2013. február 6. szerda

febr. 6
4:51
Vége: törölte magát a kommentmániás világsztár (ATV)
„Állandóan ideges voltam, hogy miként reagálnak, ha kiírok valamit, és még vezetés közben is a telefonomat nyomkodtam..."
febr. 6
5:09
Orbán-nyáj bégetett Gyulán (Alternatív Energia)
A Fidesz-KDNP-s "csordaszellemet" imitálva nyájként, Orbán-maszkban bégetett mintegy ötszáz ellenzéki tüntető Gyulán, ahol a kormánypárti frakciók évadnyitó tanácskozást tartottak a miniszterelnökkel. Orbán és kormánya mellett, valamint az ellenzéki csoportok, illetve a volt szocialista miniszterelnökök ellen demonstrált nem messze tőlük a békemenet. Utóbbiban a "szeretet jegyében" együtt vonultak…
febr. 6
5:11
Éhségmenet, fideszes össztűzben (Alternatív Energia)
Senki nem zavarta meg tegnap Mezőkövesden az éhségmenet résztvevőit, pedig a fideszes vezetésű városban állítólag napok óta erre készültek. "Hozd vissza az eltűnt lapátot!", "A munkát keresd, ne a balhét", "MSZP: hatalomÉHSÉGmenet" - hirdették reggel óta a polgármesteri hivatal elé kifeszített hatalmas molinók, részben arra emlékeztetve, hogy tavaly Tállai András államtitkár ugyanott hólapátolásra…
febr. 6
5:27
Bomba üzlet Budapesten parkolóhelyet működtetni (Alternatív Energia)
Átlagosan tíz százalékkal drágult idén a budapesti parkolás, van ahol 500 forintnál többet kell fizetni egy óra várakozásért. Sok kerületben bővült a fizetős övezet. Európában dobogós helyet vívtunk ki magunkat a díjakat illetően. Így nem csoda, hogy egy friss kimutatás szerint jó üzlet a parkolás. Nem véletlen, hogy a főváros és a kerületek sem tudtak simán megegyezni a fővárosi utak tavaly év…
febr. 6
5:27
Maffiakapcsolatokkal vádolták meg a miniszterelnököt, nem mond le (ATV)
Nem hajlandó lemondani posztjáról Szerbia maffiakapcsolatokkal vádolt miniszterelnöke. Ivica Dacsics kormányfő sajtóhírek szerint az előző kabinet belügyminisztereként 2008-ban kétszer is találkozott egy drogkereskedővel. A politikus viszont azt állítja, némelyek tudatosan meg akarják dönteni kormányát, és egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét.
febr. 6
5:29
Felélik Zuglóban a "családi ezüstöt" (Alternatív Energia)
A Zuglóban tervezett kiemelt beruházásokra félretett önkormányzati pénzből "csípett le" működési kiadások finanszírozására a városrész fideszes polgármestere - számolt be blogján a legutóbbi testületi ülésen hozott döntésekről az LMP helyi képviselője.
febr. 6
5:29
Fidesz-frakcióülés: bekiabálások, bukhat a rezsicsökkentés (ATV)
A hulladékgazdálkodó cégeket üzemeltető városok polgármestereinek ellenállásán megbukhat a további rezsicsökkentés terve – értesült az atv.hu a Fidesz-KDNP kihelyezett gyulai frakcióüléséről. Rogán Antal szerint viszont ma megszülethet a döntés.
febr. 6
5:31
A kormány elszámolta magát nyugdíjügyben (Alternatív Energia)
Nagyon elszámolta és elszámította magát nyugdíjügyben a kormány. A Világgazdaság információja szerint ugyanis csaknem százezer nő élt a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével a jogszabály hatályba lépése óta eltelt két évben. Számukat olyannyira alábecsülte a kabinet, hogy a valódi kiadások tavaly 80 százalékkal meghaladták az előirányzatot.
febr. 6
6:21
„Lenyúlás” – 1,5 millió embert károsítana meg a kormány (168 Óra Online)
„A jelenlegi magyar kormány új földtörvény-tervezete, olyan szabályozást vezet be, amely jelentősen leszűkíti a vásárlók körét, leviszi a föld árát. Ezzel 1,5 millió magyar ember rendszerváltás után visszakapott vagyonát fogja drasztikusan leértékelni. Sokan úgy gondolták, hogy néhány hektáros földjük eladásával megoldhatják gyerekeik, unokáik taníttatását, lakáshoz jutását vagy kiegészíthetik…
febr. 6
6:21
Mától drágább a benzin (ATV)
Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
febr. 6
6:23
Hatalmas földrengés a Salamon-szigeteknél - kis cunamit idézett elő (ATV)
A 8,0-as erősségű rengés közép-európai idő szerint hajnali negyed háromkor történt a szigetcsoporthoz tartozó Lata szigettől mintegy 60 kilométerre. A Szökőárjelző Központ riadóztatott, de később lefújták azt, a víz végül három falut rombolt le a szigeten.
febr. 6
6:39
Folytatódik a Fidesz-KDNP frakcióülése (Infostart)
Folytatódik a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciószövetségének évadnyitó ülése Gyulán. A csütörtökig tartó zárt tanácskozás legfontosabb napirendi pontja a rezsicsökkentés.
febr. 6
6:39
Pintér Erika újra munkába állhat, de a fizetését megcsapolták (ATV)
Egy éven át 20 százalékkal kisebb fizetést kap Pintér Erika független tiszafüredi polgármester, akiről a képviselő-testület fegyelmi eljárásban kimondta, hogy megszegte az adósságrendezési eljárásáról szóló törvény előírásait. A testület ugyanakkor megszüntette munkavégzés alóli felmentését, így Pintér Erika újra munkába állt, a fegyelmi határozat ellen pedig fellebbezést nyújt be a bíróságon,…
febr. 6
6:41
A brit parlament támogatta a melegházasságok engedélyezését (ATV)
Nagy többséggel támogatta a brit parlament alsóháza kedden este az azonos nemű párok házasságának engedélyezését célzó törvénymódosítási javaslatot. A kormányzó Konzervatív Párt képviselőinek többsége azonban elvetette saját kormányának indítványát, vagy legalábbis tartózkodott.
febr. 6
6:43
Kocsis: szóba se került Matolcsy jelölése (ATV)
Alaptalannak és álhírnek nevezte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Világgazdaság Online kedd esti cikkét, amely szerint eldőlt, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter veszi át Simor András helyét a Magyar Nemzeti Bank élén.
febr. 6
6:45
Franciaország több száz iszlamistával végzett Maliban (ATV)
Nem fog tovább növekedni a Maliban állomásozó francia katonák száma, ami elérte a maximális 4 ezret, s kivonásuk viszonylag gyorsan, néhány hét múlva meg fog megkezdődni - közölte szerdán a francia védelmi miniszter.
febr. 6
6:57
"Másik jelentős pozícióba" kerülhet Varga Mihály (Infostart)
A kormány további energiaár-csökkentéssel segítené a háztartásokat, hogy több pénz maradjon más kiadásokra - közölte a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Lázár János a Reuters hírügynökségnek adott interjúban azt mondta: ez a lépés fellendítheti a recesszió sújtotta gazdaságot is.
febr. 6
6:57
Amerikaiakat is ölhetnek a drónok (ATV)
Az amerikai kormány engedélyezte, hogy az al-Kaida terrorszervezet ellen drónokkal vívott háború keretében akár amerikai állampolgárt is megöljenek még abban az esetben is, ha nincs hiteles információ arról, hogy az illető amerikai célpontot akarna megtámadni - derül ki a washingtoni igazságügyi tárca kedden nyilvánosságra került, de már régebben készült feljegyzéséből.
febr. 6
6:59
Plágiumügy: megfosztották doktori címétől a német oktatási minisztert (ATV)
Visszavonja Anette Schavan német szövetségi oktatási és kutatási miniszter doktori címét a düsseldorfi Heinrich Heine egyetem - közölte kedden az egyetem bölcsészettudományi karának dékánja. A konzervatív CDU politikusa fellebbez a döntés ellen.
febr. 6
7:01
Tovább tárgyal a Fidesz a rezsicsökkentésről, a bankok is szóba kerülhetnek (ATV)
A rezsicsökkentés a szerdai ülésnapon is téma lesz, a KDNP emellett a családi adókedvezményről, valamint a bankok, szolgáltatók és végrehajtók túlkapásainak visszaszorításáról is szeretne tárgyalni a megbeszélésen.
febr. 6
7:03
Újabb atomrobbantásra készül Phenjan - súlyos következményei lehetnek (ATV)
Újabb atomrobbantásra készül Észak-Korea. Az ázsiai latorállam már 2006-ban és 2009-ben is robbantott, azt követően, hogy nemzetközi szankciókkal sújtották a tiltott katonai rakétaprogramja miatt. Egy újabb robbantással Phenjan elvágná az ország gazdasági-humanitárius segélyezésének a lehetőségeit, és ami még kockázatosabb: a nukleáris tesztkísérlet adatait átadhatja Iránnak, ahol nyugati államok,…
febr. 6
7:15
Vádemelés a postapalota eladása ügyében - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság Bajnai Gordonnal készített interjút, míg a Magyar Nemzet a postapalota eladásáról ír.
febr. 6
7:15
Citroen C-Elysée (ATV)
A Magyarországon a napokban bemutatkozó Citroën C-Elysée azoknak az ügyfeleknek kínálja a Citroën technológiai és esztétikai színvonalát, akik vonzó küllemű és megbízható négyajtós modellt keresnek elérhető áron. A márka legjobb tudása szerint megalkotott futómű és egyéb technológia megoldások mellett a C-Elysée-ben mutatkozik be a márka új, VTi72 elnevezésű PureTech benzinmotorja, amely a…
febr. 6
7:33
Sólyom László: „Veszedelmes visszalépés” zajlik Magyarországon (168 Óra Online)
A magyar alkotmányos kultúra hanyatlásáról, az alkotmánybíróság jogköreinek megnyirbálásáról, valamint az alaptörvény politikai célú módosításáról beszélt Sólyom László volt államfő a berni egyetemen mondott német nyelvű beszédében kedden.
febr. 6
7:33
Sólyom: "fájdalmas és veszedelmes" visszalépés történik Magyarországon (ATV)
A magyar alkotmányos kultúra hanyatlásáról, az alkotmánybíróság jogköreinek megnyirbálásáról, valamint az alaptörvény politikai célú módosításáról beszélt Sólyom László volt államfő a berni egyetemen mondott német nyelvű beszédében kedden.
febr. 6
7:35
Külföldön dolgozó magyarok: ezermilliárdok esnek ki a rendszerből (ATV)
A feltételezett félmillió külföldön dolgozó magyar után éves szinten több száz milliárd forint adó nem folyik be a költségvetésbe - írta szerdai összeállításában a Napi Gazdaság.
febr. 6
7:37
Romhamrendőrök törik le a tengerészek sztrájkját Görögországban (ATV)
Bevetették a rohamrendőrséget szerda reggel Pireuszban, a legnagyobb görög kikötőben, hogy véget vessenek a tengerészek sztrájkjának, ami miatt közel egy hete nem közlekednek a kompok Athén és a számos görög sziget között.
febr. 6
7:51
Társas tartozások: egyre több az adós (Metropol)
A társasházak közös képviselőinek nem kötelező tartalékot gyűjteniük, ennek híján viszont hátrányba kerülhetnek a „rendes” lakók.
febr. 6
8:09
A konyhakerteket nem kell bejelenteni (Infostart)
A konyhakerteket nem, csak a zártkerteket kell regisztrálni március végéig. Fizetni pedig a tervek szerint senkinek nem kell az eljárásért, aki már fizetett, annak is visszatérítik a pénzt.
febr. 6
8:09
Rossz hír a autósoknak (168 Óra Online)
Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
febr. 6
8:09
Lázár: az MSZP-nek mellénk kéne állni (ATV)
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint az újabb rezsicsökkentéssel tökéletes baloldali programot hajt végre a kormány, amit az MSZP-nek támogatnia kellene. Lázár a Reutersnek adott interjúban arról is beszélt, hogy a jegybankelnök jelölésénél próbálják elkerülni a piac drámai reakcióját, Varga Mihály pedig komoly tisztséget kaphat márciust követően.
febr. 6
8:11
Matolcsy hírére gyengült a forint (ATV)
A kedd esti gyengülés óta hullámzik a forint árfolyama a bankközi devizapiacon, az eurót 293,68 forinton jegyezték szerda délelőtt 11 óra körül, a reggeli 294,16 forint és a kedd délutáni 291,77 forint után.
febr. 6
8:27
Kompenzációt kérnek önkormányzati vezetők a rezsicsökkentés miatt (Infostart)
Kompenzációt szeretnének a megyei jogú városok vezetői a tervezett újabb rezsicsökkentés miatt - mondta a fideszes Németh Szilárd szerda reggel újságíróknak a Fidesz-KDNP-frakció gyulai kihelyezett ülésén.
febr. 6
8:27
Egy nap alatt öt halálos baleset történt az utakon (ATV)
Öt halálos balesetben öten haltak meg az elmúlt egy nap alatt az ország közútjain - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerda reggel az MTI-vel.
febr. 6
8:29
Súlyos számok: minden negyedik magyar nő szenved az erőszaktól (ATV)
Az indiai tragédia után nem sokkal Új-Delhiben hirdette meg az „Egymilliárd nő ébredése” mozgalmat Eve Ensler amerikai írónő és emberjogi aktivista. Felhívására a Föld szinte minden országában összefogást hirdettek aktivisták, civil támogatók és ismert sztárok február 14-ére. Valentin-napon látványos és nyilvános táncokkal hívják fel a figyelmet Ensler követői arra, hogy a Földön egymilliárdnyi nő…
febr. 6
8:31
Infiniti a Q50-nel készül Genfre (ATV)
Az új Infiniti Q50 sport szedán, amely minden előfeltételnek megfelel, hogy új szintre emelje az európai vásárlói elkötelezettséget a prémium kategóriában, március 5-én mutatkozik be a Genfi Autószalonon.
febr. 6
8:33
Boross: ezrek veszítik el munkájukat a rezsicsökkentés miatt (ATV)
A 10 százalékos rezsicsökkentés miatt idén fele annyi pénze lesz az ELMŰ-nek beruházásokra, ami azt jelenti, hogy több ezer alvállalkozó veszíti el a munkáját emiatt – erről Boross Norbert beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 6
8:45
Húszéves V. Kulcsár Ildikó tanácsadó rovata (Metropol)
Ez idő alatt csaknem százezer olvasói levél érkezett a Nők Lapjához a "Ne félj, mesélj!" című rovatához.
febr. 6
8:45
Chevrolet-é a SPORTBEST 2012 díj (ATV)
A korábbi Chevrolet World Touring Car Championship (WTCC) csapat képviseletében a francia ász-autóversenyző, Yvan Muller vette át a tegnap esti ünnepélyes ceremónián a SPORTBEST 2012 díjat. A 15 közép- és kelet-európai ország vezető autós újságíróiból álló AUTOBEST zsűri tavaly decemberben ítélte oda ezt az elismerést a Chevrolet Europe-nak.
febr. 6
8:47
Fesztivállal köszönthetjük a holdújévet (Metropol)
Összeállításunk a holdújév ünnepről szól. Idén először egy nagyszabású, ingyenes eseményen ismerhetjük meg a kelet-ázsiai kultúrának e fontos elemét.
febr. 6
8:47
25 európai ország tűrte meg a titkos CIA-börtönöket (ATV)
Egy kedden nyilvánosságra hozott jelentés 25 európai országot, köztük Németországot, Ausztriát, Olaszországot, Nagy-Britanniát és Csehországot nevezi meg, amelyek vagy megtűrték területükön a titkos börtönöket vagy lehetővé tették a foglyok elszállítását ilyen börtönökbe.
febr. 6
9:03
Bajnai: A kormány műbalhékkal fedné el a kormányzás kudarcait (168 Óra Online)
Bajnai Gordon nyilvános vitára hívja Orbán Viktort – közölte az Együtt 2014 szerdán az MTI-vel. Indoklásul azt írták: a Fidesz álcivil szervezetek mögé bújva hazugságokat terjeszt terveikről, és szembesíteni szeretnék „a valósággal” a miniszterelnököt.
febr. 6
9:03
Az MSZP-frakció Baranya megyei településeken nyitja az évadot (ATV)
Kétnapos kihelyezett, évadnyitó ülést tart az MSZP parlamenti képviselőcsoportja szerdán és csütörtökön Baranya megyében - mondta el az ellenzéki párt szóvivője az MTI-nek.
febr. 6
9:05
Hack: a kormány az Ab korábbi döntéseit akarja megbosszulni (ATV)
A kormány az Alkotmánybíróság korábbi döntéseit akarja megbosszulni azzal, hogy előírná, hogy az Ab nem hivatkozhat az elmúlt 20 év alkotmánybírósági gyakorlatára – erről Hack Péter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 6
9:21
A kormány ellen tüntettek ellenzéki pártok Gyulán (168 Óra Online)
Az ellenzéki pártok Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya ellen tüntettek kedden Gyulán, ahol a Fidesz-KDNP-frakciószövetség háromnapos ülést tart. A demonstrálók tízpontos petíciót adtak át a megbeszélés helyszínén, az Erkel Hotelben.
febr. 6
9:21
A többség támogatja a 13. havi nyugdíj bevezetését (ATV)
Az elmúlt hetek sajtóértesülései szerint a kormány azt fontolgatja, hogy újra bevezet egy 13. havi nyugdíjszerű ellátást. A Policy Agenda elemzésében bemutatja azt a közvélemény-kutatást, amelyet a lakosság körében végeztünk a kérdés kapcsán.
febr. 6
9:39
Így készül tavaszra az MSZP (Infostart)
Kétnapos kihelyezett, évadnyitó ülést tart az MSZP parlamenti képviselőcsoportja Baranya megyében.
febr. 6
9:57
Bajnai: Magyarország veszített érdekérvényesítő képességéből (Infostart)
Orbán Viktor múlt heti brüsszeli látogatásáról, a kormányfő szélmalomharcának következményeiről és egy esetleges jövőbeli második Bajnai-kormány Európa-képéről nyilatkozott Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Népszabadságnak és a hvg.hu-nak Brüsszelben.
febr. 6
9:57
Származási alapon vizsgálná a Jobbik vezérkarát Vona Gábor (ATV)
"Ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék a Jobbik elnöki tisztségéről és tagként segíteném tovább az ügyet" – nyilatkozta a neonáci kuruc.infónak Vona Gábor.
febr. 6
10:15
Zápor, zivatar, havas eső (Alternatív Energia)
Szerdán sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, miközben nyugaton és északon havas eső, főként a magasabban fekvő tájakon havazás is valószínű. Délkeleten még a déli, nyugaton már az északi szél élénkül meg. A déli és keleti területeken 5-10, máshol 0-5°C között alakul a hőmérséklet.

Keresés