2013. január 26. szombat

jan. 26
5:09
LMP-kongresszus: szakítani vagy maradni (Alternatív Energia)
Szétválik vagy egyben marad az LMP - ez a tétje a párt holnap kezdődő kongresszusának. Bár a napirend szerint csak az idei költségvetésről, illetve a párt átalakításáról, ezen belül a társelnöki rendszer esetleges bevezetéséről döntenek a küldöttek, az ellenzéki együttműködés hívei azt remélik, hogy a Párbeszéd Magyarországért Platform tárgyalásokat szorgalmazó javaslatáról is szavaznak majd a…
jan. 26
5:11
A Jobbik miatt elsötétül a Colosseum is (Alternatív Energia)
Fajelméleti fejtegetéssel fűszerezte cigányellenes kirohanását a konyári általános iskola történelemtanára. Jogvédők az ügy kivizsgálását és a közoktatásból való elbocsátását követelik. Bár a római Colosseum elsötétül vasárnap - így tiltakoznak a Jobbik politikája ellen - , Tarlós István főpolgármester fölöslegesnek tartja a Parlament és a Hősök tere világítását lekapcsolni.
jan. 26
5:27
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Folytassa a sort: van hadseregünk, rendőrségünk, postánk, és okos mérnökeink...
jan. 26
5:29
A rendőrségnek is kellettek a BKV-s lufik (Alternatív Energia)
Még a BRFK is igényt tartott a közlekedési vállalat "felesleges" ajándékcsomagjaira, holott a Hagyó-ügyként elhíresült BKV-per vádirata szerint bűncselekménynek minősülnek a BKV ajándéktárgyakra fordított kiadásai.
jan. 26
5:31
A jóléti államot büntető állammal helyettesítik (Alternatív Energia)
Azonnali feladat lenne a gyereknyomor csökkentése, a hosszabb távú célok érdekében pedig mindenekelőtt az iskolába és a tudományba kellene beruházni - mondja Ferge Zsuzsa. A szociológus szerint a mai magyar társadalom legnagyobb vesztese az alul élő 1,5-2 millió ember, akiknek talán a negyede cigány; ők azok, akiket a segély-munkanélküliség-közmunka hármasával sújtottak.
jan. 26
5:33
Mesterházy ismertette pártja terveit (Alternatív Energia)
Az MSZP választásokig tervezett szigorú menetrendjéről, a választási eljárási törvényről, valamint az Alkotmánybíróság ezzel kapcsolatos döntéseiről is beszélt tegnap a Freedom House szakembereinek Mesterházy Attila, a párt elnök-frakcióvezetője.
jan. 26
5:35
Felfüggesztett börtön a dühöngő miatt (Alternatív Energia)
Két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen a Kecskeméti Törvényszék tegnap Kimpián Ildikót, a kecskeméti Juhar utcai fogyatékosok intézete volt igazgatóját az illegális "dühöngő" kialakítása miatt. Mellékbüntetésként 500 ezer forint pénzbírságot is kapott, és öt évig nem űzhet olyan foglalkozást sem, amelyhez felsőfokú szociális végzettség kell.
jan. 26
5:37
Szigethalom: megvan a másik támadó is (Alternatív Energia)
Feladta magát a rendőrségen még csütörtökön az újév hajnalán Szigethalmon történt késelés eddig hiába keresett elkövetője - közölte a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság. A 22 éves, budapesti V. Róbert lehetett Bozsányi Gergő birkózó támadója.
jan. 26
5:39
Nem marad munka nélkül a rendőrfőkapitány (Alternatív Energia)
Február 3-ával távozik posztjáról, nyugdíjba vonul Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány, utódja pedig jelenlegi általános helyettese, Papp Károly vezérőrnagy lesz - vagyis a vezetőváltás pontosan úgy zajlik, ahogy azt lapunk másfél hete, előre megírta.
jan. 26
5:41
Beinthetnek az orvosok (Alternatív Energia)
Katasztrofális következményekkel járna, ha a nyugdíjszabályokban érintett orvosok és szakdolgozók többsége elmenne nyugdíjba, hiszen nem tudnák kivel pótolni őket, nincs elegendő fiatal képzett szakember és "importálni sem tudunk" megfelelő munkaerőt - jelentette ki Rácz Jenő a Kossuth Rádióban.
jan. 26
5:43
Használt tűt használnak (Alternatív Energia)
Még mindig nem érkezett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által november közepén ígért egyedi támogatás a tűcsere-szolgáltatókhoz - tudta meg lapunk. A tárca energiáit elsősorban nem a probléma rendezésére, hanem az újabb és újabb kommunikációs trükkök kifundálására fordítja.
jan. 26
5:45
Rendőrök védik a szállót (Alternatív Energia)
Rendőröket költöztetett a Belügyminisztérium a IX. kerületi Aszódi úti hajléktalanszállóra, ám nekik megadatott, ami a hajléktalanoknak nem: külön helyiséget kaptak. A körzeti megbízotti iroda átadóján Bácskai János, Ferencváros fideszes polgármestere arról beszélt, hogy a környéken élők "csapásként" élték meg az éjjeli menedékhely tavaly februári átadását, a kerületi rendőrkapitány pedig arra…
jan. 26
5:47
Kételyek a Mexikói úton (Alternatív Energia)
A főváros szerint használhatatlan, a Klebesberg Intézményfenntartó Központ (KIK) szerint viszont "modern és megfelelő állapotú" a Mexikói úti Mozgásjavító Iskola szakközépiskolájának otthont adó épület. Bár a Fővárosi Önkormányzat tavaly éppen az elkerülhetetlen felújítások súlyos költsége miatt rendelte el a középfokú oktatás megszüntetését az intézményben, az iskolát január elsejével államosító…
jan. 26
6:03
Leukémiás a magyar focista, ellenfelei adnak vért (ATV)
Pályán kívül is bizonyították sportemberi nagyságukat a pécsi sportolók: véradást szerveztek a Diósgyőr labdarúgójának. A fiatal kapus leukémiában szenved. Január 29-én csontvelő-átültetése lesz. A műtét után RH pozitív 0-ás vérre van szüksége. A család kérésére szervezett véradást a pécsi futballklub.
jan. 26
6:21
Fordulat áll be időjárásunkban (168 Óra Online)
A hétvégén kemény fagyok várhatók, a jövő héten viszont enyhülés ígérkezik.
jan. 26
6:21
Frontálisan ütközött két autó Kövesgyűrpusztánál, egy ember meghalt (ATV)
Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek, amikor frontálisan ütközött két személyautó pénteken Kövesgyűrpusztánál, a Veszprémet Tapolcával összekötő úton – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.
jan. 26
6:39
„A Fideszből naprakészek voltunk” – egy III/III-as tiszt vallomása (ATV)
A Fideszről jelentő belsőkörös aktivista, a társai elárulására nem hajlandó punkzenész, ész nélkül zajló iratmegsemmisítések, munkásőrök és párttagok, ügynökök és KGB-összekötők. A Hetek számtalan cikket közölt a kommunista állambiztonsági szolgálattal kapcsolatban, ám ez a mostani az első alkalom, amikor a gépezet ilyen magas rangú hivatásos résztvevője szólal meg. Az illető egykor a hírhedt III…
jan. 26
8:09
LMP: A kormány ne korlátozza az ellenzék gyülekezési jogát (168 Óra Online)
Az LMP határozottan elítéli, hogy a kormány a tavalyi után újabb rosszhiszemű közterület-foglalással készül március 15-re, ismét megakadályozva ezzel, hogy ellenzéki pártok és szervezetek rendezvényt tartsanak Budapest minden olyan terén, amely méltó és alkalmas a 1848-as forradalomra való megemlékezésre.
jan. 26
8:09
Alkotmányellenesek Obama kinevezései (ATV)
Alkotmányellenesen nevezett ki ülésszaki szünetben - vagyis szenátusi jóváhagyás nélkül - vezetőket szövetségi hivatalok élére Barack Obama amerikai elnök - állapította meg pénteken egy szövetségi fellebbviteli bíróság.
jan. 26
8:27
Orbán összes érdeme, hogy a Mercedes-beruházást nem verte szét ellenzékből (168 Óra Online)
Az MSZP szerint Orbán Viktor elismerte: Magyarország ma is profitál azokból az eredményekből, amelyeket az általa zúdított özönvíz előtt a szocialista kormányok értek el.
jan. 26
8:27
Davos: úgy tűnik, sikerült megállítani az eurózóna szétesését (ATV)
Optimisták a politikai vezetők és a gazdasági elit tagjai is Davosban. Európában úgy tűnik, hogy sikerült megállítani az eurózóna szétesését, miközben a közös valuta folyamatosan erősödik. Soros György szerint a fellendülés egyértelmű jelei tapasztalhatók az Egyesült Államokban is. A befektetési szakember mindenkinek amerikai államkötvény vásárlását ajánlja, mert úgy látja, hogy Európával szemben…
jan. 26
8:45
Ketten meghaltak szén-monoxid-mérgezésben (Metropol)
Egy nő és a lánya halt meg egy zuglói társasházban.
jan. 26
8:45
Djokovic visszavághat Murraynek az Australian Open döntőjében (ATV)
A világelső és címvédő Novak Djokovic visszavághat a szeptemberi US Open-döntőben elszenvedett vereségért Andy Murraynek az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének vasárnapi fináléjában, magyar idő szerint 9.30-kor.
jan. 26
9:03
Lázár: ezerötszáz milliárd forint eu-s támogatást akar idén fizetni kormány (ATV)
Ezerötszáz milliárd forintnyi európai uniós fejlesztési támogatást akar kifizetni idén a kormány, lendületet adva ezzel a gazdasági növekedésnek - mondta Lázár János az MTI-nek adott interjújában. Az EU-támogatások elosztását is felügyelő Miniszterelnökség vezetője közölte: "szemben a 2010 előtti zavaros szocialista viszonyokkal", Magyarországon tavaly és az azt megelőző évben is teljesen…
jan. 26
9:39
Legalább ötvenen meghaltak a venezuelai börtönlázadásban (ATV)
Legalább ötvenen meghaltak és mintegy kilencvenen megsérültek egy vérontásba torkolló börtönlázadásban pénteken Venezuelában.
jan. 26
9:57
Ennyi dohányzási bírságot szabtak ki (Infostart)
Több mint 12 millió forint bírságot szabtak ki tavaly a hatóságok a szigorított dohányzási szabályok megsértése miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A legtöbb pénzt szórakozó-, illetve vendéglátóhelyeknek kellett befizetniük, de a közforgalmú intézményekre, illetve munkahelyekre kirótt büntetések mértéke is milliós nagyságrendű volt.
jan. 26
9:57
Horribilis áron kelt el egy Dianáról nem a nyilvánosságnak szánt kép (ATV)
A várakozásokat lényegesen meghaladó összegért, 18 306 dollárért, vagyis átszámítva több mint négymillió forintért kelt el Lady Diana egy közelmúltig ismeretlen, ifjúkori fekete-fehér fényképe egy amerikai internetes árverésen.
jan. 26
9:59
Tavaly 22 milliárd jött össze az adó 1 százalékából (Infostart)
Tavaly a jogosultak csaknem kétharmada rendelkezett a személyi jövedelmadó társadalmi vagy vallási szervezeteknek átutalható egy százalékáról. A Magyar Nemzet azt írta: 2012-ben az adózók 22 milliárd forintot oszthattak szét a civilek és az egyházak között.
jan. 26
9:59
Kerényi: ha Alföldi pályázik, kap egy színházat (ATV)
Az ATV Csatt című pénteki műsorában Kerényi Imre, Kulka János, Bencsik András és Vári György vitatkozott a kultúrpolitikáról.
jan. 26
10:15
Orbán ünnepelteti magát, de egy dolgot elfelejtett megemlíteni (168 Óra Online)
A Reuters kecskeméti beszámolója szerint az új, prémium kategóriás típus bemutatása ritka alkalmat adott Orbán Viktornak az ünneplésre, hiszen a gazdaság lehangoló állapotban van: négy éven belül már másodszor küszködik visszaeséssel. A miniszterelnök egyébként elmulasztotta megemlíteni, hogy a kecskeméti befektetésről a németek még a Gyurcsány-kormány alatt döntöttek.
jan. 26
10:15
Vágó: Orbán és ballib szövetségesei is menjenek a francba (ATV)
Hosszútávon az egész politikai elit leváltása az LMP célja, nemcsak Orbán Viktornak és kormányának kell eltűnnie a francba, hanem a velük titkon szövetséges balliberális elitnek is – mondta Vágó Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 26
10:17
Felvétel: Navracsics engedelmeskedett a rendőröknek (ATV)
A közigazgatási és igazságügyi miniszter tilosban parkolt, de rendőri felszólításra máshova állt autójával.
jan. 26
10:33
Pártprogramot fogad el mai kongresszusán a DK (168 Óra Online)
Második kongresszusát tartja ma a Demokratikus Koalíció (DK), a rendezvényen a párt programjának elfogadásáról döntenek.
jan. 26
10:33
A testvére által vezetett sportegyesületet támogatta a fideszes polgármester (ATV)
A saját testvére által vezetett vízisport-egyesületnek ajánlotta fel jutalmát a balatonföldvári fideszes polgármester. Holovits Huba az ATV-nek azt mondta: egy síegyesületnek mégsem adhatta oda a pénzt, aminek átutalására a miniszterelnök kérte a fideszes településvezetőket. Közölte: azért nem fizeti vissza a pénzt az önkormányzat kasszájába, mert azzal azt üzenné, hogy el akarta lopni ezt az…
jan. 26
10:51
Ketten haltak meg szén-monoxid-mérgezésben (Infostart)
Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy középkorú nő és kiskorú lánya Budapest XIV. kerületében - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
jan. 26
10:51
Eldőlt: Milos Zeman lesz Csehország új elnöke (ATV)
Milos Zeman korábbi szociáldemokrata kormányfő lesz a Cseh Köztársaság új elnöke.
jan. 26
10:53
Elfogadta a forrásmegosztásról szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés (Infostart)
Elfogadta a fővárosi és a kerületi önkormányzatok között megosztandó forrásokról szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés szombati rendkívüli ülésén. A Fidesz-KDNP igennel szavazott, az MSZP nemmel voksolt, a Jobbik és az LMP tartózkodott.
jan. 26
10:55
Lázár: A tárcákhoz kerülnek az uniós projektek (Infostart)
Ezerötszáz milliárd forintnyi európai uniós fejlesztési támogatást akar kifizetni idén a kormány, lendületet adva ezzel a gazdasági növekedésnek - mondta Lázár János az MTI-nek adott interjújában. Az EU-támogatások elosztását is felügyelő Miniszterelnökség vezetője közölte: "szemben a 2010 előtti zavaros szocialista viszonyokkal", Magyarországon tavaly és az azt megelőző évben is teljesen…
jan. 26
11:09
Embercsempészeket és határsértőket fogtak Röszkénél (ATV)
Három embercsempészt és több mint két tucat határsértőt fogtak el a rendőrök az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t szombat reggel.
jan. 26
11:11
Az Egyesült Államok barátian, de szorosan figyeli a magyar kormányt (ATV)
Az amerikai Külügyminisztérium helyettes-államtitkára, Thomas O. Melia magyarországi látogatása során azt nyilatkozta, hogy a magyar kormány egyes intézkedései aggodalmat keltenek az Egyesült Államokban, ezért barátilag, de szorosan figyelik a magyar kormányt. Melia azt mondta, sokan felkapták a fejüket a világban Bayer Zsolt cikkére, és szerinte a kormánynak jobban kellett volna tiltakoznia a…
jan. 26
11:27
Megkezdődött az LMP kétnapos kongresszusa (168 Óra Online)
Kevéssel szombat délelőtt háromnegyed tizenegy előtt egy fővárosi, Üllői úti szállodában zárt ajtók mögött kezdődött meg az LMP kétnapos kongresszusa. Az ülés napirendjén egyelőre nem szerepel, de ha a delegáltak egyharmada kérelmezi, akkor a helyszínen felveszik a napirendi pontok közé a Párbeszéd Magyarországért Platform határozati javaslatát, amely azonnali tárgyalásokat kezdeményez az Együtt…
jan. 26
11:27
Nem fogadott el új pártstratégiát az LMP (Alternatív Energia)
Az LMP szombati kongresszusa nem fogadott el új pártstratégiát, ezért érvényben marad a novemberben meghozott döntés, amely elutasítja az együttműködést az Együtt 2014 választói mozgalommal. A Párbeszéd Magyarországért Platform javaslata az MTI információi szerint már az első körben kiesett.
jan. 26
11:27
Tarlós: a 4-es metró Demszky elhibázott beruházása (ATV)
A főpolgármester szerint az egész beruházás Demszky Gábor álma volt és mire rájöttek mekkora a baj már nem lehetett leállítani.
jan. 26
11:45
Jávor: Elek István javaslatában vannak támogatható pontok (168 Óra Online)
Az LMP szombati kongresszusa napirendre vette a Párbeszéd Magyarországért Platform javaslatát, amely arról szól, hogy a párt kezdjen azonnali tárgyalásokat az Együtt 2014-gyel – értesült az MTI. A határozati javaslat elfogadásáról vagy elutasításáról külön szavazni kell majd.
jan. 26
11:45
Japán kételkedik a kínai pártfőtitkár békülékeny szavaiban (ATV)
Japán üdvözli, de óvatosan értékeli a kínai pártfőtitkár békülékeny kijelentéseit, tokiói kormánytisztviselők szerint valószínűtlen a két ország kapcsolatának drámai javulása - jelentette az NHK japán televízió szombaton.
jan. 26
12:03
Horváth Csaba nem cáfolta, hogy ő lesz az MSZP főpolgármester-jelöltje (ATV)
A fővárosi szocialista frakcióvezető szerint válsághelyzetben lévő önkormányzat ne osztogasson jutalmakat a vezetőinek.
jan. 26
12:21
Bagdy szerint a forrásmegosztással javul Budapest pénzügyi pozíciója (Infostart)
A pénzügyi főpolgármester-helyettes szerint a forrásmegosztási arányok javítják a főváros pénzügyi pozícióját.
jan. 26
12:21
Matolcsy bevonzza a pénzenergiát (168 Óra Online)
„Magyarországra ráfér a siker, amihez szerencsére is szükségünk van. Jó hír, hogy növelhetjük a szerencse esélyét, ha bizonyos jellemvonásokat erősítünk magunkban, közösségeinkben, a nemzet egészében” – írja a gazdasági miniszter a Heti Válaszban megjelent jegyzetében.
jan. 26
12:21
Elfogadták a forrásmegosztásról szóló rendeletet (Metropol)
Megváltozott az elosztásra kerülő forrás összetétele és a szétosztás mértéke is.
jan. 26
12:21
Kétmillió forint étékű marihuánát foglaltak le a határőrök (ATV)
Több mint kétmillió forint értékű marihuánára bukkantak a pénzügyőrök egy szerb kocsiban Komárom-Esztergom megyében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője szombaton az MTI-vel.

Keresés