2013. március 13. szerda

márc. 13
4:39
Elégedetlen a betéti kamatokkal? Bízza pénzét Warren Buffet-re! (ProfitLine)
Warren Buffett nevét mindenki ismeri, aki valaha is közel került a tőzsdéhez. Mesés vagyona, mesteri befektetései mára tankönyvi példának minősülnek, és minden befektető álma, hogy nyomdokaiba léphessen.
márc. 13
5:12
Orbán most már Amerikát vizionál itt (Üzlet és Utazás)
Nagyon hiányzik egy 35 százalékos áfakulcs - jelentette ki Orbán Viktor, miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján. A kormányfő nagyon csalódott lenne, ha nem sikerülne idén túlszárnyalni a költségvetésben meghatározott 0,9 százalékos gazdasági növekedést. Szakértők szerint jobb lenne szembenézni a valósággal, és menteni ami még menthető.
márc. 13
5:12
Milliókkal tartozik a magyar rezsirekorder (Pénzcentrum)
Kritikán aluli a magyar lakosság közüzemidíj-fizetési hajlandósága, akad fogyasztó, aki milliókkal tartozik szolgáltatójának. Bár közeleg a fűtési szezon vége, rengeteg család még a nyári hónapokban sem tudja utolérni magát. Esetükben nem marad más, mint a szolgáltatás felfüggesztése....
márc. 13
5:48
A piacgazdaság alkonya (Üzlet és Utazás)
A piacgazdaság alkonya köszönhet be Magyarországon, ha a kormány kétharmados többségével még azt is megakadályozza, hogy a piaci szereplők a rájuk kirótt adókat és illetékeket megjelenítsék a szolgáltatások árában. Szakértőnk diktátumnak nevezte a tegnap a parlamentben tárgyalt törvényjavaslatot, mellyel a kormány megtiltaná az energiaszolgáltatóknak, hogy a fogyasztókra terheljék a tranzakciós…
márc. 13
5:50
Orbán most már Amerikát vizionál itt (Üzlet és Utazás)
Nagyon hiányzik egy 35 százalékos áfakulcs - jelentette ki Orbán Viktor, miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) tegnapi gazdasági évnyitóján. A kormányfő nagyon csalódott lenne, ha nem sikerülne idén túlszárnyalni a költségvetésben meghatározott 0,9 százalékos gazdasági növekedést. Szakértők szerint jobb lenne szembenézni a valósággal, és menteni ami még menthető.
márc. 13
5:51
Volt már ön hamis tanú? Mindig tudja, mit ír alá? (Privátbankár)
Főszabály szerint az ember mindig tudja, mit ír alá - mégis sokszor adjuk nevünket különböző okiratokhoz tanúként anélkül, hogy tudnánk, pontosan miért van rá szükség. Azt pedig pláne sokan nem tudják, hogy mit vállalnak a szignózással. Tényleg látta, hogy mindenki aláírja? Ön volt már hamis tanú?
márc. 13
5:52
Februárban az infláció csökkent, később nőhet (Üzlet és Utazás)
A fogyasztói árak februárban 0,1 százalékkal csökkentek januárhoz képest, és 2,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
márc. 13
5:54
Az eljárás még tart, de a befektető továbbállt (Üzlet és Utazás)
Ezer fővel járult volna hozzá a kormány egymillió munkahelyről szóló álmához a szlovákiai Expert 4 International s.r.o. által képviselt befektetői konzorcium, azonban a nagy üzlet nem jött létre. Majd' egy év sem volt elég, hogy a kabinet érdemben - a megegyezés szándékával - tárgyaljon társasággal a beruházás támogatásáról. A piac nem vár - a szlovák és német befektetők ezért Magyarországgal,…
márc. 13
5:56
Tovább zuhan a forint (Üzlet és Utazás)
Kilenc hónapja nem látott mélységbe zuhant a forint az euróval szemben kedden, ez a matolcsyzmus jegybanki térnyerésének egyik kézzel fogható jele. A hazai valuta 306 forintig süllyedt az euróval szemben, de ebben szerepe volt Orbán Viktor miniszterelnöknek is, aki ugyancsak tegnap ismételten elkötelezte magát a Matolcsy György új bankelnök modellje mellett.
márc. 13
6:24
Új cégben az olimpiai bajnok vízilabdás és Simicska bizalmasa (Napi)
Hét új rt. kezdte meg működését az idei év első két hónapjában - derül ki a Céginfo.hu adataiból. Új társaságot alapított többek közt a Phylaxia Holding 2011 őszén feltűnt titokzatos nagybefektetője, s ... ...
márc. 13
6:24
"Nincs is frank a devizahitelek mögött" - Ez komoly? (Portfolio)
Becsapták a bankok a devizahiteleseket, hiszen semmiféle deviza nincs a nekik folyósított hitelek mögött - hangzik el egyre gyakrabban a vád. Hogy ez így van-e, annak eldöntéséhez tisztáznunk kell: ...
márc. 13
6:51
A legnagyobb fenyegetés már nem a terrorizmus (ProfitLine)
A kibertámadások és a kibernetikai kémkedés megelőzte a terrorizmust az Egyesült Államokat fenyegető kockázatok toplistáján - derült ki az amerikai hírszerző szerveknek a globális kockázatokról készített, kedden nyilvánosságra hozott éves felméréséből.
márc. 13
6:53
A Takarékszövetkezetek mentik meg a hazai hitelpiacot? (ProfitLine)
A takarékszövetkezeti integrációban részt vevő takarékok tavalyi piaci részesedése - az integrációba 2012 közepén belépett TakarékBankot is beleszámítva - csaknem 6 százalékot ért el. Az integráció nyereséges maradt, az előzetes adatok szerint az elmúlt évet 10,8 milliárd forint adózás előtti nyereséggel zárták a szövetkezeti hitelintézetek - tájékoztatta az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség…
márc. 13
7:18
Eladja Tigáz részesedését az RWE (Infostart)
A német RWE értékesíti a Tigázban meglévő kisebbségi részesedését, a többségi tulajdonos olasz ENI-nek - értesült a Népszabadság több független forrásból.
márc. 13
7:24
Megszabadul a Tigáztól a német RWE (ProfitLine)
A német RWE értékesíti a Tigázban meglévő kisebbségi részesedését, a többségi tulajdonos olasz ENI-nek - értesült a Népszabadság több független forrásból.
márc. 13
7:33
Furcsa kormányzati terv drágíthatja a benzint (Napi)
Hacsak az állam nem vállalja át a költségeket, az üzemanyagok drágulását eredményezheti az idén nyártól bevezetendő kötelező jelölési rendszer, ami az európai szabadkereskedelmi elveket szintén sértheti. ... ...
márc. 13
7:39
Magyarország rémálom, leépítésbe kezd a CIB (Privátbankár)
Magyarország nagyon jó piaca volt a pénzügyi szolgáltatásoknak, most azonban rémálommá változott - mondta a CIB tulajdonosa. Leépítenek.
márc. 13
7:41
Újabb német energiacég adja el magyar leányát (Privátbankár)
A német RWE értékesíti a Tigázban meglévő kisebbségi részesedését, a többségi tulajdonos olasz ENI-nek - értesült a Népszabadság több független forrásból.
márc. 13
7:54
Meglepetést okozott a CIB anyabankja (3.) (Portfolio)
Közzétette negyedéves jelentést az Intesa Sanpaolo, a CIB Bank anyavállalata, Olaszország legnagyobb kereskedelmi bankja. A nettó profit soron jelentős veszteséget mutatott ki a vállalat, ami azonban...
márc. 13
7:57
A benzinesek ma nyugodtan begördülhetnek a benzinkútra (Privátbankár)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi átlagárát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
márc. 13
7:57
Van erő az aranyban! Van Eck most indítana arany ETF-et (ProfitLine)
A világ 8., az USA 5. legnagyobb ETF-kezelője, az amerikai Van Eck egy aranyba és egy ezüstbe fektető ETF indításához kérte az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet engedélyét, ami azt sugallja, bízik a sárga nemesfém drágulásában.
márc. 13
7:59
Mi is kaphatunk az azeri kőolajból (Privátbankár)
Ukrajna érdekelt az azeri kőolajszállítmányok felújításában, illetve földgázt is importálna Azerbajdzsántól - közölte Eduard Stavickij ukrán energetikai miniszter kedden, miután Bakuban tárgyalt Yaqub Eyyubov első miniszterelnök-helyettessel.
márc. 13
7:59
Nem változott a forint árfolyama szerda reggelre (ProfitLine)
Alig változott a forint árfolyama szerdára virradóra a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon a keddi erőteljes árfolyamcsökkenés után.
márc. 13
8:12
Így áll a forint szerda reggel (Infostart)
Alig változott a forint árfolyama szerdára virradóra a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon a keddi erőteljes árfolyamcsökkenés után.
márc. 13
8:15
Hitelek forintosítása: még jobban megrángathatja a forintot (Privátbankár)
Újabb ügy kapcsán találgathatnak a befektetők: hogy akarjuk majd átváltani forintra a cégek devizaadósságát? A szándék érthető, de ezzel nem minden vállalkozás járna jól.
márc. 13
8:17
Elszakadtunk a régiótól: öthavi mélyponton a magyar csődkockázat (Privátbankár)
A piac jelenleg 21 százalékos halmozott valószínűséggel árazza az 5 éven belüli magyar államcsődöt. A CDS-felárunk februárban 290 pont is volt, most 344 - elszakadtunk a régiótól.
márc. 13
8:30
Csökkenő indexekre számíthatunk Európában (ProfitLine)
Az ázsiai piacok mozgásának megfelelően lefelé mozdulhatnak az európai részvénypiacok a szerdai kereskedés során, miután a befektetők a több éves csúcsokon lévő indexek láttán a profitrealizálás mellett döntöttek.
márc. 13
8:30
Fejlesztési hitelt vehet fel Budapest (Portfolio)
Elképzelhető, hogy újabb fejlesztési hitelt vesz fel a főváros, miután adósságainak 60 százalékát átveszi az állam - mondta az InfoRádiónak a főpolgármester. Hozzátette eddig 17 városfejlesztési...
márc. 13
8:30
Változás a hétvégén! Így lesznek nyitva a boltok Magyarországon (Pénzcentrum)
Hosszú hétvége közeleg, így megváltozik a boltok nyitva tartása, legtöbbjük zárva tart pénteken. Érdemes már ma, vagy szerdán elintézni a hétvégi bevásárlást, hiszen könnyen lehet, hogy csütörtökön nagy lesz a zsúfoltság az üzletekben....
márc. 13
8:32
E-Star: megvan az újabb hitelezői tárgyalás időpontja (Portfolio)
Az E-Star közölte, hogy a társasághoz érkezett tulajdonosi igazolások alapján megállapításra került, hogy a 2013. március 14. 10.00 órára meghirdetett közgyűlés nem lesz határozatképes, ezért az nem...
márc. 13
8:33
307-ről táncolt vissza a forint, most 206 körül ingadozik (Privátbankár)
Majd' 307-ig is leszaladta tegnap az euró forintárfolyama, a ma reggeli kereskedésben egyelőre viszonylagos "hírcsend" mellett 306 körül ingadozik a jegyzés.
márc. 13
8:34
Kiszállhat az RWE a Tigázból (Portfolio)
A német RWE értékesíti a Tigázban meglévő kisebbségi részesedését, a többségi tulajdonos olasz ENI-nek - értesült a Népszabadság több független forrásból. A lap szerdai számában azt írta, hogy...
márc. 13
8:48
A hideg az ellensége - Nissan LEAF (Portfolio)
Az európai - Sunderland-i - gyártás beindulását követően Magyarországon is elérhetővé válik a Nissan elektromos autója, a LEAF. A Portfolio.hu még a korábbi, japánban gyártott változatot próbálta ki,...
márc. 13
8:48
Tombol a hepatitis-járvány Budapesten (Pénzcentrum)
A korábbi évekhez képest csaknem kilencszer több hepatitis A vírussal fertőzött beteget regisztráltak tavaly március óta a fővárosban....
márc. 13
8:50
Sürgős megoldásra vár az aflatoxin-ügy (Portfolio)
Továbbra is jelentős mennyiségű tejet kell megsemmisíteniük Tolna megyei kistermelőknek a megengedettnél nagyobb aflatoxintartalom miatt. A Tolna Megyei Agrárkamara kármérséklést kér a termelőknek -...
márc. 13
8:52
Kiszállhat az RWE a Tigázból (2.) (Portfolio)
A német RWE értékesíti a Tigázban meglévő kisebbségi részesedését, a többségi tulajdonos olasz ENI-nek - értesült a Népszabadság több független forrásból. A lap szerdai számában azt írta, hogy az...
márc. 13
8:54
Mégis él a katonai forródrót a két Korea között (Napi)
Phenjan korábbi fenyegetései ellenére továbbra is él a forródrót az észak-koreai és dél-koreai hadsereg között - közölte szerdán a szöuli elnöki hivatal szóvivője, miközben Észak-Korea ismét háborúval ... ...
márc. 13
8:54
Tovább estek az ázsiai piacok - Oldalazással kezdődhet a nap idehaza (Portfolio)
Az amerikai piacok eltérően teljesítettek tegnap, az európai vezető indexekhez hasonlóan nem alakult ki egységes irány a nap végére sem. Az ázsiai piacokon ezzel szemben már a második napja tart a...
márc. 13
8:56
A Pentagon offenzív kibervédelemre rendezkedik be (Napi)
Az amerikai védelmi minisztérium kibernetikai egységeket állít fel, hogy támadó jellegű műveletekkel hárítsa el az Egyesült Államok ellen irányuló elektronikus támadásokat - jelentette ki keddi szenátusi ... ...
márc. 13
8:56
Lassú növekedés a takarékszövetkezeteknél (Portfolio)
A szövetkezeti hitelintézetek óvatos térnyeréséről, a vállalkozói hitelezés fenntartásáról, a lakossági kihelyezések növeléséről tanúskodnak a Takarékszövetkezeti Integráció 2012-es üzleti számai....
márc. 13
8:58
Indul a Rába buszprogramja - Beszállítókat keres a társaság (Portfolio)
A Rába-Volvo stratégiai buszpiaci megállapodása keretében a Volvo vállalást tett a magyarországi gyártásra és az importbeszerzések teljes értékében hazai termékek vásárlására, ezért a Rába egy...
márc. 13
9:00
Csökkent a benzin ára (Napi)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi átlagárát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. A csökkentéssel a 95-ös benzin 427-428 forintba kerül, a gázolaj ... ...
márc. 13
9:03
Felezné a röghöz kötés idejét az új felsőoktatási államtitkár (ProfitLine)
Felére csökkentené a hallgatói szerződésekben a magyarországi munkavállalásra vonatkozó kötelezettség időtartamát Klinghammer István, az új felsőoktatási államtitkár - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
márc. 13
9:05
A kötelező betétdíj tönkreteheti a szelektív gyűjtést (ProfitLine)
Tönkreteheti a szelektív gyűjtést a kötelező betétdíj bevezetése a Recomplex Egyesülés, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) és az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) szerint.
márc. 13
9:06
Mélypontról kezdi a napot a forint (Portfolio)
Bár a világban továbbra is kifejezetten jó a hangulat, ez a forintot most sem támogatja, a vezető devizákkal szemben 8-9 hónapos mélyponton mozog ma reggel is. Addig, amíg a magyar gazdaságpolitika...
márc. 13
9:06
Utazz el a hosszú hétvégén: a falusi szálláshelyek is várnak (Pénzcentrum)
Két hosszú hétvége is vár ránk a következő hetekben: a három napos március 15-e, majd két hétre rá a húsvéti ünnepet is sokan arra használják, hogy elutazzanak. Ilyenkor általában megugrik a foglaltság a belföldi szálláshelyeken, népszerűek a wellness-szállodák, de a (fűthető szobákkal rendelkező) falusi szálláshelyek is kedveltek....
márc. 13
9:08
Újabb pofonok várnak az OTP-re (Portfolio)
Pesszimista a mai nappal kapcsolatban Fernandez Yuri, a Solar Capital üzletkötője. A hazai piac alakulását elsősorban a hazai fizetőeszköz mozgása határozhatja meg. Az OTP az elmúlt napok után ismét...
márc. 13
9:08
Nem háríthatják át az energiaszolgáltatók a különadókat (Pénzcentrum)
A parlament kedden törvényben tiltotta meg, hogy az energiaszolgáltatók áraikba beszámítsák a rájuk kivetett tranzakciós díjat, külön jövedelemadót, illetve a közművezetékek után fizetendő adót....
márc. 13
9:09
Pirosba válthatnak a tőzsdék: nyereséget realizálnak a befektetők (Privátbankár)
Csökkenés várható a vezető európai tőzsdéken szerdán nyitáskor, az előző napok jelentős emelkedését követő profitkivétel miatt.
márc. 13
9:10
Gyenge számokat tett közzé az E.On (Portfolio)
Szerda reggel tette közzé az E.On a negyedik negyedéves gyorsjelentését, melyben a vállalat EBITDA valamint az egyszeri eredményektől tisztított soron elmaradt az elemzői prognózistól. A menedzsment...

Keresés