenyének nyolcaddöntőjében.
márc. 1
8:56
Magyarországra jön az Oscar-díjas színésznő (ATV)
Szabó István új filmje, Az ajtó premierjére Budapestre látogat Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő, aki Emerencet játszotta a Szabó Magda regényéből készült filmes adaptációban.
márc. 1
9:09
Tilla a fogyatékkal élőkért (Metropol)
Till Attila a KézenFogva Alapítvány nagykövete lett. „A segítségből sosem elég. Ha ilyen jó ügy támogatása mellé kell állni, ak­kor különösen” – nyilatkozta a tévés-filmes alkotó, aki kisfilmet is forgatott az alapítványnak.
márc. 1
9:30
Gyengült csütörtök reggelre a forint (ATV)
Gyengült csütörtök reggelre a forint, ami az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének beszédét követően a nemzetközi piacokon kialakult némileg visszafogottabb befektetői hajlandóságnak tudható be.
márc. 1
9:45
Nagyon közel ül Orbánhoz legrenitensebb embere (168 Óra Online)
Kormányátalakítás várható – tudta meg a Népszabadság. Állítólag két variáció forog Orbán környezetében. Az egyik forgatókönyv szerint csak a lehető legkevesebb poszton cserélnek embert. A másik lehetőség szerint már a következő választásokra tekintettel politikus kampányarcokat – tulajdonképpen a 2014-es választások kormányát – terítené a miniszterelnök.
márc. 1
9:45
Miniszteri biztos felel majd a kibertér-konferencia lebonyolításáért (Alternatív Energia)
A kormány határozatban rögzítette, hogy egyetért a Nemzetközi Kibertér Konferencia és kapcsolódó rendezvényei megrendezésével, támogatja a konferencia 2012 októberében, budapesti helyszínnel történő megszervezését és egyetért azzal, hogy a külügyminiszter a tanácskozás és kapcsolódó rendezvényei előkészítéséért, illetve lebonyolításáért miniszteri biztost nevezzen ki, valamint a munkáját segítő…
márc. 1
10:03
Nagyon közel ül Orbánhoz legrenitensebb embere (168 Óra Online)
Kormányátalakítás várható – tudta meg a Népszabadság. Állítólag két variáció forog Orbán környezetében. Az egyik forgatókönyv szerint csak a lehető legkevesebb poszton cserélnek embert. A másik lehetőség szerint már a következő választásokra tekintettel politikus kampányarcokat – tulajdonképpen a 2014-es választások kormányát – terítené a miniszterelnök.
márc. 1
10:21
Malév - Tanulmány készült 2010-ben egy új nemzeti légitársaságról (Alternatív Energia)
A Malév leállásának másnapján kellett volna elindulnia annak a légitársaságnak, amelynek létrehozására a szükséges tőkét, a várható bevételeket, a létszámot és a repülőgépflottát, valamint három hónapra szóló munkarendet tartalmazó három üzleti modell készült - ismerteti az Index.hu a birtokába került, 010 februárjában készült megvalósíthatósági tanulmányt.
márc. 1
10:24
Medián: a Jobbik beelőzte az MSZP-t (ATV)
Négy magyarból három, de a Fidesz szavazók egyharmada is úgy gondolja, hogy az országban rossz irányba mennek a dolgok. A Medián felmérése szerint a Fidesz biztosan vezet, de februárban második a Jobbik volt, a Demokratikus Koalíció pedig nem jutna be a parlamentbe.
márc. 1
10:26
Robbantottak a török kormánypárt irodájánál (ATV)
10 ember megsérült a török fővárosban, miután egy távirányítású bombát robbantottak egy rendőrőrsnél, közel a kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) központjához.
márc. 1
10:39
Külföldi szexmunkára szállítottak magyar nőket (Alternatív Energia)
Prostitúcióra toborzott és szállított magyar nőket európai országokba az a pécsi illetőségű csoport, melynek tagjai ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a belga rendőrséggel együttműködve üzletszerű kerítés gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást a napokban.

Keresés