2013. január 8. kedd

jan. 8
4:33
1000 milliárd dolláros pénzérmével az államcsőd ellen (ProfitLine)
Az Egyesült Államok "komolyan fontolgatja" egy 1000 milliárd dollár névértékű platina pénzérme verését, hogy elkerülje a jövő hónapban fenyegető államcsődöt - írja a brit The Telegraph online kiadása.
jan. 8
5:27
Ezzel nyúlják le a pénzed az ATM-nél, pillanatok alatt (Pénzcentrum)
Ritkán látható felvételeket hozott nyilvánosságra a közelmúltban a brit sajtó. A fotókon olyan eszközök látszanak, amelyeket a bűnözők az ATM-ek nyílására helyeznek, segítségükkel pedig könnyedén megszerezhetik az automatát használók pénzét....
jan. 8
5:45
Még olcsóbban exportálunk (Üzlet és Utazás)
A belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,7 százalékkal voltak alacsonyabbak az előző havinál 2012 novemberében - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal hétfőn közzétett adataiból.
jan. 8
5:47
Drágul a benzin (Üzlet és Utazás)
Emeli három forinttal a 95-ös benzin literjének nagykereskedelmi listaárát holnaptól a Mol Nyrt., a gázolaj ára viszont ezúttal nem változik - értesült lapunk.
jan. 8
5:49
Mentőövet dobtak a húsüzemeknek (Üzlet és Utazás)
Megmenekülhet, legalábbis átmenetileg a Kométa Kaposváron, a Gyulai Húskombinát és a Pápai Hús is. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára tegnap Gyulán egyeztetett a település vezetőivel, a térség országgyűlési képviselőivel, a felszámolóbiztossal és a feldolgozó tulajdonosaival.
jan. 8
5:51
Őszre tolódhat az e-útdíjrendszer startja (Üzlet és Utazás)
Az e-útdíj rendszer üzembe állítása akár októberig is elhúzódhat, ez azonban azt jelenti, hogy a költségvetésbe tervezett 75 milliárd forint körülbelül feléről, 37,5 milliárd forintról automatikusan le is mondhat az állam - adta hírül az egyik napilap minisztériumi forrásokra hivatkozva.
jan. 8
5:53
Káosz dúl az árképzésben (Üzlet és Utazás)
Teljes a káosz a hazai energia árképzési rendszerben. A mostani tíz százalékos áram, távhő, és gázár csökkentés pedig tovább növeli az átláthatatlanságot és a keresztfinanszírozást az energia szektorban. Az áram esetében az ipari felhasználók fizetik meg a háztartások díjainak csökkentését.
jan. 8
6:03
Helyreigazítás (Üzlet és Utazás)
Szombati számunkban megjelent "Vita a törvényesség körül" című írásuk felvezetőjében tévesen állítottuk, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke egyúttal a Közbeszerzési Tanács tagja is.
jan. 8
6:05
Apadtak a jegybank devizatartalékai (Üzlet és Utazás)
Jelentős mértékben csökkentek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartalékai tavaly, annak ellenére, hogy decemberben - a megelőző hónaphoz képest - kis mértékű növekedést regisztráltak - derül ki a jegybank előzetes adataiból.
jan. 8
6:06
A víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj is csökkenhet (Infostart)
A víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak felülvizsgálatát is indokoltnak tartja a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki szerint tavaszra várható döntés ezek esetleges csökkentéséről.
jan. 8
6:07
Kockázatos összevonni az energiahivatalokat (Üzlet és Utazás)
Súlyosan sértené a Magyarország által elfogadott nemzetközi egyezményeket és irányelveket az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) és a Magyar Energia Hivatal (MEH) összevonása - közölte Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézetének igazgatója.
jan. 8
6:21
Extrém helyzetek álltak elő - a járási hivatalok kéztörlőjét is fizetik? (Napi)
Jelentős többletköltséggel jár több budapesti önkormányzatnak a járási hivatalok elindítása − a kiadásokat minden esetben nekik kell lenyelniük. A Napi Gazdaság keddi számának cikkeAz összegek ... ...
jan. 8
6:39
Indul a visszaszámlálás: újra itt a jelentési szezon! (Portfolio)
Megkezdődik a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban, ma, a piacok zárása után a szokásokhoz híven az Alcoa nyitja a sort. A hét még nyugalmas lesz, viszont jövő héttől...
jan. 8
7:15
Nincs miből engedményt adni a magyaroknak (Napi)
Nem elképzelhetetlen, hogy az MVM Zrt.-vel szorosabbra fűzött együttműködés újabb orosz−magyar projektek alapja lehet, az ármeghatározás azonban a kialkudott képlet szerint, automatikusan zajlik ... ...
jan. 8
7:15
A forint gyengülését összekötik az MNB új elnökének személyével (168 Óra Online)
A cseh korona vezet napjainkban a visszaeső feltörekvő piaci valuták sorában.
jan. 8
7:18
Rogán: tavaszra lehet döntés az esetleges víz- és szemétdíjcsökkentésről (ProfitLine)
A víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak felülvizsgálatát is indokoltnak tartja a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki szerint tavaszra várható döntés ezek esetleges csökkentéséről.
jan. 8
7:24
Megváltozott munkaképességűek: ezeket kell tudni januártól (Adózóna)
Cikkünkben összefoglaljuk a megváltozott munkaképességűeket érintő idei januártól érvényes változásokat.
jan. 8
7:27
Ma kiderül, összejött-e a kormánynak 115 milliárd egy hónap alatt (Privátbankár)
A Nemzetgazdasági Minisztérium ma közli az államháztartás 2012. decemberi, illetve egész évi előzetes pénzforgalmi mérlegét. Novemberben 115,5 milliárd hiányzott a célhoz - ez az év végi adóhajrával összejöhetett.
jan. 8
7:51
Az IMF beismerte: javaslataival tévedett (Üzlet és Utazás)
Tévedett a Nemzetközi Valutaalap, amikor a közkiadások drasztikus lefaragását követelte a bajba jutott országoktól - ismerte el jelentésében az IMF két vezető közgazdásza.
jan. 8
7:51
Kártérítést kapnak a jelzáloghitelesek az USA-ban (ProfitLine)
Tíz jelzálogkölcsönt folyósító hitelintézet hétfőn megállapodott abban, hogy 8,5 milliárd dollárnyi kártérítésben részesíti a válság idején szabálytalanul végrehajtott ingatlan lefoglalások károsultjait, véget vetve ezzel annak, hogy esetről esetre vizsgálják ki az összes ilyen ügyet.
jan. 8
7:53
Tarlós mindenkit meglepett váratlan ötletével (ProfitLine)
A Népszava információi szerint a BKV-t, annak vagyonkezelőjét, a BKK-t és a MÁV-ot is váratlanul érte Tarlós István főpolgármester ötlete, hogy a Budapest határát átlépő HÉV-vonalak működtetését vegye át az állam.
jan. 8
8:03
Van, hogy nem a bankok nyernek: kártérítést kapnak az amerikai hitelesek (Privátbankár)
Tíz jelzálogkölcsönt folyósító hitelintézet hétfőn megállapodott abban, hogy 8,5 milliárd dollárnyi kártérítésben részesíti a válság idején szabálytalanul végrehajtott ingatlan-lefoglalások károsultjait - inkább nem vizsgálják ki egyesével az összes ilyen ügyet.
jan. 8
8:06
Nincs miből árengedményt adni a magyaroknak (Napi)
Nem elképzelhetetlen, hogy az MVM Zrt.-vel szorosabbra fűzött együttműködés újabb orosz−magyar projektek alapja lehet, az ármeghatározás azonban a kialkudott képlet szerint, automatikusan zajlik ... ...
jan. 8
8:08
Ultimátumot intéztek a hallgatók a kormányhoz (Napi)
Február 11-étől tarthat nagyobb demonstrációkat országszerte a Hallgatói Hálózat (HaHa), ha a kormányzat nem teljesíti korábbi, valamint a hétfőn megfogalmazott újabb követeléseiket. Erről döntött az Eötvös ... ...
jan. 8
8:09
Devizapiac: Alig változtak az árfolyamok kedd reggelre (Infostart)
Alig változott a forintárfolyam keddre virradóra: kora reggel az eurót 291,65 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a hétfő esti 291,28 forint után.
jan. 8
8:09
Drasztikus visszaesést tapasztalt a nemzetközi karbonpiac 2012-ben (Portfolio)
Jelentősen csökkent a világ karbonkereskedelmének forgalma 2012 során, annak ellenére, hogy a kereskedelmi aktivitás a korábbi évek növekedését is felülmúlta - derül ki a Bloomberg New Energy Finance...
jan. 8
8:21
Most akkor ki fizeti ki a 10 százalékos távhőár-csökkentést? (Privátbankár)
Az állam országosan 52 milliárd forintot áldoz a távhőszolgáltatók kompenzációjára a rezsicsökkentés miatt.
jan. 8
8:24
Kibékül a kormány a bankokkal? (Napi)
A kormány készen áll rá, hogy konszolidálja a kapcsolatokat a bankszektorral, és ez várhatóan tavasszal, Simor András jegybankelnök távozása körül konkrét lépésekben is megmutatkozhat - értesült a Népszabadság. ... ...
jan. 8
8:24
OTP részvény - a shooting star kilőtte a további emelkedés esélyét (ProfitLine)
Meglepő volt a magyar piac teljesítménye, mert hétfőn már tizedik napja emelkedett az index, annak ellenére, hogy a nemzetközi hangulat relatíve negatív volt. Az OTP-vel való kereskedés a forgalomnak mintegy felét tette ki, és bár napközben a bankpapír árfolyama emelkedett, záráskor 0,47 százalékos csökkenést tudott felmutatni, s végül 4280 forintra csökkent, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett…
jan. 8
8:27
Gazprom: Nincs miből árengedményt adni a magyaroknak - lapszemle (Infostart)
A Napi Gazdaság arról ír, hogy a Gazprom nem ad árengedményt. Az állam országosan 52 milliárd forintot költ a távhőszolgáltatók kompenzációjára a rezsicsökkentés miatt - írja Magyar Nemzet. A Népszabadság úgy értesült, a kormány készen áll rá, hogy konszolidálja a kapcsolatokat a bankszektorral.
jan. 8
8:27
Kibékül a kormány a bankokkal? - Adókedvezményt kaphatnak (Portfolio)
Készen áll a kormány, hogy konszolidálja kapcsolatát a bankokkal. Ennek konkrét lépéseit Simor András jegybankelnök távozása idején tehetik meg - nyilatkozták meg nem nevezett források a...
jan. 8
8:39
A nem panellakókkal is fizettetik a távhődíj csökkenésének költségét (Napi)
Az állam országosan 52 milliárd forintot áldoz a távhőszolgáltatók kompenzációjára a rezsicsökkentés miatt - ismerteti a keddi Magyar Nemzet. A napilap cikke szerint az egyes távhőszolgáltatók több száz ... ...
jan. 8
8:39
Vizsgálatot indít a pénzügyi biztos a tranzakciós illeték áthárítása miatt (Privátbankár)
A pénzügyi jogok biztosa szerint valódi versenyhelyzetben nem fordulhatna elő, hogy a pénzintézetek a társadalmi közteherviselésből eredő pluszköltségeiket ügyfeleikkel fizettetik meg. Doubravszky György vizsgálatot indít a bankolási költségek ügyében.
jan. 8
8:45
Kiterjesztené a kormány a rezsicsökkentést (Portfolio)
A víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak felülvizsgálatát is indokoltnak tartja a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki szerint tavaszra várható döntés ezek esetleges csökkentéséről. ...
jan. 8
8:45
Jól működik a pénzügyi békéltetés (Pénzcentrum)
Hatékonyan működik a pénzügyi békéltetés: a Pénzügyi Békéltető Testületek által érdemben tárgyalt esetek több mint 50 százaléka valamilyen egyezséggel zárul....
jan. 8
8:47
Folytatódik az első héten produkált emelkedés korrekciója (Portfolio)
A hétfői amerikai kereskedésben a befektetők már a ma zárást követően kezdődő negyedik negyedéves gyorsjelentési szezonra vártak, így a vételekkel kivártak. Emiatt pedig a lejtőn fejezték be a napot...
jan. 8
8:49
291 felett az euró a borongós hangulatban (Portfolio)
Az év eleji kitörő részvénypiaci optimizmus korrekciójának jelei mutatkoznak a nemzetközi részvénypiacokon, ami a devizapiacokon is kockázatkerülő hangulatot hozhat. Ennek jelei ma reggel a forint...
jan. 8
8:51
Hatalmas összeget fizet a Bank of America - Oda lehet a profit (Portfolio)
Tíz amerikai jelzáloghitelező bank 8,5 milliárd dolláros kártérítése mellett egy külön megállapodás keretében 11,6 milliárd dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték a Bank of Americát. A bírság...
jan. 8
8:57
Nem lesz Nagy Állami Húsgyár (Privátbankár)
A hazai húsipari vállalkozások rendelkeznek saját termékekkel és piacokkal, ezért nem indokolt, hogy az állami-önkormányzati kézbe került társaságok szorosabbra fűzzék az együttműködést -mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.
jan. 8
8:57
Második napja gyengélkednek az ázsiai piacok (ProfitLine)
Második napja tart az ázsiai piacokon az év eleji jelentős emelkedést követő, illetve az amerikai negyedéves vállalati gyorsjelentési szezont megelőző profitrealizálás.
jan. 8
8:59
Békülne a kormány a bankokkal (Privátbankár)
Sajtóhírek szerint a kormány kész konszolidálni a kapcsolatokat a bankszektorral, és ez várhatóan tavasszal, Simor András jegybankelnök távozása körül konkrét lépésekben is megmutatkozhat.
jan. 8
8:59
Kilőtt a MOL tegnap - meddig szágulhat? (ProfitLine)
A magyar piacot leginkább az elmúlt napokban egy helyben toporgó MOL papírja lökte meg tegnap, amely az 50 napos mozgóátlag, illetve a 18.000 forintos szint áttörésével megindult felfelé. A kereskedés végére a Mol 385 forinttal, 2,15 százalékkal 18 295 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban.
jan. 8
9:03
Az önkormányzat mentheti meg a Kométát (Portfolio)
Szita Károly, Kaposvár polgármestere hétfőn a városházán tartott sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a város önkormányzata kész kétmilliárd forint értékben tulajdonrészt vásárolni a Kométa '99...
jan. 8
9:05
Gyorsuló növekedésre számít a Deutsche Bank Kínában (Portfolio)
A második félévben 8,5 százalékkal növekedhet a kínai gazdaság - vélik a Deutsche Bank elemzői. Várakozásaik szerint élénkülés várható a cementgyártásban, az építőiparban és a szállítmányozás...
jan. 8
9:07
Az év eleji vásárlási láz mozgatja a piacokat (Portfolio)
Az elmúlt napok vételei mögött vélhetően az év eleji vásárlási láz állhat, az emelkedés makrogazdasági oldalról nincs alátámasztva - véli Szatmári Tamás, a Raiffeisen üzletkötője. Alacsony, 10...
jan. 8
9:09
"Ezt le sem lehet könyvelni" - Mit tervez a kormány a jegybankkal? (Portfolio)
A legnagyobb kanyar, amit a befektetőknek idén be kell venni, az a jegybankelnökváltás. Nem azért, mintha a jegybankelnök személye olyan sokat számítana, ugyanis az látszik, hogy a miniszterelnöknek...
jan. 8
9:11
52 milliárdos támogatást kapnak a távhőszolgáltatók (Portfolio)
A Magyar Energia Hivatal tájékoztatása szerint országosan 52 milliárd forintos támogatásban részesülnek a távhőszolgáltatók idén, értesült a Magyar Nemzet. A lap beszámolója szerint a...
jan. 8
9:13
A medve fenyegeti a német piacot (Portfolio)
Hamar kifulladhat az év eleji rali, erre pedig mi sem jelent jobb bizonyítékot, hogy könnyedén találunk a német piacon olyan papírokat, melyek az esés veszélyének vannak kitéve. Ma az E.On és a...
jan. 8
9:15
Itt a feketeleves - hatalmasat zuhant a magyar ipar (Napi)
Az előzetes adatok alapján 2012 novemberében 6,9 százalékkal maradt el a magyar ipari termelés a 2011 novemberitől - közölte a KSH. Az elemzők 3 százalékos visszaesést vártak. Októberben 3,8 százalékos ... ...
jan. 8
9:15
Tovább szakadt a magyar ipar decemberben (Privátbankár)
Folytatódott a meredek lejtmenet a hazai ipari termelésben az év utolsó hónapjában is. Sem az előző évhez, sem az előző hónaphoz képest nem mutatott emelkedést az előzetes adat.

Keresés