2012. március 7. szerda

márc. 7
0:09
Az első négylábú szárazföldi állatok 345 millió évvel ezelőtt jelenhettek meg (ProfitLine)
Háromszáznegyvenötmillió évvel ezelőtt jelenhettek meg az első szárazföldi állatok annak a fosszíliának a tanúsága szerint, amelyet Skóciában tártak fel az Oxfordi Egyetem paleontológusai.
márc. 7
3:27
A randizás új korszaka: bemutatkozik egy újfajta párkeresés (ProfitLine)
A csetelés és a személyes randizás közötti szakadék áthidalására jelent megoldást az online-telefonos beszélgetés lehetősége annak a több mint kétszázmillió szinglinek, akik nap mint nap az interneten keresik partnerüket idehaza és világszerte. Barcelonában - ahol a világ vezető online-társkereső szolgáltatói találkoztak - került bemutatásra a magyar fejlesztésű PinkCaller, ami lehetőséget nyújt…
márc. 7
5:39
Hollandia - visszatérjünk-e a guldenhez vagy jó az euró? (ProfitLine)
Mark Ruttét nem győzte meg az a tanulmány, amely szerint Hollandiának előnyösebb lenne, ha lemondana az euróról és visszatérne a guldenhez - nyilatkozta kedden a hágai parlamentben a holland kormányfő.
márc. 7
5:51
Kevés bort iszik a nemzet (Üzlet és Utazás)
Jót is meg rosszat is hozott a szőlőknek a nagy hideg. Egyes területeken számítani lehet a fagy miatti terméskiesésre, de a kártevők, a szőlőbetegségek kórokozói is megsínylették a zord időjárást. Az igazi gondot nem is a természet okozza, hanem a növekvő olcsó borimport, illetve a hazai fogyasztás visszaesése.
márc. 7
5:53
Káosz a Malév-jegyesek kártalanításánál (Üzlet és Utazás)
Egységes eljárási rendet készített elő a Magyar Bankszövetség a tagbankjai számára, hogy visszakaphassák megváltott repülőjegyeik árát azok az utasok, akik bankkártyájukkal vásároltak Malév repülőjegyet, de a légitársaság csődje miatt nem tudtak elutazni.
márc. 7
5:54
Ezekkel a betétekkel vigyázz: gyomorgörcsöt okozhatnak (Pénzcentrum)
Eddig elsősorban a prémium ügyfeleket csábították a bankok strukturált betétjeikkel, de egyre inkább szaporodnak azok az ajánlatok a piacon, melyek megtévesztőek lehetnek ígért hozamaikkal. A kiemelkedő kamatokat kínáló bankbetétek viszont jelentős kockázattal is járnak a normál betétekhez képest. A biztos hozam eléréséhez és a racionális döntéshez nem elég az alapos pénzügyi jártasság, szinte…
márc. 7
5:54
Fekete évet zártak az őrző-védő cégek: egymást jelentik fel (168 Óra Online)
Az elmúlt években nem indult annyi felszámolási eljárás őrző védő cégek ellen, mint tavaly. Összesen 472 társaság ellen kezdeményeztek felszámolást, s alig valamivel kevesebb vállalkozásnál határozták el a végelszámolást. Miközben a piacon működő cégek árbevétele megduplázódott az elmúlt öt évben, eredményük kevesebb, mint felére apadt.
márc. 7
6:09
Szerények a magyar eredmények (Üzlet és Utazás)
Tavaly a negyedik negyedévben 0,3 százalékkal csökkent az Európai Unió és az euróövezet GDP-je az előző negyedévhez képest, melyre 2009 második negyedéve óta nem volt példa.
márc. 7
6:11
Költségvetési javítóvizsga (Üzlet és Utazás)
Fél évet kapott Magyarország arra, hogy megtegye a költségvetési hiány tartós leszorításához szükséges lépéseket - erről adott ki közleményt tegnap az Európai Bizottság, amely felszólította Orbánék kormányát, hogy fenntartható és hiteles módon faragják le a deficitet az unióban elvárt 3 százalékos GDP-arányos szint alá.
márc. 7
6:13
Folyik az egyezkedés az Erzsébet-utalványról (Üzlet és Utazás)
Felvette ugyan a kapcsolatot az Erzsébet-utalványokat kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálat ( NÜSZ) Kft. a multinacionális kereskedelmi kiskereskedelmi láncokkal, történtek már egyeztetések is a felek között, megállapodás azonban egyenlőre nem született arról, hogy ezek cégek is bekerülhetnek-e az elfogadó helyek közé - nyilatkozta lapunknak Vámos György.
márc. 7
6:39
Marad a szőnyeg alatt a kárpótlási jegyek ügye? (Privátbankár)
Évek óta nem történik semmi a kárpótlási jegyek ügyében, pedig az államnak a törvény szerint biztosítania kellene azok ellenértékét. Több földárverést is tartanak nemsokára, de ezeken csak azok indulhatnak, akiket alanyi jogon kárpótoltak. A tőzsdén forgó jegyekkel még várni kell - hogy meddig, azt a szaktárca sem tudja. Az is kiderült, hogy több mint 12 milliárd forintnyi papírt fel sem vettek a…
márc. 7
6:45
Arany - további esés jöhet az árfolyamban (ProfitLine)
A Fed elnökének múlt hét szerdán, a kongresszusi meghallgatásán elhangzott beszéde markáns fordulatot eredményezett a nemesfém árfolyamában.
márc. 7
6:48
Mégis miből tudott ennyi devizahiteles végtörleszteni? (Portfolio)
Soha nem látott összeget mozgatott meg a magyar lakosság az elmúlt öt hónapban a végtörlesztéshez. Több mint 1200 milliárd forintnyi devizahitel visszafizetéséhez csaknem 900 milliárd forintot...
márc. 7
7:18
Benzin fel, dízel le ! (ProfitLine)
Miközben bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajét bruttó 4 forinttal csökkentette.
márc. 7
7:20
Folytatódott az esés az ázsiai piacokon (ProfitLine)
A tokiói értéktőzsde fő mutatója szerdán harmadik napja esett, ezúttal már kétheti mélypont közelébe, a világgazdasági növekedés lassulása és a görög államadósság-csere körül elképzelhető pénzügyi bonyodalmak okozta aggodalmak miatt.
márc. 7
7:51
Vége a türelemnek: llkezdik lekapcsolni a gázt és a villanyt (Privátbankár)
A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztók körében, akik a februári hidegek alatti türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi, lejárt számláikat - írta szerdai számában a Népszabadság.
márc. 7
7:51
Nem fizet? Megkezdték a kikapcsolásokat az áram- és gázszolgáltatók (ProfitLine)
A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztók körében, akik a februári hidegek alatti türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi, lejárt számláikat - írta szerdai számában a Népszabadság.
márc. 7
7:53
A dízelesek megint jobban járnak mától (Privátbankár)
Miközben bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajét bruttó 4 forinttal csökkentette.
márc. 7
7:53
Megugrott a pénzügyi fogyasztóvédelmi panaszok száma (ProfitLine)
A pénzügyi felügyelethez érkezett fogyasztói beadványok (6.585 darab) és a PSZÁF ügyfélszolgálatához érkezett megkeresések (32.067 darab) száma egyaránt kiugróan nőtt tavaly a második félévben; az előbbieké több mint megkétszereződött, az utóbbiaké több mint másfélszeresére nőtt, összességében pedig több mint 70 százalékkal emelkedett az első félévihez képest. A pénzügyi szervezetekhez érkezett…
márc. 7
7:55
Brutális nap volt a keddi az USA piacokon (ProfitLine)
Egyértelműen elérkezett az év elején mutatott rally korrekciója, a tegnapi napon az idei év legnagyobb esését mutatták az amerikai piacok. Az értékpapírpiaci hangulatot világszerte a lassuló kínai gazdasági növekedés, az európai recessziós kilátások, valamint a görög adósságcsere kivitelezhetőségéről felmerült piaci kételyek terhelték meg,
márc. 7
8:09
Panelprogram: 180 napos késések is vannak a kifizetésekben (Privátbankár)
Jelentős csúszással folyósítják a hatóságok a panelprogram állami támogatási részét, ráadásul érzékelhetően lassultak a kapcsolódó banki döntések is - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.
márc. 7
8:11
Állampapírpiaci legek: a Citibank lett az Év Elsődleges forgalmazója (Privátbankár)
Az Államadósság Kezelő Központ ezúttal is meghirdette az "állampapírpiaci legek" versenyét. A 2011-es Év Elsődleges forgalmazója a Citibank lett, miután négy kategóriában is az első 3 között végzett a társaság.
márc. 7
8:24
Megszabadul biztosítási részlegétől a brit-hongkongi HSBC (ProfitLine)
A legnagyobb európai bankcsoport, a brit-hongkongi HSBC eladja biztosítási üzletágát a francia AXA és az ausztrál QBE biztosítónak.
márc. 7
8:26
Tovább szenvedhetnek az európai piacok (ProfitLine)
Londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tíz pont körüli, a frankfurti DAX-30 öt pont körüli süllyedéssel nyithat szerdán.
márc. 7
8:27
Szenvedett kedden a forint, az OTP és a BUX is (Privátbankár)
A forint a 295-ös szinttel kacérkodott ma az euróval szemben, miközben a feltörekvő piacok megszenvedték az alapvetően negatív világpiaci hangulatot, a BUX is zakózott egyet csúnyán. Az OTP közel 4%-ot esett ma, erős volt az eladói nyomás a piacokon. A befektetők idegesek a magyar kohéziós pénzek és az IMF-tárgyalások csúszása miatt is.
márc. 7
8:29
Vége a türelemnek: elkezdik lekapcsolni a gázt és a villanyt (Privátbankár)
A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztók körében, akik a februári hidegek alatti türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi, lejárt számláikat - írta szerdai számában a Népszabadság.
márc. 7
8:36
A Plotinus fair értéke 1901 forint (Portfolio)
A Plotinus a friss tájékoztatási elvek alapján már minden hónapban közzéteszi az egy részvényre jutó saját tőke becsült értékét, a tegnap este nyilvánosságra került adatok szerint a BVPS értéke 1901...
márc. 7
8:38
Itt a nők álma - The Body Shop üzlet nyílik Budapesten (Portfolio)
Április 3-án nyit meg az első budapesti The Body Shop márkabolt az Aréna Plazában, amit várhatóan egy újabb üzlet nyitása is követ majd a közeljövőben. A L'Oréal tulajdonában lévő The Body Shop...
márc. 7
8:45
Vége a moratóriumnak, megkezdték az kikapcsolásokat az áram- és gázszolgáltatók (Napi)
A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztók körében, akik a februári hidegek alatti türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi ... ...
márc. 7
8:45
A nagy fogás: 700 millió forintos adócsalást derített fel a NAV (Privátbankár)
Adócsalás gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az egyik áramszolgáltató beszállítójánál; a cég a gyanú szerint egy bűnszervezet felhasználásával három év alatt 700 millió forinttal károsította meg a költségvetést. A cégek villamosipari berendezések körbeszámlázásával csökkentették nyereségüket.
márc. 7
8:54
Az ázsiai befektetők fittyet hánytak az európai adósságválságra (Portfolio)
Az európai adósságválság megoldatlansága, a bankrendszer problémái, és a recessziós félelmek egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy az európai befektetési alapokból a tavalyi harmadik negyedév után az...
márc. 7
8:54
A fogyasztók fele minimum 135 ezerrel tartozik a Főgáznak (Pénzcentrum)
A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztók körében, akik a februári hidegek alatti türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi, lejárt számláikat - írja a Népszabadság....
márc. 7
8:56
Harmadik napja estek az ázsiai tőzsdék (Portfolio)
Lefelé vették az irányt az ázsiai börzék, miután tegnap negatív fordulat következett be a nemzetközi befektetői hangulat alakulásában, valamint a befektetők továbbra is aggódnak a görög...
márc. 7
8:57
OTP részvény - tovább eshet nyitásban, de aztán... (ProfitLine)
A korábbi napok mérsékelt eséseit követően kedden érezhetően felerősödött az eladói nyomás a tőzsdéken, a bankpapírok piacán Európa szerte komoly mínuszokat lehetett látni. A BÉT-en is az OTP vezette a gyengülést, a bankpapír közel 4 százalékot veszített értékéből. A nemzetközi befektetői hangulat napok óta borongós. Az OTP részvények ára 154 forinttal, 3,91 százalékkal 3.787 forintra esett,…
márc. 7
8:58
Bevásárolt a biztosítási piacon az AXA (Portfolio)
Eladja általános biztosítási üzletágát az HSBC a francia AXA és az ausztrál QBE biztosítónak 914 millió dollár készpénzért - írja a Reuters. Az AXA ezzel Hongkong és Mexikó legnagyobb biztosítójává...
márc. 7
8:59
Mire figyeljünk ma? Tőzsdemozgató információk (ProfitLine)
A mai nap folyamán számos olyan gazdasági adat kerül napvilágra, amely hatással lehet a részvénypiacok irányára. Az európai adatok közül a német ipari megrendelésállomány alakulása érdemel kiemelt figyelmet, míg az Egyesült Államokban a magánszektorban foglalkoztatottak számának alakulására lehetnek leginkább kíváncsiak a befektetők. Hazai vonatkozású hír pedig a januári ipari termelési adat,…
márc. 7
9:00
Öthetes mélypontról erősödik a forint - Ma jön a brüsszeli döntés (Portfolio)
Az idei év leggyengébb napját tudhatják maguk mögött az európai és amerikai vezető részvénypiacok a már-már pánikszerű esések miatt, ma reggelre azonban a feszültség oldódásának jeleit láthatjuk, ami...
márc. 7
9:02
545 kórházi ágynak már biztosan vége (Portfolio)
Javában folyik az egészségügyi ellátórendszer átalakításának előkészítése. Több mint ötszáz kórházi ágyat szüntet meg a kormány a fővárosi központú egészségügyi térségekben - írja a Népszava szerdai...
márc. 7
9:03
Nagy dobásra készül Orbán Indiában (Napi)
Jelentős gazdasági vonatkozású bejelentéseket hozhat Orbán Viktor közelgő indiai látogatása: három-négy egyezmény már csak aláírásra vár - nyilatkozta a Világgazdaságnak adott interjújában Gauri Shankar ... ...
márc. 7
9:04
Újabb átok az államtól a panelben élőkre (Portfolio)
Jelentős csúszással folyósítják a hatóságok a panelprogram állami támogatási részét, ráadásul érzékelhetően lassultak a kapcsolódó banki döntések is, írja a Napi Gazdaság. Nem új jelenség, a...
márc. 7
9:05
Drágább lett a benzin (Napi)
Bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajét pedig bruttó 4 forinttal csökkentette. A gázolaj átlagára 432 forintra csökkent, a benziné pedig 430 forintra ... ...
márc. 7
9:06
Orbán Viktor Indiába megy, bejelentések várhatók (Portfolio)
Orbán Viktor hamarosan Indiába látogathat, ahol több jelentősebb gazdasági vonatkozó megállapodás is születhet. India magyarországi nagykövete, Gauri Shankar Gupta szerint még nem merült fel a magyar...
márc. 7
9:12
Megindult a várt korrekció - Technikai elemzés (Portfolio)
Idén először érdemi eséssel zártak a tőzsdék, így gyorsvonatról lemaradók hamarosan jó beszállókat találhatnak. Az alábbiakban az OTP és a MOL mellett a DAX grafikonján vizsgáltunk szinteket,...
márc. 7
9:12
Panelban laksz? Így nehéz lesz szigetelni (Pénzcentrum)
Jelentős csúszással folyósítják a hatóságok a panelprogram állami támogatási részét, ráadásul érzékelhetően lassultak a kapcsolódó banki döntések is....
márc. 7
9:12
Így alakulnak várhatóan az árfolyamok (168 Óra Online)
Mai árfolyam-előrejelzés a Forex Szignáltól.
márc. 7
9:14
Csak kicsit tudott szépíteni januárban az ipar (Portfolio)
A decemberi 7,3%-os hanyatlás után januárban csak 2,1%-kal tudott újra növekedni havi alapon (szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazítva) az ipari termelés volumene - közölte ma reggel a...
márc. 7
9:21
Több tízezer munkahelyet remélhetünk a multiktól 2012-ben (Napi)
Abban az elméleti esetben, ha az összes, a HITA-val tárgyaló invesztor Magyarországot választja, bő hatmilliárd euró befektetés érkezhet. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az idén 112 befektetési projektet ... ...
márc. 7
9:21
Indiából hozza Orbán a mesés milliárdokat (Privátbankár)
Jelentős gazdasági vonatkozású bejelentéseket hozhat Orbán Viktor közelgő indiai látogatása: három-négy egyezmény már csak aláírásra vár - nyilatkozta a Világgazdaságnak adott interjújában Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete.
márc. 7
9:23
Megéreztük Európa recesszióját - az ipar behúzta a féket (Napi)
Az eurózóna-recesszió vélhetőleg az ipari exportot is visszafogta. Az ipari termelés fél százalékkal maradt el januárban az előző év azonos időszakának szintjétől - derült ki a KSH szerdán közzétett előzetes ... ...
márc. 7
9:23
Elkelt a legnagyobb európai bankcsoport biztosítója (Privátbankár)
A legnagyobb európai bankcsoport, a brit-hongkongi HSBC eladja biztosítási üzletágát a francia AXA és az ausztrál QBE biztosítónak.

Keresés