2012. január 19. csütörtök

jan. 19
4:57
Nőket a cégek vezetői székébe! (ProfitLine)
Sikeresebbek azok a cégek, amelyeknek vezetésében nők is vannak - ez az elsődleges megállapítása annak a vizsgálatnak, amelyet az Ernst and Young tanácsadó vállalat a 300 legnagyobb tőzsdén jegyzett európai cégnél végzett.
jan. 19
5:27
Süketek párbeszéde Strasbourgban (Üzlet és Utazás)
Inkább a süketek párbeszéde folyt tegnap Strasbourgban, az Európai Parlamentben a "magyar kérdés" vitájában, mint tárgyszerű és előremutató elemzés.
jan. 19
5:30
Mikor veheti meg végre Miskolc a villamosokat? (ProfitLine)
Nagy valószínűséggel a magyar-cseh érdekeltségű Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. gyárthatja le Miskolc 31 új villamosát, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) elutasította a közbeszerzési tenderen vesztes olasz AnsaldoBreda S.p.A. jogorvoslati kérelmét, miként korábban tette ugyanígy a spanyol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (CAF) cég jogorvoslati kérelmével is.
jan. 19
5:45
Háromszázaléknyi béremelést áll az állam (Üzlet és Utazás)
Kizárólag elektronikusan, a megyei kormányhivatalok munkaügyi központjainál nyújthatják majd be pályázataikat azok a cégek, amelyek vissza nem térítendő támogatást igényelnek ahhoz, hogy öt százalékkal meg tudják emelni a dolgozóik bérét - közölte tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium.
jan. 19
5:47
Rossz lapok a pókereseknek (Üzlet és Utazás)
Egyelőre hiába várják az online póker szervezők a távszerencsejátékról szóló jogszabály végrehajtási utasítását, márpedig enélkül nem tudják befizetni a közterheket. Az új törvény szerint pedig 2012. január 1-jétől csak Magyarországon regisztrált céggel, adószámmal, ügyvezetővel rendelkező vállalkozás szervezhet távszerencsejátékot.
jan. 19
5:48
Újabb teher a lakástulajdonosoknak: erre mindenképp figyelj (Pénzcentrum)
Alig három hete kötelező az energetikai tanúsítvány elkészítése; már amennyiben valaki eladná, illetve hosszú távra bérbe adná ingatlanát. Bár a tanúsítvány kiállításának díjszabása törvényileg szabályozott, az apró betűs részek mégis sok lakástulajdonos kedvét szeghetik. Sokan csupán ezek tanulmányozása közben szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a "legkedvezőbb ár" a legtöbb esetben csak csábító…
jan. 19
5:49
Kérdéses a támogatás a végtörlesztéshez (Üzlet és Utazás)
Egyre kétségesebb, hogy kapnak-e kedvezményes forinthitelt a közalkalmazottak a végtörlesztéshez, legalábbis tegnap még mindig csak ígérgetett a Nemzetgazdasági Minisztérium.
jan. 19
5:51
Kiszorítják a vidéki taxisokat Budapestről (Üzlet és Utazás)
Csak azok a taxisok tevékenykedhetnek a január elejétől hatályos úgynevezett drosztrendelet szerint Budapesten, akik telephellyel, vagy székhellyel rendelkeznek a városban, s a fővárosnak fizetik az iparűzési adót. Így az agglomerációból bejáró taxisok kiszorulnak a piacról. Szakértők szerint az új rendelkezés diszkriminatív. Tovább rontja a helyzetet, hogy a taxiállomások használatának éves díja…
jan. 19
5:54
Júliustól a teljes kárt kifizettethetik a dolgozóval (Adózóna)
Az új Mt. a munkavállalói kártérítési felelőséget mint sok minden mást a polgári jogi szabályokhoz közelíti. A munkavállaló amennyiben a munkavégzés során kárt okoz, ha egyébként nem úgy járt el ahogy ez az adott helyzetben elvárható, köteles a kárt megtéríteni. A kár bekövetkeztét, illetve az okozati összefüggést a munkáltatónak kell bizonyítania.
jan. 19
6:18
Májusban eladni, novemberben pedig venni kell a BUX-ot? (Privátbankár)
Aki kicsit is járatos a tőzsde világában, biztosan hallotta a mondást, amely szerint májusban érdemesebb eladni, és csak ősszel visszatérni a piacra. Babonának hangzik, de meglepő módon komoly statisztikák és tanulmányok is alátámasztják ezt. De vajon így van-e ez nálunk is? Milyen eredményeket kapunk, ha a hazai részvényekkel próbáljuk ezt az egyszerű stratégiát megvalósítani?
jan. 19
6:24
Matolcsy hiteltelen – Lesújtó vélemény Washingtonból (168 Óra Online)
Matolcsy Györgynek nincs már hitelessége sem belföldön, sem külföldön, ezért Orbán Viktornak meg kell válnia tőle, nyilatkozta Kopits György, a Költségvetési Tanács első elnöke a Heti Válasznak. .
jan. 19
6:36
Ne csökkenjenek a nettó bérek Magyarországon! (ProfitLine)
A szakszervezetek minden törvényes eszközzel fel kívánnak lépni a tavalyi nettó kereset mértékének megőrzéséért - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke nyíregyházi sajtótájékoztatóján szerdán.
jan. 19
6:42
Fellegi ma tart beszámolót a kormánynak (Portfolio)
A csütörtöki kormányülésen számol be eddigi informális megbeszéléseiről a hitel-megállapodásokról szóló tárgyalásokat irányító tárca nélküli miniszter - jelentette ki az InfoRádió Aréna című...
jan. 19
7:09
Megnyírnák a taxisok számát - minek ennyi? (ProfitLine)
Az agglomerációból bejáró taxisok kiszorulnak a piacról, ugyanis csak azok a taxisok tevékenykedhetnek a január elejétől hatályos, úgynevezett drosztrendelet szerint Budapesten, akik telephellyel vagy székhellyel rendelkeznek a városban, s a fővárosnak fizetik az iparűzési adót.
jan. 19
7:18
Ezen áll vagy bukik az IMF-megállapodás (Portfolio)
Beigazolódtak a kormány azon várakozásai, miszerint az Európai Bizottság elsősorban nem jogi érvekkel akarja sarokba szorítani a kormányt a jegybanktörvénnyel kapcsolatban. A Portfolio.hu birtokába...
jan. 19
7:30
Az állam rátenné a kezét a babakötvényekre (Privátbankár)
A Magyar Nemzet értesülése szerint átvenné a kormány a bankoktól az életkezdési támogatás - úgynevezett babakötvény - számlavezetését.
jan. 19
7:36
Minimálbér-emelés: tripla öngólt lő a kormány (Napi)
Az erőszakolt 2012-es minimálbér-emelés épp azokon a területeken okoz kárt egy felmérés szerint, ami a kormány kedvence: a mikrocégeknél, az exportra termelőknél és az adóbevételeknél. A Napi Gazdaság ... ...
jan. 19
7:42
Wall Street: Ki mondja meg, mennyi a bónusz? (ProfitLine)
Amikor Alan Johnsont arról kérdezik a koktélpartikon, mivel foglalkozik, rejtélyes választ ad: "Ugye hallott azokról az óriási Wall Street-i bónuszokról? Nos, valami közöm nekem is van hozzájuk".
jan. 19
7:44
5 hetes csúcson zárt a Nikkei 225 (ProfitLine)
A tokiói értéktőzsde fő mutatója csütörtökön harmadik napja emelkedett, ötheti csúcsra.
jan. 19
7:46
Ezekre az amerikai adatokra érdemes figyelni (ProfitLine)
A mai nap folyamán is számos olyan amerikai makroadat kerül nyilvánosságra, amely meghatározhatja a kereskedés irányát. Ezek közül is kiemelkedik a munkanélküli kérelmek száma, illetve a decemberi infláció és a megkezdett amerikai lakóingatlan-építések alakulása.
jan. 19
7:51
Csődvédelmet kér a Kodak (Infostart)
Az amerikai Eastman Kodak fotóműszaki vállalat - a világ egyik legnagyobbja ebben a műfajban - csütörtökön csődvédelmet kért, alapítása után százhúsz évvel.
jan. 19
8:06
Orbán: nem kérünk hitelt az IMF-től, nem kell az EU pénze sem (Privátbankár)
Amikor Magyarország segítséget kér a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és az Európai Uniótól, nem pénzt kér, hanem egy biztonsági hálót, egy ígérvényt - mondta Orbán Viktor kormányfő szerdai sajtótájékoztatóján, Strasbourgban.
jan. 19
8:08
Kopits: Matolcsy lenullázta magát (Privátbankár)
Matolcsy Györgynek nincs már hitelessége sem belföldön, sem külföldön, ezért Orbán Viktornak meg kell válnia tőle - nyilatkozta Kopits György, a Költségvetési Tanács első elnöke a Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő interjújában.
jan. 19
8:12
Orbán kész engedni - erősödik a forint (168 Óra Online)
Orbán engedékenysége az Európai Parlamentben jót tett a magyar fizetőeszköznek. Az euró 303,41, a svájci frank 251,19, a dollár 235,96 forintba került csütörtök reggel.
jan. 19
8:15
Megállíthatatlan a forint erősödése (ProfitLine)
A főbb devizákkal szemben csütörtök reggel is zavartalanul erősödik tovább a forint.
jan. 19
8:17
OTP részvény - figyeljünk az akasztott emberre! (ProfitLine)
Nagyon pozitívan fogadták a befektetők Orbán Viktor miniszterelnök szerdai európai parlamenti kijelentését, miszerint az Európai Bizottság által felvetett problémák könnyen, egyszerűen és gyorsan orvosolhatók. Ezt követően erősödtek jelentősen az árfolyamok a magyar részvénypiacon, amely felülteljesítő volt a régióban. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 537,45 pontos, 3,05 százalékos…
jan. 19
8:30
Busek: katasztrofális volna, ha az IMF nem segítene (Portfolio)
Az osztrák kormány osztja más európai kormányok Magyarországgal kapcsolatos aggodalmait és támogatja a kötelezettségszegési eljárásokat, ezzel egyidejűleg közös megoldásra törekszik - jelentette ki a...
jan. 19
8:32
Védekezik az S&P;, jogos volt az USA leminősítése (Portfolio)
Doug Peterson a Standard & Poor's Ratings Services elnöke védelmébe vette a hitelminősítőket, véleménye szerint az elmúlt időszak leminősítései "jogosak" voltak, az S&P a saját, igen szigorú...
jan. 19
8:39
Megtizedelné a taxikat Budapest (Napi)
Az agglomerációból bejáró taxisok kiszorulnak a piacról, ugyanis csak azok a taxisok tevékenykedhetnek a január elejétől hatályos, úgynevezett drosztrendelet szerint Budapesten, akik telephellyel ... ...
jan. 19
8:42
Segítség, evás voltam, most mit tegyek? (Privátbankár)
Az adóhatóság közzétette honlapján, miként kell eljárnia azoknak a továbbiakban, akik megszüntették egyszerűsített vállalkozói adó (eva) alanyiságukat. Nekik ezentúl társasági adót kell fizetniük, elmondjuk, hogyan kell bevallani az adóelőleget.
jan. 19
8:48
Ausztria támogatja a magyar szankciókat (Napi)
Az osztrák kormány osztja más európai kormányok Magyarországgal kapcsolatos aggodalmait és támogatja a kötelezettségszegési eljárásokat, ezzel egyidejűleg közös megoldásra törekszik - jelentette ki a bécsi ... ...
jan. 19
8:48
A szerdai pihenő után erősödhetnek a nyugat-európai tőzsdék (ProfitLine)
Londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tíz pont körüli, a frankfurti DAX-30 ötven pont körüli erősödéssel nyithat csütörtökön.
jan. 19
8:48
Idei csúcsán kezdi a napot a forint (Portfolio)
A kifejezetten optimista nemzetközi befektetői hangulat fokozatosan átragadt a magyar fizetőeszközre is az utóbbi egy-két hétben, amely folyamatot a magyar kormány felőli, békülékeny hangvételű, az...
jan. 19
8:48
Államosítanák a babakötvényeket (Pénzcentrum)
Átvenné a kormány a bankoktól az életkezdési támogatás - az úgynevezett babakötvény - számlavezetését - értesült a Magyar Nemzet....
jan. 19
8:50
Drámai változás vár a patikákra (Napi)
A Széll Kálmán tervben 2012-re tervezett 83 milliárd, majd 2013−2014-re beütemezett 120-120 milliárd forint támogatáscsökkentés drámai hatással lehet a gyógyszertárak működésére. A Napi Gazdaság ... ...
jan. 19
8:50
Az Obama-kormány elutasította TransCanada kérelmét a Keystone XL olajvezeték megépítésére (ProfitLine)
Az amerikai kormány elutasította a TransCanada Corp. által javasolt Keystone XL kőolajvezeték megépítésére vonatkozó kérelmét, mert nem kívánja felgyorsítani a döntéshozatalt a Kanada és Texas között tervezett szállító útvonalról - közölte szerdán Barack Obama elnök.
jan. 19
8:50
Komoly forgalom-növekedésre számít a Hajdu-csoport (Portfolio)
A három vállalatot tömörítő téglási Hajdu-csoport a tavalyi 11,4 milliárd forintos árbevétel után azzal számol, hogy az idén 12,3 milliárd forintra nő a forgalma - mondta Novotni István, a Hajdu...
jan. 19
8:52
Megint részvényeket vett a Pannergy (Portfolio)
A PannErgy 2012. január 18-án a BÉT-en az Erste Befektetési Zrt. közreműködésével 1166 darab saját részvényt vásárolt 611 Ft/db átlagáron. A tranzakciót követően a PannErgy 3 102 210 db saját...
jan. 19
8:54
Állami monopóliummá tennék a babakötvény-számla vezetését (Portfolio)
Azt tervezi a kormány, hogy az újszülöttek részére nyitott Start-számlákat kizárólag a Magyar Államkincstárnál lehessen vezetni a jövőben - értesült a Magyar Nemzet. A hírt a Nemzetgazdasági...
jan. 19
8:56
Kínának köszönheti az emelkedést ma reggel Ázsia (Portfolio)
Jó hangulatban folyt ma reggel a kereskedés az ázsiai tőzsdéken, a Nikkei 1%-os, a hongkongi Hangs Seng 1,1%-os, a kínai Shanghai Composite pedig 1,3%-os pluszban áll. A piacokat felfelé segíti, hogy...
jan. 19
8:58
Optimistán látják a jövőt az amerikai bankvezérek (Portfolio)
A nagy amerikai bankok közül a Goldman Sachs és a JP Morgan vezetője is fellendülést vár az idei évre, 2011 ugyanis meglehetősen gyenge volt a Wall Street-i cégeknek, már ami a kereskedési...
jan. 19
9:00
Vizsgálják a bankbetékkel kapcsolatos híresztelést (Portfolio)
Egy azóta törölt blogbejegyzés szerzőjét próbálják azonosítani a hatóságok az év elején szárnyra kelt, bankbetétekkel kapcsolatos híresztelések mögött - értesült a Népszabadság, mely szerint a...
jan. 19
9:06
Nincs megállás a BÉT-en (Portfolio)
A forint ereje és a magyar eszközök eddigi jelentős alulsúlyozottsága hajthatja tovább a magyar piacot, ahol már egy kis vételi erő megjelenése is érdemi emelkedést generál. A jó nemzetközi...
jan. 19
9:08
Elpártol Kínától a Philips (Portfolio)
Érdekes folyamatok figyelhetők meg a kiszervezések terén, a Philips például közölte, hogy borotvagyártását elköltözteti Kínából, miután már nem jelent akkor mértékű költségmegtakarítást, hogy megérje...
jan. 19
9:15
Végtörlesztés: totális bizonytalanságot okozott Orbán levele (Napi)
Totális bizonytalanságot okozott a kormány azzal, ahogy segíteni akarta a közszférában dolgozók végtörlesztését - írja az index.hu. Mint emlékezetes, Orbán Viktor decemberben levélben bíztatta a közszolgákat ... ...
jan. 19
9:18
120 év után csődvédelembe menekül a Kodak (Privátbankár)
Az amerikai Eastman Kodak fotóműszaki vállalat - a világ egyik legnagyobbja ebben a műfajban - csütörtökön csődvédelmet kért, alapítása után százhúsz évvel.
jan. 19
9:21
Lemondhat az államtitkár a kirúgások miatt (Napi)
Kilátásba helyezte lemondását Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára - írja a csütörtöki Népszabadság. A napilap úgy tudja, hogy a közszolgálati leépítések ... ...
jan. 19
9:21
Ausztria támogatja a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárásokat (ProfitLine)
Az osztrák kormány osztja más európai kormányok Magyarországgal kapcsolatos aggodalmait és támogatja a kötelezettségszegési eljárásokat, ezzel egyidejűleg közös megoldásra törekszik - jelentette ki a bécsi külügyminisztérium államtitkára szerdán este az ATV osztrák televízió műsorában.
jan. 19
9:23
BÉT - Mérsékelt plusz mutatkozott nyitásban (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,41 pontos emelkedéssel, 18.171,71 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,12 százalékkal erősödött.
jan. 19
9:24
Vizsgálják a bankbetétekkel kapcsolatos híresztelést (Portfolio)
Egy azóta törölt blogbejegyzés szerzőjét próbálják azonosítani a hatóságok az év elején szárnyra kelt, bankbetétekkel kapcsolatos híresztelések mögött - értesült a Népszabadság, mely szerint a...

Keresés