2012. március 1. csütörtök

márc. 1
5:00
Egyre közelebb a Fidesz és az MSZP tábora (ProfitLine)
A Tárki Társadalomkutatási Intézet januári felmérése szerint továbbra is magabiztosan vezet a Fidesz-KDNP az MSZP és a többi parlamenti párt előtt, ugyanakkor a 2010-es országgyűlési választások óta idén januárban és februárban állt a két nagyobb párt a legközelebb egymáshoz.
márc. 1
5:18
Ahol 500 ezer forint a minimálbér... (Pénzcentrum)
Siralmas képet fest hazánkról az EUROSTAT legfrissebb felmérése, mely szerint a Magyarországon hatályos minimálbér összege eltörpül a legtöbb uniós országban kapható havi minimumhoz képest. Amellett, hogy sokakat még a 93 ezer forintos minimum sem boldogít, a minimálbér 19 százalékos emelése jelentős terhet jelent a magyar vállalkozásoknak, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a gazdaság idei…
márc. 1
6:06
Fed: mérsékelt növekedés az amerikai gazdaságban (ProfitLine)
Jól indította az idei évet az amerikai gazdaság, a feldolgozóipari termelés nőtt, bővült a kiskereskedelmi forgalom, emelkedett az állások száma, több volt az eladott ingatlan - olvasható az amerikai jegybank 12 körzetének szerdán ismertetett közös jelentésében, az úgynevezett Bézs Könyvben.
márc. 1
6:12
Egyéves a kormány első csomagja - Mi lett belőle? (Portfolio)
Pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be a kormány a Széll Kálmán Tervet, amellyel valójában utólag igyekezett fedezetet teremteni a korábban végrehajtott adócsökkentésre. A befektetői közösség...
márc. 1
6:24
MN: sok evás külföldön próbálkozik (hvg.hu)
Csökkent az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) használók köre: jelenleg 76 ezer evást tart nyilván az adóhivatal - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.
márc. 1
6:39
Stratégiai világszövetséget kötött a Peugeot és a General Motors (ProfitLine)
Stratégiai világszövetséget kötött a francia PSA Peugeot Citroen a világ elsőszámú autógyártójával, az amerikai General Motors-szal - jelentették be több hétig tartó tárgyalások után szerdán Párizsban. A megállapodás értelmében a két cég ezentúl közösen gyárt alkatrészeket és racionalizálja eladásait.
márc. 1
6:41
Indul az országos rendszámrazzia - 800.000 forint is lehet a bírság! (ProfitLine)
Akciót indít szerdától a külföldi rendszámmal autózók ellenőrzésére az adóhatóság, a trükközők akár 800 ezer forint bírságot is kaphatnak.
márc. 1
7:12
Mire figyelnek ma a tőzsdék? (ProfitLine)
Az Egyesült Államokban ma teszik közzé a személyi jövedelmek és kiadások januári alakulásának mutatóit.
márc. 1
7:36
Veszélybe kerülhet a Várkert bazár rekonstrukciója (hvg.hu)
Elmaradt haszon és annak kamatai jogcímen 8 milliárd forintot követel az államtól a Várkert bazár-ügyben egy választott bírósági eljárásban az egykor befektetni kívánó cég - írja a szerdai Népszabadság.
márc. 1
7:42
Kezdődik az EU-csúcs Brüsszelben (hvg.hu)
A 27 tagállamból 25-en alá fogják írni a fiskális paktumot a csütörtök-pénteki csúcstalálkozón - véli Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár.
márc. 1
7:44
Még várni kell az ingatlanpiac felfutására (hvg.hu)
Egy ideig még eltarthat, míg újra magára talál a magyar ingatlanpiac; ehhez elsősorban a gazdasági helyzet javulására és a bankok hitelezési tevékenységének felfutására lenne szükség - vélekedik a Magyarországon is jelen lévő nemzetközi ingatlanszakmai szervezet, a RICS legfrissebb elemzésében.
márc. 1
7:45
A 40-es londoni férfiak a legboldogtalanabbak (HR Portál)
A negyvenes éveikben járó londoni férfiak a brit társadalom legkevésbé boldog tagjai, míg a nyugdíjasok élvezik a leginkább az életet - erre jutott a brit statisztikai hivatal elemzése.
márc. 1
7:45
Állami Nyomda: stagnáló bevétel, csökkenő nyereség, de stabil működés (ProfitLine)
Az Állami Nyomda 17,1 milliárd forintos konszolidált árbevétele 2011-ben megegyezett az előző évivel, ugyanakkor az adózott nyereség 23,6 százalékkal 691,7 millió forintra csökkent, de a társaság működése stabil volt - közölte az Állam Nyomda a BÉT honlapján szerdán a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerinti konszolidált gyorsjelentésben.
márc. 1
7:46
Gyengült reggel a forint (hvg.hu)
Gyengült csütörtök reggelre a forint, ami az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének beszédét követően a nemzetközi piacokon kialakult némileg visszafogottabb befektetői hajlandóságnak tudható be.
márc. 1
7:47
Papp Magor: Még "aktiválódhatnak" a felmondólevelek (HR Portál)
Kevesebb mint egy hónap maradt a rezidensek által az egészségügyi ágazatvezetésnek adott negyedéves türelmi időből; Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ)elnöke szerint a bértárgyalások jól haladnak, de továbbra is fennáll a lehetősége, hogy március végén aktiválódnak azok a felmondólevelek, amelyeket mintegy 2500 egészségügyi dolgozó helyezett "letétbe".
márc. 1
7:49
Bölcsődei gondozási díjat vezetnek be szeptembertől Érden (HR Portál)
Legfeljebb havi tízezer forintos gondozási díjat kell majd fizetniük szeptembertől az érdi bölcsődések szüleinek, mert a megyei jogú város önkormányzata nem tudja „önerőből” tovább finanszírozni a két gyermekintézményt - közölte a település polgármesteri hivatalának sajtóreferense az MTI-vel.
márc. 1
7:51
Tízezres elbocsátás a Schlecker német drogérialáncnál (HR Portál)
Németországban elbocsátja csaknem 12 ezer dolgozóját és bezárja 2.400 üzletét a csődvédelem alatt álló Schlecker drogériahálózat.
márc. 1
7:54
Megduplázódott a SZÉP-kártyás munkavállalók száma (hvg.hu)
Az utóbbi két hétben megduplázódott a SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók száma, így már 250 ezren használhatják az új cafeteria eszközt - írja a Világgazdaság szerdai száma.
márc. 1
7:54
Rászállnak megint a külföldi rednszámokra: 800 ezer a bírság (Privátbankár)
Akciót indít szerdától a külföldi rendszámmal autózók ellenőrzésére az adóhatóság, a trükközők akár 800 ezer forint bírságot is kaphatnak - írja a Magyar Nemzet.
márc. 1
7:56
5 év alatt 30%-kal csökkentek az ingatlanárak Magyarországon (Privátbankár)
Egy ideig még eltarthat, míg újra magára talál a magyar ingatlanpiac; ehhez elsősorban a gazdasági helyzet javulására és a bankok hitelezési tevékenységének felfutására lenne szükség - vélekedik a Magyarországon is jelen lévő nemzetközi ingatlanszakmai szervezet, a RICS legfrissebb elemzésében.
márc. 1
8:00
Bennfenntes tranzakció a Plotinusnál (Portfolio)
A Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a 2001. évi CXX törvény (Tpt.) 201/B. § (1) alapján tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a Társaság elnöke, Zsiday Viktor a mai napon 4 167...
márc. 1
8:02
E-Star: kicsit rosszabb számok, de már másra figyel a piac (Portfolio)
Az egyetlen elemző várakozásainál nettó profit és EBITDA szintjén rosszabb, azonban bevétel soron annál jobb eredményeket közölt negyedik negyedéves jelentésében az E-Star. A kisebb csalódást keltő...
márc. 1
8:04
Állami Nyomda: zuhanó profit, emelkedő osztalék (Portfolio)
A meglehetősen alacsony számokat tartalmazó várakozásoknál is gyengébb negyedik negyedéves gyorsjelentést tett közzé a tegnapi piaczárást követően az Állami Nyomda, melynek nettó profitja 80%-os...
márc. 1
8:18
Bölcsődei gondozási díjat vezetnek be Érden (HR Portál)
Legfeljebb havi tízezer forintos gondozási díjat kell majd fizetniük szeptembertől az érdi bölcsődések szüleinek, mert a megyei jogú város önkormányzata nem tudja „önerőből” tovább finanszírozni a két gyermekintézményt - közölte a település polgármesteri hivatalának sajtóreferense az MTI-vel.
márc. 1
8:18
BUX, OTP, MOL - Merre tovább? (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 68,67 pontos, 0,36 százalékos emelkedéssel, 19.286,54 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. A BUX a végén tudta valamennyire tartani magát, és így még pluszban zárt. Az OTP-t és a Magyar Telekomot szerették a befektetők, míg a Moltól és a…
márc. 1
8:18
Nem hatották meg Amerikát a jó adatok (Portfolio)
Bár pozitív tartományban nyitottak szerdán a fő amerikai tőzsdeindexek, Ben Bernanke Fed-elnök mai beszédét követően meredeken esni kezdtek. Pedig a Nasdaq a nyitást követően fél órával még 11 éve...
márc. 1
8:20
Véget ért a sztrájk a frankfurti repülőtéren (HR Portál)
Véget ért szerdán délután a csaknem két hete tartó sztrájk a frankfurti repülőtéren, miután az illetékes munkaügyi bíróság jogellenesnek ítélte a GdF szakszervezet munkabeszüntetését.
márc. 1
8:20
Jelentősen csökkent az evások száma (ProfitLine)
Csökkent az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) használók köre: jelenleg 76 ezer evást tart nyilván az adóhivatal - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
márc. 1
8:20
Európában terjeszkedne Kína egyik legnagyobb bankja (Portfolio)
A China Construction Bank (CCB) felvásárlási célpontokat keres, a globális terjeszkedése részeként ugyanis egy európai privátbankot akarnak felvásárolni. Az eszközérték alapján kína második...
márc. 1
8:22
Fabrizio Centrone a CIB Bank új vezérigazgatója (HR Portál)
Fabrizio Centrone lett a CIB Bank új vezérigazgatója, az új vezérigazgató 2009 szeptembere óta volt a CIB olasz anyabankja, az Intesa Sanpaolo Nemzetközi Leánybankok Divíziója közép-kelet-európai régiójáért felelős vezetője; ebben a pozícióban a magyarországi, a szlovákiai és a szlovéniai CIB-et felügyelte - közölte a CIB Bank az MTI-vel szerdán.
márc. 1
8:24
Így próbálják munkához juttatni a Nokia elbocsátott dolgozóit (HR Portál)
Tárgyalásokat kezd a Nokia elbocsátott dolgozóinak foglalkoztatásáról a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a régió vállalkozóival - olvasható a nemzetgazdasági miniszternek Kolber István független képviselő (Demokratikus Koalíció) kérdésére adott írásos válaszában.
márc. 1
8:30
Tolják ki a pénzt az országból: talicskával, kiskapukon keresztül (Privátbankár)
Hiányosak a hazai gazdaságot védő jogszabályok, így semmi sem akadályozza meg, hogy az itt elért eredményt a vállalkozások magyarországi adóztatás nélkül kivigyék az országból, jelentős adóbevételtől megfosztva a hazai költségvetést. Menekülnek az evások is.
márc. 1
8:36
E-Star: kicsit rosszabb számok, de már másra figyel a piac (2.) (Portfolio)
Az egyetlen elemző várakozásainál nettó profit és EBITDA szintjén rosszabb, azonban bevétel soron annál jobb eredményeket közölt negyedik negyedéves jelentésében az E-Star. A kisebb csalódást keltő...
márc. 1
8:38
Egyre népszerűbb, de problémás a SZÉP Kártya (Portfolio)
A SZÉP Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet alapján a kibocsátó bankok (OTP Csoport, MKB, K&H) úgy kötelesek kialakítani az utalványelfogadás rendszerét, hogy...
márc. 1
8:40
Milyen lett volna az új Malév? (Portfolio)
Már 2010 februárjában átfogó tervezet készült arra, milyen feltételekkel és hogyan működtethető a visszaállamosítás után a Malév, derül ki az Index birtokába került megvalósíthatósági tanulmányból. A...
márc. 1
8:42
Elfogadták Budapest idei évi költségvetését (Portfolio)
Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés tegnap délután Budapest 2012-es költségvetését, valamint a 2012 és 2015 közötti időszakra vonatkozó finanszírozási prognózist. A főváros a költségvetés bevételeit...
márc. 1
8:44
Gyengébb szinten a forint - Fontos határidő és adatdömping jön (Portfolio)
Mérésékelt hangulatromlás mutatkozik ma reggel a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon azt követően, hogy hajnalban Kínából vegyes üzenetű feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek jelentek meg,...
márc. 1
8:48
Már 250 ezer munkavállaló zsebében lapul SZÉP kártya (Privátbankár)
Az utóbbi két hétben megduplázódott a SZÉP kártyával rendelkező munkavállalók száma, így már 250 ezren használhatják az új cafetéria eszközt. A munkavállalók számára azonban egyre bosszantóbb, hogy a kibocsátó bankok nem tudnak egymással megegyezni a kölcsönös elfogadásról, holott az kötelező lenne.
márc. 1
8:51
USA - Bernanke szavai megállították a piacok menetelését (ProfitLine)
Amíg az amerikai részvénypiacok mérsékelt csökkenéssel zártak szerdán, addig jelentősebb mozgások voltak a kötvény, a nyersanyag és a devizapiacon. A 10 éves állampapír hozama megugrott, ugyanakkor az arany az ezüst és az euró jegyzése erőteljesen esett.
márc. 1
8:53
Európa - Csökkennő indexekre számíthatunk nyitásban (ProfitLine)
Szerény mértékű, 0,1 százalék körüli indexcsökkenésre lehet számítani az európai tőzsdék nyitásakor csütörtökön.
márc. 1
8:54
Learatták a nádat a Kis-Balatonon (hvg.hu)
Közel 400 hektáron sikerült levágni a Kis-Balatonon a nádat, a legjobb minőségű nádból összesen 167 ezer gépi kévét arattak le - írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.
márc. 1
8:54
Népszerűbb a Jobbik, mint az MSZP (Portfolio)
Borús közhangulat, a Jobbik és az LMP erősödése: ezek a legfontosabb címszavak a Medián februári felmérésében. A januárban mértnél 2 százalékponttal magasabb, de még így is rendkívül alacsony a...
márc. 1
8:54
Lejárt a külföldi rendszámmal trükközők kora? (Pénzcentrum)
Akciót indít szerdától a külföldi rendszámmal autózók ellenőrzésére az adóhatóság, a trükközők akár 800 ezer forint bírságot is kaphatnak - írja a Magyar Nemzet....
márc. 1
8:55
Kicsúszott a talaj az ázsiai piacok alól (ProfitLine)
Határozott csökkenés mutatkozik az ázsiai részvénypiacokon, Japánban a Nikkei 225 index az erősödő jen miatt feladva korábbi emelkedését veszteségben zárt, míg a kínai feldolgozóipari szektor felől érkező ellentmondásos adatok a kínai gazdaságba vetet bizalmat csökkentették.
márc. 1
8:56
Feldarabolnák a legnagyobb amerikai bankokat (Portfolio)
Amerika öt legnagyobb bankja túl nagy hatalommal rendelkezik, fel kell darabolni őket - nyilatkozta szerdán a Dallas Fed elnöke, Richard Fisher a CNBC tudósítása szerint. Fisher nem az első, aki a...
márc. 1
8:58
Pesszimisták voltak a befektetők Ázsiában (Portfolio)
Lefelé vették az irányt az ázsiai piacok a mai kereskedésben. Kínából vegyes feldolgozóipari adatok érkeztek, míg a kormányzat által közzétett mutató a konjunktúrát jelző tartományba esik, és...
márc. 1
9:00
Átlépte az álomhatárt az Apple: 500 milliárd dollárt ér a cég (Portfolio)
Tegnap az Apple is beállt azon vállalatok elit klubjába, amelyek piaci kapitalizációja valaha elérte az 500 milliárd dollárt. A vállalat a tegnapi árfolyamemelkedésnek köszönhetően 505,8 milliárd...
márc. 1
9:03
Lemondhatja Airbus A380-as megrendelését a Hongkong Airlines (hvg.hu)
Előfordulhat, hogy a Hongkong Airlines légitársaság lemondja 10 darab Airbus A380-as típusú repülőgép megvásárlását a szén-dioxid-adó miatt ránehezedő nyomás következtében - derül ki a South China Morning Post (SCMP) csütörtöki számából.
márc. 1
9:06
Elgurult a gyógyszer: a patikáknak a február fekete hónap volt (Privátbankár)
Az elmúlt öt évben nem indult annyi felszámolási eljárás gyógyszer-kiskereskedelemmel foglalkozó cégek ellen, mint februárban. A legnagyobb társaság, amely felszámolással végezte, a budapesti Gyógyszerpont Magyarország Kft. volt. Idén 100-nál is több vállalkozás ellen indulhat a felszámolás.
márc. 1
9:08
Veszélybe kerülhet a Várkert bazár rekonstrukciója (Privátbankár)
Az elmaradt haszon és annak kamatai jogcímen 8 milliárd forintot követel az államtól a Várkert Bazár ügyben egy választott bírósági eljárásban az egykor befektetni kívánó cég. Ha az állam elveszíti a pert akkora összeget bukhat amennyiből felújíthatnák a műemléket.

Keresés