2012. február 1. szerda

febr. 1
0:24
Új befektető szállt be Demján bankjába (hvg.hu)
A Demján Sándor érdekeltségei közé tartozó Gránit Bank közgyűlésén a tulajdonosok a jegyzett tőke felemeléséről döntöttek. A tőkeemelés során Nyúl Sándor, a TriGranit elnöke 300 millió forintért kisebbségi tulajdonrészt szerzett a bankban.
febr. 1
4:33
Termőföld-spekuláció?! Védekezzünk ellene (ProfitLine)
Precedens értékű nemzetközi állásfoglalást sürgetett a világméreteket öltő telekspekuláció ellen az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a soros ülésén a Vidékfejlesztési Minisztériumban, ahol a VM szakfőosztályainak és háttérintézményeinek illetékes tisztviselői, a társminisztériumok FAO ügyekben érintett vezetői és szakértői, valamint az agráregyetemek és kutatóintézetek vezetői…
febr. 1
5:15
Olcsóbb lett a benzin és a gázolaj (hvg.hu)
Bruttó 5 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 1
5:17
Fontos adatok érkeznek ma az euróövezetről (hvg.hu)
Az euróövezeti infláció januári alakulására vonatkozó gyorsbecslését közli szerdán az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat. Szintén ma teszi közzé az euróövezeti feldolgozóipari beszerzési menedzser index (BMI) januári végleges értékét a Markit piackutató intézet.
febr. 1
5:33
Napi: 900 milliós beruházásba kezd a Pápai Hús (hvg.hu)
A piaci pozíciók megtartása és növelése érdekében több mint 900 millió forintos beruházási programba kezd a Pápai Hús 1913 Kft. - írja a Napi Gazdaság szerdai számában.
febr. 1
5:33
Brutál hideg jön - így fűthetsz okosan, takarékosan (Pénzcentrum)
Az előrejelzések szerint az elmúlt évek legkeményebb téli hete elé nézünk. A hideg idő hatására jelentősen megnőhet a gázfogyasztás a következő napokban, hetekben - a Pénzcentrum.hu most takarékos fűtéstippeket mutat. Néhány egyszerű spórolós tanáccsal és praktikával felvesszük a harcot Tél tábornok ellen....
febr. 1
5:39
Nehéz bértárgyalások jönnek (ProfitLine)
Nehéz bértárgyalásokra számít a munkahelyeken Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke, aki szerint az idén csökkennek a reálkeresetek, és azért kell küzdeni, hogy a nominálbérek ne essenek vissza.
febr. 1
6:27
Ma kiderül, mennyit nőtt a magyar export (hvg.hu)
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé a külkereskedelem január-novemberi, részletes adatait.
febr. 1
6:45
Így fűthetsz okosan, takarékosan (Pénzcentrum)
Az előrejelzések szerint az elmúlt évek legkeményebb téli hete elé nézünk. A hideg idő hatására jelentősen megnőhet a gázfogyasztás a következő napokban, hetekben - a Pénzcentrum.hu most takarékos fűtéstippeket mutat. Néhány egyszerű spórolós tanáccsal és praktikával felvesszük a harcot Tél tábornok ellen....
febr. 1
6:48
Csökkent az üzemanyagok ára (Infostart)
Bruttó öt forinttal csökkentette a 95-ös benzin és nyolc forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 1
7:18
OTP részvény - nem árt az óvatosság! (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 181,70 pontos, 0,95 százalékos csökkenéssel, 18.891,07 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 21,8 milliárd forint volt, a vezető részvények közül csak az OTP tudott erősödni, a többi papír veszteséggel zárt az előző napi záráshoz képest. A BUX egy héten belül a harmadik nekifutásra is lefordult a 200 napos mozgóátlagról, így nem lehet kizárni a…
febr. 1
7:21
Szilárdan tartja magát a forint (hvg.hu)
A forint szerda reggel jól tartotta magát az ismét bizakodó tőkepiaci hangulat támogatásával.
febr. 1
7:21
Mit keres a legnagyobb amerikai életbiztosító Magyarországon? (Portfolio)
Az Aviva helyi érdekeltségének megvásárlásával négyszeresére, 6% fölé növeli részesedését a magyar életbiztosítási piacon a MetLife. A gazdaságos üzemméret eléréséhez azonban további látványos...
febr. 1
7:24
Keresd a helyit: online adatbázis indult 2600 élelmiszertermelőről (hvg.hu)
A helyi élelmiszerek fogyasztásának ösztönzésére több mint 2600 hazai élelmiszertermelő elérhetőségeit tartalmazó nyilvános, helyi termelői adatbázist hoztak létre termelői szervezetek az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának támogatásával.
febr. 1
7:24
Kötelező béremelés: versenyhátrányban a kölcsönzők (HR Portál)
Bár még csak az év elején járunk, már látszik, hogy a koncentrált krízis-körök legfeljebb a stagnálás lehetőségét adják a hazai munkaerő-kölcsönzők számára. A nyáron életbe lépő új Mt. növeli a mozgásterüket, azonban a sok, utolsó pillanatban meghozott, munkavállalói jövedelmeket érintő szabályozás arra kényszeríti a kölcsönbe adó vállalkozásokat, hogy kivárják a szolgáltatást igénybe vevő cégek…
febr. 1
7:26
Egészség megőrzés mediációval (HR Portál)
A minőségi élet szükséges feltétele az egészség, tehát fontos a megőrzése, és ha már elveszítettük, akkor a visszanyerése. Sokszor észre sem vesszük, hogy a szavainkkal élhető vagy pusztulásra szánt világot építünk magunknak és a környezetünkben élőknek. A problémákat, nehézségeket ezért érdemes mediációval kezelni.
febr. 1
7:33
A kormány felkészült a Malév esetleges leállására (Privátbankár)
A kormányrendelet szerint, a Malév esetleges leállása esetén a leállás napján és az azt követő 3 napban az utazásukat megkezdő, vagy a visszaúton lévő utasok kártalanítást és segítségnyújtást kapnak. Kártalanításra azok is számíthatnak, akik már elutaztak és a visszafele útra február 29-ig érvényes Malév jegyük van. A rendkívüli intézkedésekre a kormány 2 milliárd forintot különít el.
febr. 1
7:42
Kiszámíthatóbb környezet kellene erre az évre (Piac és Profit)
A mutatók nem sok jót jeleznek sem a jelent, sem a közelebbi jövőt tekintve. A Piac & Profit így 2012 elején nem is prognózist várt az általa megkérdezett közgazdászoktól, hanem inkább választ arra, mit szeretnének, mit várnak az előttünk álló évtől. Bod Péter Ákos és Vértes András egyaránt kiszámíthatóbb környezetet szeretne - meg még sok minden mást -, a pénzügyi szakember ingatag piacokat lát,…
febr. 1
7:51
Mától a benzinesek és a dízelesek is olcsóbban tankolhatnak (Privátbankár)
Mától bruttó 5 forinttal csökken a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára. A csökkentéssel a gázolaj átlagára 436 forintra mérséklődött, a benziné pedig 421-423 forint lett.
febr. 1
7:51
Aki dolgozik, ne is egyék! - Válságkezelés 2.0 (ProfitLine)
Növekedés, azaz gazdasági növekedés kellene, de hát honnan, miből? - ez volt az idei davosi világgazdasági fórum töprengéseinek fő kérdése, és a hétfői EU-csúcs egyik fő napirendi pontja. Ez arra vall, hogy a döntéshozók a világválság idestova ötödik évében lassan fölfigyelnek a bajok okára. A jelek szerint azonban messze még az idő, amíg a jó válaszok is megszületnek. Gyanús, hogy nem is azokat…
febr. 1
7:53
Csökkent az üzemanyagok ára (ProfitLine)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 1
7:55
Mire figyeljünk ma a tőzsdéken? (ProfitLine)
A mai nap folyamán számos makrogazdasági adat kerül napvilágra, amelyek hatással lehetnek a kereskedés irányára.
febr. 1
7:57
VG: végtörlesztés ide vagy oda, rekordra nőtt a betétek értéke (hvg.hu)
Szorgosan végtörlesztették a háztartások a devizahiteleiket decemberben, ehhez azonban nem a bankbetétjeiket használták fel – ez derül ki a Világgazdaság szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb statisztikáiból.
febr. 1
7:57
Legalább 900 államilag támogatott jogászhallgatóra lenne szükség (HR Portál)
Évente legalább kilencszáz új hallgatót kellene felvenni támogatott jogászképzésre csak ahhoz, hogy az állam jogászigényét kielégítsék - közölte az MTI a Magyar Hírlap január 31-i száma nyomán, mely a Felsőoktatási és Tudományos Tanács számára készített elemzésre hivatkozik.
febr. 1
7:59
Az amerikai hírek erősítették a tokiói tőzsdét (hvg.hu)
A tokiói értéktőzsde fő mutatója második napja emelkedett szerdán. Tovább tart az amerikai kilátásokra alapozott optimizmus, annak ellenére, hogy gyengébben teljesített a vártnál azon japán cégek 63 százaléka, amelyek már közölték eredményeiket.
febr. 1
7:59
Tiltakozás az igazgatók kirúgása ellen (HR Portál)
Az állami fenntartásba vett közoktatási intézmények vezetői megbízatásainak idő előtti visszavonása ellen tiltakozik hét közoktatási szervezet. Véleményük szerint annak - az átvételről szóló törvényi indokon túl - semmilyen szakmai oka nincs, és ez nemhogy emeli, hanem csökkenti a színvonalat - írták az MTI-hez hétfőn eljuttatott állásfoglalásukban.
febr. 1
8:01
Problémát okozhatnak az egyenlő felvételi pontszámok (HR Portál)
Könnyen változhatnak a meghatározott keretszámok, ha több diák ér el ugyanannyi pontot a felvételin- írja az origo.hu. Ebben az esetben pontszámítási játék és alkudozás kísérheti a végleges keretszámok meghúzását. Az origo-nak több, a felvételi eljárás gyakorlati részében jártas felsőoktatási vezető is azt mondta, a szűkre szabott keretszámok problémát okozhatnak a felvételi eljárás záró…
febr. 1
8:09
Szijjártó: szóba sem került az útdíj a kormányülésen (Privátbankár)
Szijjártó Péter a köztévé műsorában elmondta, hogy nem merült fel a kormány ülésén a budapesti útdíj témája. Korábbi információk szerint a NGM támogatja azt a javaslatot, mely szerint Budapest minden részére egy 10 ezer forintos úthasználati díjat vezetnének be.
febr. 1
8:24
Alig változott a kínai feldolgozóipar teljesítménye januárban (ProfitLine)
A kínai feldolgozóipar hivatalos teljesítménymutatója januárra 50,5 pontra emelkedett a decemberi 50,3 pontról, a mutatót kezelő kínai logisztikai és beszerző szövetség (CFLP) szerdai közlése szerint. A szervezet a kínai statisztikai hivatal megbízásából és számára készíti e mutatót.
febr. 1
8:26
Nem lelkesítette az ázsiai piacokat a kínai makroadat (ProfitLine)
Az ázsiai piacok egy része mérsékelt nyereségben a másik része pedig mérsékelt veszteségben tartózkodik szerdán, miután nyilvánosságra került a kínai feldolgozóipar hivatalos teljesítménymutatója, amely továbbra is a szektor gyengeségét jelzi.
febr. 1
8:28
Szijjártó: szóba sem került a budapesti útdíj a kormányülésen (ProfitLine)
Szijjártó Péter kedden az m1 Az Este című műsorában arra a kérdésre, lesz-e útdíj, azt közölte: "nem merült fel a kormányülésen". Furcsának vette, amikor hétfőn olvasta az erről szóló híreket - fogalmazott, majd megerősítette: "kormányülésen ez szóba sem került eddig".
febr. 1
8:30
Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok - ki lett gazdagabb az elmúlt évben? (HR Portál)
A parlamenti pártok elnökeinek és frakcióvezetőinek vagyoni helyzete nem módosult jelentősen az elmúlt egy évben - derül ki a vagyonnyilatkozatokból, amelyeket kedden éjjel tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
febr. 1
8:32
Megfosztott lovagi rangjától egy bankárt a brit uralkodó (HR Portál)
Megfosztott lovagi címétől a brit uralkodó egy volt bankárt, akinek egykori bankját több tízmilliárd font értékű állami tőkeinjekcióval kellett megmenteni a teljes összeomlástól a pénzügyi válság kirobbanása után.
febr. 1
8:33
Pert vesztett az OTP a devizaárfolyam használata ügyében (Portfolio)
Első fokon pert nyert a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke, Kásler Árpád az OTP Bankkal szemben. A tavaly december 8-án a Békés Megyei Bíróságon született ítélet kimondta, hogy a...
febr. 1
8:35
Külföldi devizahiteleseknek is jól jött a végtörlesztés (Portfolio)
Külföldi állampolgárok is éltek a végtörlesztés lehetőségével, akik zömmel fővárosi, azonban belül is budai vagy belvárosi lakásra, családi házra vettek fel az átlagnál nagyobb öszegű hitelt - írja a...
febr. 1
8:45
Érdemes elolvasni mától a gyógyszertári blokkokat (Privátbankár)
A gyógyszertárban kapott blokkra február elsejétől azt is ráírják, hogy a beteg által kért, kiváltott gyógyszer helyettesíthető-e olcsóbb készítménnyel, így a betegek szembesülhetnek azzal, mennyit spórolhattak volna.
febr. 1
8:47
Nyerj egy iPad2-t és naponta egy magazin-előfizetést a Privátbankárral! (Privátbankár)
Mondd el mindenkinek, hogy melyik ma a kedvenc cikked a Privátbankáron, és nyerj egyet naponta a 3 három digitális magazin-előfizetés közül, és indulj a fődíjért: az Apple iPad2-ért!
febr. 1
8:51
Hát százalékkal nőtt a Roche profitja (hvg.hu)
A világ egyik legnagyobb gyógyszergyárcsoportja, a svájci Roche szerdán 9,544 milliárd svájci frankos adózott eredményt jelentett tavalyról, 7 százalékkal többet a 2010-es 8,891 milliárdnál.
febr. 1
8:51
Csalódást okozó adatok taszították mínuszba Kínát (Portfolio)
A kínai kormány által közzétett feldolgozóipari menedzser-index kismértékben változott előző értékéhez képest, az HSBC hasonló tartalmú indikátora viszont stagnálást mutat. Az elemzők ennek alapján a...
febr. 1
8:51
2,5 milliárdot csaltak el: elfogták őket (Pénzcentrum)
Tavaly 2,5 milliárd forint volt a lefülelt netes kalózkodás értéke, s egy esetre átlagosan 225 millió forint károkozás jutott....
febr. 1
8:53
Vártnál jobb gyorsjelentés az Infineontól (Portfolio)
Közzétette első pénzügyi negyedévére vonatkozó eredményeit a német Infineon Technologies, a számok mind az árbevétel, mind pedig az egy részvényre jutó eredmény tekintetében felülmúlták a...
febr. 1
8:55
Adóparadicsomban nyit irodát a BNY Mellon (Portfolio)
A Bank of New York Mellon történetében először nyit vagyonkezelési irodát a Kajmán-szigeteken, azért hogy a globális lefedettségét növelje. A világ egyik legnagyobb vagyonkezelő cége már 30 éve...
febr. 1
8:57
Ilyen még nem történt a forinttal (Portfolio)
Az euróval szemben története legjobb hónapján van túl a forint, mivel januárban több mint 6%-ot erősödött. A friss árfolyam adatok azonban arra mutatnak rá, hogy megtört a magyar fizetőeszköz csaknem...
febr. 1
8:57
Emelkedéssel nyithat Nyugat-Európa (ProfitLine)
Londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 húsz pont körüli, a frankfurti DAX-30 harminc pont körüli emelkedéssel nyithat szerdán.
febr. 1
8:59
Megtartotta ingatlanjait és Harley Davidsonját Schmitt Pál (ProfitLine)
Schmitt Pál államfő kedden este nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján. A dokumentumból kiderül, nem változott jelentősen a köztársasági elnök vagyoni helyzete, megválasztása óta is ugyanabban az öt ingatlanban van részesedése, emellett megtartotta Harley Davidson motorját is.
febr. 1
9:03
Áfaemelés miatt februártól drágábban utazhatunk HÉV-en (Privátbankár)
Az áfa emelés mértékével, átlagosan 1,6 százalékkal növelte a helyközi viteldíjakat a BKV. Az új, megemelt árak február elsejétől érvényesek, és azok érezhetik meg, akik 5 km-nél többet utaznak HÉV-en, vagy a környéki járatokon.
febr. 1
9:03
Pataky Péter: A kormány csinált magának egy megoldhatatlan feladatot (HR Portál)
Nehéz bértárgyalásokra számít a munkahelyeken Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke, aki szerint az idén csökkennek a reálkeresetek, és azért kell küzdeni, hogy a nominálbérek ne essenek vissza.
febr. 1
9:05
Soha nem látott mértékben esett vissza az egyetemre jelentkezők száma (HR Portál)
Soha nem látott mértékben esett vissza a brit felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma: idén őszre tavalyhoz képest 8,7 százalékkal kevesebb fiatal adta be felvételi kérelmét, ami a tandíj felemelésének hatásaként értékelhető - közölte kedden a The Independent című brit napilap hírportálja.
febr. 1
9:07
Felülvizsgálják a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezményeit (HR Portál)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a megváltozott jogszabályi feltételek alapján január elején megindította az utazási kedvezmények rendszerének felülvizsgálatát a korábbi rokkantnyugdíjasok esetében is - közölte a szaktárca az MTI érdeklődésére kedden.
febr. 1
9:09
Nőtt a külkereskedelem volumene novemberben (hvg.hu)
Novemberben ismét nőtt a külkereskedelem volumene - közölte a KSH.

Keresés