2016. február 20. szombat

febr. 20
0:00
Szlovákia kész műszaki akadályokkal is megvédeni Ausztriával közös határát (ProfitLine)
Szlovákia készen áll arra, hogy olyan "műszaki jellegű intézkedéseket" tegyen, amelyekkel Ausztriával közös határát megvédheti - idézte Robert Fico szlovák kormányfőnek a brüsszeli uniós csúcson tett kijelentését pénteken a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
febr. 20
0:33
Nem sikerül a menekültek beilleszkedése - mondják a németek (ProfitLine)
Németországban a lakosság többsége szerint sikertelen lesz a menekültek társadalmi integrációja egy pénteken ismertetett felmérés alapján, amely egyebek mellett azt is kimutatta, hogy csökkent az Angela Merkel kancellár menekültügyi tevékenységével elégedetlenek aránya és a javult a kormányfő személyes megítélése a januárban regisztrált ötéves mélyponthoz képest.
febr. 20
1:06
Romlott a fogyasztói hangulat az euróövezetben és az EU-ban is (ProfitLine)
Romlott a fogyasztói bizalom februárban az euróövezetben és az Európai Unió egészében is - derült ki az Európai Bizottság pénteken közzétett előzetes gyorsbecsléséből.
febr. 20
3:51
A magyar állam adóssága legyen a magyarok kezében! (ProfitLine)
Azokban az országokban kerülik el legkönnyebben a válságot, ahol az államadósság belföldi tulajdonban van, Magyarországon is erre törekszik a kormány - erről az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója A pénzen innen és túl elnevezésű konferencián beszélt pénteken, Budapesten
febr. 20
4:09
Illegális bevándorlás – A németek többsége szerint nem sikerül a menekültek beilleszkedése (GazdaságPortál)
Németországban a lakosság többsége szerint sikertelen lesz a menekültek társadalmi integrációja egy pénteken ismertetett felmérés alapján, amely egyebek mellett azt is kimutatta, hogy csökkent az Angela Merkel kancellár menekültügyi tevékenységével elégedetlenek aránya és a javult a kormányfő személyes megítélése a januárban regisztrált ötéves mélyponthoz képest. A ZDF országos közszolgálati…
febr. 20
4:51
Illegális bevándorlás – Berlin nem tűrné, ha Németországra terhelnék a menekültválság gondját (GazdaságPortál)
A német hatóságok keményebben lépnek fel a gazdasági menekültek, a külföldi bűnözők és mindazok ellen, akik visszaélnek a menedékjoggal – mondta a német belügyminiszter pénteken a törvényhozás alsóházában (Bundestag) a kormány szigorításokat tartalmazó menekültügyi reformcsomagjának vitájában. Thomas de Maiziere egyben jelezte, hogy Berlin nem tűrné, ha más államok Németországra próbálnák hárítani…
febr. 20
5:27
EU-csúcs – Felgyorsítanák a menekültválság megoldására hozott intézkedések végrehajtását (GazdaságPortál)
Az Európai Uniót sújtó migrációs válság kezelése során a migránsáradat mielőbbi megfékezésére, az unió külső határainak védelmére, az illegális migráció csökkentésére és a schengeni térség integritásának védelmére kell törekedni – áll az Európai Unió állam- illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács által pénteken elfogadott zárónyilatkozatban. A dokumentum szerint a nyugat-balkáni útvonalon…
febr. 20
5:30
Lottót adsz fel ma? Akkor számolj előtte! (ProfitLine)
Milliók lebegnek a szemeid előtt? Ez természetes, hiszen a lottó valahol a remény, a csodavárás és a szebb jövőről való ábrándozás tökéletes lehetőségét kínálja. Ehhez a reménykedéshez adunk most Neked egy kis racionalitást is segítségül. Készítettünk Számodra néhány okos lottókalkulátort, meglátod, imádni fogod!
febr. 20
6:54
Külföldi cége lehet kegyes, de az itthoni adót, illetéket nem ússza meg (Adózóna)
A jelentős veszteséget felhalmozott vállalkozás külföldi tulajdonosa elengedi a teljes szállítói tartozást. Ezzel azonban nincs vége a dalnak. Hogy milyen adó- és egyéb terhekkel kell számolnia a magyar vállalkozásnak, azt Pölöskei Pálné szakértőnktől tudjuk meg.
febr. 20
7:03
Egyre több magyar gyógyul luxuskörülmények között: így csinálják (Pénzcentrum)
Drága a luxus, de így nem megfizethetetlen....
febr. 20
7:03
A biztosítósok negyedét is simán kirúghatják a gépek miatt (Portfolio)
A munkahelyi tevékenységek 45 százaléka már most automatizálható lenne az Egyesült Államokban, és ez az arány a jövőben nyilván csak emelkedni fog. Persze egyik napról a másikra rendszerszinten...
febr. 20
7:42
Aki tőzsdézik, azzal ez történt... (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,54 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 23 171,79 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.
febr. 20
7:57
Újra akcióba lendült Repülős Gizi: 89 éves a hírhedt haramia (Pénzcentrum)
Már az 1950-es évek óta jár lopni....
febr. 20
7:57
Egyesült Államok: a McAfee számítógépes vírusirtó program megalkotója felajánlotta szolgálatait az FBI-nak (GazdaságPortál)
John McAfee, a róla elnevezett számítógépes vírusirtó program megalkotója felajánlotta: feltöri annak az Apple okostelefonnak a kódját, amely az elmúlt év végén a kaliforniai San Bernardinóban megölt terroristáé volt. McAfee egy, a Business Insider című orgánumban közzétett cikkben terjesztette elő az ajánlatot a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI). Még kedden egy szövetségi bíró Los Angelesben arra…
febr. 20
8:15
Horkolás: komolyan kell venni (Portfolio)
A tartós horkolás az esetek többségében az alvási apnoe jele, ennek során a beteg légzése többször is "szünetel" alvás közben, az érintett egyén emiatt akár százszor (!) is felébredhet egyetlen...
febr. 20
8:15
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2016.02.20) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2016.02.20-i időjárásjelentése....
febr. 20
8:33
Orbán Viktor szerint elértük a célunkat (Portfolio)
Hosszú tárgyalások után létrejött a kompromisszumos megállapodás Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről az EU-tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács brüsszeli...
febr. 20
8:35
A HELL további 25-30 milliárd forintot fektet be Magyarországon (Portfolio)
A tervek szerint további 25-30 milliárd forintot fektet be a HELL ENERGY Magyarország Kft. a következő öt-nyolc évben Magyarországon - közölte az energiaital-gyártó és forgalmazó társaság az MTI-vel....
febr. 20
8:39
Mégis egyben marad az Európai Unió – létrejött a megállapodás a britek reformköveteléseiről (Privátbankár)
Hosszú tárgyalások után létrejött a kompromisszumos megállapodás Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről az EU-tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács brüsszeli csúcstalálkozójának pénteki zárónapján. A britek kivonják magukat az integrációs folyamatból és sok évre megvonhatják a bevándorlók szociális juttatásait.
febr. 20
8:48
Meredeken romlanak a brit adóskockázati mérőszámok (ProfitLine)
Pénteki londoni piaci adatok szerint meredek ívben romlanak Nagy-Britannia szuverén adóskockázati mérőszámai a Brexithez, vagyis a brit EU-tagság esetleges megszűnéséhez fűződő befektetői félelmek miatt.
febr. 20
8:57
A migránsok után a migrációpártolók elhárításán kíván dolgozni Orbán (Privátbankár)
A szociális jogszabályok témájában folytatott vitában az unió 27 tagországának komoly sikereként értékelte a kormányfő azt, hogy a szabad munkavállalás lehetősége mindenhol, így Nagy-Britanniában is továbbra is fennáll. Közös siker, hogy a szabad munkavállalás semmilyen jogcímen nem akadályozható meg - jelentette ki Orbán Viktor.
febr. 20
9:09
Az Eurojackpot nyerőszámai a 7. héten (Pénzcentrum)
Vajon szerencsét hoztak valakinek a kihúzott számok?...
febr. 20
9:21
25-30 milliárd forintot fektet be a HELL ENERGY Magyarországon (ProfitLine)
A tervek szerint további 25-30 milliárd forintot fektet be a HELL ENERGY Magyarország Kft. a következő öt-nyolc évben Magyarországon - közölte az energiaital-gyártó és forgalmazó társaság az MTI-vel.
febr. 20
9:33
Orbán nem így képzelte – mégis lehet menekültkvóta (Privátbankár)
Orbán biztosan nem így képzelte: az Európa Tanács szerint végre kell hajtani a menekültek szétosztásáról hozott döntést. Ám azt is leszögezték, hogy a migránsáradat mielőbbi megfékezésére, az unió külső határainak védelmére, az illegális migráció csökkentésére és a schengeni térség integritásának védelmére kell törekedni.
febr. 20
9:57
Oracle: a vállalatok többsége nyitott a felhőszolgáltatásokra (GazdaságPortál)
A vállalatok többsége pozitívan vélekedik a felhőről, 92 százalékuk az innováció felgyorsítása, 76 százalékuk új ügyfelek szerzése miatt kedveli a megoldást, azonban az átálláshoz kapcsolódó kérdések és bizonytalanságok egyre jelentősebbek – derült ki az Oracle amerikai informatikai óriáscég megbízásából készített nemzetközi felmérésből. Az összegzés szerint a hibrid felhőmegoldások telepítésének…
febr. 20
10:03
Fokozottan ellenőrzik a veszteséges cégeket, idén 30-50 ezer új online pénztárgép (Adózóna)
Mintegy 30-50 ezer új online pénztárgépet helyeznek üzembe 2017 januárjáig – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken a NAV Egerben tartott kétnapos konferenciájának zárónapján.
febr. 20
10:12
Így lehet összehangolni a pénzt az erkölccsel (Infostart)
Paradigmaváltásra van szükség ma a gazdaságban - mondta a KETEG pénzügyi konferencia nyitó előadásában Baritz Sarolta domonkos szerzetes, közgazdász. A szakember szerint összhangba kell hozni a profitot az erkölccsel.
febr. 20
10:27
Újabb több száz magyar fog energiaitalban utazni (Privátbankár)
A tervek szerint további 25-30 milliárd forintot fektet be a HELL ENERGY Magyarország Kft. a következő öt-nyolc évben Magyarországon - közölte az energiaital-gyártó és forgalmazó társaság az MTI-vel.
febr. 20
10:27
A vállalatok többsége nyitott a felhőszolgáltatásokra (ProfitLine)
A vállalatok többsége pozitívan vélekedik a felhőről, 92 százalékuk az innováció felgyorsítása, 76 százalékuk új ügyfelek szerzése miatt kedveli a megoldást, azonban az átálláshoz kapcsolódó kérdések és bizonytalanságok egyre jelentősebbek - derült ki az Oracle amerikai informatikai óriáscég megbízásából készített nemzetközi felmérésből.
febr. 20
10:39
Egyre több a magyar szexrabszolga: főleg fiatalok az áldozatok (Pénzcentrum)
Az európai emberkereskedők minden ötödik áldozata magyar volt 2009 és 2013 között....
febr. 20
10:45
Felfüggeszthető az uniós tagságunk, ha szélsőjobboldali párt kerülne hatalomra (Privátbankár)
A francia államfő pénteken egy rádióinterjúban kijelentette, Európának megvannak a jogi eszközei arra, hogy megakadályozzon egy országot a demokratikus értékek megsértésében, és fel is függesztheti annak az államnak a tagságát, amelyben szélsőjobboldali párt kerül hatalomra.
febr. 20
11:03
Javult Merkel megítélése, de nagy a pesszimizmus a menekültek beilleszkedése körül (Privátbankár)
Németországban a lakosság többsége szerint sikertelen lesz a menekültek társadalmi integrációja egy pénteken ismertetett felmérés alapján. Azt is kimutatták, hogy csökkent az Angela Merkel kancellár menekültügyi tevékenységével elégedetlenek aránya és a javult a kormányfő személyes megítélése a januárban regisztrált ötéves mélyponthoz képest.
febr. 20
11:15
Kecskemét és Miskolc: visszük a CSOK-információkat (Portfolio)
Országszerte rengeteg embert érdekel a családok otthonteremtési kedvezménye, azaz a CSOK, amely eddig nem látott, 10 + 10 millió forintos támogatással kecsegtet. Már több ezer sikeres igénylés...
febr. 20
11:33
Létrejött a megállapodás Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről (ProfitLine)
Hosszú tárgyalások után létrejött a kompromisszumos megállapodás Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről az EU-tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács brüsszeli csúcstalálkozójának pénteki zárónapján.
febr. 20
11:33
Ennek nem fognak örülni az Angliában dolgozó magyarok (Pénzcentrum)
Jön a segélystop....
febr. 20
12:15
Háromszázan jelentkeztek az ingyenes klímareferens-képzésre (GazdaságPortál)
A regionális környezetvédelmi Központ közreműködésével szervezett ingyenes klímareferens-képzésére háromszázan jelentkeztek, hat helyszínen már lezárult az oktatás – mondta a projektgazda ügyvezetője szombaton az M1 aktuális csatornán. Fegyveres-Fiskál Gábor, a Dipol Intézet Kft. ügyvezetője elmondta: a kétszer négynapos képzésen a klímaváltozásról, települési klímastratégiáról, pályázatírásról és…
febr. 20
12:33
A hiányzó kilincs sem állította meg a NAV-ot, elvitték a lovas kocsit (Privátbankár)
Lovas kocsit, bútorokat és műszaki cikkeket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy kazincbarcikai családtól, akik több tízmillió forintos adótartozást halmoztak fel.
febr. 20
12:39
Juncker: az alapelveket tiszteletben tartó, tisztességes megállapodás született (ProfitLine)
Az Európai Unió alapelveit tiszteletben tartó, minden fél számára tisztességes megállapodás született Nagy-Britannia uniós reformigényeiről a tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján - közölte péntek éjszakai sajtótájékoztatóján Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.
febr. 20
13:03
A Tesla vezére mindig megszerzi, amit akar - Újabb vágya teljesült (Portfolio)
Hosszú várakozás után Elon Musk, a Tesla Motors vezére végre megszerezte a Tesla.com domain nevet, ami 1992 óta Stu Grossman tulajdonában volt. Grossman nagy rajongója volt Nicola Teslának és...
febr. 20
13:03
Meglepetés: itt élnek a legegészségesebb emberek a világon (Pénzcentrum)
Vajon Magyarország benne van a TOP 10-ben?...
febr. 20
13:05
Rengetegen vennék ki a bankból a pénzüket, ha ez valóra válik (Portfolio)
Az emberek több mint háromnegyede kivenné a pénzét a bankbetétjéből, amennyiben a kereskedelmi bankok - követve a jegybankokat - negatívba vágnák a betétekre vonatkozó kamatot, állapította meg az ING...
febr. 20
13:09
Ráuszítják a német titkosszolgálatokat az orosz rémhírterjesztőkre (Privátbankár)
Már régóta gyanítják, hogy Oroszország tudatos, célzott, szervezett rémhírterjesztő propagandával Angela Merkel kancellár gyengítésére és Németország, sőt az EU destabilizálására törekszik. A német kormány most megbízta a titkosszolgáltatokat, hogy járjon utána a bizonyítékoknak. Tisztáznák azt is, támogatják-e az oroszok a német szélsőjobboldalt, mint Magyarországon és Franciaországban.
febr. 20
13:39
Erről állapodott meg az EU a britekkel (Portfolio)
Hosszú tárgyalások után létrejött a kompromisszumos megállapodás Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről az EU-tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács brüsszeli...
febr. 20
13:41
Orbán Viktor visszaszólt az olasz kormányfőnek (Portfolio)
A kétnapos elhúzódó EU-csúcsnak két fő témája volt: a brit reformigények mellett a menekültválság kezelése is napirenden volt. Orbán Viktor miniszterelnök a BruxInfo tudósítása szerint az olasz...
febr. 20
13:45
Melyik boltok nyitnak ki most vasárnap? Mutatjuk (Privátbankár)
Úgy tűnik, hogy holnap zárva lesznek az Aldi, Auchan, Lidl és Penny üzletei, de kinyit több Spar és a szokásos kisboltok is.
febr. 20
13:45
Cameron: az EU elhagyása nem gyors út a tejjel-mézzel folyó Kánaánba (ProfitLine)
Az EU-ból való kilépés nem a gyors utat jelenti a tejjel-mézzel folyó Kánaánba - figyelmeztetett David Cameron brit kormányfő az Európai Tanács csúcstalálkozójának pénteki zárónapján létrejött megállapodásról tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 20
14:03
Erős szél jön és hó is eshet a hétvégén (Privátbankár)
A napokban marad a szeles idő, néhol esőre, vasárnap az Északi-középhegységben akár havazásra is lehet számítani.
febr. 20
14:03
EU-csúcs – Tusk: létrejött a megállapodás Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről (GazdaságPortál)
Hosszú tárgyalások után létrejött a kompromisszumos megállapodás Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről az EU-tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács brüsszeli csúcstalálkozójának pénteki zárónapján. A csütörtökön kezdődött brüsszeli tanácskozás középpontjában a londoni kormány reformigényei álltak, amelyekről nehéz és hosszú tárgyalások után született meg az egyezség. Az…
febr. 20
14:15
Kockán a csok sikere – égetően sürgős a Ptk. zálogjogi szabályának módosítása (Adózóna)
A polgári törvénykönyv (Ptk.) jelzálogjogi rendelkezéseinek átalakítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hosszabb távon a lakáshitelkamatok csökkenjenek és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) sikeres legyen – hangsúlyozták az igazságügyi és a gazdasági tárca, illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakemberei pénteken az Igazságügyi Minisztériumban (IM) tartott háttérbeszélgetésen.
febr. 20
14:15
"Torkos szökőnap": ezeken a helyeken fürdőzhetünk féláron (Pénzcentrum)
Magyarország fürdő nagyhatalom, érdemes kihasználni....

Keresés