2018. január 15. hétfő

jan. 15
0:12
A Boehringer Ingelheim az eddiginek több mint a duplájára, 250 millió euróra növeli Vállalkozási Alapjának támogatását, amely jelzi a vállalat innováció iránti… (ProfitLine)
A Boehringer Ingelheim bejelentette, hogy 100 millióról 250 millió euróra növeli a cég vállalkozási alapjának (Boehringer Ingelheim Venture Fund, BIVF) támogatását. A támogatást sokat ígérő, korai fázisban lévő startup cégekbe fektetik be, amely cégek működési területe elsősorban a regeneratív gyógyászat, a fertőző betegségek kezelése és az immun-o
jan. 15
1:06
Megváltozott a bizonyítással járó költségek a polgári eljárásokban (ProfitLine)
Megváltozott a bizonyítással járó költségek előlegezésének és viselésének szabálya a január 1-jén életbe lépett új polgári perrendtartás (pp) nyomán.
jan. 15
2:06
Így juthatnak gyorsabban hitelhez a hazai kkv-k (ProfitLine)
Idén januártól egy új termék bevezetésével járul hozzá a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) forráshoz jutásának még gyorsabbá tételéhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Az úgynevezett portfóliógarancia keretében a vállalkozások hiteleihez vállalt kezességek átfutási ideje minimálisra csökken - közölte a garanciatársaság az MTI-vel.
jan. 15
3:06
A The Wall Street Journal rosszul idézte Trumpot (ProfitLine)
A The Wall Street Journal a neki adott interjúban rosszul idézte Donald Trump amerikai elnököt, amikor azt írta, az elnök szerint "valószínűleg jó kapcsolata van" Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral - tudatta a Fehér Ház.
jan. 15
4:12
Most ez a legnézettebb film az amerikai mozikban (ProfitLine)
Második hete nincs legyőzője a Jumanji - Vár a dzsungelnek az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, a becslések szerint a hosszú hétvégén 34,3 millió dollárt (forint) költöttek a vígjátékra a nézők - írta a Variety filmes szaklap.
jan. 15
4:36
NAV: több mint háromezer kezdő vállalkozás kap adózási tájékoztatót (Adózóna)
Több mint háromezer kezdő vállalkozásnak küld tájékoztatót legfontosabb adózási tudnivalókról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a héten induló mentorálási program keretében – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára vasárnap az MTI-nek.
jan. 15
5:06
Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba (ProfitLine)
Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba.
jan. 15
5:18
Megmutatjuk, mennyit gombolnak le rólad a nyugdíjpénztárak (Portfolio)
A napokban közzétett adatok szerint 2016-ban ismét csökkent az önkéntes nyugdíjpénztárak átlagos díjterhelési mutatója, vagyis az a költség, amelyet a szolgáltatók levonnak a teljes kezelt portfóliójából. A trend láthatóan idén...
jan. 15
5:27
Ismét terítéken egy új állami mobilcég (vg.hu)
A kormány a közműszolgáltatás terén tett állami lépések sikere miatt mérlegeli újból egy nemzeti mobilszolgáltató indítását.
jan. 15
5:36
2020-ra Nemzeti Triatlonközpontot kaphat Gerendai luxusstrandja (Menedzsment Fórum)
Olyan lesz a Lupa-tónál épülő Nemzeti Triatlon Központ, hogy még Oroszországban sem láttak olyat - derült ki néhány nappal ezelőtt. Rákérdeztünk a részletekre.
jan. 15
5:48
A bankok kis trükkjei: így fizetsz rá a számlacsomagodra (Pénzcentrum)
Az internetnek köszönhetően manapság már jóval könnyebb helyzetben van az, aki ki akarja választani magának az ideális banki termékeket. Ettől függetlenül még mindig sokat kell kutakodnia annak, aki a lehető legjobb ajánlatot szeretné...
jan. 15
5:54
Tovább lehet faragni az adóterheken (AQUA)
A személyi jövedelemadó, a járulékok és a munkabérek után fizetendő vállalkozói közterhek további csökkentését sürgeti az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László lapunknak úgy fogalmazott: ettől a reálbérek emelkedése és a családok anyagi biztonságának növekedése remélhető. Úgy vélte, az államnak eredményességi célokat kellene megszabnia minden
jan. 15
5:56
Nem lesz extra adó az autóáramon (AQUA)
A magyarországi elektromobilitás fejlődése terén az ország fizikai és elszámolási átjárhatóságának biztosítását tartja a két legfontosabb feladatnak a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára. Lepsényi István hangsúlyozta lapunknak, hogy a magyar kutatás-fejlesztésnek Euró­pa-szerte van létjogosults
jan. 15
6:06
Mennyi közúti baleset van Magyarországon? (ProfitLine)
A személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma Magyarországon (2007-2017. III. negyedév)
jan. 15
6:09
Kurdok fogják őrizni a szír határt – mit szól ehhez Törökország? (Privátbankár)
Miután véget ért az Iszlám Állam elleni háború és kialakultak a különböző erők által ellenőrzött területek Szíriában, itt az ideje kiépíteni a közigazgatást, ahol ez hiányzik. Miután az ország északi felét a kurd többségű erők vették birtokba amerikai segítséggel, most úgy tűnik, a határőrizetet is nekik kell megszervezni.
jan. 15
6:24
A medikusok 40 százaléka külföldre akar menni (Hírstart)
Akik menni szeretnének, azok többsége legalább kettő-öt évig maradna kint, tizedük pedig egyáltalán nem szeretne visszajönni.
jan. 15
6:27
Bezzeg a lengyeleket imádják (Napi)
Szívesen választják Lengyelországot a külföldi befektetők és túlnyomó többségük ismét ott nézne körül, ha újabb kelet-közép-európai befektetést tervezne.
jan. 15
6:30
Tovább lehet faragni az adóterheken (Hírstart)
A személyi jövedelemadó, a járulékok és a munkabérek után fizetendő vállalkozói közterhek további csökkentését sürgeti az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László lapunknak úgy fogalmazott: ettől a reálbérek emelkedése és a családok anyagi biztonságának növekedése remélhető. Úgy vélte, az államnak eredményességi célokat kellene megszabnia minden
jan. 15
6:30
A közterhek csökkentését sürgeti az ÁSZ (hirado.hu)
A személyi jövedelemadó, a járulékok és a munkabérek után fizetendő vállalkozói közterhek további csökkentését sürgeti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke.
jan. 15
6:33
A személyi hiteleknél még karácsony van (vg.hu)
A bankok januárban az év végi akciók meghosszabbításával és új akciók, kedvezmények csatasorba állításával igyekeznek fenntartani az ügyfelek érdeklődését a személyi kölcsönök iránt.
jan. 15
6:36
Először a kínaiak vallanak a tavalyi évükről (Portfolio)
Csendes hetünk lesz a makroadatok szempontjából, a nagyvilágban és itthon is nagyítóval kell majd vadászni a fontos statisztikákat. Viszont elindul a negyedik negyedéves növekedési adatok sora, mégpedig hagyományosan a kínai statisztikával....
jan. 15
6:42
Kedvezmények a kivában (Adózóna)
A kisvállalati adót (kivát) választó adóalanyok kedvező – 2018. január 1-jétől 13 százalékos – adókulcs mellett foglalkoztathatnak magánszemélyeket úgy, hogy mentesülnek a 19,5 százalékos mértékű szociális hozzájárulási adó és a 1,5 százalékos mértékű szakképzési hozzájárulás megfizetése alól. Az alacsonyabb adókulcs mellett azonban a kiva átveszi a szociális hozzájárulási adóban található…
jan. 15
6:42
Nem fáj még eléggé (Hírstart)
A Vasárnapi Hírek szerint az egészségügy olyan, mint a pókháló – minden remeg; 6 ezermilliárdot kellene költeni évenként a pályára állásig.
jan. 15
6:45
Nagyon jól teljesítenek a szélerőművek (Napi)
Közel másfélszeresére nőtt tavaly az északi-tengeri német szélerőműparkok által termelt árammennyiség - írja az MTI a Tennet hálózatüzemeltető vállalat közlése nyomán.
jan. 15
6:45
Külföldre készül a végzős orvostanhallgatók 40 százaléka (Menedzsment Fórum)
A felük lehet, hogy haza se jönne.
jan. 15
6:57
Adó: a magyar autósok erre számíthatnak (Infostart)
Nem lesz extra adó az autóáramon.
jan. 15
7:06
Kiderült, hogyan hódították meg a Földet a virágos növények (ProfitLine)
Amerikai tudósok megfejtették, hogy hódították meg a Földet a virágos növények, melyek a ma élő növények 90 százalékát teszik ki - számolt be a BBC hírportálja.
jan. 15
7:06
Már egy hónapja épül a horvát Felcsút, jobb lesz, mint az eredeti (24.hu)
Szükség is van a fejlődésre, mert itthon valami nagyon nem működik. Mészáros Lőrinc horvát csapata egyelőre mégis a magyar modellt követi.
jan. 15
7:06
Európa kimaradhat a korrekcióból (vg.hu)
Egyre látványosabb mértékben teljesítenek alul a kontinens tőzsdeindexei amerikai társaikhoz képest. Ha a sokak által várt korrekció megindul, akkor a menedéket kereső tőke megcélozhatja az európai tőzsdéket.
jan. 15
7:09
Adócsökkentés jöhet Magyarországon? (Napi)
A személyi jövedelemadó, a járulékok és a munkabérek után fizetendő vállalkozói közterhek további csökkentését sürgeti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Domokos László a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban úgy fogalmazott: ettől a reálbérek emelkedése és a családok anyagi biztonságának növekedése remélhető.
jan. 15
7:12
Adócsökkentéseket sürget az ÁSZ elnöke (Portfolio)
A személyi jövedelemadó, a járulékok és a munkabérek után fizetendő vállalkozói közterhek további csökkentését sürgeti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Domokos László a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban...
jan. 15
7:12
Szuperkonferencia a legújabb trendekről (hirado.hu)
Január 23-án nyitja a gazdasági évet a hazai vállalkozói és kormányzati szektor.
jan. 15
7:15
Iskolákban tanítaná a kormány, mi a fake news (Napi)
Bárhova kattint, bármit beír a neten, annak nyoma van és lesz 30 év múlva is. Ezekkel az adatokkal egyrészt az életünket is meg lehet könnyíteni, másrészt egy kis kutatással nagyjából minden adat elérhető bárkiről és az könnyen bűnözők kezébe kerülhet. A legnagyobb veszélyben a fiatalok vannak, ezért a magyar kormány a következő években több ezer s
jan. 15
7:27
Negyedmilliárdos bölcsődefejlesztést kap Gyula (Napi)
Több mint 250 millió forintból korszerűsítenek két bölcsődét Gyulán. A beruházás európai uniós forrásból valósul meg.
jan. 15
7:30
Csekély mozgás a forintpiacon (GazdaságPortál)
A dollárral szemben erősödött, a többi vezető valuta ellenében alig mozdult a forint árfolyama hétfő reggelre a bankközi devizapiacon. Az eurót 7 óra tájban péntek esti kurzusán, 308,79 forinton jegyezték. A dollár 254,38 forintról 252,62 forintra gyengült, a svájci frank pedig 261,87 forintról 261,55 forintra gyengült. Az euró erősödött a dollár e
jan. 15
7:30
Nem fáj még eléggé (Hírstart)
A Vasárnapi Hírek szerint az egészségügy olyan, mint a pókháló – minden remeg; 6 ezer milliárdot kellene költeni a pályára állásig.
jan. 15
7:36
Keletről is támad a járvány (AQUA)
Újabb fronton ostromolja határain­kat az afrikai sertéspestis. A tetemes gazdasági kárral járó megbetegedést ezúttal alig hét kilométerre a magyar–román határtól mutatták ki a hatóságok.
jan. 15
7:39
Januártól mindenki olcsóbban netezhet (24.hu)
A nagyobb cégek egy az egyben átadják az árelőnyt, így valóban olcsóbb lett a netezés.
jan. 15
7:39
A személyi hiteleknél még karácsony van (vg.hu)
A bankok januárban az év végi akciók meghosszabbításával és új akciók, kedvezmények csatasorba állításával igyekeznek fenntartani az ügyfelek érdeklődését a személyi kölcsönök iránt.
jan. 15
7:41
Domokos László: tovább faraghatók az adóterhek (vg.hu)
A személyi jövedelemadó, a járulékok és a munkabérek után fizetendő vállalkozói közterhek további csökkentését sürgeti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. A Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban úgy fogalmazott: ettől a reálbérek emelkedése és a családok anyagi biztonságának növekedése remélhető.
jan. 15
7:42
Keletről is támad a járvány (Hírstart)
Újabb fronton ostromolja határain­kat az afrikai sertéspestis. A tetemes gazdasági kárral járó megbetegedést ezúttal alig hét kilométerre a magyar–román határtól mutatták ki a hatóságok.
jan. 15
7:43
Százmilliárd fölé ugorhat az idei táppénzkiadás (vg.hu)
Az idei költségvetés 14,4 milliárd forinttal nagyobb táppénzkiadást tartalmaz a tavalyi 115,8 milliárd forintnál. A kifizetés tervezésekor a 2017-re becsült értékből kiindulva 10,4 százalékos bruttóbér- és keresettömeg-növekedéssel kalkuláltak, az előző évek átlagos emelkedése alapján pedig 1 százalékos igénybevétel-növekedést vettek figyelembe.
jan. 15
7:45
Mit csinál a forint? (Napi)
A dollárral szemben erősödött, a többi vezető valuta ellenében alig mozdult a forint árfolyama hétfő reggelre a bankközi devizapiacon.
jan. 15
7:45
Milliókból fejlődhet két gyulai bölcsőde (vg.hu)
Több mint 250 millió forintból korszerűsítenek két bölcsődét Gyulán. A beruházás európai uniós forrásból valósul meg.
jan. 15
7:48
Mit csinál a forint? (Hírstart)
A dollárral szemben erősödött, a többi vezető valuta ellenében alig mozdult a forint árfolyama hétfő reggelre a bankközi devizapiacon.
jan. 15
7:51
Sárban fuldoklik Kalifornia – óriási katasztrófa van kialakulóban (Privátbankár)
Dél-Kaliforniában vasárnap emelkedett a sárlavinák halálos áldozatainak száma, folytatódik az eltűntek keresése.
jan. 15
7:54
Pozitív változások, piaci viszonyok, sok teherrel és bizonytalansággal (NRGreport)
Több pozitív változás is történt a hazai gáz- és villamosenergia szabályozásban, mondta az NRGreportnak Felmsmann Balázs, a Magyar Energiakereskedők Szövetségének elnöke. Interjú.
jan. 15
8:03
Itt a kulcs a nyugodtabb nyugdíjas évekhez (Napi)
Idejekorán kell elkezdeni befektetni, a kamatos kamat hatásának köszönhetően ugyanis a befektetések időhorizontjának növelésével jelentősen lehet növelni az elért hozamokat, s ezzel akár megalapozni a nyugodtabb nyugdíjas éveket. A befektetés során fizetett díjak azonban ugyanilyen fontosak.
jan. 15
8:06
Javítanák az orosz-amerikai viszonyt (ProfitLine)
Anatloij Antonov washingtoni orosz és Jon Huntsman moszkvai amerikai nagykövet egyeztetett lépésekre készül az orosz-amerikai viszony javítása érdekében.
jan. 15
8:06
Mindent visznek az új lakáshitelek (Hírstart)
A lakáspiac keresleti és kínálati oldala is változáson megy keresztül, ugyanis a minősített, fogyasztóbarát lakáshitelek egyre komolyabb szereplővé válnak.

Keresés