2012. február 7. kedd

febr. 7
5:12
Megelégelték az emberek a 'szörny-híradókat' - átkapcsoltak az m1-re (ProfitLine)
Új rekordot ért el az m1 Híradójának nézettsége szombat este, a hírműsort több mint egymillióan választották. A Duna Híradó nézettsége pedig vasárnap lépte át a háromszázezres határt - derül ki az AGB Nielsen adataiból.
febr. 7
5:33
Hatalmas akciók a boltokban: meddig tartanak a leértékelések? (Pénzcentrum)
Bár országszerte több bevásárlóközpont üzletének kirakata arról tájékoztat, hogy a leértékelések utolsó napjait éljük, valószínűleg még néhány hétig maradnak az árleszállítások. Az árak viszont már csak kevés üzletben lesznek alacsonyabbak, így most lehet igazán érdemes vásárolni - akár még téli ruhát is....
febr. 7
6:06
Elindul-e a Ryanair budapesti bázisa? (hvg.hu)
A Ryanair figyelmeztette az utasokat, hogy ha nem sikerül megegyezni a budapesti reptérrel, akkor kénytelen lesz elhalasztani a bázisnyitást és a magyarországi munkaerőfelvételt is - írja az Ecoline.
febr. 7
6:12
Ez már a vég(törlesztés)? - újabb gyászos hónap az alappiacon (Privátbankár)
Januárban több, mint 111 milliárd forintot vettek ki a hazai befektetési alapokból, amiben komoly szerepe lehetett a végtörlesztésnek is. Minden alapfajtából vitték a pénzt, egyedül az árupiaci alapoknál volt szerény, százmillió forintos nagyságrendű tőkebeáramlás. A kivét nagy része forint, de euróból is nyolcmilliárd forint értékű hagyta el az alapszektort.
febr. 7
6:24
Mélyrepülés a lappiacon: a Story bukott a legnagyobbat (hvg.hu)
Tavaly is folytatódott a lappiac mélyrepülése, a korábbi tendencia szinte sehol sem változott: a vidéki napilapok még tartották magukat, az országos közéleti és bulvárlapok azonban sokat veszítettek a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség gyorsjelentése szerint, amelyet a keddi Napi Gazdaság ismertet. A legnagyobb vesztes a Story magazin, amelyből 2010 utolsó negyedévében 243 ezret tudtak eladni,…
febr. 7
6:33
Tb, nyugdíj, munkanélküli ellátás: mi áll a szociális biztonságról szóló egyezményeinkben? (Adózóna)
Magyarország több szociális és szociálpolitikai egyezménye is kötött. Összegyűjtöttük, mit érdemes ezekről tudni.
febr. 7
7:00
Csökkent a Richter nyeresége tavaly (Infostart)
A Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége 2011-ben éves összehasonlításban 23,8 százalékkal 49,26 milliárd forintra csökkent, de a negyedik negyedévben évben 27,2 százalékkal 8,87 milliárd forintra emelkedett - jelentette a társaság a BÉT honlapján kedden közzétett nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint számolt konszolidált gyorsjelentésben.
febr. 7
7:03
Mennyit húzott ki valójában az erős frank az emberek zsebéből? (Portfolio)
Soha nem okozott még annyi fejfájást a devizahiteleseknek az erős frank, mint tavaly. A magasabb törlesztési terhek pedig a lakosság fogyasztására és megtakarításaira is negatívan hatottak. De vajon...
febr. 7
7:15
Hét intő jel, mielőtt a munkavállaló felmond (HR Portál)
Egy nemrégiben végzett felmérés kimutatta, hogy a munkavállalók mintegy 85 százaléka akkor is figyelemmel kíséri az aktuális lehetőségeket, ha épp van állása. Egy jó vezető viszont még időben észreveheti az erre utaló jeleket, ha képes felismerni és helyesen értelmezni a távozási szándékot megelőző viselkedésbeli változásokat.
febr. 7
7:17
Képzések: 2012, a hullámok éve? (HR Portál)
Nem lesz sokkal rosszabb az idei év, mint a tavalyi a képzések piacán, de tovább fog erősödni a már eddig is zavaró őszi torlódás. Ennek oka az a nyomás, hogy a költségkeretek elköltésre kerüljenek. Ez a hatás tovább fog erősödni a pályázatok megjelenésével. Összességében pedig 10 százalékos további morzsolódás várható 2012-ben.
febr. 7
7:18
Súlyos milliárdokkal tartoznak a kórházak a beszállítóknak (hvg.hu)
Az orvostechnikai eszközöket gyártó cégeknek 10-15 milliárd, a gyógyszerbeszállítóknak 8-10 milliárd, a teljes beszállítói körnek összesen nagyjából 40-50 milliárd forinttal tartoznak jelenleg is a kórházak - tudta meg a Világgazdaság.
febr. 7
7:24
OTP vagy MOL? Melyiket vegyük? (ProfitLine)
A BÉT messze túlteljesített a régióhoz és az európai tőzsdékhez képest tegnap, a BÉT részvényindexe, a BUX 235,20 pontos, 1,20 százalékos emelkedéssel 19.900,88 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a csökkenő Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
febr. 7
7:26
Jelentett a Richter - 27,2%-al nőtt a IV. negyedéves nyereség (ProfitLine)
A Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége 2011-ben éves összehasonlításban 23,8 százalékkal 49,26 milliárd forintra csökkent, de a negyedik negyedévben évben 27,2 százalékkal 8,87 milliárd forintra emelkedett - jelentette a társaság a BÉT honlapján kedden közzétett nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint számolt konszolidált gyorsjelentésben.
febr. 7
7:36
Magyar pontyot adunk Indiának (hvg.hu)
Az akvakultúra, a pontygenetika és az édesvízi haltenyésztési programok területét érintő megállapodást írt alá február 2-án Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Prabeer Kumar Basu, az Indiai Köztársaság Mezőgazdasági Minisztériumának államtitkára Indiában, a Magyar-Indiai Mezőgazdasági Munkacsoport ülésén - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.
febr. 7
7:38
Kis gyengülés reggelre: 292,33 forint egy euró (hvg.hu)
Bizonytalan nemzetközi hangulatban kissé gyengült a forint kedd reggelre: az eurót röviddel hét óra után 292,33 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a hétfő esti 291,56 forint után.
febr. 7
7:42
Nem bővül jelentősen a foglalkoztatás (Piac és Profit)
Bizonyos adatok szerint lassan-lassan bővül a foglalkoztatás, az álláskeresőket segítő portálok viszont más tendenciát látnak. A foglalkoztatottak számának tartós bővülése pedig elengedhetetlen lenne a hazai belső fogyasztás, a kiskereskedelmi forgalom növekedése szempontjából. A mérnökök és informatikusok indulnak a legjobb eséllyel az álláspiacon.
febr. 7
7:42
Meghúzta az év végét a Richter (Privátbankár)
A Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége 2011-ben éves összehasonlításban 23,8 százalékkal 49,26 milliárd forintra csökkent, de a negyedik negyedévben évben 27,2 százalékkal 8,87 milliárd forintra emelkedett - jelentette a társaság a BÉT honlapján kedden közzétett nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint számolt konszolidált gyorsjelentésben.
febr. 7
7:48
Nyilvános a Nemzeti Alaptanterv (HR Portál)
Nyilvánosságra hozták az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) vitaanyagát február 6-án, hétfőn - adta hírül az origo.hu. A 2013. szeptember 1-jétől életbe lépő NAT egyik fő üzenete, hogy "Magyarország védelme mindenki kötelessége". A tanterv szerint kell majd tanulni táncrendet, megtanítják az internet kritikus használatát, a mértéktartást és az állampolgári kötelességtudatot.
febr. 7
7:50
Ugrásszerűen nőtt januárban a munkakeresők száma (HR Portál)
2012 első hónapjában rekordszámban, több mint 1 millió alkalommal keresték fel a Jobinfo.hu állásszemléző oldalt, ami az előző év hasonló időszakához képest 40 százalékos növekedést hozott. A kínálatot is figyelembe véve a távmunkában végezhető állások iránt a legnagyobb a kereslet a január végén több mint 24 ezer nyitott pozíciót kínáló oldalon.
febr. 7
7:57
Csaknem duplázott a Richter (Portfolio)
Az üzemi profit várakozások csaknem dupláját hozta a tavalyi negyedik negyedévben a Richter, melynek nettó profitja 14%-kal haladta meg a Portfolio.hu által összeállított konszenzusban szereplő...
febr. 7
7:57
Erste: Kelet-Közép-Európa helytáll az államadósság-összehasonlításban (ProfitLine)
A kelet-közép-európai országok messzemenően helytállnak Nyugat-Európával összehasonlítva az államadósság-szinteket és azok finanszírozhatóságát vizsgáló Erste-tanulmány megállapításai szerint.
febr. 7
7:59
Nem örültek a görögországi híreknek az USA piacok (ProfitLine)
Mérsékelt gyengüléssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde vezető mutatói. Elsősorban a görögországi hírek aggasztották a befektetőket. Nem sikerült ugyanis megállapodni azokban a takarékossági intézkedésekben, amelyek alapvetően szükségesek a második mentőcsomag megadásához az EU-tól, az IMF-től és a magánbankoktól.
febr. 7
8:09
Blikk: államtitok marad, miért csődölt be a Malév (hvg.hu)
Már egy éve vizsgálódnak a Malévval kapcsolatban a hatóságok, de a nyomozás több részletét államtitokká minősítették - tudta meg a Blikk.
febr. 7
8:11
Ma is csökkenést várnak a nyugati tőzsdéken (hvg.hu)
Csökkenéssel kezdhetik a kereskedést a vezető európai tőzsdeindexek kedden. A svájci UBS bank és az ArcelorMittal acélipari óriás vártnál gyengébb teljesítménye felerősítette az euróövezeti recessziótól való félelmet a befektetőkben.
febr. 7
8:15
Bevezeti hitelkártyáit a kínai piacra a Citigroup (Portfolio)
A Citigroup lehet az első nyugati bank, mely hitelkártyát bocsát ki Kínában saját márkaneve alatt, elnyerte ugyanis ehhez a bank a kínai felügyeleti hatóság jóváhagyását - írja a Financial Times. ...
febr. 7
8:21
Ledolgozható a tandíj az Edutus Főiskolán (HR Portál)
A Budapesten és Tatabányán működő 3.000 fős Edutus Főiskola minőségi standardjaiban bízva 2012-től pénzügyi garanciát vállal képzéseiért, továbbá nem kényszeríti hallgatóit diákhitel felvételére, mert a hallgatók szakmai gyakorlatként, vagy képzési profiljukba illeszkedő feladatokkal ledolgozhatják tandíjukat.
febr. 7
8:23
Kőbányán is elindul a LÉLEK-program (HR Portál)
Józsefvárosi mintára két másik budapesti kerületben, Kőbányán és a Ferencvárosban is elindul a hajléktalanok felzárkóztatására kidolgozott LÉLEK- (lakhatási, életviteli, lelki segítségnyújtási és egzisztenciateremtési közösségi) program; a X. kerületben hétfőn adták át az első LÉLEK-házat.
febr. 7
8:25
A csapatépítés nem javítja a munkateljesítményt? (HR Portál)
A hivatali "csapatépítési" próbatételek nem javítanak a munkavégzésen, inkább még távolítják is egymástól a munkatársakat - áll a brit Vodafone UK és a YouGov cégek tanulmányában.
febr. 7
8:27
Kovács Árpád nem zárja ki, hogy módosítani kell a költségvetést (hvg.hu)
A gazdasági biztonság és stabilitás, a költségvetés finanszírozása szempontjából fontosnak nevezte az IMF/EU-megállapodást Kovács Árpád. A Költségvetési Tanács elnöke az idén a gazdaság stagnálására számít, a büdzsé kockázatait a részletekben látja és nem zárja ki, hogy a költségvetés módosításra szorul.
febr. 7
8:30
Ma tartja tizennegyedik évértékelőjét Orbán Viktor (ProfitLine)
Tizennegyedik alkalommal tart évértékelő beszédet Orbán Viktor miniszterelnök ma a budapesti Millenárison.
febr. 7
8:32
Gyenge vállalati eredmények húzhatják le Európát (ProfitLine)
Csökkenéssel kezdhetik a kereskedést a vezető európai tőzsdeindexek kedden. A svájci UBS bank és az ArcelorMittal acélipari óriás vártnál gyengébb teljesítménye felerősítette az euróövezeti recessziótól való félelmet a befektetőkben.
febr. 7
8:33
Nem örült Amerika az európai híreknek (Portfolio)
A múlt heti jelentős emelkedés után eséssel kezdték a hetet az amerikai részvényindexek. A kereskedés végére azonban csaknem sikerült a pénteki záróértékük közelébe emelkedniük annak ellenére, hogy a...
febr. 7
8:34
KT - A biztonság és a stabilitás miatt szükséges az IMF/EU-megállapodás (ProfitLine)
A gazdasági biztonság és stabilitás, a költségvetés finanszírozása szempontjából fontosnak nevezte az IMF/EU-megállapodást Kovács Árpád. A Költségvetési Tanács elnöke az idén a gazdaság stagnálására számít, a büdzsé kockázatait a részletekben látja és nem zárja ki, hogy a költségvetés módosításra szorul.
febr. 7
8:35
Ford 1.0 (Portfolio)
A méretcsökkentésnek egyelőre nincs határa. Nem túl régen az egyliteres motorok a kisautók belépő erőforrásai voltak, ma pedig már az alsó-középkategóriában is megjelennek. A németországi...
febr. 7
8:51
Csalódottan ébredtek a UBS részvényesei (Portfolio)
A Deutsche Bank múlt heti gyorsjelentése után a svájci UBS ma hajnalban közzétett negyedik negyedéves adatai is csalódást keltőek, ugyancsak a befektetési banki üzletág rossz teljesítménye miatt. A...
febr. 7
8:51
Akár 300 ezerrel is nőtt a képviselők fizetése (Pénzcentrum)
Jól jártak az egykulcsos adó bevezetésével az országgyűlési képviselők, családi állapotuktól és bizottsági helyüktől függően átlagosan hetvenezer forinttal keresnek többet - írja a Népszabadság. Azoknak a képviselőknek, akiknek kiemelkedően magas a fizetésük, akár háromszázezer forinttal is nőhetett a bevételük....
febr. 7
8:53
Nem bír egyelőre kitörni a sávból a forint (Portfolio)
Viszonylag csendes kereskedés zajlott tegnap este az amerikai piacokon, amelyet ma hajnalban már enyhe hangulatjavulás követetett Ázsiában, ez pedig a forint árfolyamát ismét minimálisan erősítette....
febr. 7
8:54
Bizonytalan hangulat: rángatják a forintot (Privátbankár)
Bizonytalan nemzetközi hangulatban kissé gyengült a forint kedd reggelre, az eurót röviddel hét óra után 293,03 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a hétfő esti 291,56 forint után. A bizonytalanságot jól mutatja, hogy nyolc óra után a forint ismét erősödni kezdett, jelenleg 291,95-es szinten állomásozik az árfolyam.
febr. 7
8:55
Ráugrottak a befektetők az ETF-ekre (Portfolio)
Az idei évben látott részvénypiaci rali sok befektetőt visszacsábított a tőzsdékre, ennek hatására pedig az ETF-ekben lévő eszközök állománya közel rekordszintre emelkedett - írja a CNBC. Az ETF-ek...
febr. 7
9:00
Vegyesen zártak az ázsiai tőzsdék (hvg.hu)
Vegyesen alakultak Ázsiában a vezető tőzsdemutatók kedden, a befektetőket itt is elsősorban a görögországi adósságrendezéssel kapcsolatos fejlemények befolyásolják.
febr. 7
9:03
Vegyes indexek Ázsiában (ProfitLine)
Vegyesen alakultak Ázsiában a vezető tőzsdemutatók kedden, a befektetőket itt is elsősorban a görögországi adósságrendezéssel kapcsolatos fejlemények befolyásolják.
febr. 7
9:05
Tovább erősödik a reggeli órákban az euró (ProfitLine)
Az euró amerikai kereskedés alatt kicsit visszanyert erejéből, fedezve a délelőtti leértékelődést, miután Merkel és Sarkozy ismét aggodalmuknak adtak hangot a PSI és Görögország közötti tárgyalások kapcsán. A befektetői bizalmatlanságot a dolgok lassú folyása, előrehaladása erősíti, már a rossz hír hiányára sem tud erősödni az euró. (SolarCapital)
febr. 7
9:09
Új üzleti modellekben lát fantáziát az állami tőkebefektetési alap (Portfolio)
Az Európai Uniós forrásból felállított állami befektetési alap, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap 2011 végén már több befektetést is kihelyezett, beszálltak például a Páltöb Asztalosipari Kft.-be...
febr. 7
9:09
Duplájára drágulhat a BKV bérlet a nyugdíjasoknak, diákoknak? (Pénzcentrum)
6 ezer forintnál is többe kerülhet májustól egy BKV bérlet a diákoknak, nyugdíjasoknak - tudta meg a Blikk. A vasútra és a volán buszokra is hasonlóan drágábban szállhatnának fel a tanulók és az idősek, akik eddig nem fizették meg a teljes árú jegyet. A BKK cáfolja a hírt....
febr. 7
9:11
Félmilliárd euróval csökkentek Magyarország nemzetközi tartalékai (Portfolio)
A tavaly év végi zárószinthez képest idén január végére 527 millió euróval csökkentek Magyarország nemzetközi tartalékai - közölte az előzetes adatot ma reggel a Magyar Nemzeti Bank. A tartalékok...
febr. 7
9:12
Fizetés 2012: kompenzáció több lépcsőben (Piac és Profit)
Az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszer hátrányainak csökkentéséről folytatott többek között megbeszélést a kormány a munkaadók és munkavállalók szervezeteinek képviselőivel. A kormány és az érdekképviseletek egy többlépcsős kompenzációs mechanizmusról állapodtak meg. A bérkompenzáció 130 milliárd forintjába kerül a költségvetésnek, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint ez az…
febr. 7
9:12
Európa legrosszabb pénzügyminisztere néz farkasszemet az államcsőddel (Privátbankár)
Miközben egyre közeledik a "trojka" és Görögország álláspontja a tárgyalásokon, a görög miniszterelnök felkérte a kormányválságot is túlélő pénzügyminiszterét, mérje fel annak következményeit, mi történne, ha az ország fizetésképtelenné válna.
febr. 7
9:13
Délnek vették az irányt az ázsiai piacok (Portfolio)
Több irányadó ázsiai részvényindex értéke is csökkent a keddi kereskedésben. A kínai tőzsde magasan alulteljesítette a régiót, miután az iparügyi minisztérium az ipari termelés növekedésének...
febr. 7
9:15
Lázár: Súlyosan hibáztunk (Portfolio)
Magyarországon a kormányzásban a következő két év a hibák kijavításának ideje lesz, így már hetekben belül számos törvény módosul, Németországban pedig intenzív kampány kezdődik a Magyarországról az...
febr. 7
9:17
A Richter gyorsjelentésébe kapaszokodhatunk (Portfolio)
Bizonytalan a mai nappal kapcsolatban Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. A piacok Ázsiából a kínai szigorítás miatt negatív impulzust kaptak, míg egy pozitív görög hír felfelé segítheti a piacokat. ...

Keresés