2012. március 7. szerda

márc. 7
5:00
"Hány golyót kap mindegyik barát?" Azonnal repült a tanár (ATV)
"Elszunnyadtam kicsit egy mocsárban, és közben 3796 pióca, 2910 bolha és 1044 denevér szívta a vérem. Hányan lakmároztak belőlem összesen?".
márc. 7
5:15
Kibelezik a kórházakat (Alternatív Energia)
Csak a fővárosi központú egészségügyi térségekben több mint ötszáz kórházi ágyat szüntet meg az Orbán-kormány - derült ki a lapunk birtokába került tervezetekből. Tucatnyi kórházat forgatnak majd fel, komplett osztályok zárnak be, így olyan kiemelt jelentőségű ellátásoknak szűkül az elérhetősége, mint a kardiológia. A szocialista Havas Szófia szerint életveszélyes és szakmailag indokolhatatlan…
márc. 7
5:17
A rendőrök nem kérnek a listázásból (Alternatív Energia)
Újra beférkőzött a politika a rendvédelem területére - így reagált a rendőrszakszervezet arra, hogy kormányjelentés készül a 2006. őszén jogsértést elkövető egyenruhásokról. Az ORFK cáfolta, hogy az üggyel kapcsolatos felvételeket korábban eltüntették volna. A politológus szerint a Fidesz mindig is tudatosan használta politikai céljai elérésére a hat évvel ezelőtti eseményeket, miközben…
márc. 7
5:18
„Diplomás, tanár” Százszoros túljelentkezés a baromfifeldolgozóban (ATV)
Több százan jelentkeztek egy húsfeldolgozó 10 betanított munkási állására Pécsett. A városban és környékén rekordot döntött a munkanélküliség, januárban 12 és fél százalékos volt az álláskeresők aránya. A munkaügyi központban azt mondják, a közmunkaprogram, a mezőgazdaság és az építkezések beindulásával tavasszal javulhat a helyzet.
márc. 7
5:19
Milliós jutalmak a Városházán (Alternatív Energia)
Több tucat tanácsadót, illetve főtanácsadót foglalkoztat köztisztviselőként a Városháza. Tarlós István főpolgármester és helyettesei "stábja" összesen bruttó 30 millió forintot kapott év végi jutalomként - derült ki abból a teljes listából, melynek egy része a tavaly decemberi jutalomosztáskor már kiszivárgott.
márc. 7
5:21
Újabb fideszes rokon az eljárásban (Alternatív Energia)
A Hagyó Miklós és társai ellen folyó büntetőeljárás "levezénylésén" újabb fideszes politikus rokona dolgozik bíróként, illetve szóvivőként. Sárközi Szabolcs bírósági szóvivő édesapja egy helyi fideszes politikus, míg magát az ügyet Szájer József fideszes EP-képviselő felesége helyezte Kecskemétre.
márc. 7
5:23
Saját törvényéhez sem ért a Fidesz (Alternatív Energia)
Újabb magyarázkodásba kezdtek a kormánypártok az egyházügyi törvény ügyében. Lukács Tamás, az Országgyűlés vallásügyi bizottságának KDNP-s elnöke tegnap a Magyar Hírlapban azt mondta: nem kell egy évet várniuk az egyházi státuszukat március elsejével elveszítő vallási közösségeknek, hogy elbírálják újabb kérelmeiket.
márc. 7
6:03
Emelkedett a benzin, csökkent a dízel ára (Infostart)
Miközben bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajét bruttó 4 forinttal csökkentette.
márc. 7
6:21
Ódor: Lesznek kérdések, amelyek a kötelezettségszegési eljárás újabb szakaszába lépnek (Infostart)
Lesznek olyan kérdések, ahol a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárások a második szakaszba lépnek - nyilatkozta az InfoRádiónak az uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár. Ódor Bálint elárulta, hogy szeretnék, ha márciusban a pénzügyminiszteri tanács a kohéziós támogatások felfüggesztése mellett a Bizottság új ajánlásairól is szavazna.
márc. 7
6:30
„Gazdagok elnöke” Sarkozy bocsánatot kért (ATV)
A másfél hónap múlva esedékes francia elnökválasztáson saját székéért induló Nicolas Sarkozy államfő egy keddi esti tv-műsorban elnézést kért a mandátuma elején, az elsősorban személyiségéből fakadóan elkövetett hibákért, amelyekért ráragadt a "gazdagok elnöke" jelző.
márc. 7
6:32
Obama: a diplomáciának van még módja megoldani az iráni problémát (ATV)
Az Egyesült Államok "nem tűri el", hogy Teherán nukleáris fegyverhez jusson, de a diplomáciának van még módja megoldani az iráni problémát, és ezt az amerikai és az izraeli hírszerzés is megerősítette - jelentette ki kedden a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Barack Obama amerikai elnök.
márc. 7
6:34
"Példátlan" Orbánék megzsarolják a cégeket? (ATV)
Pályázati úton kiegészítő bérkompenzációt vehetnének igénybe azok a munkáltatók, akiknek gondot okoz az ötszázalékos elvárt béremelés kifizetése - mondta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.
márc. 7
6:36
Észak-Korea Irán számára végezhetett kísérleti nukleáris robbantást (ATV)
Észak-Korea Irán számára végezhetett kísérleti robbantást dúsított uránnal töltött robbanófejjel több titkosszolgálat szerint - írta a német védelmi minisztérium tervezési osztályának egykori vezetője a Welt Online által közölt cikkében.
márc. 7
6:38
Újra kikapcsolhatják az áramot és a gázt a tartozóknál (ATV)
A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztóknál, akik a februári türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi, lejárt számláikat - írja a Népszabadság.
márc. 7
6:48
5 forinttal drágább lett a benzin, 4-gyel olcsóbb a gázolaj (ATV)
A gázolaj átlagára 432 forintra csökkent, a benziné pedig 430 forintra nőtt, de a kutaknál az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak.
márc. 7
6:50
Majdnem összejött az Arsenalnak a bravúr, de végül a Milan jutott tovább (ATV)
Az angolok az első meccsen 4-0-s vereséget szenvedtek, amiből azonban csak három gólt tudtak ledolgozni kedd este, így búcsúztak a további küzdelmektől. A Benfica 2-0-ára legyőzte a Zenitet, így továbbjutott.
márc. 7
6:52
„Drága Putyin…” A huszonéves diktátor is gratulált (ATV)
Elemzők szerint az orosz parlamenten kívüli ellenzék megosztása és megfélemlítése volt a célja annak, hogy vasárnap este keményen lépett fel a karhatalom az engedély nélkül tüntetők ellen több orosz nagyvárosban. A vasárnapi elnökválasztáson történt állítólagos csalások ellen tiltakozók azt ígérik, hogy folytatják a demonstrációkat. Vlagyimir Putyin megválasztott elnök közben vizsgálatot rendelt…
márc. 7
6:54
Arn győzött, így főtáblára került Indian Wells-ben (ATV)
A magyar teniszező közel három óra alatt, három játszmában győzte le a hazai közönség előtt játszó Julia Cohent, így feljutott a 128-as főtáblára.
márc. 7
6:56
Több száz kórházi ágyat szüntethetnek meg a fővárosban és környékén (ATV)
A fővárosi központú egészségügyi térségekben 545 aktív kórházi ágyat szüntetne meg a kormány – írta szerdai számában a Népszava és a Magyar Nemzet.
márc. 7
7:03
Százezres pluszköltség vár a hallgatókra (168 Óra Online)
A Felvételi tájékoztatóban nem tudták jól látható helyen feltüntetni, hogy szeptembertől a hallgatóknak bizonyos szakokon a tandíj mellett legalább akkora összegű egyéb díjat is kell fizetniük. A kar vezetése bízik benne, hogy aki ide jelentkezett, tudott erről.
márc. 7
7:06
"Nyulak és a teknős" Romney öt államot nyert, köztük Ohiót is (ATV)
Egyszerre 10 amerikai tagállamban tartottak jelölési versenyt a republikánus elnökjelöltekre. A szuperkedden került sor a szimbolikus ohiói kaukuszra is - egyetlen egy republikánus jelölt sem nyert az elnökválasztáson, ha előtte nem aratott sikert Ohióban. Utóbbiban rendkívül szoros volt az állás Mitt Romney, valamint Rick Santorum között, de Romney megnyerte ezt is 38-37 százalékos arányban.
márc. 7
7:24
Kötelezettségszegés: két ügyet tovább léptetne az EU (ATV)
Az Európai Bizottság a BruxInfo értesülései szerint szerdán a második szakaszba léptetheti a bírák nyugdíjkorhatárának leszállítása és az adatvédelmi hatóság függetlenségének ügyében indított kötelezettségszegési eljárást, miközben a jegybanktörvény ügyében eljárásjogi lépés egyelőre nem várható. Schmitt Pál "kezelhető" levelet vár Brüsszeltől.
márc. 7
7:33
Vége a kikapcsolási moratóriumnak - lapszemle (Infostart)
A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztók körében, akik a februári hidegek alatti türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi, lejárt számláikat - írta a Népszabadság.
márc. 7
7:42
Összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa, de később döntenek Szíriáról (ATV)
Összeült kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és az arab országok képviseletében Marokkó, hogy áttekintsen egy határozati javaslatot Szíriával kapcsolatban.
márc. 7
8:09
Kötelezettségszegési eljárás: ma dönt Brüsszel (Infostart)
Ma hoz döntést az Európai Bizottság a Magyarország ellen januárban indított kötelezettségszegési eljárások további lépéseiről. A kormány a megadott határidőre, február 17-én megküldte válaszait Brüsszelbe.
márc. 7
8:18
Átalakították a görög kormányt (ATV)
Lukasz Papademosz görög miniszterelnök kisebb átalakítást hajtott végre a kormányában kedd este: Anna Diamantopulu közoktatási minisztert a gazdasági és versenyképességi tárca élére helyezte át.
márc. 7
8:45
Schmitt Pál Brüsszelben: Az EU értékelni fogja eddigi erőfeszítéseinket (Infostart)
Schmitt Pál köztársasági elnök José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnökkel folytatott keddi beszélgetéséből arra következtet, hogy Magyarország az ellene indított három kötelezettségszegési eljárás ügyében olyan levelet kap szerdán Brüsszelből, amely "kezelhető", és értékeli "eddigi erőfeszítésinket"
márc. 7
9:03
Így képzeli el az unión kívüli életet Vona Gábor (Infostart)
Magyarország veszített az uniós csatlakozással - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője.
márc. 7
9:09
Életveszélyes átalakításokat tervez a kormány (168 Óra Online)
Lapinformációk szerint csak a fővárosi központú egészségügyi térségekben 545 aktív kórházi ágyat szüntetne meg a kormány.
márc. 7
9:12
Egy időre elérhetetlenné vált a Facebook (ATV)
A Facebook közösségi oldal nem hozott nyilvánosságra hivatalos közleményt a szerda reggeli helyenként csaknem két órás szolgáltatás kimaradás okáról.
márc. 7
9:27
Eltévedtek az új rendszerben (Metropol)
Egy ember meghalt, három pedig – köztük egy tűzoltó – megsérült, miután kigyulladt egy pomázi családi ház. A tűz a Lóczy Lajos utcában volt, ám a város északnyugati részén, mintegy három kilométerre lévő Vróczi utcába küldték a tűzoltókat.
márc. 7
9:30
„Takaroggyá” A parlamentben üvöltözött a jobbikos (ATV)
Kedd délután hangos szóváltást váltott ki az „Egyes migrációs tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslat” vitája a parlamentben.
márc. 7
9:32
Hanga 9 pontot dobott, ismét győzött a Manresa (ATV)
A Spanyolországban légióskodó magyar kosárlabdázó 17 percet játszott a Blusens Monbus Obradorio ellen, pontjai mellett három lepattanót is begyűjtött.
márc. 7
9:48
Újratervezés - Rubik-toronyház Budapest kapujában? (ATV)
Nehéz feladat elé állították a Műegyetem hallgatóit: egy hétvége alatt igen összetett problémát kellett megoldaniuk a Várostervezési Napok keretében, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építő-, építész- és közlekedésmérnök hallgatói számára rendeztek.
márc. 7
9:50
Londoni elemzők szerint a nyár második felében lehet IMF-megállapodásunk (ATV)
A harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt, és a megegyezésig eltelő időben a forint valószínűleg széles - gyengébbik végén 300 forint/euró feletti - árfolyamsávban mozog majd - jósolták szerdai helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó térségi elemzők.
márc. 7
10:15
Továbbra is "jelentősek a nézetkülönbségek" a kormány és az EU között (Infostart)
A harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt, és a megegyezésig eltelő időben a forint valószínűleg széles - gyengébbik végén 300 forint/euró feletti - árfolyamsávban mozog majd - jósolták szerdai helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó térségi elemzők.
márc. 7
10:21
Két ember bent égett egy bérházban (Metropol)
Két elszenesedett holttestet találtak a tűzoltók egy kigyulladt bérházban a főváros V. kerületében; egy kétéves kislányt sikerült megmenteniük - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán.
márc. 7
10:42
Gyengül a forint: 296 körül az euró (ATV)
A kockázatosabb befektetési eszköznek tekintett devizák árfolyamát változatlanul a görög adósságcsere kivitelezhetőségével szemben kialakult piaci kételyek tartják nyomás alatt.
márc. 7
11:15
Heten állnak bíróság előtt emberkereskedelem vádjával (Metropol)
Megkezdődött annak a hét embernek a büntetőpere szerdán a Nyíregyházi Törvényszéken, akik a vád szerint egy 27 éves prostituált futtatásából akartak pénzt szerezni.
márc. 7
11:36
Netanjahu: „sose engedem, hogy népem a megsemmisítés árnyékában éljen” (ATV)
„Soha nem engedem, hogy népem a megsemmisítés árnyékában éljen” – ezt mondta Benjamin Netanjahu az amerikai zsidó lobbi legbefolyásosabb szervezetének konferenciáján Washingtonban. Az izraeli kormányfő arról is beszélt, hogy a zsidó állam évekig várt, hogy Irán atomprogramját szankciókkal és a diplomácia eszközeivel leállítsák. Netanjahu hangsúlyozta, hogy Izraelnek joga van az önvédelemre és…
márc. 7
11:45
A Malért egyeztetést kezdeményez a kormánnyal egy új légitársaságról (Infostart)
A Magyar Légiközlekedésért Egyesület (Malért) szerdán hivatalosan megkeresi a fejlesztési minisztériumot és egyeztetést kezdeményez a tárcával - mondta el Vécsei Mihály, a civil szervezet elnöke az MTI kérdésére.
márc. 7
11:51
Malév - A Malért hivatalosan is egyeztetést kér a minisztériumtól (Alternatív Energia)
A Magyar Légiközlekedésért Egyesület (Malért) szerdán hivatalosan megkeresi a fejlesztési minisztériumot és egyeztetést kezdeményez a tárcával - mondta el Vécsei Mihály, a civil szervezet elnöke.
márc. 7
11:54
WL: „A Moszadot, bombákat” Mindent bevetnek az iráni atom ellen (ATV)
A WikiLeaks által kiszivárogtatott dokumentumok szerint Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök úgy vélekedett korábbam: Barack Obama amerikai elnök „rózsaszín szemüvegen” keresztül szemléli az iráni nukleáris programot.
márc. 7
12:03
NGM: a múlt hibáit orvosolja a magyar kormány (Infostart)
Elkötelezett a deficitcél betartása mellett a kormány - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca azután hangsúlyozta ezt ismét, hogy az Európai Bizottság további költségvetési erőfeszítésekre kérte Magyarországot.
márc. 7
12:09
Velencei Bizottság: eltúlzott jogkör, példátlan hatalom Magyarországon (168 Óra Online)
A Velencei Bizottság szerint Magyarországon sérül a tisztességes eljáráshoz való jog, a főbíró példátlan hatalmát korlátozni kell. A Népszabadság megszerezte a testület szakértői jelentését, amely szerint az OBH elnökének eltúlzott jogköröket adott a kormány.
márc. 7
12:09
LMP-népszavazás - A DK támogatja a kezdeményezést (Alternatív Energia)
A Demokratikus Koalíció (DK) politikai támogatást nyújt a Lehet Más a Politika (LMP) népszavazási kezdeményezéséhez, és ha az LMP igényli, megfontolják, hogy közvetlen szervezési segítséget is nyújtsanak.
márc. 7
12:12
MSZP: „Gyurcsány a hibás” (ATV)
Az LMP hétfőn négy kérdésben megkezdte a népszavazás kiírásához szükséges aláírások gyűjtését. A demokratikus ellenzék képviselőit szólaltattuk meg a népszavazással kapcsolatban. Az MSZP teljes mértékben támogatja a népszavazási kezdeményezést, az DK tartózkodóbb.
márc. 7
12:14
Videó: Világhíradó délben (ATV)
Mi történt a világban? Aktualitások, és ami az események mögött van: háttér információk és új témák - a világ minden tájáról.
márc. 7
12:21
Távozik a BKV humánpolitikai igazgatója (Infostart)
Közös megegyezéssel távozik a BKV humánpolitikai igazgatója - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.
márc. 7
12:39
Két témában gyorsítja Brüsszel a kötelezettségszegési eljárást (Infostart)
Két témában - az adatvédelmi hatóság függetlensége és a bírói tevékenység felső korhatára tekintetében - az Európai Bizottság folytatja Magyarország ellen a gyorsított kötelezettségszegési eljárást, a központi bank függetlenségét illetően pedig további tájékoztatást kér a magyar kormánytól.

Keresés