2012. február 21. kedd

febr. 21
0:00
Németországból lopott fémhulladékot hoztak Magyarországra (ProfitLine)
Csaknem egymillió forint értékű, Németországból származó fémhulladékot foglaltak le a rendőrök Zalaszentgróton - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.
febr. 21
0:33
Ismét harapnak a román állampapírokra (ProfitLine)
Románia 2,5 milliárd lejért (755,7 millió dollár), a tervezett 750 millió lejhez képest több mint háromszor nagyobb értékben adott el kétéves kötvényeket hétfőn.
febr. 21
1:06
Portugália GDP-arányos államadóssága 107 százalék volt decemberben (ProfitLine)
Portugália GDP-arányos államadóssága 107,2 százalékra nőtt decemberben az egy évvel korábbi 93,4 százalékról, ez megfelel a Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzésének.
febr. 21
2:12
Milyen lesz Budapest arculata? (ProfitLine)
Elkészült Budapest turisztikai arculati koncepciója, amely alapján mára egységesítették a főváros turisztikai marketingjéért felelős Budapest Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. minden kommunikációs felületét - mondta Molnár József, a kft. igazgatója hétfőn az MTI-nek.
febr. 21
3:51
A válság ellenére pörög a görög vendéglátó-biznisz (ProfitLine)
A görög vendéglátóhelyek sorozatos sztrájkok és tüntetések ellenére jó évet zártak tavaly: a szállodák és éttermek forgalma 9,45 százalékkal nőtt 2010-hez képest, így a bevétel 10,5 milliárd euró lett - közölte hétfőn a görög turisztikai cégek szövetsége.
febr. 21
4:57
Kamionokat kapnak el, és büntetnek meg súlyosan (ProfitLine)
Tíz nap alatt tíz kamiont kaptak el, és több mint 88 millió forint bírságot szabtak ki az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség munkatársai a legális és illegális nemzetközi hulladékszállítást ellenőrző, "Demeter II." nevű akcióban - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-vel.
febr. 21
5:12
Milliárdokat fagyaszthat be Brüsszel (Üzlet és Utazás)
Az Európai Bizottság a héten javasolhatja a kohéziós alapokból származó támogatások részleges, vagy teljes felfüggesztését Magyarország túlzott költségvetési hiánya miatt - jelentette be a testület egyik szóvivője Brüsszelben. Az ügy szerdán kerül a bizottság elé. Ha indítványozzák az eljárást, akkor a végső döntést a pénzügyminiszterek tanácsának márciusi ülésén hozzák meg. Ezzel jövőre 1,7…
febr. 21
5:48
Jön a Torkos Csütörtök: luxuséttermek féláron (Pénzcentrum)
Hivatalosan hétfőn zárult az éttermek jelentkezése az idei Torkos Csütörtök akcióra. A kampány már elérte mennyiségi határait: évente 1000-1200 vendéglátóhely csatlakozik, és az ínyenceket vonzó drágább éttermek is egyre inkább lehetőséget látnak a szélesebb közönség megszólításában. A szervezők újításokkal próbálkoznak a csütörtöki rendezvény kapcsán....
febr. 21
6:06
A szegények kártyája (Üzlet és Utazás)
Ismét a nehéz körülmények között élők helyzetén akar rontani a kormányzat. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ugyanis azt szeretné törvénybe foglalni, hogy a 60 napon túli áram-, illetve gázdíj hátralékkal rendelkezőknél kötelező legyen felszereltetni a kártyás mérőórákat. .
febr. 21
6:08
Az EU-val takargatják a dohánylobbi érdekeit (Üzlet és Utazás)
A Fidesz parlamenti frakciója ezúttal nagyon késznek mutatkozik a brüsszeli véleményekkel tiszteletben tartására, ezért tegnap - immár másodszor - halasztotta el a szavazást a dohánytörvényről, amelynek alapján a jövőben csak az államtól elnyerhető koncesszió alapján nyitható trafikokban lehetne dohányterméket forgalmazni.
febr. 21
6:10
Négy forinttal drágul szerdától a benzin és két forinttal a gázolaj (Üzlet és Utazás)
Emeli négy forinttal a benzin, és két forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát holnaptól a Mol. Nyrt.- tudta meg lapunk. A korrekció után benzin literjének országos átlagára 425 forintra, a gázolajé pedig 436 forintra növekszik. ( A kiskereskedelmi árak kutanként akár 30 forinttal is eltérhetnek egymástól.)
febr. 21
6:12
Megtámadta a vesztes a 900-as mobiltendert (Üzlet és Utazás)
Megtámadta három, már a piacon lévő mobilszolgáltató a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) a napokban lezárt mobiltenderének az eredményét - jelentette be tegnap az NMHH.
febr. 21
6:14
Jönnek a legújabb árfolyamgátszabályok (Üzlet és Utazás)
Ismét kérhetik a devizahitelesek az árfolyam rögzítését - várhatóan ma lesz az erről szóló törvény általános vitája a parlamentben. Az árfolyamrögzítés lehetősége nem teljesen új, hiszen már tavaly is működött egy ilyen konstrukció, ám amikor a kormány ősszel beharangozta a végtörlesztést, akkor gyakorlatilag teljesen háttérbe szorult.
febr. 21
6:24
Megvan a görög megállapodás! (Portfolio)
Megállapodásra jutottak az euróövezeti tagországok pénzügyminiszterei kedd hajnalban a Görögországnak nyújtandó újabb mentőcsomagról, amely 130 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot és a...
febr. 21
6:36
Megállapodtak a görög mentőcsomagról (ProfitLine)
Megállapodásra jutottak az euróövezeti tagországok pénzügyminiszterei kedd hajnalban a Görögországnak nyújtandó újabb mentőcsomagról, amely 130 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot és a GDP-arányos görög államadósság 121 százalékra történő leszorítását irányozza elő az évtized végéig - közölte két uniós tisztségviselő. A megállapodás hírére erősödött az euró.
febr. 21
7:15
Megállapodtak: Görögország megkapja a mentőcsomagot (Privátbankár)
Megállapodásra jutottak az euróövezeti tagországok pénzügyminiszterei kedd hajnalban a Görögországnak nyújtandó újabb mentőcsomagról, amely 130 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot és a GDP-arányos görög államadósság 120,5 százalékra történő leszorítását irányozza elő az évtized végéig. A megállapodás hírére erősödött az euró.
febr. 21
7:33
Bejött a kormány húzása - duplán fizetnek az autósok (Napi)
Február közepéig összesen ötödével kevesebb autópálya-matricát váltottak az autósok Magyarországon, a heti matricák azonban közel félmilliárdos többletbevételt jelenthetnek. A Napi Gazdaság keddi számának ... ...
febr. 21
7:33
Önkéntes adományt kérnek a magánnyugdíjpénztárak (Piac és Profit)
A nyugdíjkasszák havi néhány száz forintos működési célú adománnyal működőképesek maradhatnak, állítja a Stabilitás Pénztárszövetség. Önkéntes tagi hozzájárulás nélkül azonban rövid időn belül a teljes ágazat elérheti a működőképessége határát.
febr. 21
7:42
Több ezer munkahelybe kerülhet a vízműszektor konszolidációja (ProfitLine)
A szektor várható koncentrációja következtében 2016-ra 10-15 százalékkal, több mint háromezerrel csökkenhet a víziközműágazat jelenlegi 20-22 ezer fős alkalmazotti létszáma - írja a Napi Gazdaság keddi számában.
febr. 21
7:44
Juncker: A mentőcsomag megerősíti Görögország helyét az euróövezetben (ProfitLine)
Görögország és az euróövezet pénzügyi stabilitását egyaránt biztosítja a kedden született megállapodás a 130 milliárd eurós, újabb görög pénzügyi támogatási programról és a görög adósság könnyítéséről - hangoztatta Jean-Claude Juncker, az euróövezeti országok pénzügyminiszteri tanácsának elnöke a miniszterek maratoni ülését követően.
febr. 21
7:45
Kevesebb autópálya-matricát vettek (Infostart)
Február közepéig másfél millió e-matricát vásároltak az úthasználók, 20 százalékkal kevesebbet, mint az előző év hasonló időszakában. A Napi Gazdaság az Állam Autópálya Kezelő adataira hivatkozva azt írta: a heti matricából 400 millió forint többletbevétel származott.
febr. 21
7:51
Közel kétszáz, hiányszakmában dolgozó szakorvos ment külföldre (Privátbankár)
Évről évre tovább nő azoknak az orvosoknak a száma, akik külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt kérnek, tavaly már 1200 orvos kapott hatósági igazolványt. Mindezek mellett az elvándorolt orvosok hatoda olyan szakorvos, akinek szakterülete Magyarországon már így is hiányszakmának számít.
febr. 21
7:53
A Bankszövetség reméli, hogy jövőre megszűnik a bankadó (Privátbankár)
A Bankszövetség reményei szerint 2013-tól teljesen megszűnik a bankadó Magyarországon. Várakozásaik szerint az új árfolyamgát nagyon népszerű lesz, a devizahiteleseknek akár 90 százaléka is élhet vele. Az önkormányzatok devizahiteleivel kapcsolatban a Bankszövetség főtitkára elmondta, hogy a felvételkor az önkormányzatok diktálták a feltételeket, így nincs miről vitázni.
febr. 21
7:54
Drágult az arany, lendületét vesztette az olaj (Portfolio)
A nyersanyagpiacokat számos kedvező hír befolyásolta hétfőn, kezdve a hétvégén bejelentett kínai monetáris lazítástól, a görög tárgyalásokkal kapcsolatos optimizmuson át, a dollár leértékelődéséig. A...
febr. 21
8:12
"A kormány brüsszeli lavírozása kedvez az országnak" (168 Óra Online)
Lengyelország nem csatlakozik 2016 előtt az euróövezethez, mert a válság miatt csökkent az euró vonzereje, de a közös valutarendszeren kívül maradásnak is megvan a gazdasági és politikai ára - mondta Marek Belka, a lengyel jegybank (NBP) elnöke a bank honlapján hétfőn publikált interjúban.
febr. 21
8:15
Az E-Star a jobb üzemelésre és nem a terjeszkedésre fókuszál (ProfitLine)
Az E-Star a lehető legjobb üzemelésre és nem a terjeszkedésre fókuszál, s nem szerencsés egy olyan cégnél növekedésről és új projektekről beszélni, amelynek a közelmúltban még akadtak likviditási problémái - mondta a Napi Gazdaság keddi számában megjelent interjúban Soós Csaba, az E-Star elnök-vezérigazgatója.
febr. 21
8:17
OTP részvény - áll a zászló! (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 207,21 pontos, 1,08 százalékos emelkedéssel, 19.354,75 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Az OTP részvények ára 59 forinttal, 1,50 százalékkal 4.004 forintra nőtt, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. Mai elemzésünkben a bankrészvény árfolyamának várható…
febr. 21
8:27
Harmadik segélycsomagra is szükségük lehet a görögöknek (Privátbankár)
Egy szigorúan bizalmas, a Financial Times birtokába került jelentés szerint a görög mentőprogram "messze letért" a kívánt pályáról, és Görögországnak egy újabb, harmadik segélycsomagra lehet szüksége a most formálódó második kifutása után. A jelentés szerint a 200 milliárd eurós adósságrendezés a befektetők elriasztásával megakadályozhatja, hogy Görögország valaha is visszatérjen a tőkepiacokra.
febr. 21
8:29
Görög vizeken evezett 287 alá a forint (Privátbankár)
A lehetséges görög megegyezés már tegnap délután markáns felhajtóerőként jelentkezett a forint mögött, a magyar fizetőeszköz ma reggel, a megállapodás hajnali bejelentése után tovább erősödött a nemzetközi pozitív hangulatban.
febr. 21
8:30
Ki húz hasznot a drága benzinből? - Budapest lehet a nyertes (Portfolio)
Sokan felbecsülhetetlen előnyökhöz juthatnak hosszú távon azzal, hogy a benzin ára hétről hétre döntögeti az újabb csúcsokat. Többek között, az egyre üresedő fővárosi utaknak köszönhetően sok, eddig...
febr. 21
8:32
Egyesül a Libri Csoport és PORT.hu (Portfolio)
Több éve aktív együttműködést folytat a Port.hu és a Libri, azonban most új állomáshoz érkezett a két cég közötti kapcsolat, hiszen a Libri Csoport többségi tulajdonrészt szerzett a Port.hu-ban. A...
febr. 21
8:34
Szigorúan bizalmas: Nincs még vége a görög drámának (Portfolio)
A görög mentőprogram "messze letért" a kívánt pályáról, és Görögországnak egy újabb, harmadik segélycsomagra lehet szüksége a most formálódó második kifutása után - áll egy "szigorúan bizalmas"...
febr. 21
8:36
Bezárhat a Pécs-pogányi repülőtér (Portfolio)
Pécs évente 100 millió forint működési támogatást nyújt a város többségi tulajdonában lévő Pécs-pogányi repülőtér üzemeltetéséhez és további 100 millió forintot a beruházásra felvett hitelek...
febr. 21
8:38
A görög hírre ugrott reggel a forint (Portfolio)
Kedd hajnalban fontos szinteket tört át a forint euróval szembeni árfolyama és a javuló nemzetközi befektetői hangulat közepette erősödött tovább. Fontosabb makrogazdasági adatok hiányában a...
febr. 21
8:42
Brutálisan nő az orvosok elvándorlása (Napi)
Csaknem kétszáz hiányszakmában dolgozó szakorvos kérte tavaly a külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt - derül ki az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) által az MTI-nek küldött ... ...
febr. 21
8:45
Karvalits: a kamatszint nemcsak az IMF-megállapodás függvénye (Privátbankár)
Az MNB alelnöke szerint a piac jól fogadta, hogy legutóbb szintem maradt az alapkamat, saját szavazata kapcsán azt mondta: "héják óvatosan akartak előre haladni". Szerinte a kamatszint alakulása nemcsak attól függ, mire jut a kormány az EU-val és az IMF-fel, a jegybank hamarosan publikálja friss inflációs jelentését is.
febr. 21
8:48
Stagnálással nyithat Európa (ProfitLine)
Stagnálással kezdhetik a kereskedést a vezető európai tőzsdeindexek kedden, miután az euróövezeti pénzügyminiszterek megállapodtak a Görögország számára nyújtandó újabb mentőcsomagról.
febr. 21
8:48
Ma tárgyalnak az új árfolyamgátról - A kalkulátor segít dönteni (Portfolio)
Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának újabb rögzítéséről szóló kormányzati javaslatot, emellett terítékre kerül egy a Malév csődjével foglalkozó bizottság...
febr. 21
8:48
Itt a legújabb magyar világsiker (Pénzcentrum)
Hatalmas sikert ért el a budapesti A38 kulturális központ és szórakozóhely: a neves Lonely Planet útikönyvkiadó közönségszavazásán elnyerte a világ legjobb bárja címet. A szavazás éjfélkor zárult, harmadik helyre szintén egy budapesti hely, a Szimpla Kert került....
febr. 21
8:48
Így alakulhatnak az árfolyamok (168 Óra Online)
Árfolyam-előrejelzés a Forex Szignáltól.
febr. 21
8:50
Bika maradt a forint (ProfitLine)
Tovább erősödött a forint kedd reggelre: röviddel fél kilenc után az eurót 286,50 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi deviza kereskedelemben a hétfő esti 287,22 forint után.
febr. 21
8:50
Vegyes mozgások Ázsiában a görög megállapodás után (Portfolio)
Az ázsiai piacok többsége mérsékelten emelkedett a görög hitelcsomaggal kapcsolatos megállapodás után, a japán és dél-koreai tőzsdének azonban nem sikerült feljebb kerülnie. Az MSCI Asia-Pacific...
febr. 21
8:50
Ingyen dolgoztatják a fogyatékos embereket Magyarországon (Pénzcentrum)
Nem kapnak fizetést a szociális foglalkoztatott fogyatékos emberek, illetve a támogató szolgálatoknál dolgozók sem, mivel hiányoznak a végrehajtási utasítások a múlt év végén elfogadott államháztartási törvényhez....
febr. 21
8:52
Csökkentek az indexek Ázsiában (ProfitLine)
Többnyire csökkentek Ázsiában a vezető tőzsdemutatók kedden annak ellenére, hogy megszületett a megállapodás Görögországnak nyújtandó második mentőcsomagról. Az ázsiai elemzők úgy vélik, hogy az újabb pénzcsomag nem lesz elegendő Görögország finanszírozási igényeinek fedezéséhez, a pénzügyi összeomlás megakadályozásához.
febr. 21
9:00
Ma értékel évet Gyurcsány (Napi)
Évértékelő beszédet tart ma Gyurcsány Ferenc volt kormányfő. Ez lesz a nyolcadik értékelése, de az első, amelyet nem az MSZP politikusaként, hanem a Demokratikus Koalíció elnökeként mond el. Gyurcsány ... ...
febr. 21
9:02
Egészségügy: a magánosítás csak a pénzt vinné (Napi)
Több forrás együttes felhasználásával valahogyan túlélhető 2012 az egészségügyben, de paradigmaváltásra van szükség, be kell látni a döntéshozóknak, hogy pénz nélkül nem megy, hosszú távú forrásteremtő ... ...
febr. 21
9:06
Sínre tették Görögországot (Üzlet és Utazás)
Görögország és az euróövezet pénzügyi stabilitását egyaránt biztosítja a kedden született megállapodás a 130 milliárd eurós, újabb görög pénzügyi támogatási programról és a görög adósság könnyítéséről - hangoztatta Jean-Claude Juncker, az euróövezeti országok pénzügyminiszteri tanácsának elnöke a miniszterek maratoni ülését követően.
febr. 21
9:06
Helyreállt a Gazprom európai szállítása (Portfolio)
Alexander Medvegyev, a Gazprom vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy Oroszország helyreállította európai gázszállításait - számol be a Bloomberg. Az orosz gázóriás az elmúlt hetekben a...
febr. 21
9:08
Hetek óta szárnyalnak a görög bankok (Portfolio)
Órákkal ezelőtt született csak meg a végleges megállapodás az újabb görög mentőcsomagról, az athéni tőzsde hetek óta kimagaslóan teljesít, köszönhetően a bankrészvények szárnyalásának. A vezető...
febr. 21
9:10
"Érdemes gyűjtögetni az oldalazásban" (Portfolio)
A görögök sokadik és talán végső megmentése ellenére elmaradt a vevők össztüze a piacon az ázsiai indexek csökkenését, csak a Dow futures gyenge plusza tudja korrigálni. Ennek ellenére az európai...

Keresés