2017. január 5. csütörtök

jan. 5
0:15
Tavaly 50 százalékkal több elektromos autót adtak el Spanyolországban (ProfitLine)
Több, mint ötven százalékkal nőtt tavaly az elektromos autók értékesítése Spanyolországban.
jan. 5
0:48
Trump a Wall Street egyik ügyvédjét jelöli a tőzsdefelügyelet élére (ProfitLine)
Donald Trump, megválasztott amerikai elnök szerdán közleményben jelentette be, hogy Jay Claytont, a Wall Street egyik ismert ügyvédjét jelöli majd az értékpapír- és tőzsdefelügyelet vezetőjének.
jan. 5
1:18
Moszkva helyre szeretné állítani kapcsolatait a NATO-val (ProfitLine)
Moszkva nem tartja a NATO-t idejétmúlt szervezetnek és szükségesnek tartja a korábbi szinten helyreállítani kapcsolatait a szövetséggel - jelentette ki Andrej Kelin, az orosz külügyminisztérium európai együttműködési osztályának vezetője szerdán az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva.
jan. 5
1:51
Így nézne ki a 2024-es olimpia helyszíne, ha nálunk rendeznék (ProfitLine)
Olimpia 2024 - A helyszínek legfrissebb látványtervei
jan. 5
2:24
Nyilvános lista készül a fogyasztóbarát vállalkozásokról (ProfitLine)
Nyilvános listát tesz közzé a fogyasztóbarát vállalkozásokról a Budapesti Békéltető Testület (BBT) 2017-től - közölte a testület szerdán az MTI-vel.
jan. 5
2:57
Kevesebb új reklámot láthattunk a tévében (ProfitLine)
Az egy televízióra jutó új reklámfilmek száma 91-ről 78-ra csökkent 2016 első felében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint, a legtöbb új reklámot márciusban mutatták be, túlnyomó többségük továbbra is a nőket célozza meg.
jan. 5
3:30
Erős szél és hófúvás várható (ProfitLine)
Tizenhárom megyére és a fővárosra az erős szél, két északkeleti megyére a hófúvás veszélye miatt adott ki figyelmeztetést csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 5
4:03
Gyorsíthat a kamatemeléseken a Fed (ProfitLine)
Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed decemberi kamatdöntő ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve szerint a gazdasági növekedés gyorsuló üteme a kamatemelések ütemezését is felgyorsíthatja.
jan. 5
4:36
Bulgária: betiltották a madarak vadászatát a madárinfluenza miatt (ProfitLine)
Bulgáriában betiltották a madarak vadászatát, miután újabb 2 madárinfluenza fertőzési gócot azonosítottak az ország déli felén.
jan. 5
4:40
A homoszexuális pároknak is járnak az adókedvezmények (ProfitLine)
A Háttér Társaság arra hívta fel a figyelmet, hogy a meleg és leszbikus pároknak is járnak az adókedvezmények a bejegyzett élettársakra vonatkozó adózási szabályokról szóló ombudsmani jelentés szerint.
jan. 5
5:42
Ilyen lakásokat vesznek Budapesten a magyar milliárdosok (Pénzcentrum)
A fővárosi elit titkos élete....
jan. 5
6:00
Csúcsra pörgette az uniós pénzosztást a kormány (Portfolio)
Decemberben annyi új uniós pályázatot hirdetett meg a kormány (56 darabot), mint előtte júliustól novemberig összesen, amelyek keretösszege annyi (950 milliárd forint), mint a május és november...
jan. 5
6:16
Háromnapos nemzetközi traumatológiai képzés kezdődik a pécsi klinikán (ProfitLine)
Háromnapos nemzetközi traumatológiai képzés kezdődik csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikai központjában, öt ország tizenkét oktatójának részvételével - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.
jan. 5
6:18
Obama az egészségbiztosítási törvény megmentéséről tárgyalt (ProfitLine)
Barack Obama amerikai elnök szerdán a kongresszusban demokrata párti vezető politikusokkal tárgyalt arról, hogyan lehetne megmenteni az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvényt, amelyet a republikánus többségű törvényhozás megszüntetni tervez. Közben a szenátusban már határozatot is hoztak a törvény visszavonásának első lépéseiről.
jan. 5
6:18
A világon a negyedik legjobb részvénypiac volt a magyar (Privátbankár)
A BUX index az utóbbi egy évben 37 százalékkal emelkedett, ezzel a negyedik legjobb teljesítményt nyújtotta Oroszország, Argentína és Brazília után. A világátlag bőven pozitív, mínuszban kevés tőzsde végzett. A sor végén elsősorban az európai krízisállamok és pár távol-keleti ország található.
jan. 5
7:15
Gyorsíthat a kamatemeléseken a Fed (GazdaságPortál)
Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed decemberi kamatdöntő ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve szerint a gazdasági növekedés gyorsuló üteme a kamatemelések ütemezését is felgyorsíthatja. A jegyzőkönyv tanúsága alapján a Fed monetáris politikai döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) komolyan foglalkozott a lehetőséggel a…
jan. 5
7:18
200 százalékos bírság: nem mindig sújthat vele az adóhatóság (Adózóna)
Ha egy számla hibás, nem biztos, hogy hamisítani, bevételt eltitkolni szeretett volna az adózó, ezért automatikusan az adóhatóság sem szabhat ki rá 200 százalékos bírságot – bizonyítja egy Kúriát is megjárt eset.
jan. 5
7:18
2016 melegebb és csapadékosabb volt az átlagosnál (ProfitLine)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat éves elemzése szerint Magyarországon 2016 nagy része melegebb és csapadékosabb volt, mint az 1981-2010-es sokévi átlag.
jan. 5
7:20
Repül az OTP részvénye - de meddig? ELEMZÉS (ProfitLine)
Tegnap ismét szárnyalt a magyar piac, annak ellenére, hogy szerdán este sokan a Fed legutóbbi kamatdöntésének jegyzőkönyvére figyeltek.
jan. 5
7:27
Kína szólt, hogy neki nem kell a New York Times, az Apple pedig ugrott (Portfolio)
Az Apple amerikai informatikai óriáscég a kínai hatóságok kérésére december 23-án kivette a The New York Times elérését lehetővé tevő appot a mobilalkalmazásait kínáló áruház, az iTunes store Kínában...
jan. 5
7:29
Elnökváltása készülhet Venezuela (Portfolio)
Nicolás Maduro szocialista venezuelai elnök megnevezte szerdán új alelnökét, aki átvenné helyét 2019-ig, ha az ellenzéknek sikerülne őt eltávolítania a hatalomból. Az új alelnök Tareck El Aissami...
jan. 5
7:30
Eldőlt: ő lett Trump egyik fontos új embere (Privátbankár)
Kinevezete a tőzsdefelügyelet elnökét.
jan. 5
7:36
Újra átszervezik a magyar kórházakat (Napi)
A héten levélben közölték a kórházigazgatókkal, hogy április 1-jétől a pénzügyi-számviteli feladataikat és az azokat ellátó dolgozóikat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) veszi át. A lépéssel ... ...
jan. 5
7:48
Nem várt tempóra kapcsolhat a Fed (Privátbankár)
Ha valóban beindítja a gazdaság motorját Trump intézkedése, a Fed is felpörgeti a kamatemelések ütemezését.
jan. 5
7:51
Pénz nem számít - Itt síel minden második magyar (Napi)
A 2016-osnál erősebb téli szezonra számítanak a kiutaztatással foglalkozó utazási irodák - közölte csütörtöki számában a Világgazdaság. Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) kommunikációs ... ...
jan. 5
7:51
Szárnyra kapott a Magyar Telekom részvénye 500 Ft fölött! (ProfitLine)
Remekel a BUX, de az egyes papírokat is érdemes külön magasztalni. A Telekom valósággal szárnyra kapott az 500 Ft-os szintet áttörve.
jan. 5
7:53
Sokba kerül a halálos kór elleni védelem (Napi)
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak szülőnek, aki a decemberi halálesetektől megijedve, teljes védelmet szeretne gyermekének az agyhártyagyulladást okozó baktérium ellen. Ráadásul hiába drága a vakcina ... ...
jan. 5
8:06
Obama utolsó nagy próbálkozása – elkésett vele? (Privátbankár)
Mentené az egészségbiztosítási törvényt, csakhogy a szenátusban már határozatot is hoztak a visszavonásának első lépéseiről.
jan. 5
8:08
Olyat tett az Apple, amit eddig még soha (Privátbankár)
1 milliárd dollárral szállnak be a SoftBank technológiai alapjába.
jan. 5
8:09
Nem volt egy átlagos év a tavalyi (Napi)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat éves elemzése szerint Magyarországon 2016 nagy része melegebb és csapadékosabb volt, mint az 1981-2010-es sokévi átlag. Az elemzés szerint Magyarországon 2016 középhőmérséklete ... ...
jan. 5
8:19
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.01.05) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.01.05-i időjárásjelentése....
jan. 5
8:21
Figyelem: nem lesz elérhető az eBEV portál (Adózóna)
Karbantartás lesz az eBEV portálon a mai napon néhány óráig, ezért nem lesz elérhető – közölte a NAV.
jan. 5
8:24
Elképesztő volt az időjárás tavaly – az idei durvább lesz? (Privátbankár)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat éves elemzése szerint Magyarországon 2016 nagy része melegebb és csapadékosabb volt, mint az 1981-2010-es sokévi átlag.
jan. 5
8:24
Nagy-Britannia volt moszkvai nagykövete került az EU-nagyköveti posztra (ProfitLine)
Nagy-Britannia volt moszkvai nagykövete, Sir Tim Barrow veszi át a brit EU-nagyköveti tisztséget Sir Ivan Rogerstől, aki a héten váratlanul lemondott, komoly bírálatokat megfogalmazva a brit kormány címére.
jan. 5
8:27
Tőzsde – Gyenge kezdés várható Európában (GazdaságPortál)
Vegyesen, többségében csökkenő indexekkel indulhat a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon. A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index négy ponttal kezd alacsonyabban az előző napi rekordjánál, a DAX pedig három ponttal csökken, míg a párizsi CAC-40 egy ponttal emelkedik. Szerdán a vezető európai cégek gyűjtőindexe, az FTSE Eurofirst 300 0,05 százalékkal, az…
jan. 5
8:36
Visszafogott öröm a tőzsdéken (Portfolio)
Jellemzően jó volt a hangulat reggel az ázsiai tőzsdéken, míg alulteljesítőként a japán Nikkei 0,6 százalékot esett, ami főként az exportvállalatok gyenge teljesítményének tudható be. A határidős...
jan. 5
8:38
Fordult a kocka: esésbe váltott a dollár (Portfolio)
A forint csütörtök reggel sem mozdult jelentősen az euróval szemben, a dollár viszont szerda este gyengülésnek indult. A vártnál magasabb európai infláció mellett az esti Fed-jegyzőkönyv mozgatta...
jan. 5
8:40
Agresszívabbnak kell lennie a Richternek a termékvásárlásoknál (Portfolio)
Agresszívabbnak kell lennie a Richternek a nőgyógyászati termékek felvásárlása terén - nyilatkozta a Figyelőnek a társaság vezérigazgatója. A Richter vezérigazgatója, Bogsch Erik kiemelte, a...
jan. 5
8:48
Nagybirtokok aprópénzért? (Napi)
Az európai árak töredékéért, hektáronként alig néhány millió forintért Fidesz-alapítótag és nem kevés külföldi is földhöz jutott a Győr-Moson-Sopron megyei állami földterületek árverésén – derül ... ...
jan. 5
8:54
Megugrott a hongkongi tőzsde (Portfolio)
Jellemzően jó volt a hangulat reggel az ázsiai tőzsdéken, a hongkongi Hang Seng felülteljesítőként 1,4 százalékot emelkedett. A határidős részvényindexek jelen állása alapján mérsékelt eséssel...
jan. 5
8:54
Hódítanak a téli sportok: megvan a magyarok kedvenc úti célja (Pénzcentrum)
Rengeteg magyar utazik idén....
jan. 5
8:56
28 milliárd forintos bírságot fizet ki a legnagyobb német bank (Portfolio)
A Deutsche Bank 95 millió dolláros bírságot (azaz körülbelül 28 milliárd forintot) fog kifizetni az Egyesült Államoknak, amiért fizetésképtelen fedőcégeken keresztül próbálták elkerülni az adót még...
jan. 5
8:57
Agyhártyagyulladás: egy vagyont kell fizetned, ha védeni akarod a gyereked (Privátbankár)
Ha teljes védelmet akarsz gyereknek, jócskán bele kell nyúlni a pénztárcába.
jan. 5
8:57
Még egy utolsó lépéssel megmenekülhetne Trump karmai közül az Obamacare? (ProfitLine)
Barack Obama amerikai elnök szerdán a kongresszusban demokrata párti vezető politikusokkal tárgyalt arról, hogyan lehetne megmenteni az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvényt, amelyet a republikánus többségű törvényhozás megszüntetni tervez. Közben a szenátusban már határozatot is hoztak a törvény visszavonásának első lépéseiről.
jan. 5
8:58
Dollár százmilliárdokat fektet Kína a megújulókba (Portfolio)
2020-ig 2500 milliárd jüant (361 milliárd dollárt) fektetne Kína a megújulókba az új kínai energetikai hivatal tájékoztatása szerint. Mindez összhangban van Kína hosszú távú energiastratégiájával,...
jan. 5
8:59
Trump durván elszámíthatta magát - mi lesz ebből két hét múlva? (Privátbankár)
Trumpot nem érdekelték a nemzetbiztonsági átvilágítások és az összeférhetetlenségi vizsgálatok, így alig pár emberrel vághat neki két hét múlva a kormányzásnak. Holott már most gyűlnek a viharfelhők a pénzügyminiszterjelöltje felett. Trump családtagjai a diplomácia és az üzlet határán aktivizálódnak.
jan. 5
9:00
Soha nem adtak még el ennyi újautót Amerikában (Portfolio)
Rekordot döntöttek tavaly az amerikai újautó-értékesítések. Az Autodata adatai szerint 2016-ban 17,55 millió járművet adtak el az Egyesült Államokban, ami 0,4 százalékkal magasabb az egy évvel...
jan. 5
9:02
Januárra ígérték, de késik az önkormányzatok kincstári számlavezetése (Portfolio)
Idén januártól ígérték, de még mindig nem indult el az önkormányzatok kincstári számlavezetése, miután a számlavezetést lehetővé tévő informatikai rendszer fejlesztésén jelenleg is dolgozik a...
jan. 5
9:12
Esik a DAX (Portfolio)
Mérsékelt eséssel indították a napot a főbb európai részvényindexek, a sort a DAX vezeti, ami főként az autóipari vállalatok gyenge teljesítményének tudható be.Felülteljesít a BUX 2017.01.05...
jan. 5
9:12
Méregdrága a védekezés az agyhártyagyulladás ellen (Pénzcentrum)
Hiába az ingyenes vakcina....

Keresés