2012. február 22. szerda

febr. 22
3:27
MÜSZI - kicsit másképp, mint régen (ProfitLine)
Egy fiatal művészekből álló csapat a legfrissebb európai trendeket követve komplex kulturális és civil közösségi teret, Művelődési Szintet tervez kialakítani a Blaha Lujza téri Corvin Áruház évek óta kihasználatlanul álló harmadik emeletén. A MŰSZI egyidejűleg ad majd helyet közösségi tevékenységeknek, nyilvános művészeti és társadalmi eseményeknek, valamint zárt ajtók mögött folyó műhelymunkának.…
febr. 22
5:06
Devizahitelek - újabb mentőcsomag érkezik? (ProfitLine)
Több, a devizahiteleseknek kedvező fideszes módosító indítvány is érkezett az új árfolyamgát alkalmazásáról szóló törvénymódosításhoz kedd délutánig.
febr. 22
5:08
A CIG szolgáltató központot hoz létre (ProfitLine)
Szolgáltató központot létesít a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. („EMABIT”) tevékenységük összehangolása, hatékonyságuk növelése érdekében - tette közzé a CIG igazgatóságának keddi döntését a társaság a BÉT honlapján.
febr. 22
5:30
Tovább hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról (Pénzcentrum)
Újabb találgatásokra adhat okot a Pest megyei Ócsán megvalósuló, Szociális Családiház-építési program I. ütemére kiírt építészeti tervpályázat lebonyolítása - derül ki a Belügyminisztérium, lapunk érdeklődésére küldött válaszaiból. Bár a tervek szerint mintegy 500 nem fizető devizahiteles költözhet majd családostul a szociális lakóparkba, ennek ellenére a döntéshozók csak a legminimálisabb szakmai…
febr. 22
5:48
Varga lett Orbán újabb jobbkeze, megszorítás jön! (Üzlet és Utazás)
Az idén 100 milliárdos, jövőre pedig akár több százmilliárdos kiigazításra lehet szükség ahhoz, hogy a kormány tartani tudja a konvergenciaprogramban vállalt hiánycélokat. A minisztereknek javaslatot kell tenniük egyebek mellett a gyógyszertámogatások idei és a budapesti közösségi közlekedés jövő évi támogatásának - a 2012-eshez viszonyított - csökkentésére, legkésőbb 2013 közepéig pedig be kell…
febr. 22
5:50
Kétséges a hamisítási törvény jövője (Üzlet és Utazás)
Az MSZP szerint elvesztette hazai és nemzetközi politikai legitimitását a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Egyezmény (ACTA). Ezért azt kérték tegnap a Parlamentben, hogy Magyarország függessze fel a ratifikációs eljárást, hasonlóan Lettországhoz, Csehországhoz, Szlovákiához és Lengyelországhoz. A kormány azt ígérte, társadalmi vitát kezd az ügyben, és ennek alapján dönti el, hogy a megállapodás…
febr. 22
5:52
Romlik a többség jövedelmi helyzete (Üzlet és Utazás)
Bár a Fidesz-kormány igyekszik győzelmi jelentésként beállítani, mégsem tekinthető diadalnak, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 10,1 százalékkal növekedtek a bruttó bérek tavaly decemberben az egy évvel korábbihoz képest.
febr. 22
5:54
Folytatódó görög dráma (Üzlet és Utazás)
Általános fenntartás fogadta a tegnapra virradó éjszaka Görögország és az euróövezet között nehezen született megállapodást arról, hogy a balkáni ország 130 milliárd eurós támogatásban részesül. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 23 milliárd euróval járulhat hozzá az új mentőcsomaghoz. Eldőlt az is, hogy Görögország magánhitelezői a kezükben lévő állampapírok értékének 53,5 százalékát kénytelenek…
febr. 22
6:06
Az új árfolyamgáttal is a jómódúak járnak jól (Üzlet és Utazás)
Az árfolyamgátról szóló új törvényt úgy módosítaná Rogán Antal (Fidesz), az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke és Németh Zoltán képviselő, hogy azok is kihasználhassák ki a korábbinál kedvezőbb, új lehetőséget, akik akár 30 millió forintnál összegű devizahitelt vettek fel.
febr. 22
6:06
Sürgős megszorításokról döntött a kormány - Mi áll a háttérben? (Portfolio)
Alig két hónap telt el a legutóbbi, költségvetést érintő bejelentések óta, máris újabb kiigazításokat tervez a kormány - derül ki egy friss kormányhatározatból. A részben strukturális lépésekre építő...
febr. 22
6:08
Ködösítés a Brüsszelbe küldött száz oldal (Üzlet és Utazás)
Sok a találgatás a magyar kormány múlt pénteken Brüsszelbe küldött, több mint százoldalas levelének pontos tartalmáról. A dokumentum válasz a Magyarországgal szemben egy hónapja indított három kötelezettségszegési eljárásra.
febr. 22
6:10
A nemzetközi hangulat erősítette a forintot (Üzlet és Utazás)
Elsősorban külső okok miatt erősödött a forint az utóbbi napokban a vezető valutákkal szemben. Főként a Görögországnak nyújtott újabb mentőcsomagot fogadták kedvezően a befektetők. Így optimista hangulat alakult ki a pénzpiacon, s ez jót tett az uniós fizetőeszköz mellett a forintnak is.
febr. 22
6:12
Duplázott a Graphisoft Park SE a negyedik negyedévben (ProfitLine)
A Graphisoft Park SE tavalyi adózott eredménye 1,4 millió euróra nőtt a megelőző évi 289 ezer euróról, utolsó negyedévi nyeresége több mint duplájára, 203 ezer euróról 425 ezer euróra nőtt - közölte az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
febr. 22
6:15
Durva vízdíj vár az államosított kórházakra (Napi)
Van olyan víz- és csatornaszolgáltató közműcég, amelyik az állami tulajdonú intézménynek azonnal másfélszer akkora tarifán szolgáltat. A Napi Gazdaság szerdai számának cikkeA kórházak államosításának egyik ... ...
febr. 22
6:33
Küzdenek a magánnyugdíjpénztárak: a dacnak ára van, csak legyen, aki fizeti (Privátbankár)
A magánpénztárak továbbra sem kapták meg a KEHI-vizsgálat eredményét, úgy tudjuk feljelentés sem született a pénztári vezetők ellen. A magánkasszák két héten belül bejelenthetik, hogy milyen formában működnek tovább, ha egyáltalán fenn akarnak maradni, a tagoknak így egy hónapja lesz még gondolkozni a maradáson. A tagság elszántnak tűnik, de a "dacnak" ára van. Mennyi - és mire mennek majd el ezek…
febr. 22
6:45
Elemző: idén 100 milliárdos kiigazításra lehet szükség (ProfitLine)
Az idén 100 milliárdos, jövőre pedig akár több százmilliárdos kiigazításra lehet szükség ahhoz, hogy a kormány tartani tudja a konvergenciaprogramban vállalt hiánycélokat - mondta az MTI kérdésére Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető makroelemzője.
febr. 22
7:00
Az OTP a leggyűlöltebb részvény egész Kelet-Európában (Portfolio)
A shortolásra vonatkozó kelet-európai korlátozások feloldásának köszönhetően az egyes társaságok amerikai letéti jegyei helyett egyre inkább a helyi piacokon forgó részvények váltak a short pozíciót...
febr. 22
7:00
436 forintra nőtt a benzin átlagára (168 Óra Online)
Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 22
7:18
Végleg lezárhatják az északi-tengeri 'olajkosárnak' nevet adó Brent olajmezőt (ProfitLine)
Jóllehet egykor a brit északi-tengeri olajkitermelés az iparág technológiai csúcsát képviselte, most már bőségesen kiaknázott a terület, így a Shell hamarosan leállítja az északi-tengeri olajfajtának nevet adó Brent olajmező kitermelését - mondta a Royal Dutch Shell kutatásokért és kitermelését felelős egyik elnökhelyettese kedden.
febr. 22
7:20
Svájci frank - további masszív csökkenés jöhet (ProfitLine)
Mai elemzésünkben a sokak által árgus szemekkel figyelt alpesi devizát, a svájci frank árfolyamát vesszük nagyító alá. Jó hírrel szolgálhatunk a devizahitelesek számára: további csökkenésre lehet számítani a jövőben az árfolyamban.
febr. 22
7:27
Aki ma tankolni megy, nyúljon mélyebben a zsebébe (Privátbankár)
Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát mától a Mol Nyrt.
febr. 22
7:36
EKB: ismét megnyílik a bőségszaru (Üzlet és Utazás)
E hónap végén az Európai Központi Bank (EKB) ismét megnyitja a bőségszarut: megtartja második - és egyelőre utolsónak szánt - refinanszírozási árverését a kereskedelmi bankok számára a különleges, hároméves lejáratra.
febr. 22
7:39
Ingyen képzést akar? (Piac és Profit)
Egy cég humánerőforrásának karbantartása hosszú távon éppoly fontos eszköze a versenyképességnek, mint például a költségek csökkentése. A válságban azonban a többség erre kevesebbet áldoz. A TÁMOP pályázatok segítéségvel akár ingyen is lehetőség nyílhat a munkavállalók képzésére.  A Brüsszel Center szakértője elmondja, hogyan.
febr. 22
7:45
Küzdenek a magánnyugdíjpénztárak: a dacnak ára van, csak legyen, aki fizeti (Privátbankár)
A magánpénztárak továbbra sem kapták meg a KEHI-vizsgálat eredményét, úgy tudjuk feljelentés sem született a pénztári vezetők ellen. A magánkasszák két héten belül bejelenthetik, hogy milyen formában működnek tovább, ha egyáltalán fenn akarnak maradni, a tagoknak így egy hónapja lesz még gondolkozni a maradáson. A tagság elszántnak tűnik, de a "dacnak" ára van. Mennyi - és mire mennek majd el ezek…
febr. 22
7:47
Csoportos leminősítés: lendületben a Moody's, célkeresztben az Erste (Privátbankár)
Huszonegy közép-kelet-európai, illetve FÁK-térségbeli banki leányvállalat adós- és bankbetét-osztályzatait vette leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá kedd este a Moody's Investors Service, a felülvizsgálatnak van magyarországi érintettje is. Lassan nem telik el hét csoportos leminősítés (vagy annak felülvizsgálata) nélkül.
febr. 22
7:51
OTP részvény - erőtlen az emelkedéshez (ProfitLine)
Elmaradt az előzetesen várt pozitív hangulat a befektetők körében az újabb görög mentőcsomag elfogadását követően. Szerényen ugyan, de csökkenő árak és indexek jellemezték a nemzetközi piacokat. A januári jelentős erősödés után a piacok oldalazásba kezdtek, azonban az optimizmus még nem tört meg, ám iránykeresés folyik jelenleg a piacokon.
febr. 22
8:03
57 ezres emelést kaphat az orvosok fele (Privátbankár)
Az elmúlt 10 évben 30 százalékkal csökkentek az egészségügyben a reálbérek, most 29 ezer orvosból 18 ezren számíthatnak bruttó 57 ezer forintos emelésre, vagyis lesznek akik kimaradnak. 30 milliárdos keret áll a rendelkezésre, a nővérek és az asszisztensek is kaphatnak emelést.
febr. 22
8:21
Tovább húzza a nadrágszíjat a kormány: máris igazítanak a büdzsén (Privátbankár)
A BKV támogatásán és a gyógyszerkasszán akar spórolni a kormányzat, hogy tartani tudja az idei és a jövő évi hiánycélt - derül ki a Magyar Közlönyből. A takarékossági intézkedésekre záros határidőn belül kell tervet kidolgoznia a tárcavezetőknek, Matolcsynak és Némethnének lesz a legtöbb dolga, több száz milliárdos kiigazítás jöhet jövőre.
febr. 22
8:24
21 közép-kelet-európai bankot fenyeget a leminősítés veszélye - Moody's (ProfitLine)
Huszonegy közép-kelet-európai, illetve FÁK-térségbeli banki leányvállalat adós- és bankbetét-osztályzatait vette leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá kedd este a Moody's Investors Service, azzal kapcsolatos aggodalmára hivatkozva, hogy gyengül e pénzintézetek tulajdonos bankjainak kapacitása vagy hajlandósága leányvállalataik támogatására.
febr. 22
8:26
Mire figyeljünk ma a tőzsdéken? (ProfitLine)
A mai nap folyamán számos makrogazdasági adat kerül napvilágra, amelyek hatással lehetnek a kereskedés irányára.
febr. 22
8:28
Talpra álltak az ázsiai piacok a kezdeti veszteségek után (ProfitLine)
A kezdeti veszteségeken felülkerekedve többnyire emelkedést mutatnak az ázsiai részvénypiacok a szerdai kereskedési napon, leginkább a japán piacok tudtak erősödni a gyengülő jent kihasználva.
febr. 22
8:30
Nagyon jót jelentett az OMV (Portfolio)
Nagyon jót jelentett az OMV, a társaság minden szinten az elemzői várakozásokat érdemben felülmúló negyedik negyedéves számokat tett közzé. A szegmensek mindegyike várt felett alakult, ráadásul még a...
febr. 22
8:32
OTP: Ami aggodalomra ad okot, az pont az aggodalom hiánya (Portfolio)
OTP Alapkezelő "A részvénypiacok szempontjából nagyon eredményes hónap áll mögöttünk. Nem jöttek ki újabb jelentős rossz hírek, és a likviditásfokozó intézkedések nyomán beindult emelkedés...
febr. 22
8:34
Raiffeisen: Az IMF megállapodás erős támaszt nyújt a hazai kötvényeknek (Portfolio)
Raiffeisen Alapkezelő "A görög segélycsomag véglegesítésének közelsége és a várakozásokhoz képest kedvezőbb makrogazdasági indikátorok hatására a nemzetközi piacokon magasabb áttételre kapcsolt a...
febr. 22
8:36
Pioneer: Gyorsuló emelkedés jöhet a piacokon (Portfolio)
Pioneer Alapkezelő “Erősen kockázatos portfólió tartását javasoljuk februári ajánlónkban. Eddig is kockázatvállaló pozíció tartását javasoltuk, hiszen 2011 szeptembere óta szinte...
febr. 22
8:38
Generali: Túlvettek a piacok, érdemes inkább kivárni (Portfolio)
Generali Alapkezelő “Az év eleji szárnyalás után erős túlvettség és túlzottan optimista hangulatindikátorok jellemzik a tőkepiacokat, miközben az adósságválság kapcsán tapasztalható komoly...
febr. 22
8:40
Aberdeen: "Amíg a zene szól, fel kell állni és táncolni" (Portfolio)
Aberdeen Alapkezelő "2012 eddig éles ellentétet mutat az elmúlt év második felével. A piacok másfél hónap alatt szinte ledolgozták a 2011-es visszaesést, a feltörekvő tőzsdék 16, a fejlett piacok...
febr. 22
8:42
Allianz: A politika a tavalyinál is fontosabb szerepet játszhat idén (Portfolio)
Allianz Alapkezelő "Óriási lendülettel vágtunk neki a 2012-es évnek. A részvénypiacokra számolatlanul ömlik a friss tőke, melynek következtében a DAX 17%-kal, a BUX 14%-kal az S&P pedig 8%-kal áll...
febr. 22
8:44
MKB: érdmes most ellőni a "puskapor" egy részét (Portfolio)
MKB Alapkezelő "A 2012-es év a piaci trendeket illetően eléggé hasonlóan indult a 2011-es évhez. Az év első néhány napjának bizonytalankodása után a részvénypiacok északnak vették az irányt és...
febr. 22
8:46
ING: jelentősen megnőtt a márciusi görög csőd esélye (Portfolio)
ING Alapkezelő "Boldogságban úsznak a részvénypiacok. Gyakorlatilag korrekció nélkül emelkedtek főbb indexek 3-15%-kal. A legnagyobb nyertesek a német, a brazil és kínai indexek mellett a...
febr. 22
8:48
Kártérítést követel a Vegyépszertől a román közlekekedési tárca (Napi)
A román közlekedési minisztérium jogi úton fog kártérítést követelni a Vegyépszer által Romániában el nem végzett útépítések, valamint a csak részlegesen befejezett útszakaszok megrongálódása miatt - közölte ... ...
febr. 22
8:48
K&H;: Itt az ideje a profitrealizálásnak (Portfolio)
K&H Alapkezelő "Az elmúlt egy hónapban folytatták a tavaly december közepén megkezdett menetelésüket a kockázatos eszközök. Az S&P 500 index több mint 12%-os töretlen emelkedést tudhat maga mögött...
febr. 22
8:48
Elkezdi venni a Nemzeti Eszközkezelő a bedőlt hitelesek lakásait (Portfolio)
A bankok már januárban kijelölték, hogy mely fedezeti ingatlanukat értékesítik ebben a negyedévben, a Nemzeti Eszközkezelőhöz azonban csak márciusban érkezhetnek be az első lakások - írja a...
febr. 22
8:48
57 ezer forintos béremelésre számíthatnak a magyar orvosok (Pénzcentrum)
A 29 ezer orvosból 18 ezren számíthatnak átlagosan bruttó 57 ezer forintos béremelésre - írja a Világgazdaság, míg a Napi Gazdaság arról ír, hogy a február végére várható béremelési megállapodásig a részletek nem nyilvánosak....
febr. 22
8:50
Dialóg: Érdemes odafigyelni a banki kötvényekre (Portfolio)
Dialóg Alapkezelő "Az elmúlt másfél hónapban megtapasztalt részvénypiaci rally alapvetően nem szólt másról, mint egy nagyon komoly hangulatváltozásról. A tavalyi évet meghatározó,...
febr. 22
8:50
Feljebb kúszott Ázsia - A gyengülő jen is besegített (Portfolio)
A Görögország jövőjével kapcsolatos aggodalmak a kereskedés elején éreztették hatásukat, azonban később a részvényindexek magukra találtak, és a piacok emelkedést mutatnak jelenleg. A japán tőzsdét a...
febr. 22
8:52
Budapest: továbbra is óvatos megközelítést javaslunk (Portfolio)
Budapest Alapkezelő "A részvénypiacok remek hangulatban kezdték az évet, a világ tőzsdéinek teljesítményét átfogóan tükröző MSCI All Country World Index januárban 5,7%-kal emelkedett. Mindebben...
febr. 22
8:52
Cséfalvay: bővülnek az uniós technológiai intézet forrásai (Portfolio)
Majdnem tízszeresére emelkedhetnek a jelenlegi egyetlen budapesti székhelyű európai uniós intézmény, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) forrásai 2014 után, ha az unióban jóváhagyják...
febr. 22
8:54
Érdemes még beszállni a raliba? - Megosztottak a profik (Portfolio)
Év eleje óta rendkívüli mértékben javult a befektetői hangulat és ezzel együtt a kockázatvállalási hajlandóság, a részvény- és árupiacok pedig ennek megfelelően óriási szárnyalást mutattak. Kérdés...
febr. 22
8:54
Volt ÁPV-s vezetőket gyanúsítanak a postaszékház eladása miatt (Portfolio)
Két újabb személyt, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. két volt vezetőjét is meggyanúsított a rendőrség a Magyar Posta székházának eladásával és az új székház bérlésével kapcsolatban....

Keresés