2012. február 11. szombat

febr. 11
5:21
Rontást vett le a jósnő - 4 év börtönt kapott érte (ProfitLine)
Négy év börtönbüntetésre ítélt és nyolc évre kitiltott az országból a Veszprémi Törvényszék egy román asszonyt, aki "jósnőként" több embert csapott be; az ítélet pénteken emelkedett jogerőre - közölte Dürkné Pintér Zsuzsanna, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.
febr. 11
6:21
A világ 10 legjobb luxushotelje: Marrakeshtől Párizsig (Privátbankár)
A világ 10 legjobb luxusszállója között európai dominancia figyelhető meg, a legjobb 10 közé az utazók ajánlása alapján még egy 4 csillagos hotel is bekerült, ami nincs olyan messze Budapesttől. Luxusfürdők, konditermek, éttermek és egyedi kialakítású szobák New Yorktól Bécsig.
febr. 11
6:24
Orbán: Brüsszelből nem tudják megmondani, nekünk mi a jó (Portfolio)
Higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát - jelentette ki Orbán Viktor abban az interjúban, amelyet...
febr. 11
6:42
Lejárt a türelmi idő - Év végén törlesztettek az önkormányzatok (Portfolio)
A tavalyi év utolsó hónapjában számos önkormányzatnál lejárt a korábban kibocsátott devizakötvények esetében a türelmi idő és megkezdődtek a törlesztések - olvasható ki a Magyar Nemzeti Bank pénteken...
febr. 11
7:24
Tíz százalékra csökken az éttermi fogyasztás áfája Horvátországban (hvg.hu)
A kormány törvényjavaslata szerint Horvátoszágban jövőre tíz százalékra csökkenthetik az éttermi étel- és italfogyasztás forgalmi adóját - derül ki a zágrábi kabinet honlapján olvasható jogszabálytervezetből.
febr. 11
7:33
Agresszív fácán tartja rettegésben egy brit falu lakóit (ProfitLine)
Egy agresszív fácánkakas tartja rettegésben a közép-angliai Staffordshire megye egyik falujának lakóit: a díszes tollú madár válogatás nélkül megtámad mindenkit, aki csak a közelébe merészkedik.
febr. 11
7:42
Figyelmeztik a Malév károsultjait (hvg.hu)
A Pest Megyei Fogyasztóvédelmi Közhasznú Egyesület szakmai igazgatója azt javasolja, hogy a Malév-jeggyel rendelkezők minden esetben írásban, ajánlott-térítvényes levélben küldjék el kártalanítási igényüket.
febr. 11
7:42
Magyar politika: amerikai republikánusok és némi Szingapúr (Piac és Profit)
Nem fenyeget államcsőd, de kétségtelenül az IMF a bizalmatlanság gödréből kivezető út Magyarország számára szakértők szerint. Megszorítások helyett viszont hosszú távú stratégiát és a humánerőforrásba való befektetést tartanának helyesnek.
febr. 11
7:54
Rossz hír: áremelés jöhet a kutakon! (Portfolio)
Hiába erősödött a héten a forint árfolyama, az olajár emelkedése miatt várhatóan a hazai üzemanyagárak is felfele veszik az irányt az előttünk álló héten. A benzin esetében egy literenként 3-4, a...
febr. 11
8:06
Elfolyt a pénz a Volánbuszból (ProfitLine)
A társasági érdekek ellenében adott megbízásokat számos esetben a Volánbusz Zrt. korábbi vezetése alvállalkozóknak 2002 és 2010 között - derül ki egy a Magyar Hírlap birtokába került, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megbízásából készült vizsgálóbizottsági jelentésből.
febr. 11
8:12
Filléres nyaralás idén Görögországban - csak nem nekünk (Pénzcentrum)
Görögország, pontosabban a Görögországba utazók lehetnek az idei nyaralási szezon nyertesei. Egyes előrejelzések szerint ugyanis a balkáni állam szállodái ugyanis az alacsony (vagy a korábbiaknál alacsonyabb) árakkal próbálják majd legyőzni az elmúlt hónapok gazdasági nehézségeit, és visszacsalogatni a turistákat....
febr. 11
8:45
Nem gyárt többé fényképezőgépet a Kodak (Privátbankár)
Lezárva egy korszakot az Eastman Kodak leáll a digitális fényképezőgépek, a zsebkamerák és a digitális képkeretek gyártásával. A Kodak 120 éves működésének nagy részében uralta a világpiacot, a japán konkurenciával azonban nem tudott lépést tartani. A vállalat még januárban kért csődvédelmet, jelenleg profilváltást tervez, a fotózásról a nyomdaiparra akarnak átállni.
febr. 11
8:48
Egyre kevesebb a disznó hazánkban (Portfolio)
A főbb állatfajok közül az elmúlt félév során a szarvasmarhák száma tovább emelkedett, a sertéseké és a juhoké csökkent. A baromfifélék állománya a szezonalitásnak megfelelően változott, tette közzé...
febr. 11
9:12
Szupergyors liftet készítettek: 64 km/h sebességgel (ProfitLine)
Szupergyors liftet terveztek a Mitsubishi japán cég tervezői, a felvonót a Kínában épülő Sanghaj Toronyban fogják használni.
febr. 11
9:14
Egy nagy múltú cég vergődése: a Kodak nem gyárt többé fényképezőgépet (ProfitLine)
Lezárva egy korszakot az Eastman Kodak leáll a digitális fényképezőgépek, a zsebkamerák és a digitális képkeretek gyártásával - írta pénteken a The New York Times című amerikai napilap.
febr. 11
9:21
Orbán: higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az unióval (Privátbankár)
Orbán Viktor szerint higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárják, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát. A miniszterelnök kiemelte, hogy Magyarország akkor lesz biztonságban, ha a munkavállalók száma eléri az öt és fél milliót, melyhez többek között növelni kell a teljesítményt a mérnök és az informatikai képzésben.
febr. 11
9:39
Az ideális bor vörös, és alacsony az alkoholtartalma (Privátbankár)
Alacsony alkoholtartalmú, főleg vörösborokat részesíti előnyben a fogyasztók nagy része. Az ideális bor a megkérdezettek szerint 10,5 százaléknál kevesebb alkoholt tartalmaz, származási országát tekintve francia, és fém kupak helyett természetes dugóval rendelkezik.
febr. 11
9:42
Nincs pénz az orvosok megemelt béreire Szlovákiában (Portfolio)
Nincs elég pénz a törvény által előírt megemelt orvosi bérek kifizetésére Szlovákia több megyei és városi kórházában - mondta el az MTI-nek Németh Gabriella, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) szociális,...
febr. 11
9:45
USA tőzsdék - a pesszimizmus itt is becsapott (ProfitLine)
Veszteséggel zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói pénteken, az S&P500-as mutató idén a legnagyobb arányú napi veszteségét szenvedte el.
febr. 11
10:03
Egyből szavaz a parlament a dohányipari monopóliumról (hvg.hu)
A jövő héten kezdődő tavaszi ülésszak első napján az Országgyűlés zárószavazhat a dohánykereskedelem radikális átalakításáról. A a Lázár János (Fidesz) által még decemberben benyújtott törvényjavaslat jogerőre emelkedésének visszasságairól írt a Népszabadság.
febr. 11
10:15
Nyáron beindul a termelés az új magyar csokigyárban (Privátbankár)
Az idén a harmadik negyedévben kezdi meg termékeinek piaci bevezetését a Happy Chocolates Zrt., amely mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással "édesipari övezetet" hozott létre a fővárostól 40 kilométerre, Úriban. A tervek szerint a társaság 100 új munkahelyet teremt.
febr. 11
10:18
Új magyar csokoládégyár készül (ProfitLine)
Az idén a harmadik negyedévben kezdi meg termékeinek piaci bevezetését a Happy Chocolates Zrt., amely mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással "édesipari övezetet" hozott létre a fővárostól 40 kilométerre, Úriban - közölte Torma Veronika, a társaság marketing és kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
febr. 11
10:21
Magyar pontyok Indiában (Piac és Profit)
Egy friss megállapodás értelmében a magyarországi génbankok és tenyésztési ismeretek felhasználásával hazai pontyfajták sokasodhatnak majd Indiában.
febr. 11
10:36
Lesújtott az S&P; az olasz bankszektorra (Portfolio)
Harmincnégy olasz bankot, köztük az UniCreditet és az Intesa Sanpaolót minősítette le a Standard & Poor's azzal összefüggésben, hogy még januárban Olaszország adósbesorolását is eggyel lejjebb tette...
febr. 11
10:51
Akadozik a vízszolgáltatás Miskolc egy részén - mi történt? (ProfitLine)
Csőtörés miatt akadozik a vízszolgáltatás Miskolc diósgyőri városrészében, a komlóstetői lakótelepen és Bükkszentlászlón - tájékoztatta Láng Zita, a Miskolc Vízmű (Mivíz) Kft. szóvivője szombaton az MTI-t.
febr. 11
10:54
Rekord összegű osztalékot fizethetnek idén az amerikai vállalatok (Portfolio)
A február hónap igen izgalmasnak ígérkezik abból a szempontból, hogy a vállalatok ekkor szavaznak a tavalyi év után járó osztalék mértékéről, és jellemzően ekkor jelentik be a tervezett...
febr. 11
10:54
Végre kapható a málnaillatú farmernadrág (Pénzcentrum)
Szagos farmernadrággal, pontosabban málnaillatúval rukkolt elő egy japán ruhagyár....
febr. 11
11:24
Visszásságok a MÁV-nál: 15 milliárdos kár érhette a céget (ProfitLine)
Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.
febr. 11
11:27
Adóemeléssel és megszorításokkal takarékoskodna Ausztria (Privátbankár)
Az osztrák koalíciós partnerek megállapodtak a következő öt évre szóló takarékossági csomagban. A javaslat szerint Ausztria elsősorban az állami kiadások csökkentése révén 27 milliárd eurót akar megtakarítani 2016-ig. A tervek szerint befagyasztanák a közszolgák bérét, a nyugdíjak az inflációnál kisebb mértékben emelkednének, és az állami támogatások is csökkennének.
febr. 11
11:30
Devizahitelesek, figyelem: íme az új árfolyamrögzítés szabályai (Portfolio)
A jövő héten tárgyalhatja az Országgyűlés az új, kedvezményes árfolyamrögzítésről szóló jogszabály-módosítást, a nemzetgazdasági miniszter ugyanis benyújtotta a Parlamentnek a kormány ezzel...
febr. 11
11:48
Hideg van, de nincs gáz a gázzal (hvg.hu)
Kevesebb fogy majd, mint tegnap, de elég sok gázt elfogyasztunk szombaton. A Földgázszállító közleménye szerint 71 millió köbméter fogyhat, ami messze van a 2006-os, 90 milliós rekordtól.
febr. 11
11:57
Féltik a tőkéket a tokaji szőlészek (ProfitLine)
A fagytól tartanak a szőlészek a történelmi borvidéken, Tokaj-hegyalján - írta az Észak-Magyarország szombaton.
febr. 11
12:24
Meglopták Bill Gates alapítványát, ezért ismét adakozik (Piac és Profit)
Nem kevesebb, mint 750 millió dollárt adományozott az AIDS, tuberkulózis és malária elleni küzdelemmel foglalkozó alapítvány részére a milliárdos üzletember. Az alap sajtóértesülések szerint rendszeres készpénz-problémákkal küszködik. Egyes országokban ugyanis illetéktelen felek segélypénzeket nyúltak le a szervezettől.
febr. 11
12:24
Megint emelkedhet a benzin ára (hvg.hu)
Az elmút napok forinterősödése is hiába, mert az olajár emelkedése miatt szerdástól várhatóan ismét felfelé veszik az irányt a hazai üzemanyagárak. A benzin literenként 3-4, a gázolaj pedig akár 5-6 forintot is drágulhat.
febr. 11
12:30
Kósa: Orbán nem puccsról, hanem markáns támadássorozatról beszélt (ProfitLine)
Kósa Lajos szerint a miniszterelnök nem puccsról, hanem a Magyarországot ért markáns támadássorozatról beszélt a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésén - a Fidesz alelnöke erről az m1 Az Este című műsorában nyilatkozott pénteken.
febr. 11
12:42
Az év lottóbotránya: egy ország háborodott fel (Pénzcentrum)
Ragaszkodik szociális segélyéhez egy lottómilliomos pár Nagy-Britanniában azután is, hogy több mint 3 milliárd forintnyi fontot nyert....
febr. 11
13:03
Brutális nadrágszíj-politika a sógoroknál (ProfitLine)
Több hónapig tartó tárgyalássorozat után az osztrák koalíciós partnerek pénteken megállapodtak a következő öt évre szóló takarékossági csomagban.
febr. 11
13:18
Blöffölt a kettes terminállal is a Ryanair? (hvg.hu)
Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója csütörtökön azt mondta: megállapodtak amagyar állammal és a ferihegyi reptér üzemeltetőjével, illetve hogy ötgépes bázisuk lesz Budapesten, és a ferihegyi kettes terminálról fognak repülni. Az állításokról az infdex megírta: az ír cégvezető "félrevezetően fogalmazott".
febr. 11
13:36
A parlament előtt az árfolyamgát rendszerét módosító javaslat (ProfitLine)
A nemzetgazdasági miniszter pénteken benyújtotta a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely a kormány és a Magyar Bankszövetség 2011. december 15-én kötött megállapodásának megfelelően módosítja a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítésére (árfolyamgátra) vonatkozó szabályokat.
febr. 11
13:36
Ömlik a pénz a feltörekvő piacokra (Portfolio)
Közel egy éve nem fordult elő, hogy megközelítőleg 6 milliárd dolláros friss tőkebeáramlás érkezzen a feltörekvő piaci részvényalapokba, pedig a szerdán zárult héten ennek lehettünk szemtanúi. A...
febr. 11
13:38
Zűrzavar a török hírszerzésben (ProfitLine)
Letartóztatási parancsot adott ki a török Nemzeti Hírszerzési Ügynökség (MIT) négy tagja, köztük a szervezet volt vezetője ellen egy különleges felhatalmazású isztambuli ügyész egy kurd szervezettel kapcsolatos vizsgálattal összefüggésben - adta hírül a CNN Türk értesülésére hivatkozva a Hürriyet Daily News című török hírportál.
febr. 11
14:09
Francia légi közlekedési sztrájk - Több tízmilliós veszteség az Air France-nál (ProfitLine)
A héten lezajlott négy napos légiközlekedési sztrájk miatt az Air France napi tízmillió euró veszteségre számít a Le Parisien című lap értesülése szerint.
febr. 11
14:36
Gödöllői Lidl: Egyben a kettő (hvg.hu)
Egy Lidl áruház nyílik csak Gödöllőn a tervezett kettő helyett, mivel a kereskedelmi cég nem kapta meg határidőre az egyik szükséges engedélyt.
febr. 11
14:42
Malév - A kormány módosította a kártalanítási rendeletét (ProfitLine)
Módosította a kormány a Malév Zrt. leállása miatt szükségessé váló rendkívüli intézkedésekről szóló, január 31-i rendeletét, az új szabályok a kártalanítás és segítségnyújtást végzők közé bevonják a légitársaság két leányvállalatát is. A módosító rendelet a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg.
febr. 11
14:48
Minősítik a taxisokat és az utazási irodákat is (Pénzcentrum)
Jelenleg az államigazgatási egyeztetésnél tart a turizmus törvény előkészítése, a szöveg tartalmazza a szolgáltatók minősítésére vonatkozó szabályokat is - jelentette be Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai és vendéglátóipari főosztályának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján....
febr. 11
15:15
Növelte bevételét és nyereségét a Thomson Reuters tavaly (ProfitLine)
Növelte bevételét és javított eredményén a tavalyi év egészében és pénzügyi éve negyedik negyedévében a Thomson Reuters üzleti és pénzügyi hírügynökség - derül ki a Thomson Reuters által az MTI-hez eljuttatott beszámolóból.
febr. 11
15:48
A Vajdaságban szüneteltetik a sínbusz járatokat (ProfitLine)
Szünetelteti a sínbusz járatokat a Vajdaságban Szerb Vasutak közvállalat.
febr. 11
16:18
Végzetes hibák sorozata két banknál - Hétfőn már nem nyitnak ki (Portfolio)
Immár kilenc bank zárta be kapuit idén az USA-ban, a héten ugyanis bejelentették újabb két hitelintézet csődjét. Tavaly 92, tavalyelőtt 157 bankcsőd történt a tengerentúli országban. Az eheti két...
febr. 11
16:21
Az önkormányzatok kötvénytartozása húsz százalékkal csökkent decemberben (ProfitLine)
Az önkormányzatok kötvénytartozása decemberben egyetlen hónap alatt 132,6 milliárd forinttal, azaz közel 20 százalékkal piaci értéken 553,9 milliárd forintra csökkent, derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss értékpapír statisztikáiból.
febr. 11
16:27
Ezt a számot hívd, ha baj van (Piac és Profit)
Február 11. az európai segélyhívószám napja. Az európaiak 74 százaléka még mindig nem tudja, hogy milyen számon kérhet segítséget, ha utazása alatt bajba jut valahol az unió területén, mutat rá a hiányosságra egy friss Eurobarométer felmérés. Ezért az Európai Bizottság új népszerűsítő kampányt indít a 112-es hívószám elterjesztésére.

Keresés