2012. február 25. szombat

febr. 25
5:06
Bírósági targyalása szünetében is lopni ment (ProfitLine)
Bírósági meghallgatásra várt, közben a tárgyalási szünetben barátjával együtt meglopott egy nőt egy tatai férfi, majd visszatért a tárgyalóterembe; a rendőrök a tárgyalás után elfogták - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel pénteken.
febr. 25
6:45
Orbán Viktor korát megelőző forradalmár (ProfitLine)
Orbán Viktor forradalmár, aki gyakran megelőzi a korát, témákat nyit meg és emiatt ellentmondásos politikusként ítélik meg - mondta el a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke, Berényi József a TASR szlovák állami hírügynökségnek a közelgő parlamenti választások kapcsán adott interjújában pénteken.
febr. 25
7:27
Aktualizáltuk a Vagyonosodási kalkulátort - használati útmutató (Adózóna)
Az adóhatóság kockázatelemző programok alapján választja ki azokat az adózókat, akiknél a felmerült gyanús körülmények miatt sor kerülhet a személyi jövedelemadó utólagos ellenőrzésére. Ilyen körülmény lehet például nagy értékű ingó-, vagy ingatlan vásárlása olyan adózónál, aki minimálbéren van bejelentve. A vizsgálatok az eltitkolt jövedelmek felderítésére koncentrálnak, a személyi…
febr. 25
7:45
Elfogyott a pénzünk (Piac és Profit)
A lakosság körében olyan alacsony még soha nem volt a megtakarítói hányad, mint tavaly, amikor is a hazai lakosság 18 százaléka rendelkezett valamilyen banki megtakarítással. Ez az érték 2004 óta a legalacsonyabb, alulmúlja még a 2008-2010 közötti válságos időszak megtakarítási arányszámait is.
febr. 25
7:51
Navracsics: egyre több jel utal arra, hogy újra fejlődésnek indul a közigazgatás (ProfitLine)
A közigazgatási tárca vezetője szerint egyre több jel utal arra, hogy a magyar közigazgatás "mintha újra fejlődésnek indulna, újra nekilendülne" és a kabinet bízik benne, hogy a jövőben ez kézzel fogható eredményeket is hoz majd.
febr. 25
7:54
Mi lesz a benzinárral? (Portfolio)
Bár az utóbbi napokban az olajár újabb csúcsok irányába vette az irányt,a forint árfolyama is lendületes erősödést produkált a dollárral szemben. Ennek köszönhetően az előttünk álló héten a hazai...
febr. 25
8:24
Kilenchavi csúcson a kőolaj ára (ProfitLine)
A kőolaj ára péntek estére tovább nőtt, újabb kilenchavi csúcsra emelkedett azokra a félelmekre, hogy fokozódik a feszültség Irán és a Nyugat között.
febr. 25
8:30
Ebben is tarolnak a diszkontok Magyarországon (Pénzcentrum)
Felmérések szerint folyamatosan növekszik Magyarországon az üzletláncok saját márkás termékeinek népszerűsége. Legnagyobb az ilyen márkák aránya állateledel, háztartási papíráru és mélyhűtött élelmiszer bolti eladásából - és persze ebben is a diszkontok járnak az élen....
febr. 25
8:48
Egyedül Szlovákia nyert az új prognózissal (Portfolio)
Az Európai Bizottság csütörtökön közzétett időközi, frissített prognózisában csaknem az összes uniós országra nézve rontotta 2012-es GDP-előrejelzését. Az új prognózissal Észtország, Spanyolország,...
febr. 25
8:57
Bírálják a plázakérelmeket (ProfitLine)
Néhány kisebb beruházással kapcsolatos kérelem már érkezett a plázatilalom alóli felmentésről döntő bizottság elé és két-három nagyobb bevásárlóközpont-fejlesztő is az iratok beadására készül - írja a Népszabadság szombati számában Gyulay-Korpos Gyulára, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnökére hivatkozva.
febr. 25
9:30
A NAV az idén is a közvetett adókból származó bevételekre összpontosít (ProfitLine)
Teljesítette a tavalyi 9.500 milliárd forintos bevételi tervet az adóhatóság; az idén 10.500 milliárd forintot kell beszednie, jelentős részét áfából, amelynek ellenőrzése az idén is kiemelt feladat - mondta Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese az MTI-nek.
febr. 25
9:39
Audi: Gönyűn lehet az új logisztikai park (hvg.hu)
Nem Győrben, hanem a közeli Gönyűn épülhet meg az Audi-gyárat bővítése után kiszolgáló logisztikai park - írja szombati számában a Kisalföld.
febr. 25
10:03
A fogyatékosság-barát munkahely elismerésre február 29-ig lehet pályázni (ProfitLine)
Február 29-ig pályázhatnak a fogyatékosság-barát munkahely elismerésre azok a munkáltatók, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.
febr. 25
10:36
Három éve veszteségesek a pénzügyi vállalkozások (ProfitLine)
Lényegesen csökkent a pénzügyi vállalkozások ügyfelekkel szembeni követeléseinek volumene tavaly a negyedik negyedévben; a szektor - döntően az értékvesztés és céltartalék képzés miatt - már három éve veszteséges, s egyelőre nem is várható javulás a pénzügyi felügyelet gyorselemzése szerint.
febr. 25
10:36
Svájcban sem könnyű az élet... (Pénzcentrum)
A frank erősödése miatt egyre több svájci vásárol Ausztriában, olyannyira, hogy az oroszok és a kínaiak után már ők költenek a legtöbbet az alpesi országban....
febr. 25
10:38
Arab turisták fogadására készülnek Hévízen (ProfitLine)
Az európaitól sokban eltérő kultúrájú és szokású arab vendégek fogadására készülnek Hévízen a turisztikai szakma képviselői, akik a napokban vettek részt a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. közreműködésével egy erről szóló felkészítésen - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.
febr. 25
10:42
Egyre jobban megbízunk a boltok saját márkáiban (Piac és Profit)
Kereskedelmi márkás élelmiszerekre mintegy 320 milliárd forintot költöttek a fogyasztók tavaly, háztartási vegyiárukra és kozmetikumokra pedig kereken 50 milliárd forintot - közölte a Nielsen piackutató.
febr. 25
10:54
Orbán: Jogellenes a kohéziós támogatások befagyasztása (Infostart)
Illegálisnak nevezte Orbán Viktor a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerkesztőségében tett látogatásakor, amelyről a német konzervatív újság a címoldalon kezdődő írásban számolt be szombaton.
febr. 25
10:54
IMF-játék: fogyóban a türelem (Portfolio)
Miközben a külföldi környezet alapvetően kedvező, a hazai híráramlás kezd negatívra fordulni - összegzik az eheti eseményeket a Raiffeisen Bank elemzői heti anyagukban. Figyelmeztetnek: jelentősen...
febr. 25
11:09
A Lego szélerőmű parkot épít az Északi-tengeren (ProfitLine)
Szélerőmű parkot épít a Lego dán játékgyártó társaság az Északi-tengeren, a két partnerrel közösen tervezett fejlesztés révén több százezer háztartást látnak el megújuló energiával.
febr. 25
11:30
Valamire nagyon várnak a feltörekvő részvénypiacokon (Portfolio)
Az elmúlt héten megtört a lendület a feltörekvő részvényalapok tőkebeáramlásánál, de továbbra is összességében 355 millió dollárral több pénz érkezett az alapokba, mint amennyit kivontak volna. Az év...
febr. 25
11:42
Több száz program az Idegenvezetők Világnapján vasárnap Budapesten (ProfitLine)
Vasárnap kilencedik alkalommal rendezi meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) az Idegenvezetők Világnapját Budapesten, ennek keretében mintegy száz programot tartanak városszerte.
febr. 25
12:06
Elkezdték pénteken a görögök - Mi jön ezután? (Portfolio)
Azután, hogy a görög parlament csütörtökön elfogadta a görög állampapírok cseréjéről szóló törvényt, péntek este formálisan is elküldte ajánlatát a magánbefektetők felé az adósságcsere programról. Ez...
febr. 25
12:15
Vendéglátás: új tulajdonossal indult újra a Nordsee (ProfitLine)
Megvásárolta a Nordsee vendéglátóipari franchise-t tulajdonló Mafish Kft.-t és kinyitotta a West End üzletközpontban decemberben bezárt Nordsee-t a 3R-shop Kft. - mondta el a Népszabadságnak a 3R-shop Kft. társtulajdonosa, Rózsa József.
febr. 25
12:18
Vizezik-e a magyar kocsmákban a csapolt söröket? (Privátbankár)
A turisták által látogatott vendéglátóhelyeken gyakorta nem figyelnek a sörök minőségére – áll egy friss felmérésben. Miután a vendégek jelentős része nem törzsvendég, a sörözők legalább 30- 40 százalékában megkárosítják a vendégeket, mert nem megfelelően csapolnak. Vizezni ugyan képtelenség, de sok a szennyezett sörcsap és a túlzott szénsavazás .
febr. 25
12:30
Támogatott az új munkahelyek kétharmada (Piac és Profit)
A munkáltatók az idén januárban összesen 25.500 munkaerőigényt jelentettek be a munkaügyi kirendeltségekhez, az állások több mint egyharmada volt támogatás nélküli és közel kétharmada támogatott munkalehetőség; ennek nagy része közfoglalkoztatás - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapján közzétett friss adatokból.
febr. 25
12:36
Orbán: a kohéziós pénzek befagyasztása "illegális" (Privátbankár)
Illegálisnak nevezte Orbán Viktor a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerkesztőségében tett látogatásakor, amelyről a német konzervatív újság a címoldalon kezdődő írásban számolt be szombaton.
febr. 25
12:42
Orbán: "nem törvényes és nem fair" (Portfolio)
Illegálisnak nevezte Orbán Viktor a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerkesztőségében tett látogatásakor, amelyről a német...
febr. 25
12:42
Budapest lehet a nagy nyertes, ha tovább drágul a benzin (Pénzcentrum)
Sokan felbecsülhetetlen előnyökhöz juthatnak hosszú távon azzal, hogy a benzin ára hétről hétre döntögeti az újabb csúcsokat. Többek között, az egyre üresedő fővárosi utaknak köszönhetően sok, eddig szinte élhetetlennek minősülő utcát és városrészt fedezhetnek fel újra a lakáspiacon keresgélők. A főváros vezetése pedig néhány ügyes húzással most könnyen érhetne el hosszú távú sikereket a forgalom…
febr. 25
12:48
Járműfejlesztő központ épül Somogyváron (ProfitLine)
Somogyváron egy volt termelőszövetkezeti majorban repülőgép, űr- és földi járművek fejlesztését szolgáló technológiai központ, valamint alkatrészgyártó bázis épül közel egymilliárd forintból, amihez az unió 446 millió forintos támogatást biztosít - mondta Móring József Attila polgármester pénteken, a projektnyitó rendezvényen.
febr. 25
12:54
Lesz-e kivételezés? Többen építenének már plázát (Privátbankár)
Néhány kisebb beruházással kapcsolatos kérelem már érkezett a plázatilalom alóli felmentésről döntő bizottság elé és két-három nagyobb bevásárlóközpont-fejlesztő is az iratok beadására készül - írja a Népszabadság szombati számában Gyulay-Korpos Gyulára, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnökére hivatkozva.
febr. 25
13:00
Mire számíthatnak jövő héten az autósok a kutakon? (Infostart)
Bár az utóbbi napokban az olajár újabb csúcsok irányába vette az irányt, a forint árfolyama is lendületes erősödést produkált a dollárral szemben. Ennek köszönhetően az előttünk álló héten a hazai benzin és gázolajár is változatlan szinten maradhat.
febr. 25
13:09
A görögök bíznak abban, hogy lenyelnek nekik 100 milliárd euró adósságot (hvg.hu)
Azután, hogy a görög parlament csütörtökön elfogadta a görög állampapírok cseréjéről szóló törvényt, péntek este formálisan is elküldte ajánlatát a magánbefektetők felé az adósságcsere programról. – írja a Portfolio.hu. Kérdés, mennyire kelti fel az érdeklődést. Ha nagyon gyér lesz, még irányított görög államcsődre is sor kerülhet
febr. 25
13:18
Betehet a részvénypiacoknak a magas olajár (Portfolio)
A kedvező globális befektetői hangulat a részvények mellett a többi kockázatosabb eszközosztályban is jelentős áremelkedést generál, a WTI típusú kőolaj árfolyama pénteken már a 110 dolláros szint...
febr. 25
13:20
Darabokra vágják a földgáz óriást (Portfolio)
Újabb gigantikus tranzakcióról kaphattunk hírt az energiaszektorban, ugyanis az El Paso Corp. az olaj és földgáz kutatási és kitermelési üzletágát értékesíti egy magántőke befektetői csoportnak,...
febr. 25
13:21
Közel hétszázmillió forintot fordít fejlesztésre a veszprémi Balluff Elektronika Kft. (ProfitLine)
A veszprémi székhelyű Balluff Elektronika Kft. mintegy hétszázmillió forintos beruházással új érzékelőket fejleszt és megújítja a gyártástechnológiát, az ipari automatizálásban használatos szenzorokat gyártó vállalat a fejlesztéshez 260 millió forint uniós támogatást kapott.
febr. 25
13:27
Német adóhivatalnokokat küldenek a görög adócsalók ellen (hvg.hu)
160 német pénzügyőrt küldenek Görögországba, hogy segítsenek felépíteni egy olyan adó- és pénzügyi felügyeletet, amely képes megfékezni a görög adóelkerülést és korrupciót. – írja a Wirtscahftswoche német hetilap.
febr. 25
13:48
Három éve szenvednek a pénzügyi vállalkozások (Privátbankár)
Lényegesen csökkent a pénzügyi vállalkozások ügyfelekkel szembeni követeléseinek volumene tavaly a negyedik negyedévben; a szektor - döntően az értékvesztés és céltartalék képzés miatt - már három éve veszteséges, s egyelőre nem is várható javulás a pénzügyi felügyelet gyorselemzése szerint.
febr. 25
13:54
Szabályozatlanság jellemzi a létesítménygazdálkodási ágazatot (ProfitLine)
Szabályozatlanság jellemzi a magyarországi létesítménygazdálkodást, amely 400 ezer munkavállalót foglalkoztató, a GDP 7 százalékát, évi mintegy 2000 milliárd forint teljesítményt nyújtó ágazat - hívja fel figyelmet az év ingatlankezelőjének eddig háromszor megválasztott Dome Facility Services Group Kft. (DFSG) az MTI-hez eljuttatott közleményében.
febr. 25
14:12
Alapoktól a stratégiákig - 3 napos tőzsdetanfolyam (Portfolio)
A kereskedés gyerekjátéknak tűnhet, mégis a kezdő kereskedők 80-90%-a veszít, mert nem ismerik a kereskedés szabályait. A Portfolió 3 napos rendezvényén segítünk Önnek ezt elkerülni és hozzásegíteni...
febr. 25
14:27
A nemzetközi piacról is megélne a Malév leányvállalata (ProfitLine)
Ha a repülőgépek karbantartásával foglalkozó Malév-leányvállalat, az Aeroplex stabil pályán maradna, akkor minden esélye meglenne arra, hogy megéljen a piacon - nyilatkozta a Napi Gazdaság pénteki számában a cég ügyvezetője, Nemcsok Imre.
febr. 25
14:30
Megszenvedheti a forint a rendkívüli olajárat (Portfolio)
Magyarország az ötödik legsérülékenyebb ország a feltörekvő piacok között egy esetleges olajár-sokkra, ugyanis a GDP-jéhez mérten kiemelkedően nagy az olajimportja, ez pedig a forintra is gyengülési...
febr. 25
14:48
Újabb gigapláza Budapesten: most Óbuda a célpont (Pénzcentrum)
Összesen bruttó 140 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot építene Európa egyik legnagyobb üzletközpont fejlesztője, a német ECE, az Árkádok tulajdonosa. A beruházásra jogerős szabályozási terv már van, építési engedély azonban még nincs. Kérdésünkre Puskás Péter alpolgármester elmondta, egy kaszásdűlői telket és készpénzt kapott az önkormányzat az érintett telekért cserébe az ECE-től....
febr. 25
14:57
A fukushimai erőmű üzemeltetőjét államosítják (hvg.hu)
A japán kormány lecserélné mind a 17 Tepco-igazgatót, hogy a Fukushimai baleset körülményeit alaposan ki tudja vizsgálni Ha nincs csere a vállalat élén, akkor állami segély sincs. Az utóbbi pedig de facto államosítást jelent.
febr. 25
15:00
Várakozáson felül nőtt a BASF nettó nyeresége (ProfitLine)
Az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben, az egy évvel korábbi 1,1 milliárd euróról 1,13 milliárd euróra nőtt a német vegyipari óriás, a BASF negyedik negyedévi nettó nyeresége - közölte a vállalat pénteken.
febr. 25
15:33
Mit hoz az újév hazánk turizmusának? (ProfitLine)
A turizmusról és vendéglátásról szóló törvény jelenleg közigazgatási egyeztetésen van, a jogszabályt várhatóan még az idén az első félévben a parlament megtárgyalja, és elfogadja - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az Idegenvezetői Világnap nyitó rendezvényén, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában (BKIK) pénteken.
febr. 25
15:42
Miért, hova és hogyan terjeszkedik a Szberbank? (Portfolio)
A davosi világgazdasági fórum résztvevői néhány hete "Az új Oroszország, új Európa: hatalmas átalakulás" címmel megrendezett parádés munkareggelin felfigyelhettek az orosz kormány 2000 és 2007...
febr. 25
16:06
Történelmi mélyponton a szerb dinár az euróval szemben (ProfitLine)
Történelmi mélypontra csökkent a szerb dinár az euróval szemben, részben az ország költségvetési tanácsának arra a figyelmeztetésére, hogy az államadóság meghaladta a kormány által vállalt szintet.
febr. 25
16:08
Nowotny: Görögországnak növekedési kilátásra van szüksége (ProfitLine)
Az új görög mentőcsomag kedvező hatású lesz, de a görög gazdaságnak növekedési kilátásokra is szüksége van - vélekedett az Osztrák Nemzeti Bank (ÖNB) kormányzója pénteken Bécsben újságírók előtt.
febr. 25
16:36
Ennyi pénzt még nem kaptak a kkv-k (Piac és Profit)
Az Európai Beruházási Bank (EBB) minden eddigit felülmúló összegű finanszírozást nyújtott a kis- és középvállalkozásoknak 2011-ben - közölték csütörtökön a bank tavalyi tevékenységét összegző brüsszeli sajtótájékoztatón.

Keresés