2012. február 14. kedd

febr. 14
0:03
Csaba László: az IMF a sírásó (Privátbankár)
Csaba László szerint az IMF a sírásó szerepét tölti be mindig, ez Magyarország esetében annyit jelent, hogy búcsút inthetünk a matolcsyzmusnak. A közgazdász szerint 2011 nyarán eszméltek a piacok, hogy a kormányok valójában nem tesznek semmit az adósságok leépítéséért, ekkor indultak el azok a folyamatok, ami miatt az IMF-hez kell fordulnunk. A közgazdász szerint nem okos dolog kiejteni a szánkon…
febr. 14
4:42
Vau, vau, vaúúúú - ne nézd meg, úgyse érted! (ProfitLine)
Emberek számára hallhatatlan tévéreklámot készített kifejezetten kutyáknak egy brit ebeledelgyártó cég.
febr. 14
5:18
Kilenc EU-tagállamra csapott le a Moody's (hvg.hu)
Kilenc EU-tagállam - köztük nyolc euróövezeti tagország - adósosztályzatát, illetve besorolásainak kilátását rontotta kedden a Moody's Investors Service, egyebek mellett arra a véleményére hivatkozva, hogy egyre gyengülnek Európa makrogazdasági kilátásai, és ez veszélyezteti a takarékossági programok végrehajtását.
febr. 14
5:20
VG: a foglalót itt hagyva menekültek a befektetők (hvg.hu)
A válság hatására 2008-ról 2009-re szinte teljesen eltűntek a külföldi vevők az ingatlanpiacról, de tavaly és tavalyelőtt már ismét érezhető volt a jelenlétük, bár arányuk még nagyon távol van a válság előtti időszakban tapasztalttól - írja a keddi Világgazdaság.
febr. 14
5:30
Akiknek igazán nagy üzlet a Valentin-nap (Pénzcentrum)
Bár nem áll túl közel a magyar hagyományokhoz, mégis egyre fontosabb számunkra is a mai Valentin-nap. Jól példázza ezt az a tény, hogy a csokoládégyártók számára a mikulásfigurák, a karácsonyi szaloncukor-dömping és a húsvéti csokinyuszi-szezon mellett a szerelmesek ünnepe jelenti a praliné-csúcsszezont. Érdekes trend ugyanakkor, hogy minden negyedik doboz bonbon a kereskedelmi láncok olcsóbb,…
febr. 14
5:36
Napi: elzárhatják a bankok az önkormányzati hitelcsapot (hvg.hu)
A helyi büdzsék, illetve a hitelfelvételi lehetőségek hiányosan kidolgozott szabályozása lehetetlenítheti el az önkormányzatok hitelezését - írja a keddi Napi Gazdaság.
febr. 14
5:38
Fontos adatok érkeznek ma a magyar gazdaságról (hvg.hu)
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé az infláció januári alakulását és az ipari termelés tavaly decemberi részletes adatait.
febr. 14
5:48
Mire moccan a netező? (ProfitLine)
Az internetezők továbbra is elsősorban hírek olvasására, közösségi oldalak látogatására használják a világhálót, de egyre jobban bíznak az online fizetési módokban és a neten rendelt áruk minőségében is.
febr. 14
6:09
MN: tudtuk nélkül jótékonykodtak a benzinnel feketézők (hvg.hu)
Tavaly több mint félmillió liter üzemanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ötször annyit, mint egy évvel azelőtt - írja a keddi Magyar Nemzet.
febr. 14
6:12
Sztrájkot fontolgatnak a Metro lánc hazai dolgozói (hvg.hu)
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) aggályosnak tartja, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkot helyezett kilátásba a Metro áruházaiban - írja a keddi Népszabadság.
febr. 14
6:15
Kilenc EU-tagállam osztályzatát vagy kilátását rontotta a Moody's (Infostart)
Kilenc EU-tagállam - köztük nyolc euróövezeti tagország - adósosztályzatát, illetve besorolásainak kilátását rontotta a Moody's Investors Service, egyebek mellett arra a véleményére hivatkozva, hogy egyre gyengülnek Európa makrogazdasági kilátásai, és ez veszélyezteti a takarékossági programok végrehajtását.
febr. 14
6:27
VG: több Malév-cég is talpon maradhat (hvg.hu)
A tulajdonostól függ, mi lesz a Malév leányvállalataival, amelyek közül a karbantartó Aeroplex megrendeléseinek csupán 17 százaléka származott az anyacégtől, így nyárig a hangárok teljes telítettséggel dolgoznának - írja a keddi Világgazdaság.
febr. 14
6:33
Az NGM államtitkára arról, mikor romlott el minden (Privátbankár)
Cséfalvay Zoltán, az NGM államtitkára szerint a hitelekből fenntartott jóléti rendszerek kényelmessé tették Európát, mely lomhán reagál a válságra, két éve nem tudja, mit kezdjen az örök renitens Görögországgal. Ilyen környezetben akar Magyarország védőhálót kapni az IMF-től. Az eurózónatagokat megvédi az EKB, a többieknek mi marad? Az NGM államtitkára hétfő este a Corvinus Egyetemen beszélt -…
febr. 14
6:33
Környezetvédelmi termékdíj: a NAV megválaszolta a legfontosabb kérdéseinket (Adózóna)
Ki fizeti a környezetvédelmi termékdíjat külföldi és belföldi előállítás esetén? Hogyan kell értelmezni az 50 százalékos határt? Íme a Nemzeti Adó-és Vámhivatal állásfoglalása.
febr. 14
7:03
Jó hír jöhet a német gazdaságról (hvg.hu)
Ma teszi közzé a német ZEW gazdaságkutató intézet a februári üzleti hangulatmutatót.
febr. 14
7:18
Óriási baklövések a sztárolt guruktól - Roubini megint megszólalt (Portfolio)
Ha egy örök pesszimista guru átértékeli nézeteit és optimista lesz, az vajon pozitív, vagy negatív jelzés a befektetők számára? Erre kereste a választ a Nomura elemzője, miután a 2008-as válságra...
febr. 14
7:21
Alig mozdult a forint kedd reggel (hvg.hu)
A forint kedd reggel jól tartotta magát a tőkepiaci hangulat támogatásával.
febr. 14
7:27
Kilenc EU-tagállamra csapott le a Moody's (ProfitLine)
Kilenc EU-tagállam - köztük nyolc euróövezeti tagország - adósosztályzatát, illetve besorolásainak kilátását rontotta kedden a Moody's Investors Service, egyebek mellett arra a véleményére hivatkozva, hogy egyre gyengülnek Európa makrogazdasági kilátásai, és ez veszélyezteti a takarékossági programok végrehajtását.
febr. 14
7:29
Elromlott a hangulat Ázsiában, csak a japán piac tudott emelkedni (ProfitLine)
Többnyire lefelé mozdultak az ázsiai részvénypiacok, miután a Moody's nemzetközi hitelminősítő kilenc EU-tagállam - köztük nyolc euróövezeti tagország - adósosztályzatát, illetve besorolásainak kilátását rontotta kedden. Ugyanakkor Japánban az indexek emelkedni tudtak, köszönhetően annak, hogy a központi bank váratlan döntéssel 10 billió jennel növelte az eszközvásárlási programját.
febr. 14
7:42
Új értékesítési igazgató az Est Médiánál (hvg.hu)
A szakember a HVG egyik csoportvezetői pozíciójából érkezett.
febr. 14
7:42
"Aki nem fizet adót, a szomszédját lopja meg" (Piac és Profit)
Magyarország összességében nincs olyan rossz helyzetben, mint amennyire rossz a lakosság és a vállalati szféra közérzete, mondjta lapunknak Vámosi-Nagy Szabolcs. Az adószakértő szerint az adóemelés indokolt válságban, de a technikáján lehet vitatkozni.
febr. 14
7:45
A forint jól tartja erősebb pozícióját (Infostart)
A forint kedd reggel jól tartotta magát a tőkepiaci hangulat támogatásával.
febr. 14
7:57
Pluszban zárt a Nikkei, már második napja emelkedik (hvg.hu)
A tokiói értéktőzsde fő mutatója kedden már második napja emelkedett.
febr. 14
7:57
87 embert bocsát el a Debreceni Egyetem az elvonások miatt (HR Portál)
87 embertől kényszerül megválni a Debreceni Egyetem (DE), miután 2,3 milliárd forinttal csökkent az intézmény állami támogatása. Az elbocsátásokról dr. Fábián István, a DE rektora beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában február 13-án.
febr. 14
7:59
Brüsszelben tárgyalna a hazai oktatásügyről Hoffmann Rózsa (HR Portál)
Első kézből kíván tájékoztatást adni a magyar köz- és felsőoktatást érintő kérdésekről Hoffmann Rózsa, ezért Brüsszelbe utazik, hogy megvitassa az Európai Bizottságban a magyar közoktatási, valamint felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban felmerült aggodalmakat - adta hírül az MTI.
febr. 14
8:00
Uniós feketelistán Magyarország (ProfitLine)
Magyarország is szerepel azon uniós országok között, amelyekben az Európai Bizottság szerint a legjobban megbomlott a gazdasági egyensúly és ezért a lehető legsürgősebben be kell avatkozni a helyzet rendezése érdekében - írja a keddi Napi Gazdaság, az olasz Corriere della Sera által megszerzett listára hivatkozva.
febr. 14
8:01
Közel 2500-an közfoglalkoztatásban a Köti-kövizignél (HR Portál)
Közel 2500 hátrányos helyzetű, tartósan állás nélküli ember jut kereseti lehetőséghez az idén közfoglalkoztatás révén a Közép-Tisza-vidéki vízügyi igazgatóságnál (Köti-kövizig); a programokat a központi költségvetés több mint 2,5 milliárd forinttal támogatja - mondta Nagy Réka, a vízügyi szervezet sajtóreferense az MTI-nek.
febr. 14
8:02
OTP részvény - nem igazán meggyőző... (ProfitLine)
Nap elején még emelkedést hozott az, hogy vasárnap éjjel a görög parlament megszavazta a második EU/IMF segélycsomag folyósításának feltételeként kikötött megszorító intézkedéseket. Nap közben az árfolyamok azonban folyamatosan lefelé csordogáltak. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 165,69 pontos, 0,87 százalékos emelkedéssel, 19.192,51 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma…
febr. 14
8:03
A hosszú leminősítések éjszakája: 9 ország és 15 bank kapta a pofont (Privátbankár)
Kilenc EU-tagállam - köztük nyolc euróövezeti tagország - adósosztályzatát, illetve besorolásainak kilátását rontotta kedden a Moody's Investors Service, egyebek mellett arra a véleményére hivatkozva, hogy egyre gyengülnek Európa makrogazdasági kilátásai, és ez veszélyezteti a takarékossági programok végrehajtását. Az S&P a spanyol bankokat szórta meg.
febr. 14
8:12
Váratlan intézkedéseket jelentett be a japán jegybank (Portfolio)
További 10 000 milliárd jennel növeli likviditásfokozó programjának keretösszegét a Bank of Japan. A bejelentés mindenkit meglepett, további monetáris lazítással ugyanis nem számoltak az elemzők....
febr. 14
8:21
Uniós feketelistán Magyarország: a 4 legrosszabb közé kerültünk (Privátbankár)
Lapértesülések szerint Magyarország is szerepel azon uniós országok között, amelyekben az Európai Bizottság szerint a legjobban megbomlott a gazdasági egyensúly és ezért a lehető legsürgősebben be kell avatkozni a helyzet rendezése érdekében.
febr. 14
8:30
Országos szinten létszámemelkedés várható a katasztrófavédelemnél (HR Portál)
"Aki akar, nagy valószínűséggel maradni tud" a katasztrófavédelem szervezeténél, tekintettel arra, hogy az állomány országos összlétszámát tekintve nem létszámleépítés, hanem létszámemelkedés várható - reagált a Belügyminisztérium (BM) hétfőn az MTI-nek az LMP korábbi közleményére, miszerint: a közeljövőben 1.600 tűzoltótól és katasztrófavédelmi dolgozótól akar megválni a belügyi tárca.
febr. 14
8:30
Mi a baj a BKV-val? (Portfolio)
Bár május elejéig átmenetileg megmenekült a csődtől BKV, a közlekedési cég hosszú távú finanszírozása továbbra sem megoldott. Bár az idei költségvetésben is szerepel a 32 milliárd forintos állami...
febr. 14
8:32
A LuK gyárában kapnak szakmai gyakorlatot az egyetemi hallgatók (HR Portál)
A győri Széchenyi István Egyetem hét hallgatója és a LuK Savaria Kft. hétfőn aláírta azt a szerződést, amely az országban elsők között teszi lehetővé a hallgatók részére az úgynevezett duális képzés gyakorlati megvalósítását - közölte az MTI-vel hétfőn Kenyeresné Vörös Rita, a gyár személyzeti vezetője.
febr. 14
8:32
Tömeges leminősítést jelentett be a Moody's (Portfolio)
Hat eurózóna tagországot minősített le és három országnak negatív kilátást adott a Moody's hitelminősítő. A leminősítettek között van Málta, Portugália, Olaszország, Spanyolország, Szlovénia,...
febr. 14
8:33
VG: Orbánék hajlandóak megegyezni Simorék fizetéséről is (hvg.hu)
Még a héten elküldi a kormány javaslatait Brüsszelnek a kifogásolt törvények módosításáról, és bár a tárgyalások jó esetben már jövő hónap elején elindulhatnak, a szerződés megkötéséig vezető út igencsak rögös lehet – írja a Világgazdaság. A kormány hajlandó megegyezni az MNB-s fizetéseket és a Monetáris Tanács tagjainak eskütételét érintő rendelkezésekről is, bár az előbbiben nem terveznek…
febr. 14
8:33
Decemberben 3,8 százalékkal nőtt az ipari termelés Japánban (ProfitLine)
Decemberben az ipari termelés decemberben havi szinten 3,8 százalékkal emelkedett a végleges adatok alapján, ami mérsékelten elmaradt az előzetesen publikált 4 százaléktól - közölte a japán kereskedelmi és ipari minisztérium.
febr. 14
8:34
Osztályfőnöki óra pedagógusoknak a fogyatékkal élőkről (HR Portál)
Fogyatékos emberekkel és élethelyzetekkel ismerkedhetnek meg a pedagógusok a KézenFogva Alapítvány közvélemény formáló osztályfőnöki óráján.
febr. 14
8:34
Szépen nő a Gránit Bank, a végtörlesztés is segített (Portfolio)
A vártnál ötmilliárd forinttal magasabb mérlegfőösszeggel és ötszázmillió forinttal kisebb veszteséggel zárta 2011-et a Gránit Bank - nyilatkozta Hegedűs Éva vezérigazgató a Napi Gazdaságnak....
febr. 14
8:35
A Moody's lépése után csökkenés várható az európai piacokon (ProfitLine)
Londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 öt pont körüli süllyedéssel, a frankfurti DAX-30 öt pont körüli emelkedéssel nyithat csütörtökön.
febr. 14
8:36
Coaching: fegyelmezés vagy jutalom? (hvg.hu)
Az elmúlt napokban sátoros ünnepet tartottak a hazai coachok: előbb egy továbbképzésen, majd a legnagyobb magyarországi coaching konferencián büszkélkedtek kiemelkedő eredményeikkel.
febr. 14
8:36
Szexuális szolgáltatással keres pénzt az egyetemisták ötöde (HR Portál)
Szexuális szolgáltatásokat nyújt a lengyel egyetemisták ötöde egy wroclawi szociológus felmérése szerint, a jelenséggel a Lengyelországban február második felétől vetített Szex felsőfokon (Sponsoring) című filmjében Malgorzata Szumowska rendező is foglalkozik.
febr. 14
8:48
Megszületett a döntés: megveheti a Google a Motorolát (Portfolio)
Rábólintottak az amerikai versenyhatóságok a Motorola Mobility 12,5 milliárd dolláros felvásárlására, ezzel pedig megnyílt az út azelőtt, hogy a Google akvirálja a mobilgyártót - írja a Bloomberg. ...
febr. 14
8:48
Zsebre vágott pénzügyek: a netbanké a jövő (Pénzcentrum)
Jelentőse megnövekedett a netbankok szerepe az utóbbi években, s ez a trend egyre jobban erősödik - írja az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. felmérésére hivatkozva a Világgazdaság....
febr. 14
8:50
A magas díjak ellenére is megéri az autópályát választani (Portfolio)
A magas fix és általában emelkedő változó költségek sok gépjármű üzemeltetőt ösztönöz takarékossági intézkedések bevezetésére. Ezek közé nem csak a járműpark cseréjének elodázása, a racionálisabb...
febr. 14
8:52
A jegybanki intézkedés segítette a japán piac emelkedését (Portfolio)
Az ázsiai tőzsdék többsége esett kedden, amiben szerepet játszhatott az is, hogy S&P az olasz bankok után a spanyol bankrendszer egészét és több pénzintézetet is leminősített, emellett hat eurózóna...
febr. 14
8:54
Új értékesítési igazgató az Est Médiánál (Portfolio)
Ádám Péter személyében új értékesítési igazgató irányítja az Est Médiánál a cégcsoport márkáinak reklám- és szponzorációs tevékenységét - írja a Médiainfó. A vezető az értékesítési tevékenység...
febr. 14
9:06
Csődbe mehet a szomszédok légitársasága is (hvg.hu)
„Utolsó felszólítás” mottó alatt ismerteti a napokban Jean Albrecht, az osztrák Austrian Airlines (AUA) légitársaság vezére a cég 5800 alkalmazottjával radikális átalakítási terveit - írja a Die Presse cikkére hivatkozva a Világgazdaság.
febr. 14
9:06
Jókora veszteségről számolt be a ThyssenKrupp (ProfitLine)
A legnagyobb német acélművek, a ThyssenKrupp kedden veszteséget jelentett az üzleti éve decemberrel zárult első negyedéről is. Ezt a romló gazdasági környezettel magyarázta a csoport vezetősége. A ThyssenKrupp az előző üzleti évben is veszteséges volt.
febr. 14
9:06
Itt a döntés: megveheti a Google a Motorolát (Portfolio)
Rábólintottak az amerikai versenyhatóságok a Motorola Mobility 12,5 milliárd dolláros felvásárlására, ezzel pedig megnyílt az út azelőtt, hogy a Google akvirálja a mobilgyártót - írja a Bloomberg. ...

Keresés