2012. január 26. csütörtök

jan. 26
5:09
Mi az oka a tömeges deviza-eladósodásnak? (ProfitLine)
Az illetékes albizottság szerdai ülésén megvitatta és pontosításokkal elfogadta a 2002-2010. közötti lakossági devizaeladósodás okait, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló összefoglaló jelentéstervezetet, és döntött annak az Alkotmányügyi bizottsághoz történő benyújtásáról. Az albizottság jóváhagyott több, a kormány számára megfogalmazott javaslatot is.
jan. 26
5:24
New Yorkban erősödtek a tőzsdék (hvg.hu)
Erősödéssel zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói szerdán.
jan. 26
5:42
Szijjártó: a kormány számai mások, mint az IMF-é (hvg.hu)
A magyar kormány számai mást mutatnak a költségvetés hiányáról, mint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) számításai. Ezt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője mondta szerdán az m1 Az Este című műsorában, kitérve arra is, hogy "a kormány eddigi gazdaságpolitikája és a miniszter, aki azt végrehajtotta, rendkívül sikeres".
jan. 26
5:42
Soros György nekiugrott Németországnak (ProfitLine)
Soros György Davosban bírálta Németország európai válságmenedzselését: szerinte Németország "olyan politikát diktál, amely deflációs következményekkel járó adósságválsághoz vezet".
jan. 26
5:48
Így üdülhetsz a SZÉP Kártyáddal: akár 450 ezret is költhetsz erre (Pénzcentrum)
A belföldi üdüléseket kedvelők körében arathatja a legnagyobb sikert a Széchenyi Pihenőkártya. A munkavállalók akár úgy is dönthetnek, hogy a SZÉP Kártyára kedvezményesen utalható 450 ezer forintos éves keretet teljes egészében szálláshely-szolgáltatásra költik el. Erre a célra ugyanis mindhárom (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) számlán felhalmozott összeget fel lehet használni....
jan. 26
6:00
2014 végégig 0 százalékos maradhat az alapkamat az USA-ban (hvg.hu)
A "legjobb feltevésem szerint" az irányadó kamat 2014 végéig változatlanul nulla százalék körül marad - jelentette be szerdai sajtóértekezletén Ben Bernanke, a Fed elnöke az amerikai központi bank Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) kétnapos kamatdöntő ülését követően.
jan. 26
6:36
Világgazdaság: pluszba fordult a GYIA (hvg.hu)
Nem esett tovább januárban a magyar gazdaság teljesítménye, a Világgazdaság mutatószáma, a gyorsulási irányadó (GYIA) 0,04 százalékos emelkedést mutatott havi összehasonlításban.
jan. 26
6:38
Így nyomul az Orbán-állam (hvg.hu)
Az Orbán-állam erőteljes jelenléte újra felszítja a régi vitát: mibe üsse bele az állam az orrát, és mit jobb, ha messziről elkerül? Közgazdászokat kérdeztünk benyomásaikról, mi mozgathatja a kormányt, milyen modellekből építkezhet, és hogy szerintük milyen esetekben indokolt és mikor kifogásolható az állam nyomulása a gazdaságban.
jan. 26
6:42
A brazil gazdaság még a focicsapatnál is jobban teljesít (Privátbankár)
Brazília 2010-ben hihetetlen mértékű gazdasági növekedést produkált, tavaly pedig GDP-ben lekörözte Nagy-Britanniát is, így a világ hatodik legnagyobb gazdaságává vált - nemrég nagylelkűen fel is ajánlotta segítségét az euróövezeti mentőalap feltőkésítésére. Hogyan csinálják?
jan. 26
6:48
Fed - Rontott idei gazdaságnövekedési előrejelzés, kisebb munkanélküliség (ProfitLine)
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed rontott az ország idei gazdaságnövekedési előrejelzésén, ugyanakkor némileg derűlátóbb a munkanélküliség alakulása kapcsán.
jan. 26
7:00
Ezzel ugrasztják össze a közszolgákat és a többi devizahitelest? (Portfolio)
Hiába vártak a közszféra dolgozói heteken keresztül a miniszterelnök által levélben is megígért kedvezményes végtörlesztési hitelre, a január végi határidőig ezt már nem kapják meg. A közszolgák...
jan. 26
7:12
Chipsadós termékek, okostelefonok is bekerültek az idei fogyasztói kosárba (hvg.hu)
Több, a népegészségügyi termékadó által érintett élelmiszer is bekerült a KSH fogyasztói árszínvonal számításához használt idei kosarába, a hivatal bevette többek közt az ízesített söröket, a burgonyachipseket, és az alkoholos üdítők egy részét - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.
jan. 26
7:21
Csörög a telefon az eszközkezelőnél - Egyre több a késedelmes hitel (ProfitLine)
A PSZÁF adatai szerint tavaly október végén már 144.382 lakossági jelzáloghitelesnek volt összesen 983,2 milliárd forintnyi 90 napon túl késedelmes hiteltartozása. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) kék számát eddig mintegy háromezren hívták. Az MTI által megkérdezett bankok már megkezdték az érintett hiteladósok értesítését arról, hogy ingatlanuk kényszerértékesítésére kerülhet sor.
jan. 26
7:30
Már háromezren fordultak az eszközkezelőhöz (hvg.hu)
A PSZÁF adatai szerint tavaly október végén már 144.382 lakossági jelzáloghitelesnek volt összesen 983,2 milliárd forintnyi 90 napon túl késedelmes hiteltartozása. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) kék számát eddig mintegy háromezren hívták. Az MTI által megkérdezett bankok már megkezdték az érintett hiteladósok értesítését arról, hogy ingatlanuk kényszerértékesítésére kerülhet sor.
jan. 26
7:32
Tízmilliárd tonna szén lapulhat Magyarország alatt (hvg.hu)
Tízmilliárd tonnára becsülik szakemberek a föld mélyén lévő szénvagyont Magyarországon - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.
jan. 26
7:33
A globalizációt nem győzte le a válság (Piac és Profit)
Az Ernst & Young tanulmánya szerint továbbra is növekszik a globalizációs folyamat, ezen a válság sem tudott változtatni. Magyarország különösen nyitott, a Globalizációs Indexen a 10. helyet foglalja el, míg a közép-kelet-európai régiót nézve első helyre került.
jan. 26
7:54
Szijjártó: a gazdaságpolitika és Matolcsy is "rendkívül sikeres" (Privátbankár)
A magyar kormány számai mást mutatnak a költségvetés hiányáról, mint a Nemzetközi Valutaalap számításai - mondta Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője szerint "a kormány eddigi gazdaságpolitikája és a miniszter, aki azt végrehajtotta, rendkívül sikeres".
jan. 26
7:54
Problémák a szakképzési hozzájárulás körül (HR Portál)
"Problémák merültek fel a szakképzési hozzájárulás felhasználásának hatékonyságával és eredményességével, ami a szabályozásban valamint az ellenőrzések végrehajtásában rejlő hiányosságokra vezethető vissza" - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Napi Gazdaság információi szerint.
jan. 26
7:54
Mire figyelnek ma a tőzsdék? (ProfitLine)
Mai adatközlések: az amerikai kereskedelmi minisztérium a tartós iparcikkek decemberi rendelésállományára vonatkozó adatot ma teszi közzé, ez rávilágíthat arra, hogy miként alakult a vásárlási hajlandóság az Egyesült Államokban.
jan. 26
7:56
Az ELTE, a Corvinus és a BME a legnépszerűbb (HR Portál)
A fiatal felnőttek fele szerint az életben való boldoguláshoz nagymértékben hozzájárul a diploma, s további háromtizedük is közepes jelentőséget tulajdonít a felsőfokú végzettségnek - derül ki az Ipsos F and F témában végzett felméréséből, amelynek összegzését január 25-én juttatták el az MTI-hez. A fiatalok által felállított rangsor első helyén az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) áll, amelyet…
jan. 26
7:56
USA - Örültek a piacok a Fed döntésének, illetve Bernanke szavainak (ProfitLine)
A kezdeti veszteségeken felülkerekedve emelkedésnek indult és végül zárult az amerikai kereskedés a szerdai napon az amerikai jegybanknak arra a bejelentésére, hogy a gyakorlatilag nulla irányadó kamatát tovább tartja fenn, mint ahogy azt korábban jelezte.
jan. 26
8:06
Reggel már csak 295 forint volt egy euró (hvg.hu)
Erősödött csütörtök reggelre a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.
jan. 26
8:09
A legkedvezőbb béren kívüli juttatás (Piac és Profit)
2012. január 1-től bővült az adómentesen adható juttatások köre. Míg mostanáig csupán a kockázati életbiztosítás tartozott ebbe a kategóriába, az új adótörvény értelmében a munkáltató a magánszemély számára kötött betegségbiztosítás után sem fizet járulékot, és a díj költségként jelentkezik a könyvelésében. A munkavállaló szintén nem fizet sem adót sem járulékot a juttatás után. A…
jan. 26
8:12
Még szorosabbra fűzi kapcsolatát a CIG és a Brokernet (Privátbankár)
Újabb szintre lépett a két társaság eddig is házasságnak is beillő kapcsolata: a CIG Pannónia Életbiztosító szerdán hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Brokernet Investment Holdinggal.
jan. 26
8:12
Ezzel ugrasztják össze a közszolgát és a többi devizahitelest? (Portfolio)
Hiába vártak a közszféra dolgozói heteken keresztül a miniszterelnök által levélben is megígért kedvezményes végtörlesztési hitelre, a január végi határidőig ezt már nem kapják meg. A közszolgák...
jan. 26
8:27
Az új törvény hatása: főiskolai karokat vont össze a SZIE (HR Portál)
A Szent István Egyetemen (SZIE) már megkezdték a strukturális átalakítást, amelyet az államilag támogatott hallgatói létszámkeret csökkentése indokolt: októbertől az egyetem két főiskolai karát, illetve három másik főiskolai karát összevonták. Solti László, az intézmény rektora szerint a drasztikus létszámcsökkentésre sem az intézmények, sem a felvételizők nem tudtak felkészülni.
jan. 26
8:27
Tartja tegnap este megszerzett előnyét a forint (ProfitLine)
Az amerikai kamatdöntést követően a forint komolyabban erősödött szerda estére az euróhoz és a frankhoz képest a kora esti jegyzéshez viszonyítva a bankközi devizapiacon. Tartani tudja csütörtök reggel is a tegnap megszerzett előnyét a hazai fizetőeszköz a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.
jan. 26
8:29
Megduplázódott az adószám felfüggesztések száma (HR Portál)
A múlt évben 77.643 cég adószámát függesztette fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), azaz a működő több mint félmillió társaság mintegy 15 százalékát, 2010-ben hasonló szankcióval 32 ezer céget sújtottak - közölte a cégfigyeléssel foglalkozó feketelista.hu portál az MTI-vel.
jan. 26
8:29
200 évre elegendő szénvagyon lapul a föld mélyén Magyarországon (ProfitLine)
Tízmilliárd tonnára becsülik szakemberek a föld mélyén lévő szénvagyont Magyarországon - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.
jan. 26
8:30
810 millióból épül gyár Rajkán (hvg.hu)
Mintegy 810 millió forintos projekt keretében épít gyárat a magyar-osztrák-szlovák hármas határnál fekvő Rajkán az autóipari gumitermékeket gyártó I. G. Gasket International Kft.
jan. 26
8:30
Pozitív nulla: hosszú időre lehorgonyozták az amerikai kamatot (Privátbankár)
A "legjobb feltevésem szerint" az irányadó kamat 2014 végéig változatlanul nulla százalék körül marad - jelentette be Ben Bernanke, a Fed elnöke az amerikai központi bank Nyíltpiaci Bizottságának kétnapos kamatdöntő ülését követően. A gazdaság növekedésével kapcsolatos várakozások romlottak, a munkanélküliséggel kapcsolatban viszont nőtt az optimizmus.
jan. 26
8:30
Negyedéves csúcsán a forint (Portfolio)
Három hónapja volt olyan erős a forint, mint ma reggel. Kevéssel 8 óra után 296 forint alatt mozgott az euró ára a bankközi piacon. Amíg az IMF-megállapodásban bíznak a befektetők, illetve a...
jan. 26
8:31
Új gyárat épít az I. G. Gasket Kft. (HR Portál)
Mintegy 810 millió forintos projekt keretében épít gyárat a magyar-osztrák-szlovák hármas határnál fekvő Rajkán az autóipari gumitermékeket gyártó I. G. Gasket International Kft.
jan. 26
8:31
Jelzáloghitel - 1000 milliárd forintot súrolja a 90 napon túli késedelmes hiteltartozás (ProfitLine)
A PSZÁF adatai szerint tavaly október végén már 144.382 lakossági jelzáloghitelesnek volt összesen 983,2 milliárd forintnyi 90 napon túl késedelmes hiteltartozása. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) kék számát eddig mintegy háromezren hívták. Az MTI által megkérdezett bankok már megkezdték az érintett hiteladósok értesítését arról, hogy ingatlanuk kényszerértékesítésére kerülhet sor.
jan. 26
8:32
Elkészült a jelentéstervezet a devizahitelezés felelőseiről (Portfolio)
Az illetékes albizottság szerdai ülésén megvitatta és pontosításokkal elfogadta a 2002-2010. közötti lakossági devizaeladósodás okait, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló...
jan. 26
8:42
Traktor helyett lóval viszik a fát a Sóstói-erdőben, hogy védjék az állatokat (hvg.hu)
Környezetvédelmi okokból visszatérnek a lovas fakitermelésre a Nyíregyháza melletti, Natura 2000-es oltalom alatt álló, 370 hektáros Sóstói-erdőben.
jan. 26
8:48
Vegyes képet mutatnak az ázsiai tőzsdék (Portfolio)
Hong Kongban a holdújév után visszatérő befekteketők pozitívan fogadták a FED kamatpálya előrejelzését, így piacon folytatódik az ünnepek előtt 5 nappal kezdődő nyerő sorozat. A tokiói index értéke...
jan. 26
8:48
Mit keres a push-up melltartó és az ízesített sör a KSH termékkosarában? (Pénzcentrum)
Több, a népegészségügyi termékadó által érintett élelmiszer, s számos egyéb termék is bekerült a KSH fogyasztói árszínvonal számításához használt idei kosarába - írja a Napi Gazdaság....
jan. 26
8:50
60 új munkahelyet hoz létre a I.G.Gasket új projektje (Portfolio)
Mintegy 810 millió forintos projekt keretében épít gyárat a magyar-osztrák-szlovák hármas határnál fekvő Rajkán az autóipari gumitermékeket gyártó I. G. Gasket International Kft. - tudósít az MTI. ...
jan. 26
8:52
Hatalmas profit warninggal állt elő a lengyel finomító (Portfolio)
Jelentős profit warninggal lepte meg a befektetőket a PKN Orlen, mely ma tette közzé szokásos negyedik negyedéves trading statementjét. A legnagyobb lengyel finomító nagy esést prognosztizál a...
jan. 26
8:54
Nem örülhetnek a bankok részvényesei a Fed döntésének (Portfolio)
Nem mindenkinek jó, hogy a Fed várhatóan 2014 végéig 0% közelében tartja az alapkamatot Amerikában. A Bank of America és a Citigroup számára például alacsonyabb profitot és gyengébb tőkeképzési...
jan. 26
9:00
VG: Spórol és fejleszt a Mavir (hvg.hu)
A Mavir Zrt. tavaly is teljesítette rendszer-irányítási és stabil áramellátási feladatait, és fő gazdálkodási mutatói is terv szerint alakultak - számol be a Világgazdaság.
jan. 26
9:00
Basescu: Tévedtem, de nem mondok le (HR Portál)
Elismerte Traian Basescu román államfő, hogy hibát követett el, ahogyan az utcai tüntetéseket kiváltó egészségügyi törvénytervezetet bemutatta a lakosságnak, de leszögezte, hogy mandátumának célkitűzései változatlanok maradnak, és nem mond le tisztségéről.
jan. 26
9:00
Tovább javult Németországban a fogyasztói hangulat (ProfitLine)
Németországban a várakozásokkal ellentétben javult a fogyasztói bizalom. A februárra előre tekintő, csütörtökön ismertetett hangulatmutató 5,9 pont lett a felülvizsgált januári 5,7 pont után. Ilyen magas értéket utoljára tavaly áprilisban mértek.
jan. 26
9:02
Emelkedett a német fogyasztói hangulat (hvg.hu)
Az elemzői várakozásokkal ellentétben, a januári felülvizsgált 5,7 pontról tíz hónapos csúcsra, 5,9 pontra szökött a német fogyasztói hangulat februári mutatója - közölte a GfK piackutató csütörtökön.
jan. 26
9:02
"Működésképtelenné válhat a Malév" (HR Portál)
Rövid időn belül működésképtelenné válhat a Malév az elszámoltatási kormánybiztos szerint.
jan. 26
9:02
Nő a feszültség az ECB és az IMF között (ProfitLine)
A Bloomberg hírügynökség szerint az Európai Központi Bank álláspontja továbbra is ellenzi egy esetleges rá nézve 22 milliárd eurós veszteség önkéntes leírását görög kötvényállományának mértékében. A német kormánykoalíció hasonló állásponton van az ECB és a PSI kapcsolatáról, véleményük szerint felháborító, hogy az IMF „elvárja” a valuta unió központi bankjától, hogy önként csatlakozzon a PSI…
jan. 26
9:06
Bedőlt hitelek: már érkeznek a levelek a kényszerértékesítésről (Privátbankár)
A PSZÁF adatai szerint tavaly október végén már 144 382 lakossági jelzáloghitelesnek volt összesen 983,2 milliárd forintnyi 90 napon túl késedelmes hiteltartozása. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) kék számát eddig mintegy háromezren hívták. A bankok már megkezdték az érintett hiteladósok értesítését arról, hogy ingatlanuk kényszerértékesítésére kerülhet sor.
jan. 26
9:06
Újabb bennfentes vásárlás az AAA Auto-nál (Portfolio)
Az AAA Auto közzétette, hogy vezérigazgatója és nagytulajdonosa, Anthony James Denny január 25-én is vásárolt a társaság részvényeiből a cseh tőzsdén. A vezető az említett napokon összesen 5 550...
jan. 26
9:08
Tavasszal a legkönnyebb munkát találni (Privátbankár)
Tavaly az álláskeresők száma 5 százalékkal növekedett, míg 22 százalékkal több álláshirdetést regisztráltak az interneten. A cégek álláshirdetései leginkább áprilisra és májusra koncentrálódnak, míg a legtöbb önéletrajz januárban és nyár végén kerül fel a világhálóra. A kereslet és a kínálat úgy tűnik megtalálta egymást, a legtöbben kereskedelem-értékesítés területen dolgoznának, és a cégek…

Keresés