2018. január 12. péntek

jan. 12
0:12
Ekkora a minimálbér Magyarországon (ProfitLine)
a bruttó minimálbér összege Magyarországon, az adott év január 1-jén érvényes minimálbérek (Ft/hó)
jan. 12
0:18
Az új kínai elektromos autó 500 kilométert megy egy töltéssel - Videó (NRGreport)
A Byton egy töltéssel, akár 500 kilométert is meg tud tenni.
jan. 12
0:36
Kiírták az egészségügyi ösztöndíjpályázatokat (ProfitLine)
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közzétette az idei évre szóló rezidenstámogatási program pályázatait; a hat szakmai területre meghirdetett ösztöndíjprogramra a pályázatokat február 20-ig lehet benyújtani.
jan. 12
1:06
Sokmilliós bírságot is kaphat a cége, ha rosszul használja a számlázó programot! (ProfitLine)
Bár csak július elsejétől lépnek életbe az online számlázásra vonatkozó új jogszabályok, a rendszer már most is működik, ezért az érintett vállalkozásoknak tesztelési céllal érdemes minél előbb csatlakoznia, mivel mulasztás, késedelmes teljesítés, hibás vagy valótlan teljesítés esetén számlánként akár 500 ezer forintnyi bírságot is kiszabhat a NAV,
jan. 12
1:12
Rekord mennyiségű új autót adtak el a világban (NRGreport)
Tavaly először haladta meg a 90 milliót a globálisan eladott új autók száma.
jan. 12
1:30
Milliók múlhatnak egy beállításon – erre nagyon figyelj! (Hírstart)
Sokmilliós bírságot is kaphat a céged, ha rosszul használod a számlázó programot.
jan. 12
1:36
Trump szerint Hillary Clinton összejátszhatott az oroszokkal (ProfitLine)
Donald Trump amerikai elnök csütörtökön Twitter-bejegyzésben közvetve azt állította, hogy Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje összejátszhatott az oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején.
jan. 12
2:06
Nem kapnak fizetést a hajógyári dolgozók Horvátországban (ProfitLine)
Hónapok óta nem kaptak fizetést a pulai Uljanik hajógyár dolgozói - írta a Poslovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap csütörtökön.
jan. 12
3:06
Jelentősen megugrott a használt gépkocsik forgalomba helyezése Romániában (ProfitLine)
Tavaly 518 927 használt járművet helyeztek forgalomba Romániában, csaknem 75 százalékkal többet, mint az előző évben - közölte csütörtökön a gépkocsi-nyilvántartási hivatal.
jan. 12
3:12
Jelentősen megugrott a használt gépkocsik forgalomba helyezése Romániában (Hírstart)
Tavaly 518 927 használt járművet helyeztek forgalomba Romániában, csaknem 75 százalékkal többet, mint az előző évben - közölte csütörtökön a gépkocsi-nyilvántartási hivatal.
jan. 12
4:12
A diákolimpia legjobb iskoláit és testnevelő tanárait díjazták (ProfitLine)
A 2016/17-es tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szerepelt köznevelési intézményeket díjazta csütörtökön a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ)
jan. 12
4:12
Elismerés: a diákolimpia legsikeresebb iskoláit díjazták (Hírstart)
A 2016–2017-es tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szerepelt köznevelési intézményeket díjazta csütörtökön a Magyar Diáksportszövetség (MDSZ).
jan. 12
4:18
A diákolimpia legjobb iskoláit és testnevelő tanárait díjazták (Hírstart)
A 2016/17-es tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szerepelt köznevelési intézményeket díjazta csütörtökön a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ)
jan. 12
4:36
Folytatódik a feltörekvő piaci kötvények ralija? (ProfitLine)
Az újév első napjaiban a feltörekvő piaci kötvényeket követő pénzügyi eszközök szinte kilőttek, annak ellenére, hogy a hozamok növekedésével kapcsolatos várakozások komoly kihívást jelentenek a kötvénypiacon. De vajon fenntarthatók- e ezek a folyamatok?
jan. 12
5:06
Nem csak mondjuk, meg is fogadjuk: egyre többen spórolunk (ProfitLine)
Újévkor sokan megfogadják: ezentúl jobban odafigyelnek pénzügyeikre. Az Intrum Justitia kutatási adatai szerint sok magyar elhatározását tett is követte: az előző évekhez képest jelentősen nőtt azok aránya, akik minden hónapban félreraknak egy előre meghatározott összeget.
jan. 12
5:27
Kuna Tibor cége milliárdos nagyságrendben szerződött az MVM-mel (Menedzsment Fórum)
Tavaly is nagy pénz volt a rendezvényszervezésben.
jan. 12
5:30
Bombát robbantott az EU a legnagyobb magyar nyugdíjbizniszben (Portfolio)
Egy új EU-s szabályozásnak köszönhetően gyakorlatilag megszűnt az az útvesztő, amit egykor a megtakarítási célú életbiztosítások szerződési feltételeinek és költségstruktúrájának értelmezése jelentett sok ügyfél és értékesítő...
jan. 12
5:30
A hazai konyhabűvészet remekei (vg.hu)
Biohajdinát és makói vöröshagymát biztosan tartalmaz majd Magyarország étele, amelynek kiválasztására tegnap hirdettek országos szakácsversenyt. Párhuzamosan indul a 350 forintból háromfogásos menü megalkotására invitáló közétkeztetési szakácsviadal is.
jan. 12
5:32
Cáfolja a híreszteléseket a Konzum (vg.hu)
Spekulációkra alapozva folytatódik a kispapírok ralija a tőzsdén, egy-egy társaságról elég csak elhíresztelni, hogy Mészáros Lőrinc szemet vetett rá, máris megugrik az árfolyam. A Konzum vezérigazgatója most pontot tesz az ügy végére.
jan. 12
5:36
Csatlakozott a családok évéhez a Balatoni Turizmus Szövetség (ProfitLine)
Csatlakozott a kormány által meghirdetett családok évéhez a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ), amely meghatározó szereplője lesz a balatoni turizmus irányítását végző, hamarosan megalakuló konzorciumnak - mondta Hoffmann Henrik, a szervezett csütörtökön újraválasztott elnöke Siófokon.
jan. 12
5:54
Egy rossz döntés, és bukják a gazdák a támogatást (AQUA)
Tömegével indítják el ezekben a napokban a nagy értékű beruházásokhoz szükséges közbeszerzéseket a vidékfejlesztési pályázatok nyertesei. A folyamat nagy odafigyelést igényel, a hatósági vizsgálat során feltárt hibák ­miatt a teljes támogatást megvonhatják az érintett gazdálkodótól.
jan. 12
6:00
Ügyeskednek a fizetésekkel (AQUA)
Trükköznek a vállalatok annak érdekében, hogy az idén is jelentősen megemelt bérminimumot ne kelljen kifizetniük – tudta meg lapunk. Egyre jellemzőbb a munkakörök átalakítása oly módon, hogy a dolgozó új munkaköréhez már ne kelljen szaktudás, így ne kelljen megfizetni a 181 ezer forintos szakmai bérminimumot. Továbbra is elterjedt a zsebbe fizetett
jan. 12
6:06
Felújítják a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályát (ProfitLine)
Pénteken megkezdődik a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház sürgősségi betegellátó osztályának felújítása, az intézmény ellátási területéhez tartozó betegeket továbbra is fogadják, de az egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szorulókat a mentők más kórházakba viszik - tájékoztatta a kórház csütörtök este az MTI-t.
jan. 12
6:09
Jó kis évük volt a hazai ingatlanalapoknak tavaly – ennyivel lehetett gazdagodni (Privátbankár)
Tavaly a Magyarországon működő nyilvános ingatlanalapok átlagos hozama évi 4,7 százalékos volt, ami eléggé szép teljesítmény a kamatszinthez képest. Még jobb az eredmény, ha csak a forintban kibocsátott papírokat figyeljük. A változó kamatozású lakossági állampapírokat azonban így sem sikerült nagy mértékben túlszárnyalni.
jan. 12
6:18
Tessék, erre kell ébredniük ma az autósoknak (Hírstart)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 362 forintra nőtt. A benzin ára legutóbb január 5-én változott, 2 forintos emeléssel 360 forintra nőtt, a gázolaj literje ugyanekkor 4 forintos emeléssel 373 forintra drágult. Az autósok 50
jan. 12
6:18
Trükköznek a cégek, hogy ne kelljen kifizetniük a bérminimumot (hirado.hu)
Az idei évben is jelentősen megemelkedett a bérminimum.
jan. 12
6:18
Egy jó pályázattal sok pénzt lehet elnyerni a 61 milliárd forintos keretből (NRGreport)
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 2018-ban a vállalkozások innovációs, kutatási és fejlesztési tevékenységét összesen 30 milliárd forint, a kutatói-ipari együttműködéseket 31 milliárd forint keretösszegű pályázatokkal támogatja.
jan. 12
6:24
Ismét emelkedett a benzin ára (Hírstart)
Az emeléssel a benzin átlagára 362 forintra nőtt.
jan. 12
6:27
Nem gondolná, mivel lehet rettentően bosszantani az autósokat (Napi)
A forgalmi engedély lejártakor le kell cserélniük ékezetes betűket tartalmazó rendszámtábláikat a szerb autótulajdonosoknak. A csere költsége nem magas, de azért bosszantó.
jan. 12
6:30
Új termékmenedzser felügyeli a Nosaltyt (Hírstart)
A gasztroportál irányítását átvevő Krankovics Béla az elmúlt években a Nemzeti Sport és az Autó-Motor magazin online termékein dolgozott. A Nosaltyt eddig irányító Zalai Ágnes előrelépett.
jan. 12
6:36
A műanyaghulladék teljes felszámolását célozza a brit kormány (ProfitLine)
A műanyaghulladék teljes felszámolását célzó, negyedszázadra szóló környezetvédelmi stratégiát hirdetett meg csütörtökön a brit kormány.
jan. 12
6:36
Már autókat is orosz háttérrel hoznak Paksra (24.hu)
Aznap, amikor aláírták, hogy Skodákat és Toyotákat adnak bérbe az atomerőmű építőinek, betoppant Oroszország egyik legnagyobb bankja.
jan. 12
6:36
"Nem vagyunk élősködők" – üzenik az Ausztriában dolgozó magyarok a kancellárnak (Hírstart)
Aggódnak a nyugat-dunántúliak, miután az osztrák kormány úgy döntött, megnyirbálná az Ausztriában dolgozó szülők Magyarországon élő gyerekei után járó családi pótlékot. Pánik helyett azonban egyelőre kivárnak, abban pedig egészen biztosak, hogy nem dolgoznának újra a határ magyar oldalán.
jan. 12
6:36
Kétezermilliárdot várunk Brüsszelből (vg.hu)
A pénzforgalmi és az európai módszertan szerinti ESA-hiány közötti 3 százalékpontos eltérést elsősorban az európai uniós források későbbi érkezése okozza.
jan. 12
6:39
Céges trükkök a magasabb fizetések ellen (Infostart)
Trükköznek a vállalatok, hogy ne kelljen kifizetniük az idén is jelentősen megemelt bérminimumot. Leginkább a kisebb cégeknél kerülnék ki a bérminimummal járó kiadást.
jan. 12
6:42
Drágult a benzin (Hírstart)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
jan. 12
6:45
Felújítják az M0-ás autópálya déli részét - íme, a nyertes (Napi)
A Strabag Építő Kft. és az osztrák Strabag AG nettó 27 milliárd 288 millió forintért újíthatja fel az M0-ás körgyűrű déli szektorát. A becsült ellenérték nettó 25,5 milliárd forint volt.
jan. 12
7:03
Vallás és politika (Üzlet és Utazás)
Orbán nem őszintén hívő ember, de jól felismerte a vallás politikai szerepét.
jan. 12
7:05
Sorostalanítás (Üzlet és Utazás)
Orbán olyan feladatot adott a pedagógusoknak, amihez nem sok közük van.
jan. 12
7:06
Minden társadalmi réteg helyzete javult Magyarországon (ProfitLine)
Minden társadalmi réteg helyzete javult az elmúlt években Magyarországon - mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 12
7:06
Drágult a benzin (Hírstart)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
jan. 12
7:07
Képviseljenek! (Üzlet és Utazás)
Távollétükben nem képviselik megbízóikat, nem dolgoznak meg a pénzükért.
jan. 12
7:09
Megjött a keresetlevél - Brüsszel megindítja az eljárást Magyarország ellen (Napi)
Hivatalosan is megérkezett az Európai Bizottság keresetlevele az Igazságügyi Minisztériumba (IM) arról, hogy a testület megindítja az eljárást az Európai Bíróság előtt Magyarország ellen az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt - közölte a tárca pénteken hajnalban az MTI-vel.
jan. 12
7:09
Fékezett a kivándorlás, egyre többen jönnek haza nyugatról (24.hu)
A rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy Románia kivételével mindenhol csökken a nettó kivándorlás a régióban.
jan. 12
7:09
A Wizz Air szárnyalt a leggyorsabban (vg.hu)
Duplázódó árfolyama ellenére még mindig olcsónak számít a Wizz Air. Az utasszám folyamatosan nő, a kihasználtság is emelkedik. A balkáni járatok hamarosan piacai alapon is rentábilissá válnak.
jan. 12
7:18
Turizmusfejlesztési hozzájárulás – új kötelezettség 2018. január 1-jétől (Adózóna)
2018. január 1-jétől az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló törvény új fizetési kötelezettséget állapít meg – írja honlapján a NAV.
jan. 12
7:18
"Nem vagyunk élősködők" – üzenik az Ausztriában dolgozó magyarok a kancellárnak (Hírstart)
Aggódnak a nyugat-dunántúliak, miután az osztrák kormány úgy döntött, megnyirbálná az Ausztriában dolgozó szülők Magyarországon élő gyerekei után járó családi pótlékot. Pánik helyett azonban egyelőre kivárnak, abban pedig egészen biztosak, hogy nem dolgoznának újra a határ magyar oldalán.
jan. 12
7:21
Így csalhatnak a bankkártyájával a pénztárosok (Napi)
Elfogták a belvárosi rendőrök azt a pénztárosnőt, aki közel harminc esetben próbált vásárolni a munkahelyére betérő vevők bankkártyaadataival - adta hírül a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
jan. 12
7:24
Újabb gázcéget vett a magyar állami közműcég (hirado.hu)
A NKM Nemzeti Közművek Zrt. megvásárolta az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-t, az eladó a korábbi GDF-Suez, az ENGIE International Holding B. V. – közölte a Nemzeti Közművek csütörtökön az MTI-vel. Az üzlet pénzügyi részleteit nem közölték, a vevő saját forrásaiból finanszírozta a felvásárlást. A lépéssel 23 ezer kilométerrel bővült a magyar közműcé
jan. 12
7:33
Bejött az utasoknak a MÁV húzása (Infostart)
Az egy hónappal ezelőtt, menetrendváltáskor bevezetett, új kedvezményeknek köszönhetően lendületesen nő az internetes jegyvásárlás népszerűsége.

Keresés