2012. február 14. kedd

febr. 14
0:24
Folytatódott a vita az európai fiskális paktumról (hirado.hu)
A kormánypártok szerint a paktummal legyőzhető a válság, az ellenzék ugyanakkor megosztott. Az MSZP és a DK támogatja a javaslatot, az LMP szerint azonban ezzel a tervvel nem lehet eredményesen kezelni a válságot, a Jobbik a nemzeti szuverenitást félti.
febr. 14
0:28
Elkészült a nemzeti drogstratégia C listája (hirado.hu)
A jegyzék az új pszichoaktív anyagok mellett az alapvegyületeket is tartalmazza.
febr. 14
0:32
Lehetetlen hajóval bejutni Németországból Ausztriába (hirado.hu)
Az osztrák hatóságok ennek ellenére nem vetnek be jégtörőket a Dunán, csak a kikötőkben zúzzák a táblákat.
febr. 14
0:36
Tagadja az izraeli merényleteket Irán (hirado.hu)
Az iráni kormány tagadja, hogy köze lenne az izraeli diplomaták ellen elkövetett, illetve megkísérelt hétfői merényletekhez.
febr. 14
0:40
BM: létszámemelkedés várható a katasztrófavédelemnél (hirado.hu)
A Belügyminisztérium közölte: "aki akar, nagy valószínűséggel maradni tud" a katasztrófavédelem szervezeténél.
febr. 14
0:42
Rakéták voltak a kigyulladt orosz atom-tengeralattjárón? (hirado.hu)
A fegyverek miatt egy csernobili atomerőmű-balesethez hasonló katasztrófa fenyegette Oroszországot - állítja a Vlaszty című orosz folyóirat.
febr. 14
0:46
DOSZ: korlátozza a szabad mozgást a hallgatói szerződés (hirado.hu)
A Doktoranduszok Országos Szövetsége szerint meg kell változtatni a jelenlegi szabályozást. A kívánt cél elsősorban munkahelyteremtéssel kell elérni - állítják.
febr. 14
0:50
Szíriai: le akarják járatni a tüntetőket? (hirado.hu)
Egy szíriai újságíró szerint szervezett kampány zajlik a szíriai állami médiában a demokráciát követelő tüntetők lejáratására.
febr. 14
0:54
A világörökség listájára kerülhet az erdélyi Torockó (hirado.hu)
A Székelykő alatti település épített öröksége egyedinek számít, a műemlék-házak nagy részében ma panziók működnek.
febr. 14
3:03
Ennyiért árulták el csapatukat a diósgyőriek! (Blikk)
Budapest - Háromezer euróért, mai árfolyamon 871 ezer forintért árulta el a Diósgyőr focicsapatát a klub több játékosa 2010 tavaszán.
febr. 14
3:07
Paulo Sousa megnémult (Blikk)
Belek – Negyvennyolc órája hallgat Paulo Sousa (41). A Videoton focicsapatának portugál vezetőedzője két napja nem beszél arról, miért is nem fogott kezet Egervári Sándorral (61), a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával.
febr. 14
4:33
Videó: Alekosz szakítani szokott Valentin-napon (Blikk)
febr. 14
5:09
Börtönben sztrájkol a sorozatgyilkos (Blikk)
Budapest - Őrület! Fahéjas tejberizs „verte ki a biztosítékot" a sorozatgyilkossággal vádolt V. Sándornál (30), alias Clyde-nál. A férfi saját bevallása szerint több mint egy hete éhségsztájkol a Venyige utcai börtönben. Ez jelenti, hogy a V. Sándor csak vizet iszik, étel pedig nem vesz magához.
febr. 14
5:12
Az énekesnő volt férje kétségbe esett, lánya kórházban van (hirado.hu)
Az elmúlt napok sokkoló hírei - az énekesnő tragikus halálát követően - még nem értek véget. Családja alól kicsúszott a talaj. Közben már tudni lehet a temetés időpontját.
febr. 14
5:30
Fellendülőben az üzemanyag-csempészet (hirado.hu)
Tavaly több mint félmillió liter üzemanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ennek nagy részét közcélokra adta át az adóhivatal.
febr. 14
5:45
VV Kinga: Attila túl rámenős volt (Blikk)
Budapest - A rámenősség volt VV Attila (32) veszte! Legalábbis búcsúlevelében ezzel indokolta a ValóVilág legutóbbi kiesője, Kinga (22) azt, hogy miért nem viszonozta Attila érzelmeit.
febr. 14
5:48
Házi őrizetbe szabadult egy al-Kaida-vezető Nagy-Britanniában (hirado.hu)
Abu Katadát, aki ellen hivatalosan a mai napig nem elemeltek vádat, közel tíz év után szabadul egy nyugat-angliai börtönből.
febr. 14
6:21
Fiatal szeretőjével él Keresztes férje - leleplező fotó (BorsOnline)
Hiába szerette volna megmenteni házasságát Keresztes Ildikó, úgy tűnik, nem sikerült. A legfrissebb képek szerint ugyanis az énekesnő férje már igazi párként él együtt új kedvesével.
febr. 14
6:24
Aggályosnak tartják a sztrájkfenyegetést a kereskedők (hirado.hu)
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) aggályosnak tartja azt, hogy a Metro áruházaiban sztrájkot helyezett kilátásba a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).
febr. 14
6:26
Washington államban is legális a melegházasság (hirado.hu)
Újabb amerikai szövetségi állam ismerte el jogilag a melegek házasságát: Chris Gregoire, Washington állam kormányzója aláírta az állam képviselőházában múlt héten elfogadott ilyen értelmű határozatot.
febr. 14
6:28
Egy veszélyes betolakodó: Google Chrome (hirado.hu)
A keresőóriás fejlesztései gyorsak, jók, színvonalasak. Másfelől hozzá hasonlóan aggasztóan talán még semmi sem fenyegette a személyes webes anonimitást.
febr. 14
6:30
Jogszabály teszi finanszírozhatatlanná az önkormányzatokat (hirado.hu)
A helyi büdzsék, illetve a hitelfelvételi lehetőségek hiányosan kidolgozott szabályozása lehetetlenítheti el az önkormányzatok hitelezését - írja a keddi Napi Gazdaság.
febr. 14
6:39
Kis koporsóba tuszkolták István 180 kilós testét - megrázó fotóval (BorsOnline)
Extra befogadóképességért fizetett a család, mégis szűk koporsóba gyömöszölték az elhunytat. Még a fedelét sem tudták rendesen lecsukni, a deszka megrepedt – állítják Sztojkáék, akik kegyeletsértésről beszélnek.
febr. 14
6:41
VV Kinga már rühelli a pasikat (BorsOnline)
VV Kinga magánélete romokban hever. A Cselszövő lány állítja: Attila annyira megtépázta az önbizalmát, hogy hosszú hónapokig egyetlen férfit sem tud a közelébe engedni.
febr. 14
6:57
Magyar családot mészárolt le Marinko bűntársa? (BorsOnline)
Európa legbrutálisabb bérgyilkosa lehet Magda Marinko jobbkeze, a szerb Szinisa Petrics. Új gyanú szerint egy kisgyermekes magyar családdal is végzett még a 90-es évek közepén.
febr. 14
7:00
A Valentin-nap a tiéd is! - napi horoszkóp (hirado.hu)
A nap első számú nyertesei mindenképpen a Halak. De a Kost és a Bikát is meglepetések várják. Az Ikrek jobb, ha tudják, azok a sérülések fájnak a leginkább, amelyeket most takargatnak.
febr. 14
7:02
Döntésre várnak a Malév cégei (hirado.hu)
A tulajdonostól függ, mi lesz a Malév leányvállalataival - írja a keddi Világgazdaság.
febr. 14
7:04
Jól tartja magát a forint (hirado.hu)
A forint kedd reggel jól tartotta magát a tőkepiaci hangulat támogatásával.
febr. 14
7:15
Szembetűnő változáson esett át Bálint Toncsi (BorsOnline)
Mindössze négy kilóval kevesebb Bálint Antónia, de a változás így is szembetűnő. A műsorvezető fél év alatt érte el mostani formáját, amit könnyedén képes megtartani, ugyanis változtatott az életmódján.
febr. 14
7:17
Újabb Hummer alatt szakadt be a tó jege (BorsOnline)
Több napja tombol a Hummer-láz Magyarországon. Ám – miután a két, Balatonba szakadt többtonnás terepjáró esete után számos viccet gyártottak országszerte – most még egy székesfehérvári kiskutyát is elneveztek a híressé vált autómárkáról.
febr. 14
7:18
Erről beszéltek a magyar képviselők az Európai Parlamentben (hirado.hu)
Gyürk András (Fidesz) az európai gázvezeték-összeköttetések szükségességéről beszélt, Göncz Kinga (MSZP) pedig a rokkantnyugdíjak magyarországi megvonása ellen emelt szót.
febr. 14
7:33
Nekiestek a szurkolók Mocsai Lajosnak (BorsOnline)
Nekiestek a szurkolók Mocsai Lajosnak. Szerintük a veszprémi kézisek mestere nem tud úrrá lenni a csapaton belüli ellentéteken, a széthúzáson. Nem véletlenül kaptak ki a hét végén a Kielcétől.
febr. 14
7:36
Ezúttal kilenc uniós tagállamot minősítettek le (hirado.hu)
A Moody's hitelminősítő kilenc EU-tagállam - köztük nyolc euróövezeti tagország adósosztályzatát, illetve besorolásaik kilátását rontotta le kedden.
febr. 14
7:51
Hiába sírt a zsűri: Kálmánt is megvezették a Megasztárban? (BorsOnline)
Nyári Kálmán barátja, Kökény Attila sikere után úgy döntött, megméretteti magát a Megasztár 6-ban. Úgy vélte, be is jutott a legjobb huszonnégy közé, mégsem utazhatott el a táborba.
febr. 14
7:54
Uniós feketelistán Magyarország (hirado.hu)
Lapinformáció szerint Olli Rehn listáján Magyarország olyan országként szerepel, ahol a lehető leggyorsabban be kell avatkozni a gazdasági egyensúly érdekében.
febr. 14
7:56
Felkészültek a pályázatokra az igazgatók (hirado.hu)
Nem okoz fennakadást az igazgatók újrapályáztatása az állami kézbe vett iskolák mindennapjaiban - állította a Magyar Hírlapnak több érintett iskolavezető is.
febr. 14
8:09
Ingyentanácsok járnak a kötelező pénzért (BorsOnline)
Kötelező kamarai tagság nem lesz, fizetni mégis muszáj. Kamarai nyilvántartás címen ugyanazzal a sarccal sújtja a cégeket a második Fidesz-kormány, amelyet az első megszüntetett.
febr. 14
8:12
Nem szállt el a pénzük: kisokos a pórul járt Malév-utasoknak (hirado.hu)
Az utasok többsége mindenképpen számíthat valamilyen kártérítésre, aki pedig nem, az bírósághoz fordulhat. Megmutatjuk, hogy hova fordulhatnak és azt is, hogy milyen dokumentumokat nyújtsanak be.
febr. 14
8:27
Stohl András nem kell az RTL Klubnak! (Blikk)
Budapest - Az RTL Klub egyetlen tavaszi produkciójában sem kapott szerepet Stohl András (44). Pedig a színész március 5-én már szabadul a tíz hónapos börtönbüntetéséből – amit jó magaviseletért feleztek -, s minden bizonnyal azonnal belevetné magát a munkába, azonban őszig biztosan nem lesz képernyőn.
febr. 14
8:30
Egymáshoz is vonzódnak a kígyóhímek (hirado.hu)
A vörös szalagoskígyó teljesen a feromonokra hagyatkozik, ami a nemek egymásra találását illeti
febr. 14
8:45
Lángba borult a főváros (BorsOnline)
Molotov-koktélokkal, kövekkel támadtak a rohamrendőrökre hétfő hajnalban Athénban a tüntetők, akik azután vonultak utcára, hogy a görög kormány elfogadta a megszorítócsomagot.
febr. 14
8:45
Videó: VV Kinga: 15 és fél évesen veszítettem el (Blikk)
febr. 14
8:45
VV5: Attila összezuhant Kinga titkától (Habostorta)
Az Összeférhetetlen sokkot kapott a hallottaktól... A vasárnapi Párbaj előtt nemcsak Kingának és Seherezádénak kellett elbúcsúznia a barátaitól, de a VV4-sek számára is eljött a kiköltözés ideje. Az előző széria játékosai, Olivér, Szandika, Gombi és Ildikó egy hetet töltöttek a Villában, így volt lehetőségük megismerni a VV5-ösöket. A búcsúzás előtt el is mondták a véleményüket a lakókról, hogy…
febr. 14
8:48
Szijjártó: nem derült égből érkeznek a magyar válaszok (hirado.hu)
Három tárca is folyamatosan konzultál az Európai Bizottsággal a kötelezettségszegési eljárások kapcsán adandó magyar válaszokról.
febr. 14
8:50
Több száz kamion várakozik Szegednél (hirado.hu)
Legalább hatszáz kamion gyűlt össze Szegednél, azt követően, hogy a román hatóságok a rendkívüli havazás miatt lezárták a nagylaki határátkelőt.
febr. 14
9:03
Szigorú szerzetesi rendben él a Yamato (BorsOnline)
Fegyelmezett módon készül hazai koncertjeire a mindig teltház előtt játszó Yamato fantasztikus dobpergető társulata. A szigorú életvitelükbe beletartozik a napi testedzés, a gyakorlás, a meditálás és az önmegtartóztatás is.
febr. 14
9:03
Valentin-nap: a szerelmesek és a kereskedők ünnepe (Metropol)
Minden év február 14-én emberek milliói ajándékozzák meg párjukat. A Valentin-nap világszerte nagy népszerűségnek örvend.
febr. 14
9:05
Elsodródott az eltűnt magyar kenus (BorsOnline)
Lapzártánkig nem érkezett hír Rakonczay Gáborról. Az Atlanti- óceánon küzdő kenus egy hete nem lépett kapcsolatba nejével, azóta nem tudni felőle.
febr. 14
9:06
Fotók: kimentették az utasokat hó fogságába került vonatról (hirado.hu)
Az utasok gyalog vágtak neki az útnak, mert az értük küldött helikopter nem tudott a vonat közelében leszállni.
febr. 14
9:08
Paczolay: bezárult egy ajtó, de kinyílt egy kapu (hirado.hu)
Az Alkotmánybíróság elnöke, Paczolay Péter a testület jogköreinek idei változásáról is nyilatkozott a 180 percnek.

Keresés