2012. január 10. kedd

jan. 10
3:48
Tankoljon mindenki! Brutális emelés jön (ProfitLine)
Bruttó 10-10 forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ér el. Elemzők szerint a magas üzemanyagárakra egész évben fel kell készülni, míg szakmai érdekképviseletek arra hívták fel a figyelmet, hogy a drágulás miatt a fuvarozók előbb-utóbb a fuvardíj emelésére kényszerülnek.
jan. 10
4:54
IMF-konzultáció - gyors megegyezésre ne számítsunk (ProfitLine)
Fontos fejlemény, hogy a magyar kormány jelzi erőteljes szándékát az IMF/EU-hitelprogramról szóló megállapodás elérésére - közölték hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint azonban gyors megegyezésre továbbra sem lehet számítani.
jan. 10
5:27
Alig látni a cigifüsttől: röhögnek az új szabályokon a kocsmákban (Pénzcentrum)
Bár már kilenc napja hatályba lépett a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása, több budapesti szórakozóhelyen ennek nyomát sem találni. A bírságolás csak áprilisban kezdődik, az üzemeltetők kivárnak, a dohányzó és nemdohányzó vendégek továbbra is együtt nyelik a füstöt....
jan. 10
5:30
Állami felszámoló jöhet a Malévhoz (hvg.hu)
A százmilliárdos állami támogatás visszafizetésére képtelen Malév Zrt.-t stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilváníthatja a kormány - írja a Napi Gazdaság.
jan. 10
5:51
Osztalék kalkulátor 2011-2012 (Adózóna)
<### GeneralCalculatorItem Group="Osztalek_kalkulator_YGX865" Caption="Osztalék kalkulátor" ReleaseDate="2012.01.09." CalculatorID="26" CMSCaption="[[ Kalkulátor doboz ]]" ###><### /GeneralCalculatorItem ###>
jan. 10
5:53
Osztalék kalkulátor 2012 - használati útmutató (Adózóna)
jan. 10
5:55
Osztalék kalkulátor 2012 fogalommagyarázatai (Adózóna)
jan. 10
5:57
Osztalék kalkulátor 2011-2012 (Adózóna)
A kalkulátor egy magánszemély osztalékból származó jövedelmének adózását szemlélteti, tartalmazza a fizetendő adókat és meghatározza a nettó jövedelmet.
jan. 10
6:00
Ha nem kap óriási támogatást, Görögországnak el kellene hagynia az euróövezetet (ProfitLine)
Görögországnak el kellene hagynia az euróövezetet és le kellene értékelni fizetőeszközét, hacsak nem hajlandó Európa "óriási" támogatást adni az eladósodott országnak - mondta Miroslav Singer, a cseh központi bank elnöke a Hospodarske Noviny napilapnak adott interjúban.
jan. 10
6:42
Nyugdíj és a kormány: gyorsan mondják, hogy ne értsük (hvg.hu)
Kérdéses, kaphatnak-e teljes állami nyugdíjat azok, akik maradnak a magánnyugdíjpénztáraknál. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt állítja, mindenkinek teljes nyugdíj jár majd, a hatályos törvény szerint azonban ez nem így van.
jan. 10
6:48
Kiszolgáltatott termelők - az állam segítségül hívta a biztosítókat (Privátbankár)
A január 1-jén életbe lépett új szabályozás csökkenti a gazdák kiszolgáltatottságát, a kormány az agrárkárok enyhítésébe bevonta az üzleti biztosítókat, még hozzá állami támogatással. Immáron két pilléren nyugszik a károk rendezése, a maradványból pedig tartalékokat képeznek.
jan. 10
6:57
Trükkös bérlők a piacon - Jól vigyázz az albérlőddel! (Portfolio)
Bizalmi üzletág a lakáskiadás - ennek megfelelően számos elképesztő történet kering olyan bérlőkről, akik a jónak induló bemutatkozás után egyszer csak mindent - főleg tetemes mennyiségű kifizetetlen...
jan. 10
7:06
Áprilisban jöhet a hidegzuhany a fővárosi taxisoknak (Privátbankár)
2012 januárjától a Budapesti Közlekedési Központ látja el a fővárosban a taxiközlekedéssel, taxiállomások üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, mellyel egyidejűleg szigorodik a budapesti taxizás feltételrendszere. Januártól lépett hatályba a Budapest közterületein a taxiállomások létesítéséről, használatának és üzemeltetésének rendjéről szóló fővárosi rendelet módosítása.
jan. 10
7:06
Arany - nem jól fest az árfolyam (ProfitLine)
Mai elemzésünkben az arany árfolyamának alakulását tekintjük át a technikai elemzés segítségével.
jan. 10
7:18
Gyengült reggelre a forint (hvg.hu)
A forint kedd reggel szűk sávban, vegyesen alakult: az euróhoz és a svájci frankhoz képest kissé gyengült, a japán jenhez és a dollárhoz képest szerényen javult.
jan. 10
7:36
Jó hírek miatt emelkedtek az ázsiai tőzsdeindexek (hvg.hu)
A tokiói értéktőzsde fő mutatója kedden emelkedéssel reagált arra a francia-német megegyezésre, hogy meggyorsítják az államközi szerződés megkötését az euróövezeti és lehetőleg az EU-beli költségvetési fegyelem erősítése végett.
jan. 10
7:39
Emelkedésnek indultak ázsiai piacok (ProfitLine)
Emelkedés mutatkozik az ázsiai piacokon, legfőképp a kínai indexek vezetésével. A befektetők hangulatára jótékony hatással van a francia-német megegyezés, melynek értelmében a felek megállapodtak abban, hogy meggyorsítják az államközi szerződés megkötését az euróövezeti és az EU-beli költségvetési fegyelem erősítése végett.
jan. 10
7:42
Mennyire kockázatos Magyarország? (Infostart)
A világ tíz legkockázatosabb államadósa közül öt az Európai Unió tagja a legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision kedden ismertetett negyedéves összesítése szerint. A cég legújabb globális kockázati listáját változatlanul Görögország vezeti, és a felső tízes mezőnyben van Magyarország is.
jan. 10
7:54
Magyarország a világ tíz legkockázatosabb államadósa között (hvg.hu)
A világ tíz legkockázatosabb államadósa közül öt az Európai Unió tagja a legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision kedden ismertetett negyedéves összesítése szerint. A cég legújabb globális kockázati listáját változatlanul Görögország vezeti, és a felső tízes mezőnyben van Magyarország is.
jan. 10
8:00
Fellegi már Washingtonban tárgyal (Privátbankár)
Fellegi Tamás, a Magyarország és a nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter megbeszéléseket kezdett hétfőn Washingtonban a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) - számolt be róla a washingtoni magyar nagykövetség.
jan. 10
8:12
Nem sokat várnak ma az európai tőzsdéken (hvg.hu)
Londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni tőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 és a frankfurti DAX-30 egyaránt negyven pont körüli erősödéssel nyithat kedden.
jan. 10
8:12
Alcoa - veszteség a IV. negyedévben, de pozitív kilátások (ProfitLine)
Tegnap az amerikai piacok zárása után tett közzé negyedik negyedéves eredményét az amerikai alumíniumipari óriás, az Alcoa. A vállalat a csökkenő alumíniumárak és a leginkább az európai adósságválsággal kapcsolatban visszaeső alumínium igények következtében veszteségről számolt be az időszakot illetően, ugyanakkor a bevétele meghaladta az előzetes várakozásokat, mindemellett pedig pozitív…
jan. 10
8:14
Brit elemző: a kormánynak el kell fogadnia a törvények felülvizsgálatát (hvg.hu)
"A magyar kormánynak el kell fogadnia, hogy ha akarják az IMF támogatását, akkor néhány intézkedését felül kell vizsgálnia" - mondta a Bloombergnek James Nixon, a Société Générale vezető közgazdásza.
jan. 10
8:14
Újra emelkedéssel próbálkozhatnak az európai piacok (ProfitLine)
Londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni tőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 és a frankfurti DAX-30 egyaránt negyven pont körüli erősödéssel nyithat kedden.
jan. 10
8:18
Nem biztos, hogy megérzi majd a forint az IMF-megállapodást (Privátbankár)
A piaci nyomás miatt változtatott álláspontján a kormány, ez pedig a későbbiekben is fontos tényező lehet. London szerint nem lesz gyors IMF-megállapodás, az elemzőket és a befektetőket pedig továbbra is elbizonytalanítja a kormány eddigi gazdaságpolitikája. London nem vár azonnali forinterősödést a megállapodástól.
jan. 10
8:18
Harcművészeti oktatásra kötelezi légiutaskísérőit a China Eastern Airlines (HR Portál)
Az ízületek, az inak és az izmok blokkolására irányuló harcművészeti ágat kell elsajátítaniuk a China Eastern Airlines nevű társaság légiutaskísérőinek
jan. 10
8:20
Elárverezik a munkanélküliek feje fölül a lakásokat (HR Portál)
Szlovákiában, különösen a magyarok lakta járásokban, nagyon megugrott a lakásárverezések száma, amit a Magyar Koalíció Pártja (MKP) tarthatatlannak minősít - áll a párt nyilatkozatában, amelyet Fiala Ilona, a párt szóvivője juttatott el az MTI pozsonyi tudósítójához.
jan. 10
8:27
Tűz a budapesti metróban (Pénzcentrum)
Ismét kigyulladt egy metrószerelvény a fővárosban - értesült a Pénzcentrum.hu. Az utasokat a kék metró vonalának egy szakaszán - a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között pótlóbuszok szállítják....
jan. 10
8:45
2 éves mélyponton a kínai külkereskedelem növekedése (ProfitLine)
Kína decemberben 13,4 százalékkal többet exportált, mint egy évvel korábban. Ez elmaradt a novemberi, 13,8 százalékos tizenkét havi növekedéstől, és az elemzők átlagosan 13,5 százalékos előrejelzésétől is.
jan. 10
8:45
Kopits a WSJ-ben: ez az argentin út (Portfolio)
A Wall Street Journal hasábjain megjelent véleménycikkben értékeli a magyar kormány eddigi politikáját Kopits György, a korábbi Költségvetési Tanács volt elnöke. A korábbbi jegybankár úgy véli, hogy...
jan. 10
8:45
Nem akarnak nyugdíjba menni a közjegyzők (Pénzcentrum)
A közjegyzők sem dolgozhatnak 70 éves korukig, s ez - az első becslések szerint - a jövő év végéig körülbelül 70-80 közjegyzőt érint....
jan. 10
8:47
Mérsékelt plusszal zártak az amerikai tőzsdék (ProfitLine)
Lanyha kereskedés után enyhe plusszal zártak hétfőn a New York-i értéktőzsdék vezető mutatói. A befektetők óvatosak voltak, s ennek egyik oka, hogy már a hétfői kereskedés után kezdetét veszi a negyedéves gyorsjelentések időszaka.
jan. 10
8:47
Pesszimistábbak az elemzők - Pont ez segíti a piacokat? (Portfolio)
A 2011 negyedik negyedévének eredményére vonatkozóan az amerikai vállalatok jelentős része tett közzé negatív profit warningot, ez azonban akár pozitívan is hathat a piacokra, hiszen a warningokat...
jan. 10
8:49
Kína húzza felfelé az ázsiai tőzsdéket (Portfolio)
Emelkedtek ma reggel az irányadó ázsiai indexek, az élen - akárcsak tegnap - ma is a kínai részvénypiac jár. A Shanghai Composite index közel 3%-kal került feljebb, miközben a Nikkei mindössze 0...
jan. 10
8:51
Megszűnhet a közjegyzői irodák negyede (HR Portál)
A közjegyzők sem dolgozhatnak 70 éves korukig, az első becslések szerint ez a jövő év végéig körülbelül 70-80 közjegyzőt érint - írja a Népszabadság. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara most méri fel, hogy emiatt hány, állását elvesztő alkalmazottnak kell végkielégítést fizetni.
jan. 10
8:51
Az E.ON és az RWE egyesítéséről beszélt az EU-biztos (Portfolio)
Az EU energiaügyi biztosa, Günther Oettinger szerint érdemes lenne Németország két meghatározó energiavállalatát, az E.ON-t és az RWE-t összeolvasztani annak érdekében, hogy a globális piacon is...
jan. 10
8:53
Négyszáz legjobb intézmény között az ELTE és a BME (HR Portál)
A 2011-es, 12 ezer intézményt listázó Webometrics-rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 314., míg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a 360. helyezést szerezte meg - olvasható az eduline.hu-n.
jan. 10
8:53
Baljós jelek Kínából (Portfolio)
2011 utolsó hónapjában jelentősen csökkent a külkereskedelem dinamikája Kínában, ami a belső konjunktúra gyengülésére utal. A problémát csak fokozza, hogy az Egyesült Államokkal továbbra sem jó a...
jan. 10
8:54
TOP 10-es ország vagyunk - a feketelistán (Privátbankár)
A világ tíz legkockázatosabb államadósa közül öt az Európai Unió tagja a legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision kedden ismertetett negyedéves összesítése szerint. A cég legújabb globális kockázati listáját változatlanul Görögország vezeti, és a felső tízes mezőnyben van Magyarország is.
jan. 10
8:55
Szépen erősödik a forint (Portfolio)
Érzékelhető erősödéssel kezdte a keddi kereskedést a forint: az euróval szembeni jegyzések újra elérték a 314-es szintet. A hazai fizetőeszköz erejét egyrészt segíti a kedvező befektetői környezet,...
jan. 10
9:03
Jó gyorsjelentéssel indul a szezon (Portfolio)
A bevételek szintjén az elemzői várakozásoknál jobban teljesített a negyedik negyedévben az Alcoa, míg egy részvényre jutó eredménye minimálisan, 1 centtel elmaradt a konszenzustól. A menedzsment...
jan. 10
9:05
AAA Auto: eddig nyoma sincs a fogyasztói aggodalmaknak (Portfolio)
Az AAA Auto előzetes értékesítési adatai szerint tavaly 44 828 darab használtautót sikerült eladnia a vállalatnak, ami 13,4%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi értékhez képest. A negyedik...
jan. 10
9:07
Rést ütött a pajzson a CNG (Portfolio)
A hagyományos hajtóanyagok - benzin, gázolaj - mellett továbbra is alternatívnak számítanak a gázos megoldások, pedig a folyékony PB (LPG) több évtizedes - legális - múlttal rendelkezik és több...
jan. 10
9:09
Rossz évet zártak a céldátum alapok (Portfolio)
A céldátum alapok számára a 2011-es esztendő sem sikerült túl jót, a 2015-re optimalizált alapok éves szinten 0,4 százalékot vesztettek, miközben az S&amp;P osztalékokkal együtt 2 százalékot hozott, vagy...
jan. 10
9:11
Mindenki az IMF tárgyalások híreit várja (Portfolio)
A tegnapi langyosabb nemzetközi kereskedést követően ma már kissé lendületesebben indultak felfelé a nemzetközi piacok, hiszen Ázsiában is pluszokat láthatunk és az európai határidős indexek is...
jan. 10
9:12
Ez az euróárfolyam a használtautó-piacot is megfojtja (hvg.hu)
A Használtautó.hu szerint a jelenlegi euróárfolyam miatt a használtautópiac jó esetben is a csak a tavalyihoz hasonló, mérsékelt forgalomra számíthat.
jan. 10
9:12
Pluszban nyitott a tőzsde (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 77,37 pontos emelkedéssel, 16.745,49 ponton nyitott kedden.
jan. 10
9:13
Megbüntetik az OMV Petromot Romániában (Portfolio)
A romániai versenyhatóság árbevételük 3%-ának megfelelő büntetéssel sújtja az OMV Petromot és a Rompetrolt a trösztellenes szabályok megsértése miatt - értesült HotNews.ro. A lap szerint a hivatal ma...
jan. 10
9:18
A világ tíz legkockázatosabb államadósa között Magyarország (ProfitLine)
A világ tíz legkockázatosabb államadósa közül öt az Európai Unió tagja a legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision kedden ismertetett negyedéves összesítése szerint. A cég legújabb globális kockázati listáját változatlanul Görögország vezeti, és a felső tízes mezőnyben van Magyarország is.
jan. 10
9:20
Már laptopoknak is leáldozott? (ProfitLine)
Az információtechnológia területén fordulatot hozhat a 2012-es esztendő, míg máshol a tavaly megindult trendek erősödhetnek fel - összegzi a Világgazdaság a piaci szakértők véleményét.

Keresés