2013. február 1. péntek

febr. 1
4:51
Aláírt: már a franciák is tapsolhatnak a sármos focistának (ATV)
Már a negyedik országban szerezhet bajnoki címet David Beckham. Az angol középpályás ugyanis, aki a világ egyik legjobban kereső sportolójának számít, a francia élvonal listavezetőjéhez, a Paris Saint Germainhez szerződik öt hónapra.
febr. 1
5:09
Nem akarunk beolvadni más erőkbe (Alternatív Energia)
Ha az a cél, hogy vége legyen az Orbán-rezsimnek, akkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az ellenzék fölébe tudjon kerekedni a Fidesznek - állítja az LMP-ből kiváló Párbeszéd Magyarországért Platform két képviselője. Jávor Benedek (J. B.) és Karácsony Gergely (K. G.) szerint az önálló politizálás, amihez Schiffer András ragaszkodik, nem segíti elő a váltást.
febr. 1
5:27
Felmérné az MSZP a Fidesz károkozását (Alternatív Energia)
Az új Fővárosi Önkormányzat létrejötte után átfogó felmérést kell készíteni a Fidesz által okozott társadalmi károkról - ezzel a feladattal is számolnak 2014-es önkormányzati választási győzelmük esetén a fővárosi szocialisták.
febr. 1
5:27
Egy éve él külföldi fogságban Patrícia és kisfia (ATV)
Több mint egy éve él jogfosztottan, szabad mozgásában korlátozva két európai állampolgár egy másik európai állam tengerentúli területén. A Bora Borán rekedt magyar anyának és három és fél éves gyermekének ügye most talán rendeződhet, a bíróság ugyanis soronkívüliséget rendelt el a válóperben.
febr. 1
5:29
Ma kiderül, hogy ki mennyivel gyarapodott (Alternatív Energia)
Mától tekinthetők meg az Országgyűlés honlapján a képviselők, illetve a közjogi méltóságok és egyes állami szervek tisztségviselőinek legfrissebb, a tavalyi évről számot adó vagyonnyilatkozatai. A jogszabályok szerint az Országgyűlés tagjai minden év január 1-jétől számított 30 napon belül kötelesek vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozatot tenni (továbbá a megbízás kezdetekor és…
febr. 1
5:45
Két hatóság nyomoz hiába (Alternatív Energia)
Nemcsak az ügyészség, az adóhatóság sem szívesen teríti ki lapjait a számlabotrányba keveredett kecskeméti önkormányzati sportklub, a KSE ellen általa végzett nyomozás kapcsán. A NAV egyelőre csak tanúkat hallgat ki, és folyamatosan gyűjti a bizonyítékokat.
febr. 1
5:47
Holokauszttagadás: jogerős az első ítélet (Alternatív Energia)
Jogerőre emelkedett a holokauszt-tagadásért kiszabott első büntetőítélet, amely Magyarországon szokatlan szankciót is alkalmaz az elkövetővel szemben: a bíróság előírta, hogy a férfi legalább háromszor látogasson el a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba és az ott látottak alapján foglalja össze gondolatait - számolt be a HVG.
febr. 1
5:49
Másodfokon az ipari kémkedési ügy (Alternatív Energia)
A "képzelet szüleményeinek", valamilyen "bűvös hatalom hatásának" tulajdonította a védelem képviselője, Papp Gábor azt az ítéletet, mellyel első fokon börtönre és egyetemlegesen 3,27 milliárd forint kártérítésre ítélték az első magyar ipari kémkedési per három vádlottját.
febr. 1
5:51
Hétfőn döntenek a fekete seregről (Alternatív Energia)
Hiányos bizonyítékokra, a korábbi ítéletek jogszabályellenességére, és bírói elfogultságra hivatkozva többségében új eljárást kértek a fekete sereg néven elhíresült csoport tagjainak ügyében a védők tegnap a Kúria felülvizsgálati eljárásán.
febr. 1
5:53
Fidesz-közeliség a geotermikus ügyekben (Alternatív Energia)
Több furcsaság kísérte a békéscsabai strand geotermikus hőellátásának növelésére és a termálkutak felújítására kiírt pályázatot. A 103 milliós projekt ügyében a fideszes városvezetés nem nyílt, hanem hirdetmény közzététele nélküli, meghívásos pályázatot írt ki, amelyből éppen a helyi vállalkozások maradtak ki. Ez utóbbiak helyzetbe hozását a városvezetés korábban sokat hangoztatta.
febr. 1
5:55
Amikor a nagy bűn kicsivé töpörödik (Alternatív Energia)
Ha valaki a jövőben kiadná újra a Mein Kampfot, akkor enyhébben büntetnék, mint annak idején Mónus Áront, ugyanis mától egyebek mellett a sajtórendészeti vétség is kikerül a Büntető Törvénykönyv (Btk.) hatálya alól és szabálysértésnek minősül. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik hamis statisztikai adatokat szolgáltatnak, ezzel kapcsolatban azonban senki ne gondoljon a Központi Statisztikai…
febr. 1
6:03
Ötmillió forinttal növelte megtakarításait Áder János (Infostart)
Ötmillió forint értékben nőttek Áder János megtakarításai az államfővé választása óta eltelt fél évben. A köztársasági elnök - idei vagyonnyilatkozata alapján - ez idő alatt mindkét személyautóján túladott.
febr. 1
6:21
Több a kátyú, mint egy éve (Infostart)
A csapadékos idő miatt egyre több a kátyú az ország útjain, de Budapesten jobb a helyzet. A Budapesti Közlekedési Központ Közút Zrt. Vezérigazgatója azt mondta, hogy új technológiával is dolgoznak.
febr. 1
6:39
Megkezdődött: újra egy asztalnál Orbán embere és a diákvezetők (ATV)
Megalakult a felsőoktatási kerekasztal. Az emberi erőforrások minisztere azt mondta, hogy átlátható és finanszírozható felsőoktatásra van szükség. A kerekasztal 3 munkacsoportja a pénzügyi helyzet rendezésével, a hallgatói önkormányzatok átalakításával és a felsőoktatási felvételi ügyekkel foglalkozik.
febr. 1
6:41
Észak-Korea bejelentette: felkészültek egy Amerika elleni átfogó akcióra (ATV)
Észak-Korea a jelek szerint befejezte korábban bejelentett kísérleti atomrobbantásának előkészületeit, miután mérőeszközöket szereltek fel a föld alatti robbantási helyszín bejáratánál - jelentette magas rangú dél-koreai kormányzati forrásokra hivatkozva a Csoszon Ilbo szöuli napilap pénteken.
febr. 1
6:57
Újrahasznosítja a cigarettacsikket egy fiatal vállalkozó (Infostart)
A világon elsőként indította el Tom Szaky, a Terracycle cég fiatal vezetője a cigarettacsikkek újrahasznosításának programját, amelyet Kanada, az Egyesült Államok és Spanyolország után többek között Magyarországon is be fognak vezetni.
febr. 1
6:57
Áder eladta autóit, Orbán törleszti hitelét, Pintérnek 22 ingatlanja van (ATV)
A kormánytagok többségének nem változott jelentősen az anyagi helyzete 2012-ben a péntektől elérhető vagyonnyilatkozataik alapján. Egyetlen miniszter sem vásárolt ingatlant, vagy gépkocsit az elmúlt évben, a legnagyobb jövedelemre ezúttal is Pintér Sándor belügyminiszter tett szert, aki korábbi cégeladásaiból tavaly és idén is félmilliárd forintot kap. Orbán Viktornak sem változott nagyon a…
febr. 1
6:59
Robbanás az állami olajtársaságnál: legalább 25 halott (ATV)
Robbanás történt csütörtökön egy 214 méter magas toronyépületben Mexikóvárosban. Miguel Ángel Osorio Chong belügyminiszter bejelentése szerint legalább 25-en meghaltak, és csaknem száz ember megsebesült. Az áldozatok száma még nem végleges, mert a mentést még nem fejezték be.
febr. 1
7:01
Csak fél évre rendeli meg a BKV szolgáltatásait a főváros? (ATV)
A főváros várhatóan csak az első fél évre rendeli meg a BKV szolgáltatásait, a második fél évre az addig beérkező források arányában szerződik majd – olvasható a Népszabadságban.
febr. 1
7:03
A szenátus is megszavazta az adósságplafon felfüggesztését Amerikában (ATV)
Az amerikai szenátus csütörtökön megszavazta az adósságplafon alkalmazásának felfüggesztését május 19-ig.
febr. 1
7:05
Felrobbant egy petárdaszállító Kínában: 26 áldozat (ATV)
Felrobbant egy petárdákat szállító teherautó pénteken Kínában - jelentette a helyi média. A robbanás miatt összeomlott egy híd, járművek zuhantak a mélybe, a katasztrófában a jelentések szerint 26-an meghaltak.
febr. 1
7:15
Elképesztő összegeket költöttünk az IMF-tárgyalókra (168 Óra Online)
Felfüggesztették a hiteltárgyalásokat Magyarországgal – jelentette be tegnap Gerry Rice, az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója, aki ezt azzal magyarázta, hogy teljesen eltér a két fél álláspontja egymástól.
febr. 1
7:15
Három kiállítás, három büntető, három gól: győzött az Atlético (ATV)
A labdarúgó spanyol Király Kupa elődöntőjének csütörtöki első mérkőzésén az Atlético Madrid, három kiállítással tarkított meccsen, hazai pályán legyőzte a Sevillát. A mérkőzésen csak tizenegyesből szereztek gólokat.
febr. 1
7:17
Lemondott Tajvan miniszterelnöke (ATV)
Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott pénteken Sean Csen tajvani miniszterelnök.
febr. 1
7:33
Orbán gyarapította vagyonát (Alternatív Energia)
A kormánytagok többségének nem változott jelentősen az anyagi helyzete 2012-ben a péntektől elérhető vagyonnyilatkozataik alapján. Egyetlen miniszter sem vásárolt ingatlant, vagy gépkocsit az elmúlt évben, a legnagyobb jövedelemre ezúttal is Pintér Sándor belügyminiszter tett szert, aki korábbi cégeladásaiból tavaly és idén is félmilliárd forintot kap.
febr. 1
7:33
Clinton: új világhoz újfajta architektúra kell (ATV)
Az új világhoz újfajta architektúra kell - hangoztatta helyi idő szerint csütörtökön, a tárcavezetői minőségében elmondott utolsó hivatalos beszédében Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.
febr. 1
7:35
„Orbánék lemondanak egy generáció legszegényebb tagjairól” (ATV)
2014-ben, ha kormányváltás lesz, a szocialisták azt kezdeményezik majd, hogy azonnal vizsgálják felül a jelenlegi Nemzeti Alaptantervet. Ezt mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja, miután az ellenzéki pártok újra egyeztettek, most oktatási kérdésekről. Az új alaptantervből kivennék a szélsőséges szellemiségű alkotókat és választhatóvá tennék a hit- és erkölcstanoktatást, azaz…
febr. 1
7:51
Kisközösségi rádiók elindítóinak hirdet közmeghallgatást a médiahatóság (Alternatív Energia)
A kisközösségi rádiós frekvenciák pályáztatásával kapcsolatosan hirdet közmeghallgatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A hatóság elsősorban azokat várja, akik kisközösségi rádió elindítását tervezik.
febr. 1
7:51
Aláírták a szerződést a Várkert Bazár felújítására (Metropol)
Azt ígérik a kivitelezők, hogy 2014 márciusára kész lesz.
febr. 1
7:52
Újra 292 forinton az euró árfolyama (ATV)
Szűk sávban mozgott a forint péntek délelőtt, az eurót 292,48 forinton jegyezték 11 óra után, a reggeli 292,11 forint és a csütörtök esti 292,77 forint után.
febr. 1
7:54
Fejbelőtte osztályatársát egy 14 éves diák (ATV)
Egy tanuló csütörtökön fejbe lőtte egy 14 éves társát egy atlantai iskola előtt, az Egyesült Államokban.
febr. 1
8:09
A vízműcégek bedőlésétől tartanak - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerint kiszárítják a vízműveket. A rezsicsökkentés miatt a Fidesz által tető alá hozott törvénnyel megy szembe a kormány.
febr. 1
8:09
Varga József már a hétvégén pályára léphet a Greuther Fürth csapatában (ATV)
Varga nagy segítségnek tartja, hogy Stieber Zoltán személyében lesz egy magyar csapattársa, örül annak, hogy a Greuther egyik meghatározó labdarúgójára tud támaszkodni a beilleszkedésnél.
febr. 1
8:11
Merénylet: rálőttek az egyik elnökjelöltre (ATV)
Fegyverrel sebesítették meg az egyik elnökjelöltet Örményországban.
febr. 1
8:27
Befejeződött három fővárosi patak mederrendezése (Metropol)
Egymilliárd forintba került a projekt.
febr. 1
8:27
Orbán: reálisak az E.ON áráról szóló hírek (ATV)
Jóval a kormány által meghatározott maximális vételár alatt vásárolta meg Magyarország az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeit - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
febr. 1
8:29
4-es metró, készültségi fok: 80% (Metropol)
2014 tavaszán már az utasok is birtokba vehetik a vonalat, melyre több mint tíz éve várunk.
febr. 1
8:29
„Lassú vagy gyors halál?” Ezt lépte a fideszes vezető (ATV)
Mégsem vonnak el 300 millió forintot a Képzőművészeti Egyetemtől, jelentette be a rektor a diákjainak és az oktatóknak. Lázár János miniszterelnökségi államtitkár titkársága ugyanis megkereste Kőnig Frigyes rektort, hogy fáradjon be hozzá megtárgyalni a kialakult helyzetet. Délelőtt még úgy tűnt, hogy a 300 milliós elvonás miatt veszélybe kerül az oktatás.
febr. 1
8:45
Orbán: Még nem zárultak le a tárgyalások az IMF-fel (Infostart)
Jóval az értékbecslésekben meghatározott maximális vételár alatt vásárolta vissza a kormány az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeit - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Orbán Viktor megerősítette, hogy minden megállapodás létrejött, csak technikai részletkérdések maradtak hátra. Arról is beszélt, hogy még nincs vége a tárgyalásoknak a Nemzetközi…
febr. 1
8:45
Magyarország megingathatatlanul jó hírnevet szerez magának (168 Óra Online)
Kevéssé ismert magyar írók támogatójaként mutatja be Paul és Zsóka Lendvai új bécsi kiadóját a lapban a jeles fordító, Wilhelm Droste.
febr. 1
8:45
Orbán titkolózik a gáztározók vételáráról (Alternatív Energia)
Jóval a kormány által meghatározott maximális vételár alatt vásárolta meg Magyarország az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeit - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
febr. 1
8:45
„Nagyszerű, hatalmas, világszínvonalú” Orbán Oroszországot magasztalta (ATV)
A magyar miniszterelnök szerint Magyarországnak elementáris érdeke, hogy jó viszonyban legyen Oroszországgal. Hat évvel ezelőtt máshogy fogalmazott, be is szólt neki az orosz nagykövet.
febr. 1
8:47
Vagyonnyilatkozatok - Rogán szorgosan törlesztette adósságait (Alternatív Energia)
A parlamenti pártok elnökeinek és frakcióvezetőinek vagyoni helyzete nem módosult jelentősen az elmúlt egy évben - derül ki vagyonnyilatkozataikból, amelyeket csütörtök éjjel tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
febr. 1
8:47
Kiesett egy páciens a soproni kórház ablakán (ATV)
Az intézmény és a rendőrség is vizsgálja, hogyan eshetett ki egy páciens a napokban a Soproni Erzsébet Oktató Kórház egyik emeleti ablakán – írja pénteki számában a Kisalföld.
febr. 1
8:49
Kiesett egy beteg a soproni kórház ablakán (Alternatív Energia)
Az intézmény és a rendőrség is vizsgálja, hogyan eshetett ki egy páciens a napokban a Soproni Erzsébet Oktató Kórház egyik emeleti ablakán - írja pénteki számában a Kisalföld.
febr. 1
9:03
Kiesett egy beteg a soproni kórház ablakán (Metropol)
A férfi koponyán belüli vérzés miatt kezelték a neurológián.
febr. 1
9:03
Megtalálták a lezuhant F-16-os pilótájának holttestét (ATV)
Az olasz parti őrség csütörtökön az Adriai-tengerben megtalálta a hétfőn eltűnt amerikai F-16-os vadászgép pilótájának holttestét - közölte a pilóta családja.
febr. 1
9:05
Zdeborsky: évi 250 milliárdot spórolhattunk volna IMF-hitellel (ATV)
Az IMF-hitel felvétele esetén havi 25 milliárd forinttal lenne olcsóbb a hitel, mint a piacról, ez egy év alatt több mint 250 milliárd - mondta Zdeborsky György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász arról is beszélt, annak, hogy mégis inkább a piacról finanszírozzuk magunkat, propagandacéljai vannak.
febr. 1
9:21
Így változott a pártelnökök és a frakcióvezetők vagyoni helyzete (Infostart)
A parlamenti pártok elnökeinek és frakcióvezetőinek vagyoni helyzete nem módosult jelentősen az elmúlt egy évben - derül ki vagyonnyilatkozataikból, amelyeket csütörtök éjjel tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
febr. 1
9:39
Játékadó csökkentheti a netes nyereményeket (Metropol)
50 millió euróra tehető a magyar piacról származó tiszta játékbevétel.

Keresés