2018. január 18. csütörtök

jan. 18
3:24
Adóklub Kecskeméten (Hírstart)
A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. január 31-én, szerdán Adóklubot rendez Kecskeméten, a Kuruc körút 16. szám alatt, 8 órától 11 óráig.
jan. 18
4:18
Eltűnt a menekülteket szállító rejtélyes szabolcsi csempészgép pilótája – Ezt mondta róla a rendőrség (Blikk)
A légteret fürkésző radarok előtt láthatatlanul, az este sötétjében landolt egy csempészrepülőgép a kelet-magyarországi Kállósemjén közelében.
jan. 18
5:36
Sok-sok évig álom marad még Orbánék célja (Menedzsment Fórum)
Többször is megfogalmazták már azt a célt a kormány tagjai, hogy 5 millió foglalkoztatott legyen Magyarországon. Hiába azonban az optimizmus, belátható időn belül maga a kormány sem látja ezt elérhetőnek.
jan. 18
5:36
Átadták a Raoul Wallenberg-díjakat (Hírstart)
Átadták a Raoul Wallenberg-díjakat szerdán Budapesten. A vészkorszakban magyar zsidók ezreit a deportálástól megmentő svéd diplomatáról nevezett elismerést azok vehették át, akik bátor kiállásukkal, életútjukkal példát tudnak mutatni a közéletben.
jan. 18
5:42
Csökkenteni kell a sürgősségi osztályok leterheltségét (Bankmonitor)
Folyamatosan és jelentősen nő a kórházak sürgősségi osztályain a betegforgalom. Az okok sokfélék, például hogy minden harmadik-negyedik beteg nem sürgősségi eset, mégis itt vár ellátást. A helyzeten mielőbb változtatni szeretne a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság. Nemcsak azért, mert az orvosok és ápolók már alig bírják a terhelést, miközben a b
jan. 18
5:48
Két óvoda és egy bölcsőde megújult Dunaújvárosban (hirado.hu)
Megújult két óvoda és egy bölcsőde Dunaújvárosban 575 millió forintból.
jan. 18
5:48
Kevés bírságot szabnak ki dohányzásért és szemetelésért (Bankmonitor)
Lehetetlennek tűnik annak a törvénynek a betartatása, amely hat éve tiltja a dohányzást a tömegközlekedési eszközök megállóiban. Budapesten a tisztiorvosi szolgálat, majd 2017 áprilisától a szervezet feladatait részben el­látó Fővárosi Kormányhivatal ellenőrei öt év alatt csupán ötszáz alkalommal bírságoltak dohányzás miatt.
jan. 18
5:50
Lejár a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje (hirado.hu)
Ma jár le a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje, az a sajtóorgánum, amely nem küldi el árjegyzékét az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ), nem közölhet politikai hirdetést a február 17-én kezdődő választási kampányban.
jan. 18
5:54
Fiatalkorúakat is felhasznál az ellenzék (Bankmonitor)
A pártsemlegesnek hirdetett diáktüntetésre többezres tömeget várnak a szervezők, akik arra szólították fel a középiskolásokat, hogy holnap délelőtt ne menjenek iskolába, sőt délután a Parlamentnél gyülekezzenek, karöltve azokkal, akik a jelenlegi rendszerrel elégedetlenek.
jan. 18
6:03
Meglepő, újabb dolog derült ki a 19 éves lány gyilkosáról (Ripost)
Nem térnek magukhoz az Újlak utcai lakók a 19 éves Fanni meggyilkolása óta. Mint arról a Ripost beszámolt, W. Dávidot gyanúsítják azzal, hogy péntek este brutális kegyetlenséggel, féltékenységből megölte volt szerelmét. Információink szerint az volt a terve, hogy azután végez magával is, búcsúlevelet írt.
jan. 18
6:05
Bizarr, amit a zuglói gázoló mond: elárulta, minek hitte az elütött idős férfit (Ripost)
Egészen meghökkentő vallomást tett a bíróságon T. Klára Petra. A gázoló azt mondta, hogy kutyának hitte a halálra gázolt idős férfit...
jan. 18
6:06
Kevés bírságot szabnak ki dohányzásért (hirado.hu)
Lehetetlennek tűnik annak a törvénynek a betartatása, amely hat éve tiltja a dohányzást a tömegközlekedési eszközök megállóiban.
jan. 18
6:06
Harangozó: a csipet csapat meg van ütve (ATV)
Az MSZP-s politikus szerint érzékelhetően bajban van a Fidesz, mert az elmúlt napokban két tabu is ledőlt, amelyre a kormánypárt a retorikáját építette.
jan. 18
6:06
Kész a Stop Soros törvénycsomag (Bankmonitor)
A Soros-terv végrehajtása, a magyar származású spekuláns és hálózatának tevékenysége, valamint az illegális bevándorlás ellen a kormány elkészítette a nemzeti konzultáció eredményét figyelembe vevő törvénytervezetét. Az előterjesztés, amelyet társadalmi vitára is bocsátanak, adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migrációt támogató szervezeteket
jan. 18
6:18
Lehetetlennek tűnik ennek a törvénynek a betartatása (ATV)
Lehetetlennek tűnik annak a törvénynek a betartatása, amely hat éve tiltja a dohányzást a tömegközlekedési eszközök megállóiban; Budapesten a tisztiorvosi szolgálat, majd 2017 áprilisától a szervezet feladatait részben ellátó Fővárosi Kormányhivatal ellenőrei öt év alatt csupán ötszáz alkalommal bírságoltak dohányzás miatt - írta a Magyar Idők csüt
jan. 18
6:18
Senkinek nem kellett a Bálna 11 milliárdért (444.hu)
Korábban a kormány és az MNB is érdeklődött, de pályázatot végül ők sem adtak be.
jan. 18
6:18
Nem indul MSZP-s jelölt Baranyában (Bankmonitor)
A még be nem töltött képviselőjelölti helyekről is tárgyaltak tegnap a szocia­listák Molnár Gyula pártelnök távollétében megtartott elnökségi ülésén – értesült a Magyar Idők. Forrásaink szerint eldőlt, hogy Baranya megyében nem indul MSZP-s politikus, miután véglegessé vált, hogy az Együtt favoritját, Mellár Tamás közgazdászt támogatják az 1-es vál
jan. 18
6:24
Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet (168 Óra Online)
Az értelmiség gúnyolódik a falvédőkultúrán, pedig a magyar nép a giccseken nőtt fel. Ez az, amire Orbán Viktor ráérzett, és ez tartja össze a rendszerét – állítja a politológus. Interjú.
jan. 18
6:24
Nem indul MSZP-s jelölt Baranyában (Hírstart)
A még be nem töltött képviselőjelölti helyekről is tárgyaltak tegnap a szocia­listák Molnár Gyula pártelnök távollétében megtartott elnökségi ülésén – értesült a Magyar Idők. Forrásaink szerint eldőlt, hogy Baranya megyében nem indul MSZP-s politikus, miután véglegessé vált, hogy az Együtt favoritját, Mellár Tamás közgazdászt támogatják az 1-es vál
jan. 18
6:26
Senkinek nem kellett a Bálna 11 milliárdért (Hírstart)
Korábban a kormány és az MNB is érdeklődött, de pályázatot végül ők sem adtak be.
jan. 18
6:28
AZ Állami Számvevőszék kérdéseket intézett a TASZ-hoz (Hírstart)
Az Állami Számvevőszék megdöbbenve értesült a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezet véleményéről, amelyben nyíltan törvénysértésre buzdítják a döntő mértékben közpénzekből működő magyarországi pártokat. Az ÁSZ nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy a pártok ellenőrzését alkotmányos és jogállami kötelezettségeinek megfelelően, a vonat
jan. 18
6:30
Lamperth pereli a kerület fideszes képviselőjét (Bankmonitor)
Személyiségijog-sértés címén 1,1 millió forintot követel Lamperth Mónika, a Gyurcsány-kormány belügyminisztere, jelenlegi XV. kerületi jegyző László Tamás országgyűlési képviselőtől a bíróságon. A kormánypárti képviselő lapokban kritizálta Lamper­thet és jegyzői munkáját, amiért az MSZP volt politikusa „felfokozott idegállapotba került”.
jan. 18
6:33
Innen nézve - Drága holmik csábítása (Alternatív Energia)
Hipp-hopp máris ott terem a karjukon egy sok milliós óra, márkás táska a kezükbe, drága lakás.
jan. 18
6:35
Zsákmány (Alternatív Energia)
Nyolc világörökségi vagy természeti örökségi helyszín több mint nyolcvanezer ingatlanjára a “világörökségi védelem jegyében” elővásárlási jogot jegyeztet be a magyar állam.
jan. 18
6:36
Orbán emberei a közmédia nagy beszállítói között (24.hu)
Jut a 87 milliárdból működő állami médiavállalat pénzeiből Bayer Zsoltnak, a Fidesz-alapító publicistának, Győri Tibornak, Orbán Viktor legrégebbi bizalmasának és Kálomista Gábornak, a Fidesz-kormányok idején rendkívül sikeresen mozgó filmproducernek is.
jan. 18
6:36
Így lehet igazolni a pénteki diáktüntetésen részt vevő gyerek hiányzását (Hírstart)
A diákoknak nincs sztrájkjoguk, mivel nem munkavállalók, ám ha a szülő igazolja a hiányzást, a gyereket nem érheti retorzió.
jan. 18
6:37
A cseh változat (Alternatív Energia)
Zeman gúnyt űz az alkotmányból, és ismét olyan kormányfőhöz ragaszkodik, aki nem lesz képes kormányt alakítani.
jan. 18
6:39
Tobzódik a hülyeség (Alternatív Energia)
Aligha lehet erősebb érv a magyar "sajtószabadság" mellett, mint a kormánypárti szócső keddi számának vezető híranyaga.
jan. 18
6:41
Az egyeztetésről (Alternatív Energia)
A saját listák állításának igényét tudomásul kellene vennie az összes pártnak.
jan. 18
6:42
Micsoda megtiszteltetés: újabb rangos díjat nyert a Sziget fesztivál (Blikk)
A hollandiai Groningenben január 17-én késő este adták át az European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének kategória-díjait.A Sziget ismét egy nagy elismerést kapott, a díjátadó gálán a szervezők a Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át.
jan. 18
6:43
"Egészségügy" (Alternatív Energia)
A menekültválság kezdete óta több mint hatszor annyi magyar ember halt meg kórházi fertőzések miatt, vagy annak következményeként, mint ahány ember egész Európában a terrorizmus áldozata lett.
jan. 18
6:44
Senkinek sem kell a Bálna (Blikk)
A népszerű Bálna értékesítésre kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult, mivel senki nem adott ajánlatot rá.
jan. 18
6:45
Értelmetlen vita (Alternatív Energia)
A csepeli-soroksári választókerületi országgyűlési jelölt-állítási vita az egyszeri bírót juttatja eszembe.
jan. 18
6:48
Nem kelendő a Bálna (Infostart)
Senki nem adott be ajánlatot a Bálna néven ismert Duna-parti épületre a múlt év végi határidőig, így az értékesítésére kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult - közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója.
jan. 18
6:48
Választás 2018: Fontos határidő közeleg (ATV)
Ma jár le a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje, az a sajtóorgánum, amely nem küldi el árjegyzékét az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ), nem közölhet politikai hirdetést a február 17-én kezdődő választási kampányban.
jan. 18
6:48
1 éves kislányával tűnt el az anya (Hírstart)
A 21 éves nő és gyermeke felkutatásához kérnek segítséget az újpesti rendőrök.
jan. 18
6:54
Lejár a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje (Hírstart)
Ma jár le a hirdetési szolgáltatások bejelentésének határideje, az a sajtóorgánum, amely nem küldi el árjegyzékét az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ), nem közölhet politikai hirdetést a február 17-én kezdődő választási kampányban.
jan. 18
6:56
Megtalálták a 11 éves kislányt (Hírstart)
Pilisszántóról tűnt el, Budapesten találták meg a rendőrök.
jan. 18
6:58
Néhány órára kisüt a nap (Hírstart)
Pár órára mindenütt kisüt a nap, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet.
jan. 18
7:00
Néhány órára kisüt a nap (hirado.hu)
Pár órára mindenütt kisüt a nap, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet.
jan. 18
7:00
Vége van az albérletárak folyamatos emelkedésének? (888.hu)
Fellélegezhetnek-e a budapesti egyetemisták? Úgy néz ki, hogy a budapesti albérletárak stagnálnak a korábbi évek meredek emelkedése után - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
jan. 18
7:00
Ez történik ma, Jakupcsek Gabriella szülinapján (NLC)
Budapesten csütörtök reggel 07:26-kor kel fel a Nap, és 16:20-kor nyugszik. Jakupcsek Gabriella szülinapján ilyesmikre számíthatunk:
jan. 18
7:06
Szakszervezeti vezetőt indít a DK Budapest XVI. kerületében (ATV)
Nemes Gábort, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnökét indítja a választáson a Demokratikus Koalíció Budapest 13. körzetében.
jan. 18
7:06
Rejtélyes géppel hozták a migránsokat: a pilóta nyomtalanul eltűnt (Ripost)
A légteret fürkésző radarok előtt láthatatlanul, az este sötétjében landolt egy csempészrepülőgép a kelet-magyarországi Kállósemjén közelében...
jan. 18
7:09
Gulyás: Orbán bukásához több lépcső vezet (24.hu)
Ő hisz a bizonytalanok mozgósításában, amiről Lánczi Andrásnak a Bukás című film jut eszébe.
jan. 18
7:11
Bírálta a polgármestert, kirúgták a csopaki háziorvost (24.hu)
Az önkormányzat nem hosszabbította meg a közkedvelt orvos szerződését, és egy fiatalabb doktort szeretnének a helyére.
jan. 18
7:18
Megdöbbentő: 5 év alatt csak ennyiszer büntették meg a buszmegállóban dohányzókat (Blikk)
Lehetetlennek tűnik annak a törvénynek a betartatása, amely hat éve tiltja a dohányzást a tömegközlekedési eszközök megállóiban.
jan. 18
7:18
Mellár: egyik párt mellett sem fogok gombokat nyomogatni (ATV)
Sorsdöntő választás következik, a demokráciát és a piacgazdaságot kell megvédeni, alapértékek mellett kell felsorakozni – mondta Mellár Tamás az ATV Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva.
jan. 18
7:24
Megvan, ki lehet az új amerikai nagykövet Budapesten (Infostart)
Washington újra nagykövetet készül Budapestre küldeni – írja a Magyar Idők.
jan. 18
7:30
Megvan, ki lesz az új amerikai nagykövet (Hírstart)
A republikánus kötődésű David Cornstein érkezhet Budapestre-

Keresés