2012. február 25. szombat

febr. 25
5:06
Bírósági targyalása szünetében is lopni ment (ProfitLine)
Bírósági meghallgatásra várt, közben a tárgyalási szünetben barátjával együtt meglopott egy nőt egy tatai férfi, majd visszatért a tárgyalóterembe; a rendőrök a tárgyalás után elfogták - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel pénteken.
febr. 25
6:03
Orbán állóháborúvá fejleszti gazdasági szabadságharcát (Üzlet és Utazás)
Orbán Viktor minden jel szerint húzza az időt az uniós követelések teljesítése helyett és az IMF-fel tervezett hitelszerződés időpontját is a jövőbe készül tolni. A kormányfő arra játszik, hogy egy-két évet is kibírhat, miközben kudarcot vallott szabadságharcos rohamait Brüsszel ellen, EU ellenes állóháborúvá alakítja át.
febr. 25
6:05
Progresszív adó mellett érvel Szekeres Imre (Üzlet és Utazás)
Kiszámítható jogi környezet, járulékcsökkentés, és progresszív adórendszer - ezek az MSZP által benyújtott hétpontos gazdaságélénkítő program legfontosabb elemei, melyek részleteiről tegnap Szekeres Imre, a párt gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője számolt be.
febr. 25
6:07
Van élet a Malév után is, de szomorú (Üzlet és Utazás)
Hétfőn tárgyalja a parlament Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos előterjesztését, melynek célja egy olyan vizsgáló bizottság létrehozása, amely a szocialista kormányok felelősségét állapítaná meg a Malév csődje miatt. Ugyanakkor elutasítja azt a szocialista a javaslatot, amely 1990 óta vizsgálná a légitársasággal kapcsolatot döntéseket.
febr. 25
6:45
Orbán Viktor korát megelőző forradalmár (ProfitLine)
Orbán Viktor forradalmár, aki gyakran megelőzi a korát, témákat nyit meg és emiatt ellentmondásos politikusként ítélik meg - mondta el a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke, Berényi József a TASR szlovák állami hírügynökségnek a közelgő parlamenti választások kapcsán adott interjújában pénteken.
febr. 25
7:27
Aktualizáltuk a Vagyonosodási kalkulátort - használati útmutató (Adózóna)
Az adóhatóság kockázatelemző programok alapján választja ki azokat az adózókat, akiknél a felmerült gyanús körülmények miatt sor kerülhet a személyi jövedelemadó utólagos ellenőrzésére. Ilyen körülmény lehet például nagy értékű ingó-, vagy ingatlan vásárlása olyan adózónál, aki minimálbéren van bejelentve. A vizsgálatok az eltitkolt jövedelmek felderítésére koncentrálnak, a személyi…
febr. 25
7:45
Elfogyott a pénzünk (Piac és Profit)
A lakosság körében olyan alacsony még soha nem volt a megtakarítói hányad, mint tavaly, amikor is a hazai lakosság 18 százaléka rendelkezett valamilyen banki megtakarítással. Ez az érték 2004 óta a legalacsonyabb, alulmúlja még a 2008-2010 közötti válságos időszak megtakarítási arányszámait is.
febr. 25
7:51
Navracsics: egyre több jel utal arra, hogy újra fejlődésnek indul a közigazgatás (ProfitLine)
A közigazgatási tárca vezetője szerint egyre több jel utal arra, hogy a magyar közigazgatás "mintha újra fejlődésnek indulna, újra nekilendülne" és a kabinet bízik benne, hogy a jövőben ez kézzel fogható eredményeket is hoz majd.
febr. 25
7:54
Mi lesz a benzinárral? (Portfolio)
Bár az utóbbi napokban az olajár újabb csúcsok irányába vette az irányt,a forint árfolyama is lendületes erősödést produkált a dollárral szemben. Ennek köszönhetően az előttünk álló héten a hazai...
febr. 25
8:24
Kilenchavi csúcson a kőolaj ára (ProfitLine)
A kőolaj ára péntek estére tovább nőtt, újabb kilenchavi csúcsra emelkedett azokra a félelmekre, hogy fokozódik a feszültség Irán és a Nyugat között.
febr. 25
8:30
Ebben is tarolnak a diszkontok Magyarországon (Pénzcentrum)
Felmérések szerint folyamatosan növekszik Magyarországon az üzletláncok saját márkás termékeinek népszerűsége. Legnagyobb az ilyen márkák aránya állateledel, háztartási papíráru és mélyhűtött élelmiszer bolti eladásából - és persze ebben is a diszkontok járnak az élen....
febr. 25
8:48
Egyedül Szlovákia nyert az új prognózissal (Portfolio)
Az Európai Bizottság csütörtökön közzétett időközi, frissített prognózisában csaknem az összes uniós országra nézve rontotta 2012-es GDP-előrejelzését. Az új prognózissal Észtország, Spanyolország,...
febr. 25
8:57
Bírálják a plázakérelmeket (ProfitLine)
Néhány kisebb beruházással kapcsolatos kérelem már érkezett a plázatilalom alóli felmentésről döntő bizottság elé és két-három nagyobb bevásárlóközpont-fejlesztő is az iratok beadására készül - írja a Népszabadság szombati számában Gyulay-Korpos Gyulára, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnökére hivatkozva.
febr. 25
9:03
Három éve veszteségesek a pénzügyi vállalkozások (Üzlet és Utazás)
Lényegesen csökkent a pénzügyi vállalkozások ügyfelekkel szembeni követeléseinek volumene tavaly a negyedik negyedévben; a szektor - döntően az értékvesztés és céltartalék képzés miatt - már három éve veszteséges, s egyelőre nem is várható javulás a pénzügyi felügyelet gyorselemzése szerint.
febr. 25
9:09
Jön a feketeleves az ingatlanpiacon (Napi)
Az építmény- és telekadó újabb csapást mérhet az üzlethelyiségek, irodák vidéki piacára. A Napi Gazdaság hétvégi számának cikkeAz ország több vidéki nagyvárosában újabb csapást mérhet a kereskedelmi ingatlanok ... ...
febr. 25
9:30
A NAV az idén is a közvetett adókból származó bevételekre összpontosít (ProfitLine)
Teljesítette a tavalyi 9.500 milliárd forintos bevételi tervet az adóhatóság; az idén 10.500 milliárd forintot kell beszednie, jelentős részét áfából, amelynek ellenőrzése az idén is kiemelt feladat - mondta Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese az MTI-nek.
febr. 25
9:57
Idén ennyi pénzt kell beszednie az adóhatóságnak (Üzlet és Utazás)
Teljesítette a tavalyi 9.500 milliárd forintos bevételi tervet az adóhatóság; az idén 10.500 milliárd forintot kell beszednie, jelentős részét áfából, amelynek ellenőrzése az idén is kiemelt feladat - mondta Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese az MTI-nek.
febr. 25
10:03
A fogyatékosság-barát munkahely elismerésre február 29-ig lehet pályázni (ProfitLine)
Február 29-ig pályázhatnak a fogyatékosság-barát munkahely elismerésre azok a munkáltatók, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.
febr. 25
10:09
Az Audi lehet a megmentő - elmaradhat Brüsszel büntetése (Napi)
Az autógyártó a gönyűi intermodális, azaz kikötővel, vasúti és közúti összeköttetéssel is bíró ipari parkban építheti fel logisztikai parkját. Nem Győrben, hanem a közeli Gönyűn épülhet meg az Audi-gyárat ... ...
febr. 25
10:36
Három éve veszteségesek a pénzügyi vállalkozások (ProfitLine)
Lényegesen csökkent a pénzügyi vállalkozások ügyfelekkel szembeni követeléseinek volumene tavaly a negyedik negyedévben; a szektor - döntően az értékvesztés és céltartalék képzés miatt - már három éve veszteséges, s egyelőre nem is várható javulás a pénzügyi felügyelet gyorselemzése szerint.
febr. 25
10:36
Svájcban sem könnyű az élet... (Pénzcentrum)
A frank erősödése miatt egyre több svájci vásárol Ausztriában, olyannyira, hogy az oroszok és a kínaiak után már ők költenek a legtöbbet az alpesi országban....
febr. 25
10:38
Arab turisták fogadására készülnek Hévízen (ProfitLine)
Az európaitól sokban eltérő kultúrájú és szokású arab vendégek fogadására készülnek Hévízen a turisztikai szakma képviselői, akik a napokban vettek részt a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. közreműködésével egy erről szóló felkészítésen - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.
febr. 25
10:42
Egyre jobban megbízunk a boltok saját márkáiban (Piac és Profit)
Kereskedelmi márkás élelmiszerekre mintegy 320 milliárd forintot költöttek a fogyasztók tavaly, háztartási vegyiárukra és kozmetikumokra pedig kereken 50 milliárd forintot - közölte a Nielsen piackutató.
febr. 25
10:54
Orbán: Jogellenes a kohéziós támogatások befagyasztása (Infostart)
Illegálisnak nevezte Orbán Viktor a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerkesztőségében tett látogatásakor, amelyről a német konzervatív újság a címoldalon kezdődő írásban számolt be szombaton.
febr. 25
10:54
IMF-játék: fogyóban a türelem (Portfolio)
Miközben a külföldi környezet alapvetően kedvező, a hazai híráramlás kezd negatívra fordulni - összegzik az eheti eseményeket a Raiffeisen Bank elemzői heti anyagukban. Figyelmeztetnek: jelentősen...
febr. 25
11:09
A Lego szélerőmű parkot épít az Északi-tengeren (ProfitLine)
Szélerőmű parkot épít a Lego dán játékgyártó társaság az Északi-tengeren, a két partnerrel közösen tervezett fejlesztés révén több százezer háztartást látnak el megújuló energiával.
febr. 25
11:27
Budai: parlamenti bizottság vizsgálhatja a Volánbusz ingatlanügyeit (Üzlet és Utazás)
Parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte a Volánbusz ingatlanügyeivel kapcsolatban az elszámoltatási kormánybiztos, miután befejeződött a cégnél a belső vizsgálat, amelynek során a 2005 és 2008 közötti ingatlanértékesítéseket és -bérléseket is áttekintették.
febr. 25
11:30
Valamire nagyon várnak a feltörekvő részvénypiacokon (Portfolio)
Az elmúlt héten megtört a lendület a feltörekvő részvényalapok tőkebeáramlásánál, de továbbra is összességében 355 millió dollárral több pénz érkezett az alapokba, mint amennyit kivontak volna. Az év...
febr. 25
11:42
Több száz program az Idegenvezetők Világnapján vasárnap Budapesten (ProfitLine)
Vasárnap kilencedik alkalommal rendezi meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) az Idegenvezetők Világnapját Budapesten, ennek keretében mintegy száz programot tartanak városszerte.
febr. 25
12:06
Elkezdték pénteken a görögök - Mi jön ezután? (Portfolio)
Azután, hogy a görög parlament csütörtökön elfogadta a görög állampapírok cseréjéről szóló törvényt, péntek este formálisan is elküldte ajánlatát a magánbefektetők felé az adósságcsere programról. Ez...
febr. 25
12:15
Vendéglátás: új tulajdonossal indult újra a Nordsee (ProfitLine)
Megvásárolta a Nordsee vendéglátóipari franchise-t tulajdonló Mafish Kft.-t és kinyitotta a West End üzletközpontban decemberben bezárt Nordsee-t a 3R-shop Kft. - mondta el a Népszabadságnak a 3R-shop Kft. társtulajdonosa, Rózsa József.
febr. 25
12:18
Vizezik-e a magyar kocsmákban a csapolt söröket? (Privátbankár)
A turisták által látogatott vendéglátóhelyeken gyakorta nem figyelnek a sörök minőségére – áll egy friss felmérésben. Miután a vendégek jelentős része nem törzsvendég, a sörözők legalább 30- 40 százalékában megkárosítják a vendégeket, mert nem megfelelően csapolnak. Vizezni ugyan képtelenség, de sok a szennyezett sörcsap és a túlzott szénsavazás .
febr. 25
12:30
Támogatott az új munkahelyek kétharmada (Piac és Profit)
A munkáltatók az idén januárban összesen 25.500 munkaerőigényt jelentettek be a munkaügyi kirendeltségekhez, az állások több mint egyharmada volt támogatás nélküli és közel kétharmada támogatott munkalehetőség; ennek nagy része közfoglalkoztatás - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapján közzétett friss adatokból.
febr. 25
12:36
Orbán: a kohéziós pénzek befagyasztása "illegális" (Privátbankár)
Illegálisnak nevezte Orbán Viktor a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerkesztőségében tett látogatásakor, amelyről a német konzervatív újság a címoldalon kezdődő írásban számolt be szombaton.
febr. 25
12:42
Orbán: "nem törvényes és nem fair" (Portfolio)
Illegálisnak nevezte Orbán Viktor a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerkesztőségében tett látogatásakor, amelyről a német...
febr. 25
12:42
Budapest lehet a nagy nyertes, ha tovább drágul a benzin (Pénzcentrum)
Sokan felbecsülhetetlen előnyökhöz juthatnak hosszú távon azzal, hogy a benzin ára hétről hétre döntögeti az újabb csúcsokat. Többek között, az egyre üresedő fővárosi utaknak köszönhetően sok, eddig szinte élhetetlennek minősülő utcát és városrészt fedezhetnek fel újra a lakáspiacon keresgélők. A főváros vezetése pedig néhány ügyes húzással most könnyen érhetne el hosszú távú sikereket a forgalom…
febr. 25
12:48
Járműfejlesztő központ épül Somogyváron (ProfitLine)
Somogyváron egy volt termelőszövetkezeti majorban repülőgép, űr- és földi járművek fejlesztését szolgáló technológiai központ, valamint alkatrészgyártó bázis épül közel egymilliárd forintból, amihez az unió 446 millió forintos támogatást biztosít - mondta Móring József Attila polgármester pénteken, a projektnyitó rendezvényen.
febr. 25
12:54
Lesz-e kivételezés? Többen építenének már plázát (Privátbankár)
Néhány kisebb beruházással kapcsolatos kérelem már érkezett a plázatilalom alóli felmentésről döntő bizottság elé és két-három nagyobb bevásárlóközpont-fejlesztő is az iratok beadására készül - írja a Népszabadság szombati számában Gyulay-Korpos Gyulára, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnökére hivatkozva.
febr. 25
13:00
Mire számíthatnak jövő héten az autósok a kutakon? (Infostart)
Bár az utóbbi napokban az olajár újabb csúcsok irányába vette az irányt, a forint árfolyama is lendületes erősödést produkált a dollárral szemben. Ennek köszönhetően az előttünk álló héten a hazai benzin és gázolajár is változatlan szinten maradhat.
febr. 25
13:15
Fogy az idő és a bizalom (Üzlet és Utazás)
A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Bizottsággal (EB) csak az esztendő második negyedévben lehet jöhet létre megállapodás, és egyre jobban csúszik a megegyezés várható időpontja - erre a következtetésre jutottak az Erste Bank elemzői. A késedelem új helyzetet teremthet Magyarország amúgy sem kedvező megítélésében. A külföldi befektetők megelőlegezték, - beárazták - hogy legkésőbb…
febr. 25
13:18
Betehet a részvénypiacoknak a magas olajár (Portfolio)
A kedvező globális befektetői hangulat a részvények mellett a többi kockázatosabb eszközosztályban is jelentős áremelkedést generál, a WTI típusú kőolaj árfolyama pénteken már a 110 dolláros szint...
febr. 25
13:20
Darabokra vágják a földgáz óriást (Portfolio)
Újabb gigantikus tranzakcióról kaphattunk hírt az energiaszektorban, ugyanis az El Paso Corp. az olaj és földgáz kutatási és kitermelési üzletágát értékesíti egy magántőke befektetői csoportnak,...
febr. 25
13:21
Közel hétszázmillió forintot fordít fejlesztésre a veszprémi Balluff Elektronika Kft. (ProfitLine)
A veszprémi székhelyű Balluff Elektronika Kft. mintegy hétszázmillió forintos beruházással új érzékelőket fejleszt és megújítja a gyártástechnológiát, az ipari automatizálásban használatos szenzorokat gyártó vállalat a fejlesztéshez 260 millió forint uniós támogatást kapott.
febr. 25
13:48
Három éve szenvednek a pénzügyi vállalkozások (Privátbankár)
Lényegesen csökkent a pénzügyi vállalkozások ügyfelekkel szembeni követeléseinek volumene tavaly a negyedik negyedévben; a szektor - döntően az értékvesztés és céltartalék képzés miatt - már három éve veszteséges, s egyelőre nem is várható javulás a pénzügyi felügyelet gyorselemzése szerint.
febr. 25
13:54
Szabályozatlanság jellemzi a létesítménygazdálkodási ágazatot (ProfitLine)
Szabályozatlanság jellemzi a magyarországi létesítménygazdálkodást, amely 400 ezer munkavállalót foglalkoztató, a GDP 7 százalékát, évi mintegy 2000 milliárd forint teljesítményt nyújtó ágazat - hívja fel figyelmet az év ingatlankezelőjének eddig háromszor megválasztott Dome Facility Services Group Kft. (DFSG) az MTI-hez eljuttatott közleményében.
febr. 25
14:12
Alapoktól a stratégiákig - 3 napos tőzsdetanfolyam (Portfolio)
A kereskedés gyerekjátéknak tűnhet, mégis a kezdő kereskedők 80-90%-a veszít, mert nem ismerik a kereskedés szabályait. A Portfolió 3 napos rendezvényén segítünk Önnek ezt elkerülni és hozzásegíteni...
febr. 25
14:27
A nemzetközi piacról is megélne a Malév leányvállalata (ProfitLine)
Ha a repülőgépek karbantartásával foglalkozó Malév-leányvállalat, az Aeroplex stabil pályán maradna, akkor minden esélye meglenne arra, hogy megéljen a piacon - nyilatkozta a Napi Gazdaság pénteki számában a cég ügyvezetője, Nemcsok Imre.
febr. 25
14:30
Megszenvedheti a forint a rendkívüli olajárat (Portfolio)
Magyarország az ötödik legsérülékenyebb ország a feltörekvő piacok között egy esetleges olajár-sokkra, ugyanis a GDP-jéhez mérten kiemelkedően nagy az olajimportja, ez pedig a forintra is gyengülési...
febr. 25
14:48
Újabb gigapláza Budapesten: most Óbuda a célpont (Pénzcentrum)
Összesen bruttó 140 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot építene Európa egyik legnagyobb üzletközpont fejlesztője, a német ECE, az Árkádok tulajdonosa. A beruházásra jogerős szabályozási terv már van, építési engedély azonban még nincs. Kérdésünkre Puskás Péter alpolgármester elmondta, egy kaszásdűlői telket és készpénzt kapott az önkormányzat az érintett telekért cserébe az ECE-től....
febr. 25
15:00
Várakozáson felül nőtt a BASF nettó nyeresége (ProfitLine)
Az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben, az egy évvel korábbi 1,1 milliárd euróról 1,13 milliárd euróra nőtt a német vegyipari óriás, a BASF negyedik negyedévi nettó nyeresége - közölte a vállalat pénteken.

Keresés