2012. január 21. szombat

jan. 21
5:21
Jól megy a biznisz az IKEA-nak (ProfitLine)
A világ legnagyobb bútoreladója, az IKEA nettó nyeresége 10,4 százalékkal nőtt tavaly az augusztussal záródó költségvetési évben; a társaság a jelenlegi gazdálkodási évben megduplázza beruházásait - közölte az IKEA pénteken.
jan. 21
7:00
Tonnaszám veszik az oroszok az aranyat - tudnak valamit?! (ProfitLine)
Oroszország jelentősen, 11,8 százalékkal növelte aranytartalékát egy év alatt - közölte az ország központi bankja pénteken.
jan. 21
7:33
Jobb munkamorál? Marihuána illata terjeng a lengyel parlamentben (ProfitLine)
Marihuána illatú füstölőt gyújtott meg pénteken a lengyel parlamentben a baloldali Palikot Mozgalom vezetője, aki a héten bejelentette, hogy a szejmben füves cigivel nyitja meg a vitát a kábítószerellenes törvényről.
jan. 21
7:36
Végre árcsökkenés jöhet a kutakon! (Portfolio)
Az utóbbi hetek sorozatos üzemanyagár emeléseit követően úgy tűnik végre fújhatnak egyet az autósok, hiszen az előttünk álló héten nagy valószínűség szerint csökkenni fognak az árak a hazai kutakon....
jan. 21
7:54
London még mindig temeti az eurót (Privátbankár)
Továbbra is reális lehetőségként számolnak az euróövezet felbomlásával londoni elemzőházak. Bár a legtöbbjük elismeri, hogy az európai vezetők már eddig is sokat tettek ennek megakadályozására, mégis kevésnek tartják az eddigi intézkedéseiket. Az elemzések szerint az euróövezeti válság idén is erősen terheli a világgazdasági folyamatokat.
jan. 21
7:56
Nagyot spórolt az ÁKK a közbeszerzéssel (Privátbankár)
Az eredetileg becsült összeg negyedéért könyvel egy vállalkozás a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak. A közbeszerzésből korábban kizártak két nagy könyvvizsgáló céget, mert nem minősültek kis-és középvállalkozásnak.
jan. 21
8:06
Figyeljünk a mai forgalmi változásokra Budapesten - demonstráció lesz (ProfitLine)
Több BKV járat közlekedésében is változásokra, korlátozásokra kell számítani szombaton a fővárosban tartandó demonstráció miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
jan. 21
8:12
Családellenesen értelmezi a NAV az szja-törvényt (Pénzcentrum)
Több mint 800 ezer forintot is veszíthetnek a háromgyermekes, mozaik családban élő élettársak amiatt, hogy az adóhatóság szerint kevesebb kedvezményt kaphatnak, mintha házastársak lennének. A Nemzetgazdasági Minisztérium egy évvel ezelőtt törvénymódosítást ígért az egyenlő elbánás érdekében, erre azóta nem került sor. Az adószakértő szerint viszont egyértelmű a kérdés: a kapcsolat, illetve a…
jan. 21
8:18
Adóregisztráció és fokozott figyelem: mire számítsunk 2012-ben? (Adózóna)
A 2012-es adóváltozásokat részletező 2011. évi CLVI. törvényben az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényt érintő változtatások a legterjedelmesebbek. A pontosítások mellett több új fogalmat, komplex eljárást vezettek be 2012. január 1-től.
jan. 21
8:24
Tarlós ígéretet kapott a BKV megmentésére (hvg.hu)
Külön Tarlós-Orbán találkozó már nem lesz a BKV-ügyben, viszont a kormány már a jövő héten dönthet arról a javaslatcsomagról, amelyet a főpolgármester juttatott el a miniszterelnöknek és a kabinet több tagjának - közölte a Magyar Nemzettel a városháza.
jan. 21
8:42
Olcsóbban ellenőrzik a nyugdíjvagyon elköltését (hvg.hu)
Az eredetileg becsült nettó 24 millió forint helyett nettó 5 millió 740 ezer forintért vállalta a nyertes Audit Service Könyvszakértő, Adó- és Vezetési Tanácsadó Kft. a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tavalyi és idei üzleti évének könyvvizsgálatát - az Államadósság Kezelő Központ által kiírt közbeszerzés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 21
9:00
Sokkal drágább a telelés a gyenge forint miatt (hvg.hu)
Az utazási irodák 8-10 százalékkal emelték áraikat az idei téli szezonban a magas forintárfolyam miatt, bár a nyári szezonról még nincs pontos adat, várhatóan azok az utak is drágábbak lesznek az előző éviekhez képest - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) szóvivője, az OTP Travel ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
jan. 21
9:06
Nemzeti Kincsem: összeolvadnak a lovascégek (Privátbankár)
Összeolvad a Nemzeti Lóverseny Kft. és az Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft. Az új cég neve Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovasstratégiai Kft. lesz. A két cég a Magyar Fejlesztési Banké volt, így továbbra is az MFB gyakorolja a tulajdonosi jogokat. A Kincsemnek 6 milliárd forint a jegyzett tőkéje.
jan. 21
9:06
IMF: Lengyelország továbbra is megfelel a "prémium" hitelkeretnek (Portfolio)
A Valutaalap szerint Lengyelország továbbra is megfelel a kvalifikációs kritériumoknak a rugalmas hitelkeret (Flexible Credit Line - FCL) fenntartásához, amelyet 2011 januárjában hosszabbítottak meg...
jan. 21
9:12
Ne dugdossuk a pénzt! A végrehajtó úgyis megtalálja (ProfitLine)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint egy budapesti vállalkozó a végrehajtás elől menekülve 20 millió forintot próbált korábbi cégtársának átengedni egy állítólagos tartozásra hivatkozva, aminek célja az adóhatóság kijátszása volt; a Fővárosi Ítélőtábla a közelmúltban semmisnek mondta ki a színlelt szerződést.
jan. 21
9:27
MKIK: jót tesz a gazdaságnak a kötelező kamarai regisztráció (hvg.hu)
A kötelező kamarai regisztrációs rendszer lehetővé teszi, hogy a magyar gazdaság szereplőiről valós adatbázis alakuljon ki, és megbízható információkkal lehessen segíteni a gazdaság megszervezését - jelentette ki Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) főtitkára az MTI-nek.
jan. 21
9:36
Vége az abdai húsüzemnek (hvg.hu)
Bezárja abdai húsüzemét, és 86 dolgozót elbocsát márciusban a tulajdonos Debreceni Csoport Kft. – írta a Kisalföld szombaton.
jan. 21
9:42
Gyenge forinton csúszhat a síelés (Privátbankár)
Az utazási irodák 8-10 százalékkal emelték áraikat az idei téli szezonban a gyenge forint miatt. Bár a nyári szezonról még nincs pontos adat, várhatóan azok az utak is drágábbak lesznek az előző éviekhez képest. Tavaly nyáron 265 forint volt az euró, idén még nem biztos, hogy 300 forint alatt lesz. Az utazás előtti huszadik napig emelhetik az irodák az árakat, az utasok csak nyolc százalékig…
jan. 21
9:45
BUX - pénteken is rally, boldogság a hazai parketten (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 350,61 pontos, 1,90 százalékos emelkedéssel 18.850,62 ponton zárt pénteken.
jan. 21
10:18
Mesterházy az MSZP frakcióülésére hívja Orbán Viktort (ProfitLine)
Mesterházy Attila az MSZP frakcióülésére hívja Orbán Viktort, hogy a szocialisták tájékoztatást kérjenek a kormányfőtől az EU- és az IMF-tárgyalások állásáról; az MSZP elnöke, frakcióvezetője erről pénteken Esztergomban beszélt.
jan. 21
10:18
Aggasztó ütésváltások Irán és a Nyugat között - K.O.-ra mennek? (Portfolio)
Már évekkel ezelőtt is az iráni atomprogram körüli bonyodalmaktól volt hangos a média, azonban a nagy kínai növekedés, majd a gazdasági összeomlás miatt jelentősen változó keresleti oldal jó időre...
jan. 21
10:36
Koszos mosatlanokról beszél a válságot előre látó professzor (Portfolio)
A tavalyi évet rendkívül magas áringadozás, bizonytalanság és meglepetések jellemezték, az ezt kiváltó tényezők pedig továbbra sem szűntek meg, így a magas volatilitás továbbra is fennmaradhat a...
jan. 21
10:39
Jó hírünk van: végre csökkenhet az üzemanyagok ára! (Infostart)
Az utóbbi hetek sorozatos üzemanyagár emeléseit követően úgy tűnik, végre fújhatnak egyet az autósok, hiszen az előttünk álló héten nagy valószínűség szerint csökkenni fognak az árak a hazai kutakon. A gázolaj esetében nagyobb, míg a benzinnél csupán kisebb árcsökkentésre kerülhet majd sor.
jan. 21
10:51
Átalakult a nemzeti lóversenytársaság (ProfitLine)
Összeolvadással a Nemzeti Lóverseny Kft.-ből és az Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft.-ből 6 milliárd forint jegyzett tőkével létrejött a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovasstratégiai Kft. - válaszolt írásban a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank szóvivője az MTI kérdésére.
jan. 21
11:12
Ezek a legstresszesebb munkák (Pénzcentrum)
Az nem meglepő, hogy a listán szerepelnek a katonák, tűzoltók, ám mellettük a PR-menedzser és a fotóriporter is előkelő helyen végzett....
jan. 21
11:24
Határozatlan időre felfüggesztette a kongresszus az internetes kalózkodás elleni törvényalkotást (ProfitLine)
Határozatlan időre felfüggesztette a kongresszus az internetes kalózkodás elleni törvénytervezetek, a SOPA és a PIPA kidolgozását az amerikai kongresszus, miután online szolgáltatók ezrei és a felhasználók milliói tiltakoztak ellenük.
jan. 21
11:30
Szárnyalással indították az évet a feltörekvő részvénypiacok (Portfolio)
Igen optimista hangulatban kezdődött a 2012-es esztendő, a kockázatvállalási hajlandóság visszatérésével pedig ismét a feltörekvő részvénypiacok felé fordultak a befektetők, miután tavaly közel 30...
jan. 21
11:57
Internetes oldal az értelmetlen bürokrácia ellen (ProfitLine)
Dmitrij Medvegyev orosz államfő kezdeményezésére pénteken megkezdte működését az a weboldal, amelyre az értelmetlen és káros bürokratikus ügyintézésről várnak bejelentéseket.
jan. 21
11:59
Unalmasra sikeredett a pénteki kereskedés, csak a Dow lépett meg (ProfitLine)
Csendes napot zártak az amerikai piacok pénteken, a DJIA és az S&P indexét erősítette, hogy a Microsoft és az IBM a szakértők által vártnál jobb negyedéves adatokat ismertetett. A Google adatai azonban elmaradtak a várttól, az árfolyama esett és ez rontotta a Nasdaq mutatót. Annak ellenére, hogy az indexek alig változtak a pénteki napon, heti szinten a jó gazdasági adatoknak és vállalati…
jan. 21
12:24
Svájc elvesztheti vezető szerepét 2015-re (Portfolio)
Az offshore vagyonkezelés jelenlegi központjaként Svájcot szokás emlegetni, azonban úgy látszik többek között a banktitok elleni támadás amerikai és európai részéről azt eredményezi, hogy az ázsiai...
jan. 21
12:26
Felmentették az osztrák Volksbankent a hatóságok (Portfolio)
Nem kell részt vennie osztrák Volksbankennek az Európai Bankhatóság (EBA) által az idei év első felére előírt feltőkésítési folyamatban - közölte az osztrák pénzügyi felügyelet a Reuters beszámolója...
jan. 21
12:30
Martonyi János levelét megírta... (ProfitLine)
További együttműködési készségéről biztosította Martonyi János külügyminiszter Thorbjorn Jaglandot, az Európa Tanács főtitkárát abban a válaszlevélben, amelyet pénteken küldött a jogállamiság és az emberi jogok tiszteletben tartásán őrködő strasbourgi székhelyű szervezet tisztségviselőjének.
jan. 21
12:32
Profitrealizáló hangulat uralkodott pénteken Európában (ProfitLine)
A nyugat-európai értéktőzsdék pénteken kissé gyengültek, négynapi, csaknem zavartalan, szerény javulás után. Hét végi profitkivevő hangulat uralkodott el a piacokon. Óvatosságra intett az is, hogy lassan haladnak a görög adósságkönnyítésről szóló tárgyalások.
jan. 21
13:03
Alig negyedébe kerül a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap könyvvizsgálata (ProfitLine)
Az eredetileg becsült nettó 24 millió forint helyett nettó 5 millió 740 ezer forintért vállalta a nyertes Audit Service Könyvszakértő, Adó- és Vezetési Tanácsadó Kft. a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tavalyi és idei üzleti évének könyvvizsgálatát - az Államadósság Kezelő Központ által kiírt közbeszerzés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 21
13:12
Híre, hamva sincs a közlekedési szuperholdingnak, hiába fogadkoztak (hvg.hu)
Elmaradt a MÁV és a Volán vállalatok január elejére tervezett összevonása, és nincs jele a helyközi közlekedés ígért átszervezésének, a menetrendek összehangolásának.
jan. 21
13:18
Milliárdosoknak készült Magyarország legdrágább lakása (Pénzcentrum)
Piacra került az ország talán legdrágább lakóingatlanaként is hasznosítható épülete az egykori Hatvany Villa helyén felépített Villa Budapest. Az egyik legimpozánsabbnak megálmodott magyarországi épületet, az eredeti tervek szerint rendezvényközpontot a világ legnevesebb szakemberei is segítettek újraálmodni, melyre a befektető a saját bevallása szerint eddig mintegy 16 évet és 2,5 milliárd…
jan. 21
13:36
Orbán Viktor feladta - megnyugodott az állampapír-piac (Privátbankár)
Az elmúlt héten nemcsak a forint erősödött, csökkentek a magyar állampapírok hozamai is, mind az első, mind a másodpiacon. A magyar államnak tehát egyre kevesebbe kerül finanszírozni az államadósságot. A nyugalom viszonylagos helyreállása annak köszönhető, hogy megváltozott a kormány kommunikációja a nemzetközi szervezetek által kifogásolt törvényekről. Igaz a nemzetközi közösség izomból nyomta…
jan. 21
13:36
A Kubába utazók száma 7,3 százalékkal nőtt tavaly (ProfitLine)
Tavaly 7,3 százalékkal nőtt a Kubába utazók száma az egy évvel korábbihoz képest.
jan. 21
13:38
OGY - A parlament előtt az állami vagyongazdálkodásról szóló 2010. évi jelentés (ProfitLine)
Benyújtotta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az Országgyűlésnek a Magyar Állam nevében tulajdonosi jogokat gyakorló szervezetek 2010. évi működéséről, az állami vagyon állományának alakulásáról, az állami vagyonnal való gazdálkodás folyamatáról szóló jelentést.
jan. 21
14:09
Az euróövezeti bankok akár 400 milliárd eurót is lehívhatnak az EKB második hároméves tenderén (ProfitLine)
Az európai bankok akár 400 milliárd eurónyi többletlikviditást is lehívhatnak az Európai Központi Bank (EKB) februári, másodszor megtartott hároméves likviditási tenderén - közölte számításait a Morgan Stanley.
jan. 21
14:42
Szlovákiában minimálisan nőtt a munkanélküliség decemberben (ProfitLine)
Szlovákiában 13,59 százalékra nőtt a munkanélküliség decemberben az előző havi 13,33 százalékról az ország munkaügyi hivatalának pénteki közlése szerint.
jan. 21
15:06
Csökkentették az oroszok a gáz árát több európai vásárló számára (Portfolio)
Az orosz Gazprom több európai partnere számára is csökkentette a földgáz árát. Az árcsökkentés módjáról és mértékéről ellentétes hírek keringenek, de a Gazprom megerősítette, hogy több európai...
jan. 21
15:15
Uniós támogatással épül Debrecenben a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza (ProfitLine)
A budapesti székhelyű Jánosik és Társai Kft. nyerte meg nettó 1,532 millió euróval, nyolc versenytárs előtt, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hirdetménnyel indult, tárgyalás nélküli közbeszerzését, amelyen a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házára keresett kivitelezőt - az eredmény a január 18-i Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 21
15:24
Miből végtörlesztettek az emberek? (Pénzcentrum)
468 milliárd forintot kapart össze a lakosság 2011 utolsó három hónapjában a végtörlesztéshez. A pénzügyi szektor minden szeglete árgus szemekkel figyelte és figyeli ma is, vajon a bankbetétekhez, a befektetési jegyekhez, netán az életbiztosításokhoz nyúlnak ezért a félezer milliárdért? A válasz meglepő: a statisztikák még a párnacihát is tartalmazzák, de még így is úgy tűnik, mintha a semmiből…
jan. 21
15:45
Kevesebbet ér ma a szomszédos országokban dolgozó szlovákok bére (ProfitLine)
Több tucatnyi euróval ér kevesebbet január második felében azoknak a szlovák állampolgároknak a havi bére, akik a környező országokban dolgoznak. Ennek oka, hogy a cseh korona, a lengyel zloty vagy a magyar forint árfolyama az euróhoz viszonyítva az utóbbi időben egyaránt nagyon meggyengült.
jan. 21
16:18
Az IMF elhalasztotta a szerb hitelmegállapodás felülvizsgálatát (ProfitLine)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) elhalasztotta a nyár végén kötött egymilliárd eurós, 18 hónapra szóló készenléti hitelmegállapodás negyedéves felülvizsgálatát.
jan. 21
16:18
Már idén elindulhat az új európai hitelminősítő (Portfolio)
Egy új, független, európai hitelminősítő felállításán dolgozik a német vállalati tanácsadó, a Roland Berger, írja a Die Welt. Az új intézmény az ígéretek szerint a mostaniaknál transzparensebben...
jan. 21
16:36
Még mindig szétesés fenyegeti az eurózónát (Portfolio)
Az eddig megtett intézkedések ellenére továbbra is "valós lehetőség" az euróövezet összeomlása - vélekedtek pénteki előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők az MTI összefoglalója szerint. Az...
jan. 21
16:51
A negyedik negyedévben 20 százalék alá esett a fővárosi irodák kihasználatlansága (ProfitLine)
A múlt év utolsó negyedében 71 ezer négyzetméter új iroda készült el, a kihasználatlansági ráta pedig két év után esett 20 százalék alá - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BRF) az MTI-vel.
jan. 21
16:54
Még mindig a kft. a legnépszerűbb társasági forma (Privátbankár)
A kis- és középvállalkozások között a korlátolt felelősségű társaság nemcsak Magyarországon a legnépszerűbb cégforma a kft., de nem csak nálunk, hanem az egész közép-kelet európai régióban. Legnagyobb előnye, hogy a tagok anyagi kötelezettsége a társasággal szemben a törzsbetét szolgáltatására korlátozódik, és a társaság kötelezettségeiért – néhány, törvényben meghatározott kivételtől eltekintve –…

Keresés