2012. február 24. péntek

febr. 24
1:03
Líbia olajexportja elérheti a napi 1,2 millió hordót februárban (ProfitLine)
Líbia olajkivitele napi átlagban 1,2 millió hordóra emelkedhet februárban a januári 970 ezer hordóról, és ezzel megközelíti a polgárháború előtti szintet - a líbiai nemzeti olajtársaság (NOC) csütörtöki közlése szerint.
febr. 24
1:36
Kína tiltakozik az acéltermékeit érintő újabb uniós eljárás ellen (ProfitLine)
Peking tiltakozik amiatt, hogy az Európai Unió szubvencióellenes eljárást indított a Kínai Népköztársaságból származó szerves bevonatú acéltermékek behozatalára - derül ki a kínai kereskedelmi minisztérium illetékesének csütörtöki nyilatkozatából.
febr. 24
1:40
Tiltakozik a MOSZ, mert nem kapott helyet a konzultációs fórumban (ProfitLine)
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy a mezőgazdasági ágazat képviselete nem kapott helyet a kormány és egyes munkaadói szervezetek részvételével szerdán megalakult konzultációs fórumban - közözte az agrár-érdekképviselet csütörtökön az MTI-vel.
febr. 24
2:09
Az Európai Bizottság 1,3 százalékos olasz GDP-csökkenéssel számol az idén (ProfitLine)
Jelentősen lefelé módosította az idei olasz gazdaságnövekedésre vonatkozó előrejelzését az Európai Bizottság: jelenleg már 1,3 százalékos visszaesést vár az ősszel kiadott 0,1 százalékos növekedési becslés helyett.
febr. 24
3:15
M&A; - Elfogyott az étvágy (ProfitLine)
Az első hat hónap, de akár az egész év is nehéz lehet a fúziós és vállalatfelvásárlási (M and A) aktivitás szempontjából a KPMG legutóbbi Global M and A kiadványa szerint; a közép-kelet-európai régió piacán - Lengyelországot kivéve - is jelentősen visszaesett a külföldi tőke érdeklődése, a tranzakciók inkább a már bennlévő szereplők között zajlanak.
febr. 24
4:54
Iránt kiéheztetik? Kizárnák a bankokat a SWIFT rendszerből (ProfitLine)
Az EU-Bizottság Irán kizárását fontolgatja a SWIFT nemzetközi bankközi pénzforgalmi rendszerből - közölte csütörtökön egy brüsszeli illetékes.
febr. 24
5:27
Mit írt a kormány levelében az Európai Bizottságnak? (ProfitLine)
A három kötelezettségszegési eljárás kapcsán egy kimerítő, százoldalas, minden tekintetben jogi alapokon nyugvó választ küldött a kormány az Európai Bizottságnak, amelytől várják a választ - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön az m1 Az Este című műsorában.
febr. 24
5:33
Napi: 80 milliárdos hiánnyal nyújtják be a fővárosi büdzsét (hvg.hu)
A 2012. évi költségvetési javaslatot 299,5 milliárd forint bevétellel, 377,7 milliárd forint kiadással és 78,2 milliárd forint hiánnyal terjesztik a Fővárosi Önkormányzat közgyűlése elé - olvasható a Napi Gazdaság pénteki számában az előterjesztésre hivatkozva.
febr. 24
5:48
Szuperolcsó panelek Magyarországon: élet a vasbeton kalitkában (Pénzcentrum)
Szinte mindenkinek van valamilyen véleménye a lakótelepekkel, panellakásokkal kapcsolatban - s legyünk őszinték, ezek a hangok gyakran még nyomdafestéket sem tűrnek. Egy biztos, Magyarország lakosságának jelentős része, mintegy 2 millió ember él lakótelepen, főként panellakásban. A számok tehát magukért beszélnek, így az sem meglepő, hogy az ingatlanpiaci tranzakciók jelentős részét a panellakások…
febr. 24
6:09
Megérdemli-e Magyarország, hogy megbüntessék? 5 érv pro és 5 érv kontra (Privátbankár)
Szigor vagy növekedés - ez a kérdés foglalkoztatja most az Európai Unió tagállamait. A Magyarországra tegnap az Európai Bizottság által kirótt büntetés ebből a szempontból is érdekes, hiszen a hiánycél tartásának fontosságát folyamatosan hangoztató magyar kormány növekedési kilátásait alaposan leronthatja, ha a GDP 0,5%-ának megfelelő pénzösszeget 2013-tól valóban befagyasztja az Európai…
febr. 24
6:15
Mol: nagyobb nyereség és bevétel 2011-ben (Infostart)
A Mol Csoport 152,1 milliárd forint nettó eredményt ért el 2011-ben, szemben az egy évvel korábbi 104 milliárd forinttal, a társaság nettó árbevétele egy év alatt 24 százalékkal, 5.341 milliárd forintra emelkedett.
febr. 24
7:03
Napi: a nemzetközi piacról is megélne a Malév-leány (hvg.hu)
Ha a repülőgépek karbantartásával foglalkozó Malév-leányvállalat, az Aeroplex stabil pályán maradna, akkor minden esélye meglenne arra, hogy megéljen a piacon - nyilatkozta a Napi Gazdaság pénteki számában a cég ügyvezetője, Nemcsok Imre.
febr. 24
7:18
TVK: most jön csak a feketeleves? (Portfolio)
A borzasztóan gyenge iparági környezet tükröződik le a TVK ma hajnalban közzétett tavalyi negyedik negyedéves gyorsjelentésének számain, hiszen a vegyipari társaság az elmúlt 10 év harmadik...
febr. 24
7:21
Minden idők csúcsa: soha sem tartozott ennyivel az állam (hvg.hu)
Januárban minden idők csúcsát megdöntve 49,9 milliárd forintra ugrott a költségvetési intézmények lejárt adóssága, miután az államigazgatás "nyakába szakadtak" a megyei önkormányzatok, illetve azok számlatartozásai.
febr. 24
7:39
Újra 289 alá erősödött a forint (hvg.hu)
Valamennyi fontosabb nemzetközi devizával szemben kissé erősödött péntek reggelre a forint a bankközi piacon.
febr. 24
7:39
Orbán Viktor szerint az EB kettős mércét alkalmaz - videó (Privátbankár)
A miniszterelnök tegnap először beszélt arról, mit gondolt az Európai Bizottság azon javaslatáról, mely szerint a túlzott hiány miatt Magyarországnak járó támogatásokat fagyasztana be Brüsszel.
febr. 24
7:39
Ma lejár a jelentkezési határidő a felsőoktatási felvételire (HR Portál)
Ma lejár a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezések határideje, e napon a fővárosban két postán meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket. Szintén ezen a napon jár le az érettségire jelentkezés módosított határideje, a diákok a május-júniusi vizsgaidőszakra eddig adhatják be kérelmüket.
febr. 24
7:39
Tovább csökken a casco biztosítás ára (ProfitLine)
A teljes körű casco biztosítások átlagdíja a múlt év elejétől december végéig 101 ezerről 90 ezer forintra csökkent, aki ma akar ilyen biztosítást kötni, már átlagosan 60 ezer forintért is megkaphatja - közölte a Genertel internetes (direkt) biztosító az MTI-vel.
febr. 24
7:41
Veszteséges negyedévről számolt be a MOL (ProfitLine)
A Mol Csoport 152,1 milliárd forint nettó eredményt ért el 2011-ben, szemben az egy évvel korábbi 104 milliárd forinttal, a társaság nettó árbevétele egy év alatt 24 százalékkal, 5.341 milliárd forintra emelkedett.
febr. 24
7:45
Drasztikusan csökkenő jövedelem (Piac és Profit)
Lényegesen többet kell idén befizetniük, és lényegesen csökken a vállalkozói jövedelmük az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) hatálya alá tartozó vállalkozásoknak.
febr. 24
7:54
FreeSoft: megugró árbevétel, javuló likviditás (Portfolio)
Tegnap, piaczárást követően tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a FreeSoft, ennek talán leginkább pozitív pontja az árbevétel jelentős, 21%-os megugrása. A működési költségek ugyanakkor...
febr. 24
7:57
Meglepetésre veszteséggel zárta az évet a Mol-csoport (Privátbankár)
A Mol-csoport a tavalyi utolsó negyedévet 31 milliárd forint veszteséggel zárta, miközben az elemzők 44 milliárd forint nettó eredményt vártak. A csoport a kelet-európai régióban megerősítette pozícióit, Magyarországon megérezte a magas benzinárat. A gyenge forint ellenére sikerült csökkenteni a hitelállományt, de kevesebb jutott beruházásokra. A csoport így is 50 milliárddal több bevételre tett…
febr. 24
7:57
Szinte eltűntek a nyerőgépek a játékadó miatt (hvg.hu)
November eleje óta a nyerőautomaták száma ötödére csökkent az ötszörösére emelt játékadó miatt - olvasható a Világgazdaság pénteki számában.
febr. 24
7:59
Aggályok: akár nyerni is lehet az árfolyamgáttal (hvg.hu)
Olyan devizahitelesek is élhetnének az árfolyamgát lehetőségével, akik már 180 forint feletti svájci frank árfolyamon vettek fel lakáshitelt - írja a Napi Gazdaság.
febr. 24
8:12
A belső képzések sínylik meg a szakképzési hozzájárulás kivonását (HR Portál)
A cégek belső képzéseik költségeinek 63 százalékát finanszírozták szakképzési hozzájárulásból, de ezt a lehetőséget a parlament ez év elejétől eltörölte, a változást a képzés mennyisége és minősége megsínyli a Dale Carnegie Magyarország szerint.
febr. 24
8:12
Vagyonosodási vizsgálatok: hirtelen mindenki örökös lett (ProfitLine)
A vagyonosodást vizsgáló ellenőrök sűrűn találkoznak azzal a magyarázattal, hogy örököltek, mióta a hagyaték megszerzése közvetlen rokoni kapcsolatban illetékmentes lett.
febr. 24
8:12
IMF-megállapodást vár a piac és kamattartást (Portfolio)
A jelenlegi kamatszint változatlanul hagyását várják a jegybank monetáris tanácsának jövő keddi ülésén a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők, év végére pedig kicsit csökkenhet is a kamat, ha a...
febr. 24
8:14
Ki a legjobban kereső közalkalmazott? (HR Portál)
A Monti-kormány által meghirdetett átláthatóság jegyében a miniszterek internetes vagyonnyilatkozata után nyilvánosságra hozták az olasz közszféra többi vezetőjének bérezését is: eszerint a legtöbbet az országos rendőrparancsnok keresi.
febr. 24
8:14
FHB - rendkívüli tájékoztatás (ProfitLine)
Az FHB korábbi várakozása szerinti eredménnyel zárult 2012. február 22-én az Európai Unió Bizottsága által az Európai Unió működéséről szóló szerződés 108. cikkének (2) bekezdése alapján a Magyar Állam ellen az általa az FHB részére 2009. folyamán nyújtott és a Bank által 2010 februárjában visszafizetett állami tőkejuttatással kapcsolatban 2011. január 24-én indított eljárás - olvasható a BÉT…
febr. 24
8:14
Hatalmasat ütött a MOL-on a finomítás (Portfolio)
Nem lett túl acélos a MOL negyedik negyedéves gyorsjelentése, és ahogy azt várni lehetett ezt a downstream szegmens gyengélkedésének köszönheti a vállalat. Az EBITDA soron várt feletti, viszont üzemi...
febr. 24
8:15
Giró-Szász: kimerítő választ küldtünk Brüsszelnek (hvg.hu)
A három kötelezettségszegési eljárás kapcsán kimerítő, százoldalas, minden tekintetben jogi alapokon nyugvó választ küldött a kormány az Európai Bizottságnak, amelytől várják a választ - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön az m1 Az Este című műsorában.
febr. 24
8:16
Magyarul is nevettetnek a bohócdoktorok Szlovákiában (HR Portál)
Magyarul is nevettetnek a bohócdoktorok Szlovákiában,– évente beteg gyerekek ezreinek szerezve vidám pillanatokat.
febr. 24
8:18
Minden ötödik ember adott kenőpénzt tavaly (HR Portál)
Szlovákiában a megkérdezettek 20 százaléka adott csúszópénzt valakinek az elmúlt egy év során, derült ki a Transparency International Slovakia (TIS) nemzetközi civilszervezet, a téma kapcsán végzett, most nyilvánosságra hozott felmérésének eredményeiből, közölte a SITA hírügynökség csütörtökön.
febr. 24
8:30
Már csak két hét a Forint, Válság, Államadósság konferenciáig (Portfolio)
Mozgalmas hónapok vannak mögöttünk, és meglehet, még mozgalmasabb időszak következik. Az európai adósságválság közepette az eladósodott magyar állam is finanszírozási kihívásokkal néz szembe. A...
febr. 24
8:32
Uniós intő: mi kerülhet ezzel veszélybe? (Portfolio)
A kohéziós pénzek befagyasztása arányaiban az eredeti 2800 milliárd forintos keretösszeg közelítőleg 5 százalékának megvonását jelenti, ami csak akkor válna valós veszteséggé Magyarország számára, ha...
febr. 24
8:33
Jöhetnek az antikorrupciós felügyelők? (hvg.hu)
A korrupciós kockázatokra figyelő antikorrupciós felügyelők alkalmazását javasolja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a közszférában a korrupcióellenes javaslatcsomagjában.
febr. 24
8:33
Bérkompenzáció: rosszak az ösztönzők, a kormány máris változtatna (Privátbankár)
Egy kormányelőterjesztésből kiderül, hogy a bérkompenzáció eddig kidolgozott rendszere rossz ösztönzőket tartalmaz, így annak megváltoztatására készül a kabinet. Máshogy költenék el a munkavállalók közvetlen támogatására félretett 21 milliárdot.
febr. 24
8:39
A Mol-nak jobban ment 2011-ben (hvg.hu)
A Mol Csoport 152,1 milliárd forint nettó eredményt ért el 2011-ben, szemben az egy évvel korábbi 104 milliárd forinttal, a társaság nettó árbevétele egy év alatt 24 százalékkal, 5.341 milliárd forintra emelkedett.
febr. 24
8:45
"A munkaerőpiac igényeinek megfelelő oktatási rendszerre van szükség" (HR Portál)
A munkaerőpiac igényeinek megfelelő, vagy ahhoz a mostaninál sokkal jobban közelítő oktatási rendszerre van szükség ezért 2013. szeptemberétől kötelező lesz a duális szakképzés bevezetése - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten.
febr. 24
8:45
Freesoft - 35%-al nőtt az adózás előtti eredmény (ProfitLine)
A 2011. évben - az előző évhez viszonyítva - a FreeSoft Csoport, értékesítésből származó, nettó árbevétele 8,3 milliárd forintról 8,6 milliárd forintra (4%-kal), EBITDÁ-ja 169 millió forintról 301 millió forintra (78%-kal), adózás előtti eredménye pedig, 82 millió forintról 111 millió forintra (35%-kal) növekedett - olvasható a BÉT honlapján közzétett gyorsjelentésben.
febr. 24
8:47
Vesztes szériában a nyerőautomaták (ProfitLine)
November eleje óta a nyerőautomaták száma ötödére csökkent az ötszörösére emelt játékadó miatt - olvasható a Világgazdaság pénteki számában.
febr. 24
8:48
Jó hangulatban kezdi a napot a forint (Portfolio)
A csütörtök napközbeni határozott hangulatromlás estére már elmúlt a nyugat-európai részvénypiacokon, és az euró is új kéthavi csúcsra jutott estére a dollárral szemben, ez pedig segített abban, hogy...
febr. 24
8:48
Százasával mennek szlovák, román egyetemekre a magyarok (Pénzcentrum)
A keretszámok megnyirbálásától, a magyarországihoz képest lényegesen alacsonyabb tandíjaktól, jobb esetben pedig az ingyenes képzésektől remélik a romániai és a szlovákiai felsőoktatási intézmények, hogy egyre több magyar diák fog náluk tanulni - írja az Index....
febr. 24
8:49
Erősödő indexek Ázsiában (ProfitLine)
Erősödést mutatnak a vezető ázsiai részvénypiacok a pénteki kereskedés során, leginkább az energetikai vállalatoknak vezetésével, melyek a megugró olajár hatására emelkednek, ugyanakkor a piacok erősödését limitálja az elmúlt időszakban mutatott meredek emelkedés.
febr. 24
8:50
Óvatossági intézkedés a Bank of Americánál (Portfolio)
Felfüggeszti jelzáloghiteleinek értékesítését az állami ellenőrzés alatt álló Fannie Mae számára a Bank of America, nem tisztázott ugyanis, tömeges bedőlések esetén ki viseli a költségeket - írja a...
febr. 24
8:51
Index: változtatások jönnek a bérkompenzációban (hvg.hu)
A kormány a bérkompenzációs rendszer átalakítására készül az index.hu értesülése szerint. A lap birtokába jutott előterjesztés megszüntetné azt a 21 milliárdos bérkompenzációs keretet, amire az idei adóváltozások vesztesei közvetlenül pályázhattak, a pénzt a cégek bérpótlásának támogatásához csoportosítják át.
febr. 24
8:52
Eltűnnek a nyerőgépek (Portfolio)
Pár hónap alatt az ötödére csökkent a nyerőautomaták száma, mert az 500 ezer forintos havi fix játékadót az üzemeltetők nem tudják kiteremelni - számol be a Világgazdaság. "A nyerőgépek rohamosan...
febr. 24
8:53
Erősödtek az ázsiai tőzsdék (hvg.hu)
Erősödéssel zártak a legfontosabb ázsiai részvénypiacok; Tokióban a Nikkei héthavi csúcson végzett.
febr. 24
8:54
Talpon tudna maradni a Malév-leányvállalat (Portfolio)
A nemzetközi piacról is meg tudna élni a repülőgépek karbantartásával foglalkozó Malév-leányvállalat, az Aeroplex - nyilatkozta a cég ügyvezetője, Nemcsok Imre a Napi Gazdaságnak. A vállalat...
febr. 24
8:56
Takaréklángon égtek az ázsiai tőzsdék (Portfolio)
Az ázsiai piacok többsége mérsékelt erősödést mutatott a hét utolsó kereskedési napján, és ezzel 10 hetes emelkedő sorozatot tudhatnak maguk mögött a tőzsdék. Bár Európában tegnap negatív volt a...

Keresés