2018. január 16. kedd

jan. 16
0:03
Új kampány indul a téli kikapcsolódás népszerűsítésére (ProfitLine)
Új belföldi kommunikációs kampányt indított a téli kikapcsolódás, az egészségturizmus és a gyógyvíz népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a hétfőtől egy hónapon át tartó akcióhoz eddig több mint 200 szálláshely és fürdő csatlakozott speciális ajánlatokkal - jelentette be Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfő
jan. 16
0:27
Folyamatosan csökken a bűnözés Szlovákiában (ProfitLine)
Történelmi mélypontra csökkent tavaly Szlovákiában a bűncselekmények száma, miközben ezek felderítettsége az eddigi legmagasabb arányt mutatta - jelentette be Robert Kalinák szlovák belügyminiszter hétfőn az országos rendőrfőkapitánnyal közösen tartott sajtótájékoztatóján Pozsonyban.
jan. 16
0:36
Folyamatosan csökken a bűnözés Szlovákiában (Hírstart)
Történelmi mélypontra csökkent tavaly Szlovákiában a bűncselekmények száma, miközben ezek felderítettsége az eddigi legmagasabb arányt mutatta - jelentette be Robert Kalinák szlovák belügyminiszter hétfőn az országos rendőrfőkapitánnyal közösen tartott sajtótájékoztatóján Pozsonyban.
jan. 16
0:57
Európa erdeinek több mint a fele eltűnt (ProfitLine)
Európa erdeinek több mint a fele eltűnt az elmúlt 6000 évben a mezőgazdasági területek iránti megnövekedett igény és a fa tüzelőanyagként való hasznosítása miatt - állapították meg a Plymouth Egyetem kutatói.
jan. 16
1:06
Csak napelemes energiát használ majd egy ausztrál egyetem (NRGreport)
Az egyetem évente 124 ezer megawatt megújuló energiát vásárol az Új-Dél-Walesben épülő Maoneng Sunraysia Solar Farmról.
jan. 16
1:27
Nem csak a lakásboom növeli az építőipari árakat (ProfitLine)
„Tavaly novemberben is folytatódott az építőipar, azon belül is az épületek építésének gyors növekedése az egy évvel korábbi alacsony bázishoz képest, ám az új lakásépítési engedélyek száma akár hamarosan csökkenésbe válthat, mégpedig a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs jövőjével kapcsolatos bizonytalanság miatt – kommentálta a KSH 2017. november
jan. 16
1:30
Még lendületben az építőipar (Hírstart)
Az új lakásépítési engedélyek száma viszont hamarosan csökkenésbe válthat a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs jövőjével kapcsolatos bizonytalanság miatt.
jan. 16
1:57
7 százalékkal nőtt a nemzetközi turizmus 2017-ben (ProfitLine)
A nemzetközi turizmus 7 százalékkal nőtt 2017-ben, meghaladva az 1,3 milliárd utazót a világon, ez felülmúlja a várakozásokat - közölte a madridi székhelyű Turisztikai Világszervezet (UNWTO) hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésében.
jan. 16
2:27
Biztonságosabb riasztási rendszert vezettek be Hawaiin (ProfitLine)
A szombati hamis rakétariadó után biztonságosabb riasztási rendszert vezettek be Hawaiin.
jan. 16
2:30
Egy új alkalmazott küldte ki véletlen a rakétariadót Hawaiin (Hírstart)
Rossz gombot nyomott meg, emiatt most egy biztonságosabb riasztási rendszert vezettek be.
jan. 16
2:36
Biztonságosabb riasztási rendszert vezettek be Hawaiin (Hírstart)
A szombati hamis rakétariadó után biztonságosabb riasztási rendszert vezettek be Hawaiin.
jan. 16
2:57
Tovább terjed a kanyaró Ukrajnában (ProfitLine)
Ukrajna egyre több régiójából jelentenek újabb kanyarós fertőzéseket, a délnyugati Csernyivci megyében már csaknem ötszáz esetet jegyeztek fel, a fővárosban, Kijevben csak az év eleje óta 87-en, többségükben kisgyermekek betegedtek meg a veszélyes vírustól - közölte hétfőn az UNIAN ukrán hírügynökség állami egészségügyi központok adataira hivatkozv
jan. 16
3:27
A Himnusszal kapcsolatos ereklyéket állítanak ki Nyíregyházán (ProfitLine)
Kölcsey Ferenc Himnuszának autográf kéziratát, valamint a költeményt megzenésítő Erkel Ferenc Himnusz-partitúra kéziratának eredeti példányát is megtekintheti a nagyközönség a magyar kultúra napjának alkalmából pénteken és szombaton Nyíregyházán.
jan. 16
3:30
A Himnusszal kapcsolatos ereklyéket állítanak ki Nyíregyházán (Hírstart)
Kölcsey Ferenc Himnuszának autográf kéziratát, valamint a költeményt megzenésítő Erkel Ferenc Himnusz-partitúra kéziratának eredeti példányát is megtekintheti a nagyközönség a magyar kultúra napjának alkalmából pénteken és szombaton Nyíregyházán.
jan. 16
4:03
Lemondott Románia miniszterelnöke (ProfitLine)
Benyújtja lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök, miután pártja, a 2016 decemberi parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága hétfő esti ülésén megvonta tőle politikai támogatását.
jan. 16
4:27
Szombaton indul A Dal 2018 (ProfitLine)
Szombaton indul A Dal 2018: a közmédia dalválasztó showjának első adásában tíz előadó lesz látható és hallható élőben a Duna televízióban.
jan. 16
4:54
Pozitív változások, piaci viszonyok, sok teherrel és bizonytalansággal (NRGreport)
Több pozitív változás is történt a hazai gáz- és villamosenergia szabályozásban, mondta az NRGreportnak Felmsmann Balázs, a Magyar Energiakereskedők Szövetségének elnöke. Interjú.
jan. 16
4:57
Az építőipari termelés alakulása - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100
jan. 16
5:06
Egyre nagyobb a mobilosok adatigénye (vg.hu)
Az elmúlt év a korlátlan mobil adatcsomagok bevezetéséről és elterjesztéséről szólt. Úgy tűnik, az ügyfelek díjazták a cégek kezdeményezéseit.
jan. 16
5:08
Brüsszel a brit adóparadicsomok után veti magát (vg.hu)
Brüsszel az adóparadicsomokkal, London az átruházott alapokban tartott pénzével készül revolverezni a kilépési tárgyalásokon.
jan. 16
5:12
Csaknem megduplázódott a megújulók aránya az EU-ban (NRGreport)
A párizsi klímamegállapodásban meghatározott ambiciózus célok eléréséhez az EU-nak számos változtatást kell bevezetnie még az energiaszektorban – olvasható az Európai Parlament honlapján.
jan. 16
5:21
Az Airbus leállítja a világ legnagyobb utasszállítójának gyártását (ProfitLine)
Az Airbus leállítja a világ legnagyobb utasszállítója, az A380-as gyártását, ha nem sikerül új megrendeléseket begyűjteni - mondta John Leahy, a toulouse-i gyártó kereskedelmi vezetője hétfőn.
jan. 16
5:33
Zsíros állás külföldön? Ezt jobb, ha tudod: hatalmas bukta lehet a vége (Pénzcentrum)
Nettó 2000-2500 eurós fizetés. Ennyit kínálnak a víz-gázszerelőknek Németországban, napi 8 órás munkavégzésre, havi 21 napra. Bruttó 2700 eurós fizetéssel keresnek óvodapedagógusokat, szintén Németországba. Nettó 1500 eurót kínálnak...
jan. 16
5:39
Mennyire fog fájni a magyaroknak a lassabb béremelkedés? (Portfolio)
Idén várhatóan nem nőnek olyan gyorsan a keresetek, mint tavaly, ami valamelyest meglátszódhat a fogyasztás bővülésének dinamikájában is. Attól nem kell tartani, hogy a bérnövekedés jelentősen visszaesne, ráadásul idén is azoknál...
jan. 16
5:48
Körvonalazódik a MÁV-nál az idei bérmegállapodás (AQUA)
Folyamatosak az egyeztetések a vasúti dolgozók bérrendezéséről: a munkavállalók a tavaly megkötött hároméves bérmegállapodás értelmében 10-12 százalékos emelésben bízhatnak. Lapunk információi szerint akár már a héten eldőlhet, mely munkakörökben mekkora lesz az emelés, ám a februári kifizetéshez legkésőbb január 23-ig egyezségre kell jutni. Az egy
jan. 16
5:50
Lesz magyar csuklós busz a közlekedési cégeknél (AQUA)
Folyamatosan készülnek a csuklós buszok az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft.-nél, hogy a nyár végére leszállítsák a 180 járművet – mondta el lapunk kérdésére a Mabusz elnöke. Az eddigi késedelmet a jármű áttervezésével, a szükséges típusengedély megszerzésével és a munkaerőhiánnyal indokolta Vincze-Pap Sándor.
jan. 16
5:57
Rekordévet zárt a Budakeszi Vadaspark (ProfitLine)
Minden eddiginél többen, mintegy 180 ezren keresték fel tavaly a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkot, amely idén is számos újdonsággal várja a látogatókat.
jan. 16
6:09
A török elnök megfenyegette Amerikát (Privátbankár)
Erdogan török elnök heves kirohanást intézett NATO-beli legnagyobb szövetségese, Amerika ellen egy ankarai beszédében. A viszony már amúgy is meglehetősen rossz volt, szövetségesinek távolról sem nevezhető, de most akár amerikaiak elleni harci cselekményekről is szó esett. A török líra nagyot zuhant a beszéd után.
jan. 16
6:12
Boszorkányok egymás közt (Üzlet és Utazás)
Pátkai Rozina szívesen nyit a társművészetek: az irodalom, a képzőművészet, a fotográfia felé.
jan. 16
6:12
Hibás versenyképességi rangsor (vg.hu)
Újraszámolják a Doing Business versenyképességi rangsorát, ami Magyarország megítélésén is változtathat, de a felülvizsgálat részletei még nem ismertek – válaszolt a Világgazdaságnak Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
jan. 16
6:14
Hihetünk-e a szemünknek? (Üzlet és Utazás)
Maróan ironikus, nagyon is mai előadás lett Dankó István első rendezése.
jan. 16
6:16
Fogyatkozó kórus (Üzlet és Utazás)
Hegyi Gyula két dimenzióban gondolkozik, a gyilkosságok közben zenei ismereteit is mozgósítja.
jan. 16
6:18
Jó hírek a bankkártyatulajdonosoknak (Hírstart)
A korábbi 45 ezer forint helyett 15 ezer forintra csökken az a kárösszeg, amelyet az ügyfélnek kell állnia abban az esetben, ha ellopták a bankkártyáját.
jan. 16
6:18
Ázsia tarolt a Cirkuszfesztiválon (Üzlet és Utazás)
A magyar versenyzők, Fehér Ádám és Kassai Benjámin bronzérmesek lettek.
jan. 16
6:20
Freddie az Arénában (Üzlet és Utazás)
Az énekes zenekarával lép fel Emeli Sandé február 18-i koncertje előtt.
jan. 16
6:21
Rohamoz a Lidl, a Profi és a Penny Market (Napi)
A nagy kereskedelmi multik megkezdték a kistelepülések meghódítását Romániában. Egész sereg cég versenyez a vásárlókért.
jan. 16
6:22
II. Erzsébet szerint nem túl kényelmes a korona (Üzlet és Utazás)
Az angol királynő először osztotta meg emlékeit a 65 évvel ezelőtti koronázási ceremóniáról.
jan. 16
6:24
Kontra - Kötélhúzás (Üzlet és Utazás)
Joseph Paintsil utóbbi félszezonja sikertörténet, néhány hónap alatt elérte, amiért hazánkba jött.
jan. 16
6:24
Újraszámolja a Világbank a versenyképességi rangsorát, a magyar helyezés is változhat (Hírstart)
Magyarország helyezése is változhat a versenyképességi rangsorban, miután a Világbank átgondolja a módszertant.
jan. 16
6:26
Fed Kupa - Horvát, szlovén, svéd rivális (Üzlet és Utazás)
A magyar keretet Babos Tímea, Stollár Fanny, Gálfi Dalma és Bondár Anna alkotja.
jan. 16
6:27
Közös fellépést sürgetett az álhírek terjedésének megakadályozása érdekében az EB (ProfitLine)
Közös fellépést sürgetett az álhírek terjedésének megakadályozása érdekében hétfőn Marija Gabriel, az Európai Bizottság digitális gazdaságért és társadalomért felelős tagja, miután most először összeült a testület által a dezinformációk visszaszorítására létrehozott szakértői csoport.
jan. 16
6:28
Sanchez kereshet a legtöbbet (Üzlet és Utazás)
A hírek szerint a chilei támadó évi 18 millió fontot kapna, ha a United leigazolja.
jan. 16
6:30
Dembélé megint sérült (Üzlet és Utazás)
A Barcelona francia labdarúgójára 3-4 hét további kihagyás vár.
jan. 16
6:30
Már 81 ember fagyott halálra idén télen, 900 ezren nem tudnak jól fűteni (Hírstart)
Nem a hajléktalanok közül halnak meg legtöbben a hideg miatt, náluk is többen vannak, akik azért hűlnek ki, mert a saját lakásukban nem tudják kifizetni a fűtést.
jan. 16
6:32
Björndalen nélküli olimpia (Üzlet és Utazás)
A téli olimpiák legeredményesebb sportolója nem került be a norvég sílövőcsapatba.
jan. 16
6:32
Lesz magyar csuklós busz a közlekedési cégeknél (Hírstart)
Folyamatosan készülnek a csuklós buszok az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft.-nél, hogy a nyár végére leszállítsák a 180 járművet – mondta el lapunk kérdésére a Mabusz elnöke. Az eddigi késedelmet a jármű áttervezésével, a szükséges típusengedély megszerzésével és a munkaerőhiánnyal indokolta Vincze-Pap Sándor.
jan. 16
6:34
A bojkott a megoldás (Üzlet és Utazás)
Orbán Viktor rémálma, hogy egy illegitim végrehajtó hatalom fejévé válik.
jan. 16
6:36
Antibojkott (Üzlet és Utazás)
A választásoktól való elzárkózás szándékát/tényét az ellenzékieknek kb. egy évvel ezelőtt kellett volna meghirdetni.
jan. 16
6:38
Hosszú oldal - Megszokott rendszer (Üzlet és Utazás)
A sorszámhúzós rendszer meglepően flottul működik.
jan. 16
6:39
A nap sokkoló ábrája: egyre "képzetlenebbek" a magyar fiatalok (Portfolio)
Kedvezőtlen képet festenek a magyar fiatalok felsőfokú képzettségének alakulásáról a KSH adatai, amelyeket a hivatal küldött el a Portfolio-nak. Az elmúlt több mint egy évtizedben folyamatosan csökkent a felsőoktatásban résztvevők...

Keresés