2012. február 3. péntek

febr. 3
0:00
Kevesebb földgáz jut Európába - a Gazpromnál Ukrajnára mutogatnak (ProfitLine)
A Gazpromnál nem értik, mi lehet az oka annak, hogy egy sor európai partnerhez kevesebb földgáz jut, és Ukrajnára mutogatnak - adta hírül csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.
febr. 3
4:24
A világ legdrágább városa! Nem is sejtené, hogy hol van... (ProfitLine)
Luanda, az olajban gazdag Angola poros, kaotikus és polgárháború tépázta fővárosa a világ legdrágább városa a külföldiek számára - írta honlapján a BBC brit műsorszolgáltató csütörtökön.
febr. 3
5:30
Egy falu, ahol mindenki milliomos lett, kivéve egy embert... (ProfitLine)
Mindenki milliomos lett egy spanyol faluban sorsjegy révén - egy kivétellel: az illető görög, egy nő kedvéért költözött a településre, ám szétváltak útjaik, ő pedig most egy pajtában él.
febr. 3
5:33
Sokat nyerhetnek ma az OTP hitelesei (Pénzcentrum)
Jól járhatnak februárban az OTP hitelesei, az erős forintból profitálhatnak, több hónapja nem lehetett ilyen alacsony a havi törlesztőrészletük, mint most. Az egy hete tartó forinterősödésből talán a többi devizahiteles is nyerhet, ehhez továbbra is csak stabil forintra van szükség. Kősebb még a forintosítás is megérheti, hiszen áprilistól a legtöbb devizaadós ingyen átválthatja hitelét az…
febr. 3
6:21
Mindenkit átvágott a medve: látta az árnyékát, de nem alszik (Privátbankár)
A hagyomány szerint, ha február 2-án kijön a medve a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor hosszú télre kell számítani. Amellett, hogy ennek körülbelül annyi értelme van, mint annak, hogy: „ha a húsvéti nyúl termálvizet talál, akkor Pannergy-részvényt kell venni”; érdemes elgondolkodni, hogy vajon tényleg alszanak-e a piaci medvék és hagyják tombolni a bikát, vagy nagyon is látványos…
febr. 3
6:51
VG: a CIB Bank zárta be két év alatt a legtöbb fiókját itthon (hvg.hu)
A növekvő állami elvonások és a szűkülő üzleti lehetőségek miatt 2009 óta gyorsan zsugorodik a Magyarországon működő bankok fiókhálózata - írja a Világgazdaság.
febr. 3
7:03
Százmilliárdos remények: nem jött össze a kormány terve (Portfolio)
Eredetileg több száz milliárd forintos megtakarítást remélt a kormány attól, hogy a bizalom helyreállításával csökkenni fognak az állam kamatkiadásai. A végleges 2011-es költségvetési adatok alapján...
febr. 3
7:09
Leállt a Malév (hvg.hu)
Pénteken reggel hat órakor 66 évnyi folyamatos működés után leállt a Malév - jelentette be a társaság. A Malév szerint az utóbbi napokig még volt remény az üzemeltetés folytatására, de a szolgáltató partnerek egyik napról a másikra elkezdték előre kérni az általuk nyújtott szolgáltatások kifizetését. Az utasok esetleges kártalanítását a kedden kiadott kormányrendelet alapján lehet majd megkezdeni.
febr. 3
7:09
Veszélyben egy állami nagyfoglalkoztató: ezren maradhatnak állás nélkül (HR Portál)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) heteken belül végrehajtást indíthat az egykor rehabilitációs tevékenységet végző, ma már csak ingatlanjainak és eszközeinek bérbeadásával foglalkozó állami tulajdonban lévő Agora Kft. ellen - értesült lapunk. Úgy tudjuk, emiatt a pécsi állami vállalat ingatlanjait és gépeit bérlő Erfo Nonprofit Kft. telephelyén dolgozó közel ezer fogyatékos és megváltozott…
febr. 3
7:09
Eltűnőben a bankfiókok Magyarországon (ProfitLine)
A növekvő állami elvonások és a szűkülő üzleti lehetőségek miatt 2009 óta gyorsan zsugorodik a Magyarországon működő bankok fiókhálózata - írja a Világgazdaság.
febr. 3
7:11
Tehetséggondozás és karriermenedzsment: új tervek a CIB Banknál (HR Portál)
Kettős sokkhatás érte tavaly a hazai bankszektort: a válság és a nem túl bankbarát kormányzati intézkedések. Emiatt több pénzintézet kényszerült fiókbezárásra, elbocsátásra. 11 fiókot bezárt a CIB Bank is, így 146 fővel csökkent a létszám, igaz, a megszüntetett munkakörök egy része betöltetlen volt. Az elbocsátott dolgozóknak outplacement programot és bőkező végkielégítést biztosítottak - tudtuk…
febr. 3
7:11
Mire figyeljünk ma a tőzsdéken? (ProfitLine)
A Markit gazdaságkutató intézet ma teszi közzé az euróövezet januári beszerzési menedzser mutatóját a szolgáltatási szektorra vonatkozóan.
febr. 3
7:15
Ma reggel hatkor leállt a Malév (Infostart)
A Malév igazgatósága a kár minimalizálása érdekében elrendelte a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. Ennek értelmében ma reggel hat órától, 66 évnyi csaknem folyamatos működés után, nem szálltak fel Malév repülőgépek. A repülőtéren várakozó utasoknak azonban csak hétkor jelentették be, hogy törölték a járatokat. A Malév azt kéri az utasoktól, hogy akinek mára volt…
febr. 3
7:33
Önvédelem a jövőért (Piac és Profit)
Megjelent a Piac&Profit februári száma, benne többek között részletes összeállítással az öngondoskodás szükségességéről és lehetőségeiről, a kkv-kat érintő legfontosabb idei változásokról. Interjút készítettünk Peter Gleick nemzetközi hírű szakértővel a klímaváltozás várható hatásairól, és közgazdászokat, valamint cégvezetőket kérdeztünk 2012-es várakozásaikról.
febr. 3
7:33
Reggel hatkor leállt a Malév (Privátbankár)
A társaság bejelentése szerint péntek reggel hat órakor leállt a Malév. A járatok törlését hét órakor jelentették be a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren. A Fővárosi Bíróság csütörtökön rendelte el a rendkívüli moratóriumot, így a csődvédelemhez hasonlóan a vállalattal szembeni pénzkövetelések behajtása céljából indított végrehajtások szünetelnek.
febr. 3
7:39
Fealdta a Malév, ma már nem repül (Portfolio)
Hét órakor jelentették be a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren, hogy a Malév járatait törölték - értesült az MTI egy utastól hétfőn. A repülőgépére váró utas elmondta: hét óráig azt a tájékoztatást...
febr. 3
7:39
Nem száll fel több Malév gép péntek hajnaltól (Pénzcentrum)
Hét órakor jelentették be a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren, hogy a Malév járatait törölték - értesült az MTI egy utastól hétfőn. A repülőgépére váró utas elmondta: hét óráig azt a tájékoztatást kapták a várakozó emberek, hogy késnek a légitársaság járatai. Később a társaság közölte nem késésről, hanem az összes járat törléséről van szó....
febr. 3
7:42
Az ombudsman szerint sérülnek a felvételizők jogai (HR Portál)
Az ombudsman szerint sérülnek a felsőoktatási felvételi előtt álló fiatalok jogai, mert a feltételek változása miatt mindössze két hetük maradt arra, hogy átgondolják lehetőségeiket, és "életre szóló döntést hozzanak". Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön tette közzé Szabó Máté álláspontját.
febr. 3
7:42
7:00 - A Malév járatait törölték (ProfitLine)
Hét órakor jelentették be a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren, hogy a Malév járatait törölték - értesült az MTI egy utastól hétfőn.
febr. 3
7:44
Magyar diákok innovációit mutatják be a Wall Street-en (HR Portál)
A Kairos Society magyar delegációjában hat hazai fiatal és két mentor képviseli Magyarország ifjú innovátorait. Február 2-5. között a New York-i tőzsdén mutatják be azt az 50 diákvállalkozást, amelyek közül a három legéletképesebb innováció alkotói példátlan lehetőséget kapnak projektjeik megvalósítására.
febr. 3
7:44
USA - Csendes kereskedés, vegyes piaczárás (ProfitLine)
Vegyes mozgással és határozott tendencia nélkül, minimális változással zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói csütörtökön, a befektetőket döntéseikben részben a munkanélküli segélykérelmek alakulása, részben Ben Bernanke Fed-elnök gazdasági helyzetértékelése mozgatta.
febr. 3
7:51
Járatok törölve, reggel hatkor leállt a Malév (Privátbankár)
A társaság bejelentése szerint péntek reggel hat órakor, a kár minimalizálása érdekében leállt a Malév. A járatok törlését hét órakor jelentették be a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren, a döntés értelmében közel 66 évnyi folyamatos működés után nem szálltak fel a Malév repülőgépek. A Bud.hu oldal szerint ma 64 Malév-járat indulna.
febr. 3
7:57
Feladta a Malév, ma már nem repül (Portfolio)
Háromnegyed hétkor a társaság közleményben tudatta, hogy az Igazgatóság döntése alapján a kár minimalizálása érdekében elrendeli a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. Hét...
febr. 3
7:57
Kész, vége: nem száll fel több Malév-gép (Pénzcentrum)
Háromnegyed hétkor a társaság közleményben tudatta, hogy az Igazgatóság döntése alapján a kár minimalizálása érdekében elrendeli a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. Hét órakor jelentették be a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren, hogy a Malév járatait törölték - értesült az MTI egy utastól hétfőn. A repülőgépére váró utas elmondta: hét óráig azt a tájékoztatást kapták…
febr. 3
8:03
Mozdulatlan a forint (hvg.hu)
Bizakodó nemzetközi hangulatban tartja árfolyamát a forint péntek reggel: az eurót röviddel hét óra után 291,42 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a csütörtök esti 291,47 forint után.
febr. 3
8:05
Népszabadság: kivárnak a bankok az önkormányzatokkal (hvg.hu)
A jövő évtől jelentős változások várhatók az önkormányzatok gazdálkodásában és költségvetésében, az erre vonatkozó jogszabályok azonban még nem ismertek. A bankok a kormányzati szándékok ismeretének hiányában ma még nem tudják megítélni, hogy mely település lesz hitelezhető vagy jól hitelezhető - írja a Népszabadság pénteki számában.
febr. 3
8:15
A nyelvtudás és a presztízs fontosabb, mint maga a papír (HR Portál)
Míg egyre többet hallani arról, mennyien nem jutnak diplomához nyelvvizsga nélkül, a statisztikák szerint a 20-24 és a 24-29 évesek által tett nyelvvizsgák száma 2002-2011-ig több ezerrel nőtt, a 30-34 éveseké pedig 2007-től évente körülbelül százzal csökken. Kérdés, hogy a húszas éveiket taposók korosztályában a sikeres vizsgázók vagy a megismételt vizsgák száma növekszik-e.
febr. 3
8:15
Bercsi Gábor a magyar Nabucco vállalat (NNC) ügyvezető igazgatója (ProfitLine)
A Nabucco Gas Pipeline International GmbH február 1-jei hatállyal Bercsi Gábort nevezte ki ügyvezető igazgatónak a magyar Nabucco vállalat (NNC) élére - közölte a Nabucco Gas Pipeline.
febr. 3
8:17
Milyen célokat tűzött ki az új felsőoktatási államtitkár? (HR Portál)
Hatékony pénzügyi működésre kívánja rábírni a felsőoktatási intézményeket Kis Norbert, a felsőoktatásért felelős új helyettes államtitkár. Két hete kérték fel a posztra, melyet február 1-jétől tölt be. Az új törvény négyéves tervet kér a rektoroktól, melyekből kiderül, mely területeken kell változtatni a fenntarthatóság érdekében. "A kormány nem gyámkodik a felsőoktatási intézmények felett" -…
febr. 3
8:17
Délutánig unalmas lehet az európai kereskedés (ProfitLine)
Csütörtökhöz képest minimális elmozdulással kezdhetik a kereskedést a vezető európai tőzsdeindexek pénteken. A befektetők várják az amerikai foglalkoztatási adatokat, hogy vajon a világ vezető gazdaságában valóban érzékelhetők-e a fellendülés jelei.
febr. 3
8:19
Pénteken reggel leállt a Malév (HR Portál)
A Malév igazgatósága a kár minimalizálása érdekében elrendelte a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. A döntés értelmében február 3-án 06:00 órától, 66 évnyi csaknem folyamatos működés után, nem szálltak fel Malév repülőgépek - fogalmaz a közlemény.
febr. 3
8:19
Nyugodtan várakoznak az utasok a repülőtéren (ProfitLine)
Nyugodtan várakoznak az utasok a Liszt Ferenc Repülőtéren - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója péntek reggel.
febr. 3
8:21
Olcsóbb jegyet kínál a Malév-utasoknak a Wizz Air (hvg.hu)
A Wizz Air bejelentette, hogy speciális, csökkentett árú jegyeket ajánl fel 14 járatára azoknak az utasoknak, akik a Malév működésének felfüggesztése miatt nem tudnak Budapestről, illetve Budapestre utazni - közölte a diszkont légitársaság.
febr. 3
8:27
További 15 milliárd euróra van szüksége Görögországnak (Privátbankár)
Görögország nemzetközi adósságfelügyelői csütörtökön hozták nyilvánosságra, hogy Athénnak az eddig emlegetett 130 milliárd eurós újabb mentőcsomag és a magánhitelezők mintegy 100 milliárd eurós tervezett leírása mellett további 15 milliárd euróra lenne szüksége. Az Európai Bizottság az euróövezeti tagországok segítségét kérte a pénz előteremtésében.
febr. 3
8:29
Orbán: nem lehetetlen a Malév újraindulása (Privátbankár)
A miniszterelnök szerint nem lehetetlen a Malév újraindulása, csak meg kell szabadulni a múlt megörökölt terheitől. A társaság ma reggeli leállásával kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, hogy a "ménkű" akkor csapott be, amikor az EU úgy döntött, hogy a magyar kormány nem adhat további pénzügyi juttatást a Malévnak.
febr. 3
8:33
Ötvenhat bankfiókot zárt be tizennégy bank (Portfolio)
A növekvő állami elvonások és a szűkülő üzleti lehetőségek miatt 2009 óta gyorsan zsugorodik a Magyarországon működő bankok fiókhálózata - írja a Világgazdaság. A lap pénteki száma szerint tavaly 56...
febr. 3
8:48
Többnyire lefelé mozdultak az indexek Ázsiában (ProfitLine)
Lanyha forgalomban vegyesen alakultak Ázsiában a vezető tőzsdemutatók pénteken, a befektetők itt is elsősorban az amerikai foglalkoztatási adatokra figyelnek.
febr. 3
8:50
Malév - Orbán: nem lehetetlen az újraindulás (ProfitLine)
A miniszterelnök szerint nem lehetetlen a Malév újraindulása.
febr. 3
8:51
Tovább nőtt az OMV kitermelése (Portfolio)
Bár az OMV növelni tudta szénhidrogén kitermelését a negyedik negyedévben, annak lassuló üteme egyes piaci szereplőkben akár kisebb csalódást is kelthet. A társaság által közzétett trading statement...
febr. 3
8:51
Szenvednek idén a sípanziókat üzemeltető magyarok (Pénzcentrum)
Még a főszezonban is csak akciókkal képesek talpon maradni az osztrák sípanziókat működtető magyar vállalkozások - írja a Napi Gazdaság....
febr. 3
8:53
Vegyes mozgások Ázsiában (Portfolio)
A befektetők továbbra is bizonytalanok a vegyes negyedéves számok miatt, ráadásul Amerika sem mutatott irányt a piacoknak, így Ázsiában vegyes elmozdulásokat láthattunk ma reggel. A Nikkei 0,5%-ot...
febr. 3
8:55
Kell-e nemzeti légitársaság? - Szavazz! (Portfolio)
"Ha meg tudunk szabadulni a csontvázszerűen megörökölt terheitől a múltnak, akkor lehet még magyar nemzeti légitársaság" - mondta Orbán Viktor ma reggel. Alábbi szavazásunkkal arra vagyunk kíváncsiak...
febr. 3
8:57
Kirúgnak 1300 Malév-dolgozót, köztük 100 kismamát (hvg.hu)
Egyelőre nincs rendezve azoknak az utasoknak a helyzete, akik a következő hónapokban utaztak volna a Malévval - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Berényi János, a légitársaság elnöke. Elmondta, a cég leállása miatt több mint 3700 utas rekedt külföldön, a tel-avivi reptéren pedig már nem akarták kifizetni a Malév-gép kiszolgálását. A cégnél csoportos létszámleépítés lesz, közel 1300 dolgozót -…
febr. 3
8:57
Az Uniqa nyerte a kgfb-kampányt, de hányan váltottak? (Portfolio)
A Magyar Biztosítók Szövetségének rendelkezésére álló adatok szerint tavaly év végén 600-650 ezer autós, valamint 100 ezer flottás gépjármű váltott biztosítót, szemben a biztositas.hu online...
febr. 3
8:59
Malév-csőd: lebegtetett kompenzáció a pórul járt utasoknak (hvg.hu)
"Fogd fel úgy, hogy a Malév is megbüntetett 60 ezerre, nem csak a rendőrség gyorshajtásért" - kapta a vigasztalást egy hoppon maradt utas, akinek áprilisra jegye volt egy Malév-járatra. Van olyan is, aki az oda-vissza út közben jár pórul.
febr. 3
8:59
292-nél az euró - Készüljünk a délutáni izgalmakra! (Portfolio)
Semlegesnek mutatkozik ma reggel a nemzetközi befektetői hangulat, így a forint is a tegnap esti szint körül stagnál, azaz 292 forintot kell adni egy euróért a bankközi piacon. Mivel délután kiemelt...
febr. 3
9:09
Tovább csoroghatunk lefelé (Portfolio)
Nem vár jelentős mozgást a hét utolsó napján Gabler Gergely az Erste részvényelemzője. Az ázsiai vegyes mozgások és a negatív amerikai határidős indexek is lefelé húzhatják a piacot. Lassú...
febr. 3
9:09
292-nél indítja a pénteki napot a forint (Pénzcentrum)
Semlegesnek mutatkozik ma reggel a nemzetközi befektetői hangulat, így a forint is a tegnap esti szint körül stagnál, azaz 292 forintot kell adni egy euróért a bankközi piacon....
febr. 3
9:11
Orbán: nem lehetetlen a Malév újraindulása (Portfolio)
Háromnegyed hétkor a társaság közleményben tudatta, hogy az Igazgatóság döntése alapján a kár minimalizálása érdekében elrendeli a magyar nemzeti légitársaság üzemszerû mûködésének...
febr. 3
9:13
Nemcsak a szervezetünket viseli meg a rendkívüli hideg (Portfolio)
Nemcsak a szervezetünkre és a pénztárcánkra van negatív hatással a rendkívüli hideg, hanem az őszi vetésű növényekre is. Az ilyen növények közül a repcét veszélyezteti leginkább a várható tartós,...

Keresés