2012. január 12. csütörtök

jan. 12
4:42
Minden negyedik lakás végtörlesztés miatt eladó (ProfitLine)
Az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat kínálatában tavaly átlagosan 10 százalék körül volt a végtörlesztés miatt eladásra szánt lakások száma, de decemberben az arány már elérte a 25 százalékot - közölte az OC az MTI-vel.
jan. 12
5:33
Vegyesen zártak a New York-i tőzsdék (hvg.hu)
Vegyesen zártak szerdán a New York-i értéktőzsde vezető mutatói.
jan. 12
5:45
Ezért jobb befektetés a családi ház felújítása, mint egy bankbetét (Pénzcentrum)
Január elsejétől minden tulajdonosnak kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni - már amennyiben eladná, vagy hosszú távra kiadná ingatlanát. Az előírás egybecseng az unió és a kormány hosszú távú elképzeléseivel is, hiszen objektív összehasonlítási alapot jelent a potenciális vásárlók számára. Igen fontos az objektív összehasonlítás, hiszen a lakásfenntartási kiadások alig 10 év leforgása…
jan. 12
5:48
EUR/HUF - mi lesz, ha nem lesz megállapodás? (ProfitLine)
Az EUR/HUF keresztárfolyam csúnya behalt kitörést produkált, amely azt jelenti, hogy nem kell további jelentős forintgyengüléstől félnünk. (legalábbis a közeljövőben) A fundamentális képet pedig leginkább az IMF megállapodás megléte vagy nem léte determinálja leginkább. Szerintünk több mint 75% a valószínűsége, hogy lesz megállapodás - olvashatjuk az Erste elemzésében.
jan. 12
6:03
Menyibe kerül a munkáltatóknak az elvárt béremelés? (Adózóna)
A médiában folyamatosan azt halljuk, hogy 5 százalékkal kell emelni a bruttó béreket ahhoz, hogy a munkáltató teljesítse az elvárt béremelést minden dolgozóra és hozzájuthasson az állami kompenzációhoz. Fontos tudnunk, hogy az 5 százalékos emelés csak a 216 800 forint alattiakra vonatkozik.
jan. 12
6:21
Ausztriába mentik sokan a pénzüket - biztosan jó döntés ez? (ProfitLine)
A magyarországi kitettséggel kapcsolatos piaci aggályok hajtják felfelé az osztrák államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók (CDS) árazását - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett helyzetértékelésében.
jan. 12
6:39
Az első nagybevásárlás 2012-ben: mennyire fáj az áfaemelés? (Privátbankár)
Januárban beköszöntött a megemelt áfakulcs és a rekord üzemanyagár a kereskedelmi láncok üzleteibe is - ehhez képest viszonylag olcsón megúsztuk a hagyományosnak mondható év eleji áremelkedést. Úgy tűnik, az áruházak inkább visszafogják magukat, csak ne veszítsenek vásárlókat - a kereslet már egyébként is a padlón van.
jan. 12
6:45
Bencsik János: „voltak számomra is érthetetlen dolgok” (hvg.hu)
Hivatalosan egy hete vált meg az államtitkári széktől, de szándékát már jóval korábban közzétette a Facebookon, amikor az írta, a lemondás előtt még „le kell szúrni a disznót”. A nevezetes tettről készült fénykép rég megjelent már, így a volt energetikai államtitkárral megvonhattuk tevékenysége mérlegét.
jan. 12
6:47
Ma dönt a kamatról az EKB (hvg.hu)
Kamatdöntő ülést tart csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa; elemzők arra számítanak, hogy a testület nem változtat az 1,00 százalékos irányadó euróövezeti kamatszinten.
jan. 12
6:57
Magyarország második egy atombiztonsági rangsorban (Infostart)
Egy tekintélyes amerikai nem kormányzati szervezet elkészítette a világ első "atombiztonsági" rangsorát, illetve mutatószámát; Magyarország az előkelő második helyet fogalja el a listán, amely a hasadó anyagok tárolásának biztonságossága szerint állítja sorrendbe a világ országait.
jan. 12
6:57
Elszáll az OTP, ha megállapodunk az IMF-fel? (Portfolio)
Az EU/IMF-fel folytatott tárgyalásoknak hatalmas a tétje, több elemző véleménye szerint finanszírozási szempontból nincs is igazából alternatívája a tárgyalásokat követő megállapodásnak. Egyelőre még...
jan. 12
7:03
Nincs vevő az Arany Bikára (hvg.hu)
Újabb pályázatot hirdettek a debreceni Arany Bika szálló eladására, s a tulajdonos Civis Hotels Zrt. felszámolóbiztosa a decemberihez hasonlóan 1,35 milliárd forint irányáron kínálja a hotelt.
jan. 12
7:27
Mire figyeljünk ma? Tőzsdemozgató információk (ProfitLine)
A washingtoni kereskedelmi minisztérium ma közli, hogy miként alakult a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban decemberben.
jan. 12
7:29
4,1 százalékra lassult az infláció decemberben Kínában (ProfitLine)
A fogyasztói árindex (CPI) tavaly decemberben - éves összehasonlításban - 4,1 százalék volt Kínában, aminek következtében az infláció éves mértéke a tervezett 4 helyett 5,1 százalék lett – számolt be az országos statisztikai hivatal (NBS) csütörtökön.
jan. 12
7:30
Több mint 6700 embert bocsátanak el a közszférából (HR Portál)
Több mint 6700 álláshely szűnik meg a közszférában a kabinet döntése értelmében. A létszámleépítésről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. A legtöbb dolgozót, több mint 2300-at a kormányhivataloktól kell elküldeni.
jan. 12
7:39
Fújnak az albán pékségekre a magyar pékségek (hvg.hu)
A magyar sütödék problémának tartják az albán pékségek jelenlétét, bár egyesek szerint csupán konkurenciaharcról van szó - írja a Magyar Nemzet.
jan. 12
7:39
5,4 százalékos az infláció Kínában (hvg.hu)
A fogyasztói árindex (CPI) tavaly decemberben - éves összehasonlításban - 4,1 százalék volt Kínában, aminek következtében az infláció éves mértéke a tervezett 4 helyett 5,4 százalék lett – számolt be az országos statisztikai hivatal (NBS) csütörtökön.
jan. 12
7:51
Jövő hétig több mint 6000 embert rúgnak ki a közszférából (Privátbankár)
Összesen 6369 fős leépítésre készül a kormányzat, az ok egyszerű: a hatékony állam kialakítása a fő szempont, valamint el kell érni a 2012-es hiánycélt - legalább is a kormányhatározat szerint. Nemcsak minisztériumoktól, de a NAV-tól és a KSH-tól is küldenek el embereket.
jan. 12
7:57
Fű alatt jönnek az indiai cégek Magyarországra (hvg.hu)
Indiai cégek 1,3 milliárd dollárt fektettek be Magyarországon az elmúlt években, és összesen 8000 embert foglalkoztatnak itthon. Miközben Kínából hatalmas ígéretek érkeztek, Indiából nagy mennyiségű működő tőke jött Magyarországra. Ugyanakkor Új-Delhit Magyarország nem kereste meg, hogy vásároljon magyar államkötvényeket – tudtuk meg az ázsiai ország nagykövetétől.
jan. 12
7:57
311 forint az euró reggel (hvg.hu)
Alig változott a forint árfolyama szerdáról csütörtökre virradóra euróban és dollárban, míg a svájci frank és a jen ellenében kissé erősödött.
jan. 12
8:00
NGM: a washingtoni egyeztetéseknek még nem tárgya a szándéklevél tartalma (ProfitLine)
A Nemzetközi Valutalappal (IMF) jelenleg folytatott egyeztetések célja a hivatalos tárgyalások előkészítése és az előzetes álláspontok egyeztetése, a hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása és véglegesítése nem tárgya a mostani megbeszéléseknek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerda este az MTI-vel.
jan. 12
8:02
Magyarország miatt emelkedik az osztrák CDS-árazás (ProfitLine)
A magyarországi kitettséggel kapcsolatos piaci aggályok hajtják felfelé az osztrák államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók (CDS) árazását - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett helyzetértékelésében.
jan. 12
8:03
Vasárnapig pályázhatnak támogatásért a nyugdíjasközösségek (HR Portál)
Szabadon választható programok megvalósítására 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatást is kérhetnek vasárnap estig a nyugdíjasközösségek a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatán.
jan. 12
8:05
Huszonkilenc korrupt rendőrt helyeztek előzetes letartóztatásba (HR Portál)
Huszonkilenc rendőrt helyeztek előzetes letartóztatásba Romániában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kenőpénzt fogadtak el bűncselekményt elkövető személyektől vagy éppen megzsaroltak ártatlan embereket.
jan. 12
8:07
Csaknem 100 ezer mérnöki állás betöltetlen (HR Portál)
Németországban minden korábbinál nagyobb mértet öltött a mérnökhiány, tavaly decemberben már 98.300 olyan betöltetlen állás volt, amelyhez mérnöki végzettség szükséges.
jan. 12
8:09
Demonstráció lesz a kormány mellett jövő szombaton (HR Portál)
Több közéleti személyiség Békemenet Magyarországért címmel hirdet demonstrációt a kormány mellett a legnagyobb internetes közösségi oldalon jövő szombatra. A kezdeményezőkhöz csatlakozik a Civil Összefogás Fórum is.
jan. 12
8:15
Kiderült, mennyit keresnek a legjobban fizetett IT-menedzserek (hvg.hu)
Az Apple új vezére, Tim Cook jövedelme tavaly hatszorosa volt az egy és kétszázszorosa a két évvel korábbi fizetésének - írja a Világgazdaság.
jan. 12
8:27
Miattunk emelkedik az osztrák csődkockázat (Privátbankár)
A magyarországi kitettséggel kapcsolatos piaci aggályok hajtják felfelé az osztrák államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók (CDS) árazását - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett helyzetértékelésében.
jan. 12
8:27
Ázsiában sincs határozott irány (Portfolio)
Tegnap az amerikai tőzsdék nem mutattak érdemi elmozdulást, ma reggel pedig az ázsiai piacokon sincs határozott irány. A Fed tegnap megjelent Bézs könyve nem befolyásolta érdemben a hangulatot, ahogy...
jan. 12
8:29
A válság ellenére is fejleszt a Ferropatent (Portfolio)
A válság ellenére is fejleszt a szekszárdi Ferropatent Zrt., amely acéláru-kereskedelemmel és előzetes feldolgozással foglalkozik - írta mai számában a Világgazdaság. A jelenleg 58 főt foglalkoztató...
jan. 12
8:31
A CIG Pannónia biztosítja az ÁAK flottáját (Portfolio)
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 550 autóból álló flottájának kötelező gépjármű felelősségbiztosítója (kgfb) a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. lett - a nyílt közbeszerzés eredménye a...
jan. 12
8:33
Emelkedés jöhet a nyugati tőzsdéken (hvg.hu)
Emelkedő indexeket várnak piaci szakértők az európai tőzsdei nyitáskor csütörtökön, bár az emelkedő trendet számos bizonytalansági tényező törheti meg.
jan. 12
8:33
Vegyesen zártak a piacok az USA-ban (ProfitLine)
A kezdeti veszteségeket ledolgozva lényegében stagnálással zártak az amerikai piacok a szerdai kereskedési napon. A német gazdasággal, illetve az európai adósságválsággal kapcsolatos félelmeket nemigen tudta ellensúlyozni a Fed Bézs könyvének megállapításai, amelyek szerint az USA gazdasága az év utolsó heteiben erősödött.
jan. 12
8:33
311-nél indít az euró - Sűrű nap elé nézünk (Portfolio)
Stabil a forint az euróval szemben a csütörtök reggeli bankközi piaci kereskedésben azt követően, hogy tegnap este óta a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon sem mutatkoztak nagyobb kilengések és a...
jan. 12
8:35
2,3 százalék a tavalyi német infláció (hvg.hu)
Decemberben a fogyasztói árak éves szinten a várakozásoknak megfelelő 2,1 százalékkal, az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal nőttek Németországban - közölte csütörtökön a német szövetségi statisztikai hivatal a Destatis.
jan. 12
8:35
Az EKB kamatdöntésre figyelhetnek a piacok Európában (ProfitLine)
Emelkedő indexeket várnak piaci szakértők az európai tőzsdei nyitáskor csütörtökön, bár az emelkedő trendet számos bizonytalansági tényező törheti meg.
jan. 12
8:36
Nemzeti Közszolgálati Egyetem: biztos munka és megélhetés (HR Portál)
A diplomaszerzés után várható biztos munka és biztos megélhetés miatt érdemes választaniuk a felvételizőknek a január 1-jén létrejött Nemzeti Közszolgálati Egyetemet (NKE) az intézmény rektora szerint. Patyi András az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta: 2012 szeptemberétől új tantárgyak, a 2013-14-es tanévtől pedig új szakok indítását tervezik.
jan. 12
8:37
Közzétették a decemberi német és francia inflációs adatokat (ProfitLine)
Decemberben a fogyasztói árak Franciaországban a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek, míg Németországban az áremelkedés üteme megfelelt az előzetes várakozásoknak.
jan. 12
8:45
Újabb saját részvényeket vett a FreeSoft (Portfolio)
A FreeSoft bejelentette, hogy a tegnapi napon 173 db saját részvényt vett, 1 550 Ft/db átlagáron tőzsdei forgalomban az Equilor Befektetési Zrt. közreműködésével. A fenti tranzakció után a FreeSoft...
jan. 12
8:45
Ezen múlik a megállapodás az IMF-fel? (Pénzcentrum)
A Népszabadság meg nem nevezett kormányzati szereplőre hivatkozva azt írja, hogy nincs alternatívája az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kötendő megállapodásnak. Az Index ugyanakkor szintén kormányzati forrásokból úgy értesült: akár mindhárom Brüsszel által kifogásolt törvényt módosíthatja az Országgyűlés, teljes törvényeket azonban biztos nem vonnak vissza....
jan. 12
8:47
Újabb ezreket bocsát el a brit nagybank (Portfolio)
3500 főt bocsát el a következő három évben a Royal Bank of Scotland - számolt be a Bloomberg, később hozzátéve: további 2000 főt már 2011 második felében elbocsátottak. Az állami többségi tulajdonban...
jan. 12
9:03
Nem akarunk szándéknyilatkozatot az IMF-től (Privátbankár)
Az NGM szerint nem szándéknyilatkozatért ment Fellegi Tamás Washingtonba, pedig egy ilyen dokumentumban megerősíthetnénk vállalásainkat az IMF felé. A tegnapi brüsszeli események arról tanúskodnak, hogy nagyon is megritkult a levegő a magyar kormány körül: most nekünk kell lépnünk, a minisztériumi sajtóközlények nem lesznek elegendőek.
jan. 12
9:03
"Hírekre lökdösik a piacokat trend hiányában" (Portfolio)
Érdemi trend hiányában nem vár nagy mozgást a mai naptól Péter János a KBC - üzletkötője. Persze egy váratlan hír, vagy bejelentés nem kizárható, erre pedig kilendülhetnek a piacok is. Ázsia és...
jan. 12
9:05
Hamarosan előrelépés jön az egészségügyi bérek ügyében (Portfolio)
Két-három hét múlva várható előrelépés az egészségügyi dolgozók bérrendezésének kérdésében - tudta meg a ReggelInfo, az InfoRádió műsora. Egyelőre ugyanis nincsenek pontos adatok az egészségügyi...
jan. 12
9:06
Több tíz százalékkal nőtt a lengyelek hiteltartozása (ProfitLine)
Több mint 2,2 milliárd euróval, azaz 42 százalékkal nőtt 2011-ben a lengyelek összes hiteltartozása az előző évihez képest, de a tartozások 60 százaléka nem haladja meg a 1,1 ezer eurót - írja a Rzeczpospolita napilap.
jan. 12
9:09
Ázsiai tőzsde: gyengült a Sony (hvg.hu)
A javuló amerikai gazdasági adatok és az euróövezeti válságrendezési kétségek hatására vegyesen alakultak a tőzsdeindexek csütörtökön Ázsiában.
jan. 12
9:09
A meleg-étkezési juttatás lehet a legnépszerűbb SZÉP-kártya elem (HR Portál)
Megháromszorozódott az OTP Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) elfogadóhelyeinek száma az utóbbi negyedévben, a munkáltatói partnerek száma pedig több mint tízszeresére nőtt -– így kezdte a cafeteria változásokat hozó 2012-es évet az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. A SZÉP-kártya immár kibővült– alszámlái közül várhatóan a meleg-étkezési juttatást biztosító lesz a legnépszerűbb –- vélik az OTP…
jan. 12
9:21
Nyereséggel nyitott a BUX (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22,46 pontos emelkedéssel, 16.781,98 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,13 százalékkal erősödött.
jan. 12
9:21
Jelez az indikátor: jöhet az emelkedés? (Portfolio)
Jól indult a hét a világ tőzsdéin, az irányadó európai és amerikai indexek rendre emelkedtek 2012 első hetében annak ellenére, hogy az európai adósságválság továbbra sem oldódott meg és a globális...
jan. 12
9:21
Állatvédők támadják a magyar tenyésztőket (Pénzcentrum)
Több EU-tagállammal, így Magyarországgal szemben is eljárást indított három európai állatvédő szervezet a Törökországba tartó élőállat-szállítás körülményei miatt - írja a Magyar Hírlap....

Keresés