2012. március 13. kedd

márc. 13
5:00
A titkolózás ellenére kiderült: összeházasodik a színészpár (ATV)
Több hetes találgatás után végre színt vallott a pár: a szerelmesek úgy döntöttek összeházasodnak.
márc. 13
5:09
Viharos szél, 14 fok várható (hvg.hu)
Kedden lassan mindenütt felszakadozik a felhőzet, és a gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között várható.
márc. 13
5:15
Ellenzéki csetepatéra készül a kormány (Alternatív Energia)
Megdöbbent a Fidesz - a párt szóvivője, Selmeczi Gabriella szerint az váltotta ki ezt az érzést a kormánypártból, hogy az Egymillióan a magyar sajtószabadságért közösség (Milla) Dopemant választotta alternatív köztársasági elnök, és ezzel a március 15-i rendezvényük vezérszónokának.
márc. 13
5:18
„Alighogy elkezdtem a misét, robbanást hallottam” – 10 halott (ATV)
Öngyilkos terroristák egy római katolikus templom ellen követtek el támadást Nigériában, amelyben tíz ember meghalt. Eddig senki nem vállalta magára az akciót, de korábban egy iszlamista szervezet tagjai hajtottak végre több támadást is a keresztények lakta déli és a muzulmánok lakta északi országrész határán fekvő Dzsosz városban.
márc. 13
5:20
Testi és lelki elszámoltatást ígért Vona (ATV)
2014-ben lejár a külföldiek termőföldvásárlásának moratóriuma, a magyar kormány pedig még az előkészületeket sem tette meg ennek kivédésére. Az unió azonban lehetőséget sem ad a nemzeti földvédelemre, ezért ki kell lépni az európai közösségből - mondta Vona (Zázrivecz) Gábor, aki a zsebszerződések kapcsán testi és lelki elszámoltatást is ígért. Budai Gyula agrárállamtitkár felszólította Vonát,…
márc. 13
5:27
Bezárhatnak az Arany Alkony idősotthonok (hvg.hu)
A fővárosi kormányhivatal március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét, így 1300 idős ember ellátása válik bizonytalanná - írta a Népszabadság kedden.
márc. 13
5:33
Befejezték a nyomozást a bátmonostori emberölési ügyben (Alternatív Energia)
Befejezték a nyomozást, és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek abban az ügyben, amelyben a nyomozók négy embert gyanúsítanak azzal, hogy 2008-ban egy férfit és élettársát, majd 2009-ben egy 52 éves bajai férfit megöltek.
márc. 13
5:35
Jutalomból beszélgetnek a BRFK-n (Alternatív Energia)
Új, költségtakarékos jutalmazási rendszert találtak ki a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).A Független Rendőr-szakszervezet (FRSZ) információi szerint a kiemelkedő teljesítmények elismerésére fordítható pénz hiányában legújabb kori találmányként bevezették a "jutalombeszélgetést'.
márc. 13
5:37
Mégis sok a kórházi ágy (Alternatív Energia)
Május végéig bekebelezi az állam a városi fekvőbeteg-intézményeket - jelentette be Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkár szerint a Fidesz-frakció tegnap megerősítette, hogy egyetért az ágazat korszerűsítésének irányával, és - a sajtóhírekkel ellentétben - a kórházak átvételének felgyorsítását szorgalmazza. Az erről szóló jogszabálytervezet várhatóan a jövő héten jelenik meg - tette hozzá.
márc. 13
5:39
A Fidesz markában 2006 (Alternatív Energia)
Elfogadta a parlament a Balsai István által készített, Gyurcsány Ferenc felelősségre vonását is felvető, 2006 őszéről készített jelentést. Ezzel együtt egy olyan javaslatot is elfogadtak, hogy április közepéig a kormány is készítsen külön jelentést a tüntetésekről, különös tekintettel "a védtelen és békés polgárokkal szemben törvénytelenül fellépő" rendőrök felelősségre vonására.
márc. 13
6:21
Rétvári: méltóképpen kell megemlékezni a kommunista diktatúra áldozatairól (hvg.hu)
A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint méltóképpen szükséges megemlékezni a kommunista diktatúra és önkény áldozatairól. Ezt Rétvári Bence mondta az MTI-nek, miután a kommunista diktatúra által elkövetett tömeges kitelepítések hatvanadik évfordulója alkalmából határozatot fogadott el az Országgyűlés.
márc. 13
6:30
Beindult a nagyüzem, átverik a Magyar Köztársaságosokat (ATV)
Már készítik a Nemzeti Bank pénzverő üzemében az új 5, 10, és 20 forintos érméket. Ezeken a „Magyar Köztársaság” helyett már csak „Magyarország” szerepel, miután az új alaptörvény elfogadásával változott az ország neve. A szakemberek azt ígérik, hogy már áprilistól kibocsátják az új feliratú pénzérméket, de ezek várhatóan csak fél, vagy egy év múlva juthatnak el a kezünkbe.
márc. 13
6:39
Bezárás előtt áll az Arany Alkony magánidősotthon-hálózat (Infostart)
Egy tervezet szerint a gyógyászati segédeszközök tb-támogatásának jelentős csökkenésével számol az OEP. Bezárás előtt áll az Arany Alkony magánidősotthon-hálózat. A madárember körülbelül 500 km-es óránkénti sebességgel repült át az Alpok csúcsai felett. Szemle a lapokból.
márc. 13
6:41
Támogatja a kormány a központosított rabkórház kialakítását (Infostart)
Támogatja a kormány, hogy a Szent László Kórház területén hozzanak létre egységes intézményt a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, a tököli Büntetés-végrehajtás Központi Kórház és a Szegedi Fegyház és Börtön krónikus utókezelő részlegének.
márc. 13
6:43
Tabajdi: Elfogadhatatlan a magyar kohéziós támogatás felfüggesztési javaslata (Infostart)
Elfogadhatatlannak és méltánytalannak nevezte Tabajdi Csaba magyar szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy függesszenek fel csaknem 500 millió euró kohéziós - felzárkóztatási - uniós támogatást Magyarország esetében.
márc. 13
6:45
Vona: "Jó viszonyra kell törekedni Szlovákiával és Romániával" (Infostart)
A Jobbik elnöke szerint jó viszonyra kell törekedni Szlovákiával és Romániával a határon túli magyarok érdekeinek védelme mellett.
márc. 13
6:57
Új igazgatók kellenek az államosított kórházak élére (hvg.hu)
Az államosított kórházak főigazgatói és gazdasági igazgatói posztjaira legkésőbb a hónap végén pályázatot írnak ki – erősítette meg a Világgazdaság érdeklődésére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága.
márc. 13
6:59
Ország-előrejelzés és miniszteri programok készülnek majd (hvg.hu)
Rendeletet alkotott a kabinet a kormányzati stratégiai irányításról: a jogszabály a stratégiai tervdokumentumokra, köztük az úgynevezett ország-előrejelzésre és a miniszteri programokra vonatkozó követelményeket határozza meg.
márc. 13
7:15
Megint téma lesz a devizaeladósodás (hvg.hu)
Az Országgyűlés mai ülésén ismét tárgyal a devizaeladósodás kérdésköréről, a képviselők a lakossági devizaeladósodás megakadályozásához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló határozati javaslatról, továbbá a 2002 és 2010 közötti időszak eladósodás okait vizsgáló bizottsági jelentésről is elmondhatják véleményüket.
márc. 13
7:24
Alabamában holtverseny alakult ki három elnökjelölt-aspiráns között: Romney 31, Gingrich 30, Santorum 29 százalékon áll. Mississippiben gyakorlatilag ugyanez a… (ATV)
A konzervatív szavazatok várható megoszlása miatt Mitt Romneynak esélye nyílhat rá, hogy a jelöltállítási küzdelem során első alkalommal arasson sikert Délen, a Republikánus Párt keddi arkansasi vagy mississippi előválasztásán, esetleg mindkettőn.
márc. 13
7:26
Szabad majd benzinkúton dohányozni? – a Ház keddi ülésnapja (ATV)
Az Országgyűlés keddi ülésén ismét tárgyal a devizaeladósodás kérdésköréről, a képviselők a lakossági devizaeladósodás megakadályozásához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló határozati javaslatról, továbbá a 2002 és 2010 közötti időszak eladósodásának okait vizsgáló bizottsági jelentésről is elmondhatják véleményüket.
márc. 13
7:28
Központosítaná a börtönkórházakat a kormány (ATV)
A kormány egyetért azzal, hogy a Szent László Kórház területén hozzanak létre egységes intézményt a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, a tököli Büntetés-végrehajtás Központi Kórház és a Szegedi Fegyház és Börtön krónikus utókezelő részlegének – olvasható a Magyar Közlönyben.
márc. 13
7:30
Ország-előrejelzést és miniszteri programokat írnak (ATV)
Rendeletet alkotott a kabinet a kormányzati stratégiai irányításról: a jogszabály a stratégiai tervdokumentumokra, köztük az úgynevezett ország-előrejelzésre és a miniszteri programokra vonatkozó követelményeket határozza meg.
márc. 13
7:32
Molotov-koktélt dobtak egy mecsetre, meghalt az imám (ATV)
Az épületben rajta kívül tucatnyian voltak a támadás pillanatában - egyikük megsérült, a többiek ki tudtak menekülni.
márc. 13
7:33
Vona: "nagyon szeretünk az utcán lenni" (hvg.hu)
"Fontos az emberek közé menni, úgy érzem, szemtől szemben a Jobbik a legerősebb a parlamenti pártok közül" - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Nemzet keddi számában megjelent interjúban.
márc. 13
7:35
Gazdatüntetés lesz ma a Kossuth téren (hvg.hu)
Demonstrációt tartanak ma a családi gazdálkodók képviselői Budapesten a Kossuth téren - írja a Népszabadság.
márc. 13
7:37
Elítéltek gyógyulhatnának Budapesten (hvg.hu)
A kormány egyetért azzal, hogy a Szent László Kórház területén hozzanak létre egységes intézményt a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, a tököli Büntetés-végrehajtás Központi Kórház és a Szegedi Fegyház és Börtön krónikus utókezelő részlegének - olvasható a Magyar Közlönyben.
márc. 13
7:39
A munkahelyi dohányzást korlátozó törvényról is vitázik a parlament (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés mai ülésén ismét tárgyal a devizaeladósodás kérdésköréről, a képviselők a lakossági deviza-eladósodás megakadályozásához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló határozati javaslatról, továbbá a 2002 és 2010 közötti időszak eladósodás okait vizsgáló bizottsági jelentésről is elmondhatják véleményüket.
márc. 13
7:51
Nem tudtak együttműködni a polgármesterrel Zalaszentlászlón (hvg.hu)
Feloszlatta magát Zalaszentlászló képviselő-testülete, mert a tagok nem tudtak együttműködni a polgármesterrel - írta keddi számában a Zalai Hírlap.
márc. 13
7:53
Vizsgálódik a BKK: miért nem lehet este jegyet venni? (hvg.hu)
Vizsgálatot indított a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), mert az esti órákban már nem lehet jegyet venni a metróban sem a pénztáraknál, sem a forgalmi ügyeleteken.
márc. 13
7:57
Kórházi igazgatóváltás jön (Metropol)
Az államosított kórházak főigazgatói és a gazdasági igazgatói posztjaira legkésőbb a hónap végén pályázatot írnak ki — erősítette meg a Világgazdaság érdeklődésére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága.
márc. 13
8:00
Palesztin terroristák már meg is szegték a hajnalban kötött fegyverszünetet (ATV)
Izrael és a gázai palesztin csoportok tűzszünetet kötöttek egymással négy napos harc után – a hírt a fegyvernyugvási megállapodás létrejöttének érdekében közreműködő egyiptomi biztonsági illetékesek jelentették be. Az egyezmény helyi idő szerint kedden hajnali 1 órakor lépett hatályba, de egy órával később palesztin terroristák már meg is szegték azt.
márc. 13
8:02
Gyalogos mesterlövész mészárolt - fenyegetnek és tüntetnek (ATV)
Kiképzett gyalogos mesterlövész az a katona, akit Afganisztánban azután vettek őrizetbe, hogy afgán civileket gyilkolt meg Kandahár tartományban - közölte hétfőn híroldalán a CNN, magas rangú Pentagon-forrásra hivatkozva.
márc. 13
8:04
292 forint körül az euró árfolyama (ATV)
Széles ingadozások után kedden délután erősödő pályára lépett a forint. Az eurót délután négy órakor 292,60 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon a hétfő délutáni 293,95 forint után.
márc. 13
8:09
MH: megvan, kiknek kell tisztázniuk az ügynökkérdést (hvg.hu)
Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiben létrehozott Nemzeti Emlékezet Bizottsága lehet a felelős az ügynökkérdés tisztázásáért - írta keddi számában a Magyar Hírlap.
márc. 13
8:09
Vitézy Zsófia: "2013-ban is lesz pénz a Tavaszi Fesztiválra" (Infostart)
A Budapesti Fesztiválközpont ügyvezető igazgatója szerint 2013-ban is lesz pénz a Tavaszi Fesztiválra, amiért kimutatásokkal kell alátámasztani, hogy a sorozat sikeres. Vitézy Zsófia az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy sok változás már nem várható a rendezvény idei programjában.
márc. 13
8:51
Polt Péterhez fordult a volt MNV-vezér (Alternatív Energia)
A legfőbb ügyészhez írt felülbírálati indítványában a Fradi-pálya visszaállamosításakapcsán tett feljelentésének elutasítását "panaszolta be" a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatója.
márc. 13
8:54
Magasabb államháztartási hiányt engedélyez az EU Spanyolországnak (ATV)
Csaknem egy százalékponttal magasabb államháztartási hiányt engedélyeznek az euróövezet pénzügyminiszterei (Eurócsoport) idén Spanyolországnak a korábban tervezettnél - jelentette be a miniszterek hétfői brüsszeli találkozóját követően Jean-Claude Juncker, a csoport elnöke.
márc. 13
8:56
Balesetet szenvedett és kórházba vitték a színész fiát (ATV)
Néhány hónapja öccse szenvedett bodyboard balesetet, előtte pedig az apjuk.
márc. 13
9:03
Óriási kokainfogás Ferihegyen (hvg.hu)
Háromszázmillió forint értékű kokaint találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, három csomagban, amit az Egyesült Államokba, illetve Ausztráliába akartak küldeni.
márc. 13
9:09
Kétnapos razziát tart a rendrség (Alternatív Energia)
Március 13-án és 14-én egy európai kampány részeként a rendőrség fokozottan ellenőrizni fogja a biztonsági övek és a gyerekülések használatát - adta hírül a police.hu.
márc. 13
9:12
Kémháború: Pakisztán a kerítés mindkét oldalán „játszik” (ATV)
Habár az orosz KGB és a kínai hírszerző ügynökség komoly titkosszolgálati fenyegetést jelentenek az Amerikai Egyesült Államoknak, mégis a pakisztáni titkosszolgálat (ISI) jelenti a legnagyobb kihívást Washingtonnak a hidegháború vége óta – írja a Stonegate intézet elemzésében.
márc. 13
9:21
Múzeumot csinálna a kistarcsai internálótáborból a polgármester (hvg.hu)
Levélben kért anyagi segítséget az önkormányzatok vezetőitől Kistarcsa polgármestere annak érdekében, hogy a településen lévő volt internálótábor helyén emlékmúzeumot, esetleg a budapesti Terror Háza Múzeumhoz hasonló létesítményt alakíthassanak ki.
márc. 13
9:21
Húsz százalék a fagykár Tokaj-Hegyalján (Infostart)
Átlagosan a rügyek 20 százaléka károsodott az idei kemény fagyban Tokaj-Hegyalján, állapították meg a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet kutatói - írja az Észak-Magyarország.
márc. 13
9:30
OECD: gyors intézkedések kellenek a magyar gazdaság stabilizálásához (ATV)
Gyors intézkedések kellenek a magyar gazdaság stabilizálásához a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden megjelent, Gazdasági felmérés Magyarországról, 2012 (Economic Survey of Hungary 2012) című kiadványa szerint.
márc. 13
9:45
Háromszázmilliós kokainszállítmányt foglaltak le Ferihegyen (Alternatív Energia)
Húszkilónyi, háromszázmillió forint értékű kokaint foglaltak le a pénzügyőrök a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.
márc. 13
9:48
5,9 százalék volt az infláció februárban (ATV)
A fogyasztói árak februárban 5,9 százalékkal voltak magasabbak mint egy évvel korábban, egy hónap alatt az árak 0,8 százalékkal emelkedtek a háztartási energia- és az élelmiszer árak jelentős megugrása nyomán - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
márc. 13
9:57
Megkezdődött a tárgyalás a kohéziós alapok felfüggesztéséről (hvg.hu)
Megkezdődött kedd délelőtt az európai uniós tagországok pénzügyminisztereinek találkozója Brüsszelben, az ülés napirendjén szerepel az a javaslat is, hogy az EU részlegesen függessze fel a Magyarországnak járó jövő évi kohéziós keret felhasználhatóságát.
márc. 13
10:03
Háromszázmilliós kokainszállítmány Ferihegyen (Metropol)
Húszkilónyi, háromszázmillió forint értékű kokaint foglaltak le a pénzügyőrök a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.
márc. 13
10:06
"Lesújtottak Magyarországra" Matolcsy szerint ésszerű döntés született (ATV)
Az uniós országok pénzügyminiszterei jóváhagyták a Magyarországot megillető kohéziós források részleges felfüggesztését a következő évre, de egyben úgy döntöttek, hogy amennyiben Magyarország megteszi a szükséges kiigazító lépéseket, az intézkedést már idén júniusban haladéktalanul hatályon kívül helyezik - közölte kedden Brüsszelben Margrethe Vestager Hansen, az EU-elnökséget ellátó Dánia…

Keresés