2012. február 17. péntek

febr. 17
5:45
Malév-csőd: nincs pénz a kifizetetlen bérekre? (Napi)
Százhúszmilliárd forint adóssága van a Malévnak − vagyona pedig mindössze az a két cég, amely a légitársaság leállása után is tovább működött. A bértartozás 9 milliárdra rúg, a cég számláján ... ...
febr. 17
5:48
Diplomáciai és szakmai hibák a háttérben (Üzlet és Utazás)
Rosszul indult az év, hiszen már februárban egymás után két nagy céget is elvesztett az ország: a Malév után a Nokiáról is kiderült, hogy megszünteti tevékenységét. A szomorú hírek felvetik a kormány felelősségét is, hiszen szakértők szerint mindkét esetben nagyobb szerepet kellett volna vállalnia az Orbán-kabinetnek.
febr. 17
5:48
Három év után érdemes elfelejteni az árfolyamrögzítést? (Pénzcentrum)
Három év után lehet elsőként kiszállni az új árfolyamrögzítésből. Mivel az idővel csökken az elengedett kamattörlesztő nagysága és nő a gyűjtőszámlán halmozódó pénz, amit kamatostól kell visszafizetni, érdemes elgondolkodnunk azon a lehetőségen, hogy nem 60 hónapig törlesztünk fix árfolyamon. Mikor érdemes kilépni a rendszerből, erre keresi a választ a Pénzcentrum.hu elemzése. A kalkulátorunk…
febr. 17
5:50
Vagyongyarapodás Fidesz-módra (Üzlet és Utazás)
Érdekes ellentmondásokat mutat, de jelentős gyarapodásról is tanúskodik Szalay Ferenc idei vagyonnyilatkozata. A fideszes országgyűlési képviselő, illetve szolnoki polgármester tavalyi bevallásával összevetve az ideit, kiderül: nem adott túl semmilyen ingó, vagy ingatlan vagyonán, hiszen megmaradt szolnoki, 140 négyzetméteres háza, pontosabban annak fele része.
febr. 17
5:52
Multikkal is békülne a kormány? (Üzlet és Utazás)
Tárgyalásokat kezdett néhány külföldi céggel a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az Erzsébet-utalványok elfogadásáról, miután a piaci szereplők panaszukkal az Európai Bizottsághoz fordultak - értesült a Népszabadság.
febr. 17
5:54
Szigorúbban ellenőriz a NAV (Üzlet és Utazás)
Mezőgazdaságban érdekelt vállalkozások, munkaerő-kölcsönzők, vendéglátással foglalkozók, fuvarozók körmére néz idén az adóhivatal - derült ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtöki sajtótájékoztatóján. A rovott múltú cégvezetők nem alapíthatnak majd új vállalkozást.
febr. 17
5:56
A görög dráma végjátéka (Üzlet és Utazás)
Az Európai Unió pénzügyminiszterei a legfrissebb hírek szerint jövő hétfőn mégis döntenek a Görögországnak szánt mentőövről. A helléneknek március idusán elfogyhat a pénze, ha addig nem sikerül megállapodni a hitelnyújtásról. Brüsszelnek állítólag már kezd elege lenni az újabb és újabb támogatásokból, azonban egy esetleges csőd hatása katasztrofális lenne az egész euróövezetre nézve. Az…
febr. 17
6:24
Befuccsolt az MFB egyik bezzegcége (168 Óra Online)
Elrendelték a Magyar Bioolaj Művek Kft. felszámolását. A társaság a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hitelét vette fel, s 2010-ben a bank példaértékű vállalkozásként tartotta számon.
febr. 17
6:27
Az autóhiteleseket is próbálják menteni a bankok (Infostart)
Az elmúlt hónapok gyenge forintárfolyama, a válság és a végtörlesztés az autóhitelekre is hatást gyakorolt - mondta a Budapest Autó vezérigazgatója. Révész Tamás hozzátette: csakúgy, mint a lakáshiteleknél, az autóhiteleknél is adnak segítséget a bankok, a leggyakoribb és leghatásosabb megoldás a törlesztőrészlet csökkenése, ami futamidő hosszabbodással jár.
febr. 17
7:00
Mire figyeljünk az egyes jogviszonyok utáni közteherfizetésnél? (Adózóna)
2012-től ugyanazon jogviszony után eltérő logikájú közteherfizetési szabályok vonatkoznak a kifizetőre/foglalkoztatóra és az egyénre/biztosítottra. Cikksorozatunk célja, hogy felhívjuk a jogalkalmazók figyelmét ezekre az eltérésekre annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek a téves jogértelmezések.
febr. 17
7:00
Végzetes tévedés, avagy az ikonikus bankár bukása (Portfolio)
A legrégebben alapított svájci privátbank, a Wegelin vesszőfutása folytatódik, miután pénteken sem a bank képviselői, sem az ügyvédeik nem jelentek meg a New York-i bíróságon, ahol az adócsalással...
febr. 17
7:30
A német cégeknél nem nő jelentősen a női vezetők aránya (ProfitLine)
A német csúcscégeknél továbbra is alacsony a női vezetők aránya az állandó figyelemkeltés és az erre irányuló határozott törekvések ellenére.
febr. 17
7:32
Bernanke: lassú a kilábalás, nehezen áll helyre a profittermelő hitelezés (ProfitLine)
A lassú ütemű gazdasági kilábalás megnehezíti a profittermelő hitelezés visszatérését az Egyesült Államokban, de a kisebb pénzintézetek pénzügyi feltételei is szilárdulni látszanak - jelentette ki Ben Bernanke, az amerikai Fed elnöke csütörtökön, egy banki konferencián.
febr. 17
7:33
Újabb pofon a magán-nyugdíjpénztári tagoknak - adómentesség nincs (Napi)
Tanácstalanok a most már alig 100 ezer tagot számláló magánnyugdíjpénztárak a jövőjüket illetően. Többségük nem számít ügyfelei tömeges elvándorlására, ám optimizmusukat csak az eddigi adatokra alapozhatják. ... ...
febr. 17
7:33
Az Erzsébet-utalvány sem EU-konform? (Piac és Profit)
A cafeteria juttatások egyik új elemét is vizsgálja az Európai Bizottság a BruxInfo értesülései szerint. A havi 5 ezer forintos nagyságban adható Erzsébet-utalvány ellen az lehet a kifogás, hogy az kiszorítja a piacról a korábban az étkezési utalványokat forgalmazó cégeket. A három francia vállalaton túl valószínűleg a multinacionális áruházláncok sem örülnek az új juttatásnak. Az állami kibocsátó…
febr. 17
7:33
Példátlan kiadási ellenőrzés lehet a görög mentőcsomag ára (Privátbankár)
A görög kormány kiadásainak példátlan ellenőrzése lenne a Görögország számára nyújtandó új, 130 milliárd eurós pénzügyi segélycsomag ára. A Financial Times információi szerint egy állandó külföldi megfigyelő csoport figyelné a görög kormány kiadási döntéseit, ugyanakkor Németország továbbra is megosztott abban a kérdésben, hogy adjanak-e új segélycsomagot Görögországnak, vagy hagyják csődbe menni…
febr. 17
7:34
FT: 'példátlan kiadási ellenőrzés az új görög mentőcsomag ára' (ProfitLine)
A görög kormány kiadásainak "példátlan" ellenőrzése lenne a Görögország számára nyújtandó új, 130 milliárd eurós pénzügyi segélycsomag ára - írta bennfentes forrásait idézve a pénteki Financial Times.
febr. 17
7:36
Kijelölték a kiemelt adózókat (ProfitLine)
A nemzetgazdasági miniszter rendelkezett a kiemelt adózók kijelöléséről, valamint a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózók körének megállapításáról - hívja fel a figyelmet a Deloitte.
febr. 17
7:38
Erős tőzsdezárás az USA-ban a görög hírekre és a jó makroadatokra (ProfitLine)
Nyereséggel zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói csütörtökön, részben a jó amerikai munkanélküliségi adat, részben pedig annak hatására, hogy immár elérhető közelségbe került az újabb görög mentőcsomag jóváhagyása. Az S&P 500-as mutató kilenc hónapos csúcspontjára emelkedett.
febr. 17
7:51
Kijelölte az NGM a kiemelt adózókat (Privátbankár)
A nemzetgazdasági miniszter rendelkezett a kiemelt adózók kijelöléséről, valamint a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózók körének megállapításáról. A rendelet értelmében kiemelt adózónak számít többek között a részvénytársaságként működő hitelintézetek és biztosítók, valamint a költségvetési szervek.
febr. 17
8:03
Virágzik a luxustermékek on-line kereskedelme Kínában (ProfitLine)
Csaknem 70 százalékkal nőtt a luxuscikkek internetes kereskedelme 2011-ben Kínában, a következő években, éves szinten 30 százalékos bővülés várható.
febr. 17
8:05
A forint erősödött a legjobban a térségben (ProfitLine)
Nagyot erősödött a forint péntek reggelre a csütörtökön napközben elszenvedett veszteség után. A térségbeli fontosabb devizák közül a magyar fizetőeszköz erősödött a legnagyobb mértékben az euróval szemben a tavalyi év utolsó napja óta.
febr. 17
8:07
A régiós versenytársak alatt maradt a magyarországi szállodák teljesítménye (ProfitLine)
A közép-kelet-európai régióban a magyarországi szállodák teljesítményének változása 2011-ben elmaradt a versenytárs országok teljesítményének fejlődésétől, Szlovákiát kivéve, ezzel szemben 2011 decemberében a magyar szállodák teljesítményének növekedése kiemelkedő volt a versenytársakhoz képest.
febr. 17
8:09
Havazik az ország nyugati és középső részén (Napi)
Hull a hó péntek kora reggeltől az ország nyugati és középső részén, így a fővárosban is; napközben felmelegedés várható, ezért nem valószínű, hogy a hó megmarad - mondta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai ... ...
febr. 17
8:09
Bernanke: a lassú kilábalás korlátozza a nyereséges hitelezést (Privátbankár)
Ben Bernanke, az amerikai Fed elnöke egy banki konferencián elmondta, hogy a lassú ütemű gazdasági kilábalás megnehezíti a profittermelő hitelezés visszatérését az Egyesült Államokban, de a kisebb pénzintézetek pénzügyi feltételei is szilárdulni látszanak.
febr. 17
8:12
Lendületet kaptak az amerikai tőzsdék (Portfolio)
Az emelkedést választották tegnap az amerikai indexek, főként a vártnál jobb makroadatoknak köszönhetően. A Moody's negatív véleménye ellenére a pénzügyi szektor felfelé vette az irányt ma az...
febr. 17
8:12
Folytatódik a sztrájk az Electroluxnál (168 Óra Online)
Folytatódik a sztrájk az Elctrolux háztartási gépgyár szatmárnémeti üzemében – a cégvezetők tegnap újabb ajánlattal próbálták meg rávenni a dolgozókat, hogy vegyék fel a munkát, az alkalmazottak azonban nem engednek.
febr. 17
8:27
Gazdasági katasztrófától félünk (Napi)
A gazdasági kockázatok okozzák a legnagyobb aggodalmat a biztosítók ügyfeleinek − derül ki az Allianz Globális Vállalati és Szakirányú Üzletága (AGCS) kockázatkezelő szakembereinek bevonásával ... ...
febr. 17
8:27
Kevés pénz maradt a Malév-dolgozók bérére (Privátbankár)
A Malév számláján egymilliárd forintnál kevesebb van, míg a munkavállalók követelése és munkabére kilencmilliárd forintot tesz ki. A bérgarancia-alapból 700-800 millió forint folyhat be, így ha a számlákon lévő teljes összeggel együtt kifizetik a munkavállalók követeléseit, akkor is csak a dolgozói járandóságok negyede teljesíthető.
febr. 17
8:36
4000 utas járt pórul a csődbe ment Air Australia miatt (ProfitLine)
Több ezer utas rekedt pénteken Hawaii szigetén és Thaiföldön, miután csődvédelmet kért az Air Australia diszkont légitársaság.
febr. 17
8:38
Közlemény - Rendkívül hátrányosan érinti az ipari szektort az új tűzvédelmi szabályzat (ProfitLine)
Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) legutóbbi módosítása korlátozza a logisztikai épületek raktározási magasságát, rendkívül hátrányosan érinti a már válságban lévő ipari szektort, éves szinten akár 1,5 milliárd forint bevételkiesést jelenthet az önkormányzatoknak és több ezer munkahely megszűnéséhez vezethet - állítja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), a Logisztikai…
febr. 17
8:40
Erősödő indexekkel nyithat Európa (ProfitLine)
Emelkedéssel kezdhetik a kereskedést a vezető európai tőzsdeindexek pénteken annak köszönhetően, hogy elérhető közelségbe került a megállapodás Görögország és a nemzetközi hitelezők között az újabb mentőcsomagról.
febr. 17
8:42
Washington: Irán még nem döntött az atombomba megépítéséről (Napi)
Irán folytatja az urándúsítást, de az amerikai hírszerzés értesülései szerint még nem hozott végleges döntést atomfegyver kifejlesztéséről - mondta el Leon Panetta amerikai védelmi miniszter és James Clapper ... ...
febr. 17
8:45
Bízik a luxusvásárlókban a Gucci (Napi)
A bizonytalan gazdasági klíma közepette is bevétele és nyeresége további növekedésére számít idén a PPR SA. A Napi Gazdaság cikkeA többek között a Gucci, a Bottega Veneta és a Balenciaga márkákat birtokló ... ...
febr. 17
8:45
Járatok törölve: becsődölt az Air Australia (Privátbankár)
A Brisbane központú légitársaság minden járatát törölte, mert már a napi működésre sem maradt pénze. Az Air Australia diszkont légitársaság csődje miatt több ezer utas rekedt pénteken Hawaii szigetén és Thaiföldön.
febr. 17
8:48
Példátlan kiadási ellenőrzés lenne az új görög mentőcsomag ára (Portfolio)
A görög kormány kiadásainak "példátlan" ellenőrzése lenne a Görögország számára nyújtandó új, 130 milliárd eurós pénzügyi segélycsomag ára - írta bennfentes forrásait idézve a pénteki Financial Times...
febr. 17
8:48
Hamarosan igényelhető lesz a szocpol (Pénzcentrum)
Hamarosan elérhető lesz a január elsejétől újraindult lakáscélú szociálpolitikai támogatás....
febr. 17
8:50
Kiderült, mekkora az államadósság (Portfolio)
Tavaly év végén 80,3% volt a GDP-arányos államadósság Magyarországon - derül ki a pénzügyi számlák ma megjelent előzetes adataiból. A harmadik negyedév végén (egy jelentős ugrást követően) 82,6%-os...
febr. 17
8:52
Ázsiára is átragadt a jó amerikai hangulat (Portfolio)
A pozitív amerikai befektetői hangulat Ázsiába is átgyűrűzött, a régió tőzsdéinek többsége emelkedni tudott a hét utolsó kereskedési napján. Legnagyobb mértékben a japán tőzsde került feljebb, ahol a...
febr. 17
8:54
Könnyített eljárásban újul meg a Kossuth tér (Portfolio)
Alapvető nemzetbiztonsági érdek miatt a közösségi beszerzések szabályainak alkalmazása nélkül, könnyített eljárásban valósulhat meg a fővárosi Kossuth Lajos tér újjáépítése - közölte a Közigazgatási...
febr. 17
8:56
Vizsgálat alatt a Malév és a Budapest Airport privatizációja (Portfolio)
Tíztagú parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a Malév és a Budapest Airport (BA) privatizációja, valamint a légitársaság visszaállamosítása...
febr. 17
8:58
Arab alap az UniCredit legnagyobb tulajdonosa (Portfolio)
Egy Abu Dhabiban székelő alap lett az UniCredit legnagyobb tulajdonosa a januári 7,5 milliárd eurós részvénykibocsátást követően. Részesedése ugyanis több mint 6% - írja a Wall Street Journal. Az...
febr. 17
9:03
Kiderült, mekkora az államadósság (Napi)
Tavaly év végén 80,3 százalék volt a GDP-arányos államadósság Magyarországon - derül ki a pénzügyi számlák ma megjelent előzetes MNB-adataiból. A harmadik negyedév végén (egy jelentős ugrást követően) ... ...
febr. 17
9:06
Újra 290 alatti euró jöhet (Portfolio)
A csütörtöki határozott forintgyengülés estére megfordult a külföldi hangulati fordulattal párhuzamosan, amely ma reggelig is kitartott. Ez segíthet abban, hogy ma ismét megnézze a 290 alatti...
febr. 17
9:08
Folytatódik az Opel vesszőfutása (Portfolio)
A tavalyi évben soha nem látott mértékű nettó profitot ért el a General Motors, az európai üzletágak továbbra is szenvednek. Az egyik amerikai lap ennek kapcsán azt írta, a társaság kezdi elveszíteni...
febr. 17
9:09
Alig van pénz a Malév-dolgozók bérére (ProfitLine)
Kevés pénz maradt a Malév-dolgozók bérére: 1 milliárd forintnál kevesebb van a cég számláin, a munkavállalók követelése és munkabére pedig 9 milliárd forintot tesz ki - írta pénteki számában a Napi Gazdaság.
febr. 17
9:10
Nem találja a fonalat a piac (Portfolio)
Nem tudnak két egymást követő napon ugyanabba az irányba menni a piacok, így továbbra is az iránykereséssel telhet a hét utolsó napja - véli Szatmári Tamás a Raiffeisen üzletkötője. Bár a görög...
febr. 17
9:11
Emelkedtek a vezet ő tőzsdemutatők Ázsiában (ProfitLine)
Emelkedtek Ázsiában a vezető tőzsdemutatók pénteken elsősorban annak köszönhetően, hogy közel a megállapodás Görögország és nemzetközi hitelezői között az újabb mentőcsomagról. Részvényvásárlásra késztette a befektetőket az is, hogy az Egyesült Államokból a vártnál jobb makroadat érkezett a munkanélküli segélyekre vonatkozóan.
febr. 17
9:12
Ezekben a kérdésekben lesznek vitáink Brüsszelben (Portfolio)
A jegybankelnök esküjével és fizetésével kapcsolatban további vitákra lehet számítani az Európai Unióval - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes csütörtökön Balatonfüreden az MTI-nek. ...
febr. 17
9:14
Semleges ajánlással kezdte meg a MOL követését a Citi (Portfolio)
Semleges ajánlással kezdte meg hosszú idő után újra a MOL követését a Citi, melynek elemzője 20 000 Ft-os célárfolyamot határozott meg a papírokra. Az elemzés kiemeli, hogy a MOL finomítók az...

Keresés