2012. február 12. vasárnap

febr. 12
6:06
Egymás vállán sírtak a magyar dolgozók és a menedzserek (168 Óra Online)
Több százan, egyenruhába öltözött pilóták, utaskísérők, munkatársak és családtagjaik búcsúztak tegnap a budapesti menetben a magyar légitársaságtól.
febr. 12
7:18
Bírók kényszernyugdíjaztatása - a feje tetejére állított szabályozás (Adózóna)
A kormányzati kommunikáció szerint a bírók kényszernyugdíjaztatása a jelenlegi munkajogi szabályoknak megfelel, az uniós kritikák pedig valamiféle információ hiányból erednek. A tények azonban mást mondanak.
febr. 12
7:39
Ön vállalkozónak született? (Piac és Profit)
Az ideális vállalkozó felküzdi magát a legmagasabb sziklafokra, miközben örömét leli az őt érő csapásokban, és a mosoly egy pillanatra sem fagy le az ajkáról. Ám úgy tűnik, a vállalkozások jelentős részét nem született vállalkozók vezetik. S még az sem biztos, hogy ez baj.
febr. 12
8:12
Frei Tamás legyőzhetetlen: tovább tarol a riporterguru (Pénzcentrum)
Továbbra is az összeesküvés-elméletek csalogatják a legtöbb magyar olvasót a könyvesboltokba, azonban érdekes módon akad az élmezőnyben jó néhány olyan külföldi regény is, mely az elmúlt hetekben moziba kerülő filmadaptációjának köszönheti januári sikerét - derül ki a Bookline Top50 olvasói sikerlistából....
febr. 12
8:15
Ne bánjuk, ha lemaradtunk! Van jobb, mint a végtörlesztés? (ProfitLine)
Aki valamilyen okból lemaradt a végtörlesztésről a "hajrában", annak sem kell aggódnia, az árfolyamgát várhatóan áprilistól belépő új rendszere megoldást jelenthet a még mindig jelentős devizahitellel rendelkező adósoknak - mondta Bába Ágnes, a K and H Bank vezérigazgató-helyettese az MTI-nek.
febr. 12
8:24
Idén sem számíthat túl sok jóra a hazai turizmus (Privátbankár)
Felemás éven van túl a hazai turisztikai piac, és úgy tűnik, hogy idén sem lesz javulás. A kedvezőtlen gazdasági helyzet, az emelkedő üzemanyagárak, és a SZÉP Kártya bizonytalan elfogadottsága miatt a belföldi kereslet további szűkülésére lehet számítani. A visszaesést enyhén mérsékelheti a sok hosszú hétvége, és a gyenge forint miatt lehetséges, hogy többen inkább hazai vizeken pihennének.
febr. 12
8:30
Befektetők lepték el a lakáspiacot (Üzlet és Utazás)
A magyarországi lakáspiacon a lakás adásvételek száma januárban 12.970 volt, ez több mint két és félszerese a tavaly januárinak, és hároméves csúcsnak számít - közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat.
febr. 12
8:48
Az árfolyamgát új rendszere jobb lehet, mint a végtörlesztés (Üzlet és Utazás)
Aki valamilyen okból lemaradt a végtörlesztésről a "hajrában", annak sem kell aggódnia, az árfolyamgát várhatóan áprilistól belépő új rendszere megoldást jelenthet a még mindig jelentős devizahitellel rendelkező adósoknak - mondta a K&H Bank vezérigazgató-helyettese.
febr. 12
8:48
Újítassa fel lakását a Főtávval (Portfolio)
Lakóházak, lakóközösségek számára hirdet energiatakarékossági pályázatot a FŐTÁV Zrt., a nyerteseknek napelemet építenek a tetőre, felújítják a melegvíz-rendszerét, valamint követhetővé teszik a...
febr. 12
9:00
Az árfolyamgát új rendszere jobb lehet, mint a végtörlesztés (Privátbankár)
Aki lemaradt a végtörlesztésről, annak sem kell aggódnia, az árfolyamgát várhatóan áprilistól belépő új rendszere megoldást jelenthet a devizahitellel rendelkező adósoknak. Szakértő szerint pedig az új típusú árfolyamgát jobb megoldást jelent a végtörlesztésnél, mivel bizonyos árfolyamszint felett az árfolyamkockázatot nem az ügyfél viseli, így egy további forintgyengülés kevésbé terheli meg az…
febr. 12
9:18
A magas üzemanyag árak a Volán malmára hajthatják a vizet (Privátbankár)
A januári üzemanyagár-csúcs többnyire a közösségi közlekedés irányába terelte az utasokat, a megkérdezett Volán-társaságok többségénél az év első hónapjában megállt az utasszám csökkenése, esetenként növekedést tapasztaltak. Szakemberek szerint azonban az adatokból csak néhány hónap múlva derül ki, hogy az utasszám alakulásában bekövetkezett kedvező tendencia tartós lesz-e.
febr. 12
9:21
Ezt hozta a magas benzinár! (ProfitLine)
A januári üzemanyagár-csúcs többnyire a közösségi közlekedés irányába terelte az utasokat, a megkérdezett Volán-társaságok többségénél az év első hónapjában megállt az utasszám csökkenése, esetenként növekedést tapasztaltak.
febr. 12
9:54
Buszra szállnak az autósok a benzinárak miatt (Napi)
Többen választják a közösségi közlekedést a magas üzemanyag árak miatt, a Volán-társaságok forgalma pár százalékkal nőtt az év elején. A januári üzemanyagár-csúcs többnyire a közösségi közlekedés irányába ... ...
febr. 12
9:54
Elgyengült a BUX a héten - mi is történt? (ProfitLine)
Negatív korrekcióval zárta a hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a vezető papírok gyengültek az elmúlt héten. A BUX egy hét alatt 639 ponttal, 3,25 százalékkal csökkent, 19.026,82 ponton zárt pénteken. A részvénypiac heti forgalma 63,3 milliárd forint volt az előző heti 74,44 milliárd forint után.
febr. 12
10:12
Lemaradt a végtörlesztésről? Nem kell aggódnia (K&H) (Napi)
Aki valamilyen okból lemaradt a végtörlesztésről a "hajrában", annak sem kell aggódnia, az árfolyamgát várhatóan áprilistól belépő új rendszere megoldást jelenthet a még mindig jelentős devizahitellel ... ...
febr. 12
10:21
A londoni olimpián a járda is energiát fog termelni! (Piac és Profit)
Az idei londoni Olimpiára érkezők olyan járdákon fognak közlekedni, melyeken a lépteik energiát termelnek. Az újrahasznosított gumiból készülő PaveGen a lépések okozta nyomásból létrejövő energiát hasznosítja.
febr. 12
10:27
Fontos szavazással startol az új szezon a parlamentben (Napi)
Az Országgyűlés hétfőtől kezdődő, kétnapos ülésével indul a tavaszi parlamenti ülésszak. Az Országgyűlés hétfőn határozati javaslat formájában támogathatja Magyarország csatlakozását az új uniós fiskális ... ...
febr. 12
10:27
Újra nyitnak a hideg miatt bezárt borsodi iskolák (ProfitLine)
Hétfőtől újra lesz tanítás Borsod-Abaúj-Zemplén megye mindazon általános iskolájában, amelyek korábban azért zártak be, hogy a nagy hideg miatt megnövekvő fűtésszámlán így spóroljanak a fenntartó önkormányzatok.
febr. 12
10:36
Kenyába megy a Nokia (Portfolio)
A kenyai fővárosban Nairobiban nyitja meg legújabb kutatási és fejlesztési központját a Nokia, mely az afrikai régió mellett az indiai és a közel-keleti régiót fogja kiszolgálni -írja a Marketwatch...
febr. 12
10:45
Tisztul a levegő (Napi)
Jelentősen javult a levegő minősége országszerte vasárnapra. A szálló por magas koncentrációja miatt már csak két település levegőjét minősítette veszélyesnek az Országos Környezetegészségügyi Intézet ... ...
febr. 12
10:48
Soros: a görög mentőcsomag ellenére Európa nem szabadul meg a veszélytől (Privátbankár)
Soros György milliárdos befektető úgy véli, hogy az alacsony gazdasági növekedés, és a hosszan tartó politikai feszültség akkor is széthúzza az unió tagállamait, ha a görögök elfogadják a kiterjesztett megszorító csomagot. Soros szerint az USA gazdasága a megújulás jeleit mutatja, a választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy Obama megérdemelne egy második győzelmet.
febr. 12
11:12
Az Ötöslottó 6. heti nyerőszámai (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 6. heti nyerőszámait. A heti várható főnyeremény 1 266 millió forint volt....
febr. 12
11:12
A Malév nélkül már nem vonzó üzleti bázis Budapest (168 Óra Online)
A Malév csődjének következményeivel foglalkozik a londoni Financial Times.
febr. 12
11:14
Ezt a luxusvillát adta el Brad Pitt és Angelina Jolie (Pénzcentrum)
Neves vevőt talált eladásra kínált kaliforniai villájára Angelina Jolie és Brad Pitt: az ingatlan Ellen DeGeneres televíziós személyiség birtokába kerül....
febr. 12
11:30
Soros: Merkel rossz irányba vezeti Európát (Infostart)
Soros György szerint az Angela Merkel német kancellár fémjelezte válságkezelés nem jó, mert a bajba került országokban tőkeinjekciókkal is kellene támogatni a gazdasági növekedést, nem csak szigorú takarékosságot kényszeríteni rájuk.
febr. 12
11:30
Soros szerint felbomolhat Európa (Portfolio)
Soros György szerint az Angela Merkel német kancellár fémjelezte válságkezelés nem jó, mert a bajba került országokban tőkeinjekciókkal is kellene támogatni a gazdasági növekedést, nem csak szigorú...
febr. 12
11:33
Soros György: Merkel rossz irányba vezeti Európát (ProfitLine)
Soros György szerint az Angela Merkel német kancellár fémjelezte válságkezelés nem jó, mert a bajba került országokban tőkeinjekciókkal is kellene támogatni a gazdasági növekedést, nem csak szigorú takarékosságot kényszeríteni rájuk.
febr. 12
11:39
Soros: az IMF nélkül kellene megoldani a problémát (Napi)
Soros György szerint az Angela Merkel német kancellár fémjelezte válságkezelés nem jó, mert a bajba került országokban tőkeinjekciókkal is kellene támogatni a gazdasági növekedést, nem csak szigorú takarékosságot ... ...
febr. 12
12:06
Megállapodott az EU és az USA a túlzott amerikai dömpingellenes vámok megszüntetéséről (ProfitLine)
Megállapodást kötött az Európai Unió és az Egyesült Államok arról, hogy Washington megszünteti a kereskedelmi partnerek által túlzottan magasnak tartott dömpingellenes vámjait, és cserébe az EU visszalép a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) emiatt folytatott eljárástól.
febr. 12
12:08
Munkahelyteremtő támogatás a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (ProfitLine)
A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból (NFA) 10 milliárd forint keretösszeggel munkahelyteremtő beruházások támogatására pályázatot írt ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) mikro-, kis- és középvállalatoknak - jelentette be Czomba Sándor államtitkár.
febr. 12
12:24
Vizet "gyártanak" a sivatagban (Piac és Profit)
A Közel-keleten elfogyasztott víz minden egyes literének óriási az ökológiai lábnyoma. Az Egyesült Arab Emirátusok ráadásul nem is keveset fogyaszt belőle. Ennek az államnak a legnagyobb a vízlábnyoma a világon: 550 liter az egy főre jutó napi(!) vízhasználat. Miközben nem rendelkeznek saját édesvíz forrásokkal.
febr. 12
12:39
A HeidelbergCement profitja nőtt tavaly (ProfitLine)
A német HeidelbergCement építőanyag-ipari csoport tavaly 2,32 milliárd eurós üzemi eredményt termelt, 3,6 százalékkal többet, mint 2010-ben.
febr. 12
12:42
Schäuble szerint már nem elég, amit a görögök ígérnek (Portfolio)
A görögök már annyi mindent ígértek, amit nem tartottak be, hogy többé nem hihetünk az ígéreteiknek - nyilatkozta a Welt am Sonntag című lapnak Wolfgang Schäuble. A német pénzügyminiszter szerint...
febr. 12
12:54
A bajok ellenére 8 százalékos növekedést vár Kína (Privátbankár)
A kínai kormány szakértői 8 százalékos vagy gyorsabb gazdasági növekedést ígérnek a világgazdasági bajok ellenére, mert a hazai fogyasztás várhatón gyorsan nő, továbbá Kína mind jobban megnyitja piacait, és világszintű szerepet szán valutájának, a jüannak. A kínai fogyasztás további bővülését segíti, hogy emelik a minimálbért, és javítják a szociális ellátó rendszert.
febr. 12
13:12
Kanada is Kína felé nyit (ProfitLine)
Stephen Harper kanadai miniszterelnök kínai látogatást kezdett a héten, ami egybehangzó vélemények szerint egyértelmű jel arra:, hogy Ottawa - az Egyesült Államokhoz és Európához hasonlóan - Ázsia feltörekvő államainak piacára, mindenek előtt Kínára összpontosít.
febr. 12
13:18
Iszonyat drágák a hitelek: itt mégis szerezhetsz pénzt (Pénzcentrum)
Nem csak a lakáscélú hitelek drágultak meg az elmúlt félévben. A szabad felhasználású jelzáloghitelek is hasonló mértékben drágultak, mint lakáscélú társaik. Növekvő forrásköltségek és a végtörlesztéssel megugró kereslet miatt nem is valószínű, hogy egyhamar visszatér a fél évvel ez előtti szintre a szabadfelhasználású hitelek díjai. Egyre kitolódik az összeghatár, amikor már érdemes…
febr. 12
13:36
Londoni elemzők: Áprilisra megszülethet az IMF/EU-megállapodás (Infostart)
A magyar hatóságok meg fogják tenni az IMF/EU-megállapodáshoz szükséges engedményeket, és áprilisra létrejöhet az egyezmény egy 15-20 milliárd eurós készenléti csomagról - jósolták hétvégi helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint ebben az esetben az MNB az év végéig visszafordíthatja az eddigi kamatemeléseket.
febr. 12
13:36
Felhőtlen viszony hiányában is lesz megállapodás a kormány és az EU/IMF között (Portfolio)
A magyar hatóságok meg fogják tenni az IMF/EU-megállapodáshoz szükséges engedményeket, és áprilisra létrejöhet az egyezmény egy 15-20 milliárd eurós készenléti csomagról - jósolták hétvégi...
febr. 12
13:45
Ez várható hétfőn (Napi)
Csak elvétve számíthatunk jelentősebb makrogazdasági adat megjelenésére a hét elején. Az MNB a hét első napján ismerteti előzetes januári statisztikai mérlegét.Az ÁKK likviditási diszkont kincstárjegy ... ...
febr. 12
13:45
Magyar-szlovák közúti és vasúti együttműködések (ProfitLine)
A szlovák-magyar határon átnyúló vasúti fejlesztések és a vasúti teherforgalmi együttműködések lehetőségeiről tárgyalt a kétoldalú Infrastruktúra Vegyesbizottság a héten Pozsonyban, és áttekintették a tervezett közúti szerződések aktuális helyzetét is.
febr. 12
13:54
Felhőtlen viszony hiányában is lesz IMF-megállapodás (Portfolio)
A magyar hatóságok meg fogják tenni az IMF/EU-megállapodáshoz szükséges engedményeket, és áprilisra létrejöhet az egyezmény egy 15-20 milliárd eurós készenléti csomagról - jósolták hétvégi...
febr. 12
13:56
Félrevezetett mindenkit a Ryanair? (Portfolio)
Félrevezetően fogalmazott több ponton a csütörtöki sajtótájékoztatóján az ír fapados cég, a Ryanair vezérigazgatója. Michael O'Leary egyebek mellett azt mondta, hogy megállapodtak a ferihegyi reptér...
febr. 12
14:03
Morgan Stanley: a pragmatizmus felülkerekedik Magyarországon (Napi)
A magyar hatóságok meg fogják tenni az IMF/EU-megállapodáshoz szükséges engedményeket, és áprilisra létrejöhet az egyezmény egy 15-20 milliárd eurós készenléti csomagról - jósolták hétvégi helyzetértékelésükben ... ...
febr. 12
14:18
Malév - Békés felvonulás a Malévért (ProfitLine)
Több száz ember vett részt Budapesten szombat délután a Malévért, a Malév emlékére rendezett békés felvonuláson, egyenruhába öltözött pilóták, utaskísérők, munkatársak és családtagjaik búcsúztak a 66 éves múltú légitársaságtól.
febr. 12
14:20
Százmilliárd forint az önkormányzati infrastruktúra-fejlesztések finanszírozására (ProfitLine)
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. a kormány döntése alapján meghirdeti az MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Programot, amellyel 100 milliárd forintnyi hitelforrás nyílik meg az önkormányzatok számára infrastruktúra-fejlesztő beruházásaik finanszírozásához - jelentette be az állami tulajdonú fejlesztési bank.
febr. 12
14:21
Kína megígérte: rajta nem múlik (Napi)
Nyolc százalékos vagy nagyobb gazdasági növekedést ígérnek a kínai kormány szakértői. Kína fenntarthatja a 8 százalékos vagy gyorsabb gazdasági növekedést a világgazdasági bajok ellenére, mert a hazai ... ...
febr. 12
14:39
Új helyzet állhat elő a cigarettapiacon - Izgalmas lesz a végszavazós végjáték (Napi)
Hétfőn szavazhat a parlament a cigaretta kereskedelem monopolizálásáról. A jogszabály merőben új helyzetet teremtene Magyarországon. Hétfőn szavaz a parlament a cigaretta kereskedelem monopolizálásáról ... ...
febr. 12
14:51
Újabb négy évre Futó Péter az MGYOSZ elnöke (ProfitLine)
Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a héten tartotta tisztújító közgyűlését, amelyen újabb négy évre megválasztották Futó Pétert a szervezet elnökévé - közölte az MGYOSZ az MTI-vel.
febr. 12
14:57
Munkába álltak a jégtörőhajók (Napi)
A Tisza és a Duna jeges árvíz elleni védelmét összesen 13 jégtörőhajó biztosítja a kiszolgáló hajókkal együtt - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF). Az Országos Vízügyi Főigazgatóság MTI-hez ... ...
febr. 12
15:21
Magyar irányítású uniós klímavédelmi programot mutattak be Brüsszelben (ProfitLine)
Magyar irányítással indult az Európai Unió egyik új, a klímaváltozáshoz kötődő projektje, amelyet kedden mutattak be Brüsszelben, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) helyi hivatalában.

Keresés