2013. március 9. szombat

márc. 9
5:12
Tovább játszik a Fidesz (Alternatív Energia)
Nem vonja vissza az alaptörvény negyedik módosítását, sőt a javaslatról hétfőn meg is tartja a zárószavazást az Országgyűlésben a Fidesz-KDNP. A kormánypártok visszatámadásos kommunikációval, illetve a szokásos lejárató hadjárattal reagáltak a terveiket érő hazai és nemzetközi kritikára, valamint a civilek csütörtöki demonstrációjára. A fiatalok ugyanakkor szombaton ismét megmutatják az…
márc. 9
5:14
Évértékelés, jövőképpel (Alternatív Energia)
Biztonságot, igazságosságot, erős demokráciát teremtenek kormányra kerülve a szocialisták. Az MSZP ennek jegyében készül a választásokra és erről fognak beszélni ma a Papp László Budapest Sportarénában, ahol évet értékel a legnagyobb ellenzéki párt.
márc. 9
5:30
Orbán szárnyakat akar (Alternatív Energia)
Aláírta Budapest adósságkonszolidációs szerződését a főpolgármester és a miniszterelnök, amelytől a főváros 104 milliárd forintos átvállalást remélhet - ezzel Orbán Viktor szerint Budapestnek már "tele a gyomra", csak a szárnyait kell kiterjesztenie. A 2020-ig szóló megállapodás ennél több konkrét számot nem tartalmaz, viszont a kormány erősebben megkötné az önkormányzat kezét egy munkabizottság…
márc. 9
5:32
A sorrend mindig magáért beszél (Alternatív Energia)
Nem tervezi az igazságügyi tárca, hogy előbb utalják át a gyerektartási díjat, és csak azután fizessék ki a végrehajtók munkáját, ha az elvált szülő munkabéréből sem tudják az eltartott pénzét levonni. Arra hivatkoznak, hogy ez így volt a szocialista kormányok idején is, s elég kedvezményt kapnak a gyereket nevelő szülők. Strasser Tibor ügyvéd szerint Navracsics Tibor visszadobja a labdát a…
márc. 9
5:34
Societas: kezd divatba jönni a baloldaliság (Alternatív Energia)
A fiatalok körében kezd divatba jönni a baloldaliság. Legalábbis Sass Szabolcs, a Societas elnöke szerint, aki büszkén újságolta lapunknak, hogy a fesztiválokon immár jóval többen mennek hozzájuk beszélgetni, mint a Fidelitashoz. Pedig a 2010-es választások után sokan elpártoltak a mozgalomtól, mert tudták, hogy az MSZP társult ifjúsági szervezete. Sass szerint a fiatalok féltek vagy a vereség…
márc. 9
5:36
Párttá alakult Bajnaiék mozgalma (Alternatív Energia)
Megalakult tegnap az Együtt 2014 Választói Szövetség Párt, amelyik az LMP-ből nemrég kivált és azóta ugyancsak párttá alakult Párbeszéd Magyarországért (PM) tagjaival azonnal választási szövetségre is lépett.
márc. 9
5:38
Hoffmann listázná a sztrájkoló tanárokat (Alternatív Energia)
A március 18.-ai héten kezdődik a sztrájk a magyar közoktatásban - jelentette be tegnap Mendrey László. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke a kezdőnapot ugyan nem jelölte meg, azt viszont elmondta, "gördülő sztrájkot" indítanak, azaz országszerte különböző helyeken kezdik meg a munkabeszüntetést, amelyhez csatlakozhatnak újabb és újabb iskolák.
márc. 9
5:48
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön mit üzenne a kormány helyében a Financial Times-nak?
márc. 9
6:06
Kellemetlen telefonhívást kapott Orbán (168 Óra Online)
A magyar alaptörvény küszöbön álló módosításáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel telefonon péntek délután José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke – értesült az MTI.
márc. 9
6:06
Ismerje meg a miniszter asszony titkait (ATV)
Ma ő a legmagasabb politikai posztot betöltő nő Magyarországon, a miniszterek közt az egyetlen hölgy, mégis róla tudnak az emberek a legkevesebbet a kormánytagok közül.
márc. 9
6:24
A magyar húsipart átszövi a maffiaszerű működés (ATV)
A magyar húsipar egészét átszövi a korrupció és a maffiaszerű működés – állította a Heteknek saját közvetlen tapasztalataira alapozva egy nagynevű magyar húsüzem volt vezetője. Megkent állatorvosok, kémiai úton felpumpált készítmények, és az egész termékláncon végigvonuló feketeáruk jellemzik a magyar viszonyokat, amelyek között már a híresebb feldolgozó üzemek és kereskedelmi láncok sem tudnak…
márc. 9
7:18
Emberrablásoktól tartanak a szíriai-izraeli határon (ATV)
Újabb emberrablásoktól tartanak az ENSZ-békefenntartók a szíriai-izraeli határon, miután 21 társukat hurcolták el a hét közepén a szíriai felkelők. A parancsnokok emiatt arra utasították a világszervezet katonáit, hogy hagyják el pozíciójukat a Golán-fennsíkon. Az ENSZ-erők Izraelbe menekültek, ahol a hadsereg gyakorlaton szimulál egy esetleges konfliktust az ország északi határain.
márc. 9
7:54
Hátborzongató tévéműsor: fejre ejtette partnerét a magyar szereplő (Alternatív Energia)
Nagyon megijedt attól, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, hogy esés után partnere nem tudott azonnal felállni, illetve nem volt egyértelmű, hogy elvesztette-e az eszméletét vagy sem.
márc. 9
8:12
Pánikreakció és hidegháború - Kövér szerint az összeomló világrend bántja az Alaptörvényt (Alternatív Energia)
"Igazándiból lehet, hogy van egy másik valóság is, amelyik sokkal inkább materiális, és valójában a materiális világban pozíciókat vesztő érdekkörök gondolják úgy, hogy fel kell használni az Alaptörvényt, meg az egyházi törvényt, a médiatörvényt, hogy el lehessen takarítani minket" - Kövér László szerint a világ.
márc. 9
8:30
José Manuel Barroso felhívta Orbánt az alkotmánymódosítás miatt (ATV)
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke magyar alaptörvény küszöbön álló módosításáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel telefonon péntek délután - erősítette meg az MTI értesülését a bizottság szóvivője. Az MTI úgy tudja, Barroso levelet is írt Orbánnak, amelyben közölte, a módosítás nemcsak a jogállamisággal kapcsolatban vet fel aggályokat, hanem uniós jogot is sérthet.
márc. 9
8:48
Kína: az Egyesült Államok konstuktív szerepet játszik Ázsiában (ATV)
Kína reméli, hogy az Egyesült Államok hajlandó egy újfajta kapcsolatrendszer kialakítására vele, s ez a kölcsönös tiszteletre és előnyökre fog épülni - hangoztatta Jang Csie-cse kínai külügyminiszter, a külügyeket felügyelő államtanácsosi poszt várományosa szombaton.
márc. 9
9:06
Bajnai: "eszem ágában sincs elfoglalni a Fidesz székházát" (ATV)
Nehéz helyzetben lehet Kósa Lajos, amikor ilyen hazugságokat adnak a szájába – ezt Bajnai Gordon mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz alelnöke azt mondta, hogy a volt miniszterelnök áll a tegnapi székházfoglalás hátterében.
márc. 9
9:24
Állami felügyelet alá került a MAL Zrt. - felszámolás alatt a cég (ATV)
Állami felügyelet alá került az Ajkai székhelyű MAL Zrt. azt követően, hogy egy hitelezői kezdeményezést követően a bíróság egy hete elrendelte a cég felszámolását. A MAL Zrt. 2010 októberében, a gyilkos iszapömlés következtében került nehéz helyzetbe, azóta folyamatosan nő a cég tartozása, ráadásul milliárdos nagyságrendű bírság is lebeg a részvénytársaság fölött. A kormány tavaly minősítette a…
márc. 9
9:42
Évértékelő nagygyűlést tart az MSZP (Infostart)
Évértékelő nagygyűlést tart ma a szocialista párt. Beszédet mond Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Victor Ponta román miniszterelnök és Szergej Sztanisev korábbi bolgár kormányfő, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) elnöke.
márc. 9
9:42
Négy órás várakozás Záhonyban (Metropol)
A szokásos hétvégi nagy forgalom miatt a teherautók péntek délutántól torlódnak az átkelőhelyen.
márc. 9
9:42
Kedden ül össze a konklávé - folyik a találgatás (ATV)
A konklávé március 12-re való kitűzése felerősítette a találgatásokat az új pápa személyéről, a jelöltekről a pápaválasztó bíborosok egészen a konklávé kezdetéig folytatják az egyeztetéseket.
márc. 9
10:00
Évértékelő nagygyűlést tart ma az MSZP (Metropol)
A Papp László Budapest Sportarénába több mint tízezer szocialista párttagot, szimpatizánst várnak.
márc. 9
10:00
Pártőrséget szervez a Fidesz (Alternatív Energia)
Véderőt toboroz a Fidesz - a pártigazgató a pártházak megvédésére szólítja fel az embereket.
márc. 9
10:00
Évértékelő nagygyűlést tart ma a Magyar Szocialista Párt (ATV)
Évértékelő nagygyűlést tart ma a szocialista párt. Beszédet mond Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Victor Ponta román miniszterelnök és Szergej Sztanisev korábbi bolgár kormányfő, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) elnöke.
márc. 9
10:02
Nézze élőben az MSZP évértékelőjét az atv.hu-n (ATV)
Nézze élőben az MSZP évértékelő nagygyűlését az atv.hu-n!
márc. 9
10:18
Gyilkos cikk Orbánról a Guardianban (168 Óra Online)
Nemzetközi nyomás nehezedik a magyar miniszterelnökre az alaptörvény tervezett negyedik módosítása miatt. A Fidesz ugyanis az alaptörvénybe emelné az Alkotmánybíróság által korábban megsemmisített átmeneti rendelkezéseket – az antidemokratikus lépés terve viszont kiverte a biztosítékot az EU-nál, az Európa Tanácsnál és az amerikai külügynél is.
márc. 9
10:36
Orbán Viktor levelet küldött Barrosónak (Infostart)
Orbán Viktor miniszterelnök levelet küldött pénteken José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének azzal a telefonbeszélgetésükkel kapcsolatban, amelyet aznap folytattak a magyar alaptörvény küszöbön álló módosításáról.
márc. 9
10:36
Már az Amnesty is Orbánt kérleli (168 Óra Online)
Orbán Viktorhoz fordul Salil Shetty, az Amnesty International (AI) nemzetközi főtitkára a tervezett alkotmánymódosítás miatt – közölte a nemzetközi emberi jogi szervezet szombaton az MTI-vel.
márc. 9
10:36
Hétvégi forgalmi változások a fővárosban (Metropol)
Számos rendezvény és demonstráció lesz szombaton és vasárnap a fővárosban. Részletek a cikkben.
márc. 9
10:36
A józan észt nem lehet hatályon kívül helyezni (Alternatív Energia)
Ha a parlament kormánypárti többsége elfogadja az alaptörvény módosítását, Tóth Gábor Attila szerint az államfőnek az Alkotmánybírósághoz kell küldenie a jogszabályt, egyébként nem tehet mást, mint hogy lemond. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnöke szerint illúzió azt várni, hogy külföldi jogi mechanizmusokkal rendbe tehető a hazai alkotmányos válság.
márc. 9
10:36
Észak-Korea felmondta a tűzszünetet (ATV)
Észak-Korea felmondta a tűzszünetet Dél-Koreával. A két ország közt hatvan évig volt érvényben fegyverszüneti, és meg nem támadási megállapodás. A kommunista Észak-Korea azután jelentette be a tűzszünet felmondását, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb szankciókat vezetett be ellene a legutóbbi kísérleti atomrobbantás miatt.
márc. 9
10:38
Orbánhoz fordul az AI főtitkára (Metropol)
Szerintük az alaptörvény negyedik módosítására vonatkozó törvényjavaslat elfogadásával korlátozzák az alapvető emberi jogokat.
márc. 9
10:54
Orbán levelet küldött Barrosónak (Metropol)
Orbán Viktor biztosította a bizottság elnökét, hogy Magyarország és kormánya elkötelezett az európai értékek és jogszabályok mellett.
márc. 9
10:54
Kövér szerint hideg polgárháború zajlik (ATV)
Hosszan ostorozta a baloldalt és a liberális értelmiséget Kövér László a Hír Tv péntek esti műsorában. Az országgyűlés elnöke szerint Magyarországon szellemi és politikai értelemben vett hideg polgárháború zajlik, amelynek jegyében a baloldali értelmiség megpróbálja kikezdeni a társadalmat összetartó értékeket. Bajnai Gordonnak szerinte visszatérés helyett "azt kellett volna mondania, hogy…
márc. 9
10:56
Maduro: Venezuela nem tér le a chávezi útról (ATV)
Letette az esküt, így a választásokig Nicolás Maduro vezeti Venezuelát. A korábbi elnök Hugo Chávez sírjánál azt mondta, hogy nem tér le a chávezi útról.
márc. 9
11:12
Harminc seb és törött gerinc - a férfi szeretkezni akart, az élettársa nem (Alternatív Energia)
Különös kegyetlenséggel ölte meg élettársát a "szerelmes kedvében" lévő férfi.
márc. 9
11:14
Ráég az alkotmánymódosítás a Fideszre - Az EP elnöke is figyelmezteti Orbánt (Alternatív Energia)
Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke az általa vezetett uniós intézmény aggodalmának adott hangot a magyar alaptörvény tervezett módosítása miatt, és azt ajánlotta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a parlamenti szavazás előtt kérje ki a Velencei Bizottság véleményét.
márc. 9
11:16
Autótolvajoktól retteg, áramot vezetett a garázsajtóba (Alternatív Energia)
Hogy valóban ráz-e, azt senki nem akarta kipróbálni, mindenesetre az egyik szolnoki garázssor - ahonnan már számos autót elloptak - egyik kapuján tábla figyelmeztet: áram alatt a garázsajtó.
márc. 9
11:30
Főnökét ölte meg a Fidesz-székház védője (168 Óra Online)
Illegális pénzbehajtásból élt, majd alkalmi munkaadója meggyilkolásában segédkezett Sz. Ferenc, aki a Fidesz-székház védelmére kelt március 7-én, miután több tucat tüntető vette be magát az ingatlan udvarára.
márc. 9
11:30
MSZP-s évértékelő: Ezerk várnak még bebocsátásra, a Jobbik a Békemenetet szídja (Alternatív Energia)
A székely zászló bekerült a relikvia-bizniszbe, ennyit érdemes megjegyezni kinti a jobboldali demonstrációról. Bent több mint tízezer szocialista-fan készül hitet tenni a baloldal mellett, és mielőtt Mesterházy Attila a színpadra lép, többek között Gáspár Laci és Victor Ponta alapoz.
márc. 9
11:48
Az Európai Parlament elnöke aggódik a magyar alaptörvény tervezett módosítása miatt (Infostart)
Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke az általa vezetett uniós intézmény aggodalmának adott hangot a magyar alaptörvény tervezett módosítása miatt, és azt ajánlotta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a parlamenti szavazás előtt kérje ki a Velencei Bizottság véleményét.
márc. 9
11:48
Az Európai Parlament elnöke is aggóik az alkotmány miatt (ATV)
Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke az általa vezetett uniós intézmény aggodalmának adott hangot a magyar alaptörvény tervezett módosítása miatt, és azt ajánlotta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a parlamenti szavazás előtt kérje ki a Velencei Bizottság véleményét.
márc. 9
12:06
Önkormányzati lakásokkal is segítené a kormány a devizahiteleseket (Infostart)
Önkormányzati lakások szociális alapú bérlésének lehetőségével is segítené a kormány a bajba jutott devizahiteleseket.
márc. 9
12:06
Hack Péter: a kormány egy nagy pofonba készül belefutni (ATV)
A polgári engedetlenség a normális tiltakozás módja, ezek általában jogellenes cselekedetek, de bizonyos értelemben a demokrácia része – ezt Hack Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 9
12:24
Rogán: Az MSZP vissza akar térni Gyurcsány Ferenc megbukott politikájához (Infostart)
Rogán Antal szerint üzenetértéke van annak, hogy az MSZP szombati kongresszusának díszvendége Victor Ponta román miniszterelnök, s ez azt jelenti, hogy a szocialisták vissza akarnak térni Gyurcsány Ferenc megbukott politikájához.
márc. 9
12:24
A fideszes dúlás ellen tüntetnek a Kossuth téren (168 Óra Online)
Az alaptörvény negyedik módosítása ellen demonstrálnak szombaton délután 15 órától ellenzéki szervezetek az Alkotmány utcában.
márc. 9
12:24
Asztallábbal gyilkoltak meg egy férfit Újpesten (Alternatív Energia)
Egy kitört asztallábbal vertek agyon egy 27 éves férfit egy IV. kerületi lakásban. A brutális gyilkost a rendőrök a helyszínen elfogták - tudta meg a HavariaPress.
márc. 9
12:42
Schiffer: tekintélyelvű rendszer alakul ki Magyarországon (Alternatív Energia)
Az LMP országgyűlési képviselői csoportjának vezetője szerint olyan tekintélyelvű rendszer alakul ki Magyarországon, ahol "senki és senkinek a jogai nem lehetnek biztonságban", és az alkotmányosságot felszámolják.
márc. 9
12:42
15 évesen zsarolta, fenyegette osztálytársait (ATV)
Vádemelést javasol az ügyészségnek a zalaegerszegi rendőrkapitányság egy 15 éves fiú ellen, aki pénzt és cigarettát követelt iskolatársától a sapkájáért cserébe - közölte honlapján szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
márc. 9
13:00
Selmeczi: a Fidesz senkinek nem engedi el a kezét (Alternatív Energia)
A Fidesz és a párt országgyűlési frakciója továbbra is támogat minden olyan javaslatot, amely végleges és biztonságos megoldást nyújt a devizahitelesek problémájára, ennek érdekében az eddigi intézkedések mellett újabb segítséget kínál az érintett családoknak - mondta a nagyobbik kormánypárt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Keresés