2012. március 6. kedd

márc. 6
4:54
Nem veszhet el a bonus-malus besorolás! (ProfitLine)
2011. július 1-jétől lépett életbe az új bonus-malus szabályozás, amely értelmében a gépjárművek üzembentartóinak besorolását a Központi Kártörténeti Nyilvántartó Rendszer (KKNYR) kezeli és tartja nyilván. Bár az átállás nem volt teljesen zökkenőmentes, az elmúlt hónapokban nagyon sok, a biztosítóktól átvett adatokkal kapcsolatos probléma elhárult, és nagymértékben javult a nyilvántartás sikeres…
márc. 6
5:36
Megdöbbentő: 20 000 dolgozót venne fel a Tesco (Portfolio)
20 ezer dolgozót vesz fel az Egyesült Királyságban a Tesco annak érdekében, hogy növelje a csúcsidőben dolgozói létszámát, illetve hogy a friss termékek, mint a húsfélék és a pékáruk területén...
márc. 6
5:36
Indul a hosszú hétvégék éve: hova utazik a fél ország? (Pénzcentrum)
Március 15-én kezdődik a hosszú hétvégék éve: idén nyolc olyan ünnep lesz, amihez hozzáadhatjuk a szombatot és a vasárnapot is. Tudják ezt a szállodák is, hiszen sok magyar család használja ki ezeket az alkalmakat utazásra, pihenésre, wellnessre. A Magyar Turizmus Zrt. tavaszváró kampánnyal indítja az évet - érdemes igyekezni a szállásfoglalással....
márc. 6
5:42
Egy céget hozna helyzetbe az állam a röntgenezüsttel (hvg.hu)
A röntgenfelvételekben található ezüst visszanyerésével milliárdos haszonra is szert tehet az a cég, amelyiknek az egészségügyi kormányzat monopóliumot biztosítana az állami kórházakban és rendelőkben leselejtezett filmek felvásárlására - írta keddi számában a Világgazdaság.
márc. 6
6:00
A Masterplast új elem gyártását kezdi meg Romániában (ProfitLine)
A Masterplast Nyrt. március 12-én kezdi meg stratégiailag fontos hőszigetelő rendszere egyik elemének gyártását romániai (sepsiszentgyörgyi) porkeverő üzemében - közölte a cég a BÉT honlapján hétfőn.
márc. 6
6:02
Ma kezdődik a Genfi Autókiállítás (ProfitLine)
Kedden a sajtónapokkal kezdetét veszi a 82. Genfi Autókiállítás, amelyen nemcsak Európa, hanem a világ összes meghatározó autóipari gyártója jelen lesz. Ebben az évben rendhagyó módon Genfben hirdetik ki az európai Év autója 2012 díj nyertesét is.
márc. 6
6:21
Soha még ennyi kárt nem okozott a természet (Infostart)
Rekordnagyságú gazdasági veszteséget okoztak a természeti csapások tavaly, elsősorban a Japán és Új-Zélandot sújtó földrengések következményeként. A 380 milliárd dollár 75 százalékkal haladja meg a korábbi rekordot tartó 2005-ös év számláját.
márc. 6
6:33
Összevesztem a bankommal, biztosítómmal - mit tegyek? (Privátbankár)
Ha vitánk támad a pénzügyi szolgáltatónkkal, első körben meg kell próbálni egymás között lerendezni az ügyet. Ha ez nem sikerül, nem kell azonnal a bíróságra rohanni és végeláthatatlan jogi csatározásba kezdeni: van még más remény is a rendezésre. 2011. júliusa óta fordulhatnak a magánszemélyek a Pénzügyi Békéltető Testülethez.
márc. 6
6:36
Mégis lehet nemzeti légitársaság? (hvg.hu)
Több lehetséges befektetői csoporttal is tárgyal a nemzeti légitársaság indításáért küzdő civil szervezet, a Magyar Légiközlekedésért Egyesület (Malért) - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
márc. 6
6:42
Aktualizáltuk a nyugdíjkalkulátort 2012-re (Adózóna)
Aktualizáltuk 2012-re a nyugdíj kalkulátort, amely az úgynevezett öregségi nyugdíj várható összegének meghatározására szolgál. A modell csak az általános eseteket kezeli.
márc. 6
7:06
Mire figyeljünk ma? Tőzsdemozgató információk (ProfitLine)
Ma teszi közzé az Európai Unió statisztikai hivatala az euróövezet tavalyi negyedik negyedévi növekedésére vonatkozó második becslését.
márc. 6
7:24
Uniós szigor: Magyarországnak is sokat kell még tennie (Portfolio)
Több hónapig tartó előkészítés, éjszakába nyúló egyeztetések, és éles viták után 25 tagállam múlt pénteken aláírta az új uniós paktumot. Az Európai Unió vezető döntéshozói szerint a szigorúbb...
márc. 6
7:33
Majdnem tízmillió eurót hoz egy osztrák cég (hvg.hu)
Két jelentős beruházást is tervez Magyarországon egy nálunk kevéssé ismert osztrák cég. A Donau Chemie AG (DC) vezérigazgatója, Franz Geiger a hvg.hu-nak elmondta, hogy 5,5-6 millió euróból új üzemet építenek Kazincbarcikán, de Budapesten is új telephelyet nyitnak, további 2-3 millió eurós beruházással a BorsodChem (BC) telephelyén.
márc. 6
7:33
A munkaerő-piaci szolgáltatások jogi problémai: a közvetítés (HR Portál)
Az utóbbi időben tapasztalható „jogszabálydömping”, különösen a Munka Törvénykönyvének közelmúltbeli, illetve várható változásai számos ponton érintették a munkaerő-piaci szolgáltatásokat. Cikksorozatunkban a munkaerő-közvetítést, a kölcsönzést, és a „diákmunkát” érintő fontosabb változásokat vesszük számba. Elsőként a közvetítés szabályozásának gyenge pontjait, további fejlesztését járjuk körbe.
márc. 6
7:35
Saját hírnevünket rontjuk a világhálón (HR Portál)
Legyünk óvatosak a világhálóval, mert karrierünk szempontjából romboló hatású is lehet. Utána jártunk, hol mennyi szabadságra számíthat egy átlagos munkavállaló. Gondolta volna, hogy az emberek többsége szívesebben lenne másnapos, vagy vállalna egyéb kellemetlenséget, csak hogy ne kelljen a főnökével beszélnie? Nemzetközi lapszemle.
márc. 6
7:39
Megborultak az ázsiai piacok a rossz hírekre (ProfitLine)
Meredeken csökkennek az ázsiai részvénypiacok a keddi kereskedési napon, a legnagyobb vesztesek között az acélgyártó vállalatok szerepelnek. Az aggodalmak forrása a tegnapi gyenge európai, amerikai és kínai gazdasági adatok, hírek.
márc. 6
7:41
BUX kilátások - shortokat előkészíteni! (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 304,08 pontos, 1,57 százalékos csökkenéssel, 19.005,86 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. Mai elemzésünkben a BUX index és a leglikvidebb határidős komponens a BUX1212 várható alakulását vizsgáljuk meg.
márc. 6
7:42
Amerikában már Szíria bombázását sürgetik (Privátbankár)
Az amerikai kongresszus tagjai közül elsőként John McCain republikánus szenátor Szíria elleni légicsapásokat sürgetett. A térségben a Mol-csoport az INA-n keresztül komolyabb érdekeltségekkel rendelkezik.
márc. 6
7:48
Napi: bankok és utazási irodák csatáznak a Malév miatt (hvg.hu)
Vétlen utazásszervezők és pénzintézetek harcába torkollhat a Malév leállása miatti kártérítések ügye - írta keddi számában a Napi Gazdaság.
márc. 6
7:50
Orbán Kínába utazik, az NGM áttörést vár (hvg.hu)
Kínába látogat májusban Orbán Viktor - közölte a Magyar Nemzet. A tervek szerint a kormányfő útja során írják alá az első olyan szerződéseket, amelyeket a magyar cégek kínai befektetéseit segítő, egymilliárd eurós hitelkeretből finanszíroznak majd.
márc. 6
7:52
292 forint felett az euró (hvg.hu)
Kissé gyengült a forint kedd reggelre a fontosabb devizákhoz képest: röviddel hét óra után az eurót 292,50 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi deviza kereskedelemben a hétfő esti 291,85 forint után.
márc. 6
8:06
"Nyugodtan kijelenthető, hogy a reáljövedelmek idén csökkennek" (HR Portál)
Az idén legfeljebb azoknál a cégeknél folynak érdemi bértárgyalások, amelyeknél az átlagfizetések meghaladják a bruttó 216 ezer forintot, azaz ahol nem kell alapból kompenzálni az adóváltozások negatív hatásait -– mondta el a Népszabadságnak Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.
márc. 6
8:08
Horrorisztikus példái miatt bocsátottak el egy számtantanárt (HR Portál)
Horrorisztikus példái matt bocsátottak el egy számtantanárt állásából az Egyesült Államokban.
márc. 6
8:09
VG: duplájába kerülne az Erzsébet-utalvány a multiknak (hvg.hu)
Már közel egy hónapja tárgyal a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) az Erzsébet-utalványok elfogadásáról a multinacionális áruházláncokkal, de megállapodás még nem született egyikükkel sem - írja a Világgazdaság. "Több nemzetközi élelmiszerlánccal megtörtént a kapcsolatfelvétel, és előrelépés, hogy néhányukkal már egyeztetések is voltak" – mondta a Világgazdaságnak Vámos György, az Országos…
márc. 6
8:10
Létszámot bővít a Continental Veszprémben (HR Portál)
A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyáregysége bővíti az idén dolgozóinak létszámát, a tavalyi év utolsó hónapjaiban megkezdett beruházásoknak köszönhetően eddig már több mint kétszáz új munkatársat vettek fel - közölte a cég hétfőn az MTI-vel.
márc. 6
8:12
Nő a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya Szlovákiában (HR Portál)
Hat százalékponttal nőtt tíz év alatt a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya Szlovákiában - adta hírül a Statisztikai Hivatal aktuális adataira hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség hétfőn.
márc. 6
8:12
Hétfőn is folytatódott az amerikai piacok lejtmenete (ProfitLine)
Hétfőn már egyhuzamban második napja zártak csökkenéssel az amerikai részvénypiacok, a hét elején mutatkozó pesszimista befektetői hangulat annak köszönhető, hogy Kína, amely a világgazdaság motorjának számít, a korábbi évekkel ellentétben 8 százalék alá csökkentette az idei évre vonatkozó növekedési várakozásait.
márc. 6
8:14
Magyartanárok Egyesülete: elfogadhatatlan az alaptanterv tervezete (HR Portál)
A jelenlegi formában elfogadhatatlannak tartja a Nemzeti alaptanterv tervezetét (NAT) a Magyartanárok Egyesülete, szerintük az a magyartanításban nem indítana el kedvező változásokat, és gátja lenne a tantárgy feltétlenül szükséges, és részben már megindult szemléleti és módszertani megújulásának.
márc. 6
8:14
Kissé gyengült a forint kedd reggelre (ProfitLine)
Kissé gyengült a forint kedd reggelre a fontosabb devizákhoz képest: röviddel nyolc óra előtt az eurót 292,44 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi deviza kereskedelemben a hétfő esti 291,85 forint után.
márc. 6
8:18
Nagy fantáziát lát a magyar adósságokban egy lengyel cég (Privátbankár)
A lengyel Kruk adósságkezelő cég magyarországi befektetéseket tervez az idén, és néhány éven belül piacvezető pozíciót akar elérni Közép-Európában - írja a Rzeczpospolita című napilap hétfői számában.
márc. 6
8:36
Mégis lesz új magyar nemzeti légitársaság? (Privátbankár)
Lapinformációk szerint eredményre vezethetnek a háttérben folyó tárgyalások: elsősorban a Déri Tamás volt vezérigazgató nevével fémjelzett befektetői csoportot emlegetik lehetséges befutóként az új nemzeti légitársaság megalapítása ügyében. Hivatalosan azonban még semmit sem lehet tudni.
márc. 6
8:36
Basescu: 2015-17-ben indulhat a Petrom tengeri gázkitermelése (Portfolio)
A román miniszterelnök szerint az Exxon Mobil és a Petrom által közös projekt keretében kutatott fekete tengeri offshore mező (melyen még február végén jelentettek találatot a cégek) kitermelése...
márc. 6
8:39
Népszabadság: elfogadná a bankszövetség az árfolyamgátat (hvg.hu)
Az árfolyamgát elfogadását indítványozta tegnap a Magyar Bankszövetség elnöksége - írja a Népszabadság.
márc. 6
8:39
Az utazási költségtérítés és a bérkompenzáció lesz ma napirenden (HR Portál)
Az Országgyűlés mai ülésén kezd tárgyalni a kormány által javasolt bérkompenzációról, illetve annak költségvetési hatásairól, de a képviselők emellett elmondhatják véleményüket az új személyszállítási törvényjavaslatról, valamint a cukorgyárak privatizációját vizsgáló bizottság jelentéséről is.
márc. 6
8:45
OTP részvény - meredek esés jöhet (ProfitLine)
Az elmúlt időszakban tapasztalthoz hasonlóan hétfőn is meglehetősen alacsony forgalmú napot zárt a budapesti piac, mivel a befektetők többsége további pozíció felvételéhez a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) történő megállapodást várja. A nemzetközi piacokkal összhangban a BUX is egész nap negatív tartományban mozgott. A magyar piac kissé alulteljesítő volt az európai…
márc. 6
8:47
Gyengülő indexekre számíthatunk Európában (ProfitLine)
Csökkenéssel kezdhetik a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden. A befektetők megint elkezdtek komolyabban aggódni a világgazdasági kilátások miatt, miután Kínában visszafogták a növekedési várakozásokat, és nem alakult jól az euróövezet szolgáltatási szektorának teljesítménye sem.
márc. 6
8:54
Budapest Szívét bírságolná az EU - 1,8 milliárd a tét (Portfolio)
Összesen 1,8 milliárd forint uniós bírságot kaphat cégein keresztül a főváros és az V. kerületi önkormányzat a Budapest Szíve program közbeszerzési eljárása miatt. A jelentős európai támogatást...
márc. 6
8:54
Egymásra mutogatnak: ki téríti meg a hoppon maradt Malév utasok kárát? (Pénzcentrum)
Vétlen utazásszervezők és pénzintézetek harcába torkollhat a Malév leállása miatti kártérítések ügye - írja a Napi Gazdaság....
márc. 6
8:56
Háromhetes mélyponton kezdi a napot a forint (Portfolio)
A hétfői napi mélypontnál is minimálisan gyengébben, háromhetes mélypontnál kezdi a mai napot a forint az euróval szemben, azaz nem tudott talpra állni a tegnapi 1% körüli gyengülés óta. A nemzetközi...
márc. 6
8:57
Csökkentek az indexek Ázsiában (hvg.hu)
Többnyire gyengültek Ázsiában a vezető tőzsdemutatók kedden, elsősorban annak hatására, hogy a kínai vezetés csökkenő gazdasági teljesítményre számít az idén.
márc. 6
8:58
Jól manőverezett az Erste Bank (Portfolio)
Kedvező áron sikerült visszavásárolnia az Erste Groupnak egyes hibrid (kötelezettség jelleggel bíró) tőkeelemeit, ezzel javítva a bank tőkemegfelelését, közelebb hozva a bankot az Európai Bankhatóság...
márc. 6
8:59
Államcsődöt is okozhat a BKV a VEKE szerint (hvg.hu)
A BKV fizetésképtelensége az államcsődig is elvezethet - mondta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Dorner Lajos emlékeztetett: március 19-ig van idejük a döntéshozóknak dűlőre jutni a bankokkal, akkor jár le az első olyan hitelcsomag, amelyet már nem tudnak kifizetni.
márc. 6
9:00
Borúlátók voltak a befektetők Ázsiában (Portfolio)
Továbbra is pesszimisták a befektetők Ázsiában, több részvénypiac is 1% fölötti mínuszokat gyűjtött össze a kereskedés során. A növekedési kilátások romlása miatt főleg az acélipari vállalatok...
márc. 6
9:02
Nagyot zuhant tavaly az RWE profitja (Portfolio)
Közzétette ma reggel a tavalyi évre vonatkozó eredményeit a német közszolgáltató óriás, az RWE, melynek nettó profitja 2010-hez képest jelentős mértékben, 45%-kal esett vissza. A negyedik negyedéves...
márc. 6
9:04
Az elbizonytalanodás jeleit láthatjuk - Technikai elemzés (Portfolio)
Kezd néhány index illetve papír igen rosszul festeni, de ez még mindig csak a nagy januári rali korrekciója lenne, így az esésben vétellel érdemes próbálkozni. Néhány papír előtt azonban nagyobb tér...
márc. 6
9:12
A magánnyugdíj-pénztári tagok kitartanak (HR Portál)
A magánnyugdíj-pénztári tagok majdnem háromnegyede nem tervezi a visszalépést az állami nyugdíjrendszerbe - közölte a Stabilitás Pénztárszövetség hétfőn az MTI-vel.
márc. 6
9:12
Holnap ránthatja le a leplet az Apple a legújabb iPadről (Portfolio)
Holnap mutathatja be az Apple táblagépe, az iPad legújabb verzióját, amelyet felfokozott várakozások öveznek. Az amerikai technológiai óriás vezérigazgatója szerint eljöhet az a nap, amikor több...
márc. 6
9:12
Mutyi az V. kerületben: 1,8 milliárdos bírságot kaphat a főváros? (Pénzcentrum)
Közel 2 milliárd forintos uniós bírságot kaphat cégein keresztül a főváros és az V. kerületi önkormányzat a Budapest Szíve program közbeszerzési eljárása miatt - olvasható az Indexen....
márc. 6
9:14
Csökkent a hongkongi milliomosok száma (HR Portál)
Az előző évekhez képest csökkent tavaly a hongkongi milliomosok száma, arányuk azonban még mindig a felnőtt lakosság egytizedét teszi ki.
márc. 6
9:14
Meglepetést okozhat az amerikai gazdaság (Portfolio)
A jól ismert magyar származású befektető, Birinyi László szerint az amerikai részvénypiacon látható rali nem fulladt ki, a CNBC-nek adott interjújában kifejtette, hogy a sokak által alulbecsült...

Keresés