2016. február 13. szombat

febr. 13
0:00
A muszlimok nem integrálhatóak az európai kultúrába (ProfitLine)
Az Európai Unió (EU) a migránsválság kezelése során elfeledkezik arról, hogy muszlim migrációról van szó, és ezek a bevándorlók nem integrálhatók és nem olvaszthatók be az európai kultúrába - jelentette ki Milos Zeman cseh államfő pénteken Pozsonyban a Sita szlovák hírügynökség szerint.
febr. 13
0:42
Mégsem lesz botrány? Cáfolja a csalást és sikkasztást a Reálszisztéma (Adózóna)
Nem követett el szabálytalanságot a Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. a Business Telecom (BTel) részvényeivel, ezért nem igaz, hogy miatta buktak volna több tízmillió forintot azok, akik a távközlési cég részvényeiből vásároltak – reagált a Világgazdaságban megjelent, rendőrségi dokumentumokon alapuló állításokra a Reálszisztéma többségét közvetve tulajdonló Berki István.
febr. 13
1:06
1,9 milliárdos hitelt venne fel fürdőfelújításokhoz a BGYH (ProfitLine)
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) 1,9 milliárd forintos hitelt venne fel három fürdő fejlesztéséhez - az erről szóló javaslatot jövő szerdán tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés.
febr. 13
4:24
Ha ma lottót akarsz feladni, akkor számolj utána egy kicsit! (ProfitLine)
Milliók lebegnek a szemeid előtt? Ez természetes, hiszen a lottó valahol a remény, a csodavárás és a szebb jövőről való ábrándozás tökéletes lehetőségét kínálja. Ehhez a reménykedéshez adunk most Neked egy kis racionalitást is segítségül. Készítettünk Számodra néhány okos lottókalkulátort, meglátod, imádni fogod!
febr. 13
5:57
Hatalmas lesz a különbség az utolsó fizetés és az első nyugdíj között (Adózóna)
Érdemes most gondoskodni a jövőről és a kellemetlen meglepetéseket időben elkerülni. Ma is nagy a különbség az utolsó fizetés és az első nyugdíj között, de ez a különbség hamarosan hatalmas szintre nőhet – hívja fel a figyelmet a hvg.hu.
febr. 13
6:09
Menekülnek a nagybankok a lakáshitelpiacról (Portfolio)
A bankok 2007-ben még a jelzáloghitelek 74 százalékét biztosították, 2014 végére viszont 52 százalékra esett vissza ez az érték az Egyesült Államokban, a Mortgage Bankers Association adatai szerint....
febr. 13
6:36
Adócsalók reszkessetek - fellép az EU (ProfitLine)
Az adóelkerülés elleni szabályokat tartalmazó, illetve a kötelező és automatikus információcsere újabb formáját előíró irányelvekről folytattak elsőkörös vitát az uniós pénzügyminiszterek tanácsának (Ecofin) február 12-i brüsszeli ülésén. Az Európai Bizottság adóelkerülést célzó javaslatcsomagja általános céljával - mint például az adókikerülés, az agresszív adótervezési technikák elleni küzdelem…
febr. 13
6:45
Figyelmeztetés jött Londonból: nagy kockázatot vállalnak Matolcsyék (Portfolio)
A jövőre nézve komoly kockázatot vállalhat az MNB önfinanszírozási programjával, melynek egyelőre csak az előnyei látszanak - olvasható a Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) pénteken publikált...
febr. 13
7:00
Kiderül, hogy az eladott telek és vásárolt lakás után kell-e adót fizetni (Adózóna)
Házaspár tavaly adott el telket, idén vásárolt lakást, egyikük sem érte el a 35 évet. Itt most nem az a kérdés, hogy hány éves a kapitány, hanem, hogy mennyi szja-t és illetéket kell fizetni. Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó minden részletre kiterjedően válaszolt.
febr. 13
7:00
Londoni elemzők: menekülnek a befektetők a biztonságos eszközökbe, a brit piac kivétel (GazdaságPortál)
Londoni pénzügyi elemzők szerint zéró felé indultak a héten a biztonságos befektetői menedéknek tekintett szuverén adósságeszközök hozamai, miután a piaci felfordulás elől menekülő tőke tömegesen áramlik ezekbe a papírokba. Nagy-Britannia adóskockázati mérőszámai ugyanakkor éles ívben az ellenkező irányba tartanak a kilátásokat terhelő kockázatok, köztük a brit EU-tagság jövőjével kapcsolatos…
febr. 13
7:21
Jöhet az újabb árcsökkenés a kutakon (Portfolio)
A héten tovább esett az olaj árfolyama, melyet a finomított termékárak is követtek, ráadásul a dollár is gyengült heti átlagban, így mindezek alapján a Mol több forinttal csökkentheti a benzin és a...
febr. 13
7:21
Ilyen luxusvillákat vesznek a magyar milliárdosok a CSOK-ból (Pénzcentrum)
Nem viccelünk, a mérhetetlen luxusra is járnak az ingyenmilliók....
febr. 13
7:42
Adómegállapodást írt alá Andorrával az Európai Unió (ProfitLine)
A Gazdasági és Pénzügyi Tanács (Ecofin) pénteki ülése alkalmával új adómegállapodást írt alá az unió Andorrával az uniós polgárok andorrai pénzintézetekben elhelyezett vagyonának átláthatósága érdekében - közölte a bizottság pénteken.
febr. 13
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.13) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2016.02.13-i időjárásjelentése....
febr. 13
8:48
A Renault jól gurul (ProfitLine)
Gépkocsi eladásait három, forgalmát tíz, nyereségét pedig közel ötven százalékkal növelte tavaly a Renault csoport - derül ki a Renault honlapján közzétett éves eredmény-beszámolóból.
febr. 13
9:06
Közös fellépés az adóelkerülések ellen – mi még hezitálunk (Adózóna)
Az adóelkerülés elleni szabályokat tartalmazó, illetve a kötelező és automatikus információcsere újabb formáját előíró irányelvekről folytattak elsőkörös vitát az uniós pénzügyminiszterek tanácsának (Ecofin) február 12-i brüsszeli ülésén.
febr. 13
9:06
NGM: számos kormányzati intézkedés segíti az idei növekedést (GazdaságPortál)
A kormány számos intézkedéssel segíti az idei gazdasági növekedést, hogy kompenzálja az uniós pénzek lehívásának ciklikusságából fakadó negatív hatásokat – erről a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára beszélt pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában. Hornung Ágnes kifejtette: Magyarország már az idén is jelentős nagyságrendű, mintegy 2000 milliárd forintnyi…
febr. 13
9:08
Újabb adóelkerülés elleni uniós próbálkozás (Adózóna)
Az adóelkerülés elleni szabályokat tartalmazó, illetve a kötelező és automatikus információcsere újabb formáját előíró irányelvekről folytattak elsőkörös vitát az uniós pénzügyminiszterek tanácsának (Ecofin) február 12-ei brüsszeli ülésén. Az Európai Bizottság adóelkerülést célzó javaslatcsomagja általános céljával – mint például az adókikerülés, az agresszív adótervezési technikák elleni küzdelem…
febr. 13
9:36
Harc a vásárlókért - ki marad életben a használtautó-piacon? (Privátbankár)
Egyre igazabbnak tűnik az a mondás, hogy ami nincs fent az interneten, az nem is létezik. Az egyik legmeghatározóbb piacon, Németországban az összes autó közel tíz százalékát már online adják el, és ez még csak a kezdet. Az eredeti autógyáraknak és a kereskedőknek pedig lépést kell tartania a változásokkal.
febr. 13
9:54
Sopron 4,2 milliárdot kapott az idén (ProfitLine)
Sopron önkormányzata az idén 4,2 milliárd forintot kapott a Modern városok program egyes pontjainak megvalósítására - tájékoztatta a város polgármestere pénteken az MTI-t.
febr. 13
10:09
Korlátoznák a készpénzt – fékeznék a terrorizmust (Adózóna)
Az uniós pénzügyminiszterek tanácsának (Ecofin) tegnapi brüsszeli ülésén a terrorizmus finanszírozásának kérdésében a tanácskozás egyik központi témája volt az 500 eurós bankjegy visszavonásának lehetősége.
febr. 13
10:12
Kinek kell a hamis pálinka? Fogása volt a pénzügyőröknek (Privátbankár)
A NAV emberei Győr-Moson-Sopron megyében ellenőriztek, az üzemvezető pedig hiába próbálta magyarázni a helyzetet.
febr. 13
10:18
Amerikai előválasztás – Újabb republikánus politikus lépett vissza az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből (GazdaságPortál)
Jim Gilmore személyében pénteken újabb amerikai republikánus párti elnökjelölt-aspiráns jelentette be: abbahagyja a kampányt. Bár nagyon keveset hallatott magáról, és a választási kampányban sem tűnt ki – az amerikai média szinte tudomást sem vett róla -, a 68 éves Jim Gilmore nem teljesen újonc a politikában. A katonai hírszerzés tisztjeként 1997-ben lépett a politika színpadára, ...
febr. 13
10:21
Házhoz visszük a CSOK-segítséget: Pécs, Szeged, Szombathely (Portfolio)
Sokakat érdekel a bővült családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK), főleg a 10 + 10 milliós lehetőség, de nagyon fontos a jól átgondolt, felelősségteljes döntés. Épp ezért a Portfolio az...
febr. 13
10:21
Csak aprópénz jutott a magyaroknak az európai szuperlottón (Pénzcentrum)
A jövő héten már bruttó 24 millió euró a tét....
febr. 13
10:30
Nevetséges pazarlás - még mindig rengeteg étel végzi a kukában (Privátbankár)
Franciaországban a börtönt kockáztatja, aki pazarol, itthon mégis elképesztően sok étel végzi a kukában.
febr. 13
10:39
Ezért nem mennek tőzsdére az alapkezelők (Portfolio)
Sok híres vagyonkezelőnek tett be az évkezdéssel járó piaci turbulencia, olyan nagy nevek buktak, mint Bill Ackman, David Einhorn vagy Larry Robbins. A vesztesek közt volt Dan Och is, aki nem csak a...
febr. 13
11:00
Részleges üzemszünet lesz vasárnap este a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben (ProfitLine)
Részleges üzemszünet miatt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer szolgáltatásai esetenként nem lesznek elérhetőek vasárnap este.
febr. 13
11:06
Kemény jóslat - vegyi fegyverrel támadnak ránk a terroristák? (Privátbankár)
Vegyi fegyvert, leginkább mustárgázt vethet be az Iszlám Állam nyugati célpontok ellen - mondta Horváth József titkosszolgálati szakértő.
febr. 13
11:15
Ezek a legnépszerűbb ajándékok idén Valentin napon (Pénzcentrum)
Az alkoholos italokból most a krémlikőr lehet a nyerő választás....
febr. 13
11:42
Adózatlan pálinkára csaptak le a pénzügyőrök (Infostart)
Jövedéki ellenőrzéskor 1600 liter igazolatlan származású pálinkát találtak egy szeszfőzdében a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton.
febr. 13
11:42
Vállalkoznál? Gondold át, hogy mibe kezdesz! (Privátbankár)
A kis- és középvállalatok alkotják a magyar gazdaság gerincét, piaci jelentőségük vitathatatlan, ezért fennmaradásuk és növekedésük a vállalati szektor egészére, a GDP-re és a hazai foglalkoztatottságra nézve is kulcsfontosságú. De mi kell ahhoz, hogy egy kkv-t igazi sikersztoriként könyveljenek el?
febr. 13
11:54
Felszámolás alatt álló brókercég BÉT-részvényeit értékesítette a PSFN (GazdaságPortál)
A felszámolás alatt álló, Buda-Cash, Quaestor és Hungária Értékpapír tulajdonában lévő, korábban nyilvánosan meghirdetett BÉT-részvény értékesítési eljárások közül egy zárult sikerrel – közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) pénteken az MTI-vel. A Buda-Cash esetében a felszámoló nyertest tudott hirdetni, míg a Quaestor és a Hungária BÉT-részvényeire új pályázatot írtak…
febr. 13
12:00
Számol a kormány - te mennyit spórolsz az olcsóbb sertéshússal? (Privátbankár)
A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint évente tízezres megtakarítást jelent a sertésáfa csökkentése.
febr. 13
12:06
Lelassult a GDP növekedése az Európai Unióban (ProfitLine)
Az euróövezetben nem változott, az unió egészében csökkent a hazai össztermék (GDP) növekedési üteme a múlt év negyedik negyedében az előző három hónaphoz képest az Eurostat gyorsbecslése szerint.
febr. 13
12:08
Megbuktak az adózatlan pálinkával (ProfitLine)
Jövedéki ellenőrzéskor 1600 liter igazolatlan származású pálinkát találtak egy szeszfőzdében a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.
febr. 13
12:09
Hatalmas dobásra készül Andy Vajna: rengeteget kaszálhat (Pénzcentrum)
A szükséges engedélyek is megvannak már....
febr. 13
12:27
Valaki már kiábrándult a magyar eszközökből, szerinte túl drágák (Portfolio)
A korábbi enyhe felülsúlyozásról enyhe alulsúlyozásra módosította a magyar állampapírok ajánlását pénteken a Societé Generale (SocGen). A francia bank szakemberei a forint kilátásait illetően is...
febr. 13
12:54
A virág és a csokoládé a sláger Valentin-napon (Infostart)
Nő a forgalom február 14-e, Valentin-nap előtt a hazai üzletekben az MTI által megkérdezett áruházláncok szerint, a csokoládé és a virág a legnépszerűbb termékek, de több fogy az italokból és plüss állatokból is.
febr. 13
13:12
Több mint 2500 hektár termőföldre lehet licitálni Baranyában (ProfitLine)
Több mint 2500 hektár termőföld árverésével folytatódik a Földet a gazdáknak program Baranya megyében márciusban - közölte a megyei kormánymegbízott az MTI-vel.
febr. 13
13:18
A magyarok ausztriai munkaesélyein is szigorítanának (Adózóna)
Korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz Werner Faymann osztrák kancellár, aki minderről az Österreich című újság szombati számában megjelent interjújában beszélt.
febr. 13
13:21
Ide utazz fillérekből 2016-ban: itt a havi bontás (Pénzcentrum)
Mutatjuk, mi a legújabb utazós trükk....
febr. 13
13:30
Tíz évnél idősebb kocsikat keresünk (Infostart)
A másodkézből vásárolt autók 70 százaléka volt tíz évnél idősebb tavaly, a magánimport keretében behozott használt járműveknek pedig a 60 százaléka - ismerteti a minőségi használt autók kereskedelmére szakosodott, országos kereskedelmi hálózattal rendelkező DasWeltAuto.
febr. 13
13:30
Megtelt a Kossuth tér – így tüntettek a tanárok (Privátbankár)
A zuhogó eső ellenére is több ezren gyűltek össze szombat délelőtt a Parlament előtti Kossuth téren. A Pedagógusok Sztrájkbizottságának demonstrációján többször is elhangzott, hogy látszategyeztetések folynak, milliárdokat vontak ki az oktatásból, már krétára sem telik. A felszólalók szinte mindegyike tiltakozott Lázár János kijelentése ellen, miszerint ők nem balhézni akarnak. A közoktatás…
febr. 13
13:30
DasWeltAuto: a tíz évnél idősebb használt kocsikat veszik főleg (GazdaságPortál)
A másodkézből vásárolt autók 70 százaléka volt tíz évnél idősebb tavaly, a magánimport keretében behozott használt járműveknek pedig a 60 százaléka – ismerteti a minőségi használt autók kereskedelmére szakosodott, országos kereskedelmi hálózattal rendelkező DasWeltAuto. A cég közleményében kiemeli: tavaly tovább bővült a használt autók kereskedelme, 545 597 gépkocsit írtak át az év során, 11…
febr. 13
13:39
Új hidegháború kezdődött és "hiperterrorizmus" fenyeget (Portfolio)
Új hidegháború kezdődött, és ezért a Nyugatot terheli a felelősség - hangoztatta Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szombaton az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC)....
febr. 13
13:48
Felesleges tüntetni – válaszolt az oktatási államtitkár (Privátbankár)
Okafogyottá vált a szombati, pedagógusok sztrájkbizottsága által szervezett fővárosi tüntetés, nincs olyan, a szakszervezetek által felvetett kérdés, amelyről a köznevelési kerekasztalon, illetve külön egyeztetésen ne tárgyaltak volna - jelentette ki az oktatási államtitkár.
febr. 13
14:15
Milliókat keresett, pedig évekig nem csinált semmit a munkahelyén (Pénzcentrum)
Azért bukott le, mert ki akarták tüntetni....
febr. 13
14:18
Amerikai hírszerzés: az Iszlám Állam amerikaiak ellen akarja bevetni vegyi fegyvereit (ProfitLine)
Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet amerikaiak ellen akarja bevetni vegyi fegyvereit - állította James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója (DNI) pénteken az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.
febr. 13
15:00
Idén megjelenik valamennyi vidékfejlesztési pályázat (Infostart)
Az idei évben megjelenik valamennyi vidékfejlesztési pályázat, a rendelkezésre álló összesen 1300 milliárd forintnyi forrásból 610 milliárdra már jelentkezhetnek az érintettek - jelentette ki a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton Hódmezővásárhelyen.

Keresés