2012. március 8. csütörtök

márc. 8
5:36
Tömeges boltbezárás jöhet Magyarországon (Pénzcentrum)
Nem nevezhetjük pozitívnak a kiskereskedelmi szektor kilátásait a következő hónapokra. Bár Magyarországon minden tizedik cég kiskereskedelemmel foglalkozik, sőt, 2010-ről 2011-re 4 százalékkal nőtt is a szektorban tevékenykedő vállalkozások száma, egyre több bolt dönt a bezárás mellett, például a növekvő fogyasztói árak és a csökkenő kereslet miatt....
márc. 8
5:42
Újra emelkedéssel zártak a tőzsdék New Yorkban (hvg.hu)
Három nap csökkenés után ismét emelkedéssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde vezető indexei.
márc. 8
5:44
Index: megállapodott a kormány és a bankszövetség az árfolyamgátról (hvg.hu)
Kompromisszumot kötött a kormány a bankszövetséggel az árfolyamrögzítés feltételeiről – írta szerda este az Index.hu. A lap értesüléseit a kormányszóvivő megerősítette.
márc. 8
5:54
Mennyivel keresnek kevesebbet a nők Magyarországon a férfiaknál? (Infostart)
Magyarországon a nők átlagosan 21 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál - derül ki a Workania állásportál által működtetett Fizetések.hu internetes bérfelmérés legújabb kutatásából.
márc. 8
6:00
Népszabadság: Orbán udvarias levelet írt Brüsszelbe (hvg.hu)
Orbán Viktor barátságos, udvarias hangú levélben hívta fel José Manuel Barroso, az Európai Bizottság és Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnökének figyelmét arra, hogy az uniós pénzügyminiszterek közelgő, március 13-i tanácskozásán a magyar álláspont ismeretében, azt respektálva hozzanak döntést a csaknem 150 milliárd forintos, az unió kohéziós alapjából folyósítandó források tervezett…
márc. 8
6:24
Miniszterelnöki megbízott foglalkozna az Audival (ProfitLine)
A jövőben a miniszterelnök külgazdasági megbízottja, Becsey Zsolt koordinálja az Audival kapcsolatos tárgyalásokat.
márc. 8
6:30
IMF-ügy: megtöri a többhetes csendet a magyar főtárgyaló (Portfolio)
Közel két hónapig tartó hallgatás után ma megszólal Fellegi Tamás, a magyar kormány nemzetközi tárgyalásokért felelős tárca nélküli minisztere. A magyar főtárgyaló ugyanis a Portfolio.hu Forint,...
márc. 8
6:36
Napi Gazdaság: drágulás jön húsvétra (hvg.hu)
A tavalyinál erősebb drágulásra számítanak az elemzők a húsvéti időszakra a magyar élelmiszer-kereskedelemben, a szezon kezdetén ugyanis a gyengébb hazai árualap miatt importtal kell fedezni a keresletet - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.
márc. 8
6:36
A háziasszonyok és az OTP-részvény: így tőzsdéznek a magyar nők (Privátbankár)
Mekkora a tőzsdéző nők aránya az ügyfélkörön belül, mennyiben térnek el tőzsdézési szokásaik a férfiakétól, milyen papírokat kedvelnek – kérdeztük hazai brókercégektől. Az eredmények szerint a férfiak száma ma még mindenütt többszöröse a hölgyekének, de többen tettek utalást arra, hogy a nők óvatosabbak, higgadtabbak. Van, ahol inkább a ráérő háziasszonyok tőzsdéznek, másutt a dolgozó nők is…
márc. 8
6:48
Hatalmasak az eltérések az agglomerációs lakáspiacon (Portfolio)
A budapesti agglomerációhoz tartozó lakáspiacon, bár a térség összességében megszenvedte és még jelenleg is szenvedi a válságot, a nyugati és a keleti oldal között továbbra is jelentős eltéréseket...
márc. 8
6:54
VG: súlyos mínuszban zártak a nyugdíjkasszák (hvg.hu)
A hozamok pozitívak voltak összességében véve, a működési eredmények terén viszont súlyos mínuszban zárták az esztendőt a magánnyugdíjpénztárak - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.
márc. 8
6:57
Súlyos mínuszban a nyugdíjkasszák (ProfitLine)
A hozamok pozitívak voltak összességében véve, a működési eredmények terén viszont súlyos mínuszban zárták az esztendőt a magánnyugdíjpénztárak - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.
márc. 8
7:12
Kamatdöntés lesz ma az EKB-ban és Nagy-Britanniában is (hvg.hu)
Kamatdöntő ülést tart csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa, valamint a Bank of England (BoE).
márc. 8
7:24
Mennyi teljesült a Széll Kálmán-tervből? (Infostart)
A Széll Kálmán-terv négyötöde teljesült a Portfolio.hu elemzője szerint, de a valóság jócskán átírta a kormány terveit. Az államadósság elleni harcban nem nyert a kormány: a tavalyi nagyobb lett a tervezettnél. Számítások szerint egy százalékos GDP-növekedés mellett 25 év kell az 50 százalékos államadósságszint eléréshez.
márc. 8
7:24
Több, a köztisztviselőket érintő szabály lépett életbe (HR Portál)
Több, a közszolgálati tisztviselőkre vonatkozó új részletszabály jelent meg, ezek nyomán az érintettek és a munkáltatók jogait, kötelezettségeit tekintve számos változás lép életbe - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.
márc. 8
7:26
75 milliárdos kutatásfejlesztési pályázatok indulnak az idén (HR Portál)
Uniós és hazai forrásokból kutatásfejlesztési projektek megvalósítására összességében 75 milliárd forint értékben jelennek meg pályázatok az év első felében - jelentette be Cséfalvay Zoltán az egyéves magyar EUREKA elnökség eddigi eredményeit ismertető sajtótájékoztatón szerdán Pécsen.
márc. 8
7:28
Reménytelen a harc a női cégvezetők számának emeléséért? (HR Portál)
Az Európai Unió igazságügyi biztosa változatlanul szorgalmazza, hogy hivatalos kvóta szabályozza az európai vállalatok vezető tisztségeit betöltő nők számarányát. Egy német uniópárti politikusnő viszont kontraproduktívnak nevezte a kezdeményezést.
márc. 8
7:30
15 milliárdot szán a főváros a törlesztésre (hvg.hu)
Több mint 10,6 milliárd, illetve csaknem 5 milliárd forintot különítettek el az idei fővárosi költségvetésben a már ténylegesen felvett és még az év végéig tervezett hitelek tőketörlesztésére és kamatainak kifizetésére - írta meg értesülését csütörtöki számában a Napi Gazdaság.
márc. 8
7:30
Giró-Szász: a kormány jóváhagyta a jegybankkal kapcsolatos intézkedéseket (ProfitLine)
A kormány a szerdai ülésén megtárgyalta és jóváhagyta azokat a szükséges törvénymódosító intézkedéseket, amelyeket az Európai Bizottság (EB) jegybankkal kapcsolatos felvetései indokolnak - mondta a kormányszóvivő az EB szerdai, kötelezettségszegési eljárással kapcsolatos döntéséről szólva.
márc. 8
7:32
Aki a DAX-ra spekulál... (ProfitLine)
Mai elemzésünkben a német DAX index várható árfolyam alakulását vizsgáljuk meg.
márc. 8
7:42
Megaprojekttel nyomul a Mipimen Katar (Portfolio)
Több résztvevővel, új kiállítókkal nyitott meg az idei MIPIM, az európai ingatlanszektor első számú eseménye. A Cannes-ban megrendezett ingatlanpiaci kiállításon a megszokott módon erős közép- és...
márc. 8
7:48
Megállapodtak az árfolyamrögzítés új feltételeiről (Privátbankár)
Az Index úgy értesült, hogy a Bankszövetség tegnap este rábólintott az árfolyamrögzítés új feltételeire. A Parlament rövid időn belül dönt az új szabályokról.
márc. 8
7:57
Hoffmann Rózsa: Baltát a kézbe, baltázni a tananyagot! (HR Portál)
Az oktatásért felelős államtitkár szerdán utasítást adott a szakembereknek, hogy a Nemzeti alaptanterv (NAT) tervezetében szereplő tananyagmennyiséget tekintsék át, miután "generális véleményként" fogalmazódott meg a társadalmi vita során, hogy az túl sok. Hoffmann Rózsa az Inforádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: "kiadtam a jelszót, hogy baltát a kézbe, baltázni a tananyagot".
márc. 8
8:03
USA piacok - 3 napi csökkenés után emelkedtek újra az indexek (ProfitLine)
Három nap csökkenés után ismét emelkedéssel zárult szerdán a kereskedés az amerikai piacokon, miután a befektetőket felbátorították a legutóbbi gazdasági hírek.
márc. 8
8:05
Kompromisszumot kötött a kormány a Bankszövetséggel (ProfitLine)
Kompromisszumot kötött a kormány a Bankszövetséggel az árfolyamrögzítés feltételeiről – írta szerda este az Index.hu.
márc. 8
8:24
BKV előre! Bankgaranciával segítheti a céget a kormány (Privátbankár)
Az InfoRádió értesülése szerint vállalja a bankgaranciát az állam a BKV-val kapcsolatos hitelek átütemezésére. Ez mintegy 40 milliárd forint lejáró tartozást érint. Az ügyben a Főpolgármesteri Hivatal mára ígért részletes tájékoztatást.
márc. 8
8:30
Az orvosok kedvező változásokban bíznak az egészségügyben (HR Portál)
A GfK Hungária Piackutató Intézet és a Szinapszis Kft. felmérése szerint az orvosok már az idén kedvező változásokban bíznak az egészségügyben, a lakosság kétharmada viszont továbbra is úgy véli, saját magának kell a legtöbbet tennie egészsége érdekében.
márc. 8
8:32
Éttermet foglaltak el Párizsban a munkanélküliek (HR Portál)
Munkanélküliek foglalták el rövid időre szerdán Párizs leghíresebb éttermét, a Champs Elysées sugárúton lévő elegáns Fouquet's-et, ahol Nicolas Sarkozy francia elnök 2007-es megválasztásának estéjén milliomos barátaival ünnepelte győzelmét. A csoport szerint ez az étterem az egyenlőtlenségek szimbóluma - tudta meg a Népszabadság.
márc. 8
8:36
Az idén is 3 százalékkal nőhet a világ gépjárműtermelése (ProfitLine)
A gépjárműgyártás 3 százalékos növekedését várja az idén a feltörekvő piacokon üzembe helyezett új gyártási kapacitásoknak köszönhetően a gépjárműgyártók nemzetközi szervezete, az International Organization of Motor Vehicle Manufacturers (IOMVM).
márc. 8
8:36
Bemutatták az iPad-at (Portfolio)
Az Apple bemutatta legújabb táblagépét, az iPad-at, amely hivatalosan március 16-ától lesz kapható. Az árazást illetően a hagyományokat követte a cég, az iPad2-eshez hasonló áron kerül forgalomba az...
márc. 8
8:38
OTP részvény - kritikus szintekre érkezett (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 103,60 pontos, 0,56 százalékos csökkenéssel, 18.511,92 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol és az Egis kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A magyar részvénypiac alulteljesítő volt kedden, a főbb európai és amerikai indexek is enyhe pluszban zártak, Budapesten az OTP húzta le…
márc. 8
8:38
Kiszivárgott Orbán Viktor keddi levele (Portfolio)
Orbán Viktor miniszterelnök két nappal ezelőtt levelet írt José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének és Herman Van Rompuynak, az Európai Tanács elnökének a túlzott deficit eljárás...
márc. 8
8:42
295 forint az euró (hvg.hu)
Korrigálta kissé előző napi jelentős veszteségét a forint csütörtök reggel. Az eurót csütörtök reggel 295,35 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a szerda esti 296,22 forint után.
márc. 8
8:44
Jövőre csökkenhet a szakképzetlen dolgozók munkáltatói járuléka (hvg.hu)
Jövőre csökkenhet a szakképzetlen dolgozók után fizetendő munkáltatói járulék - idézte szerdai számában a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkárának interjúját, amely az Adó Szaklap márciusi számában olvasható.
márc. 8
8:51
Tüntetni fognak a debreceni villamosprojekt kifizetetlen alvállalkozói (hvg.hu)
Demonstrációra készülnek a a debreceni 2-es villamos ki nem fizetett vállalkozói. A Népszabadság úgy tudja, a károsultak sikkaszts gyanúja miatt feljelentést is tesznek az ügyészségen.
márc. 8
8:54
Húszmillió lesz az árfolyamgát felső határa (Infostart)
Megerősítette a kormányszóvivő, hogy megegyezés született arról: azok vehetik majd igénybe az árfolyamrögzítést, akiknek a hitelösszege nem haladja meg a húszmillió forintot.
márc. 8
8:54
Bekerül az Appeninn a BUX-ba (Portfolio)
Új taggal, az Appeninnel bővül majd április másodikától a BUX index, melyet az indexstabilitási elvek szem előtt tartása miatt ezúttal egyetlen részvénynek sem kell elhagynia. A Fotex és a PannErgy...
márc. 8
8:54
2500 kórházi ágy szűnhet meg az országban (Pénzcentrum)
Országszerte mintegy 2500-zal csökkentenék az aktív kórházi ágyak számát - értesült a Magyar Nemzet....
márc. 8
8:56
Állampapír-vásárlásra buzdítják a közszféra dolgozóit (Portfolio)
Állampapír-vásárlásra buzdító felhívást kaptak a közszférában dolgozók februári fizetési papírjaikon - írja a Népszava. A lap szerint az állami alkalmazottak komoly nyomás alá kerültek, hogy...
márc. 8
8:58
Bemutatta az Apple az "új iPadet" (Portfolio)
Az Apple bemutatta táblagépe, az iPad legújabb verzióját, amely hivatalosan március 16-ától lesz kapható. Az árazást illetően a hagyományokat követte a cég, az iPad2-eshez hasonló áron kerül...
márc. 8
9:00
Ralizott a japán piac (Portfolio)
A legnagyobb emelkedést tudhatják maguk mögött az ázsiai piacok az elmúlt három hétben, a tokiói börze közel 2%-ot ralizott, miután a Japán GDP nagyságrendekkel jobb lett az előzetes becslésnél, és...
márc. 8
9:02
Vételen a hazai gyógyszerpapírok az Ersténél (Portfolio)
Közzétette legfrissebb, régiós gyógyszerpiaci elemzését az Erste, melyben a szakértők kiemelik, az ágazat részvényei a jövőben is szolid defenzív befektetési eszközként szolgálhatnak, rövid távon...
márc. 8
9:03
Szakmánként eltérő, hogy többet vagy kevesebbet keresnek-e a nők (HR Portál)
Hazánkban a nők átlagosan 21 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál –- derül ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu internetes bérfelmérés legújabb kutatásából. A különbség már pályakezdőként kialakul, a legnagyobb differencia a 35-44 éves munkavállalóknál mutatkozik. A diplomások és a magasabb pozíciók esetében nagyobb a nők lemaradása.
márc. 8
9:04
A privatizáció küszöbén az amerikai óriásbiztosító (Portfolio)
Az amerikai pénzügyminisztérium azt tervezi, elad 6,9 milliárd dollárnyi részvényt az általa 77%-ban tulajdonolt AIG-ból - írja a Financial Times a 2008-ban 180 milliárd dolláros mentőcsomagban...
márc. 8
9:06
Visszakapaszkodott a forint - Érkeznek a nyilatkozatok (Portfolio)
Kedvezőbb hangulatú reggelre ébredt a forint, a nemzetközi tőzsdéken megnyugodtak a kedélyek és a devizapiacokra is visszatért a bizakodás. Ennek megfelelően erősebb szinteken kezd a forint, és a...
márc. 8
9:08
Fellegi: nincs B-terv (Portfolio)
Az elmúlt napokban és hetekben folytatott tárgyalásaim során sokan megkérdezték, hogy mi a kormány B-terve, de hangsúlyoztam nekik is, ahogy most is mondom: a kormánynak nincs B-terve - hangsúlyozta...
márc. 8
9:09
Aki MOL részvényben gondolkodik... (ProfitLine)
Mai elemzésünkben a MOL részvény árfolyamát tekintjük át a technikai elemzés eszközeivel.
márc. 8
9:10
Fellegi: az IMF-tárgyalások mielőbbi megkezdése a cél (Portfolio)
Közel két hónapig tartó hallgatás után ma megszólalt Fellegi Tamás, a magyar kormány nemzetközi tárgyalásokért felelős tárca nélküli minisztere. A magyar főtárgyaló a Portfolio.hu Forint, Válság,...
márc. 8
9:11
Bizakodással indulhat a kereskedés Európában (ProfitLine)
Csütörtökön emelkedő indexekkel nyithatnak az európai tőzsdék a görög adósságcsere sikeres végrehajtásának reményében, ami lehetővé teszi majd a 130 milliárd eurós második EU/IMF segélycsomag folyósítását.
márc. 8
9:12
Felfelé indult a BUX, erősödik a forint (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 91,63 pontos emelkedéssel, 18.603,55 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,49 százalékos erősödést jelent.

Keresés