2012. március 3. szombat

márc. 3
5:00
Váratlan fordulat: mégsem válik el a színészpár? (ATV)
A válófélben lévő pár az elmúlt napokban meglehetősen sok időt töltött együtt.
márc. 3
5:33
Szabad szólás újratöltve (Alternatív Energia)
Új politikai vitaműsor indul holnap este az ATV-n, a Szabad szemmel műsorvezetője Mészáros Antónia lesz. Az este 19.25-kor kezdődő, 70 percre tervezett adásokban hosszabb riportokkal, majd a stúdióba meghívott vendégekkel dolgozzák fel az aktuális témákat. Mészáros Antónia marad a reggeli Start műsorvezetője is, ám a heti váltás helyett a szerda és a csütörtök lesz az ő napja.
márc. 3
5:35
BKV: megvágják a béren kívüli juttatásokat (Alternatív Energia)
Négy hónapra elveszítik a BKV dolgozói egyes béren kívüli juttatásaikat, ezt később újratárgyalják, így helyzetük júliustól javulhat vagy rosszabbá is válhat. Egyelőre azonban a mintegy 12 ezer alkalmazott nettó keresete nem csökken. Ezt tartalmazza az az egyezség, melyet tegnap kötöttek a BKV szakszervezetei és a tulajdonos főváros képviselői.
márc. 3
5:37
Ön mennyiért vállalna tanulmányírást és tanácsadást Némethnének? (Alternatív Energia)
Újságírók válaszolnak.
márc. 3
5:39
Életfogytiglanra ítélték a gránátos gyilkost (Alternatív Energia)
Legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra Bogdán Jenő, aki 2008 novemberében dobott kézigránátot szomszédja házába - a bíróság életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta. Testvére, Bogdán János 15 évet kapott, míg a fegyverkereskedő Balogh Sándort 10 év börtönre ítélték.
márc. 3
5:41
Erzsébetváros: helyet csináltak a baráti iskolának? (Alternatív Energia)
A családi élet és a gyermekvállalás fontosságát hangoztató Magyar Családtudományi Társaság alakulásánál "bábáskodott" az a háttérintézmény, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, amelynek vezetőjét, Tóth Tibort korábban épp az erzsébetvárosi Janikovszky iskola bezárásával hozták összefüggésbe.
márc. 3
5:43
Új arcokkal is mozgósítana az LMP (Alternatív Energia)
Az LMP ma kezdődő kétnapos kongresszusán is téma lesz a párt négy népszavazási kérdése, amelyekben a tervek szerint már hétfőn elindítanák az aláírásgyűjtést - egyebek mellett kitelepülő standokkal és internetes mozgósító kampánnyal.
márc. 3
5:45
Maradhatnak a téren a tüntetők (Alternatív Energia)
Civilek "foglalhatják" el a Kossuth teret - legalábbis az Országház körüli terület azon részét, amelyet nem zártak még körbe kerítéssel.
márc. 3
5:51
Szövődményes a bérbaj (Alternatív Energia)
Továbbra sem tett eleget ígéretének Szócska Miklós, az egészségügyi államtitkár lapzártánkig nem hozta nyilvánosságra az ágazat számára kínált bérajánlat részleteit - információink szerint ez a jövő hét elején történhet meg. Az orvosoknak és szakdolgozóknak csak bizonyos csoportjait érintő tervezett béralku azonban egyre inkább megosztja az ágazatot.
márc. 3
6:30
„Mínusz 25 ezer” Kétgyermekes anyuka kezdett éhségsztrájkba (ATV)
Elmarad a BKV-sztrájk - megállapodás született péntek délután a közlekedési cég, és a szakszervezetek között. A BKV szerint a megállapodás biztosítja a cég dolgozóinak alapvető bérjellegű juttatásait. Egy, a BKV-nál dolgozó kétgyermekes anyuka egyébként reggel éhségsztrájkot kezdett a cég székháza előtt. Az utóbbi hónapok elvonásai ugyanis 25 ezer forintot vettek ki a zsebéből.
márc. 3
8:18
A Moody's padlóra küldte Görögországot (ATV)
A lehetséges legrosszabb adóskockázati osztályzatra minősítette vissza Görögországot szombaton a Moody's Investors Service, azzal indokolva a döntést, hogy az athéni kormány adósságcsere-javaslata várhatóan súlyos, 70 százalékot meghaladó veszteséget okoz a görög államadósság befektetőinek.
márc. 3
8:20
A Ryanair 13 budapesti járatot töröl a következő két hétben (ATV)
A Ryanair légitársaság 13 budapesti járatot töröl a szombattól számított két hétben - tartalmazza a légitársaságnak az MTI-hez eljuttatott közleménye.
márc. 3
8:22
"Az Európai Bizottság pártatlan" Kroes válaszolt Szájernek (ATV)
Az Európai Bizottság mint az európai uniós szerződések őre pártatlanul kezeli az EU valamennyi tagállamát - szögezte le Neelie Kroes, az Európai Bizottság médiaügyekben is illetékes tagja Szájer József fideszes európai parlamenti (EP) képviselőnek pénteken írt válaszlevelében.
márc. 3
8:33
Mégsem Orbán Viktor az egyetlen főgonosz (168 Óra Online)
Még ellenzéki körökben aem túl gyakran hangoztatottkérdésekről tartott konfereciát az Egymillióan a sajtószabadságért-csoport, a Védegylet és a Hallgatói Hálózat pénteken.
márc. 3
8:36
70 milliós hűtlen kezeléssel gyanúsítják a HM médiacégének korábbi vezetőjét (ATV)
Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a Honvédelmi Minisztérium médiacégének egyik korábbi vezetőjét - értesült az MTI Hírcentrum.
márc. 3
8:38
Házkutatást tartottak a lemondott német elnöknél (ATV)
A nyomozók egyebek mellett merevlemezeket és számítógépeket vittek magukkal Christian Wulff családi házából.
márc. 3
8:40
"A magyar valóság hamis színben való feltüntetése" Szapáry újabb levelet írt (ATV)
Olvasói levélben válaszolt a The Washington Postban a magyarországi médiaszabadsággal kapcsolatos vádakra Szapáry György washingtoni nagykövet; levele pénteken jelent meg a lap internetes változatában.
márc. 3
8:42
„1,3 milliárd forintnyi elvonás” Nehéz helyzetbe kerülhet Szeged? (ATV)
Egy hete 6 órás éles szócsaták után sem született döntés Szeged költségvetéséről, pénteken azonban vita nélkül, 10 perc alatt elfogadták. Ezt követően pedig lezárult a város elektromos tömegközlekedését szinte teljesen megújító, közel 30 milliárd forintos beruházás, a szegediek új villamosokkal és egy vadonatúj villamosvonallal ünnepeltek.
márc. 3
8:51
Botka László is beszáll a küzdelembe (Alternatív Energia)
Elfogadja a több megyében kapott jelölést, és indul a Magyar Szocialista Párt országos választmányi elnöki posztjáért Botka László, Szeged polgármestere.
márc. 3
8:54
Romney vezet Washington államban, elhúzódó harcra lehet számítani (ATV)
A PPP közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint a jelöltállító gyűlések (caucusok) esélyese Romney, akinek a támogatottsága 37 százalékos a 32 százalékon áll Santorum előtt. Két héttel ezelőtt a sorrend még fordított volt és Santorum 11 százalékpontot vert rá a riválisára.
márc. 3
8:56
Nem tudják meggyógyítani a magyar színésznőt (ATV)
A nemzet színésze állítja: örül az életnek, pozitívan gondolkodik és kesergés helyett inkább dolgozik.
márc. 3
9:12
Féltucatnyi tornádó pusztít az Egyesült Államokban (ATV)
A korábbi hírek négy halottról szóltak, de délelőtt tízkor a CNN már huszonnyolc halálos áldozatról számolt be: a helyi hatóságok közlése szerint Indianában tizenöten, Kentuckyban legalább tizenketten haltak meg és a CNN Ohióból is tud egy halottról. A sérültek száma több százra rúghat.
márc. 3
9:21
A kormány késlekedik a nyugdíjrendelettel (Infostart)
Egy év kevés volt a kormánynak ahhoz, hogy megszülessen a rendelet, amely lehetővé teszi a tb-nyugdíjrendszerbe visszalépett mintegy 2,8 millió volt magánnyugdíjpénztár-taggal kapcsolatos adatok átadását az illetékes államigazgatási szervnek - írja a Népszabadság szombati száma.
márc. 3
9:30
Kecskét is tarthatnak majd a bajbajutott hitelesek Ócsán? (ATV)
Csúszik az Ócsára tervezett bajba jutott devizahiteleseknek szánt lakópark építése. Bár az erről szóló kormányrendeletben határidő nincs, az eredeti tervek szerint már folynia kellene az építkezésnek. A házak típusterveinek elkészítésére és az infrastruktúra tervezésére kiírt pályázat lezárult, hamarosan a kivitelezésre is közbeszerzési pályázatot írnak ki. Az első kapavágás áprilisban történhet…
márc. 3
9:32
Kína: éves ülésszakukat kezdik az államhatalmi szervek (ATV)
A kínai belpolitika fontos eseménysorozata veszi kezdetét szombaton Pekingben, ülésezik a Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület (KNPTT), amit hétfői kezdettel az Országos Népi Gyűlés (ONGY), vagyis a parlament éves ülésszaka követ.
márc. 3
9:34
Tatabányán halálra gázoltak egy, az úttesten eleső férfit (ATV)
Az úttesten való átkelés közben elesett egy negyvenkilenc éves férfi Tatabányán, és egy személyautó elütötte, férfi a helyszínen életét vesztette – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.
márc. 3
9:39
Csaba László: Hitelmegállapodás nélkül is javulhat a megítélésünk (Infostart)
Csaba László szerint ha javulnak Magyarország piaci finanszírozásának feltételei, nem lenne tragédia, ha a kormány nem állapodna meg az IMF-fel. A közgazdász azonban ennek ellenére a megállapodás híve.
márc. 3
9:48
Hétvégi LMP-kongresszus: népszavazási kezdeményezések, tisztújítás (ATV)
Tisztújító kongresszust tart szombaton és vasárnap az LMP; a kongresszus dönt arról is, hogy elindítsák-e a párt által több kérdésben kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtést. Ha a testület igennel szavaz, akkor hétfőn elkezdhetik a hitelesítéshez szükséges kétszázezer aláírás összegyűjtését, amire április 2-ig lesz idejük.
márc. 3
10:21
Tisztújító kongresszust tart az LMP (Metropol)
Tisztújító kongresszust tart ma és holnap az LMP; a kongresszus dönt arról is, hogy elindítsák-e a párt által több kérdésben kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtést.
márc. 3
10:42
Halálos kerékpárbaleset Csongrád megyében (ATV)
Kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe egy kerékpáros, aki motorral ütközött össze péntek délután Fábiánsebestyén belterületén – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-t.
márc. 3
11:33
"Idióta és egyéni" eljárás - az utasok járnak rosszul? (Alternatív Energia)
A Ryanair légitársaság 13 budapesti járatot töröl a szombattól számított két hétben - tartalmazza a légitársaságnak az MTI-hez eljuttatott közleménye.
márc. 3
11:36
Bejelentést kapott az ügyészség – fordulat Damu Roland ügyében? (ATV)
Lehet, hogy a Damu Rolandot elítélő bírónő rokona Palácsik Tímeának – legalábbis erről érkezett bejelentés a Központi Nyomozó Főügyészségre.
márc. 3
11:51
LMP: elkezdik az aláírásgyűjtést (Metropol)
Az LMP hétfőn elkezdi az aláírásgyűjtést a párt népszavazási kampányához - jelentette be a párt zárt tisztújító kongresszusának döntését az LMP két szóvivője, Szél Bernadett és Vágó Gábor.
márc. 3
11:51
Szörnyű baleset történt (Alternatív Energia)
Kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe egy kerékpáros, aki motorral ütközött össze pénteken délután Fábiánsebestyén belterületén - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-t.
márc. 3
12:12
Megkezdődött a Costa Concordia balesetének bizonyítási eljárása (ATV)
Bírósággá alakították át Grosseto toszkán város színházát a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia bizonyítási eljárására, melyre nyolcszázan akkreditáltatták magukat, közöttük a szerencsétlenség túlélői, a feleket képviselő nyolcvan ügyvéd és újságírók.
márc. 3
12:21
A dízelesek örülhetnek a jövő héten (Infostart)
További magasságokba emelkedhet jövő héten a hazai benzinár, a dízelesek viszont ezúttal fellélegezhetnek. A finomított termékárak mozgását látva a benzin esetében akár 3-4 forintos literenkénti emelés is elképzelhető, miközben a gázolajár piacán literenként 2-3 forintos csökkenésre is sor kerülhet - írja a Portfolio.hu.
márc. 3
12:27
LMP: a tárca magyarázkodása csak ront a helyzeten (168 Óra Online)
A folyamatos létszámleépítésekkel a kormány szétveri, működésképtelenné teszi és jogsértő szerződésekre kényszeríti a közigazgatást. Az LMP felszólítja a kabinetet, hogy hagyjon föl a közszféra kivéreztetésével, a munkaügyi hatóság pedig végezzen átfogó ellenőrzést a színlelt szerződések miatt gyanúba került fejlesztési tárcánál.
márc. 3
12:27
Munkaügyi ellenőrök lephetik el a Fejlesztési Minisztériumot (Alternatív Energia)
Munkajogi ellenőrzést sürget a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál (NFM) az LMP, az ellenzéki párt szerint ugyanis a tárcánál felmerül a gyanú, hogy színlelt megbízásokat kötöttek, amelyekkel valójában munkaviszonyban végzett tevékenységet álcáznak megbízotti jogviszonynak - írta szombati közleményében Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az LMP gazdasági kabinetjének vezetője.
márc. 3
12:48
Ahmadinezsád vesztésre áll az iráni választáson (ATV)
Az első részeredmények szerint Teheránban, de több vidéki városban is a Hamenei ajatollahhoz hű konzervatív jelöltek állnak győzelemre az iráni választáson. A szavazók döntése alapján Mahmúd Ahmadinezsád elnök húga sem került be a törvényhozásba.
márc. 3
13:42
Elhunyt Mezey István (ATV)
Kazincbarcika díszpolgárát, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetetett festő- és grafikusművészt életének hatvanhetedik évében érte a halál. Halálhírét az Észak-Magyarország című napilap szombati számában tette közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város önkormányzata és a család.
márc. 3
14:33
Motoros baleset Zuglóban, három sérült (Metropol)
Egy motoros és egy személyautó ütközött össze szombaton délelőtt a fővárosban, a XIV. kerületi Fogarasi úton, egy bevásárlóközpont előtt, a balesetben hárman sérültek meg - mondta Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.
márc. 3
14:51
Lövöldözés egy belvárosi szórakozóhelyen (Metropol)
Több lövést adott le egy férfi a nála lévő gáz-riasztófegyverrel szombatra virradóan Budapesten, az V. kerületben, a Belgrád rakparton található egyik szórakozóhelyen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján szombaton.
márc. 3
14:53
Az egészségügyisek levelet írtak Szócskának (Metropol)
Az egészségügyi szakdolgozók kormányzati garanciát kérnek arra, hogy még ebben az évben megoldják legsürgetőbb problémáikat, rendezik anyagi és munkakörülményeiket, valamint a szakmai kompetenciáik körét.
márc. 3
14:54
NB I-es meccset vezet az ismert politológus (ATV)
Böcskei Balázs a szombat délután négykor kezdődő Újpest-Siófok mérkőzés játékvezetője lesz.
márc. 3
15:03
Gion Gábor: Naiv, aki azt hiszi, Kína lehet a megoldás (Infostart)
Üdvözlendő, hogy aláírták az uniós fiskális paktumot, de ennél több kell a válság megoldásához - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Deloitte Zrt. elnök-vezérigazgatója. Gion Gábor szerint nem lesz egyhamar vége a recessziós periódusnak.
márc. 3
15:21
Mesterházy Attila újra jelöltetheti magát az MSZP elnökének (Infostart)
Összegyűlt a párt szabályai szerint szükséges háromezer aláírás, így újra jelöltetheti magát Mesterházy Attila az MSZP elnöki posztjára - jelentette be a szocialista párt elnök-frakcióvezetője szombaton sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.
márc. 3
15:27
Mesterházy újra az MSZP elnöke lehet (Metropol)
Összegyűlt a párt szabályai szerint szükséges háromezer aláírás, így újra jelöltetheti magát Mesterházy Attila az MSZP elnöki posztjára.
márc. 3
15:30
Hitler-vicc miatt rúgták ki a főszerkesztőt (ATV)
A Szentesi Élet című, 1968 óta megjelenő hetilap felelős kiadója, Szirbik Imre polgármester, a jelenlegi felelős szerkesztőt, Besenyei Gábort gondatlansága miatt a beosztásából február 29-i hatállyal felmentette.
márc. 3
15:32
Háromezer év várólistán: CT-vizsgálat Debrecenben (ATV)
Bár a debreceni Kenézy kórházban van az országban az egyik legrövidebb, alig egy hónapos várólista CT-vizsgálatra, a szombati pácienseknek csaknem háromezer évet kellett várniuk a vizsgálatra.
márc. 3
15:34
MSZP: a bérkompenzáció a munkavállalók többségén nem segít (ATV)
Az MSZP szerint a kormány későn kezdte kidolgozni a bérkompenzáció lehetőségét, ráadásul az erre szánt összeg nem lesz elegendő arra, hogy az adóváltozások miatt rosszul járó munkavállalók többségén segítsen.

Keresés