2012. március 6. kedd

márc. 6
5:00
"Nem csak csúnya, de tehetségtelen is" Szétszedték a színésznőt (ATV)
„Ez a nő végképp leírta magát. A jelek szerint nem múlt el nyomtalanul a drog és alkohol okozta agyleépülés."
márc. 6
5:09
Egyre melegebbek lesznek a napok (hvg.hu)
Kedden napos, de hűvös időre van kilátás, napközben 8 fok köré emelkedik a hőmérséklet. A kabátokra, sálakra még szükség lesz.
márc. 6
5:15
Elijesztette a Fidesz a diákokat (Alternatív Energia)
Megtette hatását az államilag finanszírozott férőhelyek csökkentése, a röghöz kötés és a brutális tandíj: 2011-hez képest 32 ezerrel kevesebben jelentkeztek idén február 24.-ig egyetemre vagy főiskolára. A brutális mértékű tandíj azonban visszarettentheti azokat is, akiket esetleg felvesznek az adott intézménybe. A külföldön tanulást viszont könnyítheti, hogy például Ausztriában és Németországban…
márc. 6
5:17
Tüntetők várják Orbánt Kecskeméten (Alternatív Energia)
A társasági nyereségadónak (TAO) köszönhetően 33 millió forint jutott a korábban - mint azt lapunk nyilvánosságra hozta - számlázási botrányba keveredett Kecskeméti KSE kosárlabda szakosztályának is - értesült lapunk.
márc. 6
5:18
Élve eltemettette magát, hogy rekordot döntsön - bele is halt (ATV)
Belehalt rekordkísérletébe egy férfi Srí Lankán: élve eltemettette magát családjával, remélve, hogy időtartam-világcsúcsot dönt.
márc. 6
5:19
Még nem fellebbezett a médiatanács (Alternatív Energia)
Az írásos indoklást még nem kapta meg, így nem döntött a médiatanács arról, hogy fellebbez-e a Klubrádióval kapcsolatos bírósági döntés ellen.
márc. 6
5:20
Nézőink segítettek, mégis utcára kerülhet a család (ATV)
Egymás után érkeztek a hétvégén a felajánlások az ATV Híradó szerkesztőségébe a kilakoltatás előtt álló rákospalotai család ügyében. Vasárnapi riportunk után rengetegen írtak, telefonáltak, hogy – akár csak pár ezer forinttal – de támogatnák a 170 ezres lakbérrel tartozó családot. Több, névtelenséget kérő felajánló kifizette adósságukat, csakhogy még 700 ezerrel tartoznak a közműcégeknek, így egy…
márc. 6
5:33
"Se hallgatni, se fejet hajtani nem lehet" (Alternatív Energia)
Ha nem reformálható meg a Fáraó rendszere, jöjjön egy új Fáraó, akivel lehet tárgyalni arról, hogy nem öldössük le a fiúgyermekeket - mondja Iványi Gábor, aki sose gondolta volna, hogy épp egy rendszerváltó párt, a Fidesz révén térünk vissza a diktatúrák nyíltan arcátlan és képmutató működéséhez.
márc. 6
5:35
Kéretlen kegyelmet gyakorolt a Fidesz (Alternatív Energia)
Kinyilvánította LMP-s, szocialista, illetve a Demokratikus Koalícióhoz (DK) tartozó több képviselő büntetlenségét a két kormánypárt.
márc. 6
5:37
Óriási kudarc a dedikált alaptörvény (Alternatív Energia)
A szeptember elseje és február vége között eltelt fél évben a nyolcmillió választópolgár (mintegy hárommillió család) közül alig több mint 72 ezer igényelte Magyarország dedikált alaptörvényét - közölte kérdésünkre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).
márc. 6
5:39
Hiába adtak le vészjelzést (Alternatív Energia)
Elkészült a vörösiszap-katasztrófa vádirata, amely szerint a gátszakadáskor 4,4 méter mély vízmennyiség nyomta a tározó falait, noha legfeljebb 1 méter magas víz boríthatta volna csupán a zagytározóban lévő veszélyes anyagot.
márc. 6
6:03
Csontritkulást okoz az E-vitamin? (Infostart)
Összefüggést találtak japán kutatók az E-vitamin szedése és a csontritkulás között egérkísérletekben.
márc. 6
6:21
IKSZ: Kertész ne csodálkozzon, hogy nem bánnak vele barátságosan (hvg.hu)
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) megdöbbenve áll Kertész Ákos író magatartása előtt, aki február 29-én Kanadába távozott, és ott menekültstátuszt kért.
márc. 6
6:30
Orbán csalódott a Jobbikban, Kövér pedig beszólt Vonának (ATV)
A miniszterelnök az utolsó pillanatban visszavonta napirend előtti felszólalását, bár a Fidesz délelőtti frakcióülésén még arról beszélt, hogy uniós ügyekben felszólal az Országgyűlésben. Orbán Viktor végül csak a Jobbik frakció vezetőjének unióellenes kijelentéseire reagált. Azt mondta: nem méltányos az, hogy Magyarországot megbüntetik azért, mert sikereket ért el az államadósság és a…
márc. 6
6:48
Fogamzásgátlókkal kampányol az államfő, kiakadtak a katolikusok (ATV)
Tíz amerikai államban egyszerre döntenek holnap a republikánus szavazók arról, hogy kit szeretnének Barack Obama kihívójaként látni a novemberi elnök-választáson. A jelölt-aspiránsok közötti előválasztás következő állomásán, az úgynevezett „szuperkedden” sokminden eldőlhet a riválisok számára. Főleg az, hogy kell-e még elhúzódó versenyre számítani, vagy lassan véget érnek a végső befutó…
márc. 6
6:57
Feljelentést tett a Kehi a egy MÁV-költöztetés miatt (hvg.hu)
Hűtlen kezelés, sikkasztás és adócsalás gyanújával ismeretlen elkövető ellen tett büntetőfeljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a legfőbb ügyésznél a MÁV karbantartó bázisának áthelyezése kapcsán - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
márc. 6
6:59
Ötvenöt millióba kerül Schmitt Pál díszőrsége (hvg.hu)
Ötvenöt millió forint értékben szereztek be felszereléseket a palotaőrség számára - írta keddi számában a Népszabadság a Honvédelmi Minisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva.
márc. 6
7:15
72 ezren tették ki a dedikált alaptörvényt a kredencre (hvg.hu)
A szeptember elseje és február vége között eltelt fél évben a nyolcmillió választópolgár közül alig több mint 72 ezer igényelte Magyarország dedikált alaptörvényét – írta keddi számában a Népszava a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közlésére hivatkozva.
márc. 6
7:17
Botka, Puch és Boldvai is újrázott az MSZP-ben (hvg.hu)
A megyei MSZP-szervezetek nagy többségében lezárult a tisztújítás. Az elmúlt napokban több országosan ismert politikust is újraválasztottak, Hajdú-Bihar megyében viszont a szocialista pártból korábban kizárt Huszka Imre nyert. Győr-Moson-Sopron megyében szavazategyenlőség miatt nem sikerült új elnököt választani.
márc. 6
7:24
Holder: az amerikai állampolgárságú terroristák levadászhatók (ATV)
Azok az amerikai állampolgárok, akik csatlakoztak az al-Kaidához, vagy a terrorhálózat társzervezeteihez, halálos csapás célpontjai lehetnek, amennyiben az Egyesült Államokat közeli veszély fenyegeti és az adott személyek elfogása megvalósíthatatlan – jelentette ki hétfőn Eric Holder amerikai igazságügy-miniszter.
márc. 6
7:26
Netanjahu: Obama érti Izraelnek az önvédelemhez való jogát (ATV)
Barack Obama „megértette Izrael álláspontját”, hogy joga van az önvédelemhez az iráni nukleáris fenyegetéssel szemben – jelentette ki hétfőn Washingtonban Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő, miután a Fehér Házban megbeszélést folytatott az Egyesült Államok elnökével.
márc. 6
7:28
Bérkompenzáció és személyszállítási törvény a Ház előtt (ATV)
Az Országgyűlés keddi ülésén kezd tárgyalni a kormány által javasolt bérkompenzációról, illetve annak költségvetési hatásairól, de a képviselők emellett elmondhatják véleményüket az új személyszállítási törvényjavaslatról, valamint a cukorgyárak privatizációját vizsgáló bizottság jelentéséről is.
márc. 6
7:30
Hirtelen havazás: négyezren rekedtek a francia TGV-kben (ATV)
Közel négyezren rekedtek hétfőn este a francia szuperexpresszekben (TGV) Franciaország északi részén, Arras és Lille városa között a hirtelen érkezett havazás következtében kialakult közlekedési káoszban - közölte a helyi prefektúra.
márc. 6
7:33
Lázár, ügynökakták, Fidesz: "már egy éve gondolkozunk" (hvg.hu)
A Fidesz-frakción belül már egy éve gondolkoznak és jelenleg is vitáznak arról, hogy mi lenne a helyes lépés az ügynökakták ügyében - mondta Lázár János frakcióvezető a Hír Tv Rájátszás című műsorában hétfő este.
márc. 6
7:33
Ötvenöt millió forintba kerül az államfő díszőrsége - lapszemle (Infostart)
Ötvenöt millió forintos értékben szereztek be felszereléseket a palotaőrség számára - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet beszámol, hogy a Kehi feljelentést tett a Kehi a MÁV egyik bázisának költöztetése ügyében.
márc. 6
7:42
Lázár: egy éve gondolkodunk, mi lenne a helyes (ATV)
A Fidesz-frakción belül már egy éve gondolkoznak és jelenleg is vitáznak arról, hogy mi lenne a helyes lépés az ügynökakták ügyében - mondta Lázár János frakcióvezető a HírTV Rájátszás című műsorában hétfő este.
márc. 6
7:44
Tovább gyengült a forint: 293 az euró (ATV)
Gyengült a forint kedd reggelre a fontosabb devizákhoz képest, az európai kereskedés kezdete után a magyar fizetőeszköz az euróval és a térségbeli devizákkal együtt veszített értékéből.
márc. 6
7:46
Plágiumbotrány: újabb politikust fosztottak meg doktori címétől (ATV)
Megfosztották doktori címétől az iráni származású Bijan Djir-Sarait, aki a Szabaddemokrata Párt (FDP) parlamenti (Bundestag) képviselője - jelentette be a kölni egyetem hétfőn.
márc. 6
7:57
MSZP: Boldvai, Botka és Puch is újrázik (Metropol)
A megyei MSZP-szervezetek nagy többségében lezárult a tisztújítás. Az elmúlt napokban több országosan ismert politikust is újraválasztottak, Hajdú-Bihar megyében viszont a szocialista pártból korábban kizárt Huszka Imre nyert.
márc. 6
7:57
Boldvait, Botkát és Puchot is újraválasztották megyei MSZP-elnöknek (Alternatív Energia)
A megyei MSZP-szervezetek nagy többségében lezárult a tisztújítás. Az elmúlt napokban több országosan ismert politikust is újraválasztottak, Hajdú-Bihar megyében viszont a szocialista pártból korábban kizárt Huszka Imre nyert. Győr-Moson-Sopron megyében szavazategyenlőség miatt nem sikerült új elnököt választani.
márc. 6
8:00
Oroszország: elengedték az ellenzéki vezetőket, tovább tüntetnek (ATV)
Több száz embert vettek őrizetbe Oroszország-szerte a hétfő esti Putyin-ellenes megmozdulások során, de a jegyzőkönyv felvétele után elengedték az ellenzéki vezetőket. Közben David Cameron alig várja, hogy együtt dolgozhasson az újraválasztott elnökkel.
márc. 6
8:02
55 millióért kellett felszerelés Schmitt palotaőrségének (ATV)
75 fős palotaőrség vigyázza a köztársasági elnök rezidenciáját, mindennap tartanak fegyveres alaki bemutatót.
márc. 6
8:09
Dorner: Államcsődöt okozhat a BKV fizetésképtelensége (Infostart)
A BKV fizetésképtelensége az államcsődig is elvezethet - mondta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Dorner Lajos emlékeztetett: március 19-ig van idejük a döntéshozóknak dűlőre jutni a bankokkal, akkor jár le az első olyan hitelcsomag, amelyet már nem tudnak kifizetni.
márc. 6
8:36
Czink búcsúzott Indian Wells-ben (ATV)
Czink Melinda három játszmában, 1 óra 50 perc alatt kikapott az orosz Alla Kudrjavcevától az Indian Wells-i tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyének selejtezőjének nyitó fordulójában.
márc. 6
8:45
Rendszámrazzia: itt csaphat le a NAV (hvg.hu)
Bár a sajtóban „razziaként” terjedt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új akciója a külföldi rendszámok ellenőrzéséről, a jogszabályokat megsértőknek nem csak néhány napot kell megúszniuk - írja a Világgazdaság. A vámosok elsősorban az észak-magyarországi régióra, illetve a fővárosra koncentrálnak, de az M3-as autópályán is sok ellenőrzés várható amiatt, hogy a teherautókat „hagyományosan”…
márc. 6
8:54
John McCain bombázná Szíriát (ATV)
Az amerikai kongresszus tagjai közül elsőként John McCain republikánus szenátor Szíria elleni légicsapásokat sürgetett hétfőn.
márc. 6
8:56
Kínos titkok derültek ki - ezt még Michael Jackson is ellenezte (ATV)
A brit The Sun szerint a nyolcvanas évek közepén Whitney titkos románcot folytatott Michael Jackson testvérével, a házas Jermaine Jacksonnal.
márc. 6
9:09
Sok a beszédproblémás magyar óvodás (Metropol)
Raccsol, selypít, pösze – körülbelül ezek a hívószavak jutnak általában eszünkbe a logopédia kapcsán, pedig nemcsak a hibás hangképzés, hanem az egyéb nyelvfejlődési problémák megoldása is logopédiai feladat.
márc. 6
9:11
A kukát etetjük otthon (Metropol)
Világszerte az élelmiszereknek körülbelül egyharmada kerül a kukába, becslések szerint egy magyar háztartásból is több tízezer forintnyi évente. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az Esélyt az ételnek! című kampányában hívja fel a közvélemény figyelmét a pazarlásra, igaz, mi csak közvetetten befolyásolhatjuk az éhezők helyzetét.
márc. 6
9:30
Kiderült: Sarkozyt egyik rokona akarja leváltani (ATV)
A francia elnökválasztás két nagy riválisa, a konzervatív Nicolas Sarkozy és a szocialista Francois Hollande távoli rokonok, miután mindketten Claude Labully-Burtynak, egy, a francia Alpokban a XVII. században élt parasztnak a leszármazottjai - állítja Jean-Louis Beaucarnot, a családfakutatás egyik legjelentősebb francia specialistája a francia politikusok családtörténetéről írt kötetének a héten…
márc. 6
9:48
PA: nincs más lehetőség, békét kell kötni a fő gazdasági partnerekkel (ATV)
Az elmúlt hetekben a kormány által bejelentett gazdaságpolitikai konszolidáció talán leglátványosabb eleme, az újranyitás volt a német befektetők irányába. A Policy Agenda heti elemzésében azt vizsgálta meg, hogy miért is megkerülhetetlen tényező a gazdaság számára Németország, és milyen kockázatokkal kell számolni, ha mégis letér a kormányzat a most újra megkezdett útról.
márc. 6
10:15
A szegény diákok tízezrei mondhattak le a továbbtanulásról (hvg.hu)
Egyértelműen a tandíj bevezetésének és az államilag finanszírozott képzések drasztikus szűkítésének tulajdonítja a szakma, hogy 32 ezerrel kevesebben felvételiztek idén egyetemekre, főiskolákra, mint egy évvel korábban.
márc. 6
10:17
"Én Orbán Viktornak mindent elhiszek" (hvg.hu)
Kormánypárti képviselőket kérdeztünk arról, ők vajon elhitték-e Orbán Viktornak, hogy söralátét-méretű lesz az adóbevallás. Videó.
márc. 6
10:24
"Kávézacc és ködevés" Élőben ekézte Barrosóékat Kósa (ATV)
Kávézacc és ködevés, hogy azért büntette meg Magyarországot az Európai Bizottság, mert nem tartja be az uniós jog szellemét – ezt Kósa Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 6
10:39
Influenza: látogatási tilalom a váci kórházban (Metropol)
Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el keddtől a tiszadobi Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészéti Iskolában az influenza okozta tömeges megbetegedések miatt; a helyi óvodában is szünet van - írta keddi számában a Kelet-Magyarország. Teljes látogatási tilalom a váci kórházban.
márc. 6
10:42
VW Amarok Canyon (ATV)
A mai sajtónappal nyíló 82. Genfi Autókiállításon a márka az Amarok Canyon névre keresztelt tanulmányautóval mutatkozott be.
márc. 6
10:44
Az uniós főtanácsnok szerint Szlovákia nem sértett jogot Sólyom be nem engedésével (ATV)
A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság kijelölt főtanácsnoka szerint a Szlovák Köztársaság nem sértette meg az uniós jogot, amikor 2009. augusztus 21-én megtagadta Sólyom László magyar köztársasági elnöknek a területére történő belépését.
márc. 6
10:51
Motorost ütött el egy autó Szegeden (hvg.hu)
Kórházba szállították a mentők azt a motorost, akit kedd délelőtt ütött el egy autós Új-Szegeden.
márc. 6
10:51
Az oktatás, a nőnap és a termőföld volt a téma az Országgyűlésben (Infostart)
Oktatásügyi népszavazás, nőnap és a magyar termőföld - e többi között ezek kerültek szóba az Országgyűlésben a napirend előtti felszólalások során.
márc. 6
11:00
A MINI John Cooper Works Countryman (ATV)
Lendületesen bővül tovább a MINI-család, a John Cooper Works modellprogramja is mind sokszínűbbé válik, s első ízben élhető át a versenysport iránti rajongás mind a négy kerék hajtásával együtt. A szériafelszerelésként immár az ALL4 összkerékhajtási rendszert is kínáló, teljes egészében új fejlesztésű, 160 kW/218 LE teljesítményű négyhengeres turbófeltöltésű motorral szerelt MINI John Cooper Works…

Keresés