2017. január 12. csütörtök

jan. 12
0:06
Már nem a Brexit a legnagyobb stabilitási kockázat (ProfitLine)
A Bank of England kormányzója szerint már nem a brit EU-tagság megszűnése jelenti a legnagyobb kockázatot a brit pénzügyi rendszer stabilitására.
jan. 12
0:39
Influenzajárvány van Magyarországon (ProfitLine)
Magyarországon influenzajárvány van - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.
jan. 12
0:43
Rekordot döntött az áramfogyasztás (ProfitLine)
Rekordot döntött az áramfogyasztás, szerdán a rendszerterhelési adat meghaladta a 6800 megawattot a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.
jan. 12
1:12
171 milliárdból fejlődhet Kaposvár (ProfitLine)
Kaposvár 171,5 milliárd forintot költhet fejlesztéseire a következő három-három és fél évben - mondta a város polgármestere szerdán a somogyi megyeszékhelyen.
jan. 12
1:45
Rekord utasforgalommal zárták 2016-ot a spanyol repülőterek (ProfitLine)
Rekord utasforgalommal zárták a 2016-os évet a spanyol repülőterek; az országban 46 légikikötőt üzemeltető Aena vállalat szerdán közzétett jelentése szerint több mint 230 millió utas vette igénybe szolgáltatásaikat tavaly.
jan. 12
2:17
Túlterheltek a francia kórházak az influenzajárvány miatt (ProfitLine)
Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter a nem sürgős beavatkozások elhalasztását kérte a kórházaktól, amelyek túlterheltté váltak az influenzajárvány miatt.
jan. 12
2:48
Török puccskísérlet - Letartóztattak 60 üzletembert (ProfitLine)
Letartóztattak 60 üzletembert szerdán Törökországban a július 15-i puccskísérletet követő kormányzati nyomozások keretében - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség a bírósági döntésre hivatkozva.
jan. 12
3:54
Így nyerhettél a Skandináv-lottón (ProfitLine)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 11-én megtartott 2. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták:
jan. 12
5:00
Nem biztos, hogy minden infó igaz Trumpról (ProfitLine)
Kaló Máté Amerika-szakértő szerint nem valószínű, hogy minden állítás igaz abban az állítólagos hírszerzési jelentésben, amelyet több amerikai médium is közzétett, és amelyben vádakat fogalmaznak meg Donald Trump megválasztott elnökkel kapcsolatban. A vádak lényege, hogy Oroszország állítólag Trump lejáratására, zsarolására alkalmas információk birtokában van.
jan. 12
5:33
Nyár közepéig kialakítják a 80 férőhelyes kollégiumot Mezőtúron (ProfitLine)
Nyolcvan férőhelyes kollégiumot alakítanak ki Mezőtúron, a Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Szakközépiskolájának felső szintjén. A tervek szerint a tanév végére véget érnek a munkálatok, így szeptemberben már az új kollégiumi szobákba költözhetnek a diákok - tájékoztatta az intézmény igazgatója az MTI-t.
jan. 12
5:39
Így rejtik el az olimpia költségeit: 200 milliárd megy a sportra (Portfolio)
Tavaly év végén a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, ami a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Programról szól, melynek keretében részben a budapesti olimpiai pályázatnak...
jan. 12
5:45
Nyugdíj: ma érkezik az emelt összeg, utalási napok 2017-ben (Adózóna)
Ma utalja a bankszámlákra a nyugdíjfolyósító az idei első emelt összegű járandóságokat.
jan. 12
5:57
Képzetlenek a magyar munkások, és kedvük se nagyon van dolgozni (Pénzcentrum)
Panaszkodnak a cégek: nem is csak a fizetésekkel van a baj....
jan. 12
6:06
Mi a helyzet az építkezéssel hazánkban? - ábra (ProfitLine)
a használatba vett lakások száma; a kiadott új lakásépítési engedélyek száma
jan. 12
6:24
Hogyan lehet túlélni az alacsony kamatok korszakát? (Privátbankár)
Nehéz helyzetben vannak azok, akik szeretnének megtakarítani, mert a kamatozó befektetések alig hoznak valamit. Erre különböző megoldások vannak, van, aki még többet takarít meg, van, aki lemond az egészről, van, aki kockázatosabb befektetési formák után néz.
jan. 12
6:39
Toborzás a Magyar Honvédségnél - országszerte várják a jelentkezőket (ProfitLine)
Országszerte várja a katonának jelentkezőket a Magyar Honvédség (MH), több helyen nyílt napokat tartanak, csütörtökön Szentendrén fogadják a katonai pálya iránt érdeklődőket.
jan. 12
6:41
A Sziget lett a fellépők kedvenc fesztiválja (ProfitLine)
A Sziget lett a fellépők kedvenc fesztiválja az European Festival Awards versenyén, így a korábbi elismerésekkel együtt a Sziget már minden kategóriában megnyerte a fődíjat - közölte a Sziget Szervezőiroda az MTI-vel csütörtökön.
jan. 12
6:48
2017-es szochokedvezmények táblázatban (Adózóna)
2017. január 1-jei kezdettel 27 százalékról 22 százalékra csökkent a szociális hozzájárulás adó és ehhez kacsolódóan változtak az igénybe vehető kedvezmény mértékei is.
jan. 12
6:51
Nincs itt pánik, veszik a részvényeket (Portfolio)
Mérsékelt emelkedést mutat a fontosabb ázsiai tőzsdeindexek többsége a ma reggeli kereskedésben, a piac úgy tűnik egyelőre pozitívan fogadta Trump megválasztása óta első ízben tartott tegnapi...
jan. 12
7:09
A fejlődő piacokon lehet most sokat keresni (Portfolio)
Némileg aggódva figyeli az amerikai részvényekben látott ralit Mohamed El-Erian, az Allianz vezető tanácsadója, aki hozzátette, ideje csökkenteni a befektetőknek a kockázatokat, továbbá megfontolni a...
jan. 12
7:12
Megalakult a családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés kerekasztala (ProfitLine)
Megalakult a családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés kerekasztala, amelynek létrehozásával az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a szakmai, tudományos, egyházi és civil szereplők közös munkájához kíván fórumot biztosítani.
jan. 12
7:15
Azonosították a Trumpról kompromittáló értesüléseket összeállító egykori brit hírszerzőt (GazdaságPortál)
A brit külső hírszerzés egyik volt tisztje, a BBC és több más brit hírportál szerdán késő este közölt értesülése szerint Christopher Steele állította össze azt a dossziét, amely a jövő héten hivatalba lépő új amerikai elnökről, Donald Trumpról Oroszország birtokában lévő állítólagos kompromittáló adatokat tartalmazza. Az illető egyes értesülések szerint elmenekült angliai otthonából. Értesülések…
jan. 12
7:33
Már kirepült 150 milliárd a 2017-es büdzséből - napirenden a módosítás (Napi)
Az elmúlt két hónapban a kormány a 2017-es költségvetés terhére 151,3 milliárd forint pluszkiadást vállalt, ami azt jelenti, hogy ha ezeket a kéréseket Varga Mihály teljesítené, máris oda lenne a 110 milliárdos ... ...
jan. 12
7:33
Tulajdonképpen szívatás a vendéglátós áfacsökkentés? (Privátbankár)
Kétféle adókulcs vonatkozik jelenleg az éttermesekre, folyton baj is van belőle.
jan. 12
7:45
Trump szerint előny, ha Putyin kedveli őt (ProfitLine)
Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke minden idők legnagyobb munkahelyteremtőjének nevezte magát, s úgy vélte, hogy ha Putyin orosz elnök kedveli őt, akkor az nem teher, hanem előny is lehet. Szerdai sajtótájékoztatóján Trump bejelentette azt is, hogy két fiának adja át vállalatbirodalmát.
jan. 12
7:45
Nagy tervekkel állt elő a New York-i tőzsde (Portfolio)
A New York-i tőzsde (NYSE) bejelentette, hogy kiterjesztené a nyílt kikiáltásos kereskedést valamennyi amerikai részvényre. Bővíteni készül a nyílt kikiáltásos kereskedés során elérhető részvények...
jan. 12
7:51
Kiégett egy kamion, lezárták az autópályát (Privátbankár)
Leesett a hó Magyarországon, rögtön nagyobb baleset is lett belőle.
jan. 12
7:51
Csaknem 20 százalékkal nőtt ez a munkaadói teher (Adózóna)
Januártól évente és fejenként 1 147 500 forint rehabilitációs hozzájárulást kell fizetniük a munkaadóknak a korábban 964 500 forint helyett.
jan. 12
7:51
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei – 2017.01.11 (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 11-én megtartott 2. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták: Első számsorsolás: 2 (kettő) 3 (három) 5 (öt) 8 (nyolc) 15 (tizenöt) 23 (huszonhárom) 33 (harminchárom) Második számsorsolás: 7 (hét) 11 (tizenegy) 16 (tizenhat) 17 (tizenhét) 22 (huszonkettő) 23 (huszonhárom) 34 (harmincnégy) Nyeremények: 1 darab 7 találatos ...
jan. 12
7:53
Kidobnak egy terméket a budapesti tőzsdéről (Privátbankár)
Eltüntetik a budapesti tőzsdéről az Est Media határidős részvénykontraktust.
jan. 12
8:06
Brutális pénzköltés a kormánytól - erre megy 120 milliárd (Napi)
Az esztergomi vasútvonal teljes felújítása 120 milliárdba kerülhet. A kiegészítő beruházásokra 50 milliárd forintot költenek még el 2018-ig, miután három évig 53 milliárdból a nagyrészét már átépítették ... ...
jan. 12
8:06
Nem tudnak mit kezdeni az éttermek az áfaváltozással (Napi)
Több étterem úgy döntött, hogy egyszerűsít és inkább a 27 százalékos forgalmi adóval számol ott is, ahol 18 százalékot irányoztak elő januártól, ez viszont szabálytalan és bírsághoz vezethet - írja a Magyar ... ...
jan. 12
8:08
Tarlós elárulta, mikortól kezdődhet a metrófelújítás (Napi)
Várhatóan májusban-júniusban megkezdődhet a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása - mondta el Tarlós István főpolgármester csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában. Most már kiviteli tervekre írták ... ...
jan. 12
8:09
Még több bedőlt hiteles menekülhet meg (Privátbankár)
A kormány egyik legjobb ötlete volt a Nemzeti Eszközkezelő devizahiteles mentése.
jan. 12
8:11
Megvan, ki fizetett a Trumpról szóló titkos jelentésért (Privátbankár)
Sajtóértesülés szerint a brit külső hírszerzés egyik volt tisztje, Christopher Steele állította össze azt a dossziét, amely a jövő héten hivatalba lépő új amerikai elnökről, Donald Trumpról Oroszország birtokában lévő állítólagos kompromittáló adatokat tartalmazza. A republikánusok kezdték, a demokraták folytatták.
jan. 12
8:15
A nyárral megérkezhet a metrófelújítás is (ProfitLine)
Várhatóan májusban-júniusban megkezdődhet a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása - mondta el Tarlós István főpolgármester csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.
jan. 12
8:21
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.01.12) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.01.12-i időjárásjelentése....
jan. 12
8:21
A hús-vér brókereké a jövő (Portfolio)
A New York-i tőzsde (NYSE) bejelentette, hogy kiterjesztené a nyílt kikiáltásos kereskedést valamennyi amerikai részvényre. Bővíteni készül a nyílt kikiáltásos kereskedés során elérhető részvények...
jan. 12
8:23
Már 108 milliárdot költött a kormány a bedőlt hitelesek lakásának megvételére (Portfolio)
Összesen 27 milliárd forintot, a tavalyinál 1,5 milliárd forinttal többet költ idén ingatlanvásárlásra a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. - írja a Világgazdaság csütörtöki számában. A NET Zrt....
jan. 12
8:24
Baleset miatt lezárták az M7-est (Napi)
Keresztbe fordult az úttesten és teljes terjedelmében kiégett egy alkatrészeket szállító kamion az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 214-es kilométernél, az érintett szakaszt lezárták - közölte ... ...
jan. 12
8:27
Hiába szedtük le a karácsonyi fényeket - durva lesz a villanyszámla (Privátbankár)
Rekordot döntött az áramfogyasztás, szerdán a rendszerterhelési adat meghaladta a 6800 megawattot a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.
jan. 12
8:29
Ha Tarlós jól számol, hamarosan kezdődhet a metrófelújítás (Privátbankár)
Várhatóan májusban-júniusban megkezdődhet a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása.
jan. 12
8:39
Itt az új javaslat a bevándorlókról - így is lehet? (Napi)
Kvótarendszer bevezetésével csökkentené francia elnökké választása esetén Francois Fillon jobboldali jelölt a legális bevándorlást. "A nemzeti egység másfajta bevándorlási politikát kíván meg. Franciaországnak ... ...
jan. 12
8:39
Csütörtöktől teljes szigor jön a feltöltőkártyás mobiloknál (Napi)
Csütörtöktől magánszemély legfeljebb 10, míg üzleti előfizető legfeljebb 50 előre fizetett mobiltelefon-kártyát vásárolhat. Amennyiben ennél több van a nevén, július 1-jéig döntheti el, hogy melyeket tartja ... ...
jan. 12
8:39
Ma is a törököket találták meg elsőnek (Portfolio)
Csütörtök reggel is gyengüléssel kezdte a napot a török líra a dollárral szemben, miközben az amerikai deviza is esésbe kapcsolt az euró ellenében. Közben a forint csak minimális mértékben gyengült,...
jan. 12
8:39
Tőzsdenyitás előtt – Indexcsökkenéssel nyithat Európa (GazdaságPortál)
Indexcsökkenésre lehet számítani csütörtökön az európai tőzsdék nyitásakor. A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 2,5 ponttal, a frankfurti DAX index 14,5 ponttal, a párizsi CAC-40 2,9 ponttal kezd lejjebb. Az európai tőzsdék többsége gyenge nyitás után nyereséggel zárt szerdán, közöttük a londoni FTSE-100 index új rekordon. Londonban a szerdai volt sorban a tízedik ...
jan. 12
8:41
Bulgáriából szolgálná ki Európát az Alibaba (Portfolio)
Bulgáriában hozna létre logisztikai központot a kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba. A cég képviselői szerdán találkoztak a bolgár miniszterelnökkel, hogy a lehetőségekről beszéljenek - írja a...
jan. 12
8:45
Az eurónak befellegzett? Műtőasztalra kerül a közös valuta (Privátbankár)
Német és francia politikai körökből elégedetlen hangok érkeznek az euróövezet működésével kapcsolatban. A mai problémák a tervasztalon lefektetett konstrukcióban gyökereznek. Egy új euró koncepció az év végén kerülhet az európai nagypolitika döntéshozói elé.
jan. 12
8:47
Tényleg elveszítheti legnagyobb karát a Műegyetem (Privátbankár)
A Műegyetem gazdaságtudományi kara távozna, a tanszékek többsége viszont az egyetem egységét támogatja - a végső szót a minisztérium mondja ki.
jan. 12
8:48
Mi lett a forinttal? (ProfitLine)
Erősödött a forint csütörtökre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

Keresés