2012. február 29. szerda

febr. 29
4:48
Hozzák nyilvánosságra az önkormányzatok adósságát! (ProfitLine)
A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy hozzák nyilvánosságra az önkormányzatok adósságát – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Kolber István.
febr. 29
5:33
Népszabadság: késnek a nyugdíjszabályok az újabb átlépőkről (hvg.hu)
Még mindig nem készültek el a magán-nyugdíjpénztári rendszert érintő jogszabálytervezetek a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM), noha már az év elején jelezte a szaktárca, hogy szükségét látja újabb részletszabályok megalkotásának - írja a Népszabadság szerdán.
febr. 29
5:35
Ma nem kaptak rossz hírt az autósok a Moltól (hvg.hu)
Nem változtatott az üzemanyagok nagykereskedelmi árán szerdán a Mol Nyrt.
febr. 29
5:36
Már a piacon is átvágnak: ezt kapjuk magyar élelmiszer helyett (Pénzcentrum)
Az elmúlt 2-3 évben látványosan megnőtt a magyar termékek népszerűsége a hazai vásárlók körében. Ennek egyik bizonyítékaként kerültek forgalomba a magyar eredetet, a jó minőségű hazai termékeket jelző, különféle magyarmárka-védjegyek, tanúsítványok. A gyártóknak és a kereskedőknek viszont kifejezetten üzleti érdekükké vált a belföldi termékek hangsúlyos jelölése, ami kiterjedt olyan árucikkekre…
febr. 29
5:45
Jobban odafigyel a NAV az adókedvezménnyel trükközőkre (hvg.hu)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a szociális hozzájárulási adókedvezmények vizsgálata során fokozottan figyelemmel kíséri a rendeltetés szerinti joggyakorlás teljesülését - tette közzé az adóhatóság honlapján.
febr. 29
6:09
Fontos napra készülnek ma Tarlósék (hvg.hu)
Két fordulóban tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés szerdán a város 2012-es költségvetését, amelyben oktatási, kulturális, turisztikai és kisebbségi feladatokra az előző évihez képest kevesebbet, közösségi közlekedésre, szociálpolitikai és védelmi feladatokra pedig több pénzt szánnának.
febr. 29
6:11
VG: több léket is kapott a Széll Kálmán-terv (hvg.hu)
A tavaly év végi határidő helyett a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatának lezárása 2013 szilveszterére csúszik át, miközben a nyugdíjkiadásokkal kapcsolatos intézkedéseknél 42 milliárd forintos megtakarítást tervezett a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2012-re - írja a Világgazdaság szerdán.
febr. 29
6:12
Sokat kereshetnek egyes bankok a mai programon (Portfolio)
Ma 11 óra körül teszi közzé az Európai Központi Bank második, hároméves hitelprogramjának (LTRO-2) összegét és a forrást igénybevevő bankok számát. A részvételről szabadon döntő hitelintézetek...
febr. 29
6:27
Hiába minden, csak nem akar beindulni a fogyasztás (Privátbankár)
A hazai gazdaság teljesítményének alakulása szempontjából kiemelt fontosságú a belső fogyasztás: addig nem is igazán beszélhetünk kilábalásról, amíg a lakosság nem lesz újra képes a válságot megelőzőhöz mérhető mértékű vásárlásra. A feltételek azonban időközben alaposan átrendeződtek: kevesebb munka és hitel, magasabb törlesztőrészletek és alacsonyabb reálbérek tompítják a magyarok vásárlási…
febr. 29
6:27
Megbízható autót keres? Itt a sorrend! (ProfitLine)
Az amerikai autópiacon legnagyobb befolyással rendelkező minőségi rangsorban, a Consumer Reports magazin által összeállított éves listán a Honda Motor elveszítette vezető pozícióját, nagyot lépett elő viszont a rangsorban a Mazda és a Chrysler.
febr. 29
6:27
Népszabadság: fordulóponthoz érkezik ma a budapesti "vízműjátszma" (hvg.hu)
Újabb per elé nézhet a budapesti önkormányzat, ha ragaszkodik ahhoz, hogy a Fővárosi Vízműveket nyomott áron vegye vissza - írja a szerdai Népszabadság.
febr. 29
6:45
4-es metró: bármi van, most már be kell fejezni (hvg.hu)
Szerdán kerül a Fővárosi Közgyűlés elé a 4-es metró 2011. évi előrehaladási jelentése. A 10 megállós első szakasz műszaki készültsége 70 százalékos, a jelenleg érvényes 373,4 milliárdos költségvetésből 239,7 milliárdot fizettek ki a kivitelezőknek.
febr. 29
7:03
Ma kiderül, tovább csökkentek-e a hazai beruházások (hvg.hu)
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé a beruházásokra vonatkozó negyedik negyedéves adatait.
febr. 29
7:21
Ismét húztak egyet a nadrágszíjon a görögök (Privátbankár)
Újabb költségvetési szigorításokat szavazott meg kedd este a görög parlament, hogy Athén megkaphassa az újabb 130 milliárd eurós görög mentőcsomagot a Nemzetközi Valutaalaptól és az eurózóna országaitól. Az újabb szigorítások szerint 400 millió euróval kevesebb jut majd védelmi kiadásokra és az állami beruházásokra.
febr. 29
7:33
Magyarok a nagyvilágban - egy operációs menedzser Angliában (HR Portál)
Forgács Gábor (32) tanárnak készült, aztán informatikusnak ment. Angliában először futballozott, és sört csapolt, majd közgazdász diplomát szerzett. Sodorta az élet, ő pedig élve a lehetőségekkel minden állomást lépcsőnek használt egy következőhöz. Nyolc év külföld után önbizalommal telve tért haza, mert itt érzi igazán otthon magát. Kint több a lehetőség, de minden relatív - mondja.
febr. 29
7:33
Újabb megszorításokat hagytak jóvá Görögországban (ProfitLine)
Újabb költségvetési szigorításokat szavazott meg kedd este a görög parlament, hogy Athén megkaphassa az újabb 130 milliárd eurós görög mentőcsomagot a Nemzetközi Valutaalaptól és az eurózóna országaitól.
febr. 29
7:35
Csökkentik a képzési költségeket a cégek (HR Portál)
A cégek oktatási költségeik átlagosan 63 százalékát finanszírozták korábban a szakképzési hozzájárulás terhére. Ha nem találnak más forrást, úgy ez az alkalmazottak fejlesztése érdekében szervezett képzések minőségi romlását és mennyiségi csökkenését fogja eredményezni - derült ki egy friss kutatásból.
febr. 29
7:35
6,1 százalékra lassult az indiai gazdasági bővülés (ProfitLine)
Indiában a gazdasági növekedés 6,1 százalék volt a tavalyi utolsó negyedévben éves összehasonlításban, a hazai össztermék (GDP) ezzel a leglassabban nőtt tizenegy negyedéven belül az indiai statisztikai szolgálat szerdai jelentése szerint.
febr. 29
7:37
Diáktüntetés lesz a felsőoktatási reform ellen (HR Portál)
Elégedetlenek a cseh egyetemisták és főiskolások a kormány felsőfokú oktatási reformtervezetével, ezért kedden országos tiltakozó akcióba kezdtek. Václav Klaus államfő élesen bírálta a diákokat, s lemondta szerdára tervezett vidéki útját.
febr. 29
7:39
1 százalék digitálisan? (Piac és Profit)
Március elsején kezdheti meg az adóhatóság a személyijövedelemadó-bevallások alapján a magánszemélyeknek visszatérítendő jövedelemadó kiutalását. E bevallások közel negyede már elektronikus platformra került át tavaly, miközben az egy százalék sorsáról még mindig papíron, aláírással nyilatkozik az adózók többsége.
febr. 29
7:39
Schäuble: elviselné az unió, ha kilépne egy tag az euróövezetből (Privátbankár)
A német pénzügyminiszter szerint elviselné az Európai Unió, ha az euróövezetből kiválna valamely tag . A német kormányban nem egyedül Wolfgang Schäuble gondolkodik az euróövezet taglétszámának csökkentésén, korábban a német belügyminiszter fejtette ki, hogy Görögországnak nagyobb esélye lenne a talpra állásra, ha kilépne az övezetből.
febr. 29
7:39
Teljesen leállhat szerdán a frankfurti repülőtér (HR Portál)
Teljesen leállhat szerdán reggel a frankfurti repülőtér, mert a légiforgalmi irányítók is csatlakoznak a repülőgépeket a földön kalauzoló személyzet munkabeszüntetéséhez. Csaknem 400 járat maradhat ki.
febr. 29
7:41
200 munkahelyet teremt egy új gyár Győrben (HR Portál)
A németországi központú Rehau több mint hatvanmillió eurós beruházással 26 ezer négyzetméternél is nagyobb üzemet épít a Győri Ipari Parkban, közvetlenül az Audi-gyár közelében – áll a társaság keddi közleményében.
febr. 29
7:57
A negyedik negyedév után bizakodva tekint a jövőbe az Appeninn (Privátbankár)
A BÉT-en jegyzett Appeninn Holding a 2011-es évet 240 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta, míg a csoport konszolidált árbevétele 971 millió forintot tett ki. A teljes év tekintetében a negyedik negyedév lett a legerősebb, köszönhetően a kihasználtság megerősítését célzó „feltöltési kampánynak”.
febr. 29
8:00
Kellemetes meglepetés az Erste Banktól (Portfolio)
Az előző negyedév tetemes vesztesége után visszatért a nyereséges működéshez 2011 utolsó három hónapjában az Erste Group. Az osztrák bankcsoport szerdán reggel közzétett gyorsjelentése szerint 254,1...
febr. 29
8:06
Szakszervezeti siker: öt-hat százalékos béremelés lesz a Hankook-nál (HR Portál)
A Hankook gumigyártónál 8,5 -10 százalék közötti visszamenőleges bérkompenzációban és 6, illetve 5 százalékos béremelésben állapodott meg a szakszervezet. Mint a VDSZ közleményéből kiderül: ebből alig valamivel lesz több a fizetés, a korrekcióból ugyanis zömében a korábbiak szinten tartására futja.
febr. 29
8:06
OTP, MOL - Mire számíthatunk a hazai tőzsdén? (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,41 pontos, 0,26 százalékos emelkedéssel, 19.217,87 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak: a Richter és a Magyar Telekom erősödött, míg a Molnak és az OTP-nek csökkent az árfolyama az előző napi záráshoz képest.
febr. 29
8:08
13.000 pont felett tudott zárni a DOW index (ProfitLine)
Több éve nem látott csúcsokra emelkedtek a vezető amerikai részvénypiacok, az indexek emelkedését elsősorban a mérsékelten csökkenő olajár és a javuló fogyasztói bizalom segítette. Mindezek ellensúlyozni tudták azokat a negatív hatásokat, amelyet a tartós fogyasztási cikkek megrendelésállományának a vártnál nagyobb csökkenése, illetve a lakásárak visszaesése okozott.
febr. 29
8:12
Megugrott a Budapest Airport tulajdonosának vesztesége (hvg.hu)
A legnagyobb német építőipari vállalat, a világon az építési szolgáltatásokban a harmadik Hochtief szerdán 160,3 millió euró veszteséget jelentett adó után tavalyról kisebbségi részesedések nélkül.
febr. 29
8:14
Kicsit erődösött a forint szerda reggel (hvg.hu)
Valamelyest erősödött a forint szerda reggel a kedd kora esti árfolyamához képest. Szerdán 8 órakor az euró 289,75 forint közelében állt, miközben tegnap este 7-kor 290 forint fölött kereskedtek a közös európai devizával.
febr. 29
8:15
Mi van a Széll-tervvel? Késnek a szerkezeti reformok (Privátbankár)
Nem haladnak a szerkezeti átalakítások, a Széll Kálmán-tervben beígértek több évet késnek. Csak jövő nyárra lesz e-útdíj, két év múlva végeznek a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatával, nem látni, hol van az idénre tervezett "strukturális nyugdíjspórolás", a Nemzeti Közlekedési Holding pedig meg sem született még.
febr. 29
8:18
Kellemes meglepetés az Erste Banktól (Portfolio)
Az előző negyedév tetemes vesztesége után visszatért a nyereséges működéshez 2011 utolsó három hónapjában az Erste Group. Az osztrák bankcsoport szerdán reggel közzétett gyorsjelentése szerint 254,1...
febr. 29
8:20
72 órája van az országnak, ha leáll a BKV (Portfolio)
Hetvenkét óra alatt leáll az ország, ha bedől a BKV - mondta el az FN24 megkeresésére Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) vezetője. Szerinte nem érdeke a kormánynak, hogy...
febr. 29
8:30
Megvédené a Negrót a KDNP (hvg.hu)
A hungarikumokról szóló törvényjavaslat is napirendre került tegnap az Országgyűlés plenáris ülésén. A fideszes Lezsák Sándor a témáról szóló szakkönyvekkel érkezett, és elmondta: több mint 600 javaslat érkezett a szétküldött indítvánnyal összefüggésben - írja a Világgazdaság. A kormány 500 milliót szán a hungarikumok védelmére, a KDNP szerint oltalmazni kell a Negro márkát és a konyakmeggyet is.
febr. 29
8:33
Ennyi vesztesége volt tavaly az Erstének (Infostart)
Az osztrák Erste Bank - hálózatának nagyságát tekintve a második számú bankcsoport Kelet- és Közép-Európában - 718,9 millió euró veszteséget jelentett szerdán tavalyról kisebbségi részesedések nélkül, 2010-ben 878,7 millió euró volt az eredménye adó után.
febr. 29
8:33
A Subaru lett a legjobb autógyártó Amerikában (Privátbankár)
A Subaru vezeti az autógyártók 2012-es minőségi ranglistáját az Egyesült Államokban. A Consumer magazin által összeállított minőségi rangsorban a Honda Motor elveszítette vezető pozícióját, az első öt helyet azonban továbbra is a japán autók birtokolják. A legjobb európai márka a Volvo lett, amely a hatodik helyen végzett.
febr. 29
8:36
13 000 pont fölött zárt a Dow (Portfolio)
A délutáni kedvező makrogazdasági adatnak köszönhetően optimista hangulat jellemezte a kereskedést. A vezető amerikai tőzsdeindexek 0,18 és 0,70 százalékot emelkedtek. A Dow Jones index 13 ezer pont...
febr. 29
8:38
Egyre messzebb a CET nyitása (Portfolio)
Egyre távolodik az az időpont, amikor megnyithat a Közraktárak helyére épített kulturpláza, a CET a Duna-parton. A fővárosi közgyűlés szerdai ülésén felbontaná az eddig megkötött 13 bérleti...
febr. 29
8:39
Csúszások a Széll-tervben (ProfitLine)
A tavaly év végi határidő helyett a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata 2013 szilveszterére csúszik át, miközben a nyugdíjkiadásokkal kapcsolatos intézkedéseknél 42 milliárd forintos megtakarítást tervezett a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2012-re - írja a Világgazdaság szerdán.
febr. 29
8:41
Európa - Csekély plusz lehet nyitásban (ProfitLine)
Csekély mozgással kezdhetnek szerdán a nyugat-európai tőzsdék, londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 és a frankfurti DAX-30 egyaránt öt pont körüli emelkedéssel nyithat.
febr. 29
8:42
Hétszázmillió eurós veszteség az Ersténél (hvg.hu)
Az osztrák Erste Bank - hálózatának nagyságát tekintve a második számú bankcsoport Kelet- és Közép-Európában - 718,9 millió euró veszteséget jelentett szerdán tavalyról kisebbségi részesedések nélkül, 2010-ben 878,7 millió euró volt az eredménye adó után.
febr. 29
8:48
Erre számíthatnak a kirúgott malévosok (hvg.hu)
A jövő hét második felében születhet meg a pontos döntés a Malévnál már korábban bejelentett csoportos létszámleépítésről - mondta a Napi Gazdaságnak a légitársaság munkaügyi vezetője.
febr. 29
8:51
A Subaru lett a legjobb autógyártó Amerikában (Privátbankár)
A Subaru vezeti az autógyártók 2012-es minőségi ranglistáját az Egyesült Államokban. A Consumer magazin által összeállított minőségi rangsorban a Honda Motor elveszítette vezető pozícióját, az első öt helyet azonban továbbra is a japán autók birtokolják. A legjobb európai márka a Volvo lett, amely a hatodik helyen végzett.
febr. 29
8:53
160 millió eurós veszteség a Liszt Ferenc Repülőtér tulajdonosánál (Privátbankár)
A legnagyobb német építőipari vállalat, a világon az építési szolgáltatásokban a harmadik Hochtief - mely a Liszt Ferenc Repülőtér tulajdonosa is egyben - szerdán 160,3 millió euró veszteséget jelentett adó után tavalyról kisebbségi részesedések nélkül. A csoportnak nem sikerült értékesítenie a repülőtér-üzemeltető ágazatát.
febr. 29
8:54
Hiába a tőzsdei rali, még mindig a kötvényeket keresik a befektetők (Portfolio)
Az elmúlt hónapokban látott jelentős részvénypiaci emelkedés ellenére a kisbefektetők továbbra is vonakodnak a részvényvásárlástól, többségük inkább a biztonságosabb kötvénybefektetéseket preferálja....
febr. 29
8:54
Járatritkítás: lesznek települések, ahova se vonat, se busz nem jár majd (Pénzcentrum)
Jelentősen csökkentené a közösségi közlekedésben működő járatok számát a kormány - írja a Népszabadság a személyszállítási törvény Országgyűlés előtt lévő tervezetére hivatkozva....
febr. 29
8:56
Emelkedő hónapot zártak az ázsiai piacok (Portfolio)
Emelkedett kedden az ázsiai tőzsdék többsége, és ezzel szolid emelkedéssel zárták a hónapot a piacok. A börzék jó teljesítményét a kedvező tengerentúli makroadatok, a vártnál jobb japán ipari...
febr. 29
8:58
Tőzsdei alapok - 3 napos tőzsdetanfolyam (Portfolio)
A kereskedés gyerekjátéknak tűnhet, mégis a kezdő kereskedők 80-90%-a veszít, mert nem ismerik a kereskedés szabályait. A Portfolió 3 napos rendezvényén segítünk Önnek ezt elkerülni és hozzásegíteni...
febr. 29
9:00
Varga: Szőrszálhasogató az Európai Bizottság (Portfolio)
Mélyrehatóbb és részletes érvekkel készül a magyar kormány arra, hogy meggyőzze az uniós pénzügyminisztereket arról, hogy ne fogadják el a kohéziós források befagyasztásáról szóló bizottsági...
febr. 29
9:02
Délelőtt megrángathatják a forintot is (Portfolio)
A kedd esti szinteknél erősebben kezdte a napot a forint, mivel a jelek szerint kitartóan kedvező a nemzetközi befektetői hangulat a ma délelőtt 11:15 körül megjelenő adatok előtt, amelyek azt...

Keresés