2012. március 2. péntek

márc. 2
5:00
Keményen megütötték, majd kirúgták a színésznőt - perel (ATV)
A színésznő eltávolítását állítólag aprólékosan kitervelték.
márc. 2
5:15
Ismerős cég jogászkodik (Alternatív Energia)
Az első Orbán-kormány idején az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. házi ügyvédi irodájaként emlegették a patinás amerikai White & Case ügyvédi iroda magyar "leányát", melyet a minap egyedüli ajánlattevőként választott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Réczicza István vezette iroda másfél milliárd forintért képviseli a magyar államot a Sukoróra tervezett kaszinóberuházás miatt a hoppon…
márc. 2
5:18
"Szégyenlista" Megjelent a hír, rögtön 37 millió folyt be (ATV)
Egyre több településen hoznák nyilvánosságra a helyi adóval tartozók adatait. A Pest megyei Gyálon már postázták az erről szóló leveleket, a végső szót a képviselőtestület mondja majd ki. A település polgármestere optimista, ezt a miskolci példa is igazolja, ahol már a hír megjelenése után rögtön 37 millió forint folyt be.
márc. 2
5:27
Nyár végéig költözhetetlen az ócsai lakópark (hvg.hu)
Tovább csúszik a 80 lakásos ócsai szociális lakópark átadása - írta pénteki számában a Népszabadság.
márc. 2
5:33
Nincs válasz a csontok eredetére (Alternatív Energia)
Nem "sieti el" a rendőrség a Margit híd felújítása során tavaly nyáron talált legalább húsz emberi csontmaradvány ügyében indított nyomozást. Az antropológiai vizsgálat lezárását február végére ígérték, amely eldöntheti: indul-e nyomozás háborús bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen.
márc. 2
5:35
Habony és Rogán kaszinózni ment Abu-Dzabiba? (Alternatív Energia)
A hivatalos programokon túl kaszinózni is maradt ideje Orbán Viktor személyes tanácsadójának, Habony Árpádnak és Rogán Antalnak Abu-Dzabiban, az utóbbi idők legellentmondásosabb diplomácia utazásán - bár Rogán sajtósa utóbb cáfolta, hogy a politikus kaszinózott volna. Az egyre rejtélyesebb fideszes kiruccanásról új információk kerültek nyilvánosságra.
márc. 2
5:37
Pécsi házaspár szervezte a prostituáltakat (Alternatív Energia)
Büntetőeljárást kezdeményezett a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a belga rendőrséggel közösen egy pécsi kerítő csoport ellen, akik Belgiumban, Ausztriában és Hollandiában szerveztek magyar nők számára prostitúciós munkát.
márc. 2
5:39
Nem bírságolták télen a hajléktalanokat (Alternatív Energia)
Egyetlenegy hajléktalant sem bírságolt meg a Fővárosi Közterület-felügyelet (FKF) - tájékoztatta lapunkat az FKF sajtóosztálya. Mint ismeretes, idén januártól bírságot szabhatnak ki az önkormányzatok a hajléktalanokra, ha kétszer közterületen találják őket.
márc. 2
5:41
Szolgálati nyugdíjat ígér az MSZP (Alternatív Energia)
Ha kormányra kerül, visszaállítja a szolgálati nyugdíjat az MSZP - jelentette be Harangozó Tamás. A szocialista politikus azt mondta, pártja komplex életpályamodellt kíván kidolgozni a szakterületen, melynek része lesz a szolgálati nyugdíj visszaállítása is, aminek egyértelműen fontos szerepe van az egész társadalom szempontjából.
márc. 2
5:43
Összefogást sürgettek az éhségmenet szervezői (Alternatív Energia)
Gazdaságpolitika kell, nem gazdagságpolitika, ezt a kormánynak végre tudomásul kell venni, vagy "mennek a fenébe" - fogalmazott tegnap a Dob Köztársaság rendezvényén az edelényi Komjáthi Imre.
márc. 2
5:45
Ma elítélhetik a pécsi kézigránátos gyilkosokat (hvg.hu)
Ítéletet hirdet ma a Pécsi Törvényszék a két halálos áldozatot követelő, 2008. novemberi pécsi kézigránátos gyilkosság vádlottjainak perében.
márc. 2
6:03
Fiktív tűz volt a 2-es metróban (hvg.hu)
Tűzoltó gyakorlatot tartott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság péntekre virradó éjjel Budapesten a 2-es metró Batthyány tér és Széll Kálmán téri állomása közti alagútban.
márc. 2
6:12
Magyarországon 180 ezer nőt is érinthet ez a betegség (ATV)
Március első hete világszerte az endometriózis hete. A betegség a nőket támadja meg, kései felismerése pedig meddőséghez vezet. Becslések szerint a magyar nők 15 százaléka szenved endometriózisban, a meddő nők 50 százalékánál pedig ez a betegség a hibás. Az endometriózis hete a rendszeres és szakszerű szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.
márc. 2
6:21
20-30 ezerrel kevesebben jelentkezhettek a felsőoktatásba (hvg.hu)
Legalább húszezerrel kevesebben jelentkeztek idén a felsőoktatásba, mint tavaly, és ez optimista becslés, a pesszimista várakozás szerint akár 30-35 ezer hallgató is eltűnhetett a rendszerből - írja a Népszabadság pénteken.
márc. 2
6:21
"Bele kell habarodni a hegybe" - hetedszer tör a világ csúcsára a magyar hegymászó (Infostart)
Hetedszer vág neki a világ legmagasabb pontjának egy magyar hegymászó. Klein Dávid oxigénpalack nélkül és egyedül mászik. Az előző expedíción, két évvel ezelőtt halt meg Klein Dávid mászótársa, Várkonyi László, miután elsodorta egy jégomlás.
márc. 2
6:23
Szigorúbban ellenőrzik a taxidrosztok használatát Budapesten (hvg.hu)
A taxidrosztok használatának jogosultságát és a teherautók behajtási engedélyeit is fokozottan ellenőrzik a budapesti közterület-felügyelők 2012-ben.
márc. 2
6:30
Aláírták az új uniós paktumot (ATV)
Aláírták pénteken 25 európai uniós tagállam, köztük Magyarország vezetői az EU új szerződését, amely elsősorban a költségvetési fegyelem nagyobb mértékű garantálására vonatkozik.
márc. 2
6:32
A rendesen fizetőknél sincs víz, hordhatják kannákban a hegyre (ATV)
Több napja egy csepp vizet sem kapnak azok, akik Nagykanizsa egyik külterületén élnek, mert a vízmű társulás felé több mint egymilliós tartozást halmoztak fel. A vízmű évek óta halogatta az ügyet, de most megelégelték a hírhedt nem fizetők tartozásait, ezért az összes, több mint 60 fogyasztónál elzárták a csapot. A büntetés azokat is érinti, akik eddig rendesen fizettek, de ők nem tudnak mit…
márc. 2
6:34
Hivatalos tagjelölti státuszt kapott Szerbia az uniótól (ATV)
Megállapodtak az európai uniós tagországok állam- és kormányfői csütörtök este arról, hogy Szerbia megkapja az EU-tagjelölt ország hivatalos státusát. Egyetértettek abban is, hogy szeptemberben döntést kell hozni Bulgária és Románia belépéséről a határok szabad átjárhatóságát biztosító schengeni övezetbe.
márc. 2
6:39
Kirúgások és bérvágás a "megreformált" felsőoktatásban (hvg.hu)
A felsőoktatási felvételi keretszámok, illetve a finanszírozás csökkentése komoly terheket ró az intézményekre. Bár az egyetemek csak március végén fogadják el költségvetésüket, annyi már biztosan tudható: több helyen csoportos létszámleépítés jöhet. Van, ahol ez már el is kezdődött.
márc. 2
6:48
Görögország teljesítette a feltételeket, hozzájuthat az újabb segélyhez (ATV)
Az euróövezeti országok pénzügyminiszteri csoportját (Eurócsoport) elnöklő Jean-Claude Juncker csütörtök esti bejelentése szerint Görögország teljesítette minden feltételét annak, hogy hozzájuthasson az újabb nemzetközi pénzügyi támogatási csomaghoz.
márc. 2
6:50
EP-elnök Magyarországról: kérdéses, hogy a támogatások megvonása eléri-e célját (ATV)
Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke kérdésesnek nevezte csütörtökön, hogy célravezető eszköz-e pénzforrások megvonásával - így kohéziós pénzek felfüggesztésével - nagyobb költségvetési fegyelemre szorítani olyan, nehéz helyzetben levő tagországokat, mint amilyen például Magyarország.
márc. 2
6:52
EBEL: kikapott és kiesett a Fehérvár (ATV)
A Sapa Fehérvár szoros csatában vereséget szenvedett csütörtökön a szlovén Olimpija Ljubljana otthonában, s ezzel kiesett az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjében.
márc. 2
6:54
Újabb két és fél évre Van Rompuy lett az Európai Tanács elnöke (ATV)
A belga Herman Van Rompuy marad az uniós tagországok csúcsvezetőit összefogó testület, az Európai Tanács elnöke az elkövetkező két és fél évre - közölték csütörtök este Brüsszelben, nem sokkal az állam-, illetve kormányfők tanácskozásának megkezdése után.
márc. 2
6:56
Tízezrekkel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba (ATV)
Legalább húszezerrel kevesebben jelentkeztek idén a felsőoktatásba, mint tavaly, és ez optimista becslés, a pesszimista várakozás szerint akár 30-35 ezer hallgató is eltűnhetett a rendszerből - írja a Népszabadság pénteken.
márc. 2
6:57
Fiókba zárták a MÁV nagy ívű járműfelújítási terveit (hvg.hu)
Fiókban landolnak a MÁV nagy ívű járműfelújítási tervei, noha a vasúttársaság három lehetőséget is kidolgozott - írja pénteki számában a Magyar Hírlap.
márc. 2
6:58
Tovább csúszik a devizásokat mentő lakópark átadása (ATV)
Tovább csúszik a 80 lakásos ócsai szociális lakópark átadása - írta pénteki számában a Népszabadság.
márc. 2
7:00
Cséfalvay: a második negyedévben jöhet létre az IMF-megállapodás (ATV)
Magyarország arra számít, hogy a második negyedévben köt elővigyázatossági hitelmegállapodást a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - közölte Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.
márc. 2
7:02
Kifütyülték és tojással dobálták meg tüntetők Sarkozy elnököt (ATV)
Füttykoncerttel és tojásokkal fogadták csütörtök délután Nicolas Sarkozy francia államfőt a franciaországi Baszkföld székhelyén, Bayonne-ban, ahova az 52 nap múlva esedékes francia elnökválasztás jobboldali jelöltjeként látogatott el.
márc. 2
7:04
"Merkel feladhatja" Létrejöhet az 500 milliárd eurós mentőalap (ATV)
Annak ellenére, hogy Németország hosszú időn keresztül ellenezte az egységes európai mentőalap feltőkésítését, Angela Merkel feladhatja az ellenállást, így létrejöhet az 500 milliárd eurós óriás mentőalap - értesült a Financial Times német nyelvű kiadása.
márc. 2
7:06
Két francia újságírót sikeresen kimenekítettek Homszból Libanonba (ATV)
Sikeresen átjutott az ostrom alatt álló szíriai Homszból Libanonba a múlt héten súlyosan megsérült francia újságírónő, Edith Bouvier és fotóriporter kísérője, William Daniels - jelentette be Nicolas Sarkozy francia elnök csütörtök este Brüsszelben.
márc. 2
7:15
Tüntetők zavarták meg Navracsics és Gaudi-Nagy vitáját (Infostart)
Többször is tüntetők zavarták meg Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, valamint a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás vitáját a Corvinus egyetem Tárcatükör című rendezvényén. A két politikus a jogalkotás minőségéről és a törvényhozás tempójáról is beszélt.
márc. 2
7:21
Szigorúbban ellenőrzik a taxidrosztok használatát a fővárosban (Alternatív Energia)
A taxidrosztok használatának jogosultságát és a teherautók behajtási engedélyeit is fokozottan ellenőrzik a budapesti közterület-felügyelők 2012-ben.
márc. 2
7:21
Változik a fegyvertartás: vegyes fogadtatás (Metropol)
A vadászok örülnek, a sportlövők félsikernek érzik a 2004-es fegyvertörvény végszavazásra váró módosítását.
márc. 2
7:23
Tűzoltó gyakorlatot tartottak a 2-es metró alagútjában (Alternatív Energia)
Tűzoltó gyakorlatot tartott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság péntekre virradó éjjel Budapesten a 2-es metró Batthyány tér és Széll Kálmán téri állomása közti alagútban.
márc. 2
7:33
Félmillió forintot is bukhatnak a képviselő polgármesterek 2014-ben (hvg.hu)
Félmillió forintnál is többet veszthetnek 2014-től azok a polgármesterek, akik egyben parlamenti képviselők is, mivel az új választási szabályok szerint meg kell válniuk valamelyik posztjuktól - írja a Világgazdaság pénteken.
márc. 2
7:39
Színházak Éjszakája először (Metropol)
Március 31-én 13 fővárosi teátrumban várják a közönséget különleges programokkal.
márc. 2
7:41
Kilakoltatás: közüzemi adósok is bajban (Metropol)
Március elsején lejárt a kilakoltatási mora­tó­rium, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara közlése szerint azonban nem kell tömeges ki­lakoltatási hullámtól tartani.
márc. 2
7:42
„Mocskos kis diktátorok” Kiakadt a jobbikos képviselő a tüntetőkre (ATV)
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter mellé a jobbikos Gaudi-Nagy Tamást hívták meg beszélgetni a Corvinus egyetem rendezvényére. A szélsőjobboldali politikust tüntetők fogadták az épületnél, majd az előadást is többször megzavarták.
márc. 2
7:43
A helyi bérletet is kifizettetnék (Metropol)
A parlamentnek múlt pénteken benyújtott személyszállítási törvényjavaslat egyik pontja kötelezné a munkaadókat, hogy ez év július elsejétől minden munkavállalójuk minden – tehát helyi és helyközi tömegközlekedési – költségét fizessék meg.
márc. 2
7:51
Vitézy megvédte a vitatott új személyszállítási törvényt (hvg.hu)
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint az új személyszállítási törvénnyel a jelenlegi, nehezen alkalmazható szabályok helyett egységes jogi keretrendszer jön létre a közösségi közlekedésben.
márc. 2
8:00
Alig változott a forint árfolyama: 287 az euró (ATV)
A svájci frank 238,10 forintot ér, a dollár 215,36 forinton áll, míg egy japán jenért 2,6550 forintot kell fizetni a bankközi kereskedelemben jelenleg.
márc. 2
8:09
90 milliót szán Miskolc a veszélyes Avas rendbetételére (hvg.hu)
Miskolc vezetése 90 millió forintot különített el az idei költségvetésben az avasi domboldal rendbetételének megkezdésére - írja a Magyar Nemzet pénteki száma.
márc. 2
8:09
A nyár végén lehet kész az ócsai szociális lakópark - lapszemle (Infostart)
Tovább csúszik a 80 lakásos ócsai szociális lakópark átadása - írta pénteki számában a Népszabadság.
márc. 2
8:15
Plébánián szerzett munkahelyi gyakorlatot Zsiga Marcell (Alternatív Energia)
Zsiga Marcell nem mindennapi teljesítményt mondhat magáénak. Harminckét évesen országgyűlési képviselő, mellette Miskolc város alpolgármestere, havonta 1,7 millió forintnál is többet keres, miközben a munkatapasztalatairól csak annyi szerepel életrajzában, hogy "a miskolci Nagyboldog­asszony plébánia képviselő-testületének tagja" - írja a Hetek.
márc. 2
8:17
Vitézy: a BKV menetrend szerinti hajójáratokat indíthatna (Alternatív Energia)
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint az új személyszállítási törvénnyel a jelenlegi, nehezen alkalmazható szabályok helyett egységes jogi keretrendszer jön létre a közösségi közlekedésben.
márc. 2
8:33
Lenácizták Navracsics Tibor vitapartnerét (Alternatív Energia)
Mintegy kéttucat tüntető fogadta tegnap a budapesti Corvinus Egyetemre érkező Gaudi-Nagy Tamást, a Jobbik országgyűlési képviselőjét, aki este Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel vitázott a Tárcatükör elnevezésű rendezvényen.
márc. 2
8:35
Orbán: Magyarországtól egyetlen "petákot" sem vesznek el jövőre (Alternatív Energia)
Orbán Viktor biztos abban, hogy Magyarországtól nem vonnak el európai uniós felzárkóztatási támogatásokat 2013. január 1-jétől.
márc. 2
8:36
Orbán: Magyarországtól egyetlen petákot sem fognak elvonni (ATV)
Orbán Viktor biztos abban, hogy Magyarországtól nem vonnak el európai uniós felzárkóztatási támogatásokat 2013. január 1-jétől. A miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorának Brüsszelből nyilatkozva pénteken kifejtette: az új uniós fiskális paktum segít az euró megerősítésében, és ez Magyarország érdeke is.
márc. 2
8:37
Megkezdték a "hosszú menetelést" (Alternatív Energia)
Mesterházy Attilát javasolja a MSZP elnöki posztjára a párt fővárosi elnöksége. A testület ülése után Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke lapunknak elmondta: véleményük szerint Simon Gábor, illetve Botka László is alkalmas a választmányi elnöki posztra, kettőjük közül kell kiválasztani azt, aki a jövőben a párt parlamentjét irányítja.

Keresés