2013. március 14. csütörtök

márc. 14
4:54
Orbán a bírókat gyalázza, Handó Tünde hallgat (168 Óra Online)
Szerdai közleményében Darák Péter, a Kúria elnöke leszögezte, hogy a bíróságok az Alaptörvény értelmében függetlenek, csak a törvénynek vannak alárendelve, és a külső vélemények, reagálások az ítélkezést nem befolyásolják. Jellemző, hogy Handó Tünde, Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, akinek elsőrendű szakmai és lelkiismereti feladata lenne a bírói függetlenség védelme, nem szólalt meg az…
márc. 14
5:12
Röghöz kötés "light" (Alternatív Energia)
Enyhíthet a kormány a hallgatói szerződés feltételein, így nem a képzési idő kétszereséig, hanem annak megfelelő ideig kellene Magyarországon munkát vállalni a diplomásoknak. Bár múlt héten tagadták, tegnap kiderült: valóban drasztikusan csökkent idén a felsőoktatásba jelentkezők száma.
márc. 14
5:12
Fertőző állati testrészek a felvágottakban: megszólalt a kormány (ATV)
Vérszemet kaptak a tisztességtelen, feketén dolgozó húsüzemek – mondta a Magyar Húsipari Szövetség elnöke. Éder Tamás hihetőnek tartja, hogy egyes feketegazdasági szereplők tisztességtelen eszközökkel, a vásárlókat becsapva próbálnak boldogulni. A szakember azt mondta: ezzel a becsületesen működő cégek megítélését és üzleti lehetőségeit is rontják. Közben elkezdődtek a húsvét előtti ellenőrzések.
márc. 14
5:14
Jogerősen felmentették a polgármestert (Alternatív Energia)
Bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól Pásztor Bélát, Veresegyház független polgármesterét a Fővárosi Ítélőtábla - közölte Papp Gábor ügyvéd a határozathozatal után.
márc. 14
5:14
Több százezres bírságok: uniós alapjogot sért az állam? (ATV)
Egyre több bírósági eljárást függesztenek fel a külföldi rendszámú autók magyarországi használata miatt, amíg az Európai Bíróság nem alakítja ki álláspontját. Az állam a külföldi rendszámú autók után is szeretne hozzájutni a magyar szabályoknak megfelelő bevételekhez, ezért akcióba kezdtek, hogy a gépjárművek tulajdonosait rávegyék a honosításra. Egy szombathelyi ügyvéd szerint több uniós…
márc. 14
5:16
Rejtegeti a kormány a külhoniak adatait (Alternatív Energia)
Nemzetbiztonsági és diplomáciai érdekekre hivatkozva eltitkolhatná az állam a kedvezményesen honosított magyar állampolgárokra vonatkozó adatokat - erről nyújtott be törvénymódosítást egy fideszes képviselő.
márc. 14
5:30
Hallgatói Hálózat: Áder megszegte államfői esküjét (168 Óra Online)
A Hallgatói Hálózat elítéli, hogy Áder János köztársasági elnök úr, esküjével és az Alaptörvényben foglalt kötelezettségeivel szembefordulva, aláírja a jogállami normákat súlyosan sértő alaptörvény-módosítást.
márc. 14
5:30
Véget érhet a rémálom (Alternatív Energia)
Legkésőbb ma döntenie kell a II., III. kerületi bíróságnak arról, hogy Magyarországnak legyen kizárólagos joghatósága a Bora Borán fogva tartott anya és gyermeke ügyében arra, hogy eljárást lefolytassa. A határozatot éjfélig el kell juttatni a Polinéziához tartozó sziget bíróságára, ott ugyanis ekkor döntenek arról, hogy a férj által fogva tartott gyermek és édesanyja haza jöhet-e Magyarországra.
márc. 14
5:32
Rátesznek a boltok a betétes üvegek díjára (Alternatív Energia)
A gyártók határozzák meg, mennyit adnak a visszaválható üvegeikért - miután ők döntenek arról, termékeik betétdíjasak-e vagy sem -, ugyanakkor ettől az ártól eltérhetnek az üzletek, akár jelentősen is. Így fordulhat elő, hogy ugyanazért a márkájú és típusú boros üvegért az egyik bolt 20, míg a másik 40 forintot fizet a visszaváltáskor.
márc. 14
5:34
Fegyház a pszichiátriai intézet ápolójának (Alternatív Energia)
Nem jogerősen öt év fegyházbüntetésre ítélte a Kiskunhalasi Járásbíróság a település pszichiátriai intézetének egykori ápolóját szerdán meghozott elsőfokú ítéletében.
márc. 14
5:36
Áldozat volt az orvos is? (Alternatív Energia)
Nem a haszonszerzés vezette, hanem a hazai őssejtkutatás bázisának létrehozása, hogy önzetlenül segíthessen a szenvedőkön - állította a 2009-ben kirobbant őssejt-botrány tegnap megkezdődött büntetőperében harmadrendű vádlottként az ismert plasztikai sebész, S. István.
márc. 14
5:38
Titkolja döntését a Klubrádió ügyében a médiatanács (Alternatív Energia)
Bár napirenden volt a Klubrádió ügye a médiatanács tegnapi ülésén, a testület lapzártánkig nem árulta el, hogyan zárta le a 95,3 MHZ-re vonatkozó pályázatot. Lapunk hiába kért tájékoztatást a sajtóosztályon keresztül, választ nem kaptunk.
márc. 14
5:40
BKV: osztozkodás a három százalékon (Alternatív Energia)
Jövő keddre több változatban is elkészíti a BKV az idei béremelési javaslatát, ezután derül ki, hogy a sztrájkkészültségben várakozó szakszervezetek a tagság szondázása után bejelentik-e a munkabeszüntetést vagy tovább tárgyalnak - értesült lapunk.
márc. 14
6:06
Rendeletalkotási jogot kaphat az energiahivatal (Infostart)
Rendeletalkotási joggal ruházhatják fel csütörtökön a képviselők az energiahivatalt az Országgyűlés rendkívüli ülésén.
márc. 14
6:24
Inkább a fiatalok oldalán áll Orbán embere - felvétel (ATV)
Akár már tavasszal elfogadhatja a kormány a hallgatói szerződés könnyített változatát – ebben bízik a felsőoktatási államtitkár, aki azt javasolta, hogy az államilag finanszírozott képzés után csak annyi ideig dolgozzanak itthon a hallgatók, amennyi ideig tanultak. Ezt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is támogatja, a Hallgatói Hálózat viszont továbbra is ellenzi. Közben kiderült…
márc. 14
7:00
Húszcentis hó, százhúsz kilométeres erősségű szél is várható (Metropol)
Az ország tizennégy megyéjében van első- vagy másodfokú riasztás a sok eső és a várható havazás miatt.
márc. 14
7:00
Pápaválasztás: „nem menedzserre van szükség” (ATV)
Szerdán, a konklávé második napján Frederico Lombardi vatikáni szóvivő cáfolta azokat a találgatásokat, hogy vita alakult volna ki a bíborosok között. A La Stampa a bécsi bíborost , Christof Schönbornt idézte, aki szerint a katolikus egyháznak olyan vezetőre van szüksége, aki a hit embere, nem pedig menedzsere. Lombardi azt is bejelentette, hogy XVI. Benedek nyugalmazott pápa nem vesz részt az új…
márc. 14
7:18
Visszatér a tél a nemzeti ünnepen (Infostart)
A következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél több helyen magas hótorlaszokat emelhet. Helyenként akár óránként 120 kilométeres erősségű széllökések is lehetnek.
márc. 14
7:18
Hszi Csin-ping lett Kína új elnöke (ATV)
Hszi Csin-ping lett a Kínai Népköztársaság, valamint a Központi Katonai Bizottság új, megválasztott elnöke – jelentette a kínai televízió a parlamenti képviselők szavazásának eredményét csütörtökön.
márc. 14
7:20
Felborult egy busz Zalában (Infostart)
A csúszós havas úton oldalára borult egy menetrend szerinti autóbusz a Zala megyei Nagylengyel és Petrikeresztúr között csütörtök hajnalban, a balesetben ketten megsérültek - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.
márc. 14
7:36
305 forint fölött az euró árfolyama (ATV)
Gyengült kissé a forint csütörtök délelőtt az előző esti árfolyamához képest, de erősebben áll a szerdán elért idei árfolyam mélypontnál.
márc. 14
7:38
Tükörjég az M1-esen, 40 autó ütközött az M7-esen (ATV)
A következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél több helyen magas hótorlaszokat emelhet. Helyenként akár óránként 120 kilométeres erősségű széllökések is lehetnek. Az M1-esen Győr közelében tükörjég alakult ki, az M7-esen pedig több mint 40 autó ütközött egymásnak.
márc. 14
7:40
Felgyújtotta házát, négy embert agyonlőtt - hajtóvadászat indult (ATV)
Négy embert agyonlőtt és legalább további kettőt megsebesített szerdán egy férfi az Egyesült Államokban, a New York állambeli Herkimer megyében.
márc. 14
7:42
Netanjahu engedett, megállapodtak Izraelben a koalícióról (ATV)
Megszületett a kompromisszum az új izraeli kormány összetételéről, miután Benjámin Netanjahu miniszterelnök engedett az oktatási tárcát magának követelő centrista Jes Atíd pártnak - közölte szerda este az izraeli rádió.
márc. 14
7:54
Húszcentis hó, százhúsz kilométeres erősségű szél is várható (Alternatív Energia)
A következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél több helyen magas hótorlaszokat emelhet. Helyenként akár óránként 120 kilométeres erősségű széllökések is lehetnek.
márc. 14
7:54
Egyre több orosz turista jönne Magyarországra (ATV)
Egyre több orosz turista keresné fel Magyarországot, emiatt a külügy felgyorsítaná a beutazáshoz szükséges papírmunkát. A legnagyobb gond, hogy többen az utolsó pillanatban adják be vízumkérelmüket - olvasható a Magyar Nemzetben.
márc. 14
8:12
Bevásárlórohamot hozhat a forint gyengülése - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy kevés segélyt ad Magyarország, míg a Magyar Nemzetben az orosz turisták rohamáról olvashatnak.
márc. 14
8:12
Kigyulladt egy lakóépület Nagyvenyimen (Metropol)
Kigyulladt egy kis alapterületű lakóépület Nagyvenyimen, a tűzben egy ember meghalt.
márc. 14
8:14
Meddig élünk? Kelet és Nyugat szétszakadt (Metropol)
Nagyok a különbségek a férfiak és a nők, vagy a kontinens keleti és nyugati felén élők között.
márc. 14
8:16
Kölcsönvett ünnepeink (Metropol)
Már itthon is vannak hagyományai a Szent Patrikra emlékező vidám ír ünnepnapnak.
márc. 14
8:30
Élesen ellenzi a homoszexuálisok házasságát és az abortuszt az új pápa (ATV)
A 76 éves Jorge Bergoglio olasz származású munkás családban született, kémiai tanulmányokat folytatott, mielőtt belépett a jezsuita rendbe. Megválasztásában fontos szempont lehetett, hogy a katolikus egyházat megrázó botrányok nem érintették személyét.
márc. 14
8:48
Cseh turistákat raboltak el Pakisztánban (ATV)
Két cseh turistát raboltak el fegyveresek Pakisztán délnyugati részén - közölte egy kormánytisztviselő csütörtökön.
márc. 14
9:06
Áder aláír Orbánnak (Alternatív Energia)
Az államfő aláírja Magyarország alaptörvényének negyedik módosítását. Áder János kötelességének, méghozzá alkotmányos kötelességének érzi, hogy szentesítse az alkotmányellenes rendelkezéseket. Eközben lassan már követhetetlen, hogy "nyilvánvaló félreértésről", a nemzetközi "baloldal összeesküvéséről", vagy egy újabb, "Magyarország elleni lejárató kampányról", netán a "kettős mércéről" van-e szó az…
márc. 14
9:06
Radnóti: az ellenzéki pártoknak abban kéne egyesülni, hogy „Orbánnak mennie kell” (ATV)
Az értelmiségi nem tud néha többet csinálni, mint ír egy felhívást, aztán amit kért, vagy bekövetkezik, vagy nem - mondta Radnóti Sándor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 14
9:24
Gyurcsány: Orbánnak mindig szüksége van egy ellenségre (ATV)
Csak tiltakozni érdemes, mert ez független az alkotmánymódosítástól - mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint szervezni kell az ellenállást ezerféle módon.
márc. 14
9:26
Már húsznál jár a Miami Heat (ATV)
Sorozatban huszadik mérkőzésén diadalmaskodott a címvédő Miami Heat az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA): a floridai csapat szerdán Philadelphiában nyert.
márc. 14
9:28
KSH: nőtt az ipari termelés januárban, de elmaradt a tavalyitól (ATV)
Az ipari termelés januárban 1,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de 2,9 százalékkal nőtt az előző hónaphoz, tavaly decemberhez képest - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
márc. 14
9:30
György Gábor: erős homoszexuális lobbi működik a katolikus egyházon belül (ATV)
Elvitte a pápaválasztást egy bulváros irány, ennek körülbelül annyi értelme van, mintha kitalálnánk, ki lesz a következő labdarúgó világbajnok - mondta György Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 14
9:42
Grecsó: Nem ők a haza, komikus a valláshoz való kötődésük is (168 Óra Online)
Az alaptörvény negyedik módosításában szerepel a nemzeti méltóság sérelmének tilalma is, ami a nemzetostorozó, a nemzetet bíráló, néha elátkozó szerzőket kitagadhatja a tantervből, feledésre ítélhet műveket. Régi bűne ez a magyar irodalomnak, vagy alkalmi vétség? Petőfiről, Vörösmartyról, Adyról meg a mai ünnepekről beszélget az Élet és Irodalom szerkesztőjével, a népszerű regényíróval SZÉNÁSI…
márc. 14
9:42
Előállították a Tiszta Kezek aktivistáit a Sándor-palota elől (ATV)
Szabálysértés miatt előállították a Sándor-palota előtt demonstráló, az alkotmánymódosítás ellen tiltakozó Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom két vezetőjét szerdára virradóra.
márc. 14
9:44
Engedélyezte két pap elrablását Ferenc pápa? (ATV)
A Guardian szerint nem tisztázott, milyen viszonya volt Argentína hetvenes évekbeli véres diktatúrájához a szerdán megválasztott katolikus egyházfőnek.
márc. 14
10:00
Áramkimaradások Zalában a viharos szél miatt (Infostart)
Több településen is áramszünetet okozott a viharos erejű szél, járművek csúsztak árokba és több helyen kidőlt fa torlaszolta el az utakat Zala megyében, ahol hajnal óta intenzív havazás kíséri az erős szelet.
márc. 14
10:00
Digitális átállás - Tájékoztató kampány indul (Alternatív Energia)
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetséggel és a Magyar Kábelkommunikációs Szövetséggel a digitális átállással kapcsolatos széleskörű tájékoztatásról - közölte az NMHH szóvivői irodája.
márc. 14
10:00
68 ezerből pogácsáztak, 97 ezerből pólókat gyártattak Gyurcsányék (ATV)
Közleményben számolt be idei kiadásairól a Demokratikus Koalíció.
márc. 14
10:18
A Dunántúlon már tombol a szél (Alternatív Energia)
A viharos széllökések miatt több dunántúli megyében már másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délelőtt, több térségben emellett a hófúvás miatt elsőfokú riasztás van érvényben.
márc. 14
10:18
Rendeletalkotási jogot kapott az energiahivatal (ATV)
Átalakította és rendeletalkotási joggal ruházta fel az energiahivatalt csütörtöki ülésén az Országgyűlés. A kormányoldal ennek szükségességét a rezsicsökkentés megvédésével indokolta, a változtatással ugyanis a bíróságon nem lehet majd megtámadni az energiahivatal rezsicsökkentést érintő döntéseit, az új hivatal rendeleteivel szemben már csak az Alkotmánybíróságon indítható jogorvoslat.
márc. 14
10:20
Délvidéken nem vonzó a Jobbik antiszemitizmusa (ATV)
A Jobbik érdemben nem számolhat délvidéki szavazatokkal 2014-ben, a napokban megalapított ottani szervezetük – a többi határon túli Jobbik-érdekeltséggel együtt – inkább csak Szávay István párton belüli helyezkedését szolgálja – állítja a vajdasági magyarság radikális jobboldalát is jól ismerő forrásunk. A Jobbik népszerűségének gátja, hogy a délvidéki magyarok számára az antiszemitizmus és az…
márc. 14
10:36
Megerősítette az energiahivatalt a parlament (Infostart)
Átalakította és rendeletalkotási joggal ruházta fel az energiahivatalt csütörtöki rendkívüli ülésén az Országgyűlés.
márc. 14
10:36
Csak az Alkotmánybíróságon támadhatók meg az energiahivatal döntései (Metropol)
Átalakította és rendeletalkotási joggal ruházta fel az energiahivatalt csütörtöki rendkívüli ülésén az Országgyűlés.
márc. 14
10:38
Átalakításokról egyeztetne a BKK (Infostart)
Átalakítaná a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 7-es és a 33-as buszcsalád közlekedését, összevonnák a 7E és 173E járatokat, és kapacitásbővítést is terveznek. Erről társadalmi egyeztetést kezdett a közlekedésszervező társaság.

Keresés