2012. március 6. kedd

márc. 6
5:00
"Nem csak csúnya, de tehetségtelen is" Szétszedték a színésznőt (ATV)
„Ez a nő végképp leírta magát. A jelek szerint nem múlt el nyomtalanul a drog és alkohol okozta agyleépülés."
márc. 6
5:15
Elijesztette a Fidesz a diákokat (Alternatív Energia)
Megtette hatását az államilag finanszírozott férőhelyek csökkentése, a röghöz kötés és a brutális tandíj: 2011-hez képest 32 ezerrel kevesebben jelentkeztek idén február 24.-ig egyetemre vagy főiskolára. A brutális mértékű tandíj azonban visszarettentheti azokat is, akiket esetleg felvesznek az adott intézménybe. A külföldön tanulást viszont könnyítheti, hogy például Ausztriában és Németországban…
márc. 6
5:17
Tüntetők várják Orbánt Kecskeméten (Alternatív Energia)
A társasági nyereségadónak (TAO) köszönhetően 33 millió forint jutott a korábban - mint azt lapunk nyilvánosságra hozta - számlázási botrányba keveredett Kecskeméti KSE kosárlabda szakosztályának is - értesült lapunk.
márc. 6
5:18
Élve eltemettette magát, hogy rekordot döntsön - bele is halt (ATV)
Belehalt rekordkísérletébe egy férfi Srí Lankán: élve eltemettette magát családjával, remélve, hogy időtartam-világcsúcsot dönt.
márc. 6
5:19
Még nem fellebbezett a médiatanács (Alternatív Energia)
Az írásos indoklást még nem kapta meg, így nem döntött a médiatanács arról, hogy fellebbez-e a Klubrádióval kapcsolatos bírósági döntés ellen.
márc. 6
5:20
Nézőink segítettek, mégis utcára kerülhet a család (ATV)
Egymás után érkeztek a hétvégén a felajánlások az ATV Híradó szerkesztőségébe a kilakoltatás előtt álló rákospalotai család ügyében. Vasárnapi riportunk után rengetegen írtak, telefonáltak, hogy – akár csak pár ezer forinttal – de támogatnák a 170 ezres lakbérrel tartozó családot. Több, névtelenséget kérő felajánló kifizette adósságukat, csakhogy még 700 ezerrel tartoznak a közműcégeknek, így egy…
márc. 6
5:33
"Se hallgatni, se fejet hajtani nem lehet" (Alternatív Energia)
Ha nem reformálható meg a Fáraó rendszere, jöjjön egy új Fáraó, akivel lehet tárgyalni arról, hogy nem öldössük le a fiúgyermekeket - mondja Iványi Gábor, aki sose gondolta volna, hogy épp egy rendszerváltó párt, a Fidesz révén térünk vissza a diktatúrák nyíltan arcátlan és képmutató működéséhez.
márc. 6
5:35
Kéretlen kegyelmet gyakorolt a Fidesz (Alternatív Energia)
Kinyilvánította LMP-s, szocialista, illetve a Demokratikus Koalícióhoz (DK) tartozó több képviselő büntetlenségét a két kormánypárt.
márc. 6
5:37
Óriási kudarc a dedikált alaptörvény (Alternatív Energia)
A szeptember elseje és február vége között eltelt fél évben a nyolcmillió választópolgár (mintegy hárommillió család) közül alig több mint 72 ezer igényelte Magyarország dedikált alaptörvényét - közölte kérdésünkre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).
márc. 6
5:39
Hiába adtak le vészjelzést (Alternatív Energia)
Elkészült a vörösiszap-katasztrófa vádirata, amely szerint a gátszakadáskor 4,4 méter mély vízmennyiség nyomta a tározó falait, noha legfeljebb 1 méter magas víz boríthatta volna csupán a zagytározóban lévő veszélyes anyagot.
márc. 6
6:03
Csontritkulást okoz az E-vitamin? (Infostart)
Összefüggést találtak japán kutatók az E-vitamin szedése és a csontritkulás között egérkísérletekben.
márc. 6
6:30
Orbán csalódott a Jobbikban, Kövér pedig beszólt Vonának (ATV)
A miniszterelnök az utolsó pillanatban visszavonta napirend előtti felszólalását, bár a Fidesz délelőtti frakcióülésén még arról beszélt, hogy uniós ügyekben felszólal az Országgyűlésben. Orbán Viktor végül csak a Jobbik frakció vezetőjének unióellenes kijelentéseire reagált. Azt mondta: nem méltányos az, hogy Magyarországot megbüntetik azért, mert sikereket ért el az államadósság és a…
márc. 6
6:48
Fogamzásgátlókkal kampányol az államfő, kiakadtak a katolikusok (ATV)
Tíz amerikai államban egyszerre döntenek holnap a republikánus szavazók arról, hogy kit szeretnének Barack Obama kihívójaként látni a novemberi elnök-választáson. A jelölt-aspiránsok közötti előválasztás következő állomásán, az úgynevezett „szuperkedden” sokminden eldőlhet a riválisok számára. Főleg az, hogy kell-e még elhúzódó versenyre számítani, vagy lassan véget érnek a végső befutó…
márc. 6
7:03
Ennek nem fog örülni az autósok többsége (168 Óra Online)
Változnak az árak a benzinkutaknál: bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajét bruttó 4 forinttal csökkenti - értesült hétfőn az MTI piaci forrásokból.
márc. 6
7:24
Holder: az amerikai állampolgárságú terroristák levadászhatók (ATV)
Azok az amerikai állampolgárok, akik csatlakoztak az al-Kaidához, vagy a terrorhálózat társzervezeteihez, halálos csapás célpontjai lehetnek, amennyiben az Egyesült Államokat közeli veszély fenyegeti és az adott személyek elfogása megvalósíthatatlan – jelentette ki hétfőn Eric Holder amerikai igazságügy-miniszter.
márc. 6
7:26
Netanjahu: Obama érti Izraelnek az önvédelemhez való jogát (ATV)
Barack Obama „megértette Izrael álláspontját”, hogy joga van az önvédelemhez az iráni nukleáris fenyegetéssel szemben – jelentette ki hétfőn Washingtonban Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő, miután a Fehér Házban megbeszélést folytatott az Egyesült Államok elnökével.
márc. 6
7:28
Bérkompenzáció és személyszállítási törvény a Ház előtt (ATV)
Az Országgyűlés keddi ülésén kezd tárgyalni a kormány által javasolt bérkompenzációról, illetve annak költségvetési hatásairól, de a képviselők emellett elmondhatják véleményüket az új személyszállítási törvényjavaslatról, valamint a cukorgyárak privatizációját vizsgáló bizottság jelentéséről is.
márc. 6
7:30
Hirtelen havazás: négyezren rekedtek a francia TGV-kben (ATV)
Közel négyezren rekedtek hétfőn este a francia szuperexpresszekben (TGV) Franciaország északi részén, Arras és Lille városa között a hirtelen érkezett havazás következtében kialakult közlekedési káoszban - közölte a helyi prefektúra.
márc. 6
7:33
Ötvenöt millió forintba kerül az államfő díszőrsége - lapszemle (Infostart)
Ötvenöt millió forintos értékben szereztek be felszereléseket a palotaőrség számára - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet beszámol, hogy a Kehi feljelentést tett a Kehi a MÁV egyik bázisának költöztetése ügyében.
márc. 6
7:42
Lázár: egy éve gondolkodunk, mi lenne a helyes (ATV)
A Fidesz-frakción belül már egy éve gondolkoznak és jelenleg is vitáznak arról, hogy mi lenne a helyes lépés az ügynökakták ügyében - mondta Lázár János frakcióvezető a HírTV Rájátszás című műsorában hétfő este.
márc. 6
7:44
Tovább gyengült a forint: 293 az euró (ATV)
Gyengült a forint kedd reggelre a fontosabb devizákhoz képest, az európai kereskedés kezdete után a magyar fizetőeszköz az euróval és a térségbeli devizákkal együtt veszített értékéből.
márc. 6
7:46
Plágiumbotrány: újabb politikust fosztottak meg doktori címétől (ATV)
Megfosztották doktori címétől az iráni származású Bijan Djir-Sarait, aki a Szabaddemokrata Párt (FDP) parlamenti (Bundestag) képviselője - jelentette be a kölni egyetem hétfőn.
márc. 6
7:57
MSZP: Boldvai, Botka és Puch is újrázik (Metropol)
A megyei MSZP-szervezetek nagy többségében lezárult a tisztújítás. Az elmúlt napokban több országosan ismert politikust is újraválasztottak, Hajdú-Bihar megyében viszont a szocialista pártból korábban kizárt Huszka Imre nyert.
márc. 6
7:57
Boldvait, Botkát és Puchot is újraválasztották megyei MSZP-elnöknek (Alternatív Energia)
A megyei MSZP-szervezetek nagy többségében lezárult a tisztújítás. Az elmúlt napokban több országosan ismert politikust is újraválasztottak, Hajdú-Bihar megyében viszont a szocialista pártból korábban kizárt Huszka Imre nyert. Győr-Moson-Sopron megyében szavazategyenlőség miatt nem sikerült új elnököt választani.
márc. 6
8:00
Oroszország: elengedték az ellenzéki vezetőket, tovább tüntetnek (ATV)
Több száz embert vettek őrizetbe Oroszország-szerte a hétfő esti Putyin-ellenes megmozdulások során, de a jegyzőkönyv felvétele után elengedték az ellenzéki vezetőket. Közben David Cameron alig várja, hogy együtt dolgozhasson az újraválasztott elnökkel.
márc. 6
8:02
55 millióért kellett felszerelés Schmitt palotaőrségének (ATV)
75 fős palotaőrség vigyázza a köztársasági elnök rezidenciáját, mindennap tartanak fegyveres alaki bemutatót.
márc. 6
8:09
Dorner: Államcsődöt okozhat a BKV fizetésképtelensége (Infostart)
A BKV fizetésképtelensége az államcsődig is elvezethet - mondta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Dorner Lajos emlékeztetett: március 19-ig van idejük a döntéshozóknak dűlőre jutni a bankokkal, akkor jár le az első olyan hitelcsomag, amelyet már nem tudnak kifizetni.
márc. 6
8:33
Itt gyűjtik a népszavazáshoz szükséges aláírásokat (168 Óra Online)
Az interneten hétfő délig több mint 24 ezren támogatták az LMP népszavazási kezdeményezését a direkt erre a célra nyitott Facebook oldalon – jelentették be Szél Bernadett és Vágó Gábor képviselők, hétfői sajtótájékoztatójukon. Vágó Gábor a népszavazás tétjének nevezte, hogy “továbbra is bambán tűrjük a kiszolgáltatottságot, amibe taszít minket az Orbán-kormány, vagy pedig végre a sarkunkra állunk…
márc. 6
8:36
Czink búcsúzott Indian Wells-ben (ATV)
Czink Melinda három játszmában, 1 óra 50 perc alatt kikapott az orosz Alla Kudrjavcevától az Indian Wells-i tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyének selejtezőjének nyitó fordulójában.
márc. 6
8:54
John McCain bombázná Szíriát (ATV)
Az amerikai kongresszus tagjai közül elsőként John McCain republikánus szenátor Szíria elleni légicsapásokat sürgetett hétfőn.
márc. 6
8:56
Kínos titkok derültek ki - ezt még Michael Jackson is ellenezte (ATV)
A brit The Sun szerint a nyolcvanas évek közepén Whitney titkos románcot folytatott Michael Jackson testvérével, a házas Jermaine Jacksonnal.
márc. 6
9:09
Sok a beszédproblémás magyar óvodás (Metropol)
Raccsol, selypít, pösze – körülbelül ezek a hívószavak jutnak általában eszünkbe a logopédia kapcsán, pedig nemcsak a hibás hangképzés, hanem az egyéb nyelvfejlődési problémák megoldása is logopédiai feladat.
márc. 6
9:11
A kukát etetjük otthon (Metropol)
Világszerte az élelmiszereknek körülbelül egyharmada kerül a kukába, becslések szerint egy magyar háztartásból is több tízezer forintnyi évente. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az Esélyt az ételnek! című kampányában hívja fel a közvélemény figyelmét a pazarlásra, igaz, mi csak közvetetten befolyásolhatjuk az éhezők helyzetét.
márc. 6
9:30
Kiderült: Sarkozyt egyik rokona akarja leváltani (ATV)
A francia elnökválasztás két nagy riválisa, a konzervatív Nicolas Sarkozy és a szocialista Francois Hollande távoli rokonok, miután mindketten Claude Labully-Burtynak, egy, a francia Alpokban a XVII. században élt parasztnak a leszármazottjai - állítja Jean-Louis Beaucarnot, a családfakutatás egyik legjelentősebb francia specialistája a francia politikusok családtörténetéről írt kötetének a héten…
márc. 6
9:45
Elegük van: tömegtüntetés készül (168 Óra Online)
Nem klubdélutánra, hanem tömegtüntetésre készül szombaton a Magyar Szolidaritás Mozgalom - jelentette ki Kónya Péter, a szervezet egyik társelnöke.
márc. 6
9:48
PA: nincs más lehetőség, békét kell kötni a fő gazdasági partnerekkel (ATV)
Az elmúlt hetekben a kormány által bejelentett gazdaságpolitikai konszolidáció talán leglátványosabb eleme, az újranyitás volt a német befektetők irányába. A Policy Agenda heti elemzésében azt vizsgálta meg, hogy miért is megkerülhetetlen tényező a gazdaság számára Németország, és milyen kockázatokkal kell számolni, ha mégis letér a kormányzat a most újra megkezdett útról.
márc. 6
10:24
"Kávézacc és ködevés" Élőben ekézte Barrosóékat Kósa (ATV)
Kávézacc és ködevés, hogy azért büntette meg Magyarországot az Európai Bizottság, mert nem tartja be az uniós jog szellemét – ezt Kósa Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 6
10:39
Influenza: látogatási tilalom a váci kórházban (Metropol)
Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el keddtől a tiszadobi Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészéti Iskolában az influenza okozta tömeges megbetegedések miatt; a helyi óvodában is szünet van - írta keddi számában a Kelet-Magyarország. Teljes látogatási tilalom a váci kórházban.
márc. 6
10:42
VW Amarok Canyon (ATV)
A mai sajtónappal nyíló 82. Genfi Autókiállításon a márka az Amarok Canyon névre keresztelt tanulmányautóval mutatkozott be.
márc. 6
10:44
Az uniós főtanácsnok szerint Szlovákia nem sértett jogot Sólyom be nem engedésével (ATV)
A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság kijelölt főtanácsnoka szerint a Szlovák Köztársaság nem sértette meg az uniós jogot, amikor 2009. augusztus 21-én megtagadta Sólyom László magyar köztársasági elnöknek a területére történő belépését.
márc. 6
10:51
Az oktatás, a nőnap és a termőföld volt a téma az Országgyűlésben (Infostart)
Oktatásügyi népszavazás, nőnap és a magyar termőföld - e többi között ezek kerültek szóba az Országgyűlésben a napirend előtti felszólalások során.
márc. 6
11:00
A MINI John Cooper Works Countryman (ATV)
Lendületesen bővül tovább a MINI-család, a John Cooper Works modellprogramja is mind sokszínűbbé válik, s első ízben élhető át a versenysport iránti rajongás mind a négy kerék hajtásával együtt. A szériafelszerelésként immár az ALL4 összkerékhajtási rendszert is kínáló, teljes egészében új fejlesztésű, 160 kW/218 LE teljesítményű négyhengeres turbófeltöltésű motorral szerelt MINI John Cooper Works…
márc. 6
11:15
A nemzetnek van méltósága, az Orbán-kormánynak már nincs (168 Óra Online)
Orbán Viktor hétvégi FAZ (Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, konzervatív német lap) interjújában sajnálatosan megmutatta, hogy az európai útról való letérésünk nem tévedés, hanem egyenes következménye nemzetrontó és kirekesztő politikájának, mely nem része az elfogadott európai gondolkodásnak – írja közleményében az MSZP. A párt szerint a miniszterelnök mindazokat, akik a kormány politikáját…
márc. 6
11:15
A Budapest Szíve 1,8 milliárdos bírságot kap (Metropol)
A fővárosi Budapest Szíve projekt közbeszerzési eljárásának egy részét kifogásolja az Európai Bizottság, mert a testület szerint irányított közbeszerzés folyt.
márc. 6
11:15
Újabb bizottságban vizsgálná az MSZP a vörösiszap-katasztrófát (Alternatív Energia)
Egy új vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az MSZP a 2010-es kolontári vörösiszap-katasztrófa után született kormányhatározatok végrehajtásának és a közpénzek felhasználásának vizsgálatára - jelentették be szocialista politikusok keddi sajtótájékoztatójukon.
márc. 6
11:18
Mendrey: egyértelmű, hogy veszélybe kerül több ezer pedagógus állása (ATV)
A PDSZ elnöke szerint a NAT-ban foglalt több dolog is ellentétben áll azzal a szándékkal, hogy forrásokat vonjanak ki az oktatásból.
márc. 6
11:20
Maximumra tör a MINI Clubvan Concept (ATV)
A semmi mással össze nem téveszthető stílus meglepően praktikus is lehet, a funkcionalitás pedig figyelemreméltóan vonzó formát is ölthet. A MINI Clubvan Concept ezen első pillantásra összeegyeztethetetlennek tűnő tulajdonságokat ötvözi egyéni formában, egy - a prémium kisautók szegmensében - mindeddig egyedülálló koncepció számára nyitva meg az utat. A 2012-es Genfi Autószalonon bemutatkozó, a…
márc. 6
11:33
Több száz milliós áfacsalási per Győrben (Metropol)
Mintegy 300 millió forintnyi általános forgalmi adó elcsalásával vádolnak egy szlovákiai magyar testvérpárt, perük kedden kezdődött meg a Győri Törvényszéken.
márc. 6
11:36
Vértes: a kormány nem akarja tető alá hozni az IMF-megállapodást (ATV)
A GKI elnöke szerint korábban gyors megállapodást ígértek, amit be is árazott a piac, most pedig kiárazzák.
márc. 6
11:38
ILO: jelentősen nőttek a munkahelyi egyenlőtlenségek (ATV)
A globális gazdasági válság eredményeképpen jelentősen nőttek Európában a munkahelyi egyenlőtlenségek, és ez a jelenség várhatóan folytatódni fog, ahogyan egyre több ország vezet be megszorító intézkedéseket és munkaügyi reformokat - mondta Daniel Vaughan-Whitehead, az ILO bérpolitikai szakértője, a párizsi Sciences Po egyetem professzora kedden.

Keresés